Edullinen laina

LainaaEdullinen laina

Edullinen laina nopeasti tilille vuonna 2022

Etsinnässä edullista lainaa? Tulit oikeaan paikkaan, sillä Nordsekin avulla löytyy halvin laina nopeasti. Kauttamme voit hakea edullista lainaa jopa yli 30 pankilta ja rahoituslaitokselta. Lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa, sillä voit yhdellä hakemuksella kilpailuttaa useamman pankin. 

Lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään, joten voit rauhassa täyttää lainahakemuksen ja vertailla lainatarjouksia. Vertailemalla selvität nopeasti, mistä pankista saat edullisimman ja parhaan lainatarjouksen

Täytä maksuton lainahakemus jo tänään, niin selvität parhaat saatavilla olevat korkotarjoukset nopeasti!

Näin haet edullista lainaa

Lähetä maksuton lainahakemus

Hakeminen vie vain muutaman minuutin ja ei sido sinua mihinkään.  

Vertaile tarjouksia

Vertaa tarjouksia ja todellista vuosikorkoa keskenään. 

Valitse edullisin lainatarjous

Hyväksy ja valitse laina, joka on edullisin ja sopivin omaan lainatarpeeseen.

Allekirjoita

Allekirjoita sähköisesti ja saat nopeasti edullisen lainan tilille. 

Edullinen laina vertailupalvelun avulla 

Lainojen korko ja kulut vaihtelevat paljon eri pankkien välillä. Siksi lainojen kilpailuttaminen kannattaa aina tehdä huolellisesti. Ensimmäistä lainatarjousta ei kannata hyväksyä, ennen kuin olet saanut katsottavaksi useampia tarjouksia. Lainojen vertailu on hyvin nopeaa, sillä voit kätevästi yhdellä hakemuksella selvittää sinulle parhaat lainatarjoukset. 

Tässä listattuna 4 syytä, miksi lainavertailun avulla löydät usein edullisimmat korkotarjoukset: 

 1. Kilpailuttaminen säästää kuluissa, sillä saat parempia korkotarjouksia 
 2. Vertailu on maksutonta ja ei sido mihinkään
 3. Selvität yhdellä hakemuksella lainatarjoukset jopa yli 30 luotonantajalta 
 4. Tarjousten vertailu on helppoa, kun keskität lainan hakemisen yhteen paikkaan 

Lainavertailun suurimmat hyödyt liittyvät säästettyihin euroihin. Koska maksuttoman palvelun selvität nopeasti parhaat korkotarjoukset juuri sinulle – kannattaa lainat kilpailuttaa aina tarpeen syntyessä. 

Säästät myös aikaa lainavertailun avulla. Aikaa säästyy, sillä yli 30 luotonantajan kilpailuttamiseen riittää yksi lainahakemus. Näin sinun ei tarvitse lähettää tarjouspyyntöjä jokaiseen pankkiin erikseen, vaan selvität yhdellä hakemuksella kaikki parhaat tarjoukset. 

Kunka löytää edullisen lainan? 

Lainan kustannukset koostuvat useasta tekijästä. Tärkeintä onkin löytää lainatarjous, jossa kokonaiskustannukset ovat mahdollisimman alhaiset. Koska lainan kustannukset vaihtelevat paljon eri pankkien välillä, on vertailu aina järkevää. Tässä tärkeimmät kulut, jota kannattaa vertailla lainaehdoissa: 

Korko 

Lainan korko eli nimelliskorko kertoo, paljonko avoimesta lainapääomasta maksetaan korkokustannuksia. Eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoama korko vaihtelee paljon, joten koron vertailu kannattaa aina tehdä. Korko ei kuitenkaan kerro koko totuutta lainan edullisuudesta. 

Avauspalkkio  

Osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä perii avauspalkkion, kun laina nostetaan tilille. Avauspalkkio voidaan vähentää maksetusta lainasummasta, jolloin sinulle maksetaan lainasumman ja avauspalkkion erotus tilille. Toinen vaihtoehto on, että avauspalkkio lisätään maksettavan lainasumman päälle. 

Tilinhoitomaksu

Kaikki luotonantajat perivät kuukausimaksua lainasta. Erityisesti pienissä lainoissa tilinhoitomaksu voi olla merkittävä kuluerä, sillä se on kiinteä maksu riippumatta avoimesta lainapääomasta. Tilinhoitomaksusta käytetään myös termejä kuukausimaksu, tilinhoitopalkkio, laskutuslisä ja laskutuspalkkio. 

Todellinen vuosikorko 

Todellinen vuosikorko on paras tapa mitata lainan edullisuutta. Se kertoo lainan kokonaiskustannukset ja ottaa huomioon kaikki eri kulut lainassa. Kun vertaat lainan kustannuksia keskenään, muista verrata todellista vuosikorkoa keskenään.  

Yleisiä kysymyksiä edullisesta lainasta: 

Paljonko lainaa voi saada?

Voit saada lainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia. Lainamäärään vaikuttaa paljon työtulojen määrä, sillä pankit antavat rahoitusta säännöllisiä tuloja vasten. Myös eläketulot hyväksytään ansiotuloiksi. 

Kenelle lainaa tarjotaan?

Lainaa tarjotaan täysi-ikäisille henkilöille, joilla ei ole maksuhäiriömerkintää. Lisäksi hakijalla on oltava säännöllisiä tuloja ja kotipaikka Suomessa. 

Kuinka nopeasti rahat maksetaan tilille?

Laina maksetaan tilille jopa samana päivänä, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen. Viimeistään rahat maksetaan tilille muutamassa arkipäivässä. 

Kuinka löydän edullisimman lainan? 

Edullisin laina löytyy kilpailuttamalla! Nordsekin lainalistan avulla voit nopeasti kilpailuttaa lainatarjoukset. Lainahakemuksen lähettäminen ei sido mihinkään, joten edullisimman lainatarjouksen etsiminen kannattaa aloittaa heti. 

Joustava laina ilman vakuuksia 

Nordsekin kumppanien kautta haettua lainaa voit käyttää joustavasti, sillä lainassa ei ole vakuuksia. Näin päätät aina itse, mihin rahat käytetään. 

Nosta lainaa vaikka auton ostoa varten. Koska vakuudetonta lainaa voi saada jopa 60 000 euroon asti, sopii se myös isompiin lainatarpeisiin. Esimerkiksi 10 000 euron lainalla voit ostaa käytetyn auton, yli 20 000 eurolla voit jo ostaa auton uutena. 

Voit käyttää vakuudetonta lainaa myös lomalainaksi. Lähde reissuun Eurooppaan tai pidemmällä vaikka heti! Lomaa varten nostettua lainaa haetaan tyypillisesti 500 – 5 000 euroa. Koska lainan voit saada tilille jopa samana päivänä, sopii se myös äkkilähtöihin ja extempore reissuihin. 

Isompia lainoja ilman vakuuksia nostetaan hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Voit esimerkiksi nostaa tonttilainaa tai käyttää lainaa rakennuslainaksi. Ehkä sinulla on mielessä metsän osto, johon tarvitaan rahoitusta? Kaikkiin näihin voi Nordsekin kautta haettua lainaa käyttää. 

Moni ostaa pienempiä elektroniikka ostoksia osamaksulla. Osamaksun avulla sinulla ei tarvitse olla rahaa tilillä laitteiden ostoa varten, mutta niiden kulut voivat olla yllättävän korkeita. Siksi usein voikin olla järkevämpää korvata kalliit osamaksut normaalilla vakuudettomalla lainalla

Jos sinulla on paljon pieniä lainoja käytössä, voi lainojen yhdistäminen olla järkevä vaihtoehto. Lainoja yhdistämällä voit maksaa kalliit pienlainat pois ja korvata ne yhdellä edullisella kulutusluotolla. Yhdistelylainassa säästät kuluissa, sillä saat isompaan lainaan alhaisemman koron. 

Lainojen vertailu kannattaa aina tehdä, sillä vertailun on maksutonta ja ei sido mihinkään. Sekä isot että pienet lainat kannattaa kilpailuttaa, sillä voit säästää kuluissa merkittävästi. Isommissa lainoissa säästöä syntyy usein tuhansia euroja koko laina-ajalta. 

Edullisen lainan hintaan vaikuttavat nämä asiat 

Lainan korkoon vaikutti pankin hinnoittelu ja lainamäärä. Lisäksi hintaan vaikuttaa paljon arvioitu asiakasriski. Käymme läpi tarkemmin, miten pankit arvioivat asiakasriskiä ja mitkä seikat vaikuttavat arviointiin. 

Asiakasriski vaikuttaa suoraan tarjottuun lainamäärään ja lainan korkoon. Pienemmän riskin asiakkaalle voidaan tarjota suurempi lainamäärä ja edullisempi korko. Tässä tärkeimmät asiat, jotka vaikuttavat arviointiin: 

 • Tulojen määrä 
 • Muiden lainojen määrä 
 • Menot 
 • Työsuhteen kesto 
 • Aikaisempi maksukäytös
 • Osoitetiedot 
 • Ikä 

Tärkeimmät tekijät arviointiin ovat tulojen määrä ja sinun muiden lainojen määrä. Jos sinulla on paljon muita lainoja maksettavana, voi se vaikuttaa negatiivisesti lainatarjoukseen. Älä kuitenkaan koskaan valehtele lainahakemuksessa, sillä pankit tarkistavat annetut tiedot. 

Tuloiksi lasketaan ainoastaan ansiotulot, jotka ovat säännöllisiä tuloja. Näin siis pääomatuloja ei lasketa yleensä riskiarviointiin. Mikä sitten on riittävät tulot? Se riippuu paljon eri pankeissa. Usein voit saada vakuudetonta lainaa, kun sinulla on vähintään 15 000 – 20 000 euroa bruttotuloja vuodessa. 

Edullisen lainan korko esimerkki 

Lainan korkoon vaikuttaa moni tekijä – isona tekijänä on nostettava lainamäärä. Tässä esimerkkejä, mikä on on normaali vaihteluväli edulliselle lainalle eri lainasummille. 

Lainasumma Koron vaihteluväli Tyypillinen maksuaika 
1 000 €12 – 20 %2 – 4 vuotta
5 000 €10 – 18 %3 – 6 vuotta
10 000 €7 – 15 %4 – 7 vuotta
20 000 €5 – 14 %6 – 10 vuotta
30 000 €4 – 12 %7 – 11 vuotta
40 000 €4  – 10 %8 – 13 vuotta
60 000 €4 –  8 %9 – 15 vuotta

Halpa laina nopeasti käytössä

Nykyään voit saada halpaa lainaa nopeasti käyttöön. Nopeudesta ei tarvitse maksaa ylimääräistä, sillä pankit tarjoavat myös pikalainaa ilman vakuuksia.

Lainan hakeminen onnistuu muutamassa minuutissa. Hakemukseen riittää perustiedot sinusta, lainatarpeesta ja omasta taloudesta. Liitteitä ei tarvitse lähettää vielä, sillä ne pyydetään erikseen hyväksytyn luottopäätöksen yhteydessä. 

Saat tarjoukset katsottavaksi jopa heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Viimeistään saat kaikki tarjoukset 6 tunnin sisällä hakemuksen lähettämisestä. Siksi ei kannata hyväksyä heti ensimmäistä tarjousta, sillä voit saada halvempia korkotarjouksia katsottavaksi. 

Rahat maksetaan tilille viimeistään kahdessa arkipäivässä siitä, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen. Nopeimmillaan voit saada rahat tilille heti allekirjoitetun sopimuksen jälkeen. 

Edullisin laina yhteishakijan kanssa

Kun nostat lainaa toisen hakijan eli yhteishakijan kanssa, saatte usein paremman koron lainalle. Miksi? Koska kaksi maksajaa lainalle on matalampi riski pankille kuin yksi. 

Usein rinnakkaishakija lainalle on puoliso tai perheenjäsen. Kun lainaa nostetaan yhdessä käyttöön, sitoutuvat molemmat hakijat maksamaan lainan takaisin. Sillä ei ole väliä, kumpi hakijoista lopulta maksaa lainan takaisin. 

Yhteishakijan kanssa nostettuun lainaan tarjotaan matalampi korko, joten sen avulla säästät usein kuluissa. Lisäksi voitte saada isomman lainan käyttöön, sillä lainassa on kaksi maksajaa. 

Moni nostaa yhdistelylainaa yhteishakijan kanssa, jolloin kalliit pienet lainat voidaan kerralla maksaa pois. Hakiessa lainaa yhteishakijan kanssa laita raksi ruutuun kohtaan, jossa kysytään, haetaanko lainaa yhdessä toisen hakijan kanssa. 

Näillä kriteereillä voit saada edullista lainaa 

Voit saada edullista lainaa ilman vakuuksia, kun seuraavat minimiehdot täyttyvät: 

 • Olet vähintään 18 vuotias
 • Kotipaikka on Suomessa
 • Ei maksuhäiriöitä 
 • Säännöllisiä tuloja 

Lisäksi sinulla on oltava kotimainen henkilötunnus. Usein pankit edellyttävät, että olet asunut Suomessa vähintään 36 kuukautta. 

Sinun ei siis tarvitse etukäteen tietää, voitko saada lainaa pankeista. Lainan hakeminen ei sido mihinkään, joten voit huoletta tarkistaa oman luottokelpoisuuden ilman, että sitoudut mihinkään. 

Yleisimmät syyt hylättyyn lainapäätöksen ovat maksuhäiriömerkintä, säännöllisten tulojen puute ja muiden lainojen määrä. 

Vaikka et saanut juuri nyt lainatarjousta pankeilta, voit aina hakea uudelleen tarjouksia 6 kuukauden päästä. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä – tulisi sinun päästä eroon ensin maksuhäiriömerkinnästä ennen lainan hakemista. 

Kilpailuta lainat Nordsekin avulla 

Kilpailuttamalla lainat selvität nopeasti yli 30 luotonantajan korkotarjoukset. Näin saat selville, mistä voit saada lainaa edullisesti. 

Lainan hakeminen onnistuu minuuteissa, eikä hakemukseen tarvita liitteitä. Koska hakeminen ei sido mihinkään, voit hakea lainaa vaikka et ole varma, voidaanko lainaa sinulle myöntää. 

Edullisen lainan etsiminen kannattaa tehdä lainavertailun avulla, sillä se on helpoin ja nopein tapa selvittää parhaat korkotarjoukset

Lainan hinta koostuu korosta, avaus palkkiosta ja tilinhoitomaksuista. Paras tapa selvittää halpa laina on vertailla lainan kokonaiskustannuksia keskenään. Voit maksaa vakuudettomat lainat aina etuajassa takaisin. Jos siis saat paremman korko tarjouksen, voit maksaa kalliimman lainan aina pois. 

Vertaa Nordsekin lainalistan avulla, mistä voit saada lainaa ilman vakuuksia 500 – 60 000 euroa. Lainan hakeminen kannattaa tehdä jo tänään, jolloin selvität parhaat korkotarjoukset hetkessä!

Usein kysytyt kysymykset edullisista lainoista: 

Kuka voi saada lainaa?

Lainaa voi saada vähintään 18-vuotias hakija, jolla ei ole maksuhäiriömerkintää. Hakijalla on oltava säännöllisiä tuloja ja kotipaikka Suomessa. 

Mistä edullisin laina löytyy?

Paras tapa selvittää edullisin laina sinulle on kilpailuttaa lainatarjoukset Nordsekin lainalistan avulla. Näin selvität yhdellä hakemuksella, mistä saat parhaan koron lainalle. 

Mikä on pisin mahdollinen laina-aika?

Pisin laina-aika on 15 vuotta. Normaalisti maksuaikaa tarjotaan 1 – 15 vuotta. 

Miksi lainat kannattaa vertailla?

Vertailu on maksutonta ja ei sido mihinkään. Koska säästät vertailun avulla kuluissa, kannattaa se tehdä aina lainaa hakiessa. 

Mikä on edullinen laina?

Edullinen laina on sellainen, jossa kokonaiskustannukset pysyvät matalana. Todellinen vuosikorko paljastaa, mikä laina on edullinen. 

Mistä halvin laina?

paras laina löytyy, kun kilpailutat Nordsekin kumppanien avulla lainasi. Näin selvität jopa yli 30 luotonantajalta, millä korolla voit saada lainaa. 

Mihin lainaa voi käyttää?

Päätät itse lainan käyttötarkoituksen, sillä nostettu laina on vakuudetonta. Yleisiä käyttötarkoituksia lainalle on matkustaminen, remontointi, kodinkoneiden hankinta ja muiden lainojen poismaksu. 

Mikä on lainan todellinen vuosikorko?

Todellinen vuosikorko vaihtelee paljon lainoissa. Normaalisti se on 4,5 – 38%. Vertailemalla tarjouksia keskenään selvität, mikä on sinulle tarjottava edullisin korko. 

Mikä lainamuoto on edullisin?

Vakuudellinen laina on edullisin, sillä annat vakuuksia pankille lainan takuuksi. Vakuudettomissa lainoissa usein edullisin lainamuoto on normaali kulutusluotto, jossa lainaa maksetaan takaisin tasaerissä joka kuukausi. 

Kuinka nopeasti lainapäätös tulee?

Saat ensimmäiset lainapäätökset heti hakemuksen lähettämiseen jälkeen. Viimeiset tarjoukset tulevat 6 tunnin sisällä hakemisesta. 

Vaikuttaako korkojen nousu lainan hintaan?

Kyllä vaikuttaa, sillä lainan korko koostuu korko marginaalista ja viitekorosta. Jos viitekorko nousee, nousee myös lainan korko. 

Tarvitsenko vakuuksia tai takaajia lainaan?

Vakuudettomassa lainassa ei tarvita vakuuksia tai muita takaajia lainaan. Pelkkä oma henkilötakaus riittää. 

Onko laina vakuudetonta?

Kaikki lainat 500 – 60 000 euroa on vakuudetonta, jota haetaan Nordsekin avulla. 

Mikä on joustavin lainamuoto?

Vakuudeton laina on joustavin lainamuoto, sillä päätät lopulta aina itse rahan käyttötarkoituksen. 

Miksi en saanut lainaa?

Yleisimmät syyt hylättyyn lainapäätökseen ovat maksuhäiriömerkintä, puutteelliset tiedot hakemuksessa, liian vähän tuloja tai liikaa velkaa muualle.  

Mikä on tasaerä?

Tasaerä tarkoittaa, että maksat joka kuukausi lainan kuukausierää saman verran. Tällöin takaisinmaksu on helppoa, sillä kuukausierä pysyy samana koko laina-ajan. 

Voinko maksaa lainan etuajassa takaisin? 

Kyllä voit, sillä kaikki vakuudettomat lainat voi maksaa etuajassa takaisin ilman erillistä ilmoitusta. Säästät kuluissa, kun maksat lainan etuajassa takaisin. 

Miksi lainaa kannattaa hakea yhteishakijan kanssa? 

Saat paremman koron lainalle, kun lainaa haetaan yhdessä toisen hakijan kanssa. Lisäksi yhteishakijan kanssa nostettua lainaa voi saada isomman summan, sillä lainassa on kaksi takaisinmaksajaa. 

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Lainaa 25000

Lainaa 25000 euroa ilman vakuuksia  Monella voi tulla eteen tilanteita, jolloin on tarvetta ulkopuoliselle rahoitukselle. 25 0000 euron Lainan avulla voidaan toteuttaa pitkäaikaisia haaveita, vaikka...

 Lainaa 15000 euroa

15000 euron laina heti tilille  Voit saada 15000 euron lainan tilille heti, sillä pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät lainapäätöksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Laina maksetaan tilille...

Lainaa 40000 

Lainaa 40000 euroa ilman vakuuksia  Kilpailuta 40 000 euron laina ilman vakuuksia jo tänään, niin selvität sinulle parhaan korko tarjouksen. Lainan kilpailuttaminen on maksutonta ja...

Lainaa 30000 euroa 

Lainaa 30000 euroa  Nosta 30 000 euron laina ilman vakuuksia nopeasti netistä. Lainahakemus onnistuu nopeasti muutamassa minuutissa ja saat heti lainatarjoukset jopa 30 pankilta ja...