vakuudeton laina

Vakuudeton laina – vertaa vakuudettomat lainat

Hae vakuudetonta lainaa

Vakuudettomaan lainaan ei tarvita mitään reaalivakuuksia pantiksi – kuten autoa tai asuntoa.

Sen sijaan vakuudetonta lainaa myönnetään kuluttajalle henkilötakauksella, jolloin lainanottaja on henkilökohtaisesti vastuussa lainan takaisinmaksusta. 

Vakuudetonta lainaa myönnetään kuluttajille 1000 eurosta aina 60 000 euroon asti.

Lainaa maksetaan takaisin tasaerissä lainasummasta riippuen 1 – 15 vuodessa. Vakuudetonta lainaa myöntävät Suomessa pankit ja rahoitusyhtiöt.

Hae lainaa
40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50€. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Suosittuja vakuudettoman lainan käyttötarkoituksia ovat

 • Lainojen yhdistäminen 
 • Luottokorttivelan poismaksu
 • Yritystoiminnan rahoittaminen 
 • Remontti 
 • Auton tai muun ajoneuvon rahoitus 
 • Muuttokustannukset
 • Lomamatka
 • Lääkärikulut
 • Häät 
 • Mökki
Hae vakuudetonta lainaa

Erilaisia vakuudettomia lainoja 

Pankit tarjoavat erilaisia vakuudettomia lainoja asiakkaille. Kolme suosituinta vakuudetonta lainatuotetta ovat normaali kulutusluotto eli kertalaina, joustoluotto ja luottokortti. 

Normaali kertalaina eli kulutusluotto on suosituin vakuudeton lainatuote. Normaali vakuudeton laina nostetaan yhdellä kertaa tilille ja maksetaan takaisin 1 – 15 vuodessa takaisin. Koska laina nostetaan kerralla tilille, sopii se myös suurempiin hankintoihin. 

Joustoluotto on  jatkuva limiittiluotto, jota ei tarvitse nostaa tilille yhdellä kertaa. Tästä syystä joustoluotto sopii myös pieniin ja jatkuviin lainatarpeisiin, kun lainaa ei tarvita yhdellä kertaa tilille. 

Luottokortti on käytännössä joustoluotto, jossa on maksukortti. Luottokortilla voit tehdä ostoksia verkossa ja kivijalassa -luotolla. Luottokortin kustannus on usein normaalia kulutusluottoa kalliimpi, joten moni maksaa normaalilla kertalainalla luottokorttilaskun pois. 

Hae vakuudetonta lainaa

Vakuudettoman lainan edut ja hyödyt 

 • Ei vakuuksia 
 • Nopea lainatuote 
 • Joustava laina, sillä päätät itse käyttötarkoituksen
 • Helppo vertailla keskenään, sillä lainan suurimmat erot hinnassa 
 • Sopii sekä pieniin hankintoihin että suurempiin tarpeisiin 

Vakuudettoman lainan miinukset ja haitat 

 • Lainan kustannukset voivat olla korkeita 
 • Kalliimpi kuin vakuudellinen laina 
 • Ei välttämättä myönnetä haluttua lainasummaa
 • Nostaa kuukausi menoja

Hae vakuudetonta lainaa

Vakuudettoman lainan keskimääräinen korko ja kustannus 

Vakuudettoman kulutusluoton keskikorko (uudet kulutusluotot, viimeinen vuosineljännes 2022) oli 9,3% Suomen Pankin tutkimuksen mukaan. Lainan korko vaihtelee paljon, sillä rahoitusyhtiöiden tarjoaman vakuudettoman lainan keskikorko oli noin 45%. 

 • Kilpailuta vakuudettoman lainan korko Nordsekin lainapalvelun avulla 
 • Lainavertailussa mukana kymmeniä eri pankkeja 
 • Lainan korko alkaen 4% – maksimi korko 20% 

Lainan korko on asiakaskohtainen, joten selvität sinulle tarjottavan vakuudettoman lainan kustannukset vain pyytämällä lainatarjousta pankeista. 

Koska pankkien vakuudettoman lainan hinta on huomattavasti rahoitusyhtiöitä, edullisempaa, kannattaa vakuudetonta lainaa hakea pankista. 

Vertaa vakuudettomat lainat

Todellinen vuosikorko paljastaa parhaan vakuudettoman lainan 

Lainasta peritään koron lisäksi myös muita kustannuksia, sillä lainan kustannukset koostuvat kolmesta eri tekijästä:

 • Nimelliskorko (korko)
 • Tilinhoitomaksu 
 • Avauspalkkio

Kun vertaat vakuudettomien lainojen hintoja keskenään, valitse lainatuote – jossa on alhaisin todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki lainan kustannukset ja on siksi paras tapa vertailla eri luottoja keskenään.

kilpailuta vakuudettomat lainat

Vakuudeton laina vrs. vakuudellinen laina 

Vakuudellinen laina eroaa vakuudettomasta siten, että lainassa vaaditaan aina realiomaisuutta lainan vakuudeksi. Jos lainaa ei makseta pankille takaisin, vakuudellisen lainan vakuutena oleva reaaliomaisuus myydään. 

Vakuudellista lainaa ovat asuntolaina sekä erilaiset ajoneuvolainat – kuten autolaina, moottoripyörälaina ja venelaina. Lainan korko on alhaisempi kuin vakuudellisessa lainassa, sillä pankin riski on alhaisempi saadessa hyvät vakuudet lainalle. 

Vakuudettoman lainan saanti on nopeampaa ja sen hakeminen vie vähemmän aikaa. Lisäksi vakuudeton laina on joustavampi käyttää, mutta sen miinuspuolena on kalliimpi hinta kuin vakuudellisessa lainassa. Jos sinulla on antaa hyvät vakuudet pankille, kannattaa laina nostaa edullisempana vakuudellisena lainana. 

Vertaa vakuudettomat lainat

Medioissa

4
2
1
3

Nordsek lainapalvelu

Maksuton

Lainapalvelumme on täysin maksuton.

Säästää kuluissa

Säästät rahaa, kun kilpailutat lainat kauttamme. 

Nopea

Nopeasti lainatarjoukset pankeista katsottavaksi. 

Hae lainaa ilman vakuuksia hetkessä

Kuinka vakuudeton laina toimii? 

Vakuudetonta lainaa haetaan pankista suoraan tai kilpailuttamalla lainat lainavertailun avulla. Saat heti katsottavaksi alustavan lainapäätöksen, jossa näkyy lainatarjouksen kustannukset ja muut ehdot. Koska laina on vakuudetonta, perustuu lainapäätös hakijan tietoihin ja tuloihin. 

 Kun hyväksyt lainatarjouksen, tekee pankki vielä lopullisen luottopäätöksen nopeasti, kun olet toimittanut tarvittavat liitteet lainapäätöstä varten. Yleensä vaadittuna liitteenä on joko palkkatosite tai verotustodistus. Laina maksetaan tilille muutamassa arkipäivässä siitä, kun kaikki dokumentit on toimitettu. 

Maksat lainaa takaisin kuukausittain tasaerissä sovitussa aikataulussa. Tasaerä tarkoittaa, että lainan kuukausierä on sama joka kuukausi. Voit myös maksaa lainan nopeammassa aikataulussa takaisin – näin säästät kuluissa. 

Kenelle vakuudeton laina on sopiva lainatuote? 

Se, onko vakuudeton laina sopiva lainatuote hakijalle, riippuu kuluttajan taloudellisesta tilanteesta ja lainan käyttötarkoituksesta. Vakuudeton laina voi sopia, kun: 

 • Lainaa halutaan surempaan hankintaan. Vakuudeton laina voi auttaa sinua rahoittamaan suuremmat hankinnat heti, maksamalla velan pois pikkuhiljaa. 
 • Hakijalla on säännölliset palkkatulot. Lainaa myönnetään palkkatuloja vasten, joten vakuudettomaan lainaan on oltava riittävästi ansiotuloja. 
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä. Sinulla on oltava puhtaat luottotiedot lainan saantia varten. 
 • Lainojen yhdistämiseen. Vakuudettomalla lainalla voit maksaa kalliit pienlainat pois, jolloin säästät kuluissa. 

Arjen kassanhallintaan. Vakuudettomalla lainalla voidaan rahoittaa myös yllättäviä tai nopeita lainatarpeita pienemmille lainamäärille.

Lainasumma
Laina aika
Olemme löytäneet osumaa sinulle.
Olemme löytäneet yhden osuman sinulle.
Ei osumia. Etsi uudelleen.
Lisää tuloksia

Näitä asioita pankit tarkistavat vakuudetonta lainaa myöntäessä

Pankit myöntävät lainaa vain kuluttajille, joiden oletetaan voivan maksaa laina takaisin sovitussa aikataulussa. Pankin luottopäätös perustuu aina kokonaisvaltaiseen riskiarviointiin, jossa seuraavat tekijät ovat tärkeimpiä asioita päätöstä tehdessä.

Maksuhäiriömerkintä

Lainaa ei myönnetä, mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintä. Ennen lainan hakemista on maksettava vanhat velat pois – nykyään maksuhäiriömerkintä poistuu nopeasti 30 päivässä, kun vanha velka on maksettu pois. 

Tulojen määrä 

Suuremmat tulot tarkoittavat, että voit paremmin maksaa lainaa takaisin. Yleensä vakuudettomassa lainassa vaaditaan todisteeksi palkkatositetta tai verostustodistusta palkan määrästä. 

Tulot suhteessa velkaan 

Käytännössä pankit arvioivat, onko hakijalla riittävästi tuloja suhteessa olemassa olevaan velkaan. Voit saada hylätyn lainapäätöksen myös silloin, kun sinun tulot ovat riittävän suuret – mutta sinulla on liikaa velkaa. 

Omaisuus 

Vaikka vakuudettomassa lainassa ei vaadita vakuuksia, vaikuttaa hakijan omaisuustiedot myös myönnettyyn lainaan. Jos esimerkiksi omistat omistusasunnon, jossa ei ole velkaa jäljellä – on sinun riskisi matalampi kuin ilman omaisuutta oleva vuokralla asuja. 

Screenshot 2023 05 28 at 20.41.02

Näin haet vakuudetonta lainaa 

Jos vakuudeton laina on sinulle sopiva lainatuote, voit hakea lainaa näin yksinkertaisesti:

 1. Arvioi, paljonko tarvitset lainaa. Lainaa ei kannata koskaan nostaa tilille enempää, kuin sitä sillä hetkellä tarvitset. 
 2. Kilpailuta lainatarjoukset. Voit kilpailuttaa Nordsekin nopealla verkkohakemukselle kymmenet eri pankit – maksutta! 
 3. Vertaa eri korkotarjouksia. Valitse vakuudeton lainatarjous, jossa on matalin todellinen vuosikorko. 
 4. Allekirjoita paras lainasopimus – toimita liitteet. Allekirjoita lainasopimus sähköisesti ja toimita tarvitut liitteet pankille. 
 5. Rahat tilille – maksa takaisin kuukausittain. Laina maksetaan tilille muutamassa päivässä. Maksa lainaa takaisin kuukausittain tasaerissä! 

Valitse lainalle sopiva kuukausierä, jolloin lainan takaisinmaksu onnistuu ilman ongelmia. 

Emme tarjoa lainaa - saamme palkkiomme pankeilta 

Moni vertailussa mukana oleva pankki maksaa meille palkkioita, sillä saamme oman palkkiomme välityspalkkiona lainoista. 

Vaikka saamme palkkiot mukana vertailussa olevilta luotonantajilta, pyrimme tekemään artikkelissa mahdollisimman hyvän ja kattavan listan parhaista laina tuotteista. 

Tässä listalla lainapalvelussamme mukana olevat pankit ja tietoa siitä, kuinka me tienaamme rahaa. 

Yhteenveto

Vakuudettoman lainan suurimmat edut liittyvät siihen, että se on hyvin nopea ja joustava lainatuote. Tällöin sinulla ei tarvitse olla mitään vakuuksia lainan saantia varten. 

Vakuudettoman lainan hakeminen voi olla järkevää, kun sinulla on riittävästi tuloja maksaa lainaa takaisin. Ennen lainan nostamista on hyvä vertailla eri pankkien korkotarjouksia – vakuudettomien lainojen hinnoissa on suuria eroja. 

Lue lisää vakuudettomasta lainasta  

Paras vakuudeton laina 2023 – Nordsek lainavertailu

Lainalaskuri 2023 – näin lainasumma ja maksuaika vaikuttavat kuukausierään (nordsek.com)