Kulutusluotto

Kulutusluotto – vertaa kulutusluotot

Hae kulutusluottoa pankista 1000 € – 60 000 € ilman vakuuksia. Voit saada kulutusluottoon maksuaikaa 1 – 15 vuotta ja lainan koron alkaen 4%. 

Kulutusluottoa voit käyttää joustavasti mihin vain. Suosittuja kulutusluoton käyttökohteita ovat: 

 • Ajoneuvon rahoittaminen 
 • Kodinkoneet
 • Matkustaminen 
 • Lainojen yhdistely 
 • Remontti
 • Yllättävät kustannukset 
Hae lainaa
40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50€. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Mikä on kulutusluotto? 

Kulutusluotto on kuluttajalle myönnettävä laina, jota myöntävät pankit ja rahoitusyhtiöt Suomessa. Kulutusluotto voi olla vakuudetonta, jolloin lainalle ei tarvita mitään vakuuksia. Kulutusluottoa voidaan hakea myös vakuudellisena, jolloin esimerkiksi ostettava auto toimii kulutusluoton vakuutena. 

T G6CFanIL90bFphGNUR9lki6aaDd2g A2droPdSnvR4ZdiW4BWk164RAs2f YL6sU1vctjP2MHfndtoE9db 911KFtd OBpO uDDHWjn7Buc PRDPZtsLGfOFPOaRi1

Kulutusluottoa voidaan hakea myös luottojen yhdistämiseen. Tällöin kulutusluottoa haetaan pankista suuremmalla luottosummalle, jonka avulla maksetaan kalliit pienet lainat pois. Vakuudetonta kulutusluottoa voidaan käyttää mihin vain ja sen etuina on joustavuus ja helppokäyttöisyys.

Kilpailuta kulutusluotot

Tärkeää tietoa 

 • Kulutusluotto voi olla vakuudellista tai vakuudetonta – vakuudetonta kulutusluottoa myönnetään 60 000 € asti 
 • Kulutusluottoa ovat ajoneuvorahoitus, luottokorttivelka, yhdistelylainat, matkustamiseen ja remonttiin nostetut lainat 
 • Kulutusluottoa myönnetään täysi-ikäisille henkilöille, jolla on puhtaat luottotiedot – osa pankeista voi myöntää luottoa myös yli 60 vuotiaille 
 • Luottopäätös perustuu aina hakijan tietoihin – pankit tekevät aina asiakaskohtaisen luottopäätöksen annetuilla tiedoilla 
Hae kulutusluottoa

Kulutusluotto tiivistettynä 

Kulutusluotto on henkilökohtainen lainatuote, jota voidaan käyttää itse valittuun luoton käyttötarkoitukseen. Kulutusluoton avulla voidaan tehdä erilaisia hankintoja ja se tuo joustoa arkeen. Kulutusluottoa myöntävät Suomessa sekä pankit että rahoitusyhtiöt erilaisilla kriteereillä.

Tärkeää pankille ovat hakijan tulot – sitä suuremmat tulot hakijalla on, sitä suurempaa kulutusluottoa voidaan myöntää. 

Kulutusluoton hakeminen onnistuu helposti netissä, sillä lainahakemuksen kaikki tarvittavat tiedot voi tehdä verkossa. Lainan hakeminen onnistuu kauttamme nopeasti, sillä hakemukseen riittää perustiedot sinusta, haettavasta kulutusluotosta sekä tietoa tuloista ja muiden lainojen määrästä.

Vertaa kulutusluotot

Erilaisia kulutusluottoja 

Käydään läpi eri vaihtoehtoja, minkälaisia kulutusluottoja voidaan hakea pankista. 

 1. Vakuudeton kulutusluotto: Vakuudetonta kulutusluottoa ovat kaikki normaalit kulutusluotot, jota nostetaan verkosta aina 60 000 euroon asti. Kun luotto on vakuudetonta, voidaan sitä käyttään joustavasti mihin vain. Suosittuja kulutusluoton käyttötarkoituksia ovat matkustaminen, remontti, shoppailu, auton hankinta ja yllättävien kulujen maksaminen. 
 1. Osamaksu: Kun ostat verkosta tai kaupasta tuotteita osamaksulle, voit saada maksuaikaa ostoksiin jopa 36 kuukauteen asti. Yleensä osamaksujen todellinen vuosikorko on kallista, vaikka niitä voidaan markkinoida nollakorkoisena luottona. 
 1. Vakuudellinen ajoneuvorahoitus: Autolaina, venelaina ja moottoripyörälaina voidaan nostaa vakuudellisena kulutusluottona. Tällöin ostettava ajoneuvo annetaan rahoitusyhtiölle vakuudeksi kulutusluottoa varten. 
 1. Luottokortti: Luottokorttivelka on myös kulutusluotto. Luottokorttia voidaan hyödyntää, kun halutaan maksaa kortilla luotolle. Luottokortin korko on usein normaalia kulutusluottoa kalliimpi, joten luottokorttivelka kannattaa usein maksaa pois edullisemmalla pankin kulutusluotolla. 

Yhdistelylaina: Yhdistelylaina on vakuudeton lainatuote, jonka avulla maksetaan kalliit pienet kulutusluotot pois. Jos sinulla on käytössä useampi kulutusluotto (luottokorttivelka, pikavippi, pikalaina, kulutusluotto, osamaksu), säästät usein kuluissa yhdistämällä pienet luotot yhdeksi isommaksi luotoksi.

Hae luottoa

Esimerkkejä kulutusluotosta 

Käydään läpi kahden esimerkin avulla, miten kulutusluotto toimii.

Esimerkki #1

Janne haluaa ostaa auton perheelle, sillä julkisilla matkustaminen ei ole enää miellyttävä vaihtoehto pienten lasten kanssa. Tutkiessa eri luottovaihtoehtoja Janne päättää hakea kulutusluottoa vakuudellisena suoraan autokaupasta. 

Janne saa autoliikkeen avulla pankista luottopäätöksen 10 000 euron kulutusluottoon. Lopullinen luottopäätös annetaan, kun Janne toimittaa tarvittavat liitteet tuloista ja palkkatositteesta pankille. 

Kulutusluottoa myönnetään 8 vuoden maksuajalla, jossa todellinen vuosikorko luotolla on 4,9%. Kulutusluottoa maksetaan takaisin tasaerissä jokainen kuukausi ja ostettava auto on pankin omistuksessa, kunnes kulutusluotto on maksettu kokonaan takaisin. 

Esimerkki #2

Liisalla on kertynyt luottokorttivelkaa, osamaksuja ja pieniä kulutusluottoja ajan myötä 12 000 eurolle. Luottojen keskimääräinen todellinen vuosikorko on 13,9% ja osa luotoista on tätä merkittävästi kalliimmalla korolla. 

Liisa löytää tietoa yhdistelylainasta, jota pankit tarjoavat kalliiden pienten lainojen yhdistämiseen. Lainan hakeminen onnistuu nopeasti lainahakemuksella, kun Liisa kilpailuttaa lainat lainapalvelussa. 

Paras yhdistelylaina löytyy ulkomaisesta pankista, joka tarjoaa 12 000 € luottoon 9 vuoden maksuaikaa ja 8,5% todellista vuosikorkoa. Luoton avulla Liisa maksaa pois kalliit kulutusluotot pois ja lyhentää jatkossa vain yhtä kulutusluottoa pankille. 

Hae vakuudetonta kulutusluottoa

Kulutusluoton kriteerit – kuka voi saada kulutusluottoa? 

Pankit myöntävät kulutusluottoa täysi-ikäisille henkilöille, joilla on puhtaat luottotiedot. Luottoa myönnetään yleensä 21-60 vuotiaille. 

Kulutusluottoa varten hakijalla tulee olla riittävästi säännöllisiä tuloja. Myös yrittäjät ja yksityisyrittäjät voivat saada lainaa, mikäli tulot ovat riittävän tasaisia. 

Pankit eivät myönnä kulutusluottoa, mikäli hakijalla on maksuhäiriömerkintä. Luottoa varten hakijan tulee olla kirjoilla Suomessa. 

Lainatarjoukset hetkessä

Medioissa

4
2
1
3

Nordsek lainapalvelu

Maksuton

Lainapalvelumme on täysin maksuton.

Säästää kuluissa

Säästät rahaa, kun kilpailutat lainat kauttamme. 

Nopea

Nopeasti lainatarjoukset pankeista katsottavaksi. 

Hae lainaa ilman vakuuksia hetkessä

Kulutusluoton korko 

On tärkeää huomata, että kulutusluoton korko vaihtelee paljon eri luotonantajilla. Kulutusluoton hinta voi muodostua avauspalkkion, kuukausimaksun ja koron yhdistelmällä. Nimelliskoron sijaan kuluttajan kannattaa vertailla kulutusluoton todellista vuosikorkoa, sillä se ottaa huomioon luoton kaikki kustannukset. 


Tässä tietoa kulutusluoton korosta: 

 • Vakuudettoman kulutusluoton korko vaihtelee 4 – 20% välillä uusissa kulutusluotoissa 
 • Vakuudetonta kulutusluottoa voi saada matalammalla korolla kuin vakuudetonta luottoa (tyypillisesti 2 – 10% korolla) 
 • Keskimääräisen uuden kulutusluoton (Q4/2022) korkoprosentti oli 9,30% (Suomen Pankki tilastot
 • Rahoitusyhtiöiden tarjoamien kulutusluottojen keskikorko kulutusluotoissa oli vuonna 2022 jopa 35%

Kilpailuttamalla kulutusluotot ja vertailemalla todellista vuosikorkoa voidaan säästää merkittävästi luoton kustannuksissa.

Screenshot 2023 05 28 at 20.41.02

Näitä tietoja pankki tarvitsee luottopäätökseen 

Kulutusluottoa hakiessa on annettava tietoa omasta tilanteesta sekä haettavan luoton tarpeesta ja käyttökohteesta. Alla tärkeimmät tiedot, mitä pankit tarvitsevat luottopäätökseen

 1. Hakijan perustiedot: Yhteystiedot, henkilötunnus ja muut tiedot hakijasta. 
 2. Taloudellinen tilanne: Tulojen määrä, muiden lainojen määrä, työtilanne ja menojen määrä. 
 3. Haettava kulutusluotto: Kulutusluoton määrä ja käyttötarkoitus. 
 4. Liitteet: Palkkatosite tai verotustodistus palkasta – voidaan toimittaa myöhemmin alustavan lainapäätöksen jälkeen. 

Kulutusluoton hakeminen onnistuu nopeasti muutamassa minuutissa, sillä tarvittavat liitteet lopullista lainapäätöstä varten voidaan toimittaa myöhemmin ennen luoton maksamista tilille. 

Emme tarjoa lainaa - saamme palkkiomme pankeilta 

Moni vertailussa mukana oleva pankki maksaa meille palkkioita, sillä saamme oman palkkiomme välityspalkkiona lainoista. 

Vaikka saamme palkkiot mukana vertailussa olevilta luotonantajilta, pyrimme tekemään artikkelissa mahdollisimman hyvän ja kattavan listan parhaista laina tuotteista. 

Tässä listalla lainapalvelussamme mukana olevat pankit ja tietoa siitä, kuinka me tienaamme rahaa. 

Kulutusluoton käyttökohteet 

Kun haet kulutusluoton ilman vakuuksia, voit käyttää lainarahaa joustavasti mihin vain. Nosta kulutusluottoa esimerkiksi seuraaviin tarpeisiin: 

 • Autolaina tai rahoitus moottoripyörään 
 • Kulutusluotto remonttiin 
 • Matkustaminen ja shoppailu
 • Lainojen yhdistäminen 
 • Yllättävät kulut 

Kulutusluoton edut 

Kulutusluoton etuina ovat samat, jota olemme käyneet läpi yllä: 

 • Nopea lainatuote, jota voidaan hakea nopealla verkkohakemuksella muutamassa minuutissa 
 • Luottopäätös jopa heti – maksu tilille päivissä 
 • Joustava luotto, joka tuo arkeen tarvittavaa joustoa 
 • Mahdollista saada luottoon alhainen korko ja kuukausierä 
 • Takaisinmaksu yksinkertaista – kiinteä tasaerä joka kuukausi 
 • Mahdollisuus maksaa takaisin etuajassa milloin vain
Lainasumma
Laina aika
Olemme löytäneet osumaa sinulle.
Olemme löytäneet yhden osuman sinulle.
Ei osumia. Etsi uudelleen.
Lisää tuloksia

Usein kysyttyä kulutusluotoista 

Mitä tapahtuu, jos en pysty maksamaan kulutusluottoa takaisin? 

Jos sinulla on väliaikainen haaste maksaa kulutusluoton kuukausierää takaisin, pankit voivat myöntää luotolle joustoa takaisinmaksuun. Mikäli sinulla on useita pieniä kulutusluottoja liian kalliilla korolla, voi kulutusluottojen yhdistäminen auttaa luottokustannusten laskemiseen. 

Mikäli kulutusluottoa ei makseta takaisin, viedään luotto ulosottoon ja sinulle tulee maksuhäiriömerkintä. Ole yhteydessä ajoissa pankkiin tai luotonantajaan, kun tarvitset joustoa luoton takaisinmaksuun. 

Mitä eroa on luottokortilla ja kulutusluotolla? 

Luottokortilla tehdään pienempiä ostoksia kortin avulla, jotka voidaan maksaa takaisin heti tai tietyllä maksuajalla. Kulutusluotto on tilille nostettava suurempi luotto, jota voidaan käyttää joustavasti mihin vain. 

Kannattaako hakea vakuudellista vai vakuudetonta kulutusluottoa?

Kulutusluottoa kannattaa nostaa vakuudellisena suurempia hankintoja varten, mikäli sinulla on riittävästi vakuuksia pankille. 

Vakuudeton kulutusluotto on hyvä luottotuote, kun tarvitset nopean ja helpon tavan saada rahoitusta arjen hankintoja varten. 

Miksi kulutusluottojen hinnoissa on niin suuria eroja? 

Kulutusluoton korkoon vaikuttaa se, onko luotossa vakuuksia tai ei. Lisäksi luotonhakijan tiedot vaikuttavat paljon tarjottuun korkoon. Pankkien ja rahoitusyhtiöiden koroissa on suuria eroja hinnoissa. Pankkien tarjoama korko on edullisempaa kuin rahoitusyhtiön. Kilpailuttamalla kulutusluotot selvität, mistä pankista tarjotaan parasta korkoa. 

Suositeltuja artikkeleita 

Tämä kirjoitus toimii oppaana siitä, mikä kulutusluotto on. Lisää tietoa kulutusluottojen korosta, lainan hakemisesta ja takaisinmaksusta löydät alla olevista artikkeleista: