Lainatarjous 

LainaaLainatarjous 

Lainatarjous on pankin tai rahoitusyhtiön antama tarjous lainasta. Vakuudettomissa lainoissa lainatarjous annetaan nopeasti hakemuksen lähettämisen jälkeen. 

Lainatarjous voi olla sitova tai alustava. Vakuudettomissa lainoissa usein pankit tarjoavat alustavan lainatarjouksen, jossa vaaditaan vielä liitteiden lähettämistä lopullista lainapäätöstä varten. 

Alustava lainatarjous ei siis sido pankkia mihinkään, mutta se on usein hyvin tarkka arvio tarjottavasta lainasta. Koska lainatarjous annetaan nopeasti hakemuksen lähettämisen jälkeen, voit nopeasti löytää sinulle parhaat lainatarjoukset vakuudettomassa lainassa. 

Lainatarjous eri lainasummille, esimerkkejä korosta

Tässä esimerkkejä, millä korolla voit saada lainatarjouksia vakuudettomassa lainassa:

Lainatarjous Korko
5 000 €10 – 20%
10 000 €8 – 16%
20 000 €6 – 14%
40 000 €4 – 12%
60 000 €4 – 10%

Selvität sinulle tarjottavan lainatarjouksen koron hakemalla lainaa, sillä lainatarjoukset ja hinnoittelu on aina asiakaskohtainen. Sitä suurempi haettava lainamäärä on, sitä alhaisemmalla korolla voit saada lainaa pankista. 

 Paras lainatarjous kilpailuttamalla

Paras lainatarjous on tarjous, jossa on matalin todellinen vuosikorko. Tällöin lainan kokonaiskustannus on kaikkein alhaisin, sillä todellinen vuosikorko ottaa huomioon lainan kaikki kustannukset. 

Pelkkä korko tai nimelliskorko ei siis suoraan kerro, onko lainatarjous kaikkein halvin. Koron lisäksi lainasta voidaan periä avauspalkkio, tilinhoitomaksu ja muita juoksevia kustannuksia. 

Paras lainatarjous ja matalin korko löytyy kilpailuttamalla, jolloin haet lainaa useammasta paikasta yhdellä kerralla. Kun kilpailutat lainat vertailusivuston kautta, kilpailuttaa vertailusivusto lainasi jopa yli 20 pankissa ja rahoitusyhtiössä. 

“Kilpailuttaminen kannattaa tehdä, sillä parhaan ja kalliimman lainatarjouksen välillä on huomattavia eroja. Sitä suurempi laina on kyseessä, sitä tärkeämpää lainatarjouksen kilpailuttaminen on.”

Kuinka nopeasti lainatarjous annetaan?

Alustava lainatarjous annetaan usein heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Lopullisen lainapäätöksen saat, kun olet toimittanut tarvittavat liitteet pankille.

Onko lainatarjous sama kuin lainalupaus?

Kyllä, lainatarjous tarkoittaa samaa asiaa kuin lainalupaus. Usein asuntolainaa hakiessa puhutaan lainalupauksesta, kun vakuudettomissa lainoissa yleisimpiä termi on lainatarjous. Lainatarjous eli lainalupaus on pankin alustava lainatarjous lainasta, jonka voit saada nopeasti käyttöön.

Mistä pankista paras lainatarjous?

Paras lainatarjous voi löytyä kotimaisesta pankista tai Pohjoismaisesta digipankista. Selvität parhaan lainatarjouksen vertailemalla ja kilpailuttamalla lainatarjoukset. 

Näin pyydät lainatarjouksen

  1. Täytä hakemus pankin tai vertailupalvelun sivulla

  2. Lähetä lainatarjous pyyntö

  3. Odota hetki – alat pian saamaan tarjouksia

  4. Vertaile eri lainatarjouksia

  5. Valitse paras lainatarjous ja hyväksy

  6. Rahat tilille – kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen sähköisesti

Ehdollinen lainatarjous hetkessä 

Ehdollinen lainatarjous tulee sinulle hetkessä, sillä pankit tekevät automaattisen alustavan lainapäätöksen. Ehdollinen lainatarjous vaatii vielä, että pankin luotto tiimi on tarkistanut lähettämäsi liitteet.

Voit lähettää tarvittavat liitteet vasta jälkikäteen, kun olet jo saanut ehdollisen lainatarjouksen katsottavaksi. Näin voit hakea lainaa ilman liitteitä ja toimittaa vasta tarvittavat liitteet, kun olet tyytyväinen lainatarjouksen ehtoihin. 

Tarvittavia liitteitä lopullista lainatarjousta varten ovat liitteet säännöllisistä tuloistasi. Näitä voivat olla verotustodistus, palkkatosite tai eläketodistus. 

Lainaa hakiessa ei kannata ilmoittaa omia tuloja yläkanttiin, sillä pankit tarkistavat tulosi. Jos ilmoitat tulot yläkanttiin, voidaan lainahakemus hylätä. 

Lainatarjous vs lainalupaus 

Lainatarjous on pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama alustava tarjous vakuudettomalla lainalle. Alustavan lainatarjouksen saat usein heti hakemuksen lähettämisen jälkeen, sillä luottopäätös on automatisoitu. 

Lainalupaus on pankin tarjoama alustava lainatarjous asuntolainasta. Saat lopullisen lainapäätöksen asuntolainaan, kun sinulla on tiedossa tarkka ostettava asunto. Vaikka pankin tarjoama lainalupaus on alustava, voit sen turvin tehdä asunnosta ostotarjouksen, sillä lainalupaus on lähes aina sama kuin lopullinen lainatarjous. 

Lainalupauksen voit saada pankista, kun olet ensin käynyt neuvottelun pankin kanssa tarvittavasta lainasta. Voit lukea lisää pankin lainalupauksesta asuntolainaan esimerkiksi täältä: https://lainalupaus.poppankki.fi/

Lainalupaus termiä voidaan käyttää myös muissa lainatuotteissa kuin asuntolainoissa. Tällöin laina lupauksella tarkoitetaan samaa asiaa kuin alustavaa lainatarjousta – jossa usein ehtona on vielä tulojen tarkistaminen. 

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Lainaa 25000

Lainaa 25000 euroa ilman vakuuksia  Monella voi tulla eteen tilanteita, jolloin on tarvetta ulkopuoliselle rahoitukselle. 25 0000 euron Lainan avulla voidaan toteuttaa pitkäaikaisia haaveita, vaikka...

 Lainaa 15000 euroa

15000 euron laina heti tilille  Voit saada 15000 euron lainan tilille heti, sillä pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät lainapäätöksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Laina maksetaan tilille...

Lainaa 40000 

Lainaa 40000 euroa ilman vakuuksia  Kilpailuta 40 000 euron laina ilman vakuuksia jo tänään, niin selvität sinulle parhaan korko tarjouksen. Lainan kilpailuttaminen on maksutonta ja...

Lainaa 30000 euroa 

Lainaa 30000 euroa  Nosta 30 000 euron laina ilman vakuuksia nopeasti netistä. Lainahakemus onnistuu nopeasti muutamassa minuutissa ja saat heti lainatarjoukset jopa 30 pankilta ja...