Lainaa edullisesti – kilpailuta pankit ja löydä edullinen laina vertailun avulla

LainaLainaa edullisesti – kilpailuta pankit ja löydä edullinen laina vertailun avulla

Hae meiltä lainaa edullisesti kilpailuttamalla pankit. Löydä edullinen laina vertailemalla jo tänään.  

Lainalaskurin avulla selvität sopivan kuukausierän

Voit selvittää lainalaskurin avulla nopeasti itselle sopivan kuukausierän ja lainasumman. Tutustu täältä rahoituslaskuriin.

Lainavertailu kannattaa aina

Lainavertailu kannattaa tehdä, sillä saat yhden hakemuksen avulla useamman tarjouksen ja pääset kilpailuttamaan lainasi pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Tässä neljä hyvää syytä kilpailuttaa laina:

 • Sinulle täysin maksutonta – et maksa mitään kilpailuttamisesta
 • Saat heti lainapäätöksiä hakemuksen lähettämisen jälkeen
 • Kilpailuttamalla saat usein parempia lainatarjouksia ja laskettua lainan hintaa
 • Yhdellä hakemuksella kilpailutat pankkisi ja rahoitusyhtiöt ja saat useamman lainatarjouksen

Lainaa heti – helppo ja nopea lainavertailu 

Helppo ja nopea laina löytyy vertailupalvelun avulla. On mahdollista saada laina heti käyttöön, sillä suurin osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä tekevät luottopäätöksen välittömästi.

Palvelumme on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat vertailla lainoja helposti ja nopeasti yhdestä paikasta. Suurin osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä tekevät lainapäätöksen heti. Kun olet tehnyt hakemuksen, pääset katsomaan heti lainatarjouksia. Pankit tekevät automaattisen luottopäätöksen perustuen pankkien omaan riskianalyysiin. Koska saat lainapäätöksen heti, kannattaa hakemuksen tekeminen tehdä huolellisesti. 

Lainahakemuksen tekeminen ja vertailu on helppoa. Saat yhdellä hakemuksella useamman lainatarjouksen. Hakemuksen tekeminen useampaan paikkaan yhdellä kerralla on yhtä helppoa kuin tekisit hakemuksen vain yhdelle rahoitusyhtiöille. Suurin hyöty kilpailutuksesta on säästetty aika ja raha. Kun kilpailutat kerralla useamman pankin, saat myös laskettua lainan hintaa kilpailutuksen avulla. Lisäksi palvelumme kautta on helppo vertailla ja löytää itselle sopiva palveluntarjoaja.  

Suosittelemme aina lähtökohtaisesti valitsemaan kaikkein edullisimman lainan. Kun haluat saada lainaa heti, kilpailutuksen avulla varmistat, että saat parhaan lainan käyttöösi helposti ja nopeasti. Edullinen, helppo ja nopea laina on mahdollista löytää kilpailutuksen avulla jo tänään.  

Hae lainaa nopeasti aina 60 000 euroon asti 

Palvelumme kautta saat haettua lainaa nopeasti 1 – 60 000 euroa. Lainojen normaali takaisinmaksuaika on 1- 15 vuotta. 

Hae lainaa nopeasti kauttamme, kun haluat kilpailutuksen avulla löytää itselle parhaimman lainatarjouksen. Lainan hakeminen onnistuu täyttämällä hakemuksen huolellisesti. Nopeasti lainan hakemisen jälkeen alat saada pankeilta tarjouksia. 

Lainasummat maksetaan pankeista ja rahoitusyhtiöistä riippuen joko tarkkaan haetulle euromääräiselle summalla tai sitten tasa tuhansittain. Huomaathan, että voit valita aina myös käyttöösi pienemmän lainasumman, mitä luottopäätöksessä on annettu. 

Suurin osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä haluavat vielä palkka tai eläke todistuksen varmistaakseen säännölliset tulot. Jotta saat lainaa nopeasti myös tilille, kannattaa tarvittavat dokumentit ladata jo valmiiksi tietokoneelle. 

Hakemalla lainaa selvität, paljonko maksaa

Vain hakemalla lainaa saat selville, kuinka paljon lainasi maksaa.  Koska pankit ja rahoituslaitokset tekevät aina henkilökohtaisen riskianalyysin ja hinnoittelun, voi lainojen hinnoissa ja ehdoissa olla isojakin eroja. 

Hakemuksen tekeminen ei sido sinua mihinkään. Suosittelemme säännöllisesti vertailemaan ja kilpailuttamaan myös nykyiset lainasi. Voit säästää paljon rahaa korvaamalla kalliimman lainan halvemmalla kilpailutuksen avulla. Sitä suurempi laina on kyseessä ja mitä pidempi laina-aika on, sen tärkeämpi on löytää alhaisen koron laina. 

Ennen kuin haet lainaa, on hyvä jo ennakkoon miettiä omaan talouteen sopivaa lainaa ja kuukausierää. Voit testata itselle sopivaa lainaa lainalaskurista. 

Lainalaskuri

Lainalaskuri
5000
10060000

Löydä pienikorkoinen lainatarjous helposti netistä 

Pienikorkoinen laina löytyy netistä helposti vertailupalvelun avulla. Kun kilpailutat lainat, pistät pankit ja rahoituslaitokset kilpailemaan sinusta. Usein kilpailuttamalla saat helpommin pienikorkoisen lainatarjouksen, sillä kilpailutuksen myötä lainan hinta tippuu. 

Pienin korko ei kuitenkaan aina ole edullisin laina. Koska pankit ja rahoituslaitokset perivät koron lisäksi myös muita kuluja, on syytä edullisuutta vertailtaessa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Muita kuin korkokuluja lainoissa voi olla erilaiset tilinhoitomaksut ja avauspalkkio. Laissa on määritelty, että muita kuin korkokuluja saa olla maksimissaan 150 euroa vuodessa. 

Sitä suurempi laina on kyseessä, sen helpompi on saada pienikorkoinen laina. Koska pankit voivat tarjota suuremmille lainoille paremmat lainaehdot, voi myös useamman pienen lainan yhdistäminen isommaksi lainaksi olla järkevää. Lue lisää yhdistelylainasta. 

Voit saada pienikorkoisen lainan, kun sinulla on säännölliset tulot ja olet hoitanut aikaisemmat maksuvelvoitteet moitteettomasti. Kun teet lainahakemuksen huolellisesti valmiiksi, saat myös useampia lainatarjouksia katsottavaksi. Sitä enemmän pankit joutuvat kilpailemaan lainastasi, sen matalammalla korolla voit lainaa saada. 

Autamme sinua löytämään pienikorkoisen lainan kilpailuttamalla lainasi useamman pankin ja rahoitusyhtiön avulla. Yhdellä hakemuksella saat useamman lainatarjouksen ja voit itse valita pienikorkoisemman lainan käyttöön. 

Lainalupaus nopeasti vertailemalla – edullisin laina ilman vakuuksia

Edullisin laina ilman vakuuksia löytyy usein vertailupalvelun avulla. Kilpailuttamalla lainat saat kerralla useammasta paikasta lainalupauksen ja löydät helpoiten edullisen lainan. 

Edullisin laina ilman vakuuksia löytyy vertailusta helposti. Koska pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät automaattisen lainalupauksen, pääset nopeasti vertailemaan useampaa lainatarjousta. Luottopäätös lainaan ilman vakuuksia on pankeille helpompi ja nopeampi, sillä päätös perustuu täysin arvioituun henkilöriskiin. 

Kun etsinnässä on edullisin laina, kannattaa huomio kiinnittää todelliseen vuosikorkoon. Suosittelemme lähtökohtaisesti aina valitsemaan edullisimman lainan. Lopulta asiakas kuitenkin päättää, kenen kanssa haluaa tehdä lainasopimuksen. Lainojen vertailu ilman vakuuksia on tehty helpoksi. Kun olet löytänyt edullisimman lainan, voit verkkopankkitunnuksilla hyväksyä ja allekirjoittaa lainasopimuksen. 

Kilpailuttamalla löytyy edullinen ja paras laina 

Kilpailuttaminen on helpoin tapa löytää itselle paras laina. Koska paras laina on usein myös edullinen laina, on tärkeää saada mahdollisimman moni kilpailemaan asiakkuudestasi. 

Edullinen laina löytyy parhaiten, kun teet hakemuksen huolellisesti. Koska pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät automaattisen päätöksen, virhe hakemuksessa voi johtaa hylättyyn luottopäätökseen. Tekemällä huolellisesti hakemuksen säästät ajan lisäksi myös usein rahaa. Kilpailuttamalla paras laina voi löytyä nopeasti, sillä suurin osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä tekee lainapäätöksen heti. 

Koska lainojen ehdot ovat usein vakiomuotoisia, suurin ero lainaehdoissa on kulut. Paras laina on usein edullinen ja nopea ottaa käyttöön. Parhaimmillaan voit saada useammasta kymmenestä paikasta lainatarjouksen. Edullinen laina, jossa on alhaisin todellinen vuosikorko, on yleensä paras vaihtoehto. 

Halvin laina voi olla myös nopea

Nopea laina voi olla myös halvin. Koska pankit ja rahoituslaitokset tekevät automaattisen lainapäätöksen, nopeudesta ei tarvitse enää maksaa ekstraa.

Löydät halvimman lainan nopeasti tekemällä hakemuksen palveluumme. Kun etsinnässä on halvin laina, kannattaa hakemus täyttää huolellisesti ja tarkistaa ennen lähettämistä mahdolliset virheet. Laittamalla muut pankit kilpailemaan sinusta, löydät todennäköisesti halvimman lainan.

Kilpailutus ja vertailu kannattaa, sillä lainojen hinnoissa voi olla suuriakin eroja. Sitä suurempi laina on kyseessä, sen tärkeämpi on löytää halvin laina. Kun saat laskettua lainan hintaa, laskee myös takaisinmaksettava kuukausierä. Kilpailutuksen avulla voit säästää paljon rahaa. Halvimman ja kalliimpien lainojen hinnoissa voi olla jopa tuhansia euroja hintaeroja. 

Lainatarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään

Lainatarjous kannattaa pyytää, jos sinulla on käytössä laina jo muualta tai jos olet pohtimassa uuden lainan ottamista. 

Lainatarjouksen pyytäminen on helppoa ja se ei sido mihinkään. Mikäli et ole tyytyväinen saamiisi lainatarjouksiin, ei tarjouksia kannata hyväksyä. Koska vertailu on maksutonta ja nopeaa, suosittelemme säännöllisesti kilpailuttamaan omat lainat. 

Vertailemalla eri lainatarjouksia kannattaa kiinnittää huomiota lainan kokonaiskuluihin ja todelliseen vuosikorkoon. Ennen kuin haet lainatarjousta, kannattaa arvioida oma takaisinmaksukyky ja omaan talouteen sopiva lainasumma. 

Vertailun avulla halpa laina löytyy nopeasti 

Halpa laina voi löytyä nopeasti vertailun avulla. Saat nopeasti hakemuksen jälkeen lainapäätöksiä, joten vertailun tekeminen on paitsi helppoa myös nopeaa. 

Jotta varmistat halvan lainansaannin, tulee hakemus tehdä huolellisesti. Sitä useamman tarjouksen saat, sen todennäköisemmin itselle sopiva halpa laina löytyy. Arvioitaessa lainan hintaa kannattaa ottaa huomioon myös korkojen lisäksi syntyvät muut kulut. Lainan kokonaiskulut kertovat, paljonko kuluja syntyy koko laina-aikana. 

Halpa laina on mahdollista saada sekä pienemmille että isommille lainasummille. Halpa laina voi olla myös nopea, eli nopeudesta ei tarvitse maksaa enää ylimääräistä. Löydät itsellesi sopivimman lainan kilpailutuksen avulla. 

Lainapäätös heti – muista nämä asiat, kun teet lainahakemuksen

Lainahakemus on hyvin nopea ja voit saada heti lainapäätöksen jopa kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Näin varmistat, että saat oikean lainapäätöksen heti hakemuksen lähetettyä:

 • Täytä hakemus huolellisesti ja tarkista mahdolliset virheet lainahakemuksessa. Koska suurin osa pankeista ja rahoituslaitoksista tekee automaattisen päätöksen, virhe hakemuksessa voi johtaa hylättyyn lainapäätökseen.
 • Lataa valmiiksi tarvittavat liitteet lainan maksua varten. Pankit ja rahoitusyhtiöt usein vaativat ennen lainanmaksua tilille nähdä todisteen säännöllisistä tuloista.
 • Mieti jo lainahakemusta tehdessä omaan talouteen sopiva lainasumma ja kuukausierä
 • Vertaile ja valitse itsellesi parhaiten sopiva lainatarjous.

Koska saat suurimmalta osalta pankeista lainapäätöksen heti, on lainojen vertailu ja kilpailutus helppoa ja nopeaa. 

Lainavertailu auttaa löytämään sopivan lainan

Lainavertailu on helpoin tapa selvittää itselle sopivin laina. Vertailemalla lainoja voit saavuttaa merkittäviä säästöjä kuluja. Lainavertailu on sitä tärkeämpää, mitä isompi lainasumma on. 

Lainoja vertailtaessa on hyvä kiinnittää huomiota lainan kokonaiskuluihin. Koska lainat ovat vakiomuotoisia, onkin suurin ero lainojen ehdoissa luoton kustannukset. Koron lisäksi lainoissa on usein tilinhoitomaksu ja avauspalkkio. Suomen laissa on määritelty, että muita kuin korkokustannuksia saa olla enintään 150 euroa vuodessa. Erityisesti pienemmissä lainoissa muiden kuin koron osuus voi siis olla merkittävä. 

Kun teet lainavertailua, kiinnitä huomiota erityisesti lainan kokonaiskustannuksiin eli todelliseen vuosikorkoon. Voit säästää varsinkin isommissa lainasummissa jopa tuhansia euroja, kun kilpailutat lainat ja valitset vertailun avulla halvemman lainan. 

Lainan käyttötarkoitus vaikuttaa sopivaan lainamuotoon

Lainalla voi olla monia eri käyttötarkoituksia. Tässä yleisimpiä listattuja lainoja, jota kilpailutuksen kautta voi hakea:

Autolaina

Autolainan käyttötarkoitus on nimensä mukaisesti auton hankintaan. Kun tarkoituksena on löytää joustava rahoitus ajoneuvon ostamista varten, voi vakuudeton laina olla oikea rahoitusmuoto tähän käyttötarkoitukseen. Lue lisää autolainasta

Venelaina

Veneen omistaminen on nostanut suosiotaan viime vuosina. Myös yhä useamman kuluttajan hakeman lainan käyttötarkoitus on veneen ostaminen. Vakuudeton venelaina sopii hyvin veneen hankintaan, sillä käsirahan avulla sinulla on parempi neuvotteluvoima ja voit neuvotella paremman hinnan. 

Remonttilaina

Remontti on tyypillinen lainan käyttötarkoitus. Se on nostanut suosiota yhä enemmissä määrin, kun useampi suomalainen viettää vapaa-ajan lisäksi myös työpäivänsä kotona. Lue lisää remonttilainasta. 

Sisustuslaina

Sisustuksen voi ajatella olevan investointi kodin viihtyvyyteen. Vakuudetonta sisustuslainaa voi käyttää erilaisiin sisustus hankintoihin hyvin joustavasti. Myös sisustuksen suosio on kasvanut kodissa enemmän vietetyn ajan vuoksi.  

Yhdistelylaina

Kun lainan käyttötarkoitus on yhdistää useampi pienempi laina yhdeksi isommaksi ja halvemmaksi lainaksi, puhutaan yhdistelylainasta tai yhdistelmälainasta. Lainojen yhdistäminen on usein järkevää, sillä pankit voivat tarjota matalampaa hintaa suuremmille lainoille. 

Häälaina

Häät ovat monen ihmisen ikimuistoisimpia päiviä. Häihin ollaan myös valmiita panostamaan. Monet käyttävät lainaa häitä varten, sillä suuret juhlat maksavat myös paljon. 

Lomalaina

Loma ja vapaa-aika ovat perinteisesti olleet lainojen käyttötarkoituksessa yleisiä. Erityisesti perheen lomamatka voi olla kallis ja siihen ollaan myös valmiita käyttämään rahaa. Lomalaina voi olla hyvä tapa järjestää itselle ja perheelle ikimuistoinen matka. 

Mökkilaina

Mökkeily on kasvattanut suosiota.Vapaa-ajan vieton lisäksi monet tekevät myös etätöitä mökillä Mökkeilyyn ollaan valmiita investoimaan ja käyttämään rahaa. Vakuudetonta lainaa voi käyttää myös mökkilainaksi

Moottoripyörälaina

Moottoripyörät ovat monelle suomalaiselle tärkeä erityisesti vapaa-ajan kulkuväline. Kuten muissa ajoneuvon hankinnoissa,  moottoripyörän hankintaan soveltuu usein joustava vakuudeton laina. Lue lisää moottoripyörälainasta täältä. 

Kulutuslainoja voi jakaa erilaisiin lainamuotoihin:

Kulutuslainoja voi jakaa eri lainamuotoihin. Nykyään yhä useampi laina on vakioehdoiltaan samoja, vaikka samoista lainoista käytetään eri termejä. Tässä yleisimmät kulutuslainojen termejä:

Kulutusluotto eli kertalaina

Kulutusluotto on yleisnimike lainasta kuluttajalle eli yksityishenkilölle. Samasta lainasta käytetään myös yleisesti termejä kertalaina ja käyttölaina

Lainaa voi käyttää joustavasti erilaisiin tarpeisiin – suurempiin hankintoihin ja arjen pienempiin tarpeisiin. Normaali lainasumma on 1 – 60 000 euroa ja takaisinmaksuaika 1-15 vuotta. 

Joustoluotto on luottolimiitti

Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustavasti käyttöön tarkoitettu luotto. Toinen termi joustoluotosta on usein luottolimiitti

Joustoluotto on usein ei-hyödykesidonnainen laina, jota pystyy nostamaan luottosopimuksen sisällä tarpeen mukaan. Se eroaa perinteisestä kertalainasta siinä, että limiittiä voidaan nostaa tietyn sovitun limiitin sisällä joustavasti.

Yhdistelylainassa yksi isompi laina korvaa pienemmät lainat

Yhdistelylainan avulla voit korvata pienet lainat ja ottaa yksi isompi laina tilalle. Kun sinulla on useampi pienempi laina ja halua yhdistää ne yhdeksi isoksi lainaksi, yhdistelylainalla voit säästää kuluissa. Yhdistelylainan avulla voit laskea lainojesi hintaa, sillä usein pankit voivat tarjota paremmin ehdoin isompaa lainaa. 

Yhdistelylainan avulla voit alentuneen kulujen lisäksi myös säästää aikaa. Koska maksat lainaa takaisin vain yhdelle palveluntarjoajalle, on hallinnointi myös helpompaa. Suurin hyöty kuitenkin yhdistelylainasta on säästetyt kulut.

 Suosittelemme lähtökohtaisesti kokoamaan pienemmät lainat yhdeksi isoksi lainaksi alhaisempien kulujen takia. 

Vertaislaina eli lainaa yksityisiltä henkilöiltä  

Vertaislaina on 2000-luvulla nostanut suosiotaan. Yksinkertaisuudessaan sen isoin ero muihin lainoihin on se, että lainaat yksityisiltä henkilöiltä pankin tai rahoitusyhtiön sijasta. Vertaislainassa asiakaspalvelun ja muun lainan hallinnoinnin hoitaa vertaislainayhtiö eli palvelun tuottaja. 

Pikalaina eli pikavippi on nopea luotto 

Pikalainan toinen tunnettu nimi on pikavippi. Pikavippi ja pikalaina termin käyttö on vähentynyt sen huonon maineen takia. Nykyään voi sanoa, että kaikki kulutusluotot ovat pikalainoja, koska saat lainapäätöksen ja rahat parhaimmillaan heti käyttöön. 

            Yhteislaina eli rinnakkaislaina

Yhteislainan avulla voit sekä laskea lainan kustannuksia että varmistaa, että saat halutun lainasumman käyttöösi. 

Koska yhteislainassa on kaksi tai useampi takaaja, on se pankin näkökulmasta aina yhtä takaajaa alhaisempi riskinen laina. Alhaisemman riskin takia pankit voivat antaa lainaa halvempana. Yhteislainasta käytetään myös usein termiä rinnakkaislaina

Vakuudellinen laina isompiin hankintoihin

Vakuudellinen laina on hyödykesidonnainen laina, jossa lainanottaja antaa lainanantajalle vakuudeksi omaisuutta lainaa vasten.  Vakuudellista lainaa käytetään usein isompiin hankintoihin. Yleisin vakuudellinen laina on asuntolaina. 

Vakuudellinen laina on hyvä vaihtoehto, kun sinulla on antaa omaisuutta vakuudeksi lainaa varten. Koska vakuudellisen lainan saanti kestää pidempään, se sopii myös hyvin niille, joilla ei ole kova kiire lainalle. Vakuudellinen laina on usein vakuudetonta lainaa halvempi, sillä pankki tai rahoitusyhtiö arvioi riskinä ensisijaisesti pantin eli pantatun omaisuuden arvoa. 

Aina vakuudellinen laina ei kuitenkaan ole halvin vaihtoehto. Esimerkiksi autokauppojen tarjoamat vakuudelliset lainat voivat olla vakuudettomia lainoja kalliimpia. Lisäksi autokauppojen lainoissa on huomioitava, että usein lainan viimeinen kuukausierä on huomattavan suuri. 

Vakuudeton laina on yksinkertainen ja joustava rahoitustuote

Vakuudeton laina on helppo ja joustava lainatuote erilaisiin käyttötarkoituksiin. Vakuudetonta lainaa on myös helppo vertailla, koska lainaehdoissa suurimmat erot ovat lainan kulut. 

Edullinen laina ilman vakuuksia on mahdollista saada aina 60 000 euroon asti. Laina-aika on joustavasti 1-15 vuotta ja ennenaikainen takaisinmaksu on aina mahdollista. Jotta voit hakea vakuudetonta lainaa, tulee sinulla olla säännölliset tulot. Myös eläkeläiset voivat saada lainaa, sillä eläketulot ovat säännöllisiä tuloja. 

Suosittelemme aina kilpailuttamaan vakuudettomat lainat, sillä niiden hinnoissa voi olla todella suuria eroja. Sitä suurempi lainasumma on, sitä tärkeämpää on vakuudettoman lainan kilpailuttaminen ja lainojen vertailu. Vakuudeton laina ei välttämättä ole vakuudellista lainaa kalliimpi.

Lainan hakeminen – näin varmistat, että saat lainaa pienellä korolla 

Lainan hakeminen on tehtävä huolellisesti, jotta saat mahdollisimman monta tarjousta.

Sitä enemmän tarjouksia saat, sen todennäköisemmin saat lainaa pienellä korolla.  Koska pankit ja rahoitusyhtiöt käsittelevät lainahakemukset automaattisesti, voi virhe hakemuksessa johtaa hylättyyn luottopäätökseen. 

Huolella tehty hakemus säästää myös aikaa.  Kun etsit lainaa pienellä korolla, kannattaa huomioida nämä seikat:

 • Laina pienellä korolla ei ole aina edullisin laina. Koron lisäksi lainaan voi tulla muita kuluja, jotka nostavat kokonaiskustannuksia. Suomessa muita kuin korkokuluja voi lisätä lainaan 150 euroon asti vuositasolla
 • Todellinen vuosikorko on paras mittari siihen, missä lainassa on pienin korko. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon luoton kaikki kustannukset.
 • Koska lainat ovat ehdoiltaan vakiomuotoisia, kannattaa valita lainaksi yleensä pienikorkoisin laina 

Suosittelemme aina ennen lainan hakemista tarkistamaan, että hakemuksen tarvittavat tiedot on tehty oikein. Ennen lainan hakemista on myös hyvä arvioida oma takaisinmaksukyky lainalle. Itselle sopiva lainasumma ja kuukausierä on semmoinen, että pystyt maksamaan sen myös kuukausina, kun kulut ovat korkeammat. 

Vertailemalla löydät lainaa pienellä korolla helposti ilman. Tarkista jo tänään, millä ehdoin lainaa voisit saada. 

Nopea laina ja pieni korko – näin löytyy matalakorkoinen laina

Nopean lainan saanti ei tarvitse olla kallista. Yhä useampi pienikorkoinen laina on myös erittäin nopea, sillä suurin osa pankeista tekee automaattisen luottopäätöksen. 

Matalakorkoinen laina on mahdollista saada myös pienemmälle lainasummalle. Vaikka alhainen korko on helpompi saada isommalla lainasummalle, myös pienempiin lainoihin on mahdollista saada edullisesti lainaa.  

Kilpailutuksen avulla varmistat, että saat pienen koron lainalle. Sitä useampi pankki ja rahoitusyhtiö kilpailee asiakkuudestasi, sen paremmin ehdoin saat lainaa. Kilpailutus on paras tapa varmistaa, että löydät matalakorkoisen lainan. Sitä matalampi korko lainassa on, sitä isompi osa lainan takaisinmaksusta kohdistuu pääomaan. Tällöin myös lainan takaisinmaksu nopeutuu. 

Koska pankit tekevät hinnoittelun aina henkilöperusteisesti, on hakemuksen täyttämisessä oltava huolellinen. Sitä alhaisempi pankin arvioima riski sinusta on, sen pienemmällä korolla voit lainaa saada. 

Pankit ja rahoitusyhtiöt käyttävät riskinarviointiin sekä ulkoisia että sisäisiä lähteitä. Ulkoisia lähteitä ovat esimerkiksi maksuhäiriömerkinnät ja osoitetiedot. Sisäisiä lähteitä voivat olla pankin omat järjestelmät, jossa niillä voi olla esimerkiksi tietoa sinun aikaisemmasta maksukäytöksestä.

Koska matalakorkoinen laina on mahdollista saada myös nopeasti, ei perinteisiin pikavippeihin tarvitse enää turvautua – vaikka olisi kiire. Laina maksetaan nopeasti tilille, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen verkkopankkitunnuksillasi.

Todellinen vuosikorko kertoo lainan todelliset kokonaiskustannukset

Todellinen vuosikorko laskee lainan todelliset kokonaiskustannukset vuositasolla. Kun etsit ja vertaat parhaita lainoja, kannattaa kiinnittää huomioita todelliseen vuosikorkoon.  

Lainan kokonaiskustannukset ottaa huomioon koron lisäksi kaikki lainaan liittyvät kulut ja palkkiot. Usein lainasta syntyy koron lisäksi maksettavaksi erilaisia tilinhoitomaksuja ja avauspalkkioita. Näistä kuluista johtuen pienin korko ei välttämällä ole aina edullisin. Koska lainoissa voi lain mukaan olla enintään 150 euroa muita kuin korkokustannuksia, voi se etenkin pienemmissä lainoissa nostaa lainan todellisia kokonaiskustannuksia huomattavasti. 

Lainan kokonaiskustannuksiin vaikuttaa vuosikustannusten lisäksi lainasumma ja laina-aika. Voit myös laskea lainakustannuksia lyhentämällä lainaa nopeammin tai nostamalla pienemmän lainasumman. Sitä suurempi lainasumma on ja sitä pidempi laina-aika on, sen tärkeämpää on löytää mahdollisimman alhaisella vuosikorolla oleva laina. 

Todellinen vuosikorko on aina ilmoitettava lainaa annettaessa. Suosittelemme lähtökohtaisesti valitsemaan aina lainan, jossa on alhaisin todellinen vuosikorko. 

Ennenaikainen takaisinmaksu on aina mahdollista

Vakuudettomien lainojen normaali takaisinmaksuaika on 1 – 15 vuotta. Lainojen ennenaikainen takaisinmaksu on aina mahdollista.

Koska lainojen ennenaikainen takaisinmaksu on myös Suomen laissa määritelty, on se mahdollista, vaikkei siitä erikseen olisi luottosopimuksessa ilmoitettu. Sitä suurempi lainasumma on, sitä pidempi yleensä sovittu takaisinmaksuaika on. Lainan takaisinmaksuaikaa pidentämällä voit pienentää kuukausierää. 

Lainan kuukausierän suuruuteen vaikuttaa korko ja muut kustannukset, laina-aika ja lainasumma. Lainan kuukausierä on hyvä valita omaan talouteen sopivaksi. Sopivan kuukausierän valintaan kannattaa laskea aina hieman joustoa. Voi olla kuukausia, jolloin kustannukset ovat tavallista korkeampia. Tällöin on hyvä olla myös hieman pelivaraa kuukausierän suuruudessa. 

Lainan takaisinmaksu ennenaikaisesti säästää kuluissa. Esimerkiksi yhdistelylainan avulla voit maksaa kalliimmat lainat ennenaikaisesti pois. 

Lyhennysvapaan ansiosta joustoa maksuihin 

Lyhennysvapaan ansiosta voit pitää taukoja lainan lyhennyksestä. Lyhennysvapaan saamisessa on rahoitusyhtiö- ja pankkikohtaisia eroja. 

Osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä tarjoaa valmiina lyhennysvapaita lainoihin. Tällöin sinun ei tarvitse erikseen hakea ja pyytää lyhennysvapaata. Yleensä lyhennysvapaata voi saada, kun lainaa on maksettu takaisin moitteettomasti ainakin muutaman kuukauden. 

Muistathan aina hakea lyhennysvapaata ennen maksuerän eräpäivää. Pankit eivät koskaan anna lyhennys- tai maksuvapaata jo erääntyneisiin laskuihin. Pankkiin ja rahoitusyhtiöön on hyvä olla yhteydessä hyvissä ajoin etukäteen maksuun liittyvissä tarpeissa. Lähtökohtaisesti pankit ovat valmiita antamaan hyvin joustoa maksuille, mikäli maksuvaikeudet ovat tilapäisiä. 

On myös pankin ja rahoitusyhtiön etu, että lainat lopulta maksetaan takaisin. Siksi suosittelemme olemaan yhteydessä aina heti luotonantajan kanssa, mikäli on syntynyt tarve tilapäiselle maksujärjestelylle. 

Luotettava laina – vertailussa vain pankit ja luotettavimmat rahoitusyhtiöt 

Vertailupalvelussamme on mukana vain kaikkein luotettavimmat pankit ja rahoitusyhtiöt. Kaikki pankit ovat Suomen Finanssivalvonnan alaisia ja muut rahoitusyhtiöt aluehallintoviraston alaisuudessa. Suomessa on yli 100 Finanssivalvonnan tai aluehallintoviraston alaisuudessa olevaa luotonantajaa. 

Lainan hakeminen palvelusta on yhtä turvallista, kuin hakisit lainaa suoraan pankistasi. Luotettava laina edullisella korolla löytyy parhaiten kilpailuttamalla. Koska hakemuksen tekeminen ei sido sinua mihinkään, voit huolettomasti tehdä hakemuksen jo vertailumielessä. 

Suomessa löytyy paljon hyviä ja turvallisia vaihtoehtoja luotonantajaksi. Koska vakuudettomat lainat ovat ehdoiltaan vakiomuotoisia, on vertailussa usein fiksuin laina myös edullisin laina. 

Lainojen vuosikorot vaihtelevat 4-20% välillä. Koska vaihtelu on suurta, kannattaa vertailun avulla selvittää paras lainatarjous ja voit säästää jopa tuhansia euroja kuluissa. 

Nopeasti lainaa – rahaa heti tilille

Kilpailuttaminen sopii myös niille, jotka haluavat nopeasti lainaa. Raha voidaan myös maksaa heti tilille, kun lainasopimus on allekirjoitettu. 

Pankeista ja rahoitusyhtiöistä riippuen, kuinka nopeasti laina maksetaan tilille. Suurin osa rahoittajista maksaa viimeistään seuraavana arkipäivänä rahan tilille. Osa rahoittajista maksaa lainaa myös iltaisin ja viikonloppuisin tilille. Viimeistään pankit maksavat kahden arkipäivän kuluessa lainan ilmoitetulle tilille. 

Ennen tilille siirtoa pankit ja rahoitusyhtiöt haluavat vielä todentaa säännölliset tulosi. Lainan maksua varten sinun tulee liitetiedostoina vielä lähettää dokumentin säännöllisistä tuloista. Näitä voivat olla palkkatosite tai eläketodistus.

Jotta saat nopeasti lainan tilille, suosittelemme lataamaan valmiiksi kaikki tarvittavat dokumentit jo ennen kuin allekirjoitat lainasopimuksen. Tällöin saat lainan nopeasti tilille heti hyväksyttyäsi lainasopimuksen. 

Lainaa ilman liitteitä 60 000 euroon asti – näin löydät parhaat vakuudettomat lainat 

Parhaat vakuudettomat lainat löydät vertailemalla vaihtoehtoja lainapalvelumme avulla. Voit hakea lainaa ilman liitteitä helposti täyttämällä lainahakemuksen tästä. Voit hakea lainaa ilman liitteitä aina 60 000 euroon asti jopa 15 vuoden maksuajalla. 

Lainan kilpailuttaminen ilman liitteitä onnistuu palvelussamme. Jotta saat parhaat vakuudettommat lainat esille, kannattaa hakemus tehdä huolellisesti. Vaikka et tarvitse liitteitä lainaa hakiessa, suurin osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä haluaa nähdä ennen tilille maksua todisteen säännöllisistä tuloista. Tarvittavia liitetiedostoja on yleensä joko palkkatosite tai eläketodistus, josta rahoittaja voi varmentaa säännölliset tulot. 

Lataamalla valmiiksi tarvittavat liitteet lainaa varten varmistat, että pääset nopeasti käyttämään lainaa. Parhaan vakuudettoman lainan löydät vertailun avulla. 

Pienlaina joustavasti eri käyttötarpeisiin

Voit hakea pienlainaa aina 1 000 eurosta ylöspäin Nordsekin kautta. Pienlainaksi kutsutaan usein alle 10 000 euron lainoja. Normaali laina-aika pienlainoille on 5-6 vuotta. 

Kun haet pienlainaa, kiinnitä huomiota ainakin seuraaviin asioihin:

 • Lainan muut kustannukset voivat olla erityisesti pienissä lainoissa merkittävä kustannuserä 
 • Kiinnitä huomio pienlainoja vertailtaessa todelliseen vuosikorkoon – tämä ottaa huomioon kaikki kustannukset
 • Jos sinulla on useampi pienlaina käytössä, voi yhdistelmälaina olla järkevä tapa laskea lainan kustannuksia

Nordsekin kilpailutuspalvelun avulla voit kilpailuttaa ja vertailla niin pienempiä kuin suurempiakin lainoja aina 60 000 euroon asti. Kilpailutus kannattaa tehdä säännöllisesti, sillä voit säästää jopa tuhansia euroja ottamalla edullisemman lainan käyttöön. 

Lainat ja lainojen vertailu – usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä on laina?

Vakuudeton kulutuslaina on on yleisnimike kuluttajalle suunnatusta käyttölainasta, jota voi joustavasti käyttää erilaisiin käyttötarkoituksiin. Voit saada kulutuslainaa 1 – 60 000 euroa jopa 15 vuoden takaisinmaksuajalla. 

Miten lainaa haetaan?

Voit hakea lainaa Nordsekin lainapalvelusta tekemällä lainahakemukset – tämä vie maksimissaan muutaman minuutin. 

Miten nopeasti laina maksetaan tilille?

Laina maksetaan tilille viimeistään kahden arkipäivän kuluessa. Suurin osa pankeista maksaa lainan tilille jo seuraavana arkipäivänä ja osa rahoittajista voi maksaa lainan heti tilille. 

Miten valita paras laina?

Paras laina löytyy vertailemalla lainan todellista vuosikorkoa ja valitsemalla halvimman lainan. Voit saada lainaa aina 4% vuosikorosta alkaen ja helpoiten löydät parhaan lainan kilpailuttamalla sen vertailupalvelussamme. 

Voinko hakea lisää lainaa vai onko oltava aina uusi laina?

Voit hakea lisää lainaa tai hakea uutta lainaa palvelussamme. Koska kaikki kulutuslainat voi maksaa aina ennenaikaisesti takaisin, voit myös korvata vanhan kalliimman lainan uudella halvemmalla lainalla. 

Mistä löydän uudet lainat? 

Uudet lainat voit löytää kilpailuttamalla lainat Nordsekin lainapalvelusta. Kun etsinnässä on uusi laina, voit myös maksaa vanhat kalliimmat lainat pois uuden lainan avulla. Tämmöistä lainaa kutsutaan myös usein yhdistelmälainaksi.