Lainojen yhdistäminen – yhdistä lainat ja säästä

Lainojen yhdistäminenLainojen yhdistäminen - yhdistä lainat ja säästä

Yhdistä lainat ja säästä kuluissa, jolloin voit maksaa kalliit pienlainat pois. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että yhdistät usean pienlainan yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Lainojen yhdistely onnistuu nopeasti kilpailutuksen avulla. 

Lainojen yhdistäminen tuo säästöjä, sillä pankit hinnoittelevat isommat lainat edullisemmalla korolla. Voit itse päättää, mitkä lainat yhdistät yhdeksi. 

Lainahakemuksen tekeminen ja lainojen kilpailuttaminen on maksutonta. Kilpailuttamalla yhdistelylainat voit saada jopa yli 20 luotonantajalta tarjouksen – yhden hakemuksen avulla.

Lainojen yhdistäminen tuo säästöä

Onko käytössäsi useampia pienempiä lainoja, luottoja tai osamaksusopimuksia? Onko sinulla säännöllisiä ansiotuloja ja sinulla on luottotiedot kunnossa? Jos vastasit molempiin kysymyksiin kyllä, voi lainojen yhdistäminen olla sinulle hyvä vaihtoehto.

Lainojen yhdistäminen on hyvin yksinkertainen lainatuote. Siinä nostetaan yksi isompi ja edullisempi laina, jolla maksetaan kalliit pienlainat pois. Yhdistelylainan avulla voit:

 • Maksaa kalliit pienlainat, osamaksut ja pikavipit pois  
 • Saada lisää rahaa käyttöön joka kuukausi 
 • Laskea lainojen kuukausierän suuruutta 
 • Saada matalampi korko ja kustannukset lainalle

Lainojen yhdistäminen on mahdollista jopa 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. Kun maksat kalliit pienet lainat pois edullisemmalla yhdellä lainalla, sinulla jää enemmän rahaa käyttöön joka kuukausi.

Yhdistelylaina sopii henkilölle, jolla on käytössä useampi pienempi laina.

Näin yhdistät lainat

 1. Selvitä nykyiset lainasi – paljonko sinulla on velkaa ja mikä on niiden kustannukset?

 2. Kilpailuta yhdistelylaina hakemalla vertailupalvelusta lainaa

 3. Vertaa nykyisten lainojen kustannuksia yhdistelylainaan

 4. Jos saat paremmat ehdot uudella lainalla, hyväksy paras yhdistelylaina tarjous

 5. Allekirjoita verkkopankkitunnuksilla

 6. Maksa kalliit pienlainat pois

Tästä syystä lainojen yhdistäminen on suosittua

 • Säästää koroissa ja kuluissa
 • Säästää aikaa
 • Hakeminen ja nostaminen hetkessä
 • Helpompi hallinnoida yhtä lainaa

4 hyvää syytä hakea jo tänään yhdistelylainaa

1. Hakeminen ei sido mihinkään

2. Kilpailuttaminen on maksutonta

3. Voit maksaa kalliit lainat pois heti

4. Sinulla jää enemmän rahaa käytettäväksi

Lainojen yhdistäminen Nordsekin avulla on helppoa

Lainojen yhdistäminen on helppoa ja nopeaa Nordsekin kumppanien avulla – hakeminen vie vain muutaman minuutin. Ensimmäiset lainatarjoukset saat jo 2 – 4 minuutin päästä hakemuksen lähettämisestä.

Kun nostat uutta lainaa ja maksat pienet lainat pois, säästät usein kahdella tavalla:

1.      Matalampi korko uudelle lainalle

2.      Maksat vain yhdestä lainasta kiinteitä kuukausikuluja

Pankit tarjoavat suurempaan lainamäärään matalampaa korkoa. Tästä syystä yksi iso laina on usein edullisempi kuin useampi pieni laina.

Koron lisäksi lainasta peritään tilinhoitomaksua, joka voi olla 5 – 10 € jokaisesta lainasta per kuukausi. Kun maksat yhtä lainaa takaisin, maksat samalla vain yhtä kuukausikulua.

Kulujen lisäksi sinulla säästyy aikaa ja hermoja, kun useamman lainan tilalta maksat takaisin vain yhtä lainaa.  

Lainojen yhdistäminen onkin suosittu lainatuote, sillä sen nostaminen tuo usein merkittäviä säästöjä.

Yhdistämällä lainat voit laskea merkittävästi kuukausierän suuruutta, sillä alhaisemman kulujen lisäksi voit usein valita maksuajan pidemmäksi.

 •  Alenna lainanhoitokustannuksia 
 • Pidennä maksuaikaa

Kun lasket lainan kustannuksia, suurempi osa maksuista kohdistuu velan takaisinmaksuun – ei korkoihin.

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa aina, sillä se on täysin ilmaista ja et sitoudu mihinkään hakiessa lainaa.

Mikä on lainojen yhdistäminen?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että yhdistät useamman pienen lainan yhdeksi ja edullisemmaksi lainaksi ja maksaa kalliit lainat pois.  Sen avulla voit säästää kuluissa ja laskea kuukausierän määrää.

Miksi lainojen yhdistäminen kannattaa?

Lainojen yhdistäminen on usein järkevää, sillä sen avulla maksat vähemmän korkokuluja ja muita kustannuksia. Säästät kuluissa, sillä pankit tarjoavat edullisempaa lainaa isommalle lainasummalle.

Kuinka paljon voin yhdistää lainoja?

Voit yhdistää lainoja Nordsekin kumppanien avulla jopa 60 000 euroon asti. Lainamäärään vaikuttavat se, paljonko sinulla on säännöllisiä tuloja ja kuinka paljon sinulla on pienlainoja käytössä.

Tarjoaako Nordsek lainojen yhdistämistä?

Nordsek ei tarjoa lainojen yhdistämistä, vaan auttaa kuluttajia löytämään edullisia luotonantajia vertailemalla ja auttamalla kilpailuttamaan lainat.

Milloin lainoja ei kannata yhdistää?

Lainoja ei kannata yhdistää, jos sen avulla ei säästetä kuluissa. Ennen lainan yhdistämistä on hyvä laskea, kuinka paljon säästät kuluissa ennen lopullista päätöstä.

Säästä kuluissa yhdistämällä lainat 

Lainojen yhdistäminen on järkevää, sillä säästät kuluissa jopa tuhansia euroja.

Suurin säästö tulee siitä, että saat laskettua lainan korkoa isommassa lainassa. Sitä enemmän sinulla on pieniä lainoja käytössä, sitä enemmän voit säästää kuluissa lainoja yhdistämällä.

Lasket merkittävästi lainan kustannuksia myös sillä, että maksat lainoja yhdistämällä vain yhdestä lainasta tilinhoitomaksua.

Esimerkiksi Svean yhdistelmälainassa keskimäärin yhdistetään 16 pienlainaa yhdeksi isommaksi luotoksi. Jos tilinhoitomaksu olisi 10 €, säästöä ennen korkokustannuksia tulisi 150 euroa kuukaudessa.

Matalampi korko lainalle

Miksi pankit tarjoavat isompaa lainaa pienemmällä korolla? Syitä on muutama:

 1.  Pankit voivat hinnoitella isot lainat tehokkaammin, koska niiden omat hallinnointikustannukset per laina pysyvät alhaisina
 2. Isommissa lainoissa asiakkaat vertailevat kuluja tarkemmin, joten pankit tarjoavat edullisemmalla korolla lainaa

Perinteisesti pienet pikalainat ovat olleet kalliimpia, sillä niitä tarjoavat pikavippiyhtiöt ovat myyneet luottoja nopeuden ja helppouden eduilla. Nykyään pikalainoja tarjoavat digipankit, joten niiden hinnat ovat tulleet merkittävästi alas.

Suurena syynä pikavippiyhtiöiden poistumiseen markkinoilta johtuu korkokatosta. Vuonna 2019 voimaan astunut korkokatto on määrittänyt maksimikoron määräksi 20% vuodessa. Tästä johtuen kalliita pikalainoja tarjonneet vippiyhtiöt käytännössä poistuivat Suomen markkinoilta.

Vaikka pankit tarjoavat nykyään lainaa edullisemmin, vaikuttaa lainasumma merkittävästi lainan korkokustannuksiin ja hintaan. Sitä isompi laina on, sitä alhaisemmalla korolla lainaa voidaan myöntää.

Lisäksi lainanhoitokustannukset kuten tilinhoitomaksut ja laskuista perittävät kustannukset ovat suhteessa matalampia isoissa lainoissa. Koska nämä maksut ovat kiinteitä euromääräisiä kuluja, on 8 euron kuukausimaksu suhteellisesti edullisempaa 20 000 euron lainassa kuin 3 000 euron lainassa.

Lainoja yhdistämisestä puhuttaessa puhutaan usein myös järjestelylainasta. Yhdistelylaina kannattaa hakea Nordsekin kumppaneilta, kun voit sen avulla korvata kalliit pienlainat pois.

Säästöä kuluissa jopa 450 euroa kuukaudessa

Katsotaan laskelma, jossa vaihtoina ovat:

1.      Kuusi (6) kappaletta 3000 € lainoja, yhteensä 18 000 € lainaa

2.      Yksi (1) 18 000 € laina

LainatuoteLainasumma yhteensäMaksuaika
6 pienlainaa18 000 €6 vuotta
Yhdistelylaina18 000 €6 vuotta
Tilinhoitomaksu yhteensäKorkoKuukausieräKulut koko laina-ajalta
60 € / kk18 %470 €15 907 €
10 € / kk9 %334 €6 081 €

Laskelmassa kustannusero on jopa 9826 € koko laina-ajalta. Kuuden vuoden laina-ajalta säästöä tulee pelkästään tilinhoitomaksuista 3600 euroa, vaikka korko ei muuttuisi.

Alentuneilla kustannuksilla on myös merkittävä vaikutus kuukausierän suuruuteen. Lainoja yhdistämällä kuukausierän suuruus olisi 334 € (verrattuna 470 €), vaikka laina-aika pysyy samana.

Lainojen yhdistely ja vertailu Nordsekin avulla

Nordsekin kumppaneiden avulla voit turvallisesti vertailla lainojen korkoa ja kilpailuttaa yhdistelylainat. Lainavertailun avulla selvität nopeasti, mistä saat edullista lainaa parhaalla korolla.

Kilpailuttamisen avulla sinun ei tarvitse lähettää jokaiselle luotonantajalle erikseen lainatarjousta. Kun täytät yhden hakemuksen, se lähetetään jopa yli 20 pankkiin ja rahoitusyhtiöön turvallisesti rajapintaa pitkin.

Lainavertailu on maksutonta

Lainojen vertaileminen on täysin maksutonta ja hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Kun kilpailutat lainatarjoukset, selvität nopeasti ja turvallisesti parhaat korkotarjoukset.

Nordsek haluaa tehdä lainanhakemisesta ja vertailusta mahdollisimman helppoa ja nopeaa. Meille tärkeää on antaa kuluttajille tietoa eri lainatuotteista ja siitä, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon lainaa hakiessa.

Voit itse päättää, mille lainasummalle haet tarjousta. Hakemalla esimerkiksi 10 000 eurolle lainatarjousta voit saada jopa yli 20 tarjousta kyseiselle lainasummalle.

Koska usein lainojen suurimmat erot liittyvät hintaan, kannattaa edullisin laina valita itselle käyttöön.

Lainoja vertailtaessa kannattaa huomio kiinnittää kuluihin. Vertailun avulla näet nopeasti eri lainojen korkotasot ja kokonaiskustannukset. Voit Nordsekin avulla kilpailuttaa lainat aina 60 000 euroon asti.

Miten yhdistää lainat? 

Lainanhaku vaiheet ovat seuraavat, kun haet yhdistelylainaa:

1.      Laske ja selvitä, mitä maksat nykyisistä lainoista. Ennen lainan hakemista on hyvä tietää nykyinen tilanne ja kuinka paljon tarvitset lainaa yhdistelyä varten.

2.      Lähetä lainahakemus. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja se on täysin maksutonta. Hakemus kannattaa tehdä huolellisesti, sillä moni luotonantaja voi hylätä virheellisesti täytetyn hakemuksen.

3.      Vertaile ja valitse paras yhdistelylaina. Paras laina on se, jossa on alhaisin todellinen vuosikorko.  

4.      Hyväksy tarjous, jos se on nykyisiä lainoja parempi. Lainojen yhdistämisellä tavoittelet matalampia kustannuksia. Hyväksy tarjous vain, mikäli se laskee lainanhoitokustannuksia.

5.      Allekirjoita verkkopankkitunnuksilla. Lopullinen lainasopimus allekirjoitetaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla.

6.      Maksa pienet ja kalliit lainat pois. Osa luotonantajista maksaa suoraan kalliit pienlainat pois – toiset maksavat lainan sinun tilille, jolloin sinun tulee maksaa itse lainalla pienet lainat pois.  

Saat ensimmäisiä lainatarjouksia usein heti hakemuksen lähettämisen jälkeen, sillä suurin osa luotonantajista tekee alustavan lainapäätöksen automaattisesti. Alustava lainapäätös tarkoittaa, että luotonantaja tarkistaa vielä jälkikäteen liitteitä tai muita tietoja hakijalta.

Et saa välttämättä kaikkia lainatarjouksia heti katsottavaksi, sillä osa pankeista ei tee automaattista luottopäätöstä. Usein saat kaikki tarjoukset 4 – 6 tunnin sisällä arkisin työaikana, mutta varmuuden vuoksi kannattaa odottaa vielä ennen lopullista päätöstä yhden vuorokauden. Näin varmistat, että kaikki luotonantajat ovat kerenneet antamaan luottotarjouksen.

Yhdistelylainaa on yhtä helppo hakea kuin mitä tahansa vakuudetonta lainaa. Ennen lainan hakemista kannattaa tarkasti selvittää, mitä maksat nykyisistä lainoista.

Lainojen yhdistäminen kannattaa tehdä vain, kun saat sen avulla kustannuksia alaspäin. Sitä useampi pienlaina sinulla on käytössä, sitä enemmän voit säästää lainoja yhdistelemällä.

Lainojen yhdistäminen – tärkeimmät edut

Lainojen yhdistämisen suurimmat hyödyt tulevat kustannuksista. Koska monella suomalaisella on käytössä useampi pienlaina, osamaksusopimus, pikavippi tai muu kulutusluotto, voit säästää yhdistelylainan avulla jopa tuhansia euroja vuodessa.

Sitä isompi lainasumma on kyseessä, sitä enemmän voit säästää. Myös laina-aika vaikuttaa kulujen määrään – jos nostat lainan pitkällä maksuajalla, on tärkeä saada lainaan edullinen korko.

Lainojen yhdistely helpottaa lainan hallinnointia.

Saat paremmin hallittua yhden lainan takaisinmaksua. Useamman lainan takaisinmaksu vaatii paljon aikaa. Kaiken lisäksi se on usein täysin turhaa.

Jos sinulla on käytössä esimerkiksi 7 pienlainaa, maksat 7 kertaa kuukaudessa lainamaksuja luotonantajalle. Vuodessa se tekee jo 84 laskua! Sen sijaan voisit korvata yhdellä lainalla kaikki pienet lainat ja säästää kulujen lisäksi ajassa.

Lainoja yhdistämällä on helpompi hallita omaa taloutta, suunnitella tulevaa ja budjetoida.

Lainan joustoista on helpompi neuvotella

Kun sinulla on vain yksi takaisinmaksettava laina, on myös tarvittavat joustot maksuihin paljon nopeampi ja helpompi neuvotella yhdistelylainassa. Jos sinulla on esimerkiksi kuukausi, jolloin tarvitset lainasta maksuvapaata, on useamman lainapalvelun yhteydenotto hyvin työlästä ja turhaa.

Kun nostat yhden ison lainan kerralla käyttöön, voit hoitaa kaikki lainaan liittyvät maksut, lyhennysvapaiden neuvottelut ja hakemukset yhdestä verkkoportaalista tai asiakaspalvelusta useamman sijasta.

Säästät korossa ja muissa kustannuksissa

Isoin hyöty lainan yhdistämisessä on aina kulut. Koska lainanhoitokustannukset ovat kiinteitä kuluja ja niihin ei vaikuta lainamäärä, voit maksaa hyvin paljon turhaan erilaisia tilinhoitomaksuja ja muita kuukausikuluja lainoista.

Lisäksi lainan korko on helpompi saada matalaksi isossa lainassa. Kun vielä usein lainaa nostetaan 4 – 10 vuoden maksuajalla käyttöön, voi säästetyt eurot olla useita tuhansia euroja koko laina-ajalta.

Yksi merkittävä säästö tulee lainoja yhdistämisellä, mitä moni ei ymmärrä hakiessa lainaa: yhden kuukausierän maksun myötä sinä et enää myöhästy maksuissa ja vältät myöhästymismaksut. Koska useamman lainan maksussa lähes välttämättä välillä lasku menee yli eräpäivän, voit helposti välttää tämän sudenkuopan nostamalla vain yhden isomman ja edullisemman lainan.

Esimerkki yhdistelylainan kustannuksista:

LainatuoteYhdistelylaina
Lainamäärä5 000 – 30 000 €
Korko5 – 13 %
Tilinhoitomaksu5 – 10 €
Maksuaika4 – 10 vuotta
Kuukausierä58 – 775 €
Kustannukset yhteensä1 603 – 7217 €

Lainan kustannuksiin ja kuukausierän määrään vaikuttaa lainamäärä, kustannukset ja maksuaika. Isompaan yhdistelylainaan on mahdollista saada alhainen kuukausierä, sillä pankit tarjoavat usein pitkää maksuaikaa isompaan yhdistelylainaan.

Lainojen yhdistäminen – kokemuksia

Suurin osa verkosta löytyvistä lainojen yhdistelyn kokemuksista ovat positiivisia. Eniten hyvää palautetta tulevat:

+ Hinta alhaisempi kuin pienissä lainoissa

+ Säästöä myös tilinhoitomaksuista

+ Helpompi hallinnoida

+ Nopea hakea

+ Eroon pikavipeistä ja muista kalliista osamaksuista

+ Talouden hallinta helpompaa

+ Vähensi stressiä

Myös negatiivista palautetta on jonkin verran, mutta huomattavasti vähemmän kuin positiivista palautetta. Negatiivista palautetta ovat erityisesti:

– Avausmaksu oli suuri

– Olisi helpompi ollut nostaa normaali vakuudeton laina ja maksaa itse pois kalliit lainat

– Alustava tarjous oli hyväksytty, mutta lopullinen lainapäätös negatiivinen

Usein negatiiviset palautteet liittyvät joko siihen, ettei lainaa hyväksyessä luettu tarkasti lainan ehtoja. Toinen pettymyksen aihe on ollut se, että ei olla saatu hyväksyttyä lainapäätöstä.

Ennen lainatarjouksen hyväksymistä tulee lainaehdot lukea aina huolella läpi – erityisesti kaikki kustannuksiin liittyvät ehdot. Lisäksi lainahakemus kannattaa täyttää huolellisesti ja oikein tiedoin. Näin varmistat, että saat mahdollisimman monta lainatarjousta vertailtavaksi.

Erityisesti tällöin lainojen yhdistäminen kannattaa

Lainojen yhdistäminen on kannattaa erityisesti silloin, kun:

 • Sinulla on käytössä monta pientä lainaa
 • Haluat hallita paremmin taloutta yhden lainan avulla
 • Sinulla kalliita pikavippejä, osamaksuja ja muita kulutusluottoja käytössä
 • Haluat eroon kalliista pienlainoista
 • Haluat säästää kuluissa nykyisen lainojen kanssa

Nämä kaikki ovat erinomaisia syitä hakea lainojen yhdistämistä Nordsekin avulla. Jos sinulla on lainatarve, kannattaa tutustua ja hakea lainaa kauttamme.

Tällöin velkojen yhdistäminen ei kannata

Aina velkojen yhdistäminen ei ole fiksu idea. Näissä tapauksissa se on huono idea:

 • Et saa matalampaa korkoa yhdistelylainassa ja se tulee kalliimmaksi kuin nykyiset lainat
 • Sinulla on vain pieni määrä velkaa avoinna, jolloin lainojen yhdistäminen ei järkevää
 • Sinulla on liikaa lainoja ja et pysty maksamaan niitä takaisin.

Jos sinulla on vaikeuksia selviytyä lainan maksuista ja tarvitset apua, kannattaa tutustua Takuusäätiön tarjoamaan järjestelylainaan.

Lainojen yhdistäminen on järkevää vain silloin, kun pystyt maksamaan velkaa takaisin. Jos sinulla on väliaikainen haaste velkojen maksuun, voit saada maksuihin joustoa luotonantajalta.

Usein luotonantajat tarjoavat joustoa maksuihin, kun kyseessä on väliaikainen maksuhaaste. Maksujen joustoista kannattaa keskustella aina ennen laskun eräpäivää, sillä usein luotonantajat eivät myönnä lyhennysvapaata jo erääntyneisiin laskuihin.

Lainojen yhdistämisen ja järjestelylainan ero

Lainoja yhdistämällä nostetaan uusi laina paremmilla lainaehdoilla, kun lainan korkoa ja kuukausierää halutaan laskea. Järjestelylainaa taas haetaan Takuusäätiön kautta silloin, kun lainan takaisinmaksu ei enää onnistu ja se halutaan maksaa takaisin.

Lainojen yhdistäminen on sopiva ratkaisu kuluttajalle, joka haluaa laskea nykyisten lainojen kustannuksia tai kuukausierää. Käytännössä uudella nostettavalla lainalla maksetaan kaksi tai useampaa lainaa kokonaan pois.

Järjestelylainaa voidaan hakea Takuusäätiöltä, kun lainoja on maksettu aikaisemmin takaisin ja nyt niitä ei pystytä maksamaan. Se ei siis sovi uusien lainojen korkoja laskemaan, vaan sinulla pitää olla jo todistetusti historiaa lainojen takaisinmaksusta.

Yhdistelylainan takaisinmaksu

Lainojen yhdistäessä usein valitaan pitkä maksuaika, jolloin saadaan kuukausierän suuruus alas. On kuitenkin hyvä muistaa, että pidempi maksuaika nostaa myös lainasta maksettavia kokonaiskustannuksia.

Sitä pidempi laina-aika on, sitä suuremmat kulut lainassa on. Tiesitkö, että kaikkia vakuudettomia lainoja voidaan maksaa etuajassa takaisin milloin vain? Tästä syystä voit myös aina maksaa kalliit pienlainat pois milloin tahansa, kun olet saanut paremmat lainaehdot uudelle lainalle.

Lainan maksuaika vaihtelee paljon sen mukaan, kuinka paljon yhdistelylainaa nostetaan. Suurempaan lainamäärään tarjotaan pidempää maksuaikaa, sillä näin kuukausierän suuruus ei nouse liian korkeaksi.

Tyypillisesti 5 000 – 30 000 euron yhdistelylainaan tarjotaan 4 – 10 vuoden maksuaikaa. Voit aina maksaa lainaa myös nopeammassa aikataulussa takaisin. Lainaa maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä, jolloin kuukausierän suuruus on joka kuukausi sama.

Voit saada lainaan myös joustoa maksuvapaan tai lyhennysvapaan avulla. Maksuvapaan ero lyhennysvapaaseen on se, että maksuvapaassa sinun ei tarvitse maksaa lainan kustannuksia eikä pääomaa. Lyhennysvapaassa maksetaan normaalisti lainan kustannukset, mutta ei lyhennetä velkapääomaa.

Kotimaiset ja ulkomaalaiset pankit tarjoavat lainojen yhdistämistä

Voit saada lainojen yhdistämistä varten lainaa kotimaisesta ja ulkomaalaisesta pankista. Usein lainojen yhdistäminen haetaan vertailupalvelun kautta, koska sen avulla voit kilpailuttaa helposti sekä kotimaisten että ulkomaalaisten pankkien tarjoamat yhdistelylainat.

Lainojen erot liittyvät pääosin kustannuksiin. Kun pohdit sinulle sopivinta luotonantajaa, kannattaa vertailussa keksittyä kulujen vertailuun. Miksi? Koska eri pankkien tarjoamissa lainojen yhdistelyssä on vain vähän eroja, jos kuluja ei oteta huomioon.

Lähes kaikki pankkilainat tarjoavat mahdollisuutta lyhennysvapaaseen. Lisäksi lainat on nopeasti haettavissa ja saatavissa maksuun. Koska hitaimmatkin pankit maksavat lainan tilille 3 – 4 arkipäivän kuluessa, ei lainantarjoajaa kannata valita vain nopeuden perusteella.

 Näin valitset parhaan luotonantajan lainojen yhdistämiseen

Kun valitset ja etsit sopivinta luotonantajaa lainojesi yhdistämiseen, kannattaa selvitys aloittaa kilpailuttamalla. Kilpailuttamalla selvität yhdellä hakemuksella nopeasti, mistä voit saada lainaa ja millä ehdoin.

Kun kilpailutat lainat, voit aloittaa eri tarjousten vertailun. Vertailussa kannattaa keskittyä lainan tärkeimpiin asioihin:

 • Vertaa nimelliskorkoa ja muita kuluja keskenään
 • Valitse matalin todellinen vuosikorko
 •  Vertaile eri joustomahdollisuuksia lainaan
 •  Nosta sopivin lainojen yhdistelytuote, jonka avulla säästät eniten kuluissa

On hyvä huomoida, ettet välttämättä saa yhtä suurta lainatarjousta, kun olet alun perin hakenut. Jos haet esimerkiksi 20 000 eurolle lainojen yhdistämistä, tuloista riippuen voit saada lainatarjouksia 5 000 – 30 000 eurolle.

Jos saat pienempiä lainatarjouksia lainojen yhdistämistä varten, tulee lainojen vertailusta hieman vaikeampaa. Kannattaisiko nostaa mieluummin 15 000 euron laina korkeammalla korolla kuin 10 000 euron laina?

Suosittelemme valitsemaan lainan, joka säästää eniten sinulta kustannuksissa. Tällöin voi olla järkevämpi valita hieman kalliimpi luotonantaja, jonka avulla voit maksaa kaikki pienet lainat pois.

Kenelle lainojen yhdistäminen sopii?

Lainojen yhdistäminen on mahdollista, kun sinulla on:

 • Säännöllisiä tuloja
 • Pienlainoja käytössä
 • Puhtaat luottotiedot
 • Ikää yli 20 vuotta

Jokaisella luotonantajalla on lisäksi omia kriteereitä, kenelle lainaa voidaan myöntää. Esimerkiksi osa pankeista pitää minimi tulorajaa, jota vaaditaan lainan saantiin.

Lisäksi luotonantajilla on eri ikärajoitteita. Osa tarjoaa lainaa jo täysi-ikäisille, kun toiset voivat vaatia jopa 24-vuoden ikää lainalle.

Lainojen yhdistäminen on mahdollista myös eläkeläiselle. Eläkeläiselle myönnettävä laina on mahdollista saada, sillä eläketulot ovat säännöllisiä tuloja. Kaikki luotonantajat eivät tarjoa lainaa yli 65-vuotiaille. Selvität kilpailuttamalla nopeasti, voitko saada lainaa ja millä ehdoin.

Myös opiskelijat voivat hakea lainojen yhdistämistä. Opiskelijalle lainaa voidaan tarjota, kun työskentely on säännöllistä ja tulojen määrä on riittävä. Kaikki eivät myönnä osa-aikaista työtä vasten lainaa. Tulojen määrä vaikuttaa paljon siihen, kuinka paljon lainaa voidaan myöntää.

Lainojen yhdistäminen kannattaa

Lainan hakeminen kannattaa tehdä aina, kun sinulla on käytössä useampi laina. Koska lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään, voit huoletta tehdä lainatarjouksen Nordsekin kumppanin sivuilla vaikka heti.

Yhdistämällä lainat säästät kuluissa, joten sitä voidaan suositella lähes aina nostettavaksi. Nordsekin kumppanien avulla voit tehdä sitoumuksetta hakemuksen muutamassa minuutissa.

Koska luotonantajat tekevät lainatarjouksen minuuteissa, selvität nopeasti sinulle tarjottavan koron yhdistelylainassa.

Yhdistämällä lainat säästää kulujen lisäksi aikaa ja hermoja, jolloin tehtäväksi jää vain yhden lainan takaisinmaksu useamman sijasta. Koska lainoja voi yhdistellä aina 60 000 euroon asti, sopii se hyvin erilaisiin tilanteisiin.

Voit selvittää sinulle tarjottavan lainan koron vaikka heti, sillä ensimmäiset tarjoukset saat 2 – 4 minuutin kuluttua hakemuksen lähettämisestä.

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Järjestelylaina

Järjestelylainalla yhdistät pienet lainat yhdeksi  Hae järjestelylainaa nopeasti netistä ilman vakuuksia tai takaajia. Nordsekin kautta voit kilpailuttaa yhdellä lainahakemuksella jopa yli 30 pankkia ja luotonantajaa.  Järjestelylainalla...

Yhdistelylaina

Yhdistelylaina säästää lainakuluissa  Yhdistelylainan avulla yhdistät kaikki lainat yhteen, jolloin säästät kuluissa. Lainojen yhdistäminen myös helpottaa omaa taloudenhallintaa, sillä maksat vain yhtä lainaa takaisin.  Laske lainan...

Kulutusluottojen yhdistäminen

Kulutusluottojen yhdistäminen Yhdistämällä kulutusluotot voit säästää rahaa ja tasapainottaa talouttasi. Nordsekin avulla voit kilpailuttaa kulutusluotot yhdellä hakemuksella. Kun kilpailutat avullamme luotot, voit saada jopa yli...

10 asiaa, jotka sinun tulisi tietää Resurs Bankista

Mikä on Resurs Bank? Mitä tuotteita Resurs Bank tarjoaa suomalaisille asiakkailleen? Minkä hintaisia Resurs Bankin lainat ovat? Listasimme alle 10 tärkeintä asiaa, mitkä sinun...