5 tyypillistä lainahakemus virhettä

Lainaa5 tyypillistä lainahakemus virhettä

Listaamme tähän yleisimpiä virheitä lainahakemuksessa. Nämä 5 asiaa ovat tyypillisiä virheitä:

 1. Kirjoitusvirhe hakemuksessa – väärät yhteystiedot tai muut tiedot 
 2. Väärin arvioidut säännölliset tulot 
 3. Väärä henkilötunnus
 4. Liitteiden unohtuminen 
 5. Et lähetä lainatarjousta 

Kirjoitusvirhe on yleisin virhe hakemuksessa. Yksinkertaisesti kirjoitat väärin numeron tai kirjaimen sinusta.

 Myös moni arvioi tulonsa väärin – eikä ole muistanut tarkistaa omia tarkempia tulojaan. Moni myös kirjoittaa henkilötunnuksen väärin. Liitteiden unohtuminen on normaalia – voit lähettää tarjouksen myös ilman liitteitä. Yllättävän yleinen virhe on, että hakemuksen lähettäminen on unohtunut – olet tehnyt hakemuksen mutta unohtanut lähettää sen.

Vakuudettoman lainan hakeminen on helppoa netissä

Vakuudettoman lainan hakeminen on hyvin helppoa netissä:

 1. Hakemukseen riittää perustiedot sinusta ja lainatarpeesta
 2. Voit toimittaa liitteet myöhemmin lainanantajalle
 3. Vertaile lainoja
 4. Valitse edullisin tarjous – ota käyttöön hyväksymällä laina
 5. Allekirjoituksen jälkeen nopeasti käytössä 

Jos teet nämä 3 virhettä – lainanantaja hylkää todennäköisesti hakemuksen 

Nämä virheet johtavat yleensä negatiiviseen lainapäätökseen:

 1. Väärin kirjoitettu henkilötunnus 
 2. Väärin kirjoitettu puhelinnumero ja sähköposti 
 3. Väärin informoitu säännölliset tulot 

Varmista aina ennen lähetystä, että olet täyttänyt hakemuksen oikein. Monelle sattuu virheitä hakemusten tekemisessä – se on normaalia. Koska pankit tekevät automaattisen luottopäätöksen – virhe hakemuksessa johtaa usein hylättyyn lainapäätökseen. 

Vältä näitä virheitä kuin haet lainaa suomessa

Tässä virheitä, jotka kannattaa aina välttää lainaa hakiessa:

 1. Et kilpailuta tai vertaile tarjouksia
 2. Et ole varmistanut että täytät minimikriteerit
 3. Huijaat hakemuksessa
 4. Et lue tarkkaan lainan ehtoja

Jos et kilpailuta ja vertaa tarjouksia – päädyt maksamaan liikaa kustannuksia. Moni myös hakee useasta paikasta lainaa, vaikka ei täytä minimikriteereitä. Esimerkki on maksuhäiriömerkintä – valitettavasti et voi kilpailuttaa lainojasi, mikäli sinulla on maksuhäriö. 

Huijaaminen hakemuksessa johtaa hylättyyn luottopäätökseen. Huijaamista on esimerkiksi tarkoituksellisesti väärän henkilötunnuksen antaminen. 

Moni unohtaa kiireessä myös lukea tarkemmin lainojen ehdot – tärkeintä on ainakin olla perillä lainan kuluista. 

Kun lainan ottaminen on ajankohtaista, kilpailuta Nordsekin avulla

Voit hakea ja kilpailuttaa lainat nopeasti Nordsekin avulla. Kilpailutus kannattaa tehdä kaiken kokoisiin lainatarpesiin – voit säästää paljon kuluissa. 

Koska lainojen hinnat vaihtelevat paljon pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä – kannattaa hinnat aina vertailla. Hinnoittelu tehdään aina asiakaskohtaisesti. Siksi saat tietää lopulliset hintaehdot vasta hakiessa lainaa. 

Kun haet yhdestä paikasta lainat – säästät aikaa ja rahaa. Näin sinun ei tarvitse enää hakea ja lähettää hakemuksia moneen paikkaan. Lisäksi vertailu on hankalaa. Kun keskität kilpailuttamisen Nordsekille, pääset katsomaan ja vertailemaan kaikkia tarjouksia yhdestä paikasta. 

Nordsekin avulla sinulle aina para korko

Löydät parhaan koron Nordsekin avulla:

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Lainaa 500

Hae 500 euron laina heti tilille  Tuliko yllättävä rahantarve pienelle 500 euron lainalle? Ehkä astianpesukone meni rikki tai haluat ostaa uuden puhelimen? Tarvitsetko rahaa heti?...

 Lainaa netistä

Lainaa netistä nopeasti Voit hakea lainaa netistä nopealla verkkohakemuksella milloin tahansa. Lainahakemuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin, sillä hakemukseen riittää perustiedot sinusta ja haettavasta lainasta.  Kilpailuttamalla...

Metsälaina

Metsälaina vertailun avulla edullisesti  Oletko ostamassa metsää? Moni suomalainen sijoittaa metsään, sillä se on tasaista kassavirtaa tuottava sijoituskohde. Voit hakea Nordsekin avulla metsälainaa milloin tahansa....

Rakennuslaina

Rakennuslaina edullisesti Nordsekiltä  Moni suomalainen omistaa mökin tai kodin, jossa syntyy yllättäviä tarpeita rakentamiselle tai korjaamiselle.  Nordsekin kumppanien avulla haet rakennuslainaa nopeasti ilman vakuuksia, jolloin saat...