Kertalaina

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Kertalaina heti tilille 

Nosta ja hae vakuudetonta kertalainaa netistä nopeasti omalle tilille. Lainahakemuksen tekeminen onnistuu minuuteissa ja saat ensimmäiset lainatarjoukset heti katsottavaksi. 

Voit kilpailuttaa kertalainat Nordsekin avulla nopeasti, sillä yhdellä hakemuksella voit saada jopa 30 eri lainatarjousta. Kun kilpailutat pankit ja rahoitusyhtiöt, saat nopeasti selvitettyä sinulle parhaat korkotarjoukset!

Lainatarjouksen vertailun voit tehdä rauhassa, sillä tarjoukset ovat voimassa jopa neljä viikkoa. Hae vakuudetonta lainaa jo tänään Nordsekin avulla, niin selvität sinulle saatavilla olevan rahoituksen!

Näin haet kertalainaa 

 1. Lähetä lainahakemus 

  Hakemus ilman liitteitä muutamassa minuutissa. 

 2. Vertaa lainoja keskenään 

  Katso, missä alhaisin korko. 

 3. Allekirjoita ja rahat tilille 

  Laina maksetaan tilille heti tai viimeistään kahdessa päivässä. 

Mikä on kertalaina? 

Kertalaina on vakuudeton kulutusluotto, jota myönnetään kuluttajalle 500 – 60 000 euroa. Lainaan ei tarvita vakuudeksi mitään omaisuutta tai muita takaajia. 

Kertalainaa voidaan käyttää joustavasti itse valittuun käyttökohteeseen, sillä päätät aina itse vakuudettomassa lainassa käyttökohteen. 

Kertalainaa haetaan netistä nopealla verkkohakemuksella. Lainaa voidaan hakea muutamassa minuutissa ilman liitteitä. Saat ensimmäiset lainatarjoukset heti katsottavaksi ja viimeiset tarjoukset kuuden tunnin sisällä. 

Voit hyväksyä lainatarjouksen allekirjoittamalla lainasopimuksen. Lainan allekirjoituksen jälkeen raha maksetaan tilille jopa samana päivänä. Viimeistään laina maksetaan kahdessa päivässä, usein seuraavana arkipäivänä. 

Kertalaina nostetaan sanan mukaisesti kerralla tilille. Lainaa maksetaan takaisin tasaerissä 1 – 15 vuoden maksuajalla. Kertalaina kannattaa kilpailuttaa Nordsekin avulla, sillä pankkien koroissa on isoja eroja. Kilpailuttamalla selvität nopeasti, mistä saat parhaan koron lainalle!

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Kertalainalla rahoitusta arkeen 

Kertalaina on hyvin joustava lainatuote, sillä voit itse päättää sen käyttötarkoituksen. Koska kyseessä on vakuudeton laina, voit käyttää joustavasti lainaa mihin haluat. 

Kertalainan avulla voit rahoittaa yllättäviä menoja ja maksaa laskuja. Ehkä sinulla on tiettyyn aikaan vuodesta enemmän kuluja, jotka tarvitsevat ulkopuolista rahoitusta? Tätä varten voit nostaa pientä kertalainaa ja maksaa eri velvoitteet pois. 

Koska kertalainaa voidaan nostaa jopa 60 000 euroon asti, voidaan sen avulla tehdä myös suurempia hankintoja. Osta auto, vene tai moottoripyörä tai aloita isompi remontti kotona! Kaikkiin näihin voit saada vakuudetonta käyttölainaa nopeasti päivissä tilille. 

Lainan vertailu kannattaa tehdä kaiken kokoisille lainasummille, sillä pankkien tarjoamissa koroissa on isoja eroja sekä pienissä lainoissa että suurissa lainasummissa. 

Sitä isompi lainasumma on kyseessä, sitä enemmän voit säästää rahaa. Koska kertalainoja nostetaan usein isompi summa käyttöön, toisin kuin joustoluotossa, voi ero kalliin ja edullisen lainan välillä olla jopa useita tuhansia euroja. Jos nostat esimerkiksi lainaa 30 000 euroa, tarkoittaa kahden prosentin korkoero jopa yli tuhannen euron eroa kuluissa pidemmällä maksuajalla. 

Kilpailuta lainahakemukset jo tänään, jolloin voit saada jopa 30 lainatarjousta vertailtavaksi!

mika on kertalaina

Kenelle voidaan myöntää vakuudetonta lainaa? 

Vakuudetonta käyttölainaa voidaan myöntää vähintään 18-vuotiaalle henkilölle, jolla on luottotiedot kunnossa. Osa pankeista voi vaatia minimi ikää 21 vuodeksi tai jopa 24 vuodeksi. 

Voit saada lainaa vain, kun sinulla on puhtaat luottotiedot. Lisäksi lainaa varten sinulla tulee olla vakituinen kotiosoite Suomessa. Usein pankit voivat vaatia, että olet asunut vähintään viimeiset 36 kuukautta yhtäjaksoisesti Suomessa.

Voit saada vakuudetonta lainaa, kun sinulla on säännöllisiä tuloja. Säännöllisiksi tuloiksi lasketaan palkka- ja eläketulot. Mikä sitten on riittävä määrä tuloja? Tämä vaihtelee eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä. Osa pankeista voi vaatia vähintään 16 000 euron brutto vuosituloja, kun taas osa rahoitusyhtiöstä voi hyväksyä ansiosidonnaisen säännöllisiksi tuloiksi. 

Tulojen määrä vaikuttaa lainasumman määrään 

Lainan määrä riippuu paljon siitä, paljonko sinulla on ansiotuloja. Pääomatuloja ei lasketa mukaan tuloiksi, sillä ne eivät ole pankin riskianalyysin mukaan säännöllisiä tuloja. Nämä asiat vaikuttavat annettuun lainamäärään: 

 • Ansiotulojen määrä: palkkatulot ja eläketulot 
 • Ikä ja koulutus 
 • Muiden lainojen määrä 
 • Työsuhteen kesto 
 • Asuminen: vuokra / omistusasunto

Selvität sinulle tarjottavan lainamäärän helpoiten kilpailuttamalla lainat, jolloin näet mitä lainasummaa eri pankit ovat valmiita sinulle tarjoamaan. Koska lainan hakeminen on maksutonta, voit tehdä hakemuksen vaikka heti.

Kertalainan käyttötarkoitus 

Kertalaina on vakuudetonta lainaa, jolloin voit itse päättää, mihin lainaa käytetään. Tämä onkin yksi vakuudettoman lainan suurimpia etuja, kun rahalainaa voidaan käyttää hyvin joustavasti. 

Suosittuja lainan käyttötarkoituksia ovat:  

 • Remontti 
 • Häät
 • Kodinkoneiden uusiminen
 • Auton, veneen tai moottoripyörän osto 
 • Lainojen yhdistely 
 • Matka 
 • Shoppailu 

Oletko suunnittelemassa häitä rakkaasi kanssa? Moni nostaa häitä varten lainaa, sillä häiden järjestäminen maksaa jopa 10 000 euroa tai 20 000 euroa. 

Suosittu käyttölainan käyttökohde on eri kodinkoneiden ostot ja kodin remontointi. Jos haluat uudistaa kodin laitteet tai haluat uusia keittiön, voi vakuudeton laina olla sinulle sopiva lainatuote.

 Remonttilainaa voit nostaa vakuudettomana, kun sinulla ei ole tarpeeksi vakuuksia pankille vakuudellista lainaa varten. Remonttilainan avulla voit korjata myös pienempiä projekteja, sillä sitä voidaan nostaa myös vain muutama tuhat euroa. 

Lainojen yhdistely on suosittu käyttökohde lainalle, sillä sen avulla voidaan laskea kuukausierän suuruutta ja maksettavaa korkoa. Yhdistelylainan suurin etu on se, että sillä voit maksaa kalliit pienet lainat ja osamaksut pois. Lainojen yhdistelyä varten nostetaan usein isompia 10 000 euron, 20 000 euron tai jopa yli 30 000 euron lainoja. 

Kun kilpailutat kertalainat Nordsekin avulla, voit nopeasti löytää sinulle parhaan pankin. Lainat maksetaan nopeasti tilille ja voit joustavasti käyttää lainaa yhteen tai useampaan käyttökohteeseen.

Miksi vakuudeton laina kannattaa kilpailuttaa? 

Vakuudeton kertalaina kannattaa kilpailuttaa kolmesta tärkeästä syystä: 

 1. Säästät aikaa 
 2. Säästät rahaa
 3. Kilpailuttaminen on maksutonta 

Lainat kannattaa aina kilpailuttaa, oli lainatarve vain tuhannelle eurolle tai kymmenille tuhansille euroille. Koska lainojen korot vaihtelevat paljon kaikissa eri lainasummissa, on kilpailuttaminen aina fiksua! 

Säästät rahaa kilpailutuksen avulla. Lainavertailun avulla selvität nopeasti, millä korolla pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat sinulle lainaa. Lisäksi kilpailutilanne voi laskea tarjottua korkotasoa, jolloin saat pankeilta parhaan hinnan. Voit säästää jopa tuhansia euroja lainojen kuluissa, kun vertaat ja kilpailutat lainat. Usein kalleimman ja halvimman lainan korossa on niin suuri ero, että isoihin säästöihin päästään jo muutamien tuhansien eurojen lainoissa. 

Kun sinulla on alhaisempi kulu lainalle, saat myös lainaan matalamman kuukausierän. Tällöin suurempi osa lainan takaisinmaksusta kohdistuu lainan pääomaan, ei korkoon ja kuluihin. 

Säästät myös aikaa vertailun avulla, sillä Nordsekin avulla voit saada yhdellä hakemuksella jopa 30 lainatarjousta. Näin sinun ei tarvitse erikseen hakea jokaisesta pankista ja rahoitusyhtiöstä tarjousta vakuudettomalle lainalle. 

Lainojen vertailu on helppoa ja nopeaa portaalissa, jossa kaikki tarjoukset näkyvät yhdestä näkymästä. Näin pystyt luotettavasti ja nopeasti valitsemaan parhaan ja edullisimman luotonantajan! 

 3 vinkkiä lainan hakuun 

 1. Täytä hakemus huolellisesti 

Näin varmistat, että saat kaikilta tarjoajilta lainatarjouksen katsottavaksi. Sitä enemmän saat tarjouksia, sitä edullisempaa lainaa voit saada. 

 1. Vertaile lainan todellista vuosikorkoa

Vertailtaessa lainoja tärkeintä on vertailla lainojen kustannuksia, sillä muuten lainojen ehdoissa on vain vähän eroja. Kun vertaat korkoa, vertaile todellista vuosikorkoa. Se kertoo lainan todelliset kulut, toisin kuin pelkkä nimelliskorko. 

 1. Älä hyväksy ensimmäistä lainatarjousta heti 

Kannattaa odottaa hetki, että kaikki luotonantajat ovat kerinneet lähettämään sinulle lainatarjouksen. Osa pankeista voi lähettää tarjouksen vasta 8 tunnin päästä siitä, kun olet hakenut lainaa. Kun odotat hetken, sinulla on kaikkien luotonantajien tarjoukset vertailtavissa. 

Kertalainan takaisinmaksu ja kulut 

Kertalainaa maksetaan takaisin 1 – 15 vuoden maksuajalla usein tasaerissä takaisin. Tasaerä tarkoittaa, että jokainen kuukausierä on samansuuruinen. 

Lainan maksuaikaan voit itse vaikuttaa, sillä voit valita tarjottua laina-aikaa myös lyhyemmäksi. Osa pankeista tarjoaa maksimi laina-ajaksi 10 vuotta, toiset 15 vuotta. Jos sinulla on nostossa pienempi alle 10 000 euron laina, voi maksimi laina-aika olla lyhyempi. Tyypillinen laina-aika on 4 – 8 vuotta kulutusluotoissa. 

Voit aina maksaa lainaa aikataulua nopeammin. Jos sinulla on esimerkiksi 5 vuoden maksuohjelma, voit lyhentää lainaa vaikka jo 2 vuoden maksuajalla. Lainan voi myös maksaa kokonaan pois etuajassa. Tämä on tyypillistä silloin, kun lainat yhdistetään ja kalliit lainat halutaan maksaa pois. 

Kertalainan kulut koostuvat seuraavista kolmesta komponentista: 

 • Nimelliskorko 
 • Tilinhoitomaksu
 • Avausmaksu 

Moni pankki ei peri avausmaksua, mutta se voi olla lainan koosta riippuen muutamasta kymmenestä eurosta aina 300 tai 400 euroon asti. 

Nimelliskorko vaihtelee lainoissa paljon. Lainan korko on 4 – 20% vakuudettomissa lainoissa. Suurempiin lainoihin tarjotaan alhaisempaa korkoa, joten voit helpommin saada alle 10% koron yli 10 000 euron lainoihin. 

Tilinhoitomaksu peritään lainasta niin kauan, kun sinulla on avointa lainapääomaa. Se on kiinteä kulu, joten lainan kustannuksiin sillä on suhteellisesti eniten vaikutusta, kun lainapääomaa on vain vähän jäljellä. 


Todellinen vuosikorko ratkaisee, mikä on edullisin laina. Se ottaa huomioon kaikki lainan kustannukset, joten todellinen vuosikorko on parempi mittari lainan edullisuuteen kuin pelkkä nimelliskorko.

Nordsekin avulla löytyy nopeasti edullinen kertalaina 

Nordsekin avulla voit kilpailuttaa jopa 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä hakemuksella. Näin sinun ei tarvitse hakea erikseen lainaa useasta pankista, vaan voit nopeasti vertailla yhden hakemuksen avulla parhaita korkotarjouksia. 

Kertalaina on vakuudeton kulutusluotto, jota tarjotaan 500 – 60 000 eurolle ilman takaajia ja vakuuksia. Näin sinulla ei tarvitse olla omaisuutta lainan vakuudeksi, joten lainan ottaminen on hyvin helppoa ja nopeaa.

Kertalaina on joustava lainatuote, sillä voit käyttää sitä kaikkiin yleisimpiin käyttötarkoituksiin. Voit lähteä matkalle ja nauttia etelän auringosta tai investoida kodin remonttiin. Ehkä sinulla on kodissa vanhat kodinkoneet, jotka olisi hyvä uusia? Kaikkiin näihin voit nostaa vakuudetonta kertalainaa. 

Netistä nostettu kertalaina on pikalaina, sillä lainan hakeminen onnistuu muutamassa minuutissa. Saat heti katsottavaksi ensimmäiset lainatarjoukset. Voit hyväksyä sähköisesti parhaan lainatarjouksen, jolloin lainaraha maksetaan tilille usein seuraavana arkipäivänä. 

Lainasumma vaikuttaa siihen, mihin lainaa nostetaan. Esimerkiksi kaikkein pienimpiä pienlainoja nostetaan laskujen maksuun ja yllättäviin kuluihin. Tyypillinen käyttökohden pienlainalle on vuokran maksu ja muuttoon liittyvät kustannukset. 

Isompia lainoja nostetaan tyypillisesti lainojen yhdistämiseen, remonttiin ja ajoneuvon hankintaan. Koska lainojen koroissa ja hinnoissa on eroja sekä pienissä että suurissa lainoissa, kannattaa niiden kilpailuttaminen aina. Kilpailuttamalla voit säästää merkittävästi kuluissa!

Kuinka haen kertalainaa?

Voit hakea Nordsekin avulla kertalainaa nopeasti verkkohakemuksella. Kilpailuttamalla lainat saat yhdellä hakemuksella jopa 30 lainatarjousta. Voit valita parhaan tarjouksen ja hyväksyä sen allekirjoittamalla lainasopimuksen sähköisesti.

Onko lainan hakeminen maksutonta? 

Kertalainan hakeminen on maksutonta ja ei sido mihinkään. Lainasopimus astuu voimaan vasta, kun olet hyväksynyt lainasopimuksen sähköisellä allekirjoituksella ja laina on maksettu tilille. 

Paljonko voin saada kertalainaa? 

Kertalainaa myönnetään 1 000 – 60 000 €. Kertalainan suuruuteen vaikuttaa erityisesti tulojen määrä. Sinulle voidaan myöntää myös pienempi lainasumma, mitä teit lainahakemuksessa.  

Mikä on kertalainan korko?

Lainan korko vaihtelee paljon eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä. Selvität nopeasti vertailun avulla, millä korolla voit saada lainaa.  

Kenelle voidaan tarjota kertalainaa? 

Kertalainaa voit saada pankista, kun: 

– Sinulle on säännölliset tulot 
– Kotipaikka on Suomessa
– Ikää yli 18 vuotta
– Ei maksuhäiriöitä 

Mikä maksuaika lainalle tarjotaan? 

Lainaan voidaan tarjota maksuaikaa jopa 15 vuotta. Normaali maksuaika lainalle vaihtelee 1 – 15 vuoden välillä. 

Kuinka paljon voin säästää kuluissa vertailun avulla?

Lainavertailu säästää usein kuluissa merkittävästi. Säästetty rahamäärä riippuu siitä, paljonko lainaa haetaan ja mikä on valittu laina-aika. Sitä isompi lainamäärä on ja mitä pidempi maksuaika valitaan, sitä enemmän voit säästää kuluissa.  

Miksi kertalainat kannattaa vertailla? 

Lainojen vertailu säästää kuluissa, sillä löydät sen avulla parhaat korkotarjoukset. Lisäksi se maksutonta ja nopeaa, joten kilpailuttaminen kannattaa aina tehdä lainaa hakiessa. 

Kuinka nopeasti laina maksetaan tilille? 

Laina maksetaan jopa samana päivänä tilille, kun olet hyväksynyt lainasopimuksen. Usein laina maksetaan seuraavana arkipäivänä, viimeistään muutamassa päivässä. 

Miksi en saanut lainatarjousta?

Harmi, ettet saanut lainatarjouksia tällä kertaa! Yleisimmät syyt hylättyyn lainapäätökseen ovat: 

– Maksuhäiriömerkintä 
– Virhe hakemuksessa 
– Liian vähän tuloja 
– Liikaa velkaa suhteessa tuloihin

Jos hylätty lainapäätös johtui maksuhäiriömerkinnästä, tulisi sinun maksaa ensin vanhat rästit pois.

Voinko hakea lainaa yhdessä puolison kanssa?

Kyllä voi, lainaa voidaan hakea yhteishakijan kanssa.  Usein pankit tarjoavat isompaa lainasummaa ja matalampaa korkoa, kun lainalle otetaan kaksi takaisinmaksajaa. 

Mikä on paras lainatuote?

Paras lainatuote riippuu omasta tilanteesta ja lainatarpeesta. Vakuudellinen laina on edullisinta, jolloin sitä kannattaa nostaa, kun sinulla on antaa omaisuutta lainan vakuudeksi. Vakuudeton laina on nopein ja joustavin lainatuote, joka sopii monelle kuluttajalle.  

Onko kertalaina vakuudeton laina?

Kyllä, kertalaina on vakuudeton laina eli kulutusluotto. 

Mistä löydän halvimman kertalainan?

Kertalaina kannattaa kilpailuttaa vertailupalvelun avulla, sillä silloin saat yhdellä hakemuksella haettua lainaa sekä pankeista että rahoitusyhtiöistä. Koska lainan kilpailuttaminen on maksutonta, kannattaa lainan hakeminen aina tehdä vertailu sivuston kautta. 

Mikä on kertalainan korko? 

Kertalainan korko vaihtelee normaalisti 4-20% välillä. Koron selvität pyytämällä lainatarjouksen. Korkoon vaikuttaa mm. tulojen määrä, haettava lainasumma ja työsuhteen kesto.  

Voiko kertalainan maksaa etuajassa pois?

Kyllä voi. Kertalainan voi maksaa aina etuajassa pois – ilman erillistä ilmoitusta. Kun maksat lainan etuajassa pois, säästät kuluissa. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.