Edullinen laina netistä 1 000 – 60 000 €

LainaaEdullinen laina netistä 1 000 – 60 000 €

Edullinen laina netistä on vakuudeton laina, jota nostetaan arjen hankintoihin kuluttajalle. Edullista lainaa voit saada 1 000 – 60 000 € pankista ilman vakuuksia. Lainan hintaan vaikuttavat:

  • Pankin hinnoittelu – eri pankeilla on erilainen hinnoittelumalli 
  • Arvioitu riski sinusta – pankki tekee hinnoittelun riskiperusteisesti 
  • Lainamäärä ja lainatuote

Pankeilla on hyvin erilaisia hinnoittelumalleja vakuudettomissa lainoissa. Edullisin laina voi löytyä kotimaisesta pankista tai ulkomaalaisesta digipankista. Selvität tarjouspyyntöjen avulla sinulle parhaan ja edullisimman lainan.

Arvioitu riski vaikuttaa paljon siihen, kuinka edullista lainaa sinulle voidaan tarjota. Käytännössä pankki tekee riskiarvioinnin sinusta ja lainan takaisinmaksusta. Sitä matalampi arvioitu riski on, sitä edullisemmin voit lainaa saada.

Lainamäärä ja lainatuote vaikuttavat myös paljon lainan hinnoitteluun. Edullinen laina on helpompi saada isompaan lainamäärään. Lisäksi lainatuote vaikuttaa hinnoitteluun – yleisesti tasalyhenteinen kertalaina on edullisempi kuin joustoluotto, luottokorttivelka tai bullet-laina

 Mikä on edullinen lainan korko? 

Edullinen lainan korko on alle 10%. Voit saada edullista lainaa jopa 4% vuosikorolla. Vakuudettoman lainan korkoon vaikuttaa paljon lainasumma. Edullista alle 10% lainaa on vaikeampi saada pienempiin alle 5 000 euron lainoihin. 

Mistä pankista edullinen laina? 

Edullinen laina voi löytyä kotimaisesta kivijalka pankista, kuten OP:sta, Nordeasta tai Säästöpankista. Voit löytää edullisen pankkilainan myös ulkomaisesta digipankista. Kilpailuttamalla lainat selvität, mikä pankki tarjoaa sinulle kaikkein edullisimmin lainaa. 

Kuinka löytää edullinen laina? 

Edullinen laina löytyy helpoiten kilpailuttamalla lainavertailu sivuston kautta. Näin kilpailutat yhdellä hakemuksella yli 20 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Edullinen laina löytyy todellista vuosikorkoa seuraamalla – se ottaa huomioon lainan kokonaiskustannukset.

Edullinen lainan korko alkaen 4%

Edullinen lainan korko on mahdollista saada jopa 4% vuositasolle. Normaali vakuudettomien lainojen korkotaso on 4 – 20% vuodessa. Koron lisäksi lainasta voidaan periä 150 euroa vuodessa muita kuin korkokustannuksia. 

Edullista korkoa tarjoavat Suomessa sekä kotimaiset pankit että ulkomaalaiset digipankit. Myös rahoitusyhtiöstä voit saada lainaa edullisella korolla. Vuonna 2019 voimaan astuneen korkokaton jälkeen Suomessa tarjottavien lainojen korko on laskenut, sillä kalliit ja ns. perinteiset pikavippiyhtiöt ovat poistuneet markkinoilta. 

Edullinen laina löytyy kilpailuttamalla lainat, jolloin lainan korot on helppo vertailla. Helpoin tapa kilpailuttaa lainat on käyttää maksutonta vertailupalvelua, jossa lainahakemuksesi lähetetään jopa yli 20 pankille ja rahoitusyhtiöille.

“Vertailupalvelu on maksuton ja sen avulla selvität nopeasti edullisimman lainan”. 

Lainan korkoon ja määrään vaikuttavat asiat

Lainan korkoon vaikutti pankin hinnoittelu ja lainamäärä. Lisäksi hintaan vaikuttaa paljon arvioitu asiakasriski. Käymme läpi tarkemmin, miten pankit arvioivat asiakasriskiä ja mitkä seikat vaikuttavat arviointiin. 

Asiakasriski vaikuttaa suoraan tarjottuun lainamäärään ja lainan korkoon. Pienemmän riskin asiakkaalle voidaan tarjota suurempi lainamäärä ja edullisempi korko. Tässä tärkeimmät asiat, jotka vaikuttavat arviointiin: 

  • Tulojen määrä 
  • Muiden lainojen määrä 
  • Menot 
  • Työsuhteen kesto 
  • Aikaisempi maksukäytös
  • Osoitetiedot 
  • Ikä 

Tärkeimmät tekijät arviointiin ovat tulojen määrä ja sinun muiden lainojen määrä. Jos sinulla on paljon muita lainoja maksettavana, voi se vaikuttaa negatiivisesti lainatarjoukseen. Älä kuitenkaan koskaan valehtele lainahakemuksessa, sillä pankit tarkistavat annetut tiedot. 

Tuloiksi lasketaan ainoastaan ansiotulot, jotka ovat säännöllisiä tuloja. Näin siis pääomatuloja ei lasketa yleensä riskiarviointiin. Mikä sitten on riittävät tulot? Se riippuu paljon eri pankeissa. Usein voit saada vakuudetonta lainaa, kun sinulla on vähintään 15 000 – 20 000 euroa bruttotuloja vuodessa. 

Lainan korko esimerkki

Lainan korkoon vaikuttaa moni tekijä – isona tekijänä on nostettava lainamäärä. Tässä esimerkkejä, mikä on on normaali vaihteluväli edulliselle lainalle eri lainasummille. 

Lainasumma Koron vaihteluväli Tyypillinen maksuaika 
1 000 €12 – 20 %2 – 4 vuotta
5 000 €10 – 18 %3 – 6 vuotta
10 000 €7 – 15 %4 – 7 vuotta
20 000 €5 – 14 %6 – 10 vuotta
30 000 €4 – 12 %7 – 11 vuotta
40 000 €4  – 10 %8 – 13 vuotta
60 000 €4 –  8 %9 – 15 vuotta

Edullista lainaa pankista tai rahoitusyhtiöstä

Voit saada edullista lainaa pankista, mikäli sinulla ei ole maksuhäiriömerkintää, olet täysi-ikäinen ja kotipaikkasi on Suomessa. Lisäksi sinulla on oltava säännöllisiä tuloja riittävästi. 

Mikä sitten on riittävät tulot? Se riippuu pankista. Usein voit saada vakuudetonta lainaa, kun sinulla on vähintään 15 000 – 20 000 euroa bruttotuloja vuodessa. 

Myös rahoitusyhtiöt Suomessa vaativat puhdasta maksuhistoriaa. Ne voivat kuitenkin olla pankkeja joustavampia esimerkiksi muiden lainojen määrästä ja säännöllisten tulojen määrästä. 

Voit saada rahoitusyhtiöistä lainaa myös alle 20 000 euron bruttotuloilla. Koska rahoitusyhtiöiden tarjoama lainan korko on usein pankkeja kalliimpaa, voivat he tarjota lainaa väljemmin kriteerein. 

Edullinen laina kannattaa nostaa sieltä, mistä saat parhaan hinnan lainalle. Koska lainojen muissa ehdoissa kuin kustannuksissa on vain vähän eroja – kannattaa vertailussa keskittyä lainan hintaan. 

Edullinen laina ilman vakuuksia

Edullinen laina voidaan nostaa ilman vakuuksia, jolloin voit käyttää sen joustavasti haluttuun käyttökohteeseen. Tässä yleisiä lainan käyttökohteita: 

Ilman vakuuksia nostettava edullinen laina voidaan käyttää hyvin joustavasti. Nostettu lainasumma vaikuttaa siihen, mihin lainaa usein käytetään. Usein pienempi alle 3 000 euron laina käytetään laskuihin tai arjen kassavaraksi. Yli 10 000 euron lainoja nostetaan yleisimmän lainojen yhdistämiseen tai isompaan hankintaan, kuten veneen tai moottoripyörän hankintaan. 

Vertaa näitä asioita lainassa

Edullinen laina ei löydy pelkän nimelliskoron vertailun perusteella. Tiesitkö, että nimelliskoron lisäksi lainasta voidaan periä jopa 150 euroa muita juoksevia kustannuksia vuodessa? Lainan hinta koostuu nimelliskorosta, avausmaksusta ja tilinhoitomaksusta eli laskutuslisästä. 

Korkoa maksat avoimesta pääomasta 4 – 20% vuosittain. Nimelliskorko on usein kiinteä korko, mutta osa pankeista hinnoittelee lainan korkomarginaalin mukaan. Tällöin maksat sovittua korkoa viitekoron eli markkinakoron päälle. Huomioi tämä, kun markkinakorko eli viitekorko on nousemassa. 

Avausmaksua ei peritä kaikista lainoista. Jos avausmaksu peritään, voidaan palkkio vähentää maksettavasta lainamäärästä tai lisätä takaisin maksettavaan lainapääomaan. Usein avausmaksua peritään 2 – 5% lainapääoman määrästä. 

Tilinhoitomaksua tai laskutuslisää maksat kuukausittain niin kauan, kun sinulla on lainaa jäljellä. Maksu on kiinteä, eli siihen ei vaikuta avoimen lainapääoman määrä. Normaali tilinhoitomaksu vaihtelee 4 -10 euron välillä kuukausittain. Se voikin olla merkittävä kuluerä lainassa, varsinkin kun lainapääomaa on vähän jäljellä. 

Edullinen laina löytyy, kun vertailet lainojen kokonaiskustannuksia keskenään. Paras kokonaiskustannuksen mittari on todellinen vuosikorko. Se ottaa huomioon kaikki lainaan liittyvät kustannukset vuositasolla. Todellinen vuosikorko on ilmoitettava aina vakuudettomissa kuluttajalainoissa.  

Lisää koroista voit lukea esimerkiksi Finanssivalvonnan sivuilta: https://www.finanssivalvonta.fi/kuluttajansuoja/pankkipalvelut/korot-marginaalit-lyhennystapa/

Näin haet edullista lainaa

Lähetä lainahakemus vertailusivustolle

Vertaa eri tarjouksia keskenään

Valitse edullinen laina – jossa matalin korko

Allekirjoita ja rahat tilille

Käytä kuten haluat

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Lainaa 500

Hae 500 euron laina heti tilille  Tuliko yllättävä rahantarve pienelle 500 euron lainalle? Ehkä astianpesukone meni rikki tai haluat ostaa uuden puhelimen? Tarvitsetko rahaa heti?...

 Lainaa netistä

Lainaa netistä nopeasti Voit hakea lainaa netistä nopealla verkkohakemuksella milloin tahansa. Lainahakemuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin, sillä hakemukseen riittää perustiedot sinusta ja haettavasta lainasta.  Kilpailuttamalla...

Metsälaina

Metsälaina vertailun avulla edullisesti  Oletko ostamassa metsää? Moni suomalainen sijoittaa metsään, sillä se on tasaista kassavirtaa tuottava sijoituskohde. Voit hakea Nordsekin avulla metsälainaa milloin tahansa....

Rakennuslaina

Rakennuslaina edullisesti Nordsekiltä  Moni suomalainen omistaa mökin tai kodin, jossa syntyy yllättäviä tarpeita rakentamiselle tai korjaamiselle.  Nordsekin kumppanien avulla haet rakennuslainaa nopeasti ilman vakuuksia, jolloin saat...