Metsälaina – vertaa eri vaihtoehdot

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Metsälaina vertailun avulla edullisesti 

Oletko ostamassa metsää? Moni suomalainen sijoittaa metsään, sillä se on tasaista kassavirtaa tuottava sijoituskohde. Voit hakea Nordsekin avulla metsälainaa milloin tahansa. Koska hakeminen vie vain muutaman minuutin, saat nopeasti selvitettyä sinulle tarjottavan rahoituksen ehdot. 

Ennen lainan hakemista on hyvä selvittää, paljonko lainaa on tarkoitus nostaa ja mikä on omaan talouteen sopivaa kuukausierä. Näin voit hakea juuri sopivan kokoista lainamäärää vertailupalvelusta. 

Lähettämällä lainatarjouksen vertailupalvelusta voit saada jopa yli 20 luotonantajalta tarjouksen. Näin sinun ei tarvitse hakea erikseen lainaa jokaisesta pankista selvittääkseen parhaan korkotarjouksen. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Lainatarjousten vertailu auttaa löytämään edullisimman lainan nopeasti. Kilpailuttamalla varmistat, että sinulla on edullisin metsälaina käytössä. 

Näin haet metsälainaa

Selvitä tarvittava rahoitus.

Näin voit hakea juuri oikeaa määrää lainaa.

Kilpailuta lainat.

Kilpailuttaminen onnistuu yhdellä hakemuksella Nordsekin kumppanien avulla.

Vertaile eri tarjouksia.

Yleensä edullisin tarjous on myös paras lainatarjous.

Hyväksy paras lainatarjous.

Pankki voi pyytää vielä liitteitä jälkikäteen ennen lainasopimuksen allekirjoitusta.  

Nosta laina ja osta metsää.

Hae metsälainaa jopa 60 000 €

Metsälainaa voidaan hakea hyvin erikokoisiin tarpeisiin. Koska metsätiloja on myynnissä muutamasta tuhannesta eurosta ylöspäin, joten myös lainatarve vaihtelee metsätilan mukaan. Metsän hintaan vaikuttaa erityisesti metsän koko ja sijainti. 

Metsälaina on vakuudeton laina, jossa laina nostetaan metsän ostoa varten. Hakijan tulot vaikuttavat paljon siihen, kuinka paljon metsälainaa voidaan nostaa. Jos sinulla on paljon tuloja, voit saada lainaa jopa 60 000 euroa metsän hankintaa varten. Kun tiedät tarkkaan oman budjetin metsän ostoa varten, voit aloittaa tarkemman selvittelyn sinulle sopivasta metsästä. 

Nordsekin avulla lainojen vertailu on hyvin helppoa. Lainahakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Koska lainatarjoukset ovat voimassa jopa 4 viikkoa, voit lähettää tarjouspyynnön vaikka heti. Näin tiedät tarkkaan, minkälaisen metsän voisit lainalla ostaa. 

Lainojen kilpailutus kannattaa aina, sillä vain kilpailuttamalla selvität sinulle parhaan koron. 

metsalaina infographic

Kysymyksiä metsälainasta:

Paljonko lainaa voi saada?

Voit saada lainaa Nordsekin kumppaneilta jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia ja takaajia. Usein isompaan lainaan vaaditaan kaksi henkilötakaajaa. 

Kenelle lainaa voidaan myöntää?

Voit hakea lainaa, kun olet täysi-ikäinen, sinulla on puhtaat luottotiedot, kotipaikkasi on Suomessa ja sinulla on ansiotuloja. 

Kuinka nopeasti laina maksetaan tilille?

Laina maksetaan nopeimmillaan tilille heti allekirjoitetun lainasopimuksen jälkeen. Usein pankit maksavat lainan tilille 1 – 2 arkipäivän kuluessa. 

Kuinka lainaa maksetaan takaisin?

Lainaa maksetaan takaisin tasaerissä joka kuukausi. Tällöin jokainen kuukausierä on samansuuruinen. Voit maksaa lainan milloin tahansa etuajassa pois – näin säästät kuluissa

Sijoita metsään lainan avulla 

Suomalaiset ovat aina arvostaneet metsää. Se on myös ollut kautta ajan hyvä sijoituskohde, joka on vähintään pitänyt arvoa ja tuottanut tasaista kassavirtaa. Keskimäärin metsäomistus on tuottanut omalle pääomalle noin 4% vuosituoton. Hyvin hoidetulla metsällä sijoituksen tuottoa voidaan kasvattaa merkittävästi tästä. 

Vakuudetonta lainaa voit käyttää metsän ostamisen lisäksi esimerkiksi rakentamista varten. Vai onko sinulla kenties tiedossa tontti, johon tarvitset rahoitusta? Näihin kaikkiin tarpeisiin normaali vakuudeton laina sopii hyvin. 

Et sitoudu mihinkään hakiessa metsälainaa. Koska lainan kilpailuttaminen on täysin maksutonta, on fiksua kilpailuttaa laina heti tarpeen syntyessä. Lainatarjoukset ovat voimassa viikkoja, joten sinun ei tarvitse tehdä kiireessä päätöksiä. 

Yleisimmät syyt hylättyyn lainapäätökseen

Koska lainan hakeminen onnistuu muutamassa minuutissa, voit selvittää nopeasti luottokelpoisuutesi metsälainaan. Alla listattuna yleisimpiä syitä, miksi metsälainaa ei ole saatu. 

Maksuhäiriömerkintä

Valitettavasti lainaa ei voida myöntää, mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintä. Voit hakea uudestaan lainaa, kun olet saanut maksettua velat ja maksuhäiriömerkintä on poistettu. 

Virheelliset tiedot hakemuksessa

Yleinen virhe on täyttää hakemus kiireessä ja kirjoittaa virheellisesti omia henkilötietoja. Toinen virhe on valehdella tarkoituksella esimerkiksi tulojen määrässä tai muiden lainojen määrässä. Muista, että pankki tarkistaa tärkeimmät tiedot hakemuksen lähettämisen jälkeen. 

Liian vähän tuloja 

Jos sinulla ei ole riittävästi tuloja lainan takaisinmaksuun, saat usein hylätyn luottopäätöksen. Osa pankeista pitää lainansaannin tulorajana 15 000 – 20 000 euroa vuodessa. 

Ikää ei riittävästi 

Ikäraja vaihtelee eri luotonantajilla. Ikäraja vaihtelee 18 – 24 vuoden välillä. 

Kotipaikka ulkomailla 

Lainaa ei voida myöntää, mikäli asuinpaikka ei ole Suomessa, vaikka olisit suomen kansalainen. Lisäksi lainaan vaaditaan kotimainen henkilötunnus ja suomalainen pankkitili. 

Liian paljon lainoja muualta

Mikäli sinulla on paljon velkaa, voi luotonantaja antaa hylätyn lainapäätöksen. Maksamalla lainoja takaisin velan määrä laskee ja voit hakea uudelleen lainaa myöhemmin. 

Metsälainan hyödyt ja haittapuolet 

Metsälaina voi olla fiksu tapa kasvattaa omaa varallisuutta. Kaikille se ei kuitenkaan sovi. 

Tässä listattuna metsälainan suurimmat edut ja haitat: 

Edut:Huonot puolet:
Mahdollistaa metsän ostonKorko voi olla korkea 
Vakuudeton sijoituslaina Sijoituksen nettotuotto ei välttämättä nouse plussalle 
Rahoitus koko metsälle Korko syö sijoituksen tuottoa 
Nopeasti tilillä Velkamäärä kasvaa
Käytä joustavastiKulut nousevat heti, tulot vasta viiveellä 

Käytä rahoitusta myös metsän hoitamiseen 

Metsälainaa voit käyttää hyvin joustavasti. Metsän ostamisen lisäksi sitä voidaan käyttää metsän hoitoon ja työkoneiden hankintaa varten. 

Jos tavoitteena on hoitaa itse metsää, voit tarvita työkoneita käyttöön. Vakuudeton rahoitus on siitä hyvä lainatuote, että päätät itse rahan käyttökohteen. 

Usein metsän ostaminen aiheuttaa kuluja etukenossa. Näin oma kassavirta on negatiivinen, sillä metsästä saatavat tulot tulevat viiveellä. Tästä johtuen moni hakee lainaa sijoitusta varten. 

Ennen metsän ostamista on hyvä arvioida seuraavia asioita: 

  • Paljonko metsän ostaminen on tarkoitus tuottaa
  • Paljonko tarvitsen lainaa metsän ostoa varten 
  • Kattaako metsän tuotto sen kustannukset
  • Milloin saan tuloja metsästä 
  • Mikä on sopiva kuukausierä metsälainalle 

Hae joustavaa metsälainaa Nordsekin avulla 

Metsälainaa voit hakea Nordsekin avulla jopa 60 000 euroon asti. Maksuaikaa voit saada lainalle 1 – 15 vuotta. 

Ennen lainan hakemista on hyvä selvittää, kuinka suuri on rahantarve. Metsätilan koko ja sijainti määrittävät, paljonko metsä maksaa. Kun sinulla on lainatarjous valmiina, voit aloittaa metsän ostamisen vaikka heti.

Lainan hakeminen on hyvin nopeaa, sillä hakemukseen ei tarvita liitteitä tai takaajia. Saat heti lähettämisen jälkeen ensimmäisiä lainatarjouksia ja kaikki tarjoukset 6 tunnin sisällä. 

Lainojen kilpailutus kannattaa, sillä saa sen avulla yhdellä hakemuksella jopa yli 20 pankilta tarjouksen metsälainalle. 

Nordsekin avulla selvität nopeasti, mistä pankista saat halvinta metsälainaa käyttöön. 

Usein kysyttyä metsälainasta:

Paljonko metsälainaa voi saada?

Metsälainaa voi saada 1 000 – 60 000 €. Selvität tarjouspyynnön avulla nopeasti, paljonko sinulle voidaan tarjota vakuudetonta metsälainaa. 

Kannattaako metsän ostaminen lainalla?

Metsän ostaminen lainalla kannattaa, mikäli sen tuotto ylittää kaikki kustannukset. Ennen lainan nostamista laske tarkkaan, paljonko on sijoituksen odotettu tuotto. 

Kuinka voin vertailla lainojen hintoja?

Lainojen vertailu onnistuu helposti kilpailuttamalla lainat Nordsekin kumppanien kautta. Näin saat katsottavaksi yli 20 luotonantajan tarjoukset yhden hakemuksen avulla. Vertaa lainan todellista vuosikorkoa keskenään. 

Voinko hakea metsälainaa puolison kanssa?

Lainaa voi hakea puolison eli rinnakkaishakijan kanssa. Kun lainaa haetaan yhdessä puolison kanssa, voidaan hakijoille tarjota isompi lainasumma edullisemmalla korolla. 

Milloin metsälainaa ei kannata nostaa?

Metsälainaa ei kannata nostaa, mikäli siitä saatava tuotto ei ylitä kustannuksia. Lisäksi metsälainaa ei kannata nostaa, mikäli lainan takaisinmaksu on vaikeaa ja kuukausierä on liian suuri. 

Kuinka nopeasti saan rahat tilille?

Laina maksetaan tilille viimeistään kahdessa arkipäivässä siitä, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen verkkopankkitunnuksilla.

Tarvitaanko lainaan vakuuksia?

Lainaan ei tarvita vakuuksia, sillä metsälaina on vakuudetonta lainaa. 

Joudunko maksamaan metsästä kiinteistöveroa?

Metsänomistukseen liittyviä veroja ovat poistuva metsänhoitomaksu, kiinteistövero, jos metsäpalstaan kuuluu rakennuksia tai tonttioikeutta, kiinteistökaupoista perittävä varainsiirtovero sekä perintö- ja lahjavero.

Mitä metsänomistaja voi vähentää verotuksessa?

Metsänomistaja saa vähentää kaikki metsätalouden harjoittamisesta syntyneet metsänhoitokulut verotuksessa. 

Mikä on metsätila?

Metsätila on itsenäinen, kiinteistörekisteriin merkitty tila, jolla on nimi ja rekisterinumero. Metsätilaan kuuluu metsätalousmaa puustoineen ja taimikkoineen. Metsätila luetaan kiinteäksi omaisuudeksi.

Paljonko metsätila maksaa?

Koko maassa metsämaan keskihinta vuonna 2018 on 2 895 euroa hehtaarilta, kun vastaava luku oli vuosi sitten 2 738 euroa. Yleisesti ottaen kalleinta metsä on Etelä-Suomessa, jossa tilan hinta on keskimäärin viisinkertainen verrattuna Lappiin.

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.