Laina yhteishakijan kanssa

Janne Häkkinen

Lainaa yhteishakijan kanssa jopa 60 000 euroa 

Voit hakea lainaa yhteishakijan kanssa paremmilla ehdoilla, kuin hakisit yksin lainaa. Rinnakkaishakija lainalle pienentää pankin luottoriskiä, jonka takia lainalle voidaan tarjota parempi korko. Sen lisäksi lainaa voidaan tarjota isompi määrä kuin yksin hakiessa. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Laina kannattaa aina kilpailuttaa myös silloin, kun haet lainaa yhdessä toisen kanssa. Usein rinnakkaishakijan kanssa nostetaan isompi yli 10 000 euron lainasumma, mutta se sopii myös pieniin nosto määriin. Kaikkien kokoiset lainasummat kannattaa kilpailuttaa, sillä korkotaso vaihtelee paljon pienissä ja suuremmissa lainoissa. 

Nordsekin avulla voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Lainatarjoukset kannattaa kilpailuttaa, sillä lainanantajien hinnoissa on paljon vaihtelua.

Näin haet lainaa yhteishakijan kanssa

Hae lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa

Ilmoita hakemukseen, että haette yhteishakijan kanssa lainaa. 

Vertaile tarjouksia 

Vertaile erityisesti todellista vuosikorkoa. 

Allekirjoita paras lainatarjous 

Rahat tilille jopa heti – viimeistään kahdessa päivässä. 

Tästä syystä laina kannattaa nostaa yhteishakijan kanssa 

Moni suomalainen tekee lainahakemuksen puolison kanssa kahdestaan, kun ollaan tekemässä remonttia tai muita hankintoja yhdessä. Kun lainaa haetaan yhteishakijan kanssa, voitte saada paremman koron lainalle. Tämä johtuu siitä, että pankin riski pienenee, kun lainassa on kaksi maksajaa. 

Pienempi riski luotonantajalle alentaa lainatarjouksen korkoa, joten voitte saada yhdessä lainaa matalammalla korolla käyttöön. Alhaisemman koron lisäksi lainaa voidaan tarjota suurempi lainamäärä kahdelle hakijalle. Koska lainanhakijoiden tulot lasketaan yhteen, saatte isommilla yhteisillä tuloilla myös isomman lainatarjouksen. 

Jos haettava lainasumma on suuri, kannattaa rinnakkaishakija liittää hakemukseen. Rinnakkaishakijan ottaminen kannattaa erityisesti silloin, kun päähakijan tulot ovat epäsäännöllisiä. Pankit rahoittavat aina säännöllisiä tuloja vasten, joten hakijoiden ansiotulot vaikuttavat paljon tarjottuun lainaan. 

Lainan vertailu kannattaa aina tehdä, riippumatta siitä onko kyseessä pieni pikavippi vai isompi lainatarve. Voit hakea lainaa Nordsekin avulla pieniin muutaman sadan euron lainoihin tai isompiin lainoihin aina 60 000 euroon asti. Koska lainojen korot vaihtelevat paljon sekä pienissä että suurissa lainoissa, kannattaa kilpailuttaminen tehdä aina vakuudettomissa lainoissa. 

Minkälaisia lainoja rinnakkaishakijan kanssa voi hakea? 

Pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat erilaisia vakuudettomia lainoja. Kaikkia yleisimpiä lainoja voidaan hakea myös rinnakkaishakijan kanssa. Lisäämällä yhteishakijan lainahakemukseen varmistat, että saatte käyttöön mahdollisimman edullisen koron. Erityisesti rinnakkaishakija kannattaa lisätä, kun päähakijalla on epäsäännölliset tai alhaiset tulot. Jos toisella hakijalla on säännölliset tulot, voidaan lainaa tarjota huomattavasti paremmilla ehdoilla.

Kulutusluotto on normaali yhdellä kerralla nostettu kertalaina, jota maksetaan takaisin sovitulla aikataululla 1 – 15 vuoden maksuajalla takaisin. Voit nostaa kulutusluottoa pieniin ja suurempiin hankintoihin, vaikka kodin remonttiin tai lomalle lähtöön. 

Joustoluotto eroaa normaalista kulutusluotosta siten, että sitä ei tarvitse nostaa kerralla käyttöön. Joustoluotto toimii kuten luottokortti, jossa voit tehdä tarvittaessa nostoja myös pienissä erissä. Se sopii hyvin kuluttajalle, jolla tulee jatkuvia pieniä nostotarpeita lainalle. Käytä joustoluottoa vara-kassana ulkomailla tai laskujen maksuun. 


Yhdistelylaina on hyvä tapa säästää kuluissa, kun sinulle on kertynyt useampi vakuudeton laina maksettavaksi. Lainojen yhdistelyn avulla yhdistät pienet lainat yhdeksi isommaksi lainaksi, jolloin lainan korko laskee. Yksi isompi laina säästää kuluissa, sillä alhaisemman koron lisäksi maksat vain yhdestä lainasta kiinteitä maksuja.

Rinnakkaishakija vastaa velasta yhdessä päähakijan kanssa 

Yleinen harhaluulo rinnakkaishakijan kanssa nostetusta velasta on se, että molemmat hakijat vastaavat vain tahollaan oman puolikkaan takaisinmaksusta. Tämä ei pidä paikkansa, sillä molemmat takaajat vastaavat koko lainasumman takaisinmaksusta riippumatta siitä, kuka on maksat velkaa takaisin. 

On siis tärkeä huomata, että molemmat hakijat vastaavat kuten päähakija velanmaksusta. Jos nostatte yhdessä vaikka 20 000 euroa lainaa, on molemmat hakijat vastuussa koko lainan takaisinmaksusta. Vaikka toinen hakijoista olisi vastannut kokonaan velan maksusta 10 000 euroon asti, ovat molemmat hakijat velvollisia hoitamaan vielä puuttuvan osuuden velasta pankille. 
Rinnakkaishakijalla on samat kriteerit lainansaantiin kuin lainaa yksin hakiessa. Hakijan on on oltava täysi-ikäinen, jolla on puhtaat luottotiedot, kotipaikka Suomessa ja säännöllisiä tuloja. Mikäli toisella hakijalla on luottohäiriömerkintä, ei häntä kannata liittää lainan rinnakkaishakijaksi. Tämä huonontaa mahdollisuutta saada lainaa, kuin että hakisit lainaa ilman maksuhäiriömerkintää yksin.

Eri käyttötarkoituksia yhteishakijan kanssa nostettuun lainaan 

Vakuudeton laina on siitä yksinkertainen ja helppo lainatuote, että voit aina itse päättää sen lopullisen käyttötarkoituksen. Laina sopii hyvin nopeaan käyttötarkoitukseen, sillä rahat voit saada tilille jopa samana päivänä. Rinnakkaishakijan kanssa nostettua lainaa voidaan käyttää joustavasti.

Käytännössä kaikki vakuudettomat lainat ovat pikalainoja, sillä myös pankkien tarjoama laina on tilillä viimeistään muutamassa päivässä. Nopeuden sijaan vertailussa kannattaakin kiinnittää huomio lainan korkoon ja tarjottuun lainasummaan. 

Voit käyttää vakuudetonta lainaa täydentämään vakuudellista lainaa. Koska vakuudellista lainaa myönnetään vain osalle ostettavasta kohteesta, tarvitaan siihen omarahoitusosuutta. Voit käyttää vakuudetonta lainaa vaikka mökkilainan omarahoitusta varten.  

Moni hakee kodin remonttia varten lainaa yhteishakijan kanssa, sillä remonttilainaa nostetaan usein isompi määrä 10 000 – 30 000 euroa. Remonttilaina voi olla fiksu investointi, sillä sen avulla voidaan parantaa kodin viihtymistä ja myyntiarvoa. 

Lomalle lähtö on yleinen lainan käyttökohde. Ehkä sinulla ja perheelläsi on tarve ottaa pieni irtiotto arjesta etelän auringossa? Lomalaina nostetaan vakuudettomana usein 2 000 – 10 000 eurolle. Jos laina halutaan nostaa joustoluottona, voi reissuluotto olla sopiva lainatuote. 

Autolaina voi olla järkevä nostaa yhteishakijan kanssa, sillä usein lainaa nostetaan hieman isompi summa kerralla käyttöön. Vakuudettoman autolainan avulla voit ostaa autoliikkeen lisäksi ajoneuvon yksityiseltä myyjältä käytettynä. Kun nostat autolainan vakuudettomana, saat auton omiin nimiin heti ostohetkestä alkaen. Häät ovat yleinen käyttötarkoitus vakuudettomalla lainalle.

Häälainan avulla voit järjestää elämäsi juhlat itsellesi, perheellesi ja ystäville. Hääbudjettiin vaikuttaa paljon se, missä juhlat pidetään ja kuinka moni kutsuvieras kutsutaan. Häälainaa nostetaan muutamasta tuhannesta eurosta aina 20 000 euroon asti. 

Mitä tulisi tietää yhteislainan hakemisesta?

Lainan hakeminen yhdessä on helppoa ja nopeaa. Nämä asiat sinun tulisi tietää lainan hausta yhteishakijan kanssa:

  1. Ilmoita hakemukseen, että haette rinnakkaishakijan kanssa lainaa 

Lainahakemuksessa on mahdollista liittää rinnakkaishakija hakemusta varten. 

  1. Ilmoita rinnakkaishakijan tiedot päähakijan tietojen lisäksi 

Ilmoita päähakijan ja rinnakkaishakijan tiedot hakemukseen. 

  1. Liitetiedot voidaan vaatia molemmilta hakijoilta 

Etenkin isommissa lainasummissa vaaditaan liitetietoina verotustodistus tai muut palkkatiedot. 

  1. Allekirjoitus vaaditaan molemmilta hakijoilta 

Laina voidaan myöntää vasta, kun molemmat hakijat ovat allekirjoittaneet lainasopimuksen. 

  1. Maksu päähakijan tilille 

Laina maksetaan kotimaiselle pankkitilille, joka on päähakijan nimissä. 

Lainan hakeminen onnistuu kokonaan verkossa. Hakemus, liitteiden lähettäminen ja sopimuksen allekirjoitus onnistuu kaikki sähköisesti. Laina maksetaan usein ilmoitetulle pankkitilille 1 – 2 arkipäivän kuluessa sopimuksen allekirjoituksesta. 

Lainaa ilman rinnakkaishakijaa 

Voit aina hakea lainaa yksin, mikäli mahdollisuutta ei ole ottaa toista rinnakkaishakijaa lainahakemukseen. Suurin osa lainoista nostetaan ilman rinnakkaishakijaa, joten lainan nostaminen ei ole ongelmallista yksin. 

Sitä paremmin olet hoitanut raha-asiat, sitä paremmilla ehdoilla voit saada nostettua lainaa yksin ilman yhteishakijaa. Pankit arvioivat lopulta aina riskiä siitä, että lainaa ei voida maksaa takaisin. Lainapäätökseen vaikuttavat hakijan tulot ja aikaisempi maksukäytös. 

Sitä enemmän sinulla on säännöllisiä tuloja, sitä isompaa lainaa voidaan tarjota. Isompi lainasumma laskee lainan korkotasoa, joten voit saada tällöin myös edullisemmalla korolla lainaa. 

Lainaa kannattaa nostaa ilman rinnakkaishakijaa, mikäli toisella hakijalla on maksuhäiriömerkintä. Koska pankit tarjoavat lainaa vain puhtaille luottotiedoille, ei takaajaksi kannata liittää luottotiedot menettänyttä hakijaa.

Yhdistä lainat yhteishakijan kanssa

Monella kuluttajalla on käytössä useampi pieni laina, osamaksu tai pikalaina. Koska erilaisten osamaksujen nostaminen on ollut erittäin helppoa, on niitä voinut tulla kuin huomaamatta nostettua useampi. 

Pienten osamaksujen ja lainojen korot ovat usein korkeita. Koron lisäksi maksat lainoissa aina kiinteää kuukausimaksua. Kun käytössä on useampi pienlaina, voi näiden kiinteiden maksujen suuruus olla yllättävän iso osa kokonaiskuluista. 

Lainojen yhdistäminen säästää kuluissa kahdella tavalla. Ensinnäkin korko laskee isommissa lainoissa, joten yhdistelylainassa saat matalamman koron käyttöön kuin pienissä lainoissa. Säästät myös kuluissa, kun maksettavana on vain yksi kiinteä kuukausimaksu useamman sijaan. Sitä useampi pienlaina sinulla on käytössä, sitä enemmän voit säästää  jo pelkästään kuukausimaksujen vähentämisellä. 

Voit yhdistää lainat yhteishakijan kanssa, jolloin lainaan voidaan tarjota parempi korko. Voitte saada yhdessä myös isomman lainasumman käyttöön, jolloin useampi kalliimpi laina voidaan maksaa pois. Vaikka ette saisi maksettua yhdistely lainalla kaikkia lainoja pois, kannattaa sen avulla maksaa ensin kaikkein kalleimmat lainat pois. 

Maksamalla vain yhtä lainaa takaisin yhteishakijan kanssa säästyy myös aikaa, jolloin useamman lainan kuukausieriä ei tarvitse hoidella joka kuukausi. Kun teillä on käytössä vain yksi isompi laina, on myös lainan maksuvapaasta ja muista joustoista helpompi neuvotella!

Kilpailuta lainat yhteishakijan kanssa Nordsekin avulla 

 Suomalainen Nordsek on lainavertailupalvelu, jonka avulla voit löytää jopa yli 30 lainatarjousta yhdellä hakemuksella. Lainahakemuksen tekeminen on maksutonta ja ei sido mihinkään. Voit säästää merkittävästi kuluissa, kun kilpailutat vakuudettomat lainat! 

Vakuudettomat lainat on helppo kilpailuttaa myös yhteishakijan kanssa. Kun haette lainaa yhdessä, voitte saada paremman koron lainalle. Yhteishakijan kanssa haettua lainaa voi saada isomman määrän, sillä pankit saavat lainaan kaksi maksajaa. 

Voitte hakea rinnakkaishakijan kanssa lainaa 500 – 60 000 euroa. Lainan maksuaika on 1 – 15 vuotta, joten voit räätälöidä itselle sopivan maksuaikataulun lainalle. Lainan korko kannattaa aina kilpailuttaa, sillä hinnoissa ja koroissa on isoja eroja. 

Usein yhteishakijan kanssa lainaa nostetaan isompiin yli 10 000 euron lainatarpeisiin. Sitä voidaan myös nostaa pieniin nostomääriin vaikka 4000 eurolle. Koska kyseessä on vakuudeton laina, voitte päättää itse lainan käyttötarkoituksen. Nosta yhteislainaa remonttiin, lomamatkaan tai vaikka auton hankintaan! 

Lainahakemus onnistuu minuuteissa ja on täysin maksutonta. Ensimmäiset tarjoukset saatte heti katsottavaksi, joten laina sopii myös nopeaan tarpeeseen. Voitte rauhassa tutustua lainatarjouksiin, sillä tarjoukset ovat voimassa 2 – 4 viikkoa. Vertailemalla selvitätte nopeasti, mistä löytyy edullisin korko yhteislainalle! 

Usein kysyttyä – lainaa yhteishakijan kanssa 

Kuka voi hakea lainaa Nordsekin avulla?

Voit hakea lainaa Nordsekin avulla, kun olet täysi-ikäinen, sinulla on puhtaat luottotiedot ja kotipaikka on Suomessa. Usein lainaa varten vaaditaan ansiotuloja, mutta osa luotonantajista voi hyväksyä ansiosidonnaisen säännöllisiksi tuloiksi. 

Mitä tarkoittaa yhteishakija?

Yhteishakija tarkoittaa, että lainaa haetaan yhdessä toisen kanssa. Tällöin molemmat lainanhakijat ovat vastuussa lainan takaisinmaksusta. Tyypillinen yhteishakija on puoliso tai perheenjäsen. 

Mitä tarkoittaa rinnakkaishakija?

Rinnakkaishakija tarkoittaa samaa asiaa kuin yhteishakija, jolloin lainaa haetaan yhdessä toisen hakijan kanssa. 

Voiko lainat yhdistää rinnakkaishakijan kanssa?

Kyllä voi. Moni yhdistää lainat rinnakkaishakijan kanssa, sillä voitte saada isomman lainasumman paremmalla korolla, kun lainaa haetaan yhdessä. 

Milloin yhteishakijan lisääminen kannattaa erityisesti?

Yhteishakijan lisääminen kannattaa erityisesti, kun lainan päähakijalla on epäsäännölliset tai pienet tulot. Tällöin yhteishakijan lisääminen parantaa mahdollisuuksia saada hyvä lainatarjous, kun toisella hakijalla on tuloja ja puhtaat luottotiedot. 

Mistä voin hakea lainaa yhteishakijan kanssa?

Voit kilpailuttaa normaalisti lainat yhteishakijan kanssa, jolloin hakemukseen ilmoitetaan toisen hakijan tiedot. Suurin osa lainanantajista myöntää lainaa yhteishakijan kanssa, sillä se vähentää riskiä pankille. 

Mikä on lainan korko? 

Lainan korko on asiakaskohtainen. Selvität tarjouspyynnön avulla nopeasti, millä ehdolla lainaa voidaan tarjota. 

Kuinka paljon voin saada lainaa ilman vakuuksia?

Lainaa voidaan tarjota 500 – 60 000 euroa ilman vakuuksia. Lainasummaan vaikuttaa hakijan tulot ja arvioitu riski. Lisäksi lainamäärään vaikuttaa se, haetaanko lainaa yksin vai yhteishakijan kanssa. 

Mikä on maksuaika lainalle?

Lainan maksuaika on 1 – 15 vuotta. 

Voinko hakea lainaa yhdessä puolison kanssa?

Lainaa voi hakea yhdessä puolison kanssa. Yleensä lainan rinnakkaishakijaksi otetaan puoliso, jolloin lainaa voidaan saada käyttöön paremmilla ehdoilla kuin yksin nostettaessa. 

Miksi lainaa kannattaa hakea rinnakkaishakijan kanssa?

Lainaa kannattaa hakea rinnakkaishakijan kanssa, koska voitte saada isomman lainasumman käyttöön ja alhaisemman koron lainalle. 

Kuinka nopeasti laina maksetaan tilille?

Laina voidaan maksaa heti tilille, tyypillisesti maksu tilille tehdään 1 – 2 arkipäivän kuluessa sopimuksen allekirjoituksesta. 

Tarvitsenko vakuuksia tai takaajia lainaan?

Voit nostaa lainaa ilman vakuuksia, jolloin mitään vakuuksia lainalle ei tarvita. Oma henkilötakaus riittää lainalle, joten muita takaajia ei vaadita. Jos otat toisen takaajan eli rinnakkaishakijan lainalle, voit saada käyttöön isomman lainamäärän paremmalla korolla. 

Voiko luottotiedoton saada lainaa yhteishakijan kanssa?

Suurin osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä ei myönnä lainaa ilman luottotietoja. Jos lainan päähakijalla ei ole maksuhäiriömerkintää, kannattaa laina mieluummin nostaa yksin kuin yhteishakijan kanssa, jolla on luottotiedot menneet. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.