5 tyypillistä lainahakemus virhettä

Lainaa5 tyypillistä lainahakemus virhettä

Listaamme tähän yleisimpiä virheitä lainahakemuksessa. Nämä 5 asiaa ovat tyypillisiä virheitä:

 1. Kirjoitusvirhe hakemuksessa – väärät yhteystiedot tai muut tiedot 
 2. Väärin arvioidut säännölliset tulot 
 3. Väärä henkilötunnus
 4. Liitteiden unohtuminen 
 5. Et lähetä lainatarjousta 

Kirjoitusvirhe on yleisin virhe hakemuksessa. Yksinkertaisesti kirjoitat väärin numeron tai kirjaimen sinusta.

 Myös moni arvioi tulonsa väärin – eikä ole muistanut tarkistaa omia tarkempia tulojaan. Moni myös kirjoittaa henkilötunnuksen väärin. Liitteiden unohtuminen on normaalia – voit lähettää tarjouksen myös ilman liitteitä. Yllättävän yleinen virhe on, että hakemuksen lähettäminen on unohtunut – olet tehnyt hakemuksen mutta unohtanut lähettää sen.

Vakuudettoman lainan hakeminen on helppoa netissä

Vakuudettoman lainan hakeminen on hyvin helppoa netissä:

 1. Hakemukseen riittää perustiedot sinusta ja lainatarpeesta
 2. Voit toimittaa liitteet myöhemmin lainanantajalle
 3. Vertaile lainoja
 4. Valitse edullisin tarjous – ota käyttöön hyväksymällä laina
 5. Allekirjoituksen jälkeen nopeasti käytössä 

Jos teet nämä 3 virhettä – lainanantaja hylkää todennäköisesti hakemuksen 

Nämä virheet johtavat yleensä negatiiviseen lainapäätökseen:

 1. Väärin kirjoitettu henkilötunnus 
 2. Väärin kirjoitettu puhelinnumero ja sähköposti 
 3. Väärin informoitu säännölliset tulot 

Varmista aina ennen lähetystä, että olet täyttänyt hakemuksen oikein. Monelle sattuu virheitä hakemusten tekemisessä – se on normaalia. Koska pankit tekevät automaattisen luottopäätöksen – virhe hakemuksessa johtaa usein hylättyyn lainapäätökseen. 

Vältä näitä virheitä kuin haet lainaa suomessa

Tässä virheitä, jotka kannattaa aina välttää lainaa hakiessa:

 1. Et kilpailuta tai vertaile tarjouksia
 2. Et ole varmistanut että täytät minimikriteerit
 3. Huijaat hakemuksessa
 4. Et lue tarkkaan lainan ehtoja

Jos et kilpailuta ja vertaa tarjouksia – päädyt maksamaan liikaa kustannuksia. Moni myös hakee useasta paikasta lainaa, vaikka ei täytä minimikriteereitä. Esimerkki on maksuhäiriömerkintä – valitettavasti et voi kilpailuttaa lainojasi, mikäli sinulla on maksuhäriö. 

Huijaaminen hakemuksessa johtaa hylättyyn luottopäätökseen. Huijaamista on esimerkiksi tarkoituksellisesti väärän henkilötunnuksen antaminen. 

Moni unohtaa kiireessä myös lukea tarkemmin lainojen ehdot – tärkeintä on ainakin olla perillä lainan kuluista. 

Kun lainan ottaminen on ajankohtaista, kilpailuta Nordsekin avulla

Voit hakea ja kilpailuttaa lainat nopeasti Nordsekin avulla. Kilpailutus kannattaa tehdä kaiken kokoisiin lainatarpesiin – voit säästää paljon kuluissa. 

Koska lainojen hinnat vaihtelevat paljon pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä – kannattaa hinnat aina vertailla. Hinnoittelu tehdään aina asiakaskohtaisesti. Siksi saat tietää lopulliset hintaehdot vasta hakiessa lainaa. 

Kun haet yhdestä paikasta lainat – säästät aikaa ja rahaa. Näin sinun ei tarvitse enää hakea ja lähettää hakemuksia moneen paikkaan. Lisäksi vertailu on hankalaa. Kun keskität kilpailuttamisen Nordsekille, pääset katsomaan ja vertailemaan kaikkia tarjouksia yhdestä paikasta. 

Nordsekin avulla sinulle aina para korko

Löydät parhaan koron Nordsekin avulla:

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Lainaa 25000

Lainaa 25000 euroa ilman vakuuksia  Monella voi tulla eteen tilanteita, jolloin on tarvetta ulkopuoliselle rahoitukselle. 25 0000 euron Lainan avulla voidaan toteuttaa pitkäaikaisia haaveita, vaikka...

 Lainaa 15000 euroa

15000 euron laina heti tilille  Voit saada 15000 euron lainan tilille heti, sillä pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät lainapäätöksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Laina maksetaan tilille...

Lainaa 40000 

Lainaa 40000 euroa ilman vakuuksia  Kilpailuta 40 000 euron laina ilman vakuuksia jo tänään, niin selvität sinulle parhaan korko tarjouksen. Lainan kilpailuttaminen on maksutonta ja...

Lainaa 30000 euroa 

Lainaa 30000 euroa  Nosta 30 000 euron laina ilman vakuuksia nopeasti netistä. Lainahakemus onnistuu nopeasti muutamassa minuutissa ja saat heti lainatarjoukset jopa 30 pankilta ja...