Bra Bank eli Lea Bank – vertailussa

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

lea bank logo

BRAbank on nyt Lea bank – nimi on muuttunut vuoden 2022 aikana.  Lea Bank syntyi vuonna 2020, kun kaksi pankkia yhdistyivät. BRAbank eli Lea bank tarjoaa suomessa kulutusluottoja netin välityksellä. Se on yksi uusista lainapalveluista Suomessa. Lea Bank on sopiva pankki kuluttajalle, joka hakee lainaa joustavilla ehdoilla. 

Keräsimme tähän 8 tärkeää asiaa, mitä sinun tulisi tietää Lea bankista.  Uudet kotisivut löytyvät osoitteesta: https://leabank.fi/

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

1. Perustettu 2003, suomessa 2017 asti

BRAbank eli Lea bank on vuonna 2003 perustettu pankki, joka toiminut Suomessa vuodesta 2017. Sen aikaisempi nimi Suomessa oli Monobank. 

BRAbankilla toimii pohjoismaiden lisäksi myös Keski-Euroopassa. Sen tuotteet ovat keskittyneet kuluttaja-asiakkaisiin, jotka haluavat hoitaa laina-asioita netissä joustavasti. BRAbank tarjoaa Suomessa vakuudetonta lainaa kuluttajille. 

2. Lainaa jopa 50 000 euroon asti ilman vakuuksia

Lea bank tarjoaa lainaa 1 000 – 50 000 euroa suomalaisille kuluttajille ilman vakuuksia. Lainoissa on joustava takaisinmaksu 1 – 15 vuoden laina-ajalla.  Lainojen korot ovat asiakaskohtaiset ja niiden hinnat vaihtelevat seuraavanlaisesti: 

 • Nimelliskorko 7,43 % – 19,43 % 
 • Avausmaksu 45 € – 90 € 
 • Tilinhoitopalkkio 5 €/kk

Voit hakea isoa lainaa aina 50 000 euroon asti BRAbankista ilman vakuuksia. Lopullisen hinnan selvität lainatarjouksen avulla, sillä BRAbank arvioi aina tapauskohtaisesti asiakas hinnoittelun ja lainamäärän. 

3. Nopea lainahakemus käsittely

BRAbank eli Lea bank tekee käsittelee nopeasti lainahakemuksen, sillä se tekee automaattisen alustavan lainapäätöksen. Näin saat heti hakemuksen lähettämisen jälkeen tietää sinulle tarjottavan lainan hinnan ja koron. 

Lopullista lainapäätöstä varten sinun tulee vielä toimittaa pankille liiteinä todiste säännöllisistä tuloista. Sitä nopeammin toimitat tarvittavat liitteet pankille, sen nopeammin saat lopullisen lainapäätöksen tehtyä.

Voit saada lainaa BRAbankista, kun olet 23-70 vuotias. Tulosi on oltava vähintään 1200 euroa kuukaudessa ja sinun on täytynyt asua Suomessa vähintään 3 vuotta. Lainaa ei voida myöntää maksuhäiriöisille. 

4. Rahat tilille saman päivänä

Voit saada rahat tilille jopa samana päivänä, kun olet hyväksynyt lainasopimuksen. Kun olet toimittanut pankille tarvittavat liitteet, saat lopullisen lainapäätöksen ja sopimuksen allekirjoitettavaksi. 

Allekirjoitus tehdään sähköisesti henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen, voidaan raha maksaa ilmoittamallesi tilille. BRAbank tilittää lainan yleensä seuraavana arkipäivänä siitä, kun olet allekirjoittanut luottosopimuksen. 

brabank leabank

5. Kaksi tuotetta

Lea bank tarjoaa kahta tuotetta suomalaisille kuluttajille. 

Kulutusluotto

Kulutusluottoa voit saada käyttöösi 1 000 – 50 000 euroa jopa 15 vuoden maksuajalla. Kulutusluotto on vakuudetonta, joten voit itse päättää sen käyttötarkoituksen. 

 • Korko alkaen 7,43 % – asiakaskohtainen korko 
 • Tilinhoitomaksu aina 5 € /kk 
 • Avausmaksu (45 – 90 €) riippuu luottomäärästä 

 Voit saada kulutusluoton nopeasti käyttöön, sillä BRAbank tekee automaattisen alustavan lainapäätöksen. Se maksaa asiakkailleen rahat tilille tyypillisesti seuraavana arkipäivänä luottosopimuksen allekirjoituksesta. 

Kulutusluottoa voit saada myös pienemmille lainasummille edullisesti. Pieni laina voidaan hakea myös pidemmälle maksuajalle – normaalisti alle 10 000 euron lainoihin valitaan 5-7 vuoden maksuaika. 

Lainojen yhdistäminen

Voit käyttää Lea bankin vakuudetonta lainaa lainojen yhdistämiseen. Toisin kuin monen muun pankin tarjoamassa yhdistelylainassa – Lea bank maksaa yhdistelylainan tilillesi. Näin sinun tulee maksaa laina itse takaisin toisille rahoitusyhtiöille. 

 • Yhdistele kaksi tai useampaa lainaa aina 50 000 euroon asti 
 • Maksa takaisin valitulla ajalla – mahdollisuus jopa 15 maksuaikaan 
 • Säästä kuluissa

“Lea bankin lainojen yhdistäminen on käytännössä sama lainatuote kuin normaali kulutusluotto, jossa käyttötarkoitus on vain eri.” 

6. Takaisinmaksuaika jopa 15 vuotta

Voit saada Lea bankin lainoissa maksuaikaa sekä normaaliin kulutusluottoon että lainojen yhdistämiseen 15 vuotta. 

Sinulle tarjotaan maksimi laina-aika tarjouksessa – jota voit muokata alaspäin. Jos esimerkiksi sinulle tarjotaan 10 vuoden maksuaikaa, voit valita 1-10 vuoden maksuajan lainallesi. 

Lainaa voi aina maksaa myös nopeammissa tahdissa takaisin – vaikka olisit valinnut lainalle pitkän 15 vuoden maksuajan. 

7. Joustava pankkilaina 

Lea bankin kulutusluotto on hyvin joustava käyttää ja maksaa takaisin. Vakuudeton kulutusluotto sopii kaikkiin yleisiin käyttötarkoituksiin. 

Voit saada kulutusluottoon edullisen alle 8% koron. Koska lainoissa on maksimi maksuaika 15 vuotta – sopii se myös pidempiaikaiseen tarpeeseen. 

Hae Lea bankin joustavaa kulutusluottoa, kun haluat uutta rahoitusta tai sinulla on vanhoja lainoja, jotka haluat yhdistää. Voit hakea rahoitusta jopa 50 000 euroon asti.  

Näin haet lainaa Lea bankista

 1. Täytä lainahakemus: perustiedot sinusta ja tarpeista 

 2. Lähetä hakemus

 3. Odota hetki ja vertaa tarjousta muihin 

 4. Hyväksy ja allekirjoita sähköisesti

 5. Rahat tilille 

Kilpailuta vakuudettomat lainat nyt

Kilpailuta vakuudettomat lainat nyt ja selvitä, mistä saat halvimman lainan ilman vakuuksia: 

Selvitä lainalaskurin avulla sinulle sopiva lainasumma ja kuukausierä. 

Onko BRAbank nyt Lea bank?

Kyllä, BRAbank palvelee jatkossa asiakkaitaan Lea bank nimellä. Kyseessä on sama pankki ja vanhoille asiakkaille tarjotut luotot jatkavat samalla lailla – ainoastaan nimi on muuttunut. 

Minkä maalainen pankki on BRAbank eli Lea bank?

Lea bank (vanha nimi BRAbank) on norjalainen pankki, joka tunnettiin aikaisemmin Suomessa Monobankina. 

Saako 18v lainaa Lea bankista?

BRAbank ei tarjoa lainaa 18 vuotiaille, sillä se tarjoaa lainoja 23-70 vuotiaille kuluttajille. 

Paljonko lainaa nostetaan yleensä?

Lainasummaan vaikuttaa paljon käyttötarkoitus. Esimerkiksi metsälainaa nostetaan 10 000 – 20 000 euroa, kun matkalainaa 3 000 – 6 000 euroa. 

Mikä on vakuudeton laina?

Vakuudeton laina on mikä tahansa kulutusluotto, jossa ei vaadita vakuuksia. Näitä ovat esimerkiksi saldolimiitti, joustoluotto, kertalaina ja käyttölaina.

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.