Vakuudeton laina

Janne Häkkinen

Vakuudeton laina tilille nopeasti 

Vakuudeton laina on laina, jossa sinulla ei tarvitse olla mitään omaisuutta lainan vakuudeksi. Vakuudeton laina sopii kuluttajalle, joka haluaa joustavan ja nopean lainan tilille. 

Vakuudettomalla lainalla voit rahoittaa vaikka uuden kodinkoneen oston tai tehdä pienremontin kotiin. Vakuudetonta lainaa voidaan käyttää myös ajoneuvon hankintaan tai matkailua varten. 

 • Lainan hakeminen verkossa nopeasti 
 • Joustava käyttökohde lainalle 
 • Valitse sopiva maksuaikataulu
Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Hae vakuudetonta lainaa jopa 60 000 € asti 

 • Vakuudeton laina on kulutusluotto, jossa et tarvitse omaisuutta lainan vakuudeksi.
 • Lainaa 500 – 60 000 euroa 
 • Maksuaika lainalle 1 – 15 vuotta 
 • Ei takaajia  
 • Rahoita sinulle tärkeitä hankintoja ja menoja joustavasti, sillä vakuudettomalla lainalle ei ole rajoitteita käyttötarkoitukselle 

Kuka voi saada vakuudetonta lainaa? 

Vakuudettoman lainan voit saada, kun: 

 • Olet vähintään 18-vuotias 
 • Sinulla on säännöllisiä palkkatuloja tai eläketuloja 
 • Sinulla on puhtaat luottotiedot 
 • Kotipaikka Suomessa 

Vakuudettoman lainan hakeminen on maksutonta ja ei sido mihinkään. Voit hakea lainaa, vaikka et ole varma luoton myönnöstä. Huomioi, että luotonantajat tarkistavat aina luottotiedot lainaa hakiessa. 

Paljonko voin saada vakuudetonta lainaa? 

Voit saada vakuudetonta lainaa 500 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti. Lainamäärään vaikuttaa paljon säännöllisten tulojen määrä, sillä pankit myöntävät lainaa säännöllisiä tuloja vasten. 

Nordsekin avulla kilpailutat lainat ilman vakuuksia nopeasti ja helposti. Voit aina nostaa myös lainaa tarjottua lainasummaa vähemmän. Tällöin lainan kustannukset laskevat ja takaisinmaksettava kuukausierä pienenee.

Vakuudettoman lainan hyödyt 

Vakuudeton laina on erittäin nopea hakea ja nostaa tilille. Saat lainahakemuksen tehtyä muutamassa minuutissa ja ensimmäiset lainatarjoukset heti katsottavaksi. Laina maksetaan tilille jopa samana päivänä. 

Hakemusta varten ei tarvitse toimittaa liitteitä, sillä perustiedot sinusta ja tuloista riittävät. Pankit voivat jälkikäteen vielä pyytää nähtäväksi tuloista tietoja, jolloin saat vielä lopullisen luottopäätöksen ennen lainan maksua tilille

Vakuudettoman lainan käyttökohteet ovat hyvin joustavia, sillä voit itse päättää mihin lainaa käytetään. Usein lainasumma vaikuttaa siihen, mihin lainaa nostetaan. 

Yleisiä lainan käyttökohteita ovat: 

 • Auton, moottoripyörän tai veneen osto
 • Remontti 
 • Kodinkone 
 • Häät 
 • Mökki tai kiinteistö 
 • Tontti tai metsätila 
 • Laskujen maksu tai lainojen yhdistäminen 
 • Matkustaminen 

Vakuudeton laina sopii hyvin sekä pieniin muutaman tuhannen euron lainatarpeisiin kuin isompiin usean kymmenen tuhannen euron lainaan. Voit saada lainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 euroa, joten sitä voidaan käyttää myös isompia hankintoja varten. 

Vakuudettomia lainoja tarjoaa yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiöitä, joten lainanhakijalla on valinnanvaraa. Tämä mahdollistaa hyvin lainojen kilpailuttamisen, jonka avulla selvität nopeasti edullisimman lainantarjoajan. 

Vakuudettoman lainan hyödyt tiivistettynä ovat: 

 • Nopea ja vaivaton lainahakemus 
 • Ei liitteitä 
 • Ei takaajia tai vakuuksia 
 • Lainaa 500 – 60 000 euroa 
 • Joustava käyttökohde lainalle 
 • Kilpailuttaminen ja vertailu helppoa 
 • Maksu tilille jopa samana päivänä

Nordsek lainapalvelu

Maksuton

Lainapalvelumme on täysin maksuton.

Säästää kuluissa

Säästät rahaa, kun kilpailutat lainat kauttamme. 

Nopea

Nopeasti lainatarjoukset pankeista katsottavaksi. 

Vertaile lainat nyt

Vakuudettoman lainan vertailu on helppoa ja nopeaa 

Vakuudettomien lainojen vertailu on hyvin nopeaa ja helppoa Nordsekin avulla. Yhdellä lainahakemuksella voit saada jopa 30 lainatarjousta pankeista ja rahoituslaitoksilta. Näin sinun ei tarvitse hakea jokaisesta pankista erikseen lainaa ja säästät aikaa. 

Voit vertailla lainojen kustannuksia portaalissa. Helpointa on vertailla lainan todellista vuosikorkoa, joka paljastaa edullisemman lainan. Voit hyväksyä portaalissa parhaan lainatarjouksen ja siirtyä allekirjoittamaan sopimuksen pankin sivuille. 

Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa 

Voit hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin lainaa voidaan myöntää suurempi määrä. Lisäksi lainalle voidaan tarjota usein parempi korkotaso, kun lainassa on kaksi maksajaa. 

Pankit antavat mielellään lainaa yhteishakijan kanssa, sillä se vähentää pankin riskiä. Kun lainaan on saatavilla kaksi takaajaa, voitte tehdä isompia hankintoja vakuudettoman lainan avulla. 

pankit jota nordsek kilpailuttaa

Yhdistä lainat ja maksa kalliit pienlainat pois 

Monella on kerääntynyt paljon pienlainoja käyttöön. Jos sinulla on useampi pieni kulutusluotto tai osamaksu käytössä, voit säästää merkittävästi kuluissa yhdistämällä lainat yhdeksi yhdistelylainaksi. 

Saat yhdistelylainaan usein alhaisemman korkotason, pidemmän maksuajan ja matalamman kuukausierän. Pankit tarjoavat edullisempaa korkoa yhdistelylainaan, sillä isommat lainat hinnoitellaan aina edullisemmalla korolla. 

Säästät lisäksi ajassa, kun sinun ei tarvitse maksaa useampaa pienlainaa takaisin kuukausittain. Voit saada vakuudetonta yhdistelylainaa jopa 60 000 euroon asti pitkällä 15 vuoden maksuajalla.

Näin haet lainaa

1. Lähetä lainahakemus

Lainahakemuksen lähettäminen onnistuu 2 – 5 minuutissa ilman liitteitä.

2. Vertaa lainatarjouksia 

Ensimmäiset lainatarjoukset heti katsottavaksi – osa pankeista tekee tarjouksen 6 tunnin sisällä. 

3. Hyväksy paras laina – rahat tilille 

Laina voidaan maksaa tilille jopa samana päivänä – allekirjoita laina omilla verkkopankkitunnuksilla.

Mihin käyttää vakuudetonta lainaa? 

Osta auto  

Voit käyttää vakuudetonta lainaa auton ostoa varten. Lisäksi vakuudetonta lainaa voidaan käyttää muihin ajoneuvojen hankintoihin, kuten moottoripyörän hankintaa varten. 

Lähde matkalle 

Lähde matkalle ulkomaille tai tutustu kotimaassa uusiin paikkoihin. Matkailu on yleinen käyttökohde vakuudettomalle lainalle. 

Hanki kodinkone 

Kodinkoneiden hankinta tai uusien kalusteiden osto on yleinen nostotarve. Haluatko hankkia uudet kalusteet keittiöön?  

Remontoi koti  

Remonttia varten voit nostaa nopeaa ja joustavaa lainaa ilman vakuuksia. Remontoi kodin keittiö, kylpyhuone tai piha. 

Miksi vakuudeton laina on usein fiksu valinta? 

Vakuudeton laina on järkevä lainatuote, kun arvostat nopeutta ja helppoutta. Se sopii hakijalle, jolla ei ole mahdollista nostaa edullisempaa vakuudellista lainaa. Jos sinulla on asuntolaina, jossa ei ole riittäviä vakuuksia remonttia varten, voi vakuudeton laina olla järkevä nostaa tilille. 

Voit käyttää vakuudetonta lainaa myös vakuudellisen lainan omarahoitusosuudeksi. Tämä on yleistä esimerkiksi mökkilainaa hakiessa, sillä pankit antavat alhaisen vakuusarvon mökille. 

Vakuudettoman lainan etuina ovat sen joustavuus, sillä voit itse päättää aina lainan käyttötarkoituksen. Nosta lainaa vaikka veneen ostoa varten tai maksa laskuja – sinä päätät! Se on hyvin nopea lainatuote, sillä pankit antavat usein heti lainapäätöksen lainalle. 

Vakuudeton laina ei aina ole kallista, sillä lainojen korot alkavat 4% tasolta. Sitä isompi laina on kyseessä, sitä edullisemmalla korolla voidaan lainaa tarjota. Lainarahan avulla voit rahoittaa elämän pienempiä ja vähän suurempiakin hankintoja nopeasti ja joustavasti!

Vakuudetonta lainaa auton, moottoripyörän tai veneen ostoon

Onko sinulla tiedossa auto tai budjetti auton hankintaan, johon tarvitset lainarahaa? Vakuudetonta lainaa voit käyttää auton hankintaan, jolloin ostettava auto saadaan heti omiin nimiin. Voit ostaa lainalla sekä uuden että käytetyn auton myös yksityiseltä henkilöltä. 

Ehkä sinulla on unelmissa ollut jo pidempään hankkia vene mökille? Veneen ostaminen ei tarvitse olla kaukainen unelma, sillä veneitä on saatavilla hyvin erikokoisiin budjettiin. Rahoita vakuudettoman venelainan avulla ensi kesän veneilyt ja nauti Suomen kesästä täysillä!

Moottoripyörää varten haetaan usein vakuudetonta lainaa, etenkin jos rahoitusyhtiöltä on jo nostettu vakuudellista autolainaa. Koska saat lainan nopeasti päivissä käyttöön, voit tarttua sopivaan ostokohteeseen myös nopealla varoitusajalla. 

Moni nostaa vakuudetonta remonttilainaa asuntolainan päälle. Se on vakuudellista lainaa joustavampi ja nopeampi lainatuote, joka sopii kaikille kodin remontoijille. Voit rahoittaa pienemmät ja suuremmat remontit lainalla, sillä remonttilainaa voit nostaa jopa 60 000 euroon asti.  

Valitse sopiva maksuaika vakuudettomalle lainalle 

Kun nostat vakuudetonta lainaa, haet joustoa elämään. Saat parhaiten irti lainasta valitsemalla sinulle sopivan maksuaikataulun lainaan. Sopiva maksuaikataulu ja oikein mitoitettu lainasumma tarkoittavat, että lainan kuukausierä ei ole liian suuri. 

Jos valitset lainaan liian tiukan maksuaikataulun, nousee kuukausierän suuruus korkeaksi. Tällöin sinulla voi olla vaikeuksia maksaa lainaa takaisin aikataulussa joka kuukausi. Sen sijaan että joudut neuvottelemaan lyhennysvapaista kuukausista, on parempi valita tarpeeksi matala kuukausierä heti alussa lainalle. 

Sopiva kuukausierä on sellainen, jossa on joustovaraa myös tiukempina kuukausina. Usein lainaan tarjotaan tasaerää, jolloin maksat joka kuukausi saman suuruisen kuukausierän. Tämä helpottaa oman talouden budjetointia, kun tiedät aina tarkkaan lainanhoitokustannukset joka kuukausi. 

Voit valita sinulle sopivan maksuaikataulun 1 – 15 vuoden välillä. Lainaa voidaan aina maksaa myös nopeammassa aikataulussa takaisin. Voit esimerkiksi maksaa lainan kokonaan pois etuajassa tai vain nopeammassa aikataulussa ja suuremmalla kuukausierällä. 

Mikä on vakuudeton kulutusluotto? 

Vakuudeton laina on myös vakuudeton kulutusluotto ja ne käytännössä tarkoittavat samaa asiaa. Osa pankeista mainostaa vakuudetonta lainaa kulutusluottona, osa lainana. Nämä tarkoittavat aina samaa asiaa, mutta pankit käyttävät omassa markkinoinnissa aina tiettyä lainatermiä erottuakseen kilpailijoista. 

Voit saada vakuudetonta kulutusluottoa pankista, kun sinulla on hoidettu raha-asiat moitteettomasti. Kulutusluottoa voidaan nostaa hyvin pieniin muutaman sadan euron tarpeisiin ja isompiin lainoihin. Kulutusluotto on kertalaina, joka nostetaan kerralla käyttöön. 

Yksi kulutusluoton muoto on joustolaina, jossa lainaa ei tarvitse nostaa kerralla tilille. Se on nostettavissa pienissä erissä tilille ja toimii kuten luottokortin luotto-ominaisuus. 

Suomalaiset käyttävät paljon kulutusluottoja, koska niitä on helposti saatavilla ja niiden korkotaso on laskenut viime vuosina. Erityisesti ulkomaalaisten digipankkien mukaantulo Suomen markkinoilla on vahvistanut kulutusluottojen tarjontaa ja laskenut lainan korkotasoja. 

Vakuudeton yrityslaina 

Myös yrityslainaa voidaan nostaa vakuudettomana. Voit hakea yritykselle lainaa ilman vakuuksia 1000 – 350 000 eurolle. Tyypillisesti vakuudettoman yrityslainan maksuaika on 2 – 3 vuotta. 

Yritykset voivat saada lainaa, kun yrittäjä toimii lainan takaajana. Tällöin yrityksellä ei tarvitse olla mitään reaalivakuuksia lainalle tai muuta omaisuutta pantiksi. Moni yrittäjä nostaa vakuudetonta yrityslainaa, koska se on huomattavasti vakuudellista pankkilainaa nopeampi ja joustavampi. 

Pieni yrityslaina on nostettavissa tilille jopa samana päivän aikana, sillä moni rahoitusyhtiö tekee lainapäätöksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Rahat maksetaan yrityksen pankkitilille viimeistään seuraavana arkipäivänä siitä, kun lainapaperit on sähköisesti allekirjoitettu.

Hae joustoa elämään vakuudettoman luoton avulla 

Voit hakea joustoa arkeen nostamalla ja hakemalla vakuudetonta lainaa Nordsekin avulla. Kun haet vakuudetonta lainaa, voit saada jopa yhdellä hakemuksella yli 30 lainatarjousta. 

Lainahakemukset kannattaa kilpailuttaa, sillä korkotasoissa on suuria eroja. Voit säästää jopa tuhansia euroja kilpailutuksen avulla. Vertailu on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. 

Lainan avulla voit tehdä hankintoja, jotka parantavat elämäntilannetta. Ehkä sinulla on tarkoituksena remontoida asuntoa tai lähteä pidemmälle ulkomaanmatkalle? Vakuudettoman lainan isoina etuina on nopeus ja joustavuus, sillä voit saada lainan käyttöön jopa samana päivänä. 

Lainaa ei kannata nostaa tilille, jos et usko pystyväsi maksaa sitä takaisin sovitussa aikataulussa. Voit nostaa lainaa myös pienemmän summan, jolloin kuukausierän suuruus on matalampi. Lainaa voit lyhentää myös maksuaikataulua nopeammassa vauhdissa, jos oma taloudellinen tilanne vaikka paranee yllättäen. 

Kun haet vakuudetonta lainaa, muista kilpailuttaa korko. Sinun ei tarvitse tietää etukäteen, kuinka paljon voit saada lainaa pankista. Täyttämällä lainahakemuksen selvität nopeasti, mistä pankista saat lainaa edullisesti!

Mikä on vakuudeton laina? 

Vakuudeton laina on kulutusluotto 500 – 60 000 eurolle, jossa et tarvitse vakuuksia tai takaajia. 

Mistä paras vakuudeton laina?

Paras vakuudeton laina löytyy pankilta, joka tarjoaa alhaisinta todellista vuosikorkoa. Selvität edullisimman pankin kilpailuttamisen avulla hetkessä.  

Kannattaako vakuudeton laina?

Vakuudeton laina voi olla fiksu valinta, kun haluat joustavaa ja nopeaa rahoitusta arjen hankintoja varten. Voit valita sinulle sopivan maksuaikataulun 1 – 15 vuoden välillä, jolloin kuukausierän suuruus saadaan juuri omaan talouteen sopivaksi.  

Kuka voi hakea vakuudetonta lainaa? 

Voit hakea vakuudetonta lainaa, kun olet täysi-ikäinen, sinulla ei ole maksuhäiriöitä, kotipaikka on Suomessa ja sinulla on säännöllisiä tuloja. 

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota lainoja vertailtaessa?

Lainavertailussa kannattaa kiinnittää huomio todelliseen vuosikorkoon, joka ottaa huomioon kaikki lainan kustanukset. Todellinen vuosikorko kertoo, mikä laina on kallein ja mikä edullisin.  

Miten vakuudeton laina eroaa vakuudellisesta?

Vakuudettomassa lainassa sinulla ei tarvitse olla omaisuutta lainan vakuudeksi, kun vakuudellisessa lainassa annat reaaliomaisuutta pantiksi lainaa varten. 

Mistä edullisin vakuudeton laina? 

Edullisin vakuudeton laina löytyy kilpailuttamalla, sillä selvität sen avulla jopa 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainatarjoukset sinulle. 

Kuinka paljon voin saada vakuudetonta lainaa?

Voit saada maksimissaan vakuudetonta lainaa 60 000 euroa. Lainamäärä riippuu työtulojen määrästä, sillä pankit antavat vakuudetonta lainaa ansiotuloja vasten. 

Kauanko kestää saada vakuudetonta lainaa?

Lainan hakeminen onnistuu muutamassa minuutissa, saat ensimmäiset lainatarjoukset heti hakemuksen lähettämisen jälkeen ja rahat maksetaan tilille jopa samana päivänä. 

Voiko työtön hakea vakuudetonta lainaa?

Työtön voi saada pienen vakuudettoman lainan, sillä osa rahoitusyhtiöistä hyväksyy säännöllisiksi tuloiksi ansiosidonnaisen. 

Millä korolla voin saada vakuudettoman lainan?

Vakuudettoman lainan korko vaihtelee 4 – 20% välillä. Selvität sinulle tarjottavan lainan koron vertailun avulla nopeasti. 

Onko joustoluotto vai vakuudeton kulutusluotto parempi?

Joustoluotto on usein normaalia kulutusluottoa kalliimpi, joten se ei sovi isoon lainaan. Joustoluotto voi sopia kuluttajalle, jolla lainatarve on säännöllinen pienille nostomäärille. 

Mikä on vakuudettoman lainan maksuaika?

Vakuudettomaan lainaan tarjotaan maksuaikaa 1 – 15 vuotta. Voit valita sinulle sopivimman maksuajan ja lainaa voidaan aina maksaa myös nopeammalla aikataululla takaisin. 

Mitä kustannuksia vakuudettomassa lainassa on? 

Vakuudettoman lainan kustannukset koostuvat nimelliskorosta, tilinhoitomaksusta ja mahdollisesta avauspalkkiosta. 

Mikä on vakuudettoman lainan korko? 

Selvität vakuudettoman lainan koron kilpailuttamalla lainan Nordsekin kautta. Kilpailuttaminen on maksutonta ja selvität sen avulla nopeasti, mistä löytyy sinulle halvin korko.

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.