Saldolimiitti 

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Vertaile saldolimiittien korkoa Nordsekin avulla 

Saldolimiitti on joustava lainatuote arkeen. Lainavertailu kannattaa tehdä Nordsekin avulla, sillä voit kilpailuttaa yhdellä hakemuksella yli 20 luotonantajaa. Hae lainatarjoukset maksutta heti katsottavaksi. 

Voit kilpailuttaa saldolimiitin ja muut vakuudettomat lainat meidän kautta. Saldolimiittiä myönnetään 500 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti. Limiitin maksuaika vaihtelee 1 – 15 vuoden välillä. 

Hakemuksen lähettäminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään, joten saldolimiitin korko kannattaa tarkistaa heti nopealla lainahakemuksella

Näin saldolimiitti toimii

 1. Hae saldolimiittiä

  Hakemuksen täyttäminen vie vain hetken. 

 2. Allekirjoita limiittisopimus 

  Sähköinen allekirjoitus verkkopankkitunnuksilla. 

 3. Tee ensimmäinen nosto

  Maksimi nosto luottorajaan asti.  

 4. Maksa takaisin kuukausittain

  Minimierä ilmoitettu sopimuksessa. 

 5. Tee nostoja luottorajaan asti 

  Nosta joustavasti, kun tarvitset rahaa. 

Voit nostaa rahaa tilille useissa pienissä erissä tai koko lainamäärän kerralla. Luottoraja määrittää, paljonko nostoja voidaan tehdä.

Limiittiä maksetaan takaisin kuukausittain. Luottosopimuksessa on määritelty minimi kuukausierä, mitä sinun tulee maksaa takaisin. Usein luottoa pitää maksaa vähintään 2,5% takaisin avoimesta lainapääomasta. 

saldolimiitti kayttokohteet

Saldolimiitti tuo joustoa arkeen 

Joustoluottoa eli saldolimiittiä kutsutaan myös limiittiluotoksi ja tililuotoksi. Se on jatkuva laina, jossa rahan voi nostaa tilille milloin vain. Luottoraja määrittää, paljonko voit tehdä nostoja tilille. Normaali luottoraja on 1 000 – 10 000 euroa.  

Saldolimiitti toimii samalla lailla kuin luottokortin luotto-ominaisuus. Voit tehdä nostoja tilille luottorajan puitteissa milloin tahansa. 

Normaalista kulutusluotosta saldolimiitti eroaa kahdella tavalla. Ensinnäkin saldolimiittiä ei tarvitse nostaa kerralla käyttöön kuten kulutusluottoa. Lisäksi sen kustannukset koostuvat koron lisäksi erilaisista nosto palkkioista. 

Saldolimiitissä luottoraja määrittää maksimiluoton määrän. Jos sinulla on 5 000 euron luottoraja ja olet tehnyt nostoja tilille 2000 eurolla, voit nostaa lainaa vielä 3000 euroa. 

Koska limiitti on vakuudetonta, voit käyttää sitä joustavasti. Käytä limiittiä esimerkiksi matkalainaksi, shoppailuun tai lentolippujen ostamiseen. Ehkä löysit tarjouksen äkkilähdöstä ulkomaille ja liput pitäisi ostaa heti? Tähän apu löytyy saldolimiitistä.

Voit hyödyntää limiittiä myös kodin remonttia varten. Remontin yhteydessä voit uudistaa kodinkoneet limiitin avulla. Myös kodin sisustaminen on mahdollista lainan avulla – ehkä haluat päivittää sohvat, verhot ja ruokapöydän uuteen?

Moni pitää saldolimiittiä pahan päivän varalle.  Se onkin hyvä kassavara yllättäviä kustannuksia varten. Saldolimiitin avulla sinulla on aina  valmiina joustava lainatuote laskujen maksua varten. 

Usein kysyttyä saldolimiitistä 

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Saldolimiittiä myönnetään normaalisti 500 – 10 000 euroa. Voit saada lainaa ilman vakuuksia aina 60 000 euroon asti.

Kuka voi saada lainaa?

Lainaa voidaan myöntää täysi-ikäiselle henkilölle, jolla on puhtaat luottotiedot. Lisäksi kotipaikka on oltava Suomessa ja usein lainaan vaaditaan säännöllisiä tuloja. 

Kuinka nopeasti laina maksetaan tilille?

Saldolimiitti maksetaan heti tilille, kun teet noston lainassa. Voit tehdä ensimmäisen noston limiitissä heti, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen. 

Kuinka lainaa maksetaan takaisin?

Saldolimiittiä maksetaan takaisin usein vähintään 2,5% alkuperäisestä luottorajasta. Vakuudettomia lainoja voit saada jopa 15 vuoden maksuajalla käyttöön. 

Näin joustoluotto toimii 

Joustoluotto eli saldolimiitti on vakuudeton laina, jolloin lainaan ei tarvita vakuuksia tai muita takaajia. Luottoa on mahdollista saada, kun hakijalla ei ole maksuhäiriöitä ja on täysi-ikäinen. 

Limiitti eroaa normaalista täsmäluotosta eli lainasta siten, että voit tehdä nostoja tilille pienissä erissä. Toisin kuin normaalissa kulutusluotossa, lainaa ei tarvitse nostaa kerralla tilille.  

Tästä syystä limiittilaina voi sopia paremmin niille, jolla on usein jatkuvia pieniä lainatarpeita. Yksityisnostoja eli nostoja tilille voidaan tehdä jopa alle 100 euron nostoissa. Voit myös nostaa koko lainasumman kerralla käyttöön. 

Luottoraja kertoo, paljonko voit nostaa yhteensä rahaa tilille. Jos esimerkiksi luottoraja on 3 000 euroa, voit nostaa sen kerralla käyttöön tai vaikka kolmessa 1000 euron erässä.

Heti kun olet lyhentänyt limiittiä takaisin, voit nostaa sitä takaisin käyttöön. Jos luottoraja on 4 000 euroa ja olet nostanut neljä kertaa 1000 euroa, olet tehnyt nostoja koko 4 000 euron edestä. Jos puolestaan olet maksanut luottoa takaisin jo 2 000 euroa, sinulla on vapaana 2 000 euroa nostettavaksi.

Korkokatto toi muutoksia saldolimiitin korkoihin 

Vuonna 2019 astui voimaan korkokatto, jossa vakuudettomien lainojen, kuten saldolimiitin, korkojen maksimitaso asetettiin 20% vuodessa. Korkokatto koskee kaikkia luottosopimuksia, jotka on solmittu syyskuun 2019 jälkeen. 

Korkokatto ei siis koske vanhoja limiittisopimuksia. Jos sinulla on käytössä vanha saldolimiitti, voidaan sinulta siis periä yli 20% vuodessa nimelliskorkoa.

Jos sinulla on käytössä vanha ennen 09/2019 solmittu saldolimiittisopimus, kannattaa se ehdottomasti kilpailuttaa. 

Saldolimiitin korko kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti aina, sillä korkotaso on laskenut paljon lainoissa viime vuosina. 

Saldolimiitin kustannukset 

Saldolimiitin hinta koostuu nimelliskorosta, tilinhoitomaksusta, nostopalkkiosta, avausmaksusta ja muista kuluista. 

Saldolimiitin korko vaihtelee usein 4–20% välillä. Korko ei kerro koko totuutta lainan kustannuksesta, sillä jokaisesta nostosta peritään nostopalkkiota. Nostopalkkion lisäksi maksat kuukausittain tilinhoitomaksua tai laskutuslisää niin kauan, kun sinulla on avointa velkapääomaa jäljellä. 

Pienessä saldolimiitissä merkittävin kuluerä ei välttämättä ole nimelliskorko vaan muut kustannukset. Sitä enemmän teet nostoja, sitä kalliimpaa saldolimiitin käyttö on. Erityisesti pienet nostot nostavat kuluja, koska usein nostoista peritään minimipalkkio, joka voi olla todella suuri suhteessa nostettavaan lainaan. 

Saldolimiittiä vertailtaessa kannattaa huomio kiinnittää todelliseen vuosikorkoon, ei pelkkään nimelliskorkoon. Todellinen vuosikorko laskee lainan kokonaiskustannukset. 

Esimerkki limiitin korosta ja kustannuksista 

Esimerkki laskelma näyttää, mitä voisit maksaa saldolimiitistä juoksevia kustannuksia, kun limiittiä ei lyhennetä. 

SaldolimiittiTodellinen vuosikorkoKustannukset vuodessa 
2 000 €35 %700 €
3 000 €30 %900 €
4 000 €25 %1 000 €
5 000 €20 %1 200 €
10 000 €15 %1 500 €

Selvität parhaiten sinulle tarjottavan saldolimiitin hinnan pyytämällä lainatarjouksen Nordsekin kumppaneilta. 

Saldolimiitin edut ja miinukset 

Edut: 

 • Sopii nopeaan tarpeeseen 
 • Nopea ottaa käyttöön 
 • Joustava ratkaisu toistuviin tarpeisiin 
 • Nostoja myös pienissä erissä 

Miinukset: 

 • Kalliimpi kuin kertalaina 
 • Kustannukset voivat olla epäselviä 
 • Ei sovi pitkäaikaiseen käyttöön hinnan takia 
 • Ei paras lainatuote yli 10 000 euron lainatarpeiisiin  

Saldolimiitti on usein normaalia kulutusluottoa merkittävästi kalliimpi. Sitä ei kannata nostaa käyttöön pitkäksi aikaa, sillä siihen normaali vakuudeton kulutusluotto on parempi lainatuote. Moni maksaakin kulutusluotolla kalliin saldolimiitin pois. 

Saldolimiitti sopii käyttäjälle, jolla syntyy pieniä nostotarpeita säännöllisesti ja lainatarve kerralla ei ole suuri. Se sopii esimerkiksi usein matkustavalle, jolla tulee usein lainatarve lyhyeksi aikaa. Se voi sopia myös pienyrittäjälle, jolla tulot vaihtelevat paljon kuukausittain.

Voit korvata saldolimiitin myös muilla lainatuotteilla

Saldolimiitin voit korvata myös muilla vakuudettomilla lainatuotteilla. Tässä suosittuja lainatuotteita, jotka soveltuvat saldolimiitin tilalle: 

Vakuudeton kulutusluotto eli täsmäluotto

Vakuudetonta kulutusluottoa eli täsmäluottoa voit nostaa käyttöön pankista 1 000 – 60 000 euroa joustavasti. Korko on alkaen 4% vuosikorolla. Normaalissa kulutusluotossa valitaan maksuajaksi 1 – 15 vuotta ja sitä lyhennetään tasaerin joka kuukausi. 

P2P laina eli vertaislaina 

P2P laina on vertaislaina, jossa lainaat yksityishenkilöltä toiselle. P2P vipit ovat nostaneet suosiota, sillä teknologia on mahdollistanut markkinapaikan ylläpidon, jossa pankkia ei tarvitse enää väliin rahoittamaan kuluttajia. 

Yhdistelylaina 

Yhdistelylainan avulla voit maksaa kalliit saldolimiitit, pikalainat ja pienlainat pois. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa, että korvaat edullisemmalla isolla lainalla kalliit pienemmät lainat. Näin nostat uuden lainan, jolla maksat kalliit lainat pois

Saldolimiittiä voi hakea täysi-ikäinen henkilö

Saldolimiittiä myöntävät Suomessa pankit ja rahoitusyhtiöt. Pankit voivat vaatia vähintään 21-vuoden ikää, kun osa rahoitusyhtiöistä myöntää jo 18-vuotiaille luottoa. 

Pankit vaativat säännöllisiä tuloja lainaa varten. Tuloraja vaihtelee – moni pankki pitää tulorajana vähintään 15 000 euroa vuodessa. Lisäksi vaatimuksena on, että hakijalla on puhtaat luottotiedot ja kotipaikka Suomessa.

Lainahakemuksen täyttäminen on täysin maksutonta. Koska hakeminen ei sido sinua mihinkään, voit huoletta hakea lainaa vaikka heti. Lainatarjous kannattaa hakea, vaikka et ole varma voitko saada limittiä käyttöön. 

saldolimiitti infographic

Nordsekin avulla löydät edullisimman saldolimiitin 

Saldolimiittien hinnoissa on suuria eroja, joten ne kannattaa kilpailuttaa ja vertailla huolella. Saldolimiittien korko kannattaa myös verrata normaaliin kulutusluottoon, sillä usein kulutusluoton korko on edullisempia. 

Parasta kilpailuttamisessa on se, että saat yhdellä hakemuksella jopa yli 20 lainatarjousta. 

Kilpailuta Nordsekin kumppanien avulla lainat aina 500 eurosta jopa 60 000 euroon asti maksutta. Kun kilpailutat lainat heti, saat jo 6 tunnin sisällä kaikki tarjoukset katsottavaksi. 

Lainaa voidaan tarjota, kun hakijalla on puhtaat luottotiedot, säännöllisiä tuloja ja kotipaikka Suomessa. Lisäksi hakijan on oltava täysi-ikäinen. 

Lainojen vertailu on hyvin helppoa – ja nopeaa! Ensimmäiset lainatarjoukset saat katsottavaksi heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Koska hakemuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin, selvität nopeasti parhaat korkotarjoukset. 

Usein kysyttyä saldolimiitistä: 

Kuka voi hakea lainaa? 

Lainaa voi hakea täysi-ikäinen henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintää ja jolla on säännölliset tulot.

Mikä on lainan maksuaika? 

Voit saada lainaan maksuaikaa 1 – 15 vuotta. 

Mikä on limiittikorko?

Limiittikorko on korko, mitä maksat luottorajan suuruudesta riippumatta siitä, kuinka paljon luottoa on käytössä. 

Mikä on tililimiitti?

Tililimiitti on jatkuva luottotili ja se tarkoittaa samaa asiaa kuin saldolimiitti. 

Mikä on limiittilaina?

Limiittilaina eli joustoluotto on jatkuva lainatuote, jossa voit tehdä nostoja luottorajan puitteissa 1 000 – 10 000 euroa.  

Mikä on yksityisnosto?

Yksityisnosto on saldolimiitissa tehtävä nosto tilille. Yksityisnostoja voit tehdä luottorajan ylärajaan asti. 

Voiko eläkeläinen hakea saldolimiittiä?

Eläkeläinen voi saada saldolimiittiä, sillä eläketulot lasketaan säännöllisiksi tuloiksi. 

Mihin saldolimiittiä voi käyttää?

Voit päättää saldolimiitin käyttökohteen, sillä se on vakuudeton laina. Limittiä voit nostaa joustavasti käyttöön milloin tahansa. 

Paljonko voin saada luottolimiittiä?

Saldolimiitin määrään vaikuttavat paljon tulojen määrä. Selvität sinulle tarjottavan luottoliiitin määrän pyytämällä Nordsekin kumppaneilta maksuttoman lainatarjouksen. 

Mistä löytyy halvin saldolimiitti?

Halvin saldolimiitti löytyy kilpailuttamalla luotonantajat. Kun kilpailutat lainat, voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 20 lainatarjousta. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.