Joustoluotto

kulutusluottoJoustoluotto

Joustoluotto on vakuudeton laina, jossa on luottokortin kaltainen luotto-ominaisuus. Joustoluotto on limiittiluotto, jossa voit nostaa joustavasti luottoa aina sovittuun limiittirajaan asti. 

Normaalisti joustoluoton määrä on 2 000 – 10 000 euroa ja siihen vaikuttavat sekä hakijan tiedot että pankin tai rahoitusyhtiön tuote. 

 • Joustoluotossa on luottoraja, jonka sisällä voit nostaa joustavasti luottoa
 • Ei lyhennyspakkoa
 • Normaali luottoraja maksimissaan 10 000 euroa 
 • Toimii kuten luottokortti – ilman korttia

Näin joustoluotto toimii

Käytännössä joustoluotto toimii samalla lailla kuin luottokortin luotto-ominaisuus. Lainasopimuksessa on määritelty luottoraja, jota ei voi ylittää. Voit tehdä nostoja limiitistä aina luottorajaan asti. 

 • Tee nostoja limiitistä luottorajaan asti 
 • Maksa takaisin kuukausittain korko ja kulut – ei pakko lyhentää 
 • Luottoraja määritetty lainasopimuksessa 

Voit saada luottorajaan korotuksen myöhemmin, kun joustoluottoa on maksettu takaisin ajallaan tai sinulla on noussut palkkatulot. 

Luottoraja määrittää, paljonko voit tehdä nostoja joustoluotossa.

Joustoluotto korko

Joustoluoton korko vaihtelee normaalisti 4-20% välillä. Koron lisäksi joustoluotosta peritään nostopalkkio, tilinhoitomaksu ja mahdollinen avausmaksu. 

 • Korkoa maksat avoimelle pääomalle 
 • Nostopalkkiota maksat aina, kun teet noston limiitistä tilille 
 • Tilinhoitomaksu tai laskutuspalkkio ovat kiinteitä kuukausimaksuja 
 • Osa voi periä myös avausmaksun 

Todellinen vuosikorko ottaa huomioon joustoluoton kokonaiskustannukset ja se on nimelliskorkoa parempi mittari luoton hintaa vertailtaessa. 

Joustoluotto heti tilille 

Joustoluoton voit saada heti tilille, kun olet allekirjoittanut sähköisesti lainasopimuksen. Koska pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät luottopäätöksen heti, saat alustavan tarjouksen joustoluotosta heti katsottavaksi: 

 • Joustoluotto tarjous heti hakemuksen lähettämisen jälkeen
 • Sähköinen allekirjoitus ei vaadi paperityötä 
 • Maksu tilille viimeistään kahden arkipäivän kuluessa

Koska voit saada joustoluoton heti tilille, sopii se myös kiireisiin ja nopeisiin lainatarpeisiin. 

Joustoluotto on nopea rahoitustuote. Nopeimmillaan voit saada sen heti tilille.

Vakuudeton joustoluotto on joustava 

Vakuudeton joustoluotto on joustava rahoitusmuoto, jossa voit itse päättää lainan käyttökohteen. Käytä joustoluottoa esimerkiksi:

Vakuudetonta joustoluottoa voit käyttää joustavasti aina luottorajaan asti. Luottorajaan on mahdollista hakea myöhemmin korotusta. 

Joustolaina eli käyttöluotto

Joustolaina ja käyttöluotto ovat eri termejä joustoluotosta. Käytännössä ne tarkoittavat samaa asiaa. 

Joustolainaa nostetaan usein arjen kassanhallintaan. Se tuo joustoa arkeen, sillä voit tehdä nostoja limiitistä milloin tahansa aina limiittirajaan asti. 

Käyttöluotto toimii monelle luottokortin korvikkeena. Erona luottokorttiin onkin se, että sinulle ei anneta maksukorttia vaan joustoluoton nostot tehdään omalle pankkitilille. 

Joustoluotto, joustolaina ja käyttöluotto tarkoittavat samaa asiaa – pankit käyttävät eri termejä samoista tuotteista.

Joustorahoitus pankista tai rahoitusyhtiöstä

Joustorahoitus on toinen yleinen käytetty termi joustoluotosta ja se tarkoittaa samaa asiaa. Joustorahoitusta myöntävät Suomessa sekä pankit että rahoitusyhtiöt. 

Voit saada joustorahoitusta niin kotimaisilta pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä kuin ulkomaalaisilta digipankeilta. Joustorahoituksen suurimmat erot ovat hinta ja korko – ei ole merkitystä, nostatko lainan pankista tai rahoitusyhtiöstä. 

Edullinen joustoluotto kilpailuttamalla 

Edullinen joustoluotto löytyy helpoiten kilpailuttamalla joustoluotot keskenään. Kilpailuttaminen kannattaa, sillä joustoluottojen koroissa on isoja eroja. 

 • Löydä halvin joustoluotto kilpailuttamalla 
 • Korot vaihtelevat 4 – 20% välillä 
 • Ota huomioon kokonaiskustannukset, älä pelkkää nimelliskorkoa 

Edullisen joustoluoton voit saada sekä pankista että rahoitusyhtiöistä. Koska pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät asiakaskohtaisen hinnoittelun, et tiedä etukäteen, mistä löydät edullisimman koron joustoluotolle. 

Paras joustoluotto löytyy todellisen vuosikoron avulla 

Paras joustoluotto on myös usein halvin luotto, sillä luottojen muissa ominaisuuksissa on hyvin vähän eroja. 

Paras joustoluotto löytyy todellisen vuosikoron avulla, sillä se ottaa huomioon joustoluoton kokonaiskustannukset, ei pelkkää nimelliskoroa. 

Muut kuin korkokustannukset voivat olla merkittävä kuluerä. Pienissä joustoluotoissa muun kuin koron osuus hinnasta voi olla jopa korkoa suurempi. Todellinen vuosikorko kertoo, paljonko maksat luotosta kustannuksia vuositasolla.

Näin haet joustoluottoa

1.Tee lainahakemus

2.Vertaile tarjouksia ja todellista vuosikorkoa 

3.Hyväksy edullisin joustoluotto 

4.Allekirjoita sähköisesti

5.Rahat tilille 

Joustoluoton korotus

Joustoluoton korotus on mahdollista, kun olet jonkun aikaa maksanut joustoluottoa pankille tai rahoitusyhtiöille takaisin. 

Voit saada joustoluottoon korotuksen myös silloin, kun oma taloustilanne on parantunut. Jos olet saanut palkankorotuksen tai sinulla on muutoin noussut työtulojen määrä, voit hakea joustoluottoon korotusta.  

Joustoluotto vertailu kannattaa 

Joustoluotto vertailu on kannattavaa, sillä myös pankkien tarjoamissa luotoissa on suuria hintaeroja. Vertailu on helpointa, kun kilpailutat joustoluotot yhdessä paikassa yhden hakemuksen avulla. 

 • Joustoluoton hinnoissa on isoja eroja
 • Vertaa joustoluoton kokonaiskustannuksia keskenään 
 • Vertailu on maksutonta 

Joustoluottoa käytetään usein pidemmän aikaa, joten ennen sen nostamista kannattaa selvittää edullisin tarjolla oleva luotto.

Joustava laina ilman vakuuksia 

Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava laina. Joustoluotto on ilman vakuuksia, joten voit myös itse päättää sen lopullisen käyttötarkoituksen. 

 • Käytä joustavasti itse valittuun kohteeseen 
 • Joustava takaisinmaksu 
 • Helppo maksaa takaisin 

Ilman vakuuksia nostettavaa joustoluottoa nostetaan usein 2 000 – 5 000 euroa. Sitä voidaan nostaa myös lyhyempään lainatarpeeseen, sillä joustoluoton voi maksaa ennenaikaisesti takaisin milloin tahansa. 

Jatkuva luotto pitkällä maksuajalla

Joustoluotto on jatkuva luotto, eli siinä ei ole lyhennyspakkoa. Voit siis halutessa olla lyhentämättä luottoa ja maksaa vain juoksevat kustannukset luotossa. 

Jatkuvaan luottoon on siis mahdollista valita niin pitkä maksuaika, kun haluat. Voit myös maksaa luottoa myöhemmin nopeammin takaisin – tai vaikka kerralla. 

Kuukausittain tehtävä minimaksu luotossa on juoksevat kustannukset eli korko ja muut kustannukset. 

Esimerkki hinnoittelu: joustoluotto 2000 € 

Otetaan esimerkki hinnoittelu joustoluotto 2000 € summalle ja tarkastellaan minimi kuukausimaksua luotossa. Esimerkissä joustoluotto 2000 € on kokonaan käytössä ja sitä ei lyhennetä. Luoton kuukausierän suuruuteen vaikuttaa siis korko ja tilinhoitomaksu. 

Joustoluotto määrä (€)KorkoTilinhoitomaksuMinimimaksu kuukaudessa
20005%5€/kk13,33 €
200010%5€/kk21,66 €
200015%5€/kk30 €
200020%5€/kk38,33 €

Joustoluotto laskuri 

Joustoluotto laskurin avulla selvität, mikä on sinulle sopiva:

 • Luottoraja 
 • Nostomäärä 
 • Kuukausierä
 • Korko ja kustannukset

Joustoluotto laskuri on viitteellinen, sillä saat selville vain tarjouspyynnön avulla sinulle tarjottavan joustoluoton koron. 

Joustoluotto ehdot

Joustoluoton ehdot selviävät lainatarjouksesta ja luottosopimuksessa. Tässä joustoluoton ehdot tiivistettynä:

 • Kaikki kustannukset ilmoitettava sopimuksessa
 • Yleisimmät kustannukset ovat korko eli nimelliskorko, tilinhoitomaksu tai laskutuspalkkio, nostopalkkio ja avausmaksu
 • Takaisinmaksu: ilmoitettu, miten joustoluottoa maksetaan takaisin – automaattisesti pankkitililtä, e-laskulla vai paperilaskulla 

Joustoluotto ilman liitteitä 

Joustoluotto ilman liitteitä on nopea hakea ilman paperityötä. Voit hakea joustoluottoa ilman liitteitä, sillä pankit tekevät luottopäätöksen automaattisesti. 

 • Et tarvitse liitteitä hakemukseen
 • Osa pankeista voi vaatia tulotietoja nähtäväksi 
 • Hakemus minuuteissa ilman liitetietoja 

Joustoluottoa myös opiskelijoille ja eläkeläisille 

Joustoluotto opiskelijalle on mahdollista, kun sinulla on säännöllisiä työtuloja. Voit saada luottoa myös silloin, kun olet osa-aikaisessa työssä. 

Joustoluotto eläkeläiselle on mahdollista, sillä eläketulot lasketaan säännöllisiksi tuloiksi. Joustoluoton määrään vaikuttavat eläketulot, ikä ja muut lainat. 

Joustoluottoa on mahdollista saada, kun: 

Korvaa kalliit joustoluotot edullisella yhdistelylainalla 

Mikäli sinulla on useampi pieni joustoluotto käytössä, kannattaa ne korvata yhdistelylainalla. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa, että maksat kalliit ja pienet lainat pois yhdellä edullisemmalla lainalla. 

 • Säästä kuluissa ja maksa pois kalliit joustoluotot yhdistelylainan avulla 
 • Yksi laina, jossa alhaisempi korko 
 • Helpompi hallinnoida, kun takaisinmaksettavana vain yhtä lainaa

Usein kysyttyä joustoluotostaMikä on joustoluotto?

Joustoluotto on pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama vakuudeton limiittiluotto kuluttajalle, jossa luottoa voidaan nostaa tiettyyn rajaan asti joustavasti. Joustoluottoa eli limiittiluottoa myönnetään normaalisti 1 000 – 10 000 euroa. 

mitä eroa on joustoluotolla ja kulutusluotolla?

Joustoluotto ja kulutusluotto ovat molemmat vakuudettomia kuluttajalle myönnettäviä lainoja. Joustoluotossa sovitaan tietty luottoraja, jonka sisällä kuluttaja voi tehdä nostoja. Kulutusluotossa luotto nostetaan kerralla käyttöön ja maksetaan takaisin sovitun laina-ajan mukaan. 


Mistä saa halvin joustoluotto?

Halvin joustoluotto löytyy kilpailuttamalla. Kilpailuta joustoluoton korot ja vertaile todellista vuosikorkoa keskenään. 

Miten joustoluotto toimii?

Joustoluotossa sovit pankin tai rahoitusyhtiön kanssa limiittirajasta, jonka sisällä voit tehdä nostoja eli maksuja tilillesi. Limiittiraja määrittää, kuinka paljon sinulla voi maksimissaan olla auki avointa pääomaa. Joustoluottoa maksetaan takaisin sovitussa aikataulussa. 

Kuinka nopeasti saan päätöksen?

Voit saada rahoituspäätöksen joustoluottoa varten jo samana päivänä, kun olet hakenut lainaa. Pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät usein alustavan rahoituspäätöksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. 

Mikä on joustoluoton reaalikorko?

Joustoluoton reaalikorko vaihtelee eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä. Koron lisäksi joustoluoton kulueriä on tilinhoitomaksu ja nostopalkkiot. 

Voinko korottaa joustoluottoa?

Joustoluottoon voi hakea korotusta pankista ja rahoitusyhtiöistä. Voit myös kilpailuttaa korotusta varten joustoluotot uudelleen. Kilpailutus kannattaa tehdä säännöllisesti, sillä luottojen koroissa on voinut tapahtua isoja eroja. 

Voinko saada Joustoluottoon maksuvapaan kuukauden?

Joustoluottoon on mahdollista saada maksuvapaita kuukausia. Joustoluoton ehdoissa on etukäteen sovittu, kuinka joustava luoton takaisinmaksu on. 

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Pikaluotto

Pikaluotto heti tilille vuonna 2023  Hae pikaluottoa 2023 heti tilille! Voit hakea pikaluottoa milloin vain, sillä lainan haku onnistuu nopealla nettihakemuksella muutamassa minuutissa.  Pikaluoton kilpailuttaminen onnistuu...

Täsmäluotto 

Täsmäluotto kannattaa kilpailuttaa  Hae täsmäluottoa Nordsekin avulla minuuteissa. Nordsekin kautta voit hakea jopa yli 30 lainatarjousta rahalaitoksilta ja pankeilta. Vain yksi hakemus riittää! Täsmäluottoa voit hakea...

Kulutusluottojen yhdistäminen

Kulutusluottojen yhdistäminen Yhdistämällä kulutusluotot voit säästää rahaa ja tasapainottaa talouttasi. Nordsekin avulla voit kilpailuttaa kulutusluotot yhdellä hakemuksella. Kun kilpailutat avullamme luotot, voit saada jopa yli...

Luottotili

Mikä on luottotili?  Luottotili on joustava lainatuote, jonka voi nostaa tilille nopeasti helpottamaan arjen sujuvuutta. Onko sinulla maksamattomia laskuja, johon tarvitset rahoitusta? Oletko lähdössä matkalla...