Vuokravakuus laina

LainaaVuokravakuus laina

Lainaa takuuvuokraan 

Kun sinulla ei ole tarpeeksi säästöjä takuuvuokran maksua varten, voi lainaa takuuvuokraan olla järkevää. Näin voit hakea lainaa vuokravakuutta vastaavan määrän. Muista kilpailuttaa laina, jolloin saat varmasti edullisen lainatarjouksen

Vuokravakuuden voit maksaa heti vuokranantajalle, kun laina on maksettu tilille. Voit hakea samalla myös isompaa lainasummaa kuin pelkkä takuuvuokra esimerkiksi kodin sisustamista varten. Kun nostat isomman lainan, voit saada alhaisemman koron lainalle. 

Näin haet vuokravakuus lainaa

Lähetä hakemus

Vertaile tarjouksia

Hyväksy paras tarjous 

Allekirjoita ja rahat tilille

Maksa vuokravakuus 

Takuuvuokra eli vuokravakuus 

Takuuvuokra on vuokranantajan tilille maksettava rahasumma ennen vuokralle muuttoa. Se toimii vakuudeksi siltä varalta, että vuokralainen ei maksa vuokraa tai rikkoo ja vahingoittaa asuntoa. Takuuvuokran määrä on yleensä 1 – 3 kuukauden vuokra määrän suuruinen. 

Kun muutat uuteen asuntoon, voidaan ensimmäisen kuukauden vuokra pyytää heti maksettavaksi. Näin riippuen takuuvuokran määrästä voit maksaa jopa 4 kuukauden vuokran määrän heti muuttaessa uuteen kotiin. 

Vuokravakuuden maksu takaisin 

Vuokravakuus on maksettava takaisin viipymättä vuokralaiselle heti, kun asunto on luovutettu omistajalle ja asunto on sovitussa kunnossa. Normaali asunnon kuluminen ei tarkoita, että vuokravakuutta ei maksettaisi takaisin. Mikäli olet omalla toiminnallasi rikkonut asuntoa, voidaan vuokravakuudella maksaa tarvittavia korjauksia. Tai jos olet jättänyt loppusiivouksen tekemättä, voidaan vuokravakuudella maksaa siivouksen kustannukset. 

Esimerkki vuokravakuuden palauttamisesta: 

Vuokravakuus on 1500 euroa. Vuokrasuhteen päättyessä huomataan, että sälekaihtimet ovat menneet rikki. Uusien osto ja asentaminen maksaa 180 euroa, joka vähennetään vuokravakuuden takaisinmaksusta. Lisäksi yksi asunnon avaimista puuttaa, joten joudutaan teettämään lisäavain, joka maksaa 40 euroa. Näin vähennettäviä kuluja on yhteensä 220 euroa, jolloin vuokraisäntä maksaa vuokralaiselle takaisin takuuvuokraa 1280 euroa viipymättä. 

Vuokravakuus on vuokralaisen omaa rahaa. Se toimii vakuutena vuokranantajalle, että kaikki sovitut maksut ja kulut korvataan. Vuokranantajan on maksettava vakuus takaisin heti, kun avaimet on luovutettu ja asunnon kunto on riittävän hyvä. 

Esimerkiksi näihin asioihin vuokravakuutta voidaan käyttää: 

 • Loppusiivoukseen, kun asuntoa ei ole siivottu huolella 
 • Asunnossa rikkoutuneiden asioiden korjaamiseen 
 • Maksamattomaan vuokraan 

Vuokravakuuslaina apuun, kun ei ole omia säästöjä riittävästi

Vuokravakuuslaina on normaali vakuudeton laina, jota nostetaan vuokravakuuden maksuun. Lainaa voit nostaa nopeasti käyttöön, kun omia säästöjä ei ole tarpeeksi. Vakuuslainaa nostetaan usein 1 000 4 000 euroa, joka vastaa tyypillistä vuokravakuuden määrää. 

Vuokravakuuslaina auttaa, kun halutaan muuttaa uuteen vuokrakotiin ja tarvittavia säästöjä ei ole. Koska vakuudetonta lainaa voit saada käyttöön jopa päivässä, sopii se myös nopeille asunnon muuttajille. 

Vuokravakuuslainaa maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä. Tällöin maksat joka kuukausi aina saman erän takaisin. Kuukausierän suuruus on hyvä mitoittaa omaan talouteen sopivaksi, jotta pystyt suoriutumaan kaikista velvoitteista.

Kun pidät asunnon hyvässä kunnossa, saat vuokravakuuden takaisin täysimääräisesti. Siinä mielessä vuokravakuus on myös tapa sitouttaa vuokralainen hyväksi asunnon pitäjäksi, jolloin molemmilla osapuolilla on intressi pitää asunto hyvässä kunnossa. 

Paras vuokravakuuslaina vertailemalla 

Paras vuokravakuuslaina on sellainen, jossa kustannukset ovat matalia ja kuukausierä on omaan talouteen sopiva. Voit itse vaikuttaa kuukausierän määrään valitsemalla maksuajan itselle sopivaksi. 

Parhaan hinnan vuokravakuuslainalle saadaan kilpailuttamalla lainat ja vertailemalla kustannuksia keskenään. Yleensä halvin laina on myös paras, sillä vakuudettomien lainojen erot liittyvät kustannuksiin, lainasummaan ja maksuaikaan. 

Kun etsit parasta vuokravakuuslainaa, vertaile näitä asioita: 

 • Onko tarjottu lainamäärä riittävän suuri
 • Mikä on lainan kokonaiskustannukset eli todellinen vuosikorko
 • Mikä on lainan kuukausierä 

Vertailupalvelun avulla selvität nopeasti vastaukset ylläoleviin kysymyksiin, sillä  Nordsekin kumppaneilta saat yhdellä hakemuksella kilpailutettua lainat jopa yli 20 pankista ja rahoitusyhtiöstä.

Vuokravakuuslainan edut ja miinukset

Tässä listattuna vuokravakuuslainan suurimmat hyödyt ja haittapuolet: 

Edut:Huonot puolet:
Käytössä jopa päivässäKorko ilman kilpailutusta voi olla korkea 
Käytä joustavasti Osa perii avausmaksua 
Mahdollista nostaa yli takuuvuokran määränEi auta, jos oma talous huonossa kunnossa
Hakeminen minuuteissaVelkamäärän kasvattaminen
Lainatarjoukset 6 tunnin sisälläNostaa kuukausimaksuja 

Vuokravakuuslainan etuina on nopeus, helppous ja joustavuus. Se on erittäin yksinkertainen lainatuote, joka voidaan myös maksaa milloin tahansa pois. Jos sinulla on kertynyt myöhemmin säästöjä, voit maksaa lainan ilman erillistä ilmoitusta takaisin. 

Vuokravakuuslainaa ei kannata nostaa, mikäli et usko pystyväsi maksamaan sitä hyvin takaisin sovitussa ajassa. Mikäli sinulla on vaikeuksia maksaa kuukausierää takaisin, kannattaa pohtia, onko uusi koti liian kallis sinun budjetille. 

Laina heti tilille – näin se onnistuu 

Vuokravakuus lainan vertailu ja kilpailuttaminen on hyvin helppoa ja nopeaa Nordsekin kumppanien avulla. Koska voit saada lainan käyttöön jopa samana päivänä, sopii se myös hyvin nopeisiin rahatarpeisiin. 

 1. Selvitä tarvittava lainamäärä. Tiedät, paljonko haluat nostaa lainaa. 
 2. Lähetä lainahakemus. Tässä menee usein alle 5 minuuttia. 
 3. Vertaile eri tarjouksia. Voit saada jopa yli 20 pankilta tarjouksen kilpailuttamalla. 
 4. Hyväksy paras tarjous. Alhaisin todellinen vuosikorko paljastaa parhaan lainatarjouksen. 
 5. Rahat tilille. Voit maksaa vuokravakuuden nyt. 
 6. Maksa takaisin tasaerissä. Lainaa maksetaan takaisin 1 – 15 vuoden maksuajalla. 

Vakuudeton laina on markkinoiden joustavin lainatuote, jossa voit itse päättää käyttökohteen. Koska laina on vakuudetonta, voit myös nostaa isomman lainasumman kerralla käyttöön esimerkiksi sisustamista tai remontointia varten. 

Tärkeää on kilpailuttaa lainatarjoukset, sillä näin voit säästää merkittävästi lainojen koroissa. Sitä enemmän saat tarjouksia, sitä edullisempia tarjouksia voit saada.

Kilpailuta vuokravakuuslaina jo tänään ja selvitä, mistä pankista saat parhaan lainatarjouksen!

Kenelle voidaan myöntää vuokravakuus lainaa? 

Voit saada lainaa, kun: 

– Ikää yli 18 vuotta 
– Ei maksuhäiriöitä
– Säännölliset ansiotulot 
– Kotipaikka Suomessa ainakin 3 vuotta

Mikä on vuokravakuus laina?

Vuokravakuus laina on pankin tai rahoitusyhtiön myöntämä vakuudeton laina vuokravakuutta varten. Lainaa voidaan myöntää 1 000 – 60 000 euroa. 

Mikä on takuuvuokra laina? 

Takuuvuokra laina on vakuudeton laina takuuvuokraa varten. Normaalisti takuuvuokra lainaa nostetaan 1 000 – 10 000 euroa. 

Mistä vuokravakuuslainaa kannattaa hakeaa?

Lainaa kannattaa hakea Nordsekin kumppaneilta, jolloin kilpailutat yhdellä hakemuksella yli 20 pankkia ja rahoitusyhtiötä.

Mikä ero on vuokravakuus lainalla ja takuuvuokra lainalla? 

Vuokravakuus laina ja takuuvuokra laina tarkoittavat samaa asiaa. Se on normaali vakuudeton kulutusluotto, jota tarjoavat Suomessa yli 20 pankkia ja rahoitusyhtiötä.

Onnistuuko vuokravakuus laina pankista?

Voit saada vuokravakuus lainan pankista, sillä pankit antavat vakuudetonta lainaa vuokravakuutta varten jopa 60 000 euroon asti.

Voiko opiskelija tai eläkeläinen saada lainaa takuuvuokraa varten?

Opiskelija voi saada lainaa takuuvuokraa varten, kun hakijalla on säännöllisiä tuloja opiskelun ohella. Eläkeläiselle myönnetään lainaa takuuvuokraan, sillä eläketulot ovat säännöllisiä tuloja. 

Milloin vuokravakuus maksetaan?

Vuokravakuus maksetaan vuokranantajalle ennen muuttoa uuteen asuntoon. 

Milloin vuokravakuus maksetaan takaisin?

Vuokranantaja maksaa vuokravakuuden vuokralaiselle avainten luovutuksen yhteydessä. 

Mihin vuokravakuuslainaa voidaan käyttää?

Vuokravakuuslaina on vakuudetonta, joten voit itse päättää mihin sitä käytetään. Ensisijaisesti lainaa nostetaan vuokravakuuden maksuun, mutta voit nostaa myös suuremman lainamäärän ja käyttää sitä vaikka rakentamiseen, remontointiin tai sisustamiseen. 

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Lainaa 500

Hae 500 euron laina heti tilille  Tuliko yllättävä rahantarve pienelle 500 euron lainalle? Ehkä astianpesukone meni rikki tai haluat ostaa uuden puhelimen? Tarvitsetko rahaa heti?...

 Lainaa netistä

Lainaa netistä nopeasti Voit hakea lainaa netistä nopealla verkkohakemuksella milloin tahansa. Lainahakemuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin, sillä hakemukseen riittää perustiedot sinusta ja haettavasta lainasta.  Kilpailuttamalla...

Metsälaina

Metsälaina vertailun avulla edullisesti  Oletko ostamassa metsää? Moni suomalainen sijoittaa metsään, sillä se on tasaista kassavirtaa tuottava sijoituskohde. Voit hakea Nordsekin avulla metsälainaa milloin tahansa....

Rakennuslaina

Rakennuslaina edullisesti Nordsekiltä  Moni suomalainen omistaa mökin tai kodin, jossa syntyy yllättäviä tarpeita rakentamiselle tai korjaamiselle.  Nordsekin kumppanien avulla haet rakennuslainaa nopeasti ilman vakuuksia, jolloin saat...