Lainaa 5000 

LainaaLainaa 5000 

Voit hakea lainaa 5000 euroa ilman vakuuksia. Lainahakemus tehdään verkossa – saat ensimmäisiä lainatarjouksia jo muutamassa minuutissa. Voit saada lainaa 5000 alkaen 4% vuosikorolla

Lainaa 5000 voidaan hakea pankista ja rahoitusyhtiöistä. Suomessa lainaa tarjoavat netissä  kotimaiset kivijalkapankit, Pohjoismaalaiset digipankit ja rahoitusyhtiöt. Lainaa 5000 euroa voit saada matalalla korolla, sillä moni pankki kilpailee 5000 euron laina-asiakkaita. 

Lainaa 5000 maksetaan takaisin tasaerissä kuukausittain. Tarjottu laina-aika voi vaihdella 1 – 15 vuoden välillä eri pankkien kesken. Normaali  normaali tarjottu maksuaika on 3 – 8 vuotta, kun lainaa haetaan 5000 euroa.

5000 laina korko ja hinta 

5000 laina korko vaihtelee ja se on normaalisti 6 – 15% välillä. 5000 lainan korkoon vaikuttavat mm. ansiotulojen määrä,  maksuaika, ikä, nykyisen työsuhteen kesto ja työsuhteen muoto. Myös muiden lainojen määrä vaikuttaa lainan korkoon. 

5000 lainan korkoon vaikuttaa paljon se, mistä lainaa nostetaan. Ennen vuoden 2019 voimaan tullutta korkokattoa 5000 lainoissa korkotaso saattoi olla yli 100%.

Nykyään korkokaton myötä kalliit pikavippiyhtiöt ovat poistuneet markkinoilta ja tilalle on tullut alhaista korkoa tarjoavat digipankit. 


5000 lainan hinta koostuu korosta eli nimelliskorosta sekä muista kuluista. Muita kuluja ovat kuukausimaksu eli tilinhoitomaksu ja avauspalkkio. Todellinen vuosikorko paljastaa 5000 lainan edullisuuden, sillä se ottaa huomioon kaikki lainan kustannukset. Se onkin parempi mittari lainan hinnalle kuin pelkkä nimelliskorko.

Kuka voi saada lainaa 5000?

Voit saada lainaa 5000 euroa, kun sinulla ei ole maksuhäiriömerkintää, olet täysi-ikäinen, sinulla on säännöllisiä tuloja ja kotipaikkasi on Suomessa. 

Mikä on 5000 laina korko?

5000 lainassa korko vaihtelee normaalisti 5 – 20% välillä. Koron suuruuteen vaikuttaa arvioitu asiakasriski, laina-aika ja luotonantajan oma hinnoittelumalli.

Mistä kannattaa hakea lainaa 5000?

Laina kannattaa kilpailuttaa vertailusivuston kautta, sillä 5000 lainoissa korkoero on suuri kalliimpien ja halvimpien luotonantajien välillä. Kun kilpailutat 5000 euron lainan, selvität nopeasti sinulle parhaan korkotarjouksen. 

5000 laina maksetaan tilille 1-2 arkipäivässä  

5000 laina on nopea hakea. Lainahakemuksen lähettäminen onnistuu 2 – 5 minuutissa, sillä sinun ei tarvitse toimittaa liitteitä hakemukseen. 

Saat heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen ensimmäisiä lainatarjouksia katsottavaksi 5000 lainalle. Lainapäätös on alustava ja se vaatii vielä myöhemmin toimitettavien liitteiden läpikäynnin. 

Saat lopullisen lainapäätöksen, kun luotonkäsittelijä on käsitellyt toimitetut liitteet. Tarvittavia liitteitä ovat todiste säännöllisistä tuloista – esimerkiksi verotustodistus tai palkkatosite. 

Kun allekirjoitat lainasopimuksen sähköisesti verkkopankkitunnuksilla, laina maksetaan tilille 1 – 2 arkipäivän kuluessa. Voit saada 5000 lainan tilille myös nopeammin, sillä osa rahoitusyhtiöistä maksaa rahat tilille samana päivänä. 

Näin haet lainaa 5000 netistä

  1. Täytä lainahakemus 5000 eurolle  

  2. Valitse lainatarjous, jossa on matalin todellinen vuosikorko

  3. Allekirjoita verkkopankkitunnuksilla 

  4. Laina 5000 tilille 

Lainaa 5000 korko ja laskuesimerkki 

Kun haet lainaa 5000, kokonaiskulut määrittyvät laina-ajan ja koron perusteella. Esimerkkilaskelma näyttää, miten 5000 euron lainassa kokonaiskustannukset ja kuukausierä muodustuvat, kun lainan todellinen vuosikorko on aina 15%. 

Lainaa Laina-aika Todellinen vuosikorkoKulut yhteensä Kuukausierä 
5000 €1 vuotta 15%415 €451 €
5000 €2 vuotta 15%818 €242 €
5000 €4 vuotta 15%1679 €139 €
5000€6 vuotta 15%2612 €105 €
5000 €8 vuotta 15%3613 €89  €
5000 €10 vuotta 15%4680 €80 €

“5000 euron lainassa korko ja maksuaika ratkaisevat, paljonko on lainan kuukausierä ja kulut.”

Lainaa 5000 pankista 

5000 euron pankkilaina nostetaan vakuudettomana netistä. Pankit tarjoavat nopeaa lainaa jopa minuuteissa, sillä lainapäätös on automatisoitu. 

Pankin tarjoma 5000 euron laina on huomattavasti edullisempia kuin perinteiset pikavipit ja rahoitusyhtiöiden tarjoamat pienlainat. Se sopiikin hyvin myös kulu tietoiselle kuluttajalle, sillä lainojen korot ovat usein alle 10%. 

Voit itse valita pankkilainaan sinulle sopivan maksuajan. Lainan takaisinmaksua voi myös aina nopeuttaa – voit maksaa sen etuajassa kokonaan pois tai maksuaikataulua nopeammassa aikataulussa. 

Suomessa toimii monta aktiivista pankkia, jotka tarjoavat kuluttajille vakuudetonta 5000 euron lainaa.  Pankkeja valvoo Suomessa Finanssivalvonta.  

Eri  5000 euron vakuudettomia lainoja netissä 

5000 euron lainaa tarjotaan pankeissa ja rahoitusyhtiöissä eri nimillä. Usein lainatuote on sama, mutta pankki käyttää eri termiä samasta lainatuotteesta. Kokosimme alle yleisimmät 5000 lainatuotteet ja kerromme niiden tärkeimmät ominaisuudet.  

Vakuudeton laina 

Vakuudeton laina tarkoittaa mitä tahansa lainaa, jossa ei ole vakuuksia. Pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat vakuudetonta lainaa Suomessa aina 60 000 euroon asti. 

Vakuudettomien lainojen suosio on kasvanut tasaisesti. Suurin osa vakuudettomista lainoista nostetaan pankista, vaikkakin moni yhdistää vakuudettomat luotot ns. Pikavippeihin ja sms lainoihin.

Pikavippejä mainostettiin agressiivisesti 2000-luvun alussa, kun pankit eivät vielä yhtä aktiivisesti tarjonneet online-lainoja netissä. Nykyään pankkien tarjoamat nettilainat ovat yhtä nopeita kuin rahoitusyhtiöiden. Korkokaton myötä perinteiset pikavippiyhtiöt ovat poistuneet markkinoilta ja tilalle ovat tulleet nopeat pankkirahoittajat. 

Kulutusluotto 

Kulutusluotto on yleistermi lainalle, johon 5000 euron laina kuuluu.  5000 euron laina on vakuudeton kulutusluotto, joita tarjotaan suomalaisille kuluttajille netissä. Kulutusluottojen korkotasoa Suomessa sääntelee voimassa oleva korkokatto vuodelta 2019. 

Kulutusluotto on asuntolainan kanssa suosituin lainatuote Suomessa. Sen suosio perustuu nopeuteen, edullisuuteen ja joustavuuteen. Voit saada kulutusluoton käyttöön jopa 4% vuosikorolla, joten se sopii myös kulutietoiselle kuluttajalle. 

Kulutusluottoa nostetaan useimmiten vakuudettomana, jolloin voit itse päättää sen käyttötarkoituksen. Moni nostaa myös vakuudellista kulutusluottoa isompiin hankintoihin, kuten auton tai veneen ostamiseen. 

Joustoluotto

Joustoluotto 5000 euroa  on jatkuva vakuudeton laina, jota ei tarvitse lyhentää takaisin. Joustoluottoa nostetaan usein pienempiin laina tarpeisiin ja sen luotto-ominaisuus toimii perinteisen luottokortin tavoin. Joustoluottoa hakiessa määritellään luottoraja, jota lainanottaja ei saa ylittää. 

Joustoluottoa nostetaan arjen joustoa varten. Se on hyvä joustovara arjen yllättäviin kuluihin ja kassavaraksi. Joustoluoton hinta on usein kertalainaa kalliimpi. Yleensä 5000 euron laina kannattaa nostaa kertalainana, ei joustoluottona. 

Joustoluoton hinta koostuu korosta, kuukausimaksusta ja nostopalkkiosta.. Maksat nostopalkkiota aina, kun teet limiitistä noston tilille. Nostopalkkion ja kuukausimaksun hinta voi olla merkittävä joustoluotossa – siksi pelkkä korkotaso ei kerro koko totuutta luoton hinnasta. 

Käyttölaina  

Käyttölaina termiä käyttävät osa pankeista vakuudettomalle lainalle ja kulutusluotolle. Käyttölainasta käytetään usein myös termiä käyttöluotto. Käyttölainaa tarjoavat pankit 1 000 alkaen aina 60 000 euroon asti. 

Käyttölainaa voi nostaa myös pienlainana, sillä sitä saa pankeista alkaen 1000 eurosta. Käyttölainan yleisiä käyttökohteita 5000 eurolle ovat erilaiset isommat arjen hankinnat, lainojen yhdistäminen ja matkalaina. 

Käyttölainan takaisinmaksuaika on 1 – 15 vuotta ja sitä voidaan käyttää joustavasti itse valittuun käyttötarkoitukseen. 

Kilpailuta 5000 laina ja säästä kuluissa 

Voit säästää kuluissa kilpailuttamalla 5000 lainan. 5000 euron lainojen kilpailutus kannattaa, sillä: 

  1. Kilpailuttamalla selvität alhaisimman hinnan 
  2. Kilpailuttaminen on maksutonta 
  3. Sinun ei tarvitse lähettää lainahakemuksia useampaan paikkaan 
  4. Et sitoudu mihinkään hakiessa lainaa
  5. 5000 lainan hinnoissa on isoja eroja 
Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Täsmäluotto 

Täsmäluotto kannattaa kilpailuttaa  Hae täsmäluottoa Nordsekin avulla minuuteissa. Nordsekin kautta voit hakea jopa yli 30 lainatarjousta rahalaitoksilta ja pankeilta. Vain yksi hakemus riittää! Täsmäluottoa voit hakea...

Annuiteettilaina

Annuiteettilaina  Annuiteettilaina on lainan lyhennystapa, jossa jokainen maksuerä on alkuvaiheessa saman suuruinen. Takaisinmaksuerään sisältyy sekä korko että pääoman lyhennys.  Usein pankkien tarjoama asuntolaina on annuiteettilaina. Myös...

 Autolaina korko

Autolaina korko Autolainan korko vaihtelee paljon pankeissa ja rahoitusyhtiöissä.  Suurin ero autolainan koroissa on vakuudet - nostetaanko autolaina ilman vakuuksia vai annetaanko auto vakuudeksi lainalle?  Vakuudellinen...

Pikavippi

Pikavippi on vakuudeton laina  Pikavippi on pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama vakuudeton laina, jota haetaan netistä. Pikavippi on kulutusluotto ja sitä voidaan nostaa käyttöön muutamasta sadasta...