Remonttilaina heti

LainaaRemonttilaina heti

Remonttilaina on vakuudeton laina, jota voidaan nostaa kodin, pihan tai mökin remonttia varten. Kun nostat vakuudetonta remonttilainaa, päätät itse lopullisen käyttötarkoituksen. 

Remonttilainaa tarjoavat aktiivisesti sekä pankit että rahoitusyhtiöt Suomessa. Voit käyttää lainan joustavasti remonttia varten tarvittaviin laitteisiin, työvoimaan tai materiaaleihin. 

Vakuudetonta remonttilainaa tarjotaan pankissa 1 000 – 60 000 euroa. Tarjottuun lainamäärään vaikuttavat:

 • Ansiotulot 
 • Työsuhteen kesto ja muoto 
 • Ikä ja koulutus 
 • Muiden lainojen määrä 

Remonttilainaa tai rakennuslainaa haetaan tyypillisesti 5 000 – 20 000 euroa. Lainamäärään vaikuttaa paljon remontin laajuus ja mitä remontoidaan.

 Remonttilainaa saatavilla säännöllisillä tuloilla 

Voit saada vakuudetonta remonttilainaa pankista, kun sinulla on säännöllisiä tuloja. Säännöllisiksi tuloiksi lasketaan ansiotulot, ei pääomatuloja. 

Remonttilainan saantiin edellytetään säännöllisten tulojen lisäksi: 

 • Puhdasta maksuhistoriaa – ei maksuhäiriömerkintöjä 
 • Kotipaikka Suomessa ja kotimainen henkilötunnus 
 • Ikää 18 – 21 vuotta – ikäraja vaihtelee 

Riippuu pankista, mikä on riittävät säännölliset tulot. Usein lainaan vaaditaan vuodessa brutto ansiotuloja 15 000 – 20 000 euroa. Brutto ansiotuloiksi lasketaan tulot ennen veroja.  

Remonttilainaa nopeasti tilille 

Remonttilainaa voidaan nostaa nopeasti tilille, sillä vakuudettoman remonttilainan luottopäätös tulee päivissä. Saat alustavan lainalupauksen usein heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. 

 • Alustava luottopäätös heti 
 • Lopullinen remonttilaina päätös muutaman päivän aikana 
 • Rahat tilille remonttia varten 1 – 2 päivässä 

Lainapäätös syntyy nopeasti, sillä siinä ei tarvitse käsitellä vakuuksia, joka on pankilta aikaavievää. Voit lähettää lainahakemuksen ilman liitetietoja palkkatuloista. Usein lopullista lainapäätöstä varten pankki vielä tarkistaa tulot – sitä nopeammin lähetät pyydettäessä tarvittavat liitteet, sitä nopeammin saat remonttilainan tilille. 

Vakuudetonta remonttilainaa on nopeasti nostettavissa käyttöön. Se on markkinoiden  joustavin lainatuote  remonttia varten, sillä päätät aina itse lopullisen käyttökohteen. 

Laina maksetaan tilille, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen sähköisesti verkkopankkitunnuksilla. Eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä on pieniä eroja siinä, kuinka nopeasti remonttilainaa maksetaan tilille. Saat sen viimeistään kahden arkipäivän kuluessa maksuun, joten kyseessä on aina nopea rahoitusmuoto. 

Remonttilaina korko ja marginaali

Remonttilainan korko vaihtelee 4 – 20% välillä. Nämä asiat vaikuttavat tarjottuun korkotasoon: 

 • Arvioitu asiakasriski 
 • Pankin ja rahoitusyhtiön hinnoittelu 
 • Remonttilainan määrä 
 • Maksuaika remonttilainaan 

Koska jokaisella pankilla ja rahoitusyhtiöillä on oma riskiarviointi ja hinnoittelumalli, selvität sen parhaiten tarjouspyynnön avulla. 

Lainojen korko vaihtelee myös lainasumman ja laina-ajan mukaan. Isompaan lainaan saat helpommin edullisen koron. Koron lisäksi lainasta voidaan periä avausmaksu, tilinhoitomaksu ja muita kuluja. 

“Paras mittari remonttilainan edullisuuteen on todellinen vuosikorko. Se ottaa huomioon remonttilainan kaikki kustannukset – ei pelkkää nimelliskorkoa.”

Halvin remonttilaina kilpailuttamalla

Kilpailuttamalla remonttilainan löydät halvimman koron. Kilpailuttaminen ja vertailu kannattaa remonttilainassa, sillä:

 • Halvimman ja kalleimman remonttilainan välillä iso ero  
 • Korot 4 – 20 % vuodessa ja todellinen vuosikorko 4,9 – 38% 
 • Vertailu on maksutonta
 • Et sitoudu mihinkään, kun kilpailutat lainat 
 • Säästät aikaa

Halvin remonttilaina voi löytyä jopa 4% korolla. Hintaan vaikuttavat arvioitu asiakasriski, pankin hinnoittelumalli, nostettu lainamäärä ja laina-aika. 

Halvin remonttilaina on helpompi saada isompiin yli 10 000 euron lainoihin, sillä pankit tekevät paremman korkotarjouksen suurempiin lainoihin. 

Vertailu kannattaa tehdä sekä pieniin että suurempiin remontti tarpeisiin, sillä voit säästää sen avulla jopa tuhansia euroja. 

Voit myös omalla toiminnalla vaikuttaa remonttilainan korkoon. Lähettämällä hakemuksen huolellisesti täytettynä varmistat, että saat mahdollisimman monesta pankista tarjouksen. 

Sitä useamman remonttilaina tarjouksen saat – sitä parempi mahdollisuus on löytää halvin remonttilaina. Kilpailutilanne parantaa aina hakijan tilannetta. Sitä useampi pankki kilpailee asiakkuudestasi, sitä halvemmalla voit saada remonttilainaa.

Näin haet lainaa remonttia varten 

 1. Lähetä hakemus remonttilainaa varten

 2. Vertaile lainatarjouksia ja valitse edullisin

 3. Allekirjoita remonttilaina sähköisesti

 4. Rahat tilille ja aloita remontti

Vakuudellinen remonttilaina on edullisempi 

Vakuudellinen remonttilaina tarkoittaa, että sinulla on antaa pankille muita vakuuksia remonttilainaa varten. Vakuudellinen kulutusluotto on usein edullisempi rahoitusmuoto, sillä pankin riski on alhaisempi. 

Vakuudellista remonttilainaa voidaan nostaa usein alkaen 15 000 eurosta ylöspäin. Se ei sovellu siis aivan pienempiin remonttitarpeisiin. Vakuudellinen remonttilainan korko on usein 2 – 5% ja siihen voidaan valita jopa 20 vuoden maksuaika. 

Vakuudellista remonttilainaa varten sinulla on oltava riittävästi vapaata vakuuskantaa eli pantattavaa reaaliomaisuutta. Tässä yleisiä pankin hyväksymiä vakuuksia remonttilainaa varten: 

 • Asunto, jossa vapaana vakuutta 
 • Tontti ja kiinteistö 
 • Metsätila 
 • Mökki
 • Arvopaperi sijoitukset 

 Reaaliomaisuuteen et saa koskaan täyttä vakuusarvoa. Tyypillinen vakuusarvo on 50 – 70%, riippuen vakuudesta.  Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos vakuuden arvo on 100 000 euroa ja vakuusarvo on 50% – antaa pankki vakuusarvoksi 50 000 euroa. 

Remonttilaina laskuri 

Lainalaskuri auttaa sinua arvioimaan sopivan rahoituksen remonttia varten. Remonttilaina laskuri kertoo sinulle: 

 • Realistisen budjetin remonttia varten 
 • Takaisinmaksusuunnitelman lainalle 
 • Sopivan rahoitus määrän ja laina-ajan 
 • Kuukausierän suuruuden

Remonttilaina laskuri on hyvä tapa arvioida sopiva rahoituksen määrä. Lopullisen hinnan lainalle selviää vasta tarjouspyynnön avulla – voit kuitenkin ennen hakemista jo testata sinulle sopivaa remonttilaina hintaa ja määrää laskurin avulla.  

Lainalaskuri

Lainalaskuri

1000
100060000
6%
0%30%
3vuotta
1vuotta15vuotta

Remonttilaina asuntolainan päälle

Remonttilaina asuntolainan yhteydessä tarkoittaa, että remontoit asunnon oston yhteydessä ja käytät siihen remonttilainaa. Usein remonttilainaa nostetaan vakuudettomana, koska ostetun asunnon vakuus on jo pankille pantattu. 

Usein pienempiin kodin remontti hankkeisiin nostetaan vakuudetonta remonttilainaa. Voit nostaa vakuudetonta remonttilainaa ilman omarahoitusosuutta. Jos esimerkiksi olet ostanut kodin, jossa vakuusarvo on kokonaan varattu asuntolainaa varten – voit tehdä kodin remontin vakuudettoman lainan avulla. 

 Usein remontoimalla asunnon lisäät asunnon arvoa. Arvonnousun lisäksi pääset asumaan juuri remontoituun kotiin. 

Lainaa remonttiin joustavasti

Vakuudetonta remonttilainaa voit käyttää joustavasti kaikkiin erilaisiin remonttikohteisiin. Sitä voi käyttää sekä omakotitalon, vapaa-ajan asunnon, kerrostalon, paritalon tai rivitalon kunnostukseen. Lainaa voi myös käyttää piha-alueen kunnostukseen. 

 • Keittiöremontti rahoitus uudistamaan keittiön 
 • Haluat kylpyhuoneeseen uutta puhtia
 • Omakotitalosi kaipaa yleisparannusta
 • Piharemontti on tulossa 
 • Saunan rakentaminen tai kunnostus 
 • Olohuoneen tai makuuhuoneen parannus 
 • Julkisivun parannus 

Remonttilainaa voidaan käyttää myös vapaa-ajan asunnon tai kesämökin kunnostamiseen. Sitä voi käyttää myös tontin ostoa varten – tonttilaina on suosittu vaihtoehto niille, jotka haluavat rakentaa kodin tai mökin itse. 

Remonttilainaa voi käyttää myös mökin ostoa varten. Vakuudeton mökkilaina on pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoama kulutusluotto, jota käytetään mökin ostoa varten. 

“Koska remonttilaina on vakuudetonta – päätät itse sen lopullisen käyttökohteen.” 

Kilpailuta kylpyhuoneen rahoitus näillä 6 vinkillä 

Kylpyhuoneen rahoitus kannattaa kilpailuttaa, sillä usein remontti voi maksaa 5 000 – 30 000 euroa. Kilpailuttamalla kylpyhuoneen rahoituksen voit säästää huomattavasti kustannuksissa. 

Kylpyhuoneen rahoitus on remonttia varten nostettu vakuudeton rahoitus, jota tarjoaa sekä pankit että rahoitusyhtiöt. Tässä 6 vinkkiä, mitä kannattaa ottaa huomioon rahoitusta hakiessa:

 1. Kyseessä on vakuudeton rahoitus, jota voit käyttää joustavasti kylpyhuoneen kunnostukseen, työhön tai kaappeihin
 2. Voit käyttää kylpyhuoneen rahoitusta myös muuhun käyttötarkoitukseen, kuten lainojen maksuun 
 3. Todellinen vuosikorko paljastaa edullisimman kylpyhuoneen rahoituksen 
 4. Tarjoukset ovat voimassa 2-4 viikkoa – kiirettä ei siis ole hyväksyä ensimmäistä tarjousta 
 5. Toimittamalla tarvittavat liitteet lainapäätöstä varten varmistat, että rahoitus on nopeasti käytössä kylpyhuoneen remonttia varten
 6. Lainatarjouksen pyytäminen on maksutonta ja ei sido mihinkään 

Hintaesimerkki remonttilainasta 

Esimerkkilaskelma näyttää, mitä voisit maksaa eri remonttilainan kokoluokassa. Laskelma näyttää myös, miten eri lainasumma ja korko vaikuttaa kuukausierän suuruuteen ja korkokuluihin koko laina-ajalta.

RemonttilainaLainan korkoLaina-aikaKuukausieräKorot yhteensä laina-ajalta
5 000 euroa14%8 vuotta86 €3.338 €
10 000 euroa12%8 vuotta162 €5.602 €
15 000 euroa11%8 vuotta235 €7.620 €
25 000 euroa 10%8 vuotta379 €11.417 €
40 000 euroa8%8 vuotta565 €14.284 €
60 000 euroa 6%8 vuotta788 €15.694 €

Lainojen hinnoissa voi olla suuria eroja eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä. Sitä suurempi laina on kyseessä, sitä helpommin voit saada rahoitusta alle 10% koron. 

Saako remonttilainaa asuntolainan päälle?

Voit saada vakuudetonta remonttilainaa asuntolainan päälle. Lainaa voit saada 1 000 – 60 000 euroa riippuen omista tuloista.

Mikä on vakuudettoman remonttilainan korko?

Voit saada halvimmillaan remonttilainaan 4% vuosikoron. Koron määrään vaikuttaa arvioitu asiakasriski ja luoton määrä. Sitä isompi remonttilaina on, sitä alhaisempi korko on mahdollista saada.

Saako eläkeläinen  remonttilainaa?

Eläkeläinen voi saada remonttilainaa, sillä eläkeläisillä on säännölliset eläketulot. Eläketulojen määrä, ikä ja muiden lainojen määrä vaikuttaa siihen, kuinka paljon voit saada remonttilainaa. Kaikki pankit ja rahoitusyhtiöt eivät tarjoa lainaa eläkeläisille.

Mikä on lainan nostoaika?

Lainatarjoukset ovat voimassa 2-4 viikkoa. Laina maksetaan tilille viimeistään kahden arkipäivän kuluessa siitä, kun sopimus on allekirjoitettu. Laina takaisinmaksuaika sovitaan 1-15 vuodelle.

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Limiittiluotto

Limiittiluotto edullisesti vertailun avulla  Limiittiluottoa voit saada pankeista ja rahoitusyhtiöistä edullisesti, kun kilpailutat lainatarjoukset. Lainatarjouksien kilpailuttaminen Nordsekin kautta on maksutonta ja ei sido mihinkään.  Voit saada...

Lainaa norjasta

Lainaa norjasta heti ilman vakuuksia  Hae lainaa norjasta Nordsekin avulla jo tänään! Vertailumme avulla voit saada lainatarjouksen 1 000 - 60 000 eurolle Norjasta tai...

Lainaa 60000 euroa 

Lainaa 60000 euroa ilman vakuuksia  Hae lainaa 60000 euroa heti ilman vakuuksia Nordsekin avulla! Lainan hakeminen onnistuu ilman liitteitä muutamassa minuutissa. Saat ensimmäiset lainatarjoukset heti...

Lainaa rahaa 

Lainaa rahaa heti tilille  Voit saada lainattua rahaa pankeista ja rahoitusyhtiöstä, kun sinulla on luottotiedot kunnossa ja riittävästi työtuloja. Rahan lainaaminen onnistuu ilman vakuuksia, sillä...