Lainaa 60000 euroa – mistä 6000 euron laina?

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Hae lainaa 60000 euroa heti ilman vakuuksia Nordsekin avulla! Lainan hakeminen onnistuu ilman liitteitä muutamassa minuutissa. Saat ensimmäiset lainatarjoukset heti katsottavaksi. 

Voit saada lainaa tuloista riippuen 1 000 – 60 000 euroa. Lainaan ei vaadita vakuuksia, sillä hakijan oma henkilötakaus riittää pankille. Lainaa voi hakea myös yhdessä toisen hakijan kanssa. 

Hakemalla lainaa Nordsekin avulla kilpailutat yhdellä hakemuksella jopa yli 30 pankkia ja luotonantajaa. Lainan hakeminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. Lainan voi allekirjoittaa heti, sillä pankit lähettävät sinulle allekirjoituslinkin lainaa varten. Rahat maksetaan tilille jopa samana päivänä, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen. 

Näin haet lainaa 

Lähetä lainahakemus 

Täytä ja lähetä nopea lainahakemus ilman liitteitä. 

Vertaile lainatarjouksia 

Saat heti katsottavaksi ensimmäiset lainatarjoukset. Aloita lainojen vertailu! 

Rahat tilille 

Valitse edullisin laina ja allekirjoita lainasopimus sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksilla. 

60000 lainaa tarpeeksi suurilla tuloilla  

Voit saada lainaa jopa 60000 euroa ilman vakuuksia, kun sinulla on riittävästi tuloja. Pankki arvioi sopivan lainamäärän palkkatulojen perusteella, eikä pääomatulot lähtökohtaisesti vaikuta lainapäätökseen. 

Lainapäätös perustuu aina arvioituun hakijan maksukykyyn. Tulojen lisäksi tärkeää on, että hakijalla ei ole liikaa velkaa suhteessa tuloihin. Sitä vähemmän velkaa on suhteessa tuloihin, sitä isomman lainan voidaan myöntää. 

Pankit tekevät aina kokonaisvaltaisen arvion hakijasta. Tällöin luottopäätös ei perustu vain yhteen asiaan, vaan arvioon asiakkaan kokonaistilanteesta. Muista, että pankit voivat tarkistaa annettuja tietoja. Yleinen virhe on kaunistella omia työtuloja ylöspäin tai arvioida velkamäärää alaspäin. Virheellinen tieto voi johtaa hylättyyn lainapäätökseen. 

Selvitä Nordsekin maksuttoman lainatarjouksen avulla nopeasti, minkälaista vakuudetonta lainaa sinulle myönnetään! 

Maksuaika 1 – 15 vuotta  

Lainaan voidaan tarjota maksuaikaa 1 – 15 vuotta. Usein 60000 euron lainaan tarjotaan pidempää maksuaikaa seitsemästä vuodesta ylöspäin. 

Valittu maksuaika vaikuttaa suoraan kuukausierän suuruuteen. Pidentämällä lainan takaisinmaksua saadaan kuukausierää alaspäin. Toisaalta pidempi maksuaika, tarkoittaa että lainasta maksetaan enemmän kuluja. Tämä siitä syystä, että maksat pidemmältä ajalta korkoa ja muita kuluja lainasta. 

Lainaan voi saada lyhennysvapaata jopa 4 kertaa vuodessa. Lyhennysvapaiden ansiosta lainan maksuaika voi siis olla jopa yli 15 vuotta. Lyhennysvapaata on haettava ennen maksuerän eräpäivää, sillä yleensä pankit eivät myönnä erääntyneisiin laskuihin joustoa. 

Vakuudeton laina tuo joustoa 

Päätät itse, mihin vakuudetonta lainaa nostetaan. Voit siis nostaa lainaa mihin tahansa itselle tärkeään asiaan. Yleisiä lainan käyttökohteita 60000 euron lainalle ovat: 

  • Remontti 
  • Lainojen yhdistäminen 
  • Mökkilaina 
  • Vakuudellisen lainan omarahoitusosuus 
  • Autorahoitus 

Voit tehdä suuremmalla vakuudettomalla remonttilainalla isomman remontin kotiin tai mökille. Lainalla voidaan rahoittaa myös mökin osto. Mökkilaina nostetaan usein vakuudellisena, mutta pankit eivät anna täyttä vakuusarvoa mökille. Tällöin voit käyttää lainan omarahoitusosuuteen normaalia vakuudetonta lainaa. 

Voit nostaa suurempaa lainaa myös autolainaksi, jolloin rahoitat uuden tai käytetyn auton. Autolainalla voit rahoittaa auton hankinnan sekä autoliikkeestä että yksityiseltä myyjältä. 

Lainojen yhdistäminen on suosittu lainatuote 60000 eurolle. Tällöin nostat yhden isomman pankkilainan, jolla maksat kalliit pienet velat pois. Tämä säästää kuluissa ja helpottaa lainan takaisinmaksua, kun hallittavana on vain yksi laina.

Kilpailuta lainat 60 000 € asti 

Säästät kuluissa, kun kilpailutat vakuudettomat lainat. Lainojen kilpailuttaminen on maksutonta, joten kaikki lainat kannattaa säännöllisesti vertailla. 

Voit kilpailuttaa Nordsekin avulla kaikki vakuudettomat lainat 1 000 – 60 000 eurolle. Lainojen kilpailuttaminen säästää kuluissa jopa tuhansia euroja, sillä tällöin pankit kilpailevat asiakkuudestasi ja tekevät parempia lainatarjouksia. 

Kilpailuttamisen avulla teet nopean selvityksen saatavilla olevista rahoitus mahdollisuudesta. Se on hyvin nopea koota kaikki tarjoukset yhteen, sillä yhdellä hakemuksella saat jopa yli 30 lainatarjousta katsottavaksi. 

Yhdistelylaina tuo säästöjä

Kun lainaa haetaan 60 000 euroa, moni nostaa sen lainojen yhdistelyä varten. Yhdistelylaina on pankin tarjoama suosittu lainatuote, jossa eri lainat liitetään yhdeksi lainaksi. 

Lainojen yhdistely tuo säästöjä kahdella tavalla. Suurin hyöty saadaan siitä, että saat edullisimman koron lainaan. Jos sinulla on käytössä vaikka kahdeksan pientä kulutusluottoa, voi niiden korkotaso olla huomattavasti suurempi, mitä pankit tarjoavat yhdistelylainalle. 

Toinen merkittävä säästö saadaan sillä, että maksat jatkossa vain yhdestä lainasta kuukausimaksua. Jos sinulla on käytössä 10 eri lainaa, voivat niiden tilinhoitomaksut ennen korkokuluja olla jopa lähelle 1000 euroa vuodessa! 

Lainaa yhdellä tai kahdella takaajalla 

Lainaa haetaan lähtökohtaisesti yksin, mutta voit halutessa ottaa toisen hakijan lainaan mukaan. Rinnakkaishakija on fiksu ottaa mukaan, sillä pankit tarjoavat edullisempaa korkoa kahdelle takaajalle. 

Usein toinen hakija on puoliso, mutta se voi olla kuka tahansa läheinen henkilö. Voit ottaa toiseksi hakijaksi lainaan myös vaikka perheenjäsenen. 
Alhaisemman koron lisäksi hyödyt toisesta takaajasta siten, että pankit myöntävät isompaa lainaa kahdella takaajalla.

Arvioi oma maksukyky realistisesti 

Jos haet liian suurta lainasummaa käyttöön suhteessa tuloihin, voi pankki hylätä lainapäätöksen liian suuren lainasumman takia. Hylätty lainapäätös voi tulla myös silloin, kun pankki olisi valmis antamaan pienempää laina käyttöön. 

Paras tapa varmistaa lainansaanti on arvioida realistisesti omaa maksukykyä lainalle. Lainaa ei kannata hakea liian suurta summaa, sillä sen on aina maksettava joskus takaisin. 

Sopivaa lainasummaa voit arvioida Nordsekin rahoituslaskurin avulla. Laskurista voit arvioida itselle sopivaa lainamäärää, maksuaikaa ja kuukausierää. 

Pankit voivat tarjota myös pienempää lainasummaa, mitä olet hakenut. Näet lainatarjouksesta, minkälaisilla ehdoilla voit nostaa lainarahaa eri pankeista. 

Kasvurahoitusta yritykselle 60 000 eurolle 

Yritykselle voidaan myöntää kasvurahoitusta 60 000 eurolle, kun pk-yrityksellä on riittävästi liikevaihtoa. Yrityslainassa yrittäjä toimii takaajana lainassa, samalla lailla kuin normaalissa vakuudettomassa lainassa. 

 Yrityslainaa voi saada, kun liikevaihtoa on yhden tilikauden verran takana. Liikevaihdon määrä vaikuttaa siihen, kuinka paljon yrityslainaa voidaan nostaa. Lainaa voidaan myöntää kaikkiin eri yhtiömuotoihin ja toimialoihin. 

Lainaraha on vakuudetonta, joten yrityksellä ei tarvitse olla reaalivakuuksia lainaa varten. Lainassa vakuuden tilalta toimii yrittäjän henkilötakaus, joka on riittävä vakuus luotonantajille. 

 Yrityksen luottotiedot on oltava kunnossa. Lisäksi takaajalla on oltava puhtaat luottotiedot. Yritysrahoituksen korko ja määrä ovat yrityskohtaisia. Selvität nopeasti yrityksesi mahdollisen lainarahan määrän pyytämällä lainatarjousta ja kilpailuttamalla yrityslainat.

Vertaa lainat nopeasti netissä Nordsekin avulla 

Voit kilpailuttaa ja verrata kaikkia vakuudettomia lainoja maksutta Nordsekin avulla. Vakuudetonta lainaa voit saada 1 000 – 60 000 euroa ilman takaajia. 

Lainan käyttökohteen päätät itse, joten lainaraha on hyvin joustavaa nostaa tilille. Saat tehtyä lainahakemuksen muutamassa minuutissa verkkopalvelumme avulla. Hakeminen ei sido sinua mihinkään, joten voit hakea lainaa milloin vain 24/7. 

Muista verrata lainojen todellista vuosikorkoa keskenään, sillä suurin ero eri lainoissa on niiden kustannukset. Yleensä paras lainatarjous on se, jossa on alhaisimmat kokonaiskustannukset. 

Voit nostaa 60000 euron lainaa remonttiin, lainojen yhdistämiseen tai vaikka mökin hankintaa varten. Lainaa haetaan joko yksin tai yhdessä toisen hakijan kanssa. Kun haette yhdessä lainaa, voitte saada pankeista parempia lainatarjouksia. 

Selvitä nopeasti ja maksutta Nordsekin avulla heti, mistä pankista tarjotaan edullisinta 60000 euron lainaa! 

Usein kysyttyä 60000 euron lainasta

Kuka voi saada 60000 euroa lainaa? 

Voit saada lainaa, kun sinulla on riittävästi tuloja suhteessa velkaan. Lainaa voidaan myöntää, kun sinulla on puhtaat luottotiedot, kotipaikka Suomessa ja ikää vähintään 20-vuotta. 

Kuinka haen lainaa?

Lainan hakeminen onnistuu nopeasti täyttämällä verkkohakemuksen. Näet nopeasti eri lainatarjoukset palvelussa. Tarjouksessa on allekirjoitus linkki, jonka avulla voit allekirjoittaa lainasopimuksen. Rahat maksetaan tilille, kun olet allekirjoittanut sopimuksen ja toimittanut tarvittavat liitteet. 

Mikä on 60000 lainan korko? 

Lainan korko on asiakaskohtainen, joten selvität sinulle tarjottavan hinnan pyytämällä lainatarjousta. Lainatarjouksesta näkyy, mikä on lainan nimelliskorko, todellinen vuosikorko ja kokonaiskulut. 

Mikä on lainan maksuaika? 

Lainaan voidaan tarjota maksuaikaa 1 – 15 vuotta. Näet lainatarjouksesta, mikä on pankin tarjoama pisin maksuaika lainalle. Lainan voi aina maksaa nopeammin takaisin. 

Kannattaako lainavertailu?

Lainavertailu kannattaa aina, sillä vertailu on maksutonta ja se säästää kuluissa. Näin selvität nopeasti, mistä pankista tarjotaan sinulle edullisinta korkoa. 

Voinko maksaa lainan etuajassa takaisin?

Lainan voi maksaa aina etuajassa takaisin. Siksi vakuudettomat lainat kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti, sillä voit maksaa vanhat kalliimmat lainat pois, jos löydät edullisemman lainan.  

Voinko hakea lainaa yhdessä puolison kanssa?

Lainaa kannattaa hakea yhdessä puolison kanssa, sillä pankit voivat tarjota yhdessä hakeville suurempaa lainaa ja alhaisempaa korkoa. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.