kulutusluotto

Kulutusluotto on yksityishenkilölle tarkoitettu laina, joka annetaan kuluttamista ja hankintoja varten. Kulutusluottoa voi hakea sekä vakuudellisena että vakuudettomana.

Kulutusluottoa voit hakea aina 1–60 000 euroa. Luoton takaisinmaksuaika on usein 1-15 vuotta. Kulutusluoton voi aina maksaa ennenaikaisesti takaisin.

Kilpailuta kulutusluotto ja löydä paras lainatarjous

Kilpailuta kulutusluotto kotimaisen lainavertailupalvelun avulla aina 60 000 euroon asti. Lainapalvelun avulla saat nopeasti ja helposti nähtäville useamman lainatarjouksen. Vertailupalvelun tarjoajana emme itse rahoita kuluttajia, vaan ainoastaan kilpailutamme lainat puolestasi.  

Kun teet lainahakemuksen vertailupalvelun kautta, saat yhdellä hakemuksella useamman lainatarjopuksen. Hakemus lähetetään kerralla useammalle pankille ja rahoituslaitokselle. Tämän jälkeen saat useamman lainatarjouksen, jossa voit vertailla helposti saamiasi lainatarjouksia.  Palvelun avulla voit helposti vertailla ja valita sinulle sopivimman lainatarjouksen.

Palvelumme on täysin maksuton käyttäjälle.  Kilpailutamme ja etsimme kuluttajalle mahdollisimman edullisen kulutusluoton pankkien ja rahoituslaitosten valikoimasta. Tässä hyviä syitä kilpailuttaa lainasi:

  • Kulutusluoton kilpailuttaminen ja palvelun käyttö on aina maksutonta
  • Yhdellä hakemuksella saat useampia lainatarjouksia pankeilta ja rahoituslaitoksilta
  • Laina maksetaan asiakkaalle jopa samana päivänä
  • Kulutusluottoa voi hakea ilman vakuuksia

Kilpailuttamalla saat kulutusluotolle etsittyä parhaan hinnan. Usein vertailu kannattaa ja lainojen ehdoissa ja koroissa on isoja eroja. Sinä päätät, me kilpailutamme.

Suosittelemme aina halvinta kulutusluottoa palvelussamme.  Palvelulupauksemme mukaisesti me kilpailutamme, sinä päätät.

Kulutusluoton kustannukset ja korko

Kulutusluoton kustannukset ja korot vaihtelevat pankin tekemän luottoarvion mukaan. Lisäksi hintaan vaikuttaa myös haettu lainasumma. Sitä suurempi lainasumma, sen matalampi lainan korko usein on.

Korot vaihtelevat paljon myös hakijoiden mukaan, koska pankit tekevät riskiperusteista hinnoittelua. Siksi kannattaa aina tehdä lainahakemus huolellisesti saadaksesi mahdollisimman hyvän tarjouksen. Mitä paremman ja selkeämmän kuvan pankki saa hakemuksestasi, sitä todennäköisemmin saat paremman tarjouksen alhaisemmalla korolla.

Kulutusluottojen vuosikorot vaihtelevat normaalisti 5–15 % välillä 10 000 euron lainassa. Korot voivat vaihdella aina 4–20 % välillä. Sitä suurempi kulutusluotto on, sitä todennäköisemmin korko on alle 10 prosenttia.

Korkokulujen erot ovat netistä haettavien lainoissa usein suuria, joten halvimman ja kalleimman lainan hintaero voi olla erityisesti isommissa lainoissa tuhansia euroja.

Vaikka pienemmissä kulutusluotoissa on tyypillisesti korkeampi korkoprosentti, on niiden euromääräinen kulu usein pienempi kuin suuremmissa luottosummissa.

Esimerkiksi 2 000 euron luotto 24 kuukauden maksuajalla kerryttää kuluja 230 euroa, kun vuosikorko on korkein mahdollinen 20%. Vastaavasti esimerkiksi 20 000 euron lainassa, jossa on vuosikorko 10%, kuluja kertyy samalla laina-ajalla 2149 euroa.

Sitä isompi kulutusluotto on, sitä tärkeämpää on alhainen korkoprosentti. Suuremmissa kulutusluotoissa on erityisen tärkeää kilpailuttaa laina ja säästää mahdollisesti jopa useita satoja euroja laina-aikana.

Me kilpailutamme pankit puolestasi

Kulutusluottojen hinnoissa ja luottoehdoissa on suuria eroja, kuten kaikissa rahoituspalveluissa. Kauttamme saat yhdellä hakemuksella kilpailutettua useamman pankin ja pääset valitsemaan parhaan luoton itsellesi.

Kuten kaikissa pankkipalveluissa, myös kulutusluottojen hinnoissa ja luottoehdoissa on isoja eroavaisuuksia. Kauttamme saat pankit ja muut rahoituslaitokset kilpailemaan sinusta ja tarjoamaan parhaan mahdollisen hinnan. Palvelu on suunnattu asiakkaille, jotka haluavat löytää itsellensä mahdollisimman hyvän ja sopivan luoton.

Enää sinun ei tarvitse pyytää eri luotonmyöntäjiltä lainatarjouksia erikseen, vaan yhden hakemuksen avulla saat useamman lainatarjouksen kerralla vertailtavaksi. Kulutusluotot kannattaa aina kilpailuttaa, sillä se voi tuoda jopa tuhansien eurojen säästöt pidemmällä laina-ajalla.

Vakuudettomien kulutusluottojen vertailu kannattaa aina

Vakuudettomien luottojen kulut ja korot kannattaa aina kilpailuttaa ennen lainan ottamista. Luottojen vertailu on vaivatonta, jonka avulla vältät maksamasta liikaa luottokustannuksia ja löydät itsellesi sopivimmat lainaehdot.

Myös muut luotot ja rahoituspalvelut, kuten luottokorttien korot ja osamaksusopimukset on järkevä kilpailuttaa. Usein vanhat luottosopimukset voi korvata uudella edullisemmalla luotolla, jolloin lainanhoitokustannukset laskevat ja sinulle jää enemmän rahaa käyttöön.

Aina halvin korko ei tarkoita edullisinta luottoa. Vertailtaessa luottoja tuleekin kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo lainan todelliset kaikki kustannukset. Kauttamme näet helposti yhdellä silmäyksellä todellisen vuosikoron, jonka avulla voit vertailla kustannuksia helposti.

Kulutusluottoa helposti ja nopeasti ilman vakuuksia

Kulutusluoton tai kertalainan voit hakea kauttamme ilman vakuuksia tai takaajia helposti. Koska vakuudettomassa lainassa sinun ei tarvitse antaa vakuuksia, kuten asuntoa tai autoa, on hakemusprosessi myös nopea.

Tyypillisesti saat luottopäätöksen jo muutamassa minuutissa, viimeistään kuitenkin seuraavana arkipäivänä hakemuksen jättämisestä.

Lainaa heti – rahat jopa samana päivänä tilille

Hyväksyttyäsi luottotarjouksen rahat maksetaan tilillesi jopa samana päivänä. Hakemuksen lisäksi sopivan kulutusluoton valinta onnistuu palvelussa nopeasti. Luottosopimuksen voi allekirjoittaa sähköisesti pankkitunnuksilla, eikä fyysisiä papereita tarvita sopimuksen tekemiseen.

Kuitenkin jotkut luotonmyöntäjät pyytävät palkkatodistuksia tai muita dokumentteja ennen lainan maksamista tilille. Siksi kaikki tarvittavat dokumentit on hyvä etsiä valmiiksi jo lainaa hakiessa.

Kulutusluotoista Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on kuluttajalle myönnettävä luotto, jonka myöntää pankki tai muu rahoituslaitos. Kulutusluotto on tarkoitettu kuluttamista tai hankintoja varten. Kulutusluottoja voidaan myöntää vakuudellisena ja vakuudettomana ja niiden tyypillinen suuruus on muutamasta tuhannesta eurosta muutamaan kymmenen tuhanteen euroon asti.

Kuka voi saada kulutusluottoa?

Kulutusluotto voidaan tarjota henkilölle, joka on yli 20-vuotias ja sen kotipaikka on Suomessa. Lisäksi kulutusluoton saantia varten henkilöllä on oltava moitteeton maksuhistoria.

Mihin kulutusluottoa voi käyttää?

Kulutusluottoa saa käyttää joustavasti eri arjen hankintoihin. Vakuudeton kulutusluotto on käyttäjälle hyvin joustava ja voit itse valita sen käyttötarkoituksen.

Mistä saan kulutusluottoa helposti ja nopeasti?

Kulutusluoton saa helposti kilpailuttamalla lainat lainapalvelun kautta. Koska suurin osa luotonantajista tekee heti automaattisen luottopäätöksen, pääset tutustumaan laintarjouksiin heti hakemuksen jälkeen.

Paljonko kulutusluottoa voi hakea?

Voit hakea kulutusluottoa aina 1 000 – 60 000 euroa.

Kuinka saan edullisimman kulutusluoton, jossa on alhainen korko?

Pankit tekevät aina riskiperusteisen hinnoittelun asiakkaille. Ainoa tapa selvittää paras mahdollinen hinta kulutusluotolle on pyytää lainatarjousta useammasta paikasta vertailua varten.
Koska luotontarjoajia on useita, myös hinnat voivat vaihdella paljon. Kuluttajan kannattaa muistaa vertailla aina todellisia vuosikustannuksia, jotka kertovat luoton kokonaiskustannuksen.
Kauttamme saat kätevästi yhdellä hakemuksella useamman lainatarjouksen.

Paljonko on kulutusluoton korko?

Kulutusluoton korko vaihtelee asiakaskohtaisesti. Myös eri pankeilla ja rahoitusyhtiöillä hinnat voivat vaihdella paljon. Alimmillaan vuosikorko on 4%. Usein pankit perivät koron lisäksi muita palkkioita lainasta, kuten tilinhoitomaksuja ja avauspalkkioita.
Kun kilpailutat kauttamme lainat, saat muutamassa minuutissa jo vertailtavaksi usemman lainatarjouksen. Koska näet todellisen vuosikustannuksen, pystyt myös helposti vertailemaan ja valitsemaan parhaan luottotarjouksen.

Kuinka nopasti luottopäätös tehdään kulutusluotossa?

Luottopäätös tehdään usein automaattisesti eli heti hakemuksen jälkeen. Saat siten tiedot luoton myöntämisestä useammalta toimijalta jo muutamassa minuutissa. Tällöin pääset heti vertailemaan parhaan luottotarjouksen ja valitsemaan sopivimman itsellesi.

Kuka voi hakea kulutusluottoa?

Kulutusluottoa voi hakea yli 20-vuotias kuluttaja, jolla on säännölliset tulot ja olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti.

Voiko eläkeläinen saada kulutusluottoa?

Kyllä, eläkeläinen voi saada kulutusluottoa, koska eläkeläisellä on säännölliset eläketulot.

Voinko hakea puolisoni kanssa kulutusluottoa?

Kulutusluottoa voi hakea puolison kanssa. Pankit myöntävät alhaisemmalla korolla luoton, jos jätät hakemuksen rinnakkaishakijan kanssa yhdessä.

Voiko kulutusluottoa saada ilman vakuuksia?

Kyllä, kulutusluottoa voit saada ilman vakuuksia tai takaajia. Vakuudeton kulutusluotto on helppo hakea ja saat nopeasti nähtäväksi eri vaihtoehdot.

Voiko kulutusluottoa hakea ilman palkkakuittia tai todistusta tulosta?

Voit hakea ja vertailla kulutusluottoja ilman todistusta tuloista tai palkkakuittia. On kuitenkin hyvä tietää, että usein luotonmyöntäjät tarvitsevat todistuksen säännöllisistä tuloista ennen lainan maksua tilille. Siksi on hyvä ottaa valmiiksi palkkakuitit ja muut dokumentit, jotta saat lainan nopeasti tilillesi lainan hyväksyttyäsi.

Kuinka löydän edullisimman kulutusluoton?

Hae kauttamme kulutusluottoa ja vertaile saamasi lainatarjoukset. Tavoittamalla kymmeniä luotonmyöntäjiä kerralla pääset valitsemaan edullisimman kulutusluoton.

Kuinka kattava vertailupalvelu on?

Vertailupalvelun avulla tavoitat useampia luotonmyöntäjiä ja pankkeja kerralla. Vertailun avulla näet ja vertailet nopeasti, mistä saat edullisimman kulutusluoton.

Voinko yhdistää kulutusluotot?

Kyllä, voit yhdistää lainasi. Yhdistämällä kulutusluotot yhdeksi luotoksi voit säästää rahaa, kun maksat kalliit kulutusluotot ja muut lainat pois edullisemmalla yhdistelylainalla.

Voinko kilpailuttaa nykyisen kulutusluottoni?

Kyllä.  Nykyisen kulutusluoton kannattaa kilpailuttaa, jolloin et maksa turhaan kuluja ja varmistat että sinulla on käytössä kulutusluotto mahdollisimman alhaisilla korkokustannuksilla.

Voiko kulutusluoton maksaa ennenaikaisesti takaisin?

Kyllä, kulutusluoton voi aina maksaa ennenaikaisesti takaisin. Koska laki määrää mahdollisuuden ennenaikaiseen takaisinmaksuun, ei sitä tarvitse erikseen olla ilmoitettu lainaehdoissa. Kulutusluottoa voi myös maksaa takaisin isommissa maksuerissä, jolloin euromääräiset kulut jäävät alhaisemmaksi.

Voinko saada kulutusluotolle lyhennys- tai maksuvapaata?

Osa pankeista tarjoaa lyhennysvapaata ja maksuvapaata kulutusluotoille. Lainatarjouksen yhteydessä on ilmoitettu, mikäli mahdollisuus on maksuvapaisiin tai lyhennysvapaisiin kuukausiin.

Kauanko saamani lainatarjous on voimassa?

Lainatarjous on lainatarjoajasta riippuen tyypillisesti voimassa 2-4 viikkoa. Näet selkeästi lainatarjouksesta, kuinka kauan tarjous on voimassa.  

Miten kulutusluotto eroaa muista luotoista?

Alla näet, miten vakuudeton laina, vakuudellinen laina ja hyödykesidonnainen luotto eroavat toisistaan. Näet selkeästi, kuinka kulutusluotto eroaa muista luottovaihtoehdoista.

Kulutusluottoa rinnakkaishakijan kanssa ja saat alhaisemman koron

Koska pankit tarjoavat usein alhaisempaa korkoa rinnakkaishakijan kanssa, lainahakemus kannattaa usein tehdä rinnakkaishakijan kanssa. Pankit tarjoavat parempia lainaehtoja rinnakkaishakijan kanssa, koska tällöin luotto myönnetään kahdelle henkilölle yhden sijasta. Tämä laskee pankin arvioimaa kokonaisriskiä ja mahdollistaa paremman lainaehtojen tarjoamisen eli alhaisemman koron asiakkaalle.

On hyvä muistaa, että rinnakkaishakijana molemmat hakijat ovat henkilökohtaisesti vastuussa lainan takaisinmaksusta. Aviopuoliso tai avopuoliso ovat tyypillisiä rinnakkaishakijoita kulutusluotoissa.

Vertailemalla löydät alhaisimman koron

Vertailemalla kulutusluottoja kannattaa kiinnittää huomioita erityisesti todelliseen vuosikorkoon, joka pitää sisällään mahdolliset muut kustannukset kuin koron.

Lue täältä lisää lainojen vertailusta ja miksi se on kannattavaa.  Ennen valinnan tekemistä on tärkeä kilpailuttaa kulutusluotto ja varmistaa, että saat parhaan mahdollisen luottoehdon lainallesi.

Meidän kautta kulutusluoton kilpailutus ja vertailu on nopeaa ja helppoa. Jotta vertailu on mahdollisimman mutkatonta ja nopeaa, saat yhdellä hakemuksella useamman lainatarjouksen.

Kulutusluottojen erot

Kulutusluotoissa isoimmat erot pankkien ja rahoituslaitosten välillä on tarjottu lainasumma ja korko. Koska lainaehdot ovat tyypillisesti vakiomuotoisia, ei kulujen lisäksi ole ratkaisevaa, mistä luoton ottaa. Tärkeintä onkin vertailla kuluja ja valita itselle parhaiten sopiva laina. Yleensä suosittelemme aina halvimman luoton valitsemista. Lopulta asiakas kuitenkin päättää, mikä luotto on hänelle sopivin. Meille tärkeintä on tehdä vertailusta mahdollisimman läpinäkyvää, selkeää, helppoa ja nopeaa – jotta asiakas voi itse päättää parhaiten sopivan ratkaisun.

 Joustoluotto on limiittiluotto, joka eroaa hieman kertalainasta. Joustoluotossa eli limiittiluotossa voit nostaa lainaa tarpeesi mukaan joustavasti. Se eroaa kertalainasta siinä, että sinun ei tarvitse nostaa kerralla lainasummaa vaan voit käyttää luottoa luottorajan puitteissa tarpeesi mukaan.

Lainaa 1 000–60 000 euron välillä

Kulutusluoton suuruus vaihtelee luotonmyöntäjästä riippuen aina 1000 – 60 000 euron välillä. Osa luotonantajista antaa luottoa juuri tarvitsemalle lainasummalle, toiset antavat tarjouksia vain tasatuhansittain.

Kuukausierän suuruuteen vaikuttavat tekijät

Luoton kuukausierään vaikuttaa kolme tekijää; luoton kustannukset, lainasumma ja laina-aika. Testaa lainalaskurilla, kuinka eri muuttujat vaikuttavat kuukausierän ja takaisinmaksettavan summan suuruuteen.

Lainan kuukausierä kannattaa valita semmoiseksi, että pystyt maksamaan sen myös kuukausina, kun kulut voivat olla normaalia isommat.

Takaisinmaksuaika 1–15 vuotta

Kulutusluoton takaisinmaksu vaihtelee 1 – 15 vuoden välillä tyypillisesti. Yleinen laina-aika on 5-6 vuotta, mutta isommissa lainoissa myös laina-aika on usein pidempi. Kulutusluoton laina-aika on yleensä noin viidestä kuuteen vuotta, ja se kasvaa lainasumman myötä. Esimerkiksi 10 000 € kulutusluotolle haetaan usein 5–7 vuoden laina-aikaa ja 50 000 € kulutusluotolle takaisinmaksu on 9–10 vuoden kuluessa.

Voit kuitenkin maksaa kulutusluoton takaisin ennenaikaisesti myös pidemmissä kulutusluotoissa. Kulutusluottoa voi lyhentää nopeammin takaisin maksamalla suuremman kuukausierän tai maksamalla ennenaikaisesti koko lainan pois. Maksamalla ennenaikaisesti lainan pois säästät kuluissa.

Hae kulutusluottoa eri tarpeisiin – remontti, häälaina, autolaina

Kulutusluoton käyttötarpeet vaihtelevat aina pienostoksista suurempiin hankintoihin. Tyypillisesti kulutusluottoa käytetään isompiin hankintoihin, kuten auton ostamiseen tai remonttiin. Kulutusluotoilla rahoitetaan myös isompia merkkipäiviä ja tapahtumia, kuten lomamatkoja tai häitä häälainalla.

Lisäksi usein kulutusluottoa haetaan lainojen yhdistämiseen, jonka avulla voit säästää rahaa maksamalla kalliimmat lainat pois. Koska isommissa lainoissa korkotaso on tyypillisesti alhaisempi, on yhdistelmälaina hyvä tapa alentaa kulutusluottojen kokonaiskustannuksia.

Saat nopeasti nähtäville yhdellä hakemuksella, mistä saat parhaat lainaehdot. Koska kilpailutamme kerralla useamman pankin ja rahoituslaitoksen, pääset nopeasti tutustumaan erilaisiin vaihtoehtoihin ilman työlästä hakuprosessia.

Luoton takaisinmaksu

Kulutusluotto kannattaa sovittaa omaan talouteen sopivaksi. Valitsemalla sopivan kuukausierän kulutusluotollesi varmistat, että pystyt maksamaan sen takaisin myös kuukausina, kun kulusi ovat korkeammat. Suosittelemmekin aina laskemaan hieman joustovaraa kuukausierään, jotta pystyt aina suoriutumaan maksuohjelmista ongelmitta.

Kulutusluotto eli maksusitoumus

Kulutusluotto eli maksusitoumus on laina, jonka kuluttaja sitoutuu maksamaan takaisin. Sekä vakuudeton että vakuudellinen kulutusluotto ovat maksusitoumuksia.

Kulutusluoton tarjoajan kanssa kannattaa sopia, mikäli tarvetta syystä tai toisesta syntyy uuteen maksujärjestelyyn. Jos kyseessä on tilapäinen maksuvaikeus, tyypillisesti pankit ja rahoituslaitokset ovat halukkaita sopimaan maksujärjestelyistä.

Lyhennysvapaita kuukausia on mahdollista saada kulutusluotoille. Luottotarjouksista selviää, onko mahdollista saada lyhennysvapaata ja millä ehdoin. Osalla toimijoista lyhennysvapaan saaminen onnistuu ilman erillistä neuvottelua.

Kulutusluotto ja ennenaikainen takaisinmaksu

Kuluttajalla on aina oikeus maksaa kulutusluotto ennenaikaisesti. Voit myös haluttaessa maksaa luottoa aikataulua nopeammin takaisin. Tämä onnistuu maksamalla suuremman maksuerän tai maksamalla luoton kokonaan ennenaikaisesti takaisin.

Kulutusluoton korko lasketaan aina avoimelle pääomalle. Siksi on hyvä tarkistaa, että myös ylimääräinen lyhennys kohdistetaan avoimelle pääomalle eikä tuleville maksuerille. Sinulla on oikeus pyytää kohdistamaan maksu avoimeen pääomaan, mikäli luotonantaja ei tätä ole automaattisesti tehnyt.

Maksamalle suuremman maksuerän lyhennät lainaasi nopeammin ja säästät kuluissa.

Kulutusluoton myöntäminen

Kulutusluotto kuluttajalle myönnettävä luotto, joko voi olla joko vakuudellinen tai vakuudeton. Vakuudeton kulutusluotto on nopea ja joustava laina. Tällöin et tarvitse antaa vakuuksia pankille tai rahoituslaitokselle, kuten autoa tai muuta omaisuutta.

Vakuudellinen kulutusluotto on kuluttajalaina, jossa vakuutena käytetään kuluttajan omaisuutta, kuten autoa tai asuntoa. Tyypillisesti vakuudellisen kulutusluoton hinta on vakuudetonta alhaisempi, sillä pankki tai rahoituslaitoksen riski on alhaisempi. Huonona puolena lainoissa on hitaampi lainaprosessi, sillä lainaa ei voida antaa ennen vakuuden arviointia.

Pankit ja rahoituslaitokset – sääntely

Kuluttajalainojen tarjoaminen Suomessa on lakisääteistä ja luvanvaraista. Finanssivalvonta valvoo pankkeja. Muiden kuin Finanssivalvonnan alla olevien luotonmyöntäjien tulee rekisteröityä Etelä-Suomen Aluehallintoviraston luotonantajarekisteriin. Suomen laki velvoittaa pankkeja ja muita rahoituslaitoksia mm. tarkistamaan luotohakijan maksukyvyn sekä ilmoittamaan selkeästi lainasta syntyvät korot ja kokonaiskulut eli todellisen vuosikoron.

Kulutusluottojen korot ovat tippuneet paitsi lainsäädännön, myös kilpailun ansiosta. Tällä hetkellä lainan vuosikorko ei saa ylittää yli 20 prosenttia ja muiden kuin korkokustannusten osuus ei voi olla yli 150 euroa vuodessa.

Kulutusluottojen vertailu lisääntynyt

Kulutusluottojen vertailu on lisääntynyt viime vuosina. Suurimpana syynä on hinta tietoisuuden lisääntyminen. Kulutusluottojen vertailu on lisääntynyt myös, koska sen tuotteen koetaan olevan helposti vertailtavissa.

Kauttamme yhdellä hakemuksella saat kätevästi kilpailutettua kerralla useammalta palveluntarjoajalta lainasi. Täten varmistat, että saat varmasti parhaan mahdollisen hinnan lainallesi.

Kulutusluottojen kilpailutus luotettavasti ja läpinäkyvästi

Kulutusluottojen kilpailutus ja vertailu on tehty helpoksi ja läpinäkyväksi.  Kulutusluoton kilpailuttaminen ja luottotarjousten vertaaminen on kauttamme aina ilmaista. Näet vertailussa aina selkeästi korot, kulut ja tärkeimmät muut lainaehdot.  

Kulutusluottoa voi hakea tarpeen mukaan halutulle lainasummalla ja laina-ajalle. Luottotarjouksen pyytäminen ei sido mihinkään ja niiden vertailu onnistuu vaivattomasti yhden hakemuksen avulla.

Saat luottopäätöksen ja tarjouksia jo muutaman minuutin päästä hakemuksen lähetyksen jälkeen. Rahat maksetaan tilille jopa samana päivänä, kun olet hyväksynyt ja allekirjoittanut lainasopimuksen.

Säästä aikaa ja rahaa – vertaile kulutusluotot ilmaiseksi kauttamme.

Kulutusluotto heti netistä

Kulutusluotto on saatavilla heti hakemuksen jälkeen netistä. Koska yhä useampi pankki ja rahoitusyhtiö tekevät automaattisen luottopäätöksen, pääset heti tutustumaan lainatarjouksiin. Voit hakea kulutusluottoa heti netistä, jolloin pääset vertailemaan luottoja heti keskenään. 

Kulutusluotto maksetaan tilille pankista riippuen jo samana päivänä, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen sähköisesti. Viimeistään rahat maksetaan tilille kahden arkipäivän kuluessa lainan allekirjoituksesta. 

Vertailemalla ja kilpailuttamalla kulutusluotot netistä saat heti useampia lainatarjouksia yhdellä hakemuksella. Näin pääset löytämään sinulle sopivan parhaan kulutusluoton. Suosittelemme myös kilpailuttamaan luoton, vaikka kulutusluoton saannille olisi kiire. Koska kulutusluotto maksetaan heti tilille ja saat automaattisen lainapäätöksen, se sopii myös kiireellisille asiakkaille.

Monet pankit ja rahoitusyhtiöt haluavat vielä todentaa säännöllisesti tulot näkemällä kuluttajan palkkakuitin tai eläketodistuksen. Jotta saat nopeasti rahat käyttöön, on hyvä ladata tarvittava aineisto jo valmiiksi, kun haet lainaa.

Edullinen kulutusluotto löytyy kilpailuttamalla

Edullisen kulutusluoton löydät parhaiten kilpailuttamalla lainan palvelumme kautta. Saat yhdellä hakemuksella useamman lainatarjouksen. Kilpailutuksesta johtuen myös usein lainan korot ovat alhaisemmat.

Jotta saat mahdollisimman monta hyvää lainatarjousta, kannattaa lainahakemuksen tehdä huolellisesti. Suurin osa pankeista tekee luottopäätöksen automaattisesti, jolloin virheellinen hakemus voi johtaa hakemuksen hylkäämiseen. Suosittelemme aina käymään hakemuksen kerran läpi, ennen kuin sen lähettää.

Huolellisesti tehty hakemus on paras tapa saada edullinen lainatarjous. Pankit tekevät aina asiakaskohtaisen riskiarvion, jonka perusteella kulutusluoton hinta määrittyy. Voit saada edullisen kulutusluottotarjouksen, kun sinulla on säännölliset tulot ja olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti.

Todellinen vuosikorko kertoo, mikä on halvin kulutusluotto

Kun vertailet lainan hintoja ja etsit alhaisimman koron kulutusluottoa, kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota todellisen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko kertoo kulutusluoton todelliset kulut mukaan lukien korot, avauspalkkiot ja tilinhoitomaksut. Osalla toimijoista voi olla alhaisempi korkoprosentti, mutta suuremmat muut kulut.

Muut kuin korkokulut saavat nykyisen lainsäädännön mukaan olla maksimissaan 150 euroa vuodessa. Sitä pienempi lainasumma on, sitä isompi vaikutus muilla kuin kulutusluoton korolla voi olla hintaan.

Halvimman kulutusluoton valinta on sitä tärkeämpää, mitä isompi lainasumma on ja mitä pidempi laina-aika on. Monet kuluttajat voivat säästää jopa tuhansia euroja kilpailuttamalla lainan ja vaihtamalla korkean koron lainatuotteen alhaisemman koron kulutusluottoon.

Saat selville halvimman kulutusluoton siis todellista vuosikorkoa selvittämällä. Suosittelemme aina lähtökohtaisesti asiakasta valitsemaan halvimman kulutusluoton. Lopullisen päätöksen kuitenkin teet sinä itse.

Kulutusluoton vertailu kannattaa aina

Kulutusluotot kannattaa aina vertailla.  Vertailu ja kilpailuttaminen kannattaa myös kiireisiä kuluttajia, koska nykyään saat vertailun kautta heti lainapäätökset tietoon yhden hakemuksen avulla.

Suurin hyöty kilpailuttamisesta ja vertailusta on säästetty raha ja aika. Kulutusluottojen hinnoissa voi olla isojakin eroja keskenään. Et aina voi tietää, keneltä saisit halvimman luoton, sillä luottopäätös ja hinnoittelu tehdään aina henkilökohtaisesti. Koska eri luotonantajat painottavat riskianalyysissa eri painotekijöitä, voi hinta myös vaihdella paljon.

Sitä suurempi luottosumma on, sitä alhaisemmalla hinnalla voit lainaa saada. Myös sitä tärkeämmäksi tulee lainan vertailu, koska euromääräiset erot voivat olla todella isoja kalliimpien ja halvempien lainojen välillä.

Kun vertailet kulutusluottoja, kannattaa kiinnittää huomiota aina kokonaiskuluihin. Paras tapa onkin seurata todellista vuosikorkoa ja valita itselle sopivin paras kulutusluotto.

Vakuudeton kulutusluotto eri lainasummille

Vakuudeton kulutusluotto on nimensä mukaisesti kuluttajalle tarjolla oleva luotto ilman vakuutta. Se on erittäin suosittu rahoitusmuoto sen helppouden ja nopeuden takia. Nykyään vakuudeton kulutusluotto on siitä hyvä, että sen nopeudesta ei tarvitse enää maksaa välttämättä kauhean paljon.

Vakuudetonta kulutusluottoa tarjotaan tyypillisesti aina 60 000 euroon asti. Normaali takaisinmaksuaika lainoissa on 1–15 vuotta. Nykyään vakuudetonta luottoa voi saada hyvinkin kilpailukykyiseen hintaan jopa suhteessa vakuudelliseen kulutusluottoon. Tässä eräs esimerkkilaskelma:

Kulutusluotto 10000 euroa: Korko 8% ja tilinhoitomaksu 5€ / kk. Takaisinmaksuaika 2 vuotta. Tällöin maksat 10000 euron kulutusluotolle tilinhoitomaksua koko laina-aikana 120 euroa ja korkoa 854 euroa, kun lainaa lyhennetään sama määrä joka kuukausi.

Vakuudeton kulutusluotto sopii kuluttajalle, joka ei halua tai jolla ei ole antaa reaalivakuuksia lainaa varten. Se on hyvin joustava kuluttajalle sopiva laina, jota voi käyttää erilaisiin arjen hankintoihin ja elämiseen.

Vakuudellinen kulutusluotto ja luottomarginaali

Vakuudellinen kulutusluotto on kuluttajalle tarkoitettu laina, jossa lainanottaja antaa vakuuksia lainaa vasten. Tällöin pankki tai rahoitusyhtiö arvioi ensisijaisesti vakuuden arvoa ja riskiä luotonannossa. Koska lainan vakuutena on muuta omaisuutta, voi kulutusluoton marginaali olla alhaisempi kuin vakuudettomissa lainoissa.

Vakuudellinen kulutusluotto on hyvä ratkaisu kuluttajalle, jolla on mahdollisuus ja halua antaa omaisuutta vakuudeksi lainaa vasten.

Vakuudellisen kulutusluoton avulla voit mahdollisesti laskea lainan kustannuksia. On kuitenkin hyvä muistaa ja tutustua tarkkaan myös vakuudellisen kulutusluoton lainaehtoihin. Esimerkiksi autokaupassa autokauppiaalta otetussa vakuudellisessa kulutusluotossa korot voivat olla usein vakuudetonta kulutusluottoa korkeammat. Lisäksi usein autorahoituksessa viimeisen kuukausierän suuruus on merkittävästi isompi kuin muut kuukausierät.

Vakuudellinen kulutusluotto sopii myös niille, joilla ei ole kovin kiire lainanoton kanssa. Koska omaisuuden arviointiin tarvitaan enemmän aikaa ja sen riskiarviointi on monimutkaisempaa, kestää luottopäätös usein pidempään.

Kulutusluotto helposti kilpailuttamalla

Kulutusluoton kilpailutus onnistuu nykyään helposti ja nopeasti. Kilpailuttamalla lainat saat nähtäville heti parhaat lainatarjoukset yhdellä hakemuksella.

Koska eri hakemusten työstäminen ja vertailu useammassa eri paikassa on paitsi työlästä – se on myös turhaa. Nykyään voit yhdellä hakemuksella kilpailuttaa kulutusluotot ja nähdä helposti, millä hinnalla ja ehdoilla voit lainaa saada.

Nopein ja helpoin tapa vertailla lainoja on arvioida luoton kokonaiskuluja eli todellista vuosikorkoa. Joskus sinulla voi olla muita kriteereitä kuin pelkkä hinta. Esimerkiksi lainasumman suuruus ja sitä kautta kuukausierän suuruus ovat merkittäviä lainan ominaisuuksia.

Suosittelemme aina luottoja kilpailuttaessa myös miettiä, mikä on itselle sopiva kuukausierä lainan takaisinmaksuun. Mitä suurempi lainasumma ja mitä suurempi kuukausierä lainassa on, sen tärkeämpää kilpailuttaminen ja vertailu on.

Kulutusluottojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi

Kulutusluottojen yhdistäminen onnistuu hyvin ja se on hyvin suosittua. Yhdistämällä useamman pienen lainan yhdeksi suuremmaksi lainaksi sanotaankin yhdistelylainaksi.

Luottojen yhdistäminen usein kannattaa, sillä pankit ja rahoitusyhtiöt voivat usein tarjota alhaisempaa hintaa lainalle suuremmissa kulutusluotoissa. Edullisemman lainan lisäksi on usein helpompaa hallita ja maksaa yhtä kulutusluottoa kuin useampaa pienempää lainaa.

Kulutusluottojen yhdistäminen on yhä suositumpaa suomalaisten keskuudessa. Suurimpana syynä suosioon on kasvanut kulutietoisuus sekä yhdistelylainojen tarjoamisen lisääntyminen. Kun yhdistät kulutusluotot yhdeksi lainaksi, on sinun hyvä huomioida eri maksuvaihtoehdot.

 Pankista ja rahoitusyhtiöstä riippuen lainanmaksu voi kohdistua joko suoraan vanhoihin lainoihisi tai se tilitetään sinun tilillesi. Mikäli uudella kulutusluotolla maksetaan vanhat lainat pois, voi pankki maksaa muut kalliimmat lainat pois ilman että raha käy sinun tililläsi.

 Kulutusluoton lainalaskuri

Lainalaskuri kulutusluottoon on hyvä tapa testata, minkälainen ja minkäkokoinen kulutusluotto voisi sopia sinun talouteesi. Muistathan, että laskurit ovat esimerkkilaskelmia ja suuntaa antavia. Lopullinen lainapäätös tuleekin perustua todelliseen lainatarjoukseen, josta pääset näkemään tarkemmat lainan ehdot.

Kulutusluotto ja asuntolaina

Monella kuluttajalla on sekä asuntolaina että kulutusluotto. Asuntolainan saantiin ei vaikuta siis suoraan kulutusluotto ja sen määrä.

On kuitenkin hyvä muistaa, että pankit tekevät aina luottopäätöstä tehtäessä kokonaisvaltaisen riskiarvion. Tällöin esimerkiksi liian tiukalle viritetty talous, jossa on paljon kulutusluottoja ja suuria maksuvelvoitteita, voi johtaa myös pankin hylkäykseen asuntolainaa hankkiessa.

Monet asuntolainaa ottavat tarvitsevat myös käsirahaa asuntoa varten. Paras tapa käsirahaa varten ovat omat säästöt ja sijoitukset. Myös vakuudetonta kulutusluottoa voi käyttää asunnon käsirahaa varten.

Asuntolaina on vakuudellinen laina, jossa pankit arvioivat vakuuden lisäksi lainanottajan mahdollisuutta maksaa vakuudellinen laina takaisin sovitussa laina-ajassa.

 Kuten kulutusluotoissa ja muissa lainoissa, haettava rahoituksen määrä on hyvä olla sopusuhteessa oman talouden kanssa. Kuluttajan on hyvä laskea aina joustovaraa kuukausieriin – mitä jos omassa taloudessa tapahtuu jotain yllättävää.