Nopea laina

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Laina nopeasti tilille 

Nopea laina voi tulla tarpeen yllättäen, sillä aina kaikkea ei pysty ennakoimaan. Ehkä kodinkone meni rikki tai haluat lähteä äkkilähdöllä etelään? Nordsekin avulla selvität hetkessä, mistä voit saada nopeaa lainaa joustavasti. 

Lainalistallamme on eri luotonantajia ja vertailusivustoja, josta voit saada lainan käyttöön jopa samana päivänä. Voit myös kilpailuttaa nopeat lainat Nordsekin partnereiden sivuilla. 

Kilpailuttamalla selvität yhdellä hakemuksella hetkessä jopa yli 20 luotonantajan tarjoukset. Säästät aikaa, sillä hakemuksia ei tarvitse lähettää eri lainanantajille erikseen. 

Nopea laina nostetaan vakuudettomana, jolloin vakuus neuvottelu pankissa ei vie aikaa. Hakeminen vie vain muutaman minuutin ja ensimmäiset lainatarjoukset saat heti hakemuksen lähettämisestä.  Laina maksetaan tilille viimeistään kahden arkipäivän kuluessa. 

Ennen lainan nostamista kannattaa miettiä tarkkaan, mihin aiot lainaa käyttää. Lainan nostaminen ei ole kannattavaa vain siksi, että sait tarjouksen. 

 Tärkeää on budjetoinnin avulla laskea, mikä on sopiva kuukausierä lainalle. Omia kuukausi menoja ei kannata virittää liian korkeaksi, jolloin lainan takaisinmaksu on hankalaa. 

Kuinka haen lainaa nopeasti?

 1. Valitse sopiva lainasivu Nordsekin avulla

  Usein kannattaa valita lainavertailu sivusto, jossa kilpailutat nopeasti lainat.

 2. Lähetä lainahakemus

  Hakeminen on nopeaa ja vie vain 2 – 4 minuuttia. 

 3. Vertaile nopeasti lainatarjouksia

  Saat ensimmäiset lainatarjoukset heti – viimeiset 6 tunnin sisällä. 

 4. Hyväksy paras laina 

  Hyväksymällä lainatarjouksen sinulle lähetetään ohjeet sopimuksen allekirjoitukseen. 

 5. Allekirjoita ja nosta laina nopeasti tilille 

  Laina maksetaan 1 – 2 arkipäivän kuluessa pankkitilille.  

Älä nosta lainaa turhaan käyttöön. Koska lainat pitää aina maksaa takaisin, ei nopea lainaa kannata nostaa tilille vain sen saatavuuden vuoksi. 

Lainatarjouksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja on täysin maksutonta. Siksi lainat kannattaa myös aina vertailla, koska selvität nopeasti parhaat korkotarjoukset. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Lainalaskelma 

Nopean lainan korko kannattaa kilpailuttaa. Näin varmistat, että sinulle tarjottu korko on saatavilla olevista paras mahdollinen. Alla näkyy tyypillinen nopean lainan tärkeimmät tiedot: 

Lainasumma: 5 000 €
Vakuudeton: Kyllä
Maksuaika:5 vuotta
Lyhennystapa:Tasaerä 
Nimelliskorko:5 – 20 %
Tilinhoitomaksu:5 – 10 € /kk
Todellinen vuosikorko:6,5 – 38%
Kuukausierä: 85 – 130€
Kulut yhteensä:1 156 – 4 343 €
Takaisinmaksettava yht.6 156 – 9 343 €

Lainaa voit hakea ilman vakuuksia 1 000 – 60 000 euroa. Maksuaika vaihtelee 1 – 15 vuoden välillä. Alle 10 000 euron lainoihin tarjotaan maksimissaan 10 vuoden maksuaikaa. 

Usein kysyttyä nopeista lainoista: 

Kenelle voidaan tarjota nopeaa lainaa?

Nopeaa lainaa voit saada, kun sinulla on puhtaat luottotiedot ja olet vähintään 18 vuotias. Sinulla on oltava säännöllisiä tuloja ja kotipaikka Suomessa. 

Mistä nopeaa lainaa kannattaa hakea?

Nopea laina kannattaa kilpailuttaa Nordsekin lainalistalta, sillä saat yhdellä hakemuksella jopa yli 20 lainatarjousta. Myös nopea laina kannattaa kilpailuttaa, sillä hakeminen on yhtä nopeaa kuin suoraan yhdeltä luotonantajalta. 

Kuinka nopeasti lainaa voi saada?

Lainan hakeminen onnistuu nopeasti muutamassa minuutissa. Saat heti hakemuksen lähettämisen jälkeen ensimmäiset tarjoukset katsottavaksi. Laina maksetaan tilille nopeasti jopa samana päivänä. Viimeistään saat rahat tilille kahdessa arkipäivässä. 

Kuinka paljon nopea laina maksaa?

Nopea laina voi olla myös edullinen. Kilpailuttamalla selvität sinulle tarjottavan lainan koron, sillä tarjoukset ovat aina henkilökohtaisia. Korko vaihtelee 4 – 20 % välillä nopeissa vakuudettomissa lainoissa. 

Nopea laina on usein vakuudetonta 

Nordsekin kautta kilpailutetut lainat ovat vakuudettomia. Vakuudeton laina tarkoittaa sitä, että pelkkä oma henkilötakaus riittää lainan saantiin. Omaisuutta tai muita henkilötakaajia ei vaadita

Vakuudettomien lainojen luottopäätös on automatisoitu. Siksi voit saada lainan nopeasti myös käyttöön. Toisin on vakuudellisessa lainassa – siinä pankin luottokäsittelijä joutuu arvioimaan annettavien vakuuksien arvoa. Tämä vie aina aikaa, joten nopeaksi lainaksi vakuudeton laina sopii paremmin. 

Koska vakuuksien käsittely on hidasta, nostetaan nopea laina vakuudettomana. 

nopea laina infographic

Kuinka valita sopiva nopea laina?

Suomessa on tarjolla paljon eri lainatuotteita nopeaksi lainaksi. Kaikkia lainoja yhdistää se, että ne ovat vakuudettomia. Tässä yleisimpiä nopeita laina tuotteita, jota on tarjolla pankeissa ja rahoitusyhtiöissä:  

Vakuudeton kulutusluottoKulutusluotto on kertalaina, joka nostetaan yhdellä kertaa käyttöön ja maksetaan takaisin tasaerissä.  Lainaa voidaan käyttää joustavasti vaikka remonttin tai matkustamiseen. 
Pikalaina Pikalaina on vakuudeton laina, jota nostetaan käyttöön samana päivänä. Pikalainaa voit saada 1 000 – 60 000 eurolla nopealla verkkohakemuksella. Yhdistelylaina Yhdistelylainalla maksat kalliit pienet lainat pois ja säästät kuluissa. Koska isompiin lainoihin annetaan matalampi korko, kannattaa pienet lainat maksaa pois edullisella yhdistelylainalla. 
Joustoluotto Joustoluotto on jatkuva tililimiitti, jossa voit tehdä joustavasti nostoja tilille. Luottoraja määrittää maksimilainamäärän. 

Vakuudeton kulutusluotto sopii isompiin lainatarpeisiin. Jos sinulla on lainatarve usein pienemmille luottomäärille, on joustoluotto ehkä parempi lainatuote sinulle.

Pikalaina on hyvin nopea lainatuote ja se on korvannut kalliit pikavipit. Koska voit saada pikalainaa käyttöön jopa samana päivänä, ei perinteisiä pikavippejä tarvita. 

Yhdistelylaina on hyvä lainatuote niille, jolla on käytössä useampi pieni ja kalliimpi laina. Kun yhdistät lainat, säästät kuluissa usein merkittävästi. 

Ota huomioon nämä seikat ennen nopean lainan nostamista

Nopea laina ilman vakuuksia ei sovi kaikille. Tässä listattuna nopean lainan suurimmat edut ja haitat: 

Edut ja plussat + Miinukset ja haitat – 
Nopeasti tilillä Voi johtaa turhaan velkaantumiseen
Hakemus minuuteissaNostaa velkamäärää
VakuudetonrKorot voivat olla kalliita
Ei muita takaajiaEi sovi huonossa taloustilanteessa
Käytä kuten itse haluatEi tarjolla kaikille 

Laina ei sovellu jo velkaantuneelle henkilölle, jolla on vaikeuksia suoriutua nykyisistä velvoitteista. Jos sinulla on vaikeuksia maksaa nykyisiä lainoja takaisin, voi Takuusäätiö auttaa.

Lainaa voidaan tarjota täysi-ikäiselle henkilölle, jolla on säännöllisiä ansiotuloja. Luottotiedot on oltava puhtaita eli maksuhäiriömerkintä on este lainan saannille. Lisäksi kotipaikka on oltava Suomessa ja hakijalla on oltava kotimainen henkilötunnus. 

Mistä kannattaa nostaa nopeaa lainaa?  

Nordsekin kattavan lainalistan avulla löydät varmasti sinulle sopivan nopean lainatuotteen, kun täytät minimikriteerit luotonsaantiin. Lainaa voit saada nopeasti 1 000 – 60 000 euroa ilman vakuuksia. Lainojen takaisinmaksuaika on 1 – 15 vuotta. 

Kun sinulla on tiedossa jo tarve lainalle, kannattaa lainan hakeminen tehdä vertailupalvelun kautta. Miksi? Koska lainavertailu onnistuu nopeasti ja saat sen avulla selvitettyä nopeasti parhaat korkotarjoukset nopeaan lainaan yli 20 luotonantajalta.

Säästät aikaa, kun kilpailutat lainatarjoukset. Näin sinun ei tarvitse lähettää erikseen hakemuksia jokaiselle luotonantajalle. Isoin hyöty kilpailutuksessa on se, että saat selvitettyä edullisimman koron nopealle lainalle hetkessä. 

Ennen nopean lainan nostamista on hyvä arvioida oma maksukyky ja taloudellinen tilanne. Pystynkö maksamaan nostettavan velan takaisin? Lainaa ei ole järkevää nostaa käyttöön ilman varmuutta omasta maksukyvystä.

Nopea laina on sopiva lainatuote äkilliseen rahantarpeeseen. Koska nopea laina on vakuudetonta, voit nostaa sitä mihin tahansa yleisimpiin käyttötarkoituksiin. Hae lainaa vaikka jo tänään, sillä hakeminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.