Lainahakemus – vertaa lainat hetkessä

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Lainahakemus tehdään verkossa sekä pienempiin että suurempiin lainatarpeisiin. Yleisimpiä lainahakemuksia ovat: 

 • Lainahakemus asuntolainaan 
 • Lainahakemus vakuudettomaan kulutusluottoon  
 • Hakemus vakuudelliseen autorahoitukseen 
 • Luottokorttiin tai joustoluottoon 

Suurin osa lainahakemuksista täytetään netissä. Nykyään myös alustava lainahakemus asuntolainaan tehdään verkossa pankin nettisivuilla. Voit hakea lainaa myös suoraan esimerkiksi autokaupasta auton rahoitusta varten. 

Asuntolainaa hakiessa täytät pankin sivuilla alustavan lainahakemuksen, jossa kysytään tärkeimpiä tietoja hakemusta varten. Tämän jälkeen pankki haluaa usein pitää neuvottelu tapaamisen, joka pidetään verkkopankissa tai puheluna. Tapaamisessa käydään läpi pankin mahdollinen lainatarjous ja sinun tarpeesi asuntolainaa varten. 

Autorahoitusta hakiessa lainaa haetaan usein suoraan liikkeestä. Tällöin autoliikkeen myyjä voi hakea puolestasi sinulle lainatarjouksia vakuudelliseen autolainaan varten. Voit myös pyytää autolainaa omasta pankista tai kilpailuttaa vakuudettomat autolainat vertailusivuston kautta. 

Kulutusluottoon hakemus tehdään pankin kotisivuilta tai vertailusivuston kautta. Vakuudettoman kulutusluoton hakeminen vie vain muutaman minuutin.   

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Lainahakemus kulutusluotoissa

Kulutusluottojen lainahakemus tehdään netissä pankin tai rahoitusyhtiön sivuilla. Voit myös tehdä lainahakemuksen vertailusivuston kautta, jolloin hakemus lähetetään pankeille ja rahoitusyhtiöille. 

Lainahakemukseen tarvitaan seuraavia tietoja: 

 • Nimi ja yhteystiedot
 • Puhelinnumero ja sähköpostiosoite
 • Henkilötunnus 
 • Työsuhteen aloitusaika ja muoto (määräaikainen vai toistaiseksi voimassa-oleva)
 • Tulotiedot 
 • Koulutus
 • Nykyisten lainojen määrä 
 • Haettava lainamäärä 
 • Lainan käyttötarkoitus 
 • Mahdolliset liitteet

“Usein liitteet voidaan lähettää jälkikäteen luoton käsittelijälle, sillä lainahakemukseen et tarvitse liitteitä.”

Yhdellä lainahakemuksella useampia tarjouksia 

Voit saada yhdellä lainahakemuksella jopa 20 pankista ja rahoitusyhtiöistä tarjouksia, kun kilpailutat lainat vertailusivuston kautta. Kun käytät vertailusivustoa lainan hakemiseen, lähetetään lainahakemuksesi pankeille ja rahoitusyhtiöille. 

Säästät aikaa, kun sinun ei tarvitse lähettää lainahakemuksia erikseen jokaiseen pankkiin. Lisäksi voit saada paremman hinnan lainalle, sillä kilpailu usein laskee lainan hintoja. 

Lainahakemuksen tekeminen vertailusivuston kautta on vastaava hakemus, mitä tietoja myös pankit ja rahoitusyhtiöt kysyvät. Kun haluat selvittää sinulle parhaan lainatarjoukset yhden hakemuksen avulla, kannattaa lainahakemus lähettää vertailu palvelun kautta. 

Vältä näitä virheitä lainahakemuksessa

Tässä yleisimpiä virheitä, mitä moni tekee lainaa hakiessa: 

 1. Ilmoitat vahingossa väärin tietoja 
 2. Unohdat lähettää hakemuksen tai täyttää puuttuvia tietoja
 3. Valehtelu hakemuksessa 
 4. Ilmoitat tulot yläkanttiin tai menot alakanttiin 
 5. Et kilpailuta lainoja 

Jos valehtelet hakemuksessa, voidaan hakemus hylätä heti. Myös huolimattomasti tehty hakemus johtaa usein kielteisiin luottopäätökseen, sillä lainapäätös on automatisoitu. Muista aina täyttää lainahakemus huolellisesti. Usein huolella tehty hakemus säästää myös ajassa, sillä sinun ei tarvitse korjata aikaisemmin ilmoittamiasi tietoja. 

Yleinen virhe on myös jättää kilpailuttamatta lainat. Jos et kilpailuta lainoja, et saa selville sinulle parasta lainatarjousta. Koska kalleimman ja edullisimman lainatarjouksen hinnoissa on suuria eroja, kannattaa vertailu aina tehdä. Voit kilpailuttaa lainat vertailusivuston kautta, jolloin saat useampia tarjouksia yhdellä hakemuksella.   

Voit lukea lisää yleisistä lainahakemus virheistä: https://nordsek.com/5-lainahakemus-virhetta/ 

Hakemus minuuteissa

Total Time: 5 minutes

 1. Täytä lainahakemus huolellisesti 

 2. Toimita liitteet, mikäli haluat nopeammin lopullisen lainapäätöksen 

 3. Odota hetki, että lainahakemustasi käsitellään

 4. Hyväksy sinulle sopiva lainatarjous ja allekirjoita

 5. Laina tilille maksuun 

Lainahakemuksen käsittelyaika

Lainahakemuksen käsittelyaika on nopea, sillä usein alustava luottopäätös tehdään automaattisesti. Lopullista lainapäätöstä varten pankin luottokäsittelijä tarkistaa vielä säännöllisten tulojen määrän. Tässä voi mennä muutama arkipäivä. 

Näin kauan eri lainahakemuksen vaiheet kestävät: 

 • Lainahakemus: 1 – 5 minuuttia 
 • Alustava tarjous: 5 minuuttia 
 • Lopullisen lainapäätöksen käsittely: 1 – 2 arkipäivää siitä, kun olet toimittanut tarvittavat liitteet pankille 
 • Lainasopimuksen allekirjoitus: 5 – 10 minuuttia 
 • Maksu tilille: 1-2 arkipäivän kuluessa allekirjoituksesta  
lainahakemus netissa

Viisi hyvää syytä tehdä lainahakemus 

 1. Hakemus on maksuton ja ei sido sinua mihinkään
 2. Selvität sen avulla, mikä on pankin tarjoama lainamäärä ja korko 
 3. Voit vertailla eri lainatarjouksia
 4. Saat nopeasti lainan käyttöön jo päivissä 
 5. Hakemuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin 

Kuka voi hakea vakuudetonta lainaa netissä?

Voit hakea vakuudetonta lainaa netistä, kun:

– Sinulla ei ole maksuhäiriöitä 
– Olet vähintään 18 vuotias 
– Kotipaikka on Suomessa
– Sinulla on säännöllisiä tuloja

Sitoudunko johonkin, jos teen lainahakemuksen?

Et sitoudu mihinkään, kun teet lainahakemuksen. Voit tehdä maksutta lainahakemuksen ilman sitoutumista ja tarkistaa, millä ehdoilla sinulle voidaan tarjota lainaa. 

Kuinka nopeasti lainahakemuksen käsittelyaika on?

Lainahakemuksen käsittelyaika vaihtelee pankeissa ja rahoitusyhtiöissä. Saat usein alustavan lainatarjouksen heti katsottavaksi, sillä lainan käsittely on automatisoitu. Lopullisen lainatarjouksen saat usein muutamassa päivässä, kun lainahakemuksen on käsitellyt laina käsittelijä.  

Minne lainahakemus kannattaa lähettää?

Vakuudeton lainahakemus kannattaa lähettää vertailusivuston kautta, sillä silloin lainahakemuksesi lähetetään jopa 20 pankille ja rahoitusyhtiöille. Palvelu on maksutonta ja sen avulla voit nopeasti kilpailuttaa eri luotonantajat.  

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.