Remonttilaina

Remonttilaina – vertaile ja säästä

Kilpailuta remonttilainat hetkessä

Remonttilaina auttaa sinua rahoittamaan kodin remontin, uusimaan kylpyhuoneen tai keittiön ja kunnostamaan kodin. Vertaile eri lainatarjouksia löytääkseen parhaat lainaehdot ja koron. 

Olitpa sitten remontoimassa kodin keittiötä, uusimassa kylpyhuonetta tai kunnostamassa saunaa, vaatii remontointi rahaa. 

Remonttia varten sinulla ei kuitenkaan tarvitse olla säästössä omaa rahaa. Kodin remonttia varten voit hakea nopeaa remonttilainaa ja aloittaa remonttityöt vaikka heti.

Vertaile eri remonttilainoja ennen pankin valitsemista, jotta löydät sinulle paras rahoituskumppanin remonttia varten. 

Hae lainaa
40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50€. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Mikä on remonttilaina? 

Remonttilaina on vakuudeton lainatuote, jonka avulla rahoitat kaikki kodin ja mökin remonttikulut. Vakuudetonta remonttilainaa voit saada jopa 60 000 euroon asti. Laina nostetaan kerralla tilille ja maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä yleensä kahden ja 15 vuoden aikavälillä. 

Hae remontti lainaa

Kuinka remonttilaina toimii?

Remonttilaina ei vaadi vakuuksia, joten voit hakea sitä ilman mitään reaalivakuuksia. Luotonmyöntö riippuu sinun tuloista ja muista tiedoista, joten selvität tarjolla olevan remonttilainan määrän pyytämällä pankeista lainatarjousta. 

Vakuudeton remonttilaina vrs. vakuudellinen remonttilaina 

Vakuudettoman remonttilaina nostaminen on fiksua, kun sinulla ei ole riittäviä vakuuksia pankille ja haluat aloittaa remontin tekemisen nopeasti. 

Jos sinulla on antaa pankille sopivia vakuuksia, vakuudellinen remonttilaina auttaa laskemaan lainan korkoa. Sopivia vakuuksia remonttilainaan ovat asunto, mökki tai muu kiinteistö ja muut reaalivakuudet. 

Hae remontti lainaa

Remonttilaina on normaali kulutusluotto  

Remonttilaina on normaali kulutusluotto, joka nostetaan remonttia varten. Remonttilainaa voidaan käyttää kaikkiin remonttikuluihin – materiaaleihin, remonttimiehen palkkaamiseen tai vaikka uusiin kodinkoneisiin. 

Tarjottu lainasumma riippuu hakijan tuloista, muiden velkojen määrästä ja työsuhteesta. Voit saada remonttilainaa pankista, kun: 

 • Sinulla on ikää vähintään 21 vuotta 
 • Kotipaikka Suomessa 
 • Ei maksuhäiriömerkintää
 • Riittävästi säännöllisiä palkkatuloja 

Voit liittää remonttilainaan myös toisen hakijan (esimerkiksi puolison tai perheenjäsenen), jolloin voitte saada yhdessä suuremman remonttilainan käyttöön alhaisemmalla korolla. 

kilpailuta remontti lainat

Remonttilainan hyödyt ja haitat 

Tässä listattuna remonttilainan hyötyjä ja haittoja. 

Hyödyt

 • Kiinteä kuukausierä. Lainaa maksetaan takaisin aina samalla kuukausimaksulla, joten oma budjetointi remonttiin on helppoa. 
 • Nopea lainatuote. Lainan hakeminen onnistuu muutamassa minuutissa ilman liitteitä. Saat lainatarjouksen jopa heti katsottavaksi ja rahat tilille muutamassa arkipäivässä. 
 • Ei vakuuksia. Lainaa varten ei tarvita mitään vakuuksia pankille, joten voit aloittaa kodin remontin ilman omia säästöjä. 

Haitat

 • Osa lainoista kalliita. Koska laina on vakuudetonta, voivat lainan korkokustannukset olla huomattavasti vakuudellista lainaa korkeammat. 
 • Laina on nostettava kerralla tilille. Jos sinulla on pidempi remontti, et välttämättä tarvitse koko lainaa kerralla käyttöön. Normaali remonttilaina nostetaan kerralla tilille, joten voit joutua pitämään lainaa tilillä tyhjän panttina jonkun aikaa. 
vertaa remontti lainat

Kuinka vertailla remonttilainoja? 

Voit vertailla remonttilainoja rauhassa, sillä lainan hakeminen ei sido mihinkään. Tässä vinkkejä, mitä asioita kannattaa vertailla remonttilainoissa: 

 • Todellinen vuosikorko: Todellinen vuosikorko paljastaa, paljonko maksat lainasta kustannuksia kokonaisuudessaan vuositasolla. Lainan todellinen vuosikorko voi vaihdella paljon eri lainoissa ja se on paras mittari lainan kustannuksista. 
 • Kuukausierä: Kuukausierä kertoo, paljonko maksat lainasta takaisin kuukausittain pankille. Kuukausierä pitää sisällään sekä lainan lyhennyksen ja kustannukset. Katso remonttilaina laskurista, kuinka lainan kuukausierä muodostuu. 
 • Lainasumma: Kaikki pankit eivät välttämättä myönnä haluttua lainasummaa käyttöön. Vertaile pankkien lainatarjouksia selvittääkseen, mikä pankki tarjoaa riittävästi lainaa remonttia varten. 
 • Laina-aika: Pidempi laina-aika tarkoittaa alhaisempaa kuukausierää lainalle, mutta maksat silloin myös enemmän lainasta kuluja kuin lyhyestä laina-ajasta. 
Hae remonttilainaa

Remonttilainan korko ja kustannukset 

Remonttilainan korko voi vaihdella 4 ja 20% välillä, kun laina nostetaan ilman vakuuksia. Lainan korkoon vaikuttaa erityisesti lainanhakijan tulot ja arvioitu riski sekä myönnettävä lainan määrä. 

Koron lisäksi lainasta peritään kiinteä tilinhoitomaksu ja mahdollisesti avauspalkkio. Todellinen vuosikorko paljastaa, mikä on lainan kokonaiskustannus vuositasolla. 

Hae remonttilainaa

Remonttilaina asuntolainan yhteydessä 

Moni nostaa remonttilainan asuntolainan yhteydessä. On hyvä muistaa, että remonttilaina on aina erillinen lainatuote pankilla, eikä sitä voida suoraan liittää asuntolainan yhteyteen. 

Remonttilainaa voidaan nostaa asuntolainan yhteydessä vakuudellisena, mikäli asunnossa on vapaata vakuusarvoa jäljellä lainaa varten. Toinen vaihtoehto on tarjota pankille muita vakuuksia, kuten arvopapereita tai muuta kiinteää omaisuutta. 

Remonttilaina voidaan nostaa asuntolainan yhteydessä myös ilman vakuuksia. Tällöin remonttilaina nostetaan normaalina kulutusluottona. Kun nostat remonttilainan ilman vakuuksia, kannattaa pankit kilpailuttaa huolellisesti.

Hae remonttilainaa

Medioissa

4
2
1
3

Nordsek lainapalvelu

Maksuton

Lainapalvelumme on täysin maksuton.

Säästää kuluissa

Säästät rahaa, kun kilpailutat lainat kauttamme. 

Nopea

Nopeasti lainatarjoukset pankeista katsottavaksi. 

Hae lainaa ilman vakuuksia hetkessä

Kuinka saada remonttilainaa? 

Remonttilainan hakeminen onnistuu kilpailuttamalla eri lainantarjoajat ja vertailemalla pankkien tarjoamia lainaehtoja. 

Tässä eri vaiheet remonttilainan nostamiseen: 

 1. Pyydä lainatarjous. Lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään ja on täysin maksutonta. Kun haet lainaa Nordsekin lainapalvelun avulla, tarjouspyyntö lähetetään eri pankeille katsottavaksi. 
 2. Vertaile tarjouksia. Vertaile eri lainojen todellista vuosikorkoa, lainasummaa, kuukausierän määrää ja laina-aikaa. 
 3. Allekirjoita paras tarjous. Valitse sinulle sopivin lainatarjous ja allekirjoita lainasopimus sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksilla. 
 4. Toimita liitteet. Ennen maksua tilille pankit vaativat vielä nähtäväksi todisteen palkkatuloista – palkkatosite tai verotustodistus riittää yleensä. 
 5. Rahat tilille. Laina maksetaan tilille muutamassa päivässä. Remontti alkakoon! 

Vertaa remonttilainat

Lainasumma
Laina aika
Olemme löytäneet osumaa sinulle.
Olemme löytäneet yhden osuman sinulle.
Ei osumia. Etsi uudelleen.
Lisää tuloksia

Näin voit käyttää remonttilainaa 

Vakuudettomalla lainalla voit käyttää rahaa joustavasti mihin vain. Tarvittava lainasumma riippuu remontin hinnasta ja omien säästöjen määrästä. 

Tässä keskimääräisiä kustannuksia, mitä keskimäärin remonttien työn hinta maksaa Suomessa ilman materiaalikustannuksia:

 • Huoneistoremontti: 2232 € 
 • Keittiöremontti: 2151 €
 • Kylpyhuoneremontti: 4300 €
 • Lattian pintakäsittely: 1400 €
 • Sisämaalaus: 1516 € 

Data on ajalta 1.1.2022-28.9.2022. Hinnat eivät pidä sisällä materiaalikuluja.   

Lähde: Urakkamaailman remonttitutkimus- vuosi 2022 | Urakkamaailma

Erilaisia remonttilainoja 

Remonttilainaa voidaan käyttää hyvin joustavasti erilaisiin käyttötarkoituksiin. Tässä suosittuja käyttökohteita remonttilainalle: 

 • Sisustuslaina 
 • Rakennuslaina
 • Kodinkoneisiin lainaa 
 • Tonttilaina 

Remonttilainaa haetaan usein ennen asuntoon muuttamista, mutta sitä voi hakea myös jo asuttuun kotiin. Moni hakee vakuudetonta remonttilainaa samalla, kun asunto on juuri ostettu. 

Arvioi itselle sopivaa remonttilainaa 

Ennen lainan nostamista on hyvä arvioida omaa rahoitustarvetta remontille. Kun tiedät remontin budjetin ja omien säästöjen määrän, pystyt paremmin arvioimaan omaa lainatarvetta remonttiin. 

 1. Laske, paljonko on arvioitu remontin kustannus

Ennen lainan hakemista on tiedettävä, paljonko remontti maksaa. Mitkä ovat työntekijöiden kustannukset? Entä materiaalihankinnat? Milloin kustannukset syntyvät – tarvitsetko kaikki rahat heti käyttöön? Muista, että varsinkin ulkopuolisen työvoiman käytön hinta perustuu yleensä tuntihinnoitteluun, joten sinun kannattaa aina laskea hieman yläkanttiin mahdolliset kustannukset, sillä et tiedä paljonko työ vie aikaa.

 1. Laske omien säästöjen määrä 

Paljonko sinulla on omaa rahaa säästössä remonttiin? Voitko käyttää ensin omia säästöjä remonttia varten, jolloin laina-osion nostaminen onnistuu vasta remontin myöhemmässä vaiheessa? 

 1. Vertaile remonttilainoja 

Kun tiedät remontin kustannukset ja omien säästöjen määrän, on sinulla tiedossa tarvittava remonttilainan määrä. Kilpailuta pankit pyytämällä lainatarjouksia ja vertaile lainaehtoja keskenään. Paras remonttilaina on riittävän suuri remonttia varten, jossa on mahdollisimman alhainen todellinen vuosikorko ja alhainen kuukausierä. 

Screenshot 2023 05 28 at 20.41.02

Muista nämä asiat ennen remontin aloittamista ja lainan nostamista 

Vaikka remontin aloittaminen on varmasti sinulle jännittävä projekti, kannattaa muistaa, että aina remonttiprojekti ei mene kuten suunniteltu. 

Ole varovainen ennen remontin aloittamista erityisesti näiden asioiden kanssa: 

 • Tekemällä investoinnin johonkin, joka ei ole rahanarvoista. Muista, että jokainen remontti ei välttämättä ole tarpeellinen. Ennen remontin aloittamista suosittelemme aina konsultoimaan asiantuntijaa, nostaako kyseinen remontti kodin arvoa riittävästi. 
 • Arvioimalla remontin kustannukset alakanttiin. Moni arvioi remontin kustannukset liian alhaiseksi parhaan skenaarion mukaisesti. Totuus on, että harvoin remontti menee yhtä hyvin kuin on alunperin kuviteltu. Ota huomioon, että remontin kustannukset voivat olla merkittävästi suunniteltua korkeammat. Onko sinulla varmasti varaa remontin tekemiseen ja riittävä rahoitus siihen? 
 • Remontin aikataulu venyy. Harvoin remontti valmistuu suunnitellussa aikataulussa. Miksi? Koska remontin yhteydessä syntyy aina jotain yllättävää, joka voi viedä paljon enemmän aikaa. Oletko varautunut siihen, että remontti saattaa kestää selkeästi arvioitu pidempään? 
Emme tarjoa lainaa - saamme palkkiomme pankeilta 

Moni vertailussa mukana oleva pankki maksaa meille palkkioita, sillä saamme oman palkkiomme välityspalkkiona lainoista. 

Vaikka saamme palkkiot mukana vertailussa olevilta luotonantajilta, pyrimme tekemään artikkelissa mahdollisimman hyvän ja kattavan listan parhaista laina tuotteista. 

Tässä listalla lainapalvelussamme mukana olevat pankit ja tietoa siitä, kuinka me tienaamme rahaa. 

Usein kysyttyä remonttilainoista 

Kuinka remonttilaina toimii? 

Remonttilainan hakeminen onnistuu nopeasti verkkohakemuksella ilman liitteitä. Voit kilpailuttaa pankit Nordsekin maksuttomalla lainapalvelulla ja valita sinulle parhaan pankin remonttia varten. Remonttilaina maksetaan tilille muutamassa arkipäivässä ja lainaa maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä sovitussa aikataulussa. 

Kenelle voidaan myöntää remonttilainaa? 

Remonttilainaa voidaan myöntää täysi-ikäisille henkiöille, joilla on puhtaat luottotiedot ja riittävästi säännöllisiä tuloja. Pankit arvioivat aina asiakaskohtaisesti hakijan tiedot ennen luottopäätöstä – selvität nopeasti sinulle tarjolla olevan rahoituksen remonttiin pyytämällä lainaa pankeista. 

Onko remonttilaina vakuudetonta? 

Remonttilaina nostetaan usein vakuudettomana. Vakuudetonta remonttilainaa voidaan myöntää 1 000 – 60 000 euroa 1 – 15 vuoden maksuaikataululla. 

Remonttilaina voidaan nostaa myös vakuudellisena pankista, kun sinulla on antaa riittäviä vakuuksia pankille. 

Mikä on hyvä korko remonttilainaan? 

Vakuudettoman remonttilainan hyvä korko on yleisesti 4 – 13% välillä. Hakijan tiedot vaikuttavat paljon siihen, kuinka paljon remonttilainaa voidaan myöntää ja millä korolla lainaa myönnetään. 

Vakuudellista remonttilainaa voidaan tarjota alle 5% korolla, kun sinulla on riittävän hyvät vakuudet lainaa varten.