Lainaa 10000 euroa

Janne Häkkinen

Lainaa 10000 euroa heti tilille 

Voit hakea vakuudetonta lainaa 10000 euroa muutamassa minuutissa Nordsekin avulla. Lainahakemuksen lähettäminen onnistuu ilman liitteitä minuuteissa ja lainaraha maksetaan tilille samana päivänä.  

Saat ensimmäiset lainatarjoukset heti katsottavaksi. Lainojen vertailun avulla selvität nopeasti, mistä pankista sinulle tarjotaan parhaat ehdot 10000 euron lainalle. 

Voit käyttää vakuudetonta lainaa joustavasti itse valittuun käyttötarkoitukseen, vaikka lomamatkaan tai lainojen yhdistämiseen. 

Lainahakemuksen lähettäminen ei sido mihinkään. Kilpailuta Nordsekin avulla lainatarjoukset nopeasti, jolloin voit saada yhdellä hakemuksella jopa 30 tarjousta vertailtavaksi! 

Näin haet lainaa 10 000  euroa

 1. Lähetä lainahakemus

  Hakemuksen lähettäminen ilman liitteitä minuuteissa. 

 2. Vertaile eri 10000 euron lainatarjouksia 

  Vertaa todellista vuosikorkoa, lainasummaa ja kuukausierää. 

 3. Hyväksy paras laina ja nosta tilille

  Sähköinen allekirjoitus, jonka jälkeen rahat maksetaan tilille.

”Voit hakea lainaa nopeasti verkossa ilman liitteitä – ensimmäiset tarjoukset heti katsottavaksi.”

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Maksuaikaa lainalle 1 – 15 vuotta 

Vakuudettomien lainojen maksuaika on 1 – 15 vuotta. Pisin maksuaika vaihtelee eri pankeilla ja se riippuu myös lainasumman koosta. Tyypillisesti 10 000 euron lainaan tarjotaan maksuaikaa 1 – 10 vuotta. 

Voit itse valita maksuajan lainalle. Jos lainaa tarjotaan esimerkiksi 10 vuotta, voit hyvin muokata laina-aikaa alaspäin. Lainan voi myös aina maksaa nopeammassa aikataulussa takaisin. Tällöin säästät kuluissa, kun korko ja muut kustannukset juoksevat lyhyemmän aikaa. 

Lainaan kannattaa valita maksuaikataulu, jossa kuukausierä on sopivan kokoinen. Yleinen virhe lainaa hakiessa on valita kuukausierä liian suureksi. Tällöin lainan takaisinmaksu voi olla vaikeaa ja joudut koko ajan neuvottelemaan lyhennysvapaista ja muista joustoista lainalle. 

Valitse lainaan sopiva kuukausierä oikein mitoitetun lainan avulla. Pankit arvioivat myös sinun maksukykyä, jonka perusteella lainatarjous tehdään. Osa luotonantajista voi myös tarjota haettua lainasummaa pienemmän luottomäärän. 

Vertaile eri lainatarjouksia ja valitse sinulle paras 10 000 euron laina. Nordsekin avulla vertaat nopeasti ja maksutta eri lainatarjoukset netissä!

Kuka voi saada 10000 euron lainan?  

Lainaa voidaan tarjota, kun sinulla on puhtaat luottotiedot ja sinulla on säännöllisiä tuloja. Tulojen minimi määrä vaihtelee pankeittain, osa voi vaatia 14 000 – 18 000 euron vuosituloja (brutto). Tuloiksi lasketaan vain palkka- ja eläketulot, eli ansiotulot. Pääomatuloja ei lasketa säännöllisiksi tuloiksi. 

Sinun on oltava vähintään 18 vuotias hakiessa lainaa. Ikäraja vaihtelee eri luotonantajien välillä. Osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä voi tarjota lainaa jo 18-vuotiaille. Monella pankilla ikäraja on 20- tai 21-vuotta, suurin ikäraja on 24 vuotta. 

Lainaa varten sinulla tulee olla kotipaikka Suomessa. Tyypillisesti luotonantajat vaativat, että olet ollut viimeiset kolme vuotta kirjoilla Suomessa. 

Sinun ei tarvitse etukäteen tietää, voitko saada lainaa, sillä hakeminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. Tarkista Nordsekin avulla, mistä pankeista voit saada lainaa! 

Vakuudetonta lainaa voit käyttää miten haluat 

Voit valita lainalle vapaasti käyttökohteen, sillä laina on vakuudetonta. Vakuudetonta lainaa käytetään hyvin erilaisiin käyttökohteisiin. Voit esimerkiksi rahoittaa 10000 euron lainalla remontin tai kodinkoneiden oston. Tai voit ostaa auton tai moottoripyörän, sinä päätät mihin lainaraha käytetään! 

Vakuudetonta lainaa voidaan käyttää rahoitukseksi hyvin nopeisiin käyttötarpeisiin. Jos sinulla on avoimia laskuja tai vanha laina, joka pitää maksaa pois, voi vakuudeton laina olla sopiva lainatuote. 

Suosittuja lainan käyttökohteita ovat: 

 • Remontti
 • Kalliiden lainojen poismaksu  
 • Matkustaminen tai shoppailu 
 • Auton / veneen / moottoripyörän hankinta 
 • Laskujen maksu 

Vakuudettoman lainan hakeminen on mahdollista myös silloin, kun sinulla on useampi pieni kulutusluotto tai osamaksu käytössä. Tällöin nostetulla isommalla lainalla voidaan yhdistää olemassa olevat lainat yhdeksi isommaksi lainaksi, mikä tekee lainanhoito kustannuksista edullisempia.

Vakuudettoman lainan hakeminen on fiksua, kun lainan tarve on nopea ja lainanottaja ei pysty tarjoamaan vakuuksia lainan vakuudeksi. Lainan hakemiseen ja myöntämiseen liittyvät ehdot vaihtelevat lainanantajasta riippuen, joten lainan hakeminen vertailu palvelun avulla säästää aikaa ja rahaa.

Esimerkki laskelma 10000 euron lainan koroista

Alla esimerkki, miten korkotaso vaikuttaa kuluihin ja kuukausierään, kun nostat lainaa 10000 euroa viiden (5) vuoden maksuajalla:

LainaaLaina-aikaKorkoKulut yhteensäKuukausierä
10000 €5 vuotta14%3.960 €232 €
10000 €5 vuotta12%3.346 €222 €
10000 €5 vuotta10%2.748 €212 €
10000 €5 vuotta8%2.165 €202 €
10000 €5 vuotta6%1.599 €192 €

Toinen laskelma näyttää, miten sama korkotaso vaikuttaa 10 000 euron lainassa, kun lainan maksuaika on kymmenen (10) vuotta:

LainaaLaina-aikaKorkoKulut yhteensäKuukausierä
10000 €10 vuotta14%8.631 €155 €
10000 €10 vuotta12%7.216 €143 €
10000 €10 vuotta10%5.858 €132 €
10000 €10 vuotta8%4.559 €121 €
10000 €10 vuotta6%3.322 €111 €

Esimerkki laskelma yllä näyttää, kuinka laina-aika ja korkotaso vaikuttavat kuluihin ja kuukausierän suuruuteen. Sitä pidempi laina-aika valitaan 10000 eurolle, sitä merkittävämpää on löytää matala korko lainalle.

Lainan korko on asiakaskohtainen 

Pankit ja rahoitusyhtiöt hinnoittelevat lainat aina asiakaskohtaisesti. Tämä tarkoittaa, että selvität sinulle tarjottavan lainakoron lainatarjouksen avulla. 

Nämä asiat vaikuttavat lainan korkoon: 

 • Lainasumma 
 • Palkkatulot tai eläketulot
 • Muiden velkojen määrä  
 • Ikä ja työsuhteen kesto 
 • Koulutus 
 • Asuminen: omistus / vuokra 

Lainasumma vaikuttaa kaikkein eniten tarjotun koron määrään. Esimerkiksi 20 000 euron lainaan tarjotaan usein parempaa korkoa kuin muutaman tuhannen euron lainaan. 

Lisäksi pankeilla on oma hinnoittelu strategia. Jotkut voivat kilpailla hinnalla, toiset suuremmalla lainasummalla. Selvität vertailun avulla nopeasti, millä ehdoilla voit saada vakuudetonta lainaa. 

Nordsekin kautta lainan hakeminen on ilmaista. Koska lainahakemuksen lähettäminen ei sido mihinkään, kannattaa säännöllisin ajoin tarkistaa ja kilpailuttaa lainat! 

Säästä kuluissa lainojen yhdistämisellä 

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa, että maksat yhdellä isommalla lainalla kalliit pienlainat pois. Onko sinulla käytössä useita osamaksuja, kalliita kulutusluottoja tai luottokorttivelkaa? Tätä varten lainojen yhdistely on fiksua. 

Pikalainojen nostaminen netissä on hyvin helppoa, joten monella suomalaisella on tullut nostettua lainaa ilman vakuuksia useasta paikasta. Esimerkiksi Svean yhdistelylainassa keskimäärin yhdistetään jopa 16 pienlainaa suuremmaksi kertalainaksi.  

Pankit tarjoavat edullisempaa korkoa isompiin lainasummiin. Kun korvaat pienet lainat suuremmalla yhdistely lainalla, säästät usein korossa merkittävästi. Koron lisäksi voit säästää paljon tilinhoito maksuissa, kun maksat vain yhdestä lainasta kiinteitä kuukausikuluja. 

Lainojen yhdistely kannattaa myös silloin, kun voit maksaa vain osan kalliista luotoista pois. Sinun ei tarvitse siis saada lainaa kaikkien velkojen maksuun. Tällöin kannattaa maksaa ensin kaikkein kalleimmat lainat pois, jolloin säästät eniten kuluissa. 

Voit kilpailuttaa yhdistelylainat Nordsekin avulla, sillä lainaa hakiessa voidaan ilmoittaa, että raha nostetaan lainojen yhdistämistä varten.

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Nosta 10000 euroa lainaa yhdessä puolison kanssa 

Tiesitkö, että voit hakea lainaa myös puolison kanssa? Pankit tarjoavat mielellään lainaa yhteishakijan kanssa, jolloin lainalle saadaan kaksi maksajaa. Yleensä toinen hakija on puoliso, mutta se voi olla myös muu henkilö kuten perheenjäsen. 

Kun haette yhdessä lainaa, voi pankki tarjota suuremman lainasumman käyttöön. Tämä johtuu siitä, että molempien hakijoiden säännölliset tulot lasketaan yhteen. 

Lisäksi voitte saada matalamman koron lainalle, kun olette molemmat lainan takaajina. Usein yhteishakijan kanssa nostetaan myös isompi lainasumma käyttöön, jolloin lainaan saadaan parempi korko. Erityisen suosittua on hakea lainaa yhdessä yhdistelylainaa varten. 

10 000 euron laina on kertalaina 

Kun nostat pankista tai rahoitusyhtiöstä vakuudetonta lainaa 10 000 eurolle, nostetaan se kertalainana tilille. Tämä tarkoittaa, että koko lainasumma maksetaan yhdellä kertaa hakijan tilille. 

Toisin kuin joustoluotto, kertalaina sopii myös isompiin laina tarpeisiin. Voit hakea kertalainaa 500 eurosta aina 60 000 euroon asti. Lainaa maksetaan takaisin sovitulla maksuajalla 1 – 15 vuodessa. 

Lainan lyhennystapa on yleensä tasaerä. Tasaerälaina tarkoittaa, että kuukausierä on sama alusta loppuun asti. Ainoastaan viimeinen kuukausierä on eri suuruinen, mikäli viitekorko on muuttunut laina-aikana. 

Tasaerässä lainan alussa maksetaan enemmän korkoa suhteessa lainan loppua kohti. Koska kuukausierä ei muutu, tällöin lainan lyhennysmäärä nousee loppua kohden, kun lainassa ei makseta enää yhtä paljon korkoa avoimella pääomalle.

6 vinkkiä löytää edullinen vakuudeton laina 

Lainoja vertailtaessa ei kannata keskittyä pelkän nimelliskoron vertailuun. Tässä 6 vinkkiä, kuinka löydät edullisen koron 10000 euron lainalle: 

 1. Kilpailuta lainatarjoukset 

Helpoin tapa selvittää paras laina on kilpailuttaminen, jolloin saat nopeasti yhdellä hakemuksella jopa 30 lainatarjousta vertailtavaksi. 

 1. Älä hyväksy ensimmäistä lainatarjousta

Saat ensimmäiset tarjoukset heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Kannattaa silti odottaa hetki, sillä osa pankeista lähettää lainatarjouksen vasta muutaman tunnin päästä hakemuksesta. 

 1. Vertaa lainojen todellista vuosikorkoa, ei pelkkää nimelliskorkoa 

Nimelliskorko ei paljasta edullisinta lainaa, sillä lainassa peritään myös muita kustannuksia. Vertaa lainojen todellista vuosikorkoa, joka kertoo lainan todelliset kustannukset.

 1. Hyväksy laina vain, mikäli olet tyytyväinen lainaehtoihin 

Lainatarjousta ei kannata hyväksyä, mikäli et ole tyytyväinen sen hintaan tai muihin ehtoihin. Hyväksy tarjous vain, jos haluat ottaa sen käyttöön! 

 1. Maksa kalliit lainat ensin pois yhdistelylainalla 

Jos nostat lainaa kalliiden pienlainojen poismaksua varten etkä pysty maksamaan kaikkia velkoja pois, maksa ensin kalleimmat luotot pois! 

 1. Hae yhtä suurempaa lainaa, mikäli sinulla on pieniä lainoja käytössä 

Jos sinulla on paljon pieniä kulutusluottoja ja osamaksuja käytössä, yhdistä lainat suuremmaksi lainaksi. Yhdistelylaina on edullisempi ja saat siihen alhaisemman kuukausierään. 

Kilpailuta vakuudettomat lainat Nordsekin avulla ja säästä 

Voit hakea vakuudetonta lainaa Nordsekin avulla 10000 euron lainasummalle ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan kilpailuttaminen on maksutonta ja sen avulla voit säästää merkittävästi kuluissa. 

Lainahakemus tehdään netissä ilman liitteitä. Hakeminen ei sido mihinkään ja on täysin maksutonta, joten voit huoletta hakea lainaa vaikka heti! 

Saat ensimmäiset lainatarjoukset heti katsottavaksi. Silti kannattaa odottaa hetki, sillä osa pankeista tekee lainatarjouksen vasta kuuden tunnin kuluessa. Kun olet vertaillut lainat ja löytänyt parhaan tarjouksen, voit hyväksyä sen allekirjoittamalla lainasopimuksen sähköisesti.  

Vakuudettoman lainan maksuaika on 1 – 15 vuotta. Tyypillinen laina-aika 10 000 euron lainalle on 5 – 8 vuotta. Voit aina maksaa lainan etuajassa takaisin ja säästää kuluissa. 10 000 euron laina maksetaan takaisin kuukausittain. Tyypillinen lyhennystapa on tasaerä, jolloin kuukausierän suuruus on aina sama koko laina-ajan.

10 000 euron lainaa nostetaan hyvin erilaisiin käyttökohteisiin. Tyypillisiä käyttökohteita ovat remontti, yhdistelylaina ja auton hankinta. Koska laina nostetaan ilman vakuuksia, voit itse päättää mihin rahat käytetään. 

Nordsekin avulla kilpailutat yhdellä hakemuksella jopa 30 eri lainantarjoajaa maksutta. Kilpailuttaminen on maksutonta ja se säästää kuluissa, joten lainojen vertailu kannattaa tehdä heti. Hae lainaa jo tänään ja selvitä, mistä löytyy halvin lainatarjous sinulle tänään!

Usein kysyttyä – lainaa 10000 euroa 

Kuka voi saada 10000 euroa lainaa?

Voit saada lainaa, kun sinulla on säännöllisiä tuloja ja luottotiedot kunnossa. Lainaa voidaan tarjota täysi-ikäisille hakijalle, jolla kotipaikka on Suomessa. 

Voinko saada lainaa ilman vakuuksia 10000 €?

Kyllä, pankit myöntävät lainaa ilman vakuuksia 10000 eurolle. Koska laina on vakuudetonta, voit itse päättää sen käyttökohteen. 

Mikä on 10000 euron lainan korko?

10000 euron lainan korko on normaalisti 4 – 15%. Lainan korko on asiakaskohtainen, joten selvität sinulle tarjottavan lainan koron pyytämällä lainatarjouksen. 

Onko laina vakuudetonta?

Voit hakea lainaa ilman vakuuksia 60 000 € asti Nordsekin avulla. Lainaa varten ei tarvita omaisuutta vakuudeksi tai takaajia. 

Mihin lainaa voidaan käyttää? 

Voit käyttää lainaa joustavasti kaikkiin yleisimpiin käyttötarkoituksiin, sillä laina on vakuudetonta. Tyypillisiä lainan käyttökohteita ovat: 

– Remontti 
– Lainojen yhdistely
– Ajoneuvon hankinta 
– Matkustaminen ja shoppailu
– Laskujen maksu 

Mistä löydän edullisimman lainan?

Löydät edullisimmat lainat kilpailuttamalla Nordsekin avulla vakuudettomat lainat. Lainojen kilpailutus on maksutonta ja hakeminen ei sido mihinkään. 

Mikä on 10000 euron lainan takaisinmaksuaika? 

Voit saada maksuaikaa jopa 15 vuodelle, sillä lainoihin tarjotaan 1 – 15 vuoden maksuaikaa. Tyypillinen laina-aika 10 000 euron lainalle on 6 – 10 vuotta.  

Voinko nostaa lainaa rinnakkaishakijan kanssa?

Kyllä voit, moni nostaa lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Tyypillisesti yhteishakija on puoliso, mutta se voi olla vaikka perheenjäsen tai muu läheinen henkilö. 

Kuinka nopeasti laina maksetaan tilille?

Osa rahoitusyhtiöistä voi maksaa lainan heti tilille – myös viikonloppuisin tai arki-iltaisin. Suurin osa pankeista maksaa lainan tilille 1 – 2 arkipäivän kuluessa siitä, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen sähköisesti.

Sitoudunko johonkin, jos haen lainaa?

Et sitoudu. Lainan hakeminen on maksutonta ja ei sido mihinkään, siksi laina kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti. 

Miksi en saanut lainatarjouksia? 

Yleisimmät syyt hylättyyn lainapäätökseen ovat: 

– Maksuhäiriömerkintä 
– Liian vähän tuloja 
– Väärin täytetyt tiedot 
– Liikaa velkaa suhteessa tuloihin 

Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, tulisi ensin maksaa pois vanhat velat. Uusi laki mahdollistaa nopeammin maksuhäiriömerkinnän poistamisen.

Voinko hakea lainaa ilman liitteitä?

Kyllä, voit hakea lainaa ilman liitteitä. Lopullista luottopäätöstä varten sinun tulee kuitenkin toimittaa liitetietoina vielä todisteen tuloista. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.