Lainaa ilman vakuuksia

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Voit saada pankista lainaa ilman vakuuksia edullisella korolla, kun muistat vertailla eri lainatarjouksia keskenään. Lainaa ilman vakuuksia myönnetään 1000 eurosta aina 60 000 eurolle. 

Emme tarjoa lainaa - saamme palkkiomme pankeilta 

Moni vertailussa mukana oleva pankki maksaa meille palkkioita, sillä saamme oman palkkiomme välityspalkkiona lainoista. 

Vaikka saamme palkkiot mukana vertailussa olevilta luotonantajilta, pyrimme tekemään artikkelissa mahdollisimman hyvän ja kattavan listan parhaista laina tuotteista. 

Tässä listalla lainapalvelussamme mukana olevat pankit ja tietoa siitä, kuinka me tienaamme rahaa. 

Kun haet lainaa ilman vakuuksia – riittää lainansaantiin sinun oma henkilötakaus lainalla. Vakuudeton laina on nopea ja joustava lainatuote, joka soveltuu sekä yllättäviin laina tarpeisiin että suurempiin hankintoihin. 

Voit käyttää lainaa joustavasti käytännössä mihin vain. Koska lainassa ei ole vakuuksia, on laina yleensä vakuudellista lainaa kalliimpaa. Käymme tässä artikkelissa läpi, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon ennen lainan nostamista tilille. 

Nämä pankit tarjoavat lainaa ilman vakuuksia

Lainasumma
Laina aika
Olemme löytäneet osumaa sinulle.
Olemme löytäneet yhden osuman sinulle.
Ei osumia. Etsi uudelleen.
Lisää tuloksia

Mikä on laina ilman vakuuksia? 

Vakuudeton laina on pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama lainatuote, jossa ei vaadita vakuuksia lainalle. Kun lainaa myönnetään ilman vakuuksia, antaa lainanottaja henkilökohtaisen takauksen lainalle. Jos lainaa ei makseta takaisin, peritään laina takaisin ulosotossa – joka johtaa maksuhäiriömerkintään. 

Lainaa voi saada ilman vakuuksia tuloista riippuen 1000 eurosta aina 60 000 euroon. Sitä suuremmat tulot sinulla on, sitä suurempi laina voidaan myöntää ilman vakuuksia. 

 • Kilpailuta pankit ja selvitä, minkälaisia korkotarjouksia saat pankeilta ilman vakuuksia 
 • Lainaa 1000 – 60 000 €, maksuaika 1 – 15 vuotta 
 • Lainassa on henkilötakaus

Vakuudetonta lainaa voidaan myöntää 1 – 15 vuoden maksuajalla. Näet lainatarjouksesta eri maksuvaihtoehdot lainalle. Lainan maksuaika vaikuttaa kuukausierän suuruuteen – pidempi maksuaika laskee lainan kuukausierää, mutta toisaalta nostaa kokonaiskustannuksia. 

Kuinka laina ilman vakuuksia toimii? 

Voit hakea lainaa ilman vakuuksia suoraa pankista tai kilpailuttamalla lainat Nordsekin lainapalvelussa maksutta. Kun löydät parhaan ja sinulle sopivimman lainatarjouksen, voit allekirjoittaa lainasopimuksen. Rahat maksetaan tilille usein muutamassa päivässä. 

Lainaa maksetaan takaisin kiinteällä kuukausierällä joka kuukausi. Laina-aika on ilmoitettu lainatarjouksessa – voit usein myös muokata laina-aikaa sinulle sopivaksi. On tärkeää löytää sopiva maksuaika ja kuukausierä lainalle, jotta lainan takaisinmaksu onnistuu hyvin ilman ongelmia. Katso Nordsekin lainalaskurista, minkälainen vakuudeton laina soveltuu sinulle. 

nainen espoosta hakee lainaa tietokoneella

Kenelle myönnetään lainaa ilman vakuuksia?

Lainaa voidaan myöntää ilman vakuuksia, kun sinulla on oma talous kunnossa. Nämä ehdot on täytyttävä, jotta pankit voivat myöntää sinulle lainaa ilman vakuuksia: 

 • Sinulle on riittävästi palkkatuloja suhteessa velkaan 
 • Ei maksuhäiriömerkintää – vain puhtailla luottotiedoilla lainaa 
 • Kotipaikka Suomessa 

Pankit tekevät lainapäätöksen aina asiakaskohtaisesti. Se tarkoittaa sitä, että voit saada hyvin erilaisia korkotarjouksia eri pankeista. Vertailemalla eri pankkeja selvität nopeasti, mistä pankista tarjotaan sinulle parasta korkoa vuonna 2023. 

Lue lisää: Lue tästä, mitä pankki tarkistaa lainaa hakiessa (nordsek.com)

Käytä lainaa joustavasti mihin vain 

Koska lainalla ei ole vakuuksia, voit käyttää sitä hyvin joustavasti vaikka remonttiin, lainojen yhdistämiseen tai yllättäviin kuluihin. 

Voit jakaa lainan käyttötarkoituksen myös useampaan osaan. Ehkä haluat käyttää osan lainarahasta lomamatkaan – ja osan rahoista kodin sisustukseen. Vakuudettoman lainan etuna on se, että sinä päätät aina lainan käyttötarkoituksen. 

Lainaa ilman vakuuksia – edut ja miinukset

Edut Miinukset 
Hakemus minuuteissa ilman liitteitäOsa lainoista kalliita
Lainatatarjous heti Hinta kalliimpi kuin vakuudellisessa lainassa
Rahat tilille samana päivänäNostaa velkamäärää 
Joustava käyttää – päätät itse käyttötarkoituksenEi sovellu maksuvaikeuksissa oleville
Helppo takaisinmaksu tasaerissä kuukausittainKuukausimenot lisääntyvät 
Lainoja helppo vertailla keskenään Maksettava aina takaisin 

Minkälaista korkoa voin saada lainalle ilman vakuuksia?

Vakuudettoman lainan korko vaihtelee 4% ja 20% välillä. Lainan korko ei ole ainoa kustannus, sillä lainasta peritään lisäksi kuukausittain tilinhoitomaksu ja mahdollinen avauspalkkio. Lainan todellinen vuosikorko vaihtelee lainoissa 5% ja 38% välillä. 

Lainan korkoon vaikuttaa hakijan tulot ja arvioitu riski. Lisäksi hintaan vaikuttaa se, haetaanko lainaa pankista vai rahoitusyhtiöstä. Pankit tarjoavat edullisempaa korkoa, joten suosittelemme hakemaan kaikki lainat ilman vakuuksia pankista. 

Kilpailuttamalla lainat selvität nopeasti, mistä pankista tarjotaan sinulle parasta korkoa. Myös pankkien korkotaso vaihtelee paljon – voit tehdä Nordsekin lainapalvelun avulla selvittää, mikä pankki tarjoaa sinulle parasta korkoa! 

Näin haet lainaa ilman vakuuksia nopeasti tilille 

 1. Kilpailuta lainatarjoukset. Voit kilpailuttaa Nordsekin nopealla verkkohakemukselle kymmenet eri pankit – maksutta! 
 2. Vertaa eri korkotarjouksia. Valitse lainatarjous, jossa on matalin todellinen vuosikorko. 
 3. Allekirjoita paras lainasopimus – toimita liitteet. Allekirjoita lainasopimus sähköisesti ja toimita tarvitut liitteet pankille. 
 4. Rahat tilille – maksa takaisin kuukausittain. Laina maksetaan tilille muutamassa päivässä. Maksa lainaa takaisin kuukausittain tasaerissä! 

Lue lisää: Lainahakemus – lue tämä ennen kuin haet lainaa pankista (nordsek.com)

Kannattaako laina nostaa ilman vakuuksia vai vakuuksilla? 

Sinulle soveltuva lainatuote riippuu siitä, minkälainen on oma lainan tarve ja mikä on oma tilanne mahdollisten vakuuksien kanssa. Jos sinulla on antaa pankille hyviä vakuuksia, kannattaa lainaa hakea vakuuksilla. Vakuudellisen lainan etuina ovat edullisempi korko, mutta sitä ei myönnetä alle 10 000 euron lainasummille. Lisäksi lainan hakeminen vie enemmän aikaa, joten vakuudellista lainaa ei haeta lyhytaikaisiin lainatarpeisiin. 

Vakuudettoman lainan etuina ovat nopeus ja joustavuus. Lisäksi lainoja on helppo vertailla keskenään, sillä vakuudettomien lainojen suurimmat erot liittyvät lainan hintaan: paras laina löytyy sieltä, missä on matalin todellinen vuosikorko. 

Lue lisää: Paras vakuudeton laina 2023 – Nordsek lainavertailu

Vertaile ja löydä paras laina ilman vakuuksia 2023 

Vertailemalla lainan korkoja keskenään löydät nopeasti sinulle parhaan lainatarjouksen ilman vakuuksia. Vertaile näitä asioita, kun valitset parasta sinulle sopivaa lainaa: 

 • Lainan todellinen vuosikorko. Lähes aina paras lainatarjous on se, jossa on matalimmat kustannukset. 
 • Lainasumma. Älä nosta lainaa, mikäli lainasumma ei ole sinun tarpeeseen sopivan kokoinen. 
 • Kuukausierän suuruus. Valitse lainalle tarpeeksi matala kuukausierä, jolloin lainan takaisinmaksu onnistuu ilman ongelmia. 

Hae lainaa ilman vakuuksia jo tänään 

Nordsek lainapalvelu

Maksuton

Lainapalvelumme on täysin maksuton.

Säästää kuluissa

Säästät rahaa, kun kilpailutat lainat kauttamme. 

Nopea

Nopeasti lainatarjoukset pankeista katsottavaksi. 

Vertaile lainat nyt

Usein kysyttyä lainoista ilman vakuuksia

Kuinka paljon voin saada lainaa ilman vakuuksia?

Voit saada lainaa tuloista riippuen 1000 eurosta aina 60 000 euroon. Pankkien lainatarjoukset voivat vaihdella paljon, joten selvität pankkivertailun avulla helpoiten, kuinka paljon sinulle myönnetään lainaa. 


Mikä on hyvä korko lainalle? 

Lainan korko vaihtelee sen mukaan, minkälaiset tulot sinulla on ja paljonko sinulle on muuta velkaa. Hyvä lainan korko on yleensä alle 10%. 

Kannattaako lainaa hakea yhdessä toisen hakijan kanssa?

Lainaa kannattaa hakea yhdessä toisen hakijan kanssa, jolloin voitte saada paremman koron lainalle. Kun lainaa haetaan kahdella takaajalla, voitte myös saada yhdessä suuremman lainasumman käyttöön. 

Voiko lainaan saada lyhennysvapaita kuukausia? 

Yleensä pankit myöntävät lainaan 2 – 4 kertaa vuodessa lyhennysvapaita kuukausia. Näet lainatarjouksesta, minkälaisia joustoja voit saada lainan takaisinmaksuun. 

laina ilman vakuuksia infographic

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.