Lainaa ilman vakuuksia

Janne Häkkinen

Lainaa ilman vakuuksia edullisesti 

Arjessa voi tapahtua milloin vain yllättäviä tilanteita, jolloin tarve rahalle voi syntyä äkisti. Jos sinulla on tullut nopea tarve rahoitukselle, voit hakea nopeaa nettilainaa ilman vakuuksia Nordsekin avulla. 

Lainaa voit nostaa ilman vakuuksia tai takaajia 500 – 60 000 eurolle. Vakuudettomien lainojen korkoa kannattaa vertailla, sillä hinnoissa on isoja eroja. Kalleimman ja halvimman lainan kuluissa voi olla jopa tuhansien eurojen ero.

Kilpailuta laina Nordsekin avulla yhdellä hakemuksella nopeasti ilman liitteitä. Hakemalla lainaa kauttamme voit saada nopeasti vertailuun jopa yli 30 lainatarjousta!

 Näin haet lainaa ilman vakuuksia

 1. Täytä lainahakemus

  Hakeminen ei sido sinua mihinkään. Tämä vie vain muutaman minuutin. 

 2. Vertaile eri tarjouksia 

  Valitse sinulle sopivin tarjous jopa yli 30 luotonantajan valikoimasta. 

 3. Toimita tarvittavat liitteet

  Ennen lopullista päätöstä usein vaaditaan vielä toimitettuna liitteinä dokumentti palkkatuloista. 

 4. Rahat tilille 

  Rahat tilille viimeistään kahden arkipäivän kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Maksuaikaa 1 – 15 vuotta jopa 60 000 € asti

Voit hakea vakuudetonta lainaa 500 – 60 000 euroa ilman takaajia ja vakuuksia. Voit saada lainaan maksuaikaa jopa 15 vuotta riippuen lainasummasta. 

Usein tarjottuun maksuaikaan vaikuttaa lainasumma, sillä vain isompiin lainoihin tarjotaan pitkää, yli 10 vuoden maksuaikaa. 

Lainaa varten sinulle tarjotaan luotonantajasta riippuen 1 – 15 vuoden maksuaikaa. Lainaa maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä, jolloin kuukausierän suuruus on sama joka kuukausi. 

Lainaa voidaan aina maksaa nopeammassa aikataulussa takaisin tai kokonaan pois, jolloin säästät kuluissa. Lisäksi voit hakea lainaan maksuvapaita kuukausia 2 – 4 kertaa vuodessa, jolloin lainaa ei tarvitse lyhentää pankille. 

Laina ilman vakuuksia matalalla korolla pankista 

Vaikka lainaa tarjoavat myös rahoitusyhtiöt, saat useimmin edullisimman koron pankista. Nordsekin avulla voit kilpailuttaa sekä pankit että muut luotonantajat, jolloin selvität parhaan sinulle tarjottavan koron. 

Korkoon vaikuttaa tarjottu lainamäärä. Sitä isompaa lainaa haetaan, sitä matalampaa korkoa voit saada. Myös pieniin alle 10 000 euron lainoihin voidaan saada edullinen korko. Kilpailuttamalla lainat selvität nopeasti parhaan lainan tarjoajan.

Vertailemalla lainojen kuluja keskenään näet nopeasti, missä lainassa on alhaisimmat kulut. Koska lainojen suurimmat erot liittyvät aina hintaan, kannattaa vertailussa kiinnittää huomiota koko lainan ajan maksettaviin kokonaiskuluihin ja todelliseen vuosikorkoon.

Kenelle myönnetään laina ilman vakuuksia? 

Laina ilman vakuuksia voidaan myöntää hakijalle, jolla on puhtaat luottotiedot ja riittävästi palkkatuloja tai eläketuloja. 

Lainaa varten hakijan on oltava täysi-ikäinen ja hänen kotipaikkansa on oltava Suomessa. Usein pankit ja luotonantajat vaativat, että hakijan on oltava kirjoilla yhtäjaksoisesti ainakin kolme vuotta Suomessa ennen lainan saantia. 

Lainaa voidaan hakea ilman vakuuksia ja takaajia. Halutessa voit lisätä hakemukseen toisen hakijan eli rinnakkaishakijan. Säännöllisten tulojen määrä vaikuttaa paljon siihen, voidaanko lainaa antaa ja kuinka paljon. 

Lainatarjous perustuu luotonmyöntäjän kokonaisvaltaiseen riskiarvioon. Selvität parhaiten sinulle tarjottavat lainatarjoukset pyytämällä lainatarjousta Nordsekin avulla, joka kilpailuttaa puolestasi lainat aina 60 000 € asti.

Mihin vakuudetonta lainaa voidaan käyttää? 

Koska lainassa ei ole vakuuksia, voit itse päättää sen tarkan käyttökohteen.

Nordsekin kautta lainaa voidaan hakea 500 – 60 000 euroa ilman vakuuksia, joten sitä voidaan nostaa hyvin erilaisiin käyttökohteisiin. 

Lainasumma vaikuttaa paljon siihen, mihin rahaa yleensä käytetään. Autolainaa varten nostettu rahamäärä on usein 5 000 eurosta ylöspäin. Moni nostaa autoa varten lainaa ilman vakuuksia, jolloin auton omistus säilyy ostohetkestä alkaen itsellä.  Myös venerahoitus ja moottoripyörän hankinta onnistuvat ilman vakuuksia.

Isompaa lainamäärää nostetaan projekteihin ja suurempiin hankintoihin, kuten remonttiin tai mökin ostoon. Esimerkiksi ilman vakuuksia nostettava remonttilaina on nopea tapa kunnostaa koti tai mökki. Koska pankit eivät tarjoa vakuudellista lainaa alle 15 000 euroa, sopii vakuudeton laina paremmin pienempään remonttiprojektiin. Voit käyttää lainaa myös tontin ostamiseen, johon mökki tai talo rakennetaan. 

Lainaa voidaan nostaa hyvin myös pienille lainasummille. Pienlainaa alle 5000 euroa voidaan ottaa lomailuun, shoppailuun tai laskujen maksuun. Onko sinulla tiedossa käyttötarve pienemmälle rahoitukselle? Nosta lainaa esimerkiksi matkaa varten tai lähde shoppailemaan! Mikäli sinulla on jo käytössä useampi pieni kulutusluotto tai pikalaina, voi lainojen yhdistäminen olla järkevää. Yhdistelylaina on hyvin suosittu lainatuote, jota tarjoaa monet pankit. Sen avulla voit maksaa kalliit pienlainat pois yhdellä edullisemmalla lainalla. Lainojen yhdistämisellä voit säästää kuluissa jopa tuhansia euroja, joten se on usein fiksu valinta alentaa lainan kustannuksia.

Lainaa ilman vakuuksia – edut ja miinukset 

Edut:Miinukset:
+Nopea hakemus-Kalliimpi kuin vakuudellinen laina
+Ei liitteitä tai vakuuksia-Hinta voi olla korkea 
+Rahat heti tilille-Ei tarjolla kaikille 
+Kaikkiin yleisiin käyttötarkoituksiin -Nostaa velkamäärää 
+Maksa takaisin milloin vain -Pitkä maksuaika nostaa kustannuksia
+Pitkä maksuaika -Lisää kuukausikuluja

Miten haetaan lainan ilman vakuuksia?

Lainojen haku alkaa aina lainahakemuksella, jonka voit lähettää muutamassa minuutissa. Et sitoudu mihinkään hakiessa lainaa, joten voit huoletta hakea tarjoukset katsottavaksi vaikka heti. 

Kun kilpailutat lainat, lähetetään tarjouspyyntö yli 30 pankille ja rahoitusyhtiölle. Näin selvität yhdellä hakemuksella nopeasti, mistä voit saada edullisesti lainaa.

Saat ensimmäisiä tarjouksia heti katsottavaksi. Ennen lainojen vertailua kannattaa odottaa hetki, sillä saat kaikki lainatarjoukset katsottavaksi 6 tunnin päästä hakemuksen lähettämisestä. 

Voit ottaa hakemukseen mukaan myös toisen hakijan, kuten puolison, jolloin lainaa voidaan tarjota suuremmalle summalle matalammalla korolla. 

Kun olet löytänyt parhaan lainan, voit hyväksyä sen. Ennen lainasopimuksen allekirjoitusta pankki usein vaatii, että toimitat liitetietoina dokumentin tuloista. 

Liitteiden lähettämisen jälkeen voit allekirjoittaa verkkopankkitunnuksilla sopimuksen. Rahat maksetaan tilille viimeistään muutamassa päivässä, joten ilman vakuuksia nostettava laina sopii myös nopeaan tarpeeseen.

Vertaile lainan korkoa ja todellista vuosikorkoa 

Kun vertaat vakuudettomia lainoja, keskity vertailussa olennaiseen. Tärkeimmät asiat vertailussa ovat: 

 • Todellinen vuosikorko 
 • Avausmaksu ja nimelliskorko 
 • Kuukausierän suuruus 
 • Kokonaiskulut 

Lainan hinta koostuu nimelliskorosta, tilinhoitomaksusta ja avauspalkkiosta. Lisäksi lainasta voidaan periä muita kuluja hinnaston mukaisesti. Tilinhoitomaksu on kiinteä maksu, jota maksat niin kauan kun lainassa on velkaa jäljellä. Korkotarjous on henkilökohtainen, joten selvität sen parhaiten pyytämällä lainatarjousta luotonantajilta. 

Lainan korkoon vaikuttaa paljon nostettu lainamäärä. Sitä suurempi laina, sitä alhaisempi korko on.  Esimerkkilaskelma näyttää tyypillisen koron vaihteluvälin eri lainasummille:

Lainasumma NimelliskorkoAvausmaksuTodellinen vuosikorko 
1 000 – 5 000 €10 – 20 %0 – 200 €12 – 38 % 
6 000 – 15 000 €8 – 18 %0 – 400 €7 – 20 %
16 000 – 30 000 €5 – 14 %0 – 400 €5,5 – 15 %
31 000 – 60 000 €4 – 12 %0 – 400 €4,5 – 13 %

Esimerkkilaskelmassa lainan korko vaihtelee 4 – 20% välillä. Lainojen todellinen vuosikorko vaihtelee 4,5 – 38% välillä. Selvität tarjouspyynnön avulla, mikä on sinulle tarjottava hinta lainalle.

Yritykset voivat myös nostaa lainan ilman vakuuksia 

Tiesitkö, että voit saada myös yrityksellesi rahoitusta ilman vakuuksia? Yrityslainaa voidaan myöntää pk-yrityksille, joilla on liikevaihtoa vähintään 6 kuukautta ja yksi tilikausi takana. 

Yrityksellä on oltava moitteeton maksuhistoria ja yrittäjän on toimittava yrityslainan takaajana. Takaajalla on oltava puhtaat luottotiedot ja kotipaikka Suomessa. 

Vakuudetonta yrityslainaa voidaan nostaa mihin vain yritykselle tarvittavaan käyttökohteeseen. Lainaa voidaan saada 1 – 36 kuukauden maksuajalla. 

Yrityslainaa myönnetään 1000 eurosta aina 350 000 euroon asti. Lainan suuruus riippuu paljon yrityksen liikevaihdosta. Lisäksi isompiin yrityslainoihin voidaan vaatia useampaa kuin yhtä henkilötakaajaa. 

Hae lainaa ilman vakuuksia ja takaajia jo tänään 

Voit kilpailuttaa kaikki lainat ilman vakuuksia 500 – 60 000 eurolle jo tänään Nordsekin avulla. Kilpailuttaminen kannattaa tehdä kaiken kokoisille lainoille, sillä lainojen korko vaihtelee paljon kaikissa lainasummissa. 

Voit hakea lainaa ilman vakuuksia minuuteissa. Lainatarjoukset lähetetään heti hakemuksen lähettämisen jälkeen, joten saat nopeasti selvitettyä sinulle parhaat korkotarjoukset Nordsekin avulla. 

Lainojen maksuaika on 1 – 15 vuotta, joten voit asettaa kuukausierän omaan talouteen sopivaksi. Lisäksi lainaan voidaan myöntää maksuvapaita kuukausia muutama kerta vuodessa. 

Voit nostaa ilman vakuuksia ja takaajia hyvin joustavasti, sillä lainan käyttökohteen päätät aina itse. Remontoi lainalla kotia, mökkiä, osta uusi auto tai lähde matkalle vaikka heti! 

Lainojen korko kannattaa kilpailuttaa, sillä vakuudettomien lainojen koroissa ja kuluissa on isoja eroja. Kilpailuta lainatarjoukset jo tänään ja selvitä, mistä saat parhaan tarjouksen heti!

Lainaa ilman vakuuksia – usein kysyttyä: 

Kuka voi saada lainaa ilman vakuuksia?

Lainaa voi saada täysi-ikäinen henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot. Lainan saanti edellyttää, että hakijalla on riittävästi tuloja ja kotipaikka on Suomessa. 

Paljonko lainaa voi saada?

Lainaa voit saada ilman vakuuksia 1 000 – 60 000 euroa. Tulojen määrä vaikuttaa siihen, paljonko lainaa voidaan tarjota. Lainatarjouksesta selviää, kuinka paljon lainaa voidaan tarjota ja millä ehdoilla. 

Miten maksan lainaa takaisin? 

Lainaa maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä 1 – 15 vuoden maksuajalla. Lainatarjouksesta näkyy, mikä on pisin tarjottu laina-aika. Lainan voi maksaa aina etuajassa takaisin tai nopeammassa aikataulussa. 

Mikä on lainan korko?

Lainan korko vaihtelee 4 – 20 % välillä. Lainan korkoon vaikuttaa tarjottu lainamäärä ja hakijan tiedot. Lainakorko on aina henkilökohtainen, joten selvität parhaiten hinnan pyytämällä lainatarjousta Nordsekin avulla. 

Kuinka nopeasti laina maksetaan tilille?

Laina voidaan maksaa tilille heti, kun olet allekirjoittanut luottosopimuksen. Usein raha maksetaan tilille 1 – 2 arkipäivässä. 

Voinko saada edullista lainaa ilman vakuuksia?

Vakuudetonta lainaa voit saada jopa 4% vuosikorolla, joten lainaa voi saada myös edullisesti käyttöön ilman vakuuksia. 

Mikä on laina ilman vakuuksia ja takaajia?

Vakuudeton laina tarkoittaa lainaa, jossa ei vaadita vakuuksia tai takaajia lainalle. Voit saada vakuudetonta lainaa jopa 60 000 euroa pankeista. 

Mistä löydän edullisimman lainan?

Edullisin laina löytyy helpoiten kilpailuttamalla. Kilpailuttamalla Nordsekin avulla voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta. Näin selvität nopeasti, mistä tarjotaan sinulle parhaimmilla ehdoilla lainaa. 

Voinko hakea lainaa ilman vakuuksia puolison kanssa?

Lainaa kannattaa hakea toisen hakijan kanssa, sillä silloin lainaa voidaan tarjota alhaisemmalla korolla. Lisäksi yhdessä haettuna voitte saada isomman lainamäärän käyttöön.

Mihin voin käyttää lainaa?

Päätät itse, mihin lainaa käytetään. Voit esimerkiksi nostaa rakennuslainaa rakennusprojektia varten, maksaa pikavipit pois tai matkailla lainan avulla. 

Voiko lainaa saada bullet-lainana?

Suurin osa pankeista ei tarjoa vakuudetonta lainaa bullet-lainana, mutta se on mahdollista. Yleensä bullet-lainaa annetaan käänteiseen asuntolainaan tai kahden asunnon omistajalle, jolla on tarkoitus myydä toinen koti.

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.