Kulutusluotto

kulutusluottoKulutusluotto

Kulutusluotto on kuluttajalle myönnettävä laina, jota nostetaan erilaisin arjen hankintoja varten. 

Kulutusluottoa on mahdollista nostaa vakuudellisena tai ilman vakuuksia. Suurin osa yli 20 pankin ja rahoitusyhtiön tarjoamista kulutusluotoista on vakuudetonta kulutusluottoa. 

Kulutusluottoa haetaan verkosta joko suoraan pankista tai vertailupalvelun kautta. Vertailupalvelusta haetussa kulutusluotossa kilpailutat yhdellä hakemuksella pankit ja rahoitusyhtiöt. 

Kulutusluoton etuina ovat nopeus, joustavuus ja edullisuus. Voit saada luoton käyttöön 1 – 2 arkipäivän kuluessa. Kulutusluoton hakeminen vie vain muutaman minuutin. 

Vakuudetonta kulutusluottoa tarjotaan 1 000 – 60 000 euroa. Kulutusluoton korko on normaalisti 4 – 20% vuodessa. Luoton hinnoitteluun vaikuttavat luottomäärä, laina-aika ja arvioitu asiakasriski. 

Kulutusluottoa voit saada, kun:

 • Sinulla ei ole maksuhäiriöitä
 • On riittävät ansiotulot 
 • Kotipaikka Suomessa
 • Ikää vähintään 18 vuotta – osa pankeista vaatii 21 vuoden ikää  

“Kulutusluottoa voidaan nostaa 1 – 15 vuoden maksuajalla. Voit maksaa luoton takaisin myös etuajassa pois ja säästää kuluissa.” 

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama 1 000 – 60 000 euron laina. Kulutusluottoa voidaan nostaa ilman vakuuksia, jolloin voit itse päättää käyttökohteen. Kulutusluottoa maksetaan takaisin kuukausittain pankille.     

Mikä on kulutusluoton korko?

Kulutusluoton korko on 4 – 20% ja todellinen vuosikorko 4,9 – 38 %. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon koron lisäksi kaikki muut kustannukset, kuten avausmaksut ja tilinhoitomaksut. 

Mistä halvin kulutusluotto?

Halvin kulutusluotto löytyy kilpailuttamalla. Kun kilpailutat kulutusluotot, voit nopeasti vertailla eri luottojen kustannuksia. Kilpailuttamisen avulla saat yhdellä hakemuksella lähetettyä lainatarjoukset jopa yli 20 pankkiin ja rahoitusyhtiöön. 

Kulutusluotot Suomessa 

Kulutusluottoja nostetaan vain vähän ns. pikavippiyhtiöistä. Suomessa aktiivisesti kulutusluottoa myöntävät kotimaiset pankit, ulkomaalaiset digipankit ja rahoitusyhtiöt. 

Suomessa kulutusluottokanta on 23,6 miljardia euroa (kesäkuu 2021), josta suurin osa on pankin tarjoamaa kulutusluottoa. 

Kulutusluotoista vain pieni osa on rahoitusyhtiöiden ja pikalainayritysten tarjoamia. Suurin osa yli 23 miljardin lainakannasta on pankkien rahoittamaa, selviää Suomen Pankin tutkimuksesta vuodelta 2021. 

Suurin osa Suomessa olevasta luottokannasta on vakuudetonta kulutusluottoa. Vakuudellista kulutusluottoa nostetaan eniten ajoneuvojen rahoitusta varten. Ajoneuvorahoituksen osuus vastaa noin 30% kaikista kuluttajille myönnettävistä kulutusluotoista. 

Lisää tietoa Suomen Pankin tutkimuksesta löydät täältä: https://www.suomenpankki.fi/fi/Tilastot/muut-rahoituslaitokset-lainat-ja-korot/tiedotehistoria/2021/kulutusluotto–ja-pienlainayhtioiden-osuus-pieni-kotitalouksille-myonnetyista-kulutusluotoista/

Kulutusluotto on nopea vakuudeton laina 

Kulutusluotto on vakuudetonta lainaa, jota voit nostaa hyvin nopeasti käyttöön. Näin nopeaa kulutusluoton ottaminen on: 

 • Luottohakemus 2 – 5 minuutissa 
 • Tarjous heti katsottavaksi 
 • Lopullinen lainatarjous päivissä 
 • Allekirjoitus minuuteissa  
 • Rahat tilille 1 – 2 arkipäivän kuluessa 

Luottohakemus onnistuu minuuteissa, sillä sinun ei tarvitse toimittaa liitteitä hakemukseen. Usein pankit vaativat vielä ennen lopullista luottopäätöstä liitetietoina tiedot säännöllisistä tuloista. Voit toimittaa tarvittavat liitteet, kun olet jo saanut alustavan luottotarjouksen. 

Alustavan luottotarjouksen voit saada katsottavaksi heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen. Alustava lainatarjous tarkoittaa, että se ei sido pankkia vielä mihinkään. Usein pankit antavat alustavan tarjouksen, sillä niiden pitää vielä tarkistaa ilmoitetut tiedot tuloista. 

Kun olet toimittanut tarvittavat tiedot tuloistasi, lähettää pankki sinulle lopullisen lainasopimuksen allekirjoitettavaksi. Voit allekirjoittaa lainasopimuksen verkkopankkitunusilla. 

Kulutusluotto maksetaan tilille usein 1 – 2 arkipäivän kuluessa siitä, kun olet allekirjoittanut luottosopimuksen. Osa rahoitusyhtiöistä voi maksaa luoton tilille myös nopeammin – jopa samana iltana. 

Takaisinmaksuaika jopa 15 vuotta

Kulutusluoton takaisinmaksuaika on 1 – 15 vuotta. Luottoa nostaessa voit valita itse, minkä maksuajan valitset kulutusluotolle. Usein tarjottu luottomäärä vaikuttaa siihen, mikä on pisin tarjottu maksuaika. 

Isompiin kulutusluottoihin tarjotaan pidempää maksuaikaa. Näin kuukausierän suuruus myös pysyy kohtuullisena. Alle 10 000 euron kulutusluottoihin valitaan usein maksimissaan 6 vuoden maksuaika, kun puolestaan isompiin yli 15 000 euron kulutusluottoihin valitaan yleensä 6 – 10 vuoden maksuaika. 

Voit kuitenkin itse valita lyhyemmän maksuaikan lainalle. Kulutusluoton voi aina maksaa etuajassa myös takaisin – ilman erillistä ilmoitusta. Kun maksat etuajassa luoton takaisin, säästät kuluissa. 

Jos haluat vaihtaa maksusuunnitelmaa myöhemmin, onnistuu se usein pankissa ja rahoitusyhtiössä. Huomioi, että osa luotontarjoajista perii lisäkustannuksia maksusuunnitelman muutoksesta. 

Kulutusluottoihin on mahdollista saada myös joustoa eli lyhennysvapaata tai maksuvapaata. Lyhennysvapaa tarkoittaa, että maksat vain siltä kuukaudelta luotosta syntyneet kulut pankille. Maksuvapaa tarkoittaa, ettei sinun tarvitse maksaa kyseiseltä kuukaudelta edes korkoa ja muita kustannuksia. Tällöin syntyneet kulut siirretään lainapääomaan ja maksat ne myöhemmin takaisin. 

Näin haet kulutusluottoa

 1. Tee lainahakemus verkossa ja lähetä hakemus

 2. Odota hetki – saat kohta luottotarjouksia katsottavaksi 

 3. Vertaile eri tarjousten todellista vuosikorkoa 

 4. Hyväksy halvin kulutusluotto ja allekirjoita sopimus

 5. Rahat tilille 

Esimerkkilaskelma kulutusluoton kuukausierästä

Esimerkki paljastaa, kuinka suuri on kuukausierän määrä eri luottosummille ja eri korkotasoilla. Laskelmassa takaisinmaksuaika on aina 7 vuotta. 

Kulutusluotto Maksuaika Korko Kuukausierä
2 000 €7 vuotta20 %44 €
5 000 €7 vuotta15 %96 €
10 000 €7 vuotta10 %166 €
15 000 €7 vuotta8 %233 €
25 000 €7 vuotta6 %365 €
50 000 €7 vuotta4 %683 €

Suosittuja kulutusluotto tuotteita

Kulutusluotto on yleisnimike vakuudettomalla lainalle, jota tarjotaan kuluttajille. Kulutusluotosta on tarjolla erilaisia lainatuotteita, joista yleisimmät käydään tässä alla. 

Kertalaina eli lyhennettävä kulutusluotto 

Normaalisti kulutusluottoa puhuttaessa tarkoitetaan kertalainaa, jossa kulutusluotto nostetaan kerralla käyttöön ja maksetaan takaisin sovitussa ajassa. 

Kertalainassa luottoa maksetaan takaisin kuukausittain. Yleensä takaisinmaksu tapahtuu tasaerin, jolloin maksat joka kuukausi samansuuruisen kuukausierän. 

Lyhennettävä vakuudeton kulutusluotto on usein edullisin vaihtoehto, jossa luoton todellinen vuosikorko on matalampi kuin muissa vakuudettomissa luottotuotteissa. Kulutusluottoa voit saada 1 000 – 60 000 euroa kertalainana 4 – 20 % vuosikorolla. 

Kertalainasta käytetään eri markkinointitermejä, vaikka ne usein tarkoittavat täysin samaa asiaa. Yleisiä markkinointitermejä ovat käyttöluotto, laina, vakuudeton laina, luotto, pikalaina, kertaluotto ja käyttölaina. 

Plussat: 

 • Edullisin vakuudeton kulutusluotto 
 • Nopea hakea 
 • Selkeät kulut 
 • Sopii myös isompiin tarpeisiin
 • Voidaan maksaa takaisin etuajassa
 • Pitkä maksuaika 

Miinukset: 

 • Nostettava kerralla käyttöön 

Joustoluotto eli jatkuva luotto

Joustoluotto on jatkuva luotto eli limiitti, jota voidaan nostaa tarpeen mukaan tilille. Joustoluotossa luottoraja määrittää, paljonko nostoja voidaan tehdä tilille. 

Joustoluotto on hyvin joustava lainatuote, sillä sinun ei tarvitse kerralla nostaa kulutusluottoa käyttöön. Se sopii lyhytaikaisiin luottotarpeisiin ja niille, jotka tarvitsevat säännöllisesti luottoa arjen joustoihin. 

Joustoluottoa voit nostaa käyttöön, kun luottorajaa ei ole ylitetty. Nostot tehdään omalle pankkitilille – voit tehdä nostoja reaaliajassa.

Joustoluotosta puhuttaessa käytetään myös seuraavia markkinointitermejä: joustolaina, eurolimiitti, limiittiluotto, käyttölimiitti ja saldolimiitti

Plussat:

 • Erittäin joustava
 • Tee nostoja halutussa aikataulussa ja määrässä 
 • Alhainen kuukausierä 
 • Sopiva tuote, kun sinulla on usein lyhytaikaisia lainatarpeita
 • Nopeasti käytössä – nosto tilille jopa reaaliajassa 

Miinukset: 

 • Kalliimpi kuin kertalaina 
 • Kulut vaikeampi hahmottaa 
 • Ei sovellu pitkäaikaiseen luottoon 
 • Ei isompiin luottoihin – yleensä maksimi luotto on 5 000 – 10 000 euroa 

Vakuudellinen kulutusluotto 

Vakuudellinen kulutusluotto on pankin tai rahoitusyhtiön myöntämä vakuudellinen laina, jota myönnetään isompiin lainatarpeisiin. Yleisin vakuudellisen kulutusluoton muoto on vakuudellinen ajoneuvorahoitus.

 Ajoneuvorahoituksessa annetaan ostettava ajoneuvo, useimmiten auto, vakuudeksi pankille. Voit hakea vakuudellista autorahoitusta omasta pankista tai suoraan autoliikkeestä, jolla on rahoitusyhtiöiden kanssa sovittu valmis rahoitustarjous autolle. Vakuudellista ajoneuvorahoitusta voit käyttää myös venerahoitukseen ja moottoripyörän hankkimiseen. 

Voit myös nostaa vakuudellista kulutusluottoa pankista muihin tarpeisiin, kuten remonttia varten. Tällöin sinulla tulisi olla vapaata vakuuskantaa pankille. Yleisimpiä vakuuksia pankille ovat asunto, tontti, kiinteistö, metsätila ja arvopaperisijoitukset. 

Plussat: 

 • Edullinen – voit saada koron jopa alle 3%
 • Myös isoihin luottotarpeiisin sopiva lainatuote 
 • Pitkä maksuaika 

Miinukset: 

 • Hitaampi hakea – vakuuksien hallinnointi vie aikaa 
 • Ei sovi pieniin luottotarpeisiin 
 • Oltava vapaita vakuuksia luotolle 

Luottokortti  

Luottokortti on maksukortti, jossa on luotto-ominaisuus. Luottokortin velka on vakuudetonta kulutusluottoa ja se toimii samalla logiikalla kuin joustoluotto. 

Normaalisti luottokortin luottoraja on 2 000 – 5 000, mutta voit saada myös 10 000 euroon asti luottorajan. 

Luottokortin korko vaihtelee 8 – 20% välillä ja todellinen vuosikorko 12 – 30% välillä. Koska luottokortin korko on usein normaalia kertalainaa kalliimpi, maksaa moni luottokorttivelat pois normaalilla kulutusluotolla. 

Plussat: 

 • Turvallinen maksutapa – vakuutus ostoksiin ja matkojen varauksiin 
 • Nopea ottaa käyttöön 
 • Arjen hankintoihin helppo maksutapa
 • Joustava takaisinmaksu ja käyttö 
 • Käytä kun itse haluat – luottoa ei tarvitse käyttää kerralla  

Miinukset: 

 • Kallis – kulut usein vaikea hahmottaa 
 • Kiinteät kustannukset korkeita, etenkin kun avoin lainapääoma on pieni 
 • Ei sovi isompiin luottotarpeisiin – maksimi raja 10 000 euroa 

Kulutusluoton hinnoittelu ja korko 

Vakuudettoman kulutusluoton hinta koostuu korosta, tilinhoitomaksusta ja avauspalkkiosta. Lisäksi luotosta voidaan periä myöhästymismaksuja, viivästyskorkoa sekä muita kuluja maksusuunnitelman tai eräpäivän muutoksista. 

Korko eli nimelliskorko kertoo, paljonko maksat korkoa avoimesta pääomasta. Jos sinulla on avointa lainapääomaa 10 000 euroa ja luoton korko on 10%, maksaisit vuositasolla kulutusluotosta korkoa 1000 euroa. Kulutusluoton korko vaihtelee 4 – 20 % välillä. 

Tilinhoitomaksu eli kuukausimaksu tai laskutuslisä ovat kiinteä maksu, jota maksat kuukausittain pankille. Usein tilinhoitomaksu on 5 – 10 euroa kuukaudessa lainassa. Maksat kuukausimaksua niin kauan, kun sinulla on avointa lainapääomaa jäljellä. Tilinhoitomaksu voi olla merkittävä kuluerä lainassa, erityisesti kun lainapääoma on pieni. 

Osa pankeista perii avauspalkkiota lainassa. Avauspalkkion suuruus voidaan joko vähentää annettavasta lainasta tai lisätä lainapääomaan.

Jos esimerkiksi kulutusluotosta peritään 10 000 euron lainassa 500 € avauspalkkio, voidaan palkkio joko vähentää tilille siirrettävästä määrästä (10 000 € – 500 € = 9 500 €) tai mikäli luotto maksetaan kokonaan tilille, se lisätään takaisinmaksettavaan lainapääomaan (10 000 € + 500 € = 10 500 €) 

Vertaile todellista vuosikorkoa ja säästä 

Koska kulutusluoton hinta koostuu useasta tekijästä, ei pelkästä korosta – kannattaa vertailussa kiinnittää huomio kokonaiskustannuksiin. 

Paras tapa arvioida kulutusluoton kokonaiskustannuksia on kääntää katse todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki lainan kustannukset: nimelliskoron, avausmaksut, tilinhoitomaksut. Se kertoo, mitä maksat kulutusluotosta vuodessa pankille suhteessa avoimeen lainapääomaan. 

Jos esimerkiksi kulutusluoton avoin lainapääoma on koko vuoden ajan 5 000 euroa ja todellinen vuosikorko on 15%, maksat kuluja luotosta 750 euroa. Sitä suurempi kulutusluotto otetaan, sitä tärkeämpää on saada todellinen vuosikorko alas. 

Vertailemalla todellista vuosikorkoa keskenään selvität, mistä saat halvinta kulutusluottoa. Vertailu kannattaa, sillä luottojen hinnoissa on suuria eroja. Koska vertailu on maksutonta, kannattaa lainojen kilpailutus tehdä säännöllisesti myös vanhoille kulutusluotoille. 

Kulutusluottoa eri luottosummille erilaisiin tarpeisiin 

 Kulutusluottoa voit nostaa hyvin erilaisin tarpeisiin. Luoton käyttötarkoitus määrittää myös, paljonko kulutusluottoa haetaan. Tässä yleisiä luottomääriä ja tyypillisiä käyttötarkoituksia: 

Kulutusluotto Käyttötarkoitus
500 euroa Lasku, luottokorttivelka, vuokra, sisustaminen
2 000 euroaMatka, ostokset, kodinkone 
5 000 euroa Lainojen yhdistäminen, remontti
15 000 euroa Kodin remontointi, auton tai veneen hankinta
30 000 euroaAuto, mökki, remontti

Sopivia vakuuksia kulutusluottoon 

Vakuudellinen kulutusluotto sopii kuluttajalle, jolla on antaa tarvittavia vakuuksia lainalle. Vakuudet on oltava ns. reaalivakuuksia. Pankin hyväksymiä vakuuksia ovat: 

 • Asunto, tontti ja kiinteistö 
 • Metsätilat ja mökki 
 • Arvopaperit ja käteinen 
 • Ajoneuvot 

Usein ajoneuvot annetaan vakuudeksi ostaessa autoa tai venettä. On myös mahdollista saada erilaisia koneita tai muita laitteita lainan vakuudeksi, mutta useimmiten pankit eivät pysty arvioida niiden vakuusarvoa ja siten niiden vakuusarvo on nolla. 

Pankit eivät koskaan anna täyttä vakuusarvoa omaisuudelle. Asunnoille ja kiinteistöille tyypillinen vakuusarvo on 65 – 75%, kun arvopapereissa vakuusarvo voi olla 50%. Jos esimerkiksi asunnon myyntihinta on 100 000 euroa, olisi sen vakuusarvo pankissa 65 – 75 000 euroa. 

Vakuudetonta kulutusluottoa nostetaan, koska siihen ei tarvita mitään vakuuksia. Usein alle 15 000 euron kulutusluotot nostetaan vakuudettomana. 

Kulutusluottoa myös opiskelijoille ja eläkeläisille

Kulutusluottoa myönnetään säännöllisiä tuloja vasten. Säännöllisiksi tuloiksi lasketaan vain ansiotulot, ei pääomatuloja. 

Jos opiskelijalla on säännöllisiä ansiotuloja, voidaan lainaa myöntää. Opiskelijalle lainaa myönnetään usein pienempi 1 0005 000 euron luottomäärä. Voit saada luottoa myös silloin, kun olet osa-aikaisessa työssä opiskelun ohella. 

Myös eläkeläisille myönnetään lainaa, sillä eläketulot ovat säännöllisiä tuloja. Eläkkeen määrä vaikuttaa siihen, paljonko kulutusluottoa voidaan myöntää. Kaikki pankit eivät tarjoa yli 65 vuotiaille luottoa, lisäksi ikä vaikuttaa tarjottuun laina-aikaan. Usein eläkeläiselle myönnetty laina-aika kulutusluotossa on 2 – 4 vuotta. 

Henkilötakaus riittävä vakuus pankille ja rahoitusyhtiölle 

Vakuudettomassa kulutusluotossa riittävä vakuus on henkilötakaus. Henkilötakaus tarkoittaa, että vastaat henkilökohtaisesti lainan takaisinmaksusta. Mikäli et maksa kulutusluottoa takaisin, siirretään se perinnän kautta ulosottoon haettavaksi. 

Kulutusluottoa ei koskaan kannata nostaa, jollei sen takaisinmaksuun ole hyvät edellytykset. Siksi kulutusluottoa kannattaa nostaa vain määrän, joka sopii omaan talouden hallintaan. 

Kulutusluottoa ei tule nostaa silloin, kun et pysty maksamaan sitä takaisin. Jos sinulla on vanhoja kulutusluottoja rästissä ja tarvitset maksusuunnitelmaan muutoksia, kannattaa aina ensisijaisesti olla yhteydessä pankkiin tai rahoitusyhtiöön. 

Pankit haluavat, että luotto maksetaan lopulta takaisin. Ne antavat usein joustovaraa takaisinmaksuun, mikäli takaisinmaksun heikentyminen on väliaikaista. 

Takuusäätiö auttaa puolestaan kuluttajia, jotka eivät pysty suoriutumaan nykyisistä velvoitteistaan ja tarvitsevat alhaisempaa korkoa kulutusluotoille.

Voit lukea lisää Takuusäätiön kulutusluotosta täältä: www.takuusaatio.fi  

7 vinkkiä kulutusluoton ottajalle 

 1. Kilpailuta kulutusluotto, sillä luottojen hinnoissa isoja eroja
 2. Kilpailuttaminen ja vertailu on maksutonta  
 3. Vertaile luoton todellista vuosikorkoa, sillä se kertoo kokonaiskulun 
 4. Älä nosta luottoa, mikäli et ole tyytyväinen ehtoihin 
 5. Luottotarjous on voimassa jopa 4 viikkoa, joten sitä voidaan hakea jo ennen todellista lainatarvetta 
 6. Pankin ja rahoitusyhtiön kulutusluotoissa merkittävin ero on hinta – muuten ne toimivat samalla lailla 
 7. Paras kulutusluotto on se, jossa matalin todellinen vuosikorko 

 Kuinka paljon voin saada kulutusluottoa?

Voit saada kulutusluottoa pankista 1 000 – 60 000 euroa ilman vakuuksia. Luoton määrään vaikuttavat: 

 • Tulot 
 • Työsuhde
 • Ikä
 • Arvioitu asiakasriski
 • Lainojen määrä 

Miksi kulutusluottoa kannattaa hakea rinnakkaishakijan kanssa?

Rinnakkaishakijan kanssa nostettu kulutusluotto laskee luoton kustannuksia, sillä silloin kulutusluotossa on kaksi takaisinmaksajaa. Lisäksi voit saada isomman kulutusluoton, kun haetta luottoa kahdella hakijalla. 

Kannattaako kulutusluotto nostaa pankista vai rahoitusyhtiöstä?

Kulutusluotto kannattaa vertailla ja nostaa sieltä, mistä saat sen kaikkein halvimmalla. Jos halvin kulutusluotto löytyy pankista, kannattaa se nostaa sieltä. Rahoitusyhtiön myöntämä kulutusluotto on vastaava kuin pankin – ainoana erona on hinta. Usein pankki voi tarjota kulutusluottoa edullisemmin. 

Voiko maksuhäiriöinen saada kulutusluottoa?

Ei voi saada. Kulutusluoton minimikriteerinä on, että lainanhakijalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. 

Voiko kulutusluoton maksaa takaisin etuajassa?

Kyllä voi. Kulutusluoton voi maksaa aina etuajassa pois – myös silloin, kun siitä ei ole erikseen mainittu sopimuksessa. Maksamalla etuajassa luoton pois säästät kuluissa. 

Myönnetäänkö kulutusluottoon lyhennysvapaita kuukausia?

Kyllä myönnetään. Kulutusluottoon voi hakea lyhennysvapaita kuukausia kun lainaa on maksettu takaisin vähintään 3 kuukautta. Lyhennysvapaata voit saada, kun sinulla ei ole rästissä lainan kuukausieriä. 

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Lainaa 25000

Lainaa 25000 euroa ilman vakuuksia  Monella voi tulla eteen tilanteita, jolloin on tarvetta ulkopuoliselle rahoitukselle. 25 0000 euron Lainan avulla voidaan toteuttaa pitkäaikaisia haaveita, vaikka...

Lainaa 8000 euroa

Hae lainaa 8000 euroa heti tilille  Voit hakea lainaa 8000 euroa jopa samana päivänä käyttöön, joten se sopii myös äkillisiin rahan tarpeisiin. Hae vakuudetonta lainaa...

Ohjauskorko vuonna 2023

Korkojen nousu 2023 vuonna  Vuosi 2022 jäi historiaan ja monelle vuosi tullaan muistamaan Ukrainan sodan lisäksi kasvaneen inflaation ja korkojen nousun myötä. Sodan myötä energian...

 Lainaa 15000 euroa

15000 euron laina heti tilille  Voit saada 15000 euron lainan tilille heti, sillä pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät lainapäätöksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Laina maksetaan tilille...