Lainaa opiskelijalle – vertailussa eri vaihtoehdot

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Hae opiskelijana lainaa 500 – 60 000 euroa ilman vakuuksia. Lainan kilpailuttaminen on täysin maksutonta!

 • Lainaa 500 – 60 000 euroa 
 • Maksuton hakemus hetkessä 
 • Edullinen korko alk. 4% 

Nordsekin avulla voit löytää edullista lainaa opiskelijana. Hakeminen onnistuu minuuteissa ja ei sido sinua mihinkään. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Lainaa opiskelijalle 500 – 60 000 euroa ilman vakuuksia

Opiskelijalle voidaan myöntää lainaa jopa 60 000 euroa. Lainaa voit hakea aina 500 eurosta ylöspäin. Kilpailuttamalla lainat selvität nopeasti jopa yli 30 luotonantajalta lainatarjoukset. 

Opiskelijalle myönnettävään lainaan ei vaadita vakuuksia tai takaajia. Se sopiikin hyvin nopeaan pieneen ja suurempaan lainatarpeeseen. 

Lainan takaisinmaksuaika on 1 – 15 vuotta. Tarjottu maksuaika vaihtelee lainasumman mukaan. Isompaan lainaan tarjotaan usein pidempää maksuaikaa, jotta kuukausierän suuruus ei nouse liian korkeaksi. 

Voit hakea lainaa ilman vakuuksia milloin tahansa, sillä hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Opiskelija laina kannattaa kilpailuttaa 

Lainan kilpailuttaminen on hyvin nopeaa ja helppoa. Käytännössä voit hakea kumppanimme avulla yhdellä hakemuksella lainaa jopa yli 30 luotonantajalta

Lainojen kilpailuttaminen on järkevää, sillä koroissa on isoja eroja. Kun vertaat eri lainantarjoajia keskenään, kannattaa vertailussa huomio kiinnittää todelliseen vuosikorkoon eli kokonaiskuluihin. 

Vertailemalla lainat selvität nopeasti, mistä luotonantajalta saat parhaan tarjouksen. Vertailupalvelun avulla säästät rahan lisäksi aikaa, sillä sinun ei tarvitse lähettää useampia hakemuksia pankeille – vain yksi hakemus riittää. 

Jos sinulla on useampi pieni kulutusluotto, osamaksu tai luottokorttivelka käytössä, voi lainojen yhdistäminen olla järkevää. Yhdistelylainalla säästät kuluissa, kun voit maksaa kalliit lainat pois isolla ja edullisella luotolla.

Näin haet lainaa opiskelijana

 1. Täytä verkkohakemus 

  Tämä vie 2 – 4 minuuttia. Lähetä hakemus. 

 2. Vertaa tarjouksia 

  Lainatarjoukset opiskelijalle 500 – 60 000 euroa ilman vakuuksia. 

 3. Allekirjoita paras lainatarjous 

  Sähköinen allekirjoitus. Rahat tilille 1 – 2 arkipäivän kuluessa. 

Edullinen laina opiskelijalle vertailun avulla 

Paras tapa löytää edullinen laina opiskelijalle on kilpailuttaa ja vertailla lainan korkoja keskenään. Nordsekin kumppanien avulla voit kilpailuttaa nopeasti jopa yli 30 luotonantajaa. 

Pienikorkoinen laina on mahdollista saada myös opiskelijana, sillä lainan korot alkavat 4% tasolta. Kun vertaat korkoja keskenään, kannattaa vertailussa kiinnittää huomio todelliseen vuosikorkoon. Se kertoo kokonaiskulut, jota lainasta maksetaan vuosittain. 

Edullinen laina opiskelijalle löytyy helposti, kun lähetät hakemuksen Nordsekin kumppaneille. Hakeminen ei sido mihinkään ja on täysin maksutonta. 

Vakuudeton laina opiskelijalle heti käytössä 

Voit saada opiskelijana vakuudettoman lainan heti käyttöön, sillä nopeimmillaan laina maksetaan tilille heti allekirjoituksen jälkeen. 

Normaalisti laina maksetaan tilille seuraavana arkipäivänä tai viimeistään kahden päivän kuluessa. 

Myös pankit tarjoavat nopeaa lainaa. Saat heti hakemuksen lähettämisen jälkeen ensimmäiset tarjoukset katsottavaksi, sillä moni pankki tekee automaattisen alustavan lainapäätöksen. 

Ennen lainasopimuksen allekirjoitusta pankki voi pyytää toimittamaan liitteitä hakemusta varten. Voit allekirjoittaa sopimuksen omilla verkkopankkitunnuksilla.

Opiskelijalle lainaa joustavasti 

Koska opiskelijalle lainaa voidaan nostaa vakuudettomana, on se hyvin joustava lainatuote. Käytännössä päätät itse, mihin lainarahat käytetään. 

Voit käyttää joustavasti esimerkiksi oppikirjojen ostamiseen, vuokravakuuden maksuun, vuokraan, vaihtovuoden kustannuksiin tai matkustamiseen

Ehkä sinulla on tiedossa vaihtovuosi? Haluaisit lähteä opiskelijaporukalla matkalle? Nämä ovat hyvin tyypillisiä opiskelija lainan käyttökohteita. 

Koska lainassa ei vaadita mitään vakuuksia, voit hyvin joustavasti käyttää lainaa. 

Opiskelijalle lainaa – nämä kriteerit on täytyttävä

Opiskelija lainaa tarjoavat pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät aina asiakaskohtaisen luottopäätöksen. Luottopäätös perustuu kokonaisarviointiin asiakkaan riskistä ja maksukyvystä. 

Voit saada opiskelija lainaa, kun seuraavat kriteerit täyttyvät:

 • Olet yli 18-vuotias ja kotipaikkasi on Suomessa
 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä 
 • Sinulla on säännöllisiä työtuloja

Kaikki pankit eivät tarjoa lainaa opiskelijoille tai 18-vuotiaille. Säännöllisten tulojen minimimäärä vaihtelee. Opiskelijalla on oltava kotimainen henkilötunnus ja usein vaaditaan vähintään 3 vuoden oleskelua Suomessa. 

Selvität lainatarjous pyynnön avulla, mitkä pankit ja rahoitusyhtiöt voivat tarjota sinulle lainaa. Lainaa voi saada, kun täytät minimikriteerit ja sinulla on riittävät tulot.

lainaa opiskelijalle infographic

Tärkeimmät tiedot lainasta opiskelijoille 

Opiskelijalle myönnettävä laina on normaali vakuudeton kulutusluotto, jota voi käyttää itse valittuun käyttötarkoitukseen. Normaali takaisinmaksuaika on 1 – 15 vuotta. 

Pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä on eroja, voivatko ne millä kriteereillä antaa lainaa opiskelijoille. Osa rahoittajista voi tarjota lainaa jo 18-vuoden ikäisille opiskelijoille, toiset vaativat vähintään 21-vuoden ikää. 

Tässä tärkeimmät tiedot opiskelijalle myönnetystä lainasta: 

 • Voit valita tarjottua lainamäärää alemmaksi – et suuremmaksi 
 • Tarjottu laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä 
 • Korot vaihtelevat 4-20% välillä 
 • Nimelliskoron lisäksi lainasta voidaan periä tilinhoitomaksu, avausmaksu ja muita palkkioita 
 • Todellinen vuosikorko ottaa huomioon lainan kokonaiskustannukset 
 • Lainan voi aina maksaa etuajassa takaisin 

Eri lainavaihtoehtoja opiskelijalle 

Opiskelijoille voidaan myöntää hyvin erityyppisiä rahoitusvaihtoehtoja lainatarpeesta riippuen. Tässä alla yleisimmät lainatuotteet, joita opiskelijat käyttävät. 

Kulutusluotto 

Kulutusluotto opiskelijalle on vakuudeton luotto, joka solmitaan määräajaksi pankin tai rahoitusyhtiön kanssa. Normaalisti opiskelijoille tarjotaan kulutusluottoa 1 000 – 10 000 euroa riippuen tulojen määrästä. 

Kulutusluotto on opiskelijalle hyvin helppoa ja selkeä rahoitustuote, sillä siinä voi itse päättää lainan käyttötarkoituksen. Opiskelijalle Lainaan tarjotaan yleensä 1-10 vuoden maksuaikaa. 

 Autolaina

Autolaina opiskelijalle on auton hankintaan varten nostettava laina opiskelijalle. Voit saada autolainaa vakuudellisena ja vakuudettomana. 

Vakuudetonta autolainaa opiskelijoille myöntävät sekä pankit että rahoitusyhtiöt. Lainan korko on alkaen 4%. 

Joustoluotto

Joustoluotto opiskelijalle on vakuudeton limiittiluotto, joka toimii samalla tavalla kuin luottokortti. Käytännössä joustoluottoon määritellään luottoraja, jonka sisällä voit tehdä nostoja lainassa. 

Joustoluotto voi olla luottokorttia edullisempi rahoitusmuoto. Voit käyttää myös normaali vakuudetonta kulutusluottoa joustoluoton tilalta. Erona joustoluoton ja normaalin vakuudettoman kulutusluoton kanssa on se, että joustoluotossa sinun ei tarvitse lyhentää lainaa takaisin. 

Luottokortti 

Opiskelijan luottokortti on pankin tarjoama maksukortti, jossa on luotto-ominaisuus. Luottoraja määrittää, kuinka paljon voit käyttää luottokorttia. 

Normaalisti opiskelijoille myönnettävän luottorajan määrä on 1 000 – 5 000 euroa. Luottorajan määrään vaikuttaa työtulojen määrä, ikä ja työsuhteen muoto. 

Lainojen yhdistäminen 

Lainojen yhdistäminen opiskelijana tarkoittaa, että yhdistät useamman pienen lainan yhdeksi isommaksi ja edullisemmaksi lainaksi. 

Säästät usein kuluissa, kun maksat vain yhdelle pankille lainaa takaisin.  Opiskelijan yhdistelmälainaa tarjoavat Suomessa sekä pankit että rahoitusyhtiöt. 

Pankkilaina 

Pankkilaina opiskelijalle tarkoittaa mitä tahansa pankin tarjoamaa lainaa opiskelijalle. Yleisimpiä pankkilainoja ovat asuntolaina, kulutusluotto, luottokorttivelka ja autolaina

Voit saada pankkilainaa opiskelijana, kun olet täysi-ikäinen ja sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. 

Paras pankki opiskelijalle?

Paras pankki opiskelijalle riippuu lainatarpeesta ja omasta tilanteesta. Kun haet vakuudetonta pankkilainaa opiskelijana, vertaa pankkien tarjoamissa palveluissa seuraavia asioita: 

 • Saatavilla olevat tuotteet – vastaavatko tarpeitasi?
 • Hinnoittelu – mikä pankki tarjoaa edullisinta hinnoittelua? 
 • Keskittäminen – haluatko keskittää palvelut yhteen pankkiin vai hakea eri tuotteita eri pankeista? 
 • Palvelutaso – kuinka hyvin asiakaspalvelu toimii? 
 • Omapalvelu – pystytkö asioimaan kaikki tarvittavat asiat pankin omassa online-palvelussa? 

Edullista lainaa – näin saat opiskelijana alhaisen koron

Voit saada matalan koron ja edullista lainaa myös opiskelijana. Lainojen korot alkavat 4% vuositasolta ja hinnoittelu perustuu aina kokonaisarviointiin. 

Näillä vinkeillä voit saada alhaisen koron opiskelijana lainalle: 

 1. Täytä lainahakemus huolellisesti, sillä luottopäätös on automaattinen 
 2. Ilmoita tiedot tuloista ja lainoista oikein, sillä pankit tarkistavat tiedot 
 3. Toimita tarvittavat liitteet ajoissa pankille lopullista päätöstä varten
 4. Kilpailuta lainat, sillä korot vaihtelevat 4-20% välillä 
 5. Valitse opiskelijalle tarjottava laina, jossa on alhaisin todellinen vuosikorko 

Kun maksat ajoissa laskut, et nosta liikaa lainoja ja sinulla on säännölliset tulot – voit saada lainaa pankista alhaisella korolla. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Näihin asioihin opiskelijat hakevat lainaa

Koska opiskelijalle myönnettävä laina on vakuudetonta, voit hyvin joustavasti käyttää sitä. Ehkä  tulorajat opintolainassa ylittyvät? Lainalle voidaan korvata opintolaina, kun sinulla on liikaa tuloja. 

Voit maksaa lainalla kalliit luottokorttilaskut pois. Ehkä käytössä on useampi pieni luottokorttivelka, joiden poismaksuun tarvitset rahoitusta? Tätä varten myös lainojen yhdistäminen voi sopia sinulle. 

Yhdistelylainassa korvaat kalliit pienvelat, pikavipit ja muut kulutusluotot yhdellä edullisemmalla lainalla. Myös opiskelija voi saada yhdistelylainaa! 

Voit käyttää lainaa myös laskujen maksuun. Ehkä sinulla on rästissä vuokra tai tarvitset vuokravakuutta varten lainaa? Vai onko sinulla tarve ostaa uudet kodinkoneet kotiin

Jos sinulla on enemmän työtuloja, voit nostaa isomman lainan käyttöön. Näin lainaa voidaan käyttää vaikka auton ostoon tai moottoripyörän hankintaan. 

Moni käyttää lainaa elämistä varten, kuten vaihtovuoden rahoittamiseen. Sen avulla voidaan tehdä opiskelu ajasta helpompi, sillä vakuudeton laina tuo mukavasti joustavuutta arkeen. 

Vinkit lainan nostoa varten 

 Tässä muistilista opiskelijalle, kun haet vakuudetonta lainaa: 

 1. Vertaile lainojen todellista vuosikorkoa – älä pelkkää nimelliskorkoa 
 2. Ota käyttöön edullisin laina vertailun avulla 
 3. Tarjoukset voimassa 2-4 viikkoa 
 4. Alustava päätös heti – lopullista päätöstä varten tulee toimittaa liitteinä todiste säännöllisistä tuloista luotonantajalle 
 5. Liitetietoina voit toimittaa jälkikäteen todisteen tuloista 
 6. Allekirjoitus ja lainan hyväksyminen sähköisesti 
 7. Jos haet lainaa rinnakkaishakijan kanssa, voit saada paremman rahoitustarjouksen

Opiskelija lainan hintaesimerkki 

Lainan hinta on aina asiakaskohtainen. Usein hintaan vaikuttaa tarjottu euromäärä. Sitä isompi laina on, sitä alhaisempi korko voidaan tarjota. Tässä esimerkki hinnoittelu, millä korolla lainaa voidaan tarjota: 

Lainan määrä Korko 
1 000 €15-20%
2 000 €15-20%
5 000 €11-16%
7 000 €10-16%
10 000 €6-15%

Yhteenveto: Hae opiskelija lainaa tänään 

Opiskelija voi saada vakuudetonta lainaa edullisesti 500 – 60 000 eurolle. Laina kannattaa kilpailuttaa Nordsekin kumppanien avulla, jolloin yhdellä hakemuksella voidaan saada jopa yli 30 lainatarjousta

Opiskelijalle voidaan myöntää lainaa, kun hakija on täysi-ikäinen, on säännöllisiä tuloja ja maksuhistoria on puhdas. 

Lainaa voidaan nostaa hyvin joustavasti vaikka matkustamiseen, opiskeluun tai vuokran maksamiseen. Koska opiskelijalle myönnettävä laina on vakuudetonta, hakija itse päättää sen käyttötarkoituksen. 

Lainaa opiskelijalle voidaan myöntää alhaisella korolla, sillä korot alkavat 4% tasolta. Hinnoittelu on asiakaskohtaista ja siihen vaikuttaa paljon tarjottu lainasumma

Lainan kilpailuttaminen on täysin maksutonta ja ei sido mihinkään. Koska kilpailuttaminen säästää kuluissa, kannattaa se tehdä kaikenkokoisille lainoille. 

Usein kysyttyä – lainaa opiskelijalle

Voiko opiskelija saada lainaa?

Kyllä voi. Lainaa voidaan myöntää opiskelijoille, kun hakijalla on työtuloja. 

Kuka myöntää lainaa opiskelijalle?

Lainaa myöntävät pankit ja rahoitusyhtiöt opiskelijoille, joilla on säännöllisiä työtuloja. Voit saada lainaa, kun olet osa-aikaisessa työssä. 

Paljonko opiskelija voi saada lainaa? 

Opiskelijalle myönnetään normaalisti lainaa 1 00010 000 euroa vakuudetonta lainaa. Lainamäärä riippuu työtulojen määrästä – sitä isommat tulot, sitä enemmän voit saada lainaa. 

Voiko opiskelija saada kulutusluottoa?

Opiskelija voi saada kulutusluottoa, mikäli täyttää seuraavat kriteerit:

– Vähintään 18 vuotias ja kotipaikka Suomessa
– Ei maksuhäiriömerkintää
– Säännöllisiä tuloja

Mistä opiskelija voi saada edullista lainaa?

Selvität edullisimman lainan helpoiten pyytämällä lainatarjousta Nordsekin kumppaneilta. Kilpailuttamalla voit saada lainaa jopa yli 30 luotonantajalta. 

Kuinka saada lainat yhdistettyä opiskelijana?

Opiskelija voi hakea yhdistelylainaa. Yhdistelylainassa yhdistät kalliimmat pienet lainat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Voit hakea yhdistelylainaa, kun sinulla on säännöllisiä tuloja ja sinulle ei ole maksuhäiriömerkintää. 

Onko ikärajaa lainaan?

Pankkien ja rahoitusyhtiöiden ikäraja vakuudettomiin kulutusluottoihin on yleensä 21-vuotta. Osa luotonantajista tarjoaa lainaa, kun ikää on vähintään 18-vuotta.

Kannattaako lainat kilpailuttaa?

Opiskelijan kannattaa kilpailuttaa lainat, sillä lainojen korko vaihtelee paljon pankeissa. Kilpailuttamalla selvität nopeasti, millä ehdoilla voit saada lainaa. 

Mitä lainoja opiskelijalle tarjotaan?

Opiskelijalle myönnettävät lainat ovat vakuudettomat kulutusluotot, asuntolaina, luottokorttivelka, autolaina ja joustoluotto. Lainan saanti edellyttää säännöllisiä tuloja. 

Voinko saada lainaa, kun olen osa-aikaisessa työssä?

Kyllä, lainaa voidaan myöntää myös osa-aikaisessa työssä olevalle opiskelijalle. Riippuu pankista, mikä on minimi tulot lainan saantiin.  

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.