Lainaa 500 euroa – näin vertaat

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Hae 500 euron laina heti tilille 

Tuliko yllättävä rahantarve pienelle 500 euron lainalle? Ehkä astianpesukone meni rikki tai haluat ostaa uuden puhelimen? Tarvitsetko rahaa heti? Nordsekin avulla voit hakea lainaa pieniin laina tarpeisiin nopeasti. 

Pieni laina auttaa tilanteessa, kun lainan tarve on nopea ja yllättävä. Voit käyttää 500 euron lainan kuten haluat. Nosta käyttöön vaikka tänään, sillä saat lainapäätöksen heti. 

Nordsekin kautta kilpailutat pienet lainat maksutta! Hakeminen ei sido sinua mihinkään. Lainapäätös tehdään heti hakemuksen lähettämisen jälkeen, jolloin saat tarjouksen sähköpostiin. Raha maksetaan tilille jopa saman päivän aikana, viimeistään kahdessa päivässä. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Näin haet lainaa 500 €

  1. Täytä hakemus 

    Hakemukseen riittää perustiedot sinusta ja haettava 500 euron lainamäärä.  

  2. Allekirjoita paras tarjous 

    Sähköinen allekirjoitus onnistuu hetkessä. 

  3. Rahat tilille

    500 euroa maksetaan tilille jopa heti allekirjoituksen jälkeen. Viimeistään saat rahat tilille kahdessa päivässä. 

Mihin vakuudetonta 500 euron lainaa voi käyttää?

Vakuudeton laina on helppo ja yksinkertainen lainatuote, jossa päätät aina itse sen käyttötarkoituksen. Ei ole väliä, tarvitsetko 500 euroa laskujen maksuun tai uuden kodinkoneen hankkimiseen. 

Usein pientä lainaa nostetaan nopeaan tarpeeseen. Jos sinulla on mennyt rikki kodinkone, olet lähdössä viikonlopun viettoon tai laskujen eräpäivä on mennyt, voi nopea laina auttaa tilanteeseen. 

Yleisimpiä käyttökohteita 500 eurolle ovat rikkoutuneet kodin laitteiden vaihtaminen, laskujen maksu, viikonloppureissu, auton huolto, vuokran tai muuttokustannusten hoitaminen ja shoppailu. 

Pientä lainaa on nopea ottaa käyttöön, sillä vakuudettomien lainojen lainapäätöksen saat heti. Rahat saat tilillesi viimeistään kahden päivän kuluessa, vaikka moni maksaa rahan tilille jo samana päivänä.  

Myös nopea 500 laina kannattaa kilpailuttaa, sillä se on yhtä nopeaa kuin lainan hakeminen suoraan pankista. Kilpailuttaminen säästää kuluissa ja säästö voi olla merkittävä erityisesti pidemmissä laina-ajoissa. 

Yleinen virhe on verrata pelkkää lainan nimelliskorkoa. Usein pienten lainojen kustannuksista merkittävä osa koostuu muista kustannuksista kuin korosta. Sitä varten kannattaa vertailla todellista vuosikorkoa, joka kertoo lainan kokonaiskustannukset. 

Kaikissa lainatarjouksissa on ilmoitettu sekä nimelliskorko että todellinen vuosikorko. Kun vertaat eri tarjouksia, vertaa aina todellista vuosikorkoa keskenään. 

Lainalaskurin avulla voit arvioida sinulle sopivaa maksuaikaa ja kuukausierää. Kuukausierän suuruus on tärkeä valita omaan talouteen sopivaksi. Jos otat lainalle liian suuren kuukausierän, voi sinulla olla vaikeuksia maksaa lainaa takaisin. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Miksi pieni 500 euron laina kannattaa kilpailuttaa?

Ei ole olemassa liian pientä lainamäärää, jota ei kannattaisi kilpailuttaa. Miksi? Koska pienten lainojen kuluissa ja koroissa on isoja eroja. Jos käytät lainaa pidempään, voi kuluero olla merkittävä. 

Lisäksi kilpailuttaminen säästää jopa ajassa. Kuinka? Koska silloin sinun ei tarvitse hakea useammasta paikasta luottotarjousta. Yhdellä lainahakemuksella saat lainapäätökset jopa yli 30 luotonantajalta. Voit valita parhaan luotonantajan ja siirtyä allekirjoittamaan lainasopimuksen vaikka heti. 

Sitä vähemmän maksat kuluja lainasta, sitä enemmän sinulla jää rahaa elämiseen. 

Kenelle myönnetään vakuudetonta pikalainaa?

Kaikki Nordsekin kumppanien tarjoamat pikalainat ovat vakuudettomia. Näin hakijalla ei tarvitse olla mitään omaisuutta vakuudeksi lainalle tai muita takaajia lainaan. Lainaa voidaan tarjota, kun hakijalla on puhtaat luottotiedot, ikää vähintään 18 vuotta, on töissä tai eläkkeellä ja kotipaikka on Suomessa. 

Yleisimmät syyt hylättyyn luottopäätökseen ovat maksuhäiriömerkintä, työttömyys ja muiden lainojen liiallinen määrä. 

Lainaa hakiessa sinun ei tarvitse tietää varmasti, voitko saada lainaa. Koska hakeminen on täysin maksutonta ja ei sido sinua mihinkään, voit rauhassa selvittää nopealla hakemuksella, minkälaista lainaa sinulle tarjotaan. 

Hakemus kannattaa tehdä huolellisesti, sillä virheelliset tiedot voivat johtaa hylättyyn luottopäätökseen. Koska luotonantajat tekevät automaattisen lainapäätöksen, voi virheellisen hakemuksen korjaaminen jälkikäteen olla vaikeaa. 

Yleinen virhe lainaa hakiessa on joko valehdella tai kaunistella omia tietoja. Esimerkiksi omien tulojen määrän nostaminen tai lainojen määrän vähättely on turhaa, sillä luotonantajat tarkistavat tiedot. 

Voitte hakea lainaa myös yhdessä toisen hakijan kanssa. Rinnakkaishakija lainalle tarkoittaa, että nostatte vaikka puolison kanssa yhdessä lainan. Näin saatte usein edullisemman koron luotolle, joten se on hyvä tapa laskea lainan kustannuksia. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Lainan koroissa isoja eroja 

Alla taulukossa näet, miten eri korkotaso vaikuttaa kuluihin: 

LainaaKorkoTilinhoitomaksu Maksuaika Kulut yhteensä 
500 €20%4 € / kk 4 vuotta422 €
500 €18%4 € / kk 4 vuotta397 €
500 €16%4 € / kk 4 vuotta372 €
500 €14%4 € / kk 4 vuotta347 €
500 €12%4 € / kk 4 vuotta324 €
500 €10%4 € / kk 4 vuotta300 €
500 €8%4 € / kk 4 vuotta277 €

Pienessä 500 euron lainassa korko vaihtelee tyypillisesti 10 – 20% välillä. Koron lisäksi lainasta peritään kiinteä tilinhoitomaksu kuukausittain. Osa perii lisäksi avauspalkkion lainaa nostaessa. 

Koska lainan korko on aina asiakaskohtainen, selvität parhaiten tarjouspyynnön avulla sinulle tarjottavan koron. 

lainaa 500 infographic

Yhdistämällä lainat säästät kuluissa 

Onko sinulla käytössä osamaksuja tai useampi pieni kulutusluotto? Jos vastasit kyllä, voi lainojen yhdistäminen olla sinulle järkevä vaihtoehto. Yhdistämällä lainat maksat kalliit pienlainat ja korvaat sen yhdellä isommalla lainalla. Lainojen yhdistäminen säästää usein merkittävästi kuluissa. 

Yhdistämällä lainat pääset eroon kalleista pikavipeistä ja osamaksuista. Koska maksat jokaisesta pienestä lainasta kiinteää tilinhoitomaksua – voi pelkkien kuukausimaksujen summa olla suurempi kuin yhdistelylainan korko! Maksamalla vain yhtä lainaa takaisin maksat vain yhtä tilinhoitomaksua. 

Suurin säästö voi kuitenkin tulla alhaisemmasta korosta. Koska pankit tarjoavat isompaan lainaan matalampaa korkoa, saat usein yhdistelylainaa selvästi edullisemmalla korolla. 

Voit säästää koroissa tuhansia euroja, joten lainojen yhdistäminen on lähes aina vaivan väärti. Nordsekin kumppanien avulla voit hetkessä yhdistää lainat, sillä voit saada jopa yli 30 luotonantajalta tarjouksen yhdistelylainalle. 

Nordsekin avulla kilpailutat yli 30 luotonantajaa yhdellä hakemuksella 

Myös pienet lainat kilpailuttaa, sillä alhaisempi korko voi säästää merkittävästi kuluissa. Lainojen vertailu onnistuu nopeasti, joten se kannattaa aina tehdä ennen lainan nostamista tilille. 

Vertaat lainat helposti Nordsekin kumppanien avulla. Vertailu on maksutonta ja säästää usein kuluissa merkittävästi. 

Kilpailuttamalla selvität nopeasti yhdellä hakemuksella, mistä yli 30 pankista saat parhaan korko tarjouksen.

Kaikki haettavat lainat ovat vakuudettomia. Näin sinulla ei tarvitse olla mitään vakuuksia tai takaajia lainaan

Lainan hakeminen on maksutonta ja se vie vain hetken. Hakemukseen riittää perustiedot sinusta. 

Saat nostettua 500 euroa tilille jopa heti allekirjoitetun lainasopimuksen jälkeen. Viimeistään rahat maksetaan tilille kahdessa arkipäivässä. 

Voit saada lainaa, kun sinulla ei ole maksuhäiriömerkintää, sinulla on tuloja ja olet kotipaikkasi on Suomessa. Lisäksi lainansaantiin edellytetään vähintään 18 vuoden ikää. 

Voit hakea lainaa myös silloin, kun et ole varma lainansaannista. Saat nopeasti selville, voidaanko lainaa myöntää ja millä ehdoilla. 

Hyvä tapa laskea lainan kustannuksia on nostaa lainaa yhdessä toisen hakijan kanssa. Yleensä toinen hakija on puoliso, jolloin voitte saada paremman koron lainalle. 

Usein kysytyt kysymykset 500 euron lainasta:

Kuka voi saada lainaa 500 euroa ilman vakuuksia? 

Voit saada lainaa ilman vakuuksia, kun olet vähintään 18 vuotias, sinulla on puhtaat luottotiedot, kotipaikka on Suomessa ja sinulla on säännöllisiä tuloja. Myös eläkeläinen voi saada lainaa, sillä eläketulot on hyväksyttäviä tuloja.  

Kuinka paljon voin hakea vakuudetonta lainaa?

Voit saada vakuudetonta lainaa 500 – 60 000 euroa Nordsekin kumppaneilta.

Onko 500 euron laina aina vakuudetonta?

Kyllä, pienimmät lainat nostetaan aina vakuudettomana. Pankit tarjoavat vakuudellista lainaa alkaen 15 000 eurosta ylöspäin. 

Mihin 500 euron lainan voi käyttää?

Voit itse päättää, mihin lainaa käytetään. Pientä vakuudetonta lainaa käytetään tyypillisesti laskujen maksuun tai rikkoutuneen laitteen korvaamiseen. Voit käyttää lainaa myös esimerkiksi matkustamiseen. 

Mikä on pisin maksuaika?

Vakuudetonta lainaa voidaan tarjota pisimmillään 15 vuodeksi. Usein 500 eurolle voidaan tarjota 1 – 10 vuoden maksuaikaa. 

Tarvitaanko lainaan takaajia?

Lainaan ei tarvitse takaajia, sillä oma henkilötakaus riittää lainan saantiin. 

Kuinka nopeasti saan lainapäätöksen?

Saat lainapäätöksen sähköpostiin usein heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Viimeistään saat kaikki tarjoukset 6 tunnin sisällä katsottavaksi. 

Tarvitsenko liitteitä hakemukseen?

Et tarvitse lainahakemukseen liitteitä, joten hakeminen onnistuu nopeasti minuuteissa ilman paperityötä. 

Kuinka nopeasti rahat maksetaan tilille?

Rahat maksetaan tilille viimeistään kahdessa arkipäivässä. Voit saada jopa heti rahat tilille, kun olet allekirjoittanut luottosopimuksen.

Paljonko on 500 euron lainan korko?

Lainan korko vaihtelee eri luotonantajille. Koska korko on aina henkilökohtainen, selvität parhaiten sinulle tarjottavan koron tarjouspyynnön avulla. Korko vaihtelee 4 – 20% välillä. 

Miksi lainojen vertailu kannattaa?

Lainojen korkoa kannattaa vertailla, sillä myös pienissä 500 euron lainoissa vaihtelee paljon. 

Kuinka löydän edullisimman lainan?

Helpoin tapa löytää edullisin laina on kilpailuttaa lainatarjoukset. Näin selvität yhdellä hakemuksella jopa yli 30 pankin luottotarjoukset. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.