Hae kulutusluottoa nopeasti

Janne Häkkinen

Kulutusluotto on vakuudetonta lainaa 

Kulutusluotto myönnetään yksityishenkilölle 500 – 60 000 euroa ilman vakuuksia. Laina nostetaan kerralla tilille ja sitä voidaan käyttää joustavasti mihin vain itselle tärkeisiin hankintoihin.

Suosittuja kulutusluoton käyttökohteita ovat auton hankinta, kodinkoneiden osto, matkustaminen, shoppailu ja laskujen maksu. Koska laina on vakuudetonta, voit itse päättää mihin lainaa nostetaan. 

Kulutusluotto on nostettavissa jopa samana päivänä tilille, sillä luotonantajat antavat lainapäätöksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Lainaa voidaan nostaa 1 – 15 vuoden maksuajalla. Kulutusluottoa maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Kulutusluoton korko ja muut kustannukset 

Kulutusluoton hinta koostuu korosta, tilinhoitomaksusta ja avausmaksusta. Korko ja avausmaksu ovat riippuvaisia lainasummasta, mutta tilinhoitomaksu on kiinteä palkkio. 

Korko on yleensä suurin kustannus kulutusluotossa, kun lainasummat ovat useampia tuhansia euroja. Nimelliskorko kertoo, paljonko maksat vuositasolla korkoa avoimesta lainapääomasta. Korko vaihtelee kulutusluotoissa 4 – 20 % välillä. 

Kaikki luotonantajat eivät peri avausmaksua. Avausmaksu voi vaihdella käytännössä nollan ja muutaman sadan euron välillä. Tilinhoitomaksu eli kuukausimaksu peritään kiinteänä niin kauan, kun kulutusluottoa on käytössä. Usein tilinhoitomaksu on 4 – 10 euroa kuukaudessa. 

Kulutusluottojen korossa on suuria eroja. Yleensä voit saada paremman hinnan luotolle suuremmissa lainasummissa. Todellinen vuosikorko ja kokonaiskulut näyttävät lainatarjouksessa, kuinka paljon kulutusluoton kustannukset ovat yhteensä. 

Nordsek lainapalvelu

Maksuton

Lainapalvelumme on täysin maksuton.

Säästää kuluissa

Säästät rahaa, kun kilpailutat lainat kauttamme. 

Nopea

Nopeasti lainatarjoukset pankeista katsottavaksi. 

Vertaile lainat nyt

Kulutusluoton ehdot, korko ja lyhennys 

 • Lainamäärä: 500 – 60 000 € 
 • Laina-aika: 1 – 15 vuotta 
 • Lyhennystapa: kuukausittain tasaerissä 
 • Korko: 4 – 20 % 
 • Avausmaksu: 0 – 200 € 
 • Tilinhoitomaksu: 4 – 10 € / kk 
 • Todellinen vuosikorko: 4,5 – 38% 

Kulutusluotot hinnoitellaan asiakaskohtaisesti. Lainatarjouksesta selviää, millä ehdoilla sinulle voidaan myöntää kulutusluottoa ilman vakuuksia.

Näin vertaat kulutusluottoja 

 1. Hae kulutusluottoa 

  Lainahakemus on ilmainen eikä sido sinua mihinkään. 

 2. Vertaile korkoa ja muita ehtoja 

  Vertaa todellista vuosikorkoa, kokonaiskuluja ja kuukausierää keskenään. 

 3. Allekirjoita paras lainatarjous 

  Saat rahat tilille jopa samana päivänä, kun olet sähköisesti allekirjoittanut lainasopimuksen. 

Kulutusluoton kilpailuttaminen säästää kuluissa

Kulutusluoton kilpailuttaminen on fiksua, sillä sen avulla voit säästää kuluissa jopa tuhansia euroja. Sitä suurempaa kulutusluottoa haetaan, sitä enemmän voit säästää kuluissa. 

Kulutusluottojen vertaileminen on maksutonta ja nopeaa, joten se kannattaa tehdä kaikenkokoisille vakuudettomille lainoille. Voit Nordsekin avulla kilpailuttaa vakuudettomat kulutusluotot yhdellä hakemuksella, jolloin lainahakemus lähetään jopa yli 30 luotonantajalle. 

Tästä syystä kulutusluottojen kilpailuttaminen kannattaa tehdä säännöllisesti:  

 • Kulutusluottojen korko voi vaihdella 4 – 20 % välillä 
 • Lainatarjoukset ovat asiakaskohtaisia, joten selvität vertailupalvelusta helpoiten sinulle tarjottavat ehdot 
 • Lainan kilpailuttaminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään 
 • Kilpailuttaminen säästää aikaa, sillä saat yhdellä hakemuksella eri lainatarjoukset katsottavaksi 

Kun haluat löytää nopeasti edullisen kulutusluoton käyttöön, kannattaa kulututusluotot vertailla nopealla verkkohakemuksella Nordsekin avulla.

Vakuudeton kulutusluotto pankista 

Voit hakea vakuudetonta kulutusluottoa ilman liitteitä pankista jopa 60 000 euroon asti. Pankit tarjoavat kulutusluottoa ilman vakuuksia ja takaajia, kun hakijalla on riittävästi säännöllisiä tuloja ja puhtaat luottotiedot. 

Sinun ei tarvitse tietää etukäteen, voitko saada kulutusluottoa pankista. Maksuttoman ja nopean verkkohakemuksen avulla selvität nopeasti, mistä pankeista sinulle myönnetään kulutusluottoa ja millä korolla. 

Pankit antavat vakuudetonta lainaa suhteessa ansiotulojen määrään. Sitä isommat tulot sinulla on, sitä enemmän voit saada kulutusluottoa pankista. Koska pankit tekevät aina oman riskiarvion ennen luoton myöntämistä, voi tarjottu lainasumma vaihdella paljon eri pankeissa. 

Näin haet lainaa

1. Lähetä lainahakemus

Lainahakemuksen lähettäminen onnistuu 2 – 5 minuutissa ilman liitteitä.

2. Vertaa lainatarjouksia 

Ensimmäiset lainatarjoukset heti katsottavaksi – osa pankeista tekee tarjouksen 6 tunnin sisällä. 

3. Hyväksy paras laina – rahat tilille 

Laina voidaan maksaa tilille jopa samana päivänä – allekirjoita laina omilla verkkopankkitunnuksilla.

Esimerkkilaskelma kulutusluoton kuukausierästä

Esimerkki paljastaa, kuinka suuri on kuukausierän määrä eri luottosummille ja eri korkotasoilla. Laskelmassa takaisinmaksuaika on aina 7 vuotta. 

Lainamäärä Maksuaika Korko Kuukausierä
2 000 €7 vuotta20 %44 €
5 000 €7 vuotta15 %96 €
10 000 €7 vuotta10 %166 €
15 000 €7 vuotta8 %233 €
25 000 €7 vuotta6 %365 €
50 000 €7 vuotta4 %683 €

Esimerkkilaskelmassa 2 000 – 50 000 euron kulutusluoton korko vaihtelee 4 – 20% välillä. Maksuaika lainoissa on 7 vuotta ja kuukausierä vaihtelee 44 – 683 euron välillä. 

Vakuudellinen kulutusluotto isompiin lainasummiin

Vakuudellista kulutusluottoa nostetaan yleensä joko auton hankintaan tai remonttiin. Voit hakea vakuudellista kulutusluottoa joko suoraan omasta pankista tai autoliikkeeltä. 

Vakuudellista pankkilainaa annetaan yleensä yli 15 000 euron lainasummiin. Tällöin sinulla on oltava riittäviä reaalivakuuksia lainaa varten. Hyväksyttyjä vakuuksia pankille ovat: 

 • Asunto tai mökki
 • Tontti, kiinteistö tai metsä 
 • Arvopaperit ja muu omaisuus 

Vakuudelliseen kulutusluottoon tarjotaan edullisempaa korkoa, sillä annat vakuudeksi lainalle omaisuutta. Tällöin pankin kokonaisriski laskee huomattavasti. Jos sinulla on riittävästi omaisuutta antaa pankille vakuudeksi, kannattaa kulutusluotto nostaa vakuudellisena. 

Kulutusluotto ilman vakuuksia ja takaajia

Kulutusluottoa voit hakea ilman vakuuksia, joten sinulla ei tarvitse olla asuntoa tai muuta omaisuutta pantiksi pankille. Koska laina nostetaan vakuudettomana, on luoton hakeminen ja lainapäätös nopeaa. 

Kulutusluotossa riittää käytännössä vakuudeksi se, että olet henkilökohtaisesti takaajana lainassa. Näin sinulla ei tarvitse olla muita henkilöitä takaamassa lainaa. Voit halutessa ottaa kulutusluottoon yhden tai useamman hakijan. Rinnakkaishakija tarkoittaa, että molemmat hakijat hakevat yhdessä kulutusluottoa. Tämä voi olla fiksua yhdessä puolison kanssa, jolloin voitte saada paremmat ehdot kulutusluottoon kuin hakisitte lainaa yksin.  

Kulutusluoton voi aina maksaa aikaisemmin takaisin ilman erillistä ilmoitusta. Jos saat vaikka paremmat ehdot vakuudettomalle lainalle myöhemmin muusta pankista, voit maksaa nykyiset kulutusluotot milloin vain pois.

Yhdistämällä kulutusluotot säästät euroja 

Kulutusluottojen yhdistäminen kannattaa, sillä se säästää kuluissa kahdella eri tavalla: 

 1. Korkokustannukset laskevat 
 2. Maksat vähemmän kiinteitä tilinhoitomaksuja 

Korkokulut laskevat, sillä pankit tarjoavat isompaan kulutusluottoon edullisempaa korkoa. Jos sinulla on pieniä satojen eurojen tai muutaman tuhannen euron kulutusluottoa käytössä, voi niiden korot olla kymmeniä prosentteja. Maksamalla kalliit kulutusluotot pois edullisemmalla yhdistelylainalla voidaan saada korkoa alas huomattavasti. 

Toinen merkittävä syy kulujen säästöön on tilinhoitomaksut. Esimerkiksi Svean yhdistelylainassa yhdistetään keskimäärin 16 pienlainaa. Jos näiden lainojen tilinhoitomaksu on ollut 8 € kuussa, maksetaan pelkistä tilinhoitomaksuista 1536 euroa vuodessa! Yhdistämällä kulutusluotot maksat vain yhdestä lainasta kiinteää maksua. 

Kolmas merkittävä etu kulutusluottojen yhdistämisellä on ajansäästö. Kun sinulla on maksettavana vain yksi laina, on lainan hallinnointi huomattavasti helpompaa ja vähemmän aikaavievää. 

Nopeuta maksua tilille toimittamalla liitteet ajoissa 

Voit lähettää lainahakemuksen muutamassa minuutissa ilman liitteitä. Näin pankit tekevät sinulle alustavan lainatarjouksen heti. Lainapäätös perustuu annettuihin tietoihin ja muuhun pankin dataan, mutta ennen rahojen maksua tilille sinun tulee toimittaa vielä tiedot palkkatuloista pankille. 

Helpoin tapa on lähettää tarvittavat liitteet pankille pankin oma-palvelussa. Voit toimittaa liitteet sen jälkeen, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen sähköisesti. 

Huomaa, että rahat maksetaan tilille vasta, kun olet toimittanut tarvittavat liitteet. Mikäli liitetiedoista ilmenee, että olet antanut väärää tietoa tuloista, voidaan luottohakemus vielä hylätä. Hakemuksessa ei koskaan kannata valehdella, sillä pankit tarkistavat annettuja tietoja.

Hae kulutusluotto heti tilille

Voit hakea kulutusluottoa 500 – 60 000 euroa heti tilille, sillä lainapäätöksen saat usein heti hakemuksen lähettäminen jälkeen. Kulutusluottoon voidaan tarjota 1 – 15 vuoden maksuaikaa. 

Kulutusluoton hinta koostuu nimelliskorosta, tilinhoitomaksusta ja avausmaksusta. Koska korot vaihtelevat 4 – 20% välillä, kannattaa lainat vertailla aina ennen tilille nostamista. 

Voit saada kulutusluottoa pankista tai rahoitusyhtiöstä, kun olet täysi-ikäinen, sinulla on puhtaat luottotiedot ja riittävästi säännöllisiä tuloja. Lainapäätös on aina asiakaskohtainen, joten selvität tarjouspyynnön avulla, minkälaista kulutusluottoa sinulle voidaan tarjota. 

Koska lainassa ei ole takaajia tai vakuuksia, voit käyttää kulutusluottoa hyvin joustavasti mihin haluat. Suosittuja käyttökohteita ovat matkustelu, kodinkoneiden osto, lainojen yhdistely, auton tai veneen hankinta ja remontointi. 

Kilpailuta kulutusluotto jo tänään kotimaisen lainapalvelu Nordsekin avulla! Kilpailuttamalla säästät aikaa ja rahaa, sillä voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta vertailtavaksi. Kulutusluottojen kilpailuttaminen on täysin maksutonta ja ei sido sinua mihinkään.

Usein kysyttyä kulutusluotoista 

 1. Mikä on kulutusluotto? 

  Kulutusluotto on vakuudeton laina, jota myönnetään yksityishenkilöille kuluttamista varten. Voit käyttää lainaa kuten haluat, sillä lainassa ei ole vakuuksia. Kulutusluotto nostetaan kerralla tilille ja maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä. 

 2. Kuinka paljon voin saada kulutusluottoa?

  Kulutusluoton määrä riippuu paljon työtulojen määrästä, sillä pankit myöntävät lainaa tuloja vasten. Sitä enemmän sinulla on tuloja, sitä isomman kulutusluoton voit saada. Kulutusluottoa myönnetään ilman vakuuksia 500 – 60 000 euroa.  

 3. Mikä on kulutusluoton korko?

  Kulutusluoton korko vaihtelee 4 – 20 % välillä. Lainamäärä vaikuttaa usein tarjottuun korkoon, jolloin voit saada matalamman koron suurempaan kulutusluottoon. Luoton korko on asiakaskohtainen ja selviää lainatarjouksesta. 

 4. Mistä kulutusluoton hinta koostuu? 

  Kulutusluoton hinta koostuu kolmesta eri tekijästä: 

  – Korko
  – Tilinhoitomaksu
  – Avausmaksu 

  Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki kustannukset, joten se on paras tapa vertaille, mikä on edullisin kulutusluotto.

 5. Kuka voi saada kulutusluottoa pankista?

  Voit saada kulutusluottoa, kun sinulla on puhtaat luottotiedot, riittävästi palkkatuloja, kotipaikka Suomessa ja ikää vähintään 20 vuotta. Nykyisten velkojen määrä vaikuttaa lainapäätökseen, joten liian suuri velkamäärä voi johtaa hylättyyn lainapäätökseen, vaikka tuloja olisi muuten riittävästi.  

 6. Miksi kulutusluotot kannattaa vertailla? 

  Kulutusluottojen vertailu ja kilpailuttaminen on fiksua, sillä se säästää kuluissa. Kun kilpailutat vakuudettomat lainat, selvität nopeasti mistä löytyy sinulle edullisinta vakuudetonta lainaa. 

 7. Onko lainan hakeminen maksutonta? 

  Lainojen kilpailuttaminen ja vertailu on täysin maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. Siksi lainojen vertailu kannattaa tehdä säännöllisesti myös nykyisille lainoille, sillä voit löytää edullisemman koron lainaan ja säästää kuluissa. 

 8. Kuinka pitkän maksuajan voin saada kulutusluottoon?

  Kulutusluottoon voidaan tarjota 1 – 15 vuoden maksuaikaa. Lainaa maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä. Näin jokainen kuukausierä on saman suuruinen. 

 9. Onko kulutusluotto vakuudetonta? 

  Kaikki Nordsekin lainavertailussa mukana olevat pankit tarjoavat vakuudetonta kulutusluottoa. Voit saada vakuudetonta lainaa aina 60 000 euroon asti. Kulutusluottoa voi nostaa myös vakuudellisena omasta pankista, kun voit tarjota pankille pantiksi esimerkiksi oman asunnon. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.