Hae lainaa yhteishakijan kanssa 60 000 euroon asti

LainaaHae lainaa yhteishakijan kanssa 60 000 euroon asti

Voit hakea lainaa 1-60 000 euroa yhteishakijan kanssa. Laina-aikaa voidaan antaa 1-15 vuodelle alkaen 4% vuosikorolla. 

Kun haet lainaa yhteishakijan kanssa, voit säästää kuluissa. Pankit ja rahoitusyhtiöt voivat tarjota lainaa paremmilla ehdoilla, kun haet lainaa yhdessä toisen hakijan kanssa. Yhteishakija on usein samaan kotitalouteen kuuluva henkilö, esimerkiksi puoliso. 

Lainaa rinnakkaishakijan kanssa – tätä se tarkoittaa

Kun haet lainaa rinnakkaishakijan kanssa, sitoudutte molemmat yhdessä maksamaan velan takaisin. Tällöin molemmat velalliset ovat yhteisvastuullisia lainan takaisinmaksusta. 

Lainan hakeminen rinnakkaishakijan kanssa voi olla järkevää, sillä:

 • Saat usein paremmat lainaehdot lainalle 
 • Sopii myös isompaan lainatarpeeseen, kun lainaa maksaa useampi kuin yksi henkilö takaisin
 • Joustoa takaisinmaksuun – usein lainaa voidaan tarjoa pidemmälle laina-ajalle lainakoon noustessa 

On tärkeää muistaa, että rinnakkaishakijan kanssa nostetussa lainassa molemmat ovat henkilökohtaisesti vastuussa koko lainasumman maksusta. 


Rinnakkaishakija tuo lisäturvaa pankille

Rinnakkaishakija tuo pankille lisäturvaa. Koska lainan takaisinmaksusta vastaa useampi kuin yksi henkilö, on maksuhäiriön riski alhaisempi. Pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät hinnoittelun aina riskiperusteisesti. 

Voit saada paremman korkotarjouksen 

Koska laina hinnoitellaan riskiperusteisesti, saat usein paremman korkotarjouksen lainalle, kun haet lainaa rinnakkaishakijan kanssa. Pankin riski vähenee, sillä lainalle on sitoutunut useampi henkilö maksamaan sen takaisin. Sitä useampi rinnakkaishakija, sen alhaisempi pankin tai rahoitusyhtiön riski on. 

Suurempi lainasumma kuin yksin hakiessa.

Kun arvioitu riski laskee, voidaan myös tarjota suurempaa lainasummaa. Rinnakkaishakijan kanssa tehty lainasumma voi olla myös isompi, sillä pankit lainaavat säännöllisiä tuloja vasten. Kun sinulla on mukana toinen maksaja lainalle, ovat myös teidän säännölliset tulot isompia yhdessä. 

Kilpailutat yhteislainat Nordsekin kanssa

Yhteislainojen kilpailuttaminen on hyvin helppoa ja nopeaa Nordsekin kautta. Tässä kolme hyvää syytä kilpailuttaa yhteislainat kauttamme:

 • Säästä kuluissa – kilpailuttamisen avulla säästät usein rahaa ja voit alentaa korkokustannuksia
 • Nopeaa ja helppoa – vain yksi hakemus ja saat lainatarjouksia useammalta pankilta ja rahoitusyhtiöltä
 • Vertailu kannattaa aina – helpoin tapa löytää paras laina on vertailla useampaa lainatarjousta keskenään kilpailuttamisen avulla 

Kun sinulla on lainatarve 1-60 000 eurolle, Nordsek voi auttaa. Kauttamme voit löytää lainaa jopa 15 vuoden takaisinmaksujalle. 

Rahat tilille samana päivänä

Lainojen kilpailuttaminen on myös hyvin nopeaa. Voit nopeimmillaan saada rahat tilille jo samana päivänä, kun hakemus on tehty. 

On pankkikohtaisia eroja, milloin laina maksetaan tilille. Osa rahoitusyhtiöistä voi maksaa tilille rahat heti lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen. Suurin osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä maksaa lainan viimeistään seuraavana arkipäivänä. Saat kaikilta rahoittajilta rahat tilille viimeistään kahden arkipäivän kuluessa sopimuksen allekirjoitushetkestä. 

Moni pankki ja rahoitusyhtiö haluaa nähdä todisteen säännöllisistä tuloista. Helpoiten ja nopeiten saat rahat tilille, kun sinulla on valmiina tarvittavat liitteet lainanmaksua varten. Tarvittava dokumentti riippuu luotonantajasta, josta tyypillisimmät ovat verotustodistus, palkkatosite tai eläketodistus. 

Jotta saat rahat tilille, tulee myös ilmoittaa pankkitilinumero lainanantajan portaalissa. Laina voidaan maksaa suomalaiselle pankkitilille, joka on lainanottajan nimissä. 

Yhteislaina laskuri

Voit katsoa rahoituslaskurista, minkälainen on sopiva kuukausierä ja lainasumma. 

Yhteislainaa voidaan käyttää joustavasti

Yhteislaina on vakuudeton kulutusluotto, jota voi käyttää joustavasti erilaisiin käyttötarpeisiin aina 60 000 euroon asti. Laina-aika on 1-15 vuotta. Yleisiä käyttökohteita ovat:

 • Lainojen yhdistäminen – yhdistämällä useamman pienemmän lainan yhdeksi lainaksi voit säästää kuluissa merkittävästi
 • Koneiden ja laitteiden hankinta 
 • Remontti tai sisustusprojekti
 • Luottokorttivelkojen poismaksu – monet maksavat kalliimmat luottokorttivelat pois yhteislainan avulla 

Milloin yhteishakijasta voi olla erityisesti apua lainansaannissa?

Yhteishakijasta voi olla apua lainansaannissa aina, kun hakijalla on säännölliset tulot ja kotipaikka suomessa. 

Koska pankit rahoittavat säännöllisiä tuloja vasten, auttaa säännöllisen tulojen omaava yhteishakija lainansaannissa. Tässä muutama esimerkki, milloin erityisesti on hyötyä yhteishakijasta:

 • Sinulla on  epäsäännöllisiä tuloja ja yhteishakijalla on säännölliset tulot
 • Olet päätoiminen yrittäjä ja toisella yhteishakijalla on säännölliset tulot
 • Sinulla on määräaikainen työsopimus tai olet työskennellyt vasta vähän aikaa uuden työnantajan palveluksessa 

Rinnakkaishakijan luottotiedot

Hakiessa lainaa rinnakkaishakijan kanssa, tehdään molemmista hakijoista riskiarviointi. Tällöin myös molempien luottotiedot tarkistetaan. 

Yleensä lainansaantiin vaaditaan, että molemmilla hakijoilla on luottotiedot kunnossa. Voi olla kuitenkin erikoistapauksia, jossa riittää, että toisella rinnakkaishakijalla on maksutiedot kunnossa. 

Lainaprosessi rinnakkaishakijan kanssa

Lainan hakeminen rinnakkaishakijan kanssa on hyvin helppoa Nordsekin kautta. Näin se toimii:

 1. Täytä hakemus ja klikkaa kohtaa, että haet lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa
 2. Täytä hakemukseen molempien hakijoiden tarvittavat tiedot ja lähetä hakemus
 3. Voitte allekirjoittaa lainasopimuksen allekirjoittamalla molemmat sähköisesti omilla pankkitunnuksilla

Koska rinnakkaishakijan kanssa voit laskea lainan korkoa, kannattaa usein lainaa hakea yhdessä toisen kanssa. Voit kilpailuttaa lainat Nordsekin palvelusta aina 60 000 euroon asti vaikka jo tänään.

UKK

Yhteislainan vaatimukset

Yhteislainan hakijoilla on oltava säännölliset tulot ja kotipaikka Suomessa. Lisäksi vaaditaan moitteetonta maksuhistoriaa. 

Miksi yhteislainaa kannattaa hakea?

Yhteislainaa kannattaa hakea, sillä voit laskea lainan korkoa ja kustannuksia. Lisäksi voit saada isomman lainasumman, sillä lainaa annetaan säännöllisiä tuloja vasten. 

Mistä voi hakea lainaa yhteishakijan kanssa?

Voit hakea lainaa Nordsekin palvelusta yhteishakijan kanssa. Yhteislainan hakeminen on helppoa. Kun täytät hakemuksen, merkitset hakemukseen, että haet lainaa rinnakkaishakijan kanssa. 

Voiko lainan maksaa takaisin etukäteen, jos lainassa on rinnakkaishakija?

Lainan voi aina maksaa etukäteen pois rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakijan kanssa tehtyä kuluttajaluottoa koskee samat oikeudet kuin yksin hakiessa.
Laissa on määritelty, että lainan voi maksaa aina etuajassa pois myös silloin, vaikkei siitä olisi erikseen mainittu sopimuksessa. 

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Lainaa tekstiviestillä

Lainaa tekstiviestillä nopeasti  Voit hakeaa lainaa tekstiviestillä 500 eurosta ylöspäin. Täyttämällä nopean verkkohakemuksen puhelimella saat nopeasti lainatarjoukset katsottavaksi sähköpostilla ja tekstiviestillä.  Tekstiviestillä nostettu laina on vakuudetonta...

Nordea 

Nordea on Pohjoismaiden suurin pankki ja finanssialan yritys. Nordealla on yli 10 miljoonaa kotitalousasiakasta ja yli 600 000 yritysasiakasta. Nordealla on Suomessa toiseksi eniten...

Lainaa 500

Hae 500 euron laina heti tilille  Tuliko yllättävä rahantarve pienelle 500 euron lainalle? Ehkä astianpesukone meni rikki tai haluat ostaa uuden puhelimen? Tarvitsetko rahaa heti?...

TF Bank tarjoaa vakuudetonta lainaa 

TF Bank tarjoaa vakuudetonta lainaa 40 000 euroon asti suomalaisille. Lainoissa on henkilökohtainen lainakorko  6,99 % - 14,99 %. Lainaa 2 500 € - 40...