Pienikorkoinen laina

Pienikorkoinen laina – hae lainaa pienellä korolla

Löydä pienikorkoinen laina Nordsekin lainavertailun avulla hetkessä – vertailemme puolestasi pankkien eri korkotarjoukset. Voit saada lainaa pienellä korolla 1000 € aina 60 000 € asti. 

Hae pienikorkoinen laina Nordsekin avulla heti kilpailuttamalla pankit. Lainaa ilman vakuuksia pienellä korolla jopa 60 000 euroon asti. 

 • Lainaa pienellä korolla ilman vakuuksia alkaen 4% p.a 
 • Kilpailuta kymmenet pankit ja löydä paras pienikorkoinen laina
 • Lainaa puhtailla luottotiedoilla ja säännöllisillä tuloilla
Hae lainaa
40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50€. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Hae pienikorkoista lainaa pankista

Voit saada pienikorkoisen lainan pankista, kun sinulla on riittävästi säännöllisiä palkkatuloja ja puhtaat luottotiedot. Lainalle kannattaa etsiä mahdollisimman pieni korko, sillä matala korko laskee lainan kuukausierää ja takaisinmaksettavaa rahasummaa. 

Vaikka haet lainaa yli 3000 euroa, ei sinun tarvitse liittää palkkatodistusta lainahakemukseen – voit toimittaa sen jälkikäteen pankille ennen lainan maksua tilille. 

 • Pienet lainat ilma palkkatodistusta
 • Voit toimittaa yli 3000 euron lainoihin palkkatodistuksen tai verotodistuksen alustavan lainatarjouksen jälkeen
Hae pienikorkoista lainaa

Mikä on pienikorkoinen laina?   

Vakuudettoman uuden kulutusluoton keskimääräinen korko oli noin 9,3% vuoden viimeisellä neljänneksellä 2022, selviää Suomen Pankin datasta. Kuitenkin moni lainanottaja voi saada lainaa tätä pienemmällä korolla. 

 • Keskimääräinen korkotaso uusissa kulutusluotoissa 9,3% vuodessa 
 • Vakuudettoman lainan korko alkaen 4% ylöspäin 

Lainojen korot vaihtelevat paljon – ja lainan hinta sinulle riippuu tulojen lisäksi haettavasta lainasummasta ja monesta muusta tekijästä. Yleisesti ottaen alle 10% korkoa voidaan pitää hyvänä korkotasona vakuudettomassa lainassa. 

Hae pienikorkoista lainaa

Näin löytyy pienikorkoinen laina 

 1. Pyydä lainatarjous. Lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään ja on täysin maksutonta. Kun haet lainaa Nordsekin lainapalvelun avulla, tarjouspyyntö lähetetään eri pankeille katsottavaksi. 
 2. Vertaile tarjouksia. Vertaile eri lainojen todellista vuosikorkoa, lainasummaa, kuukausierän määrää ja laina-aikaa. 
 3. Allekirjoita paras tarjous. Valitse sinulle sopivin lainatarjous ja allekirjoita lainasopimus sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksilla. 
 4. Toimita liitteet. Ennen maksua tilille pankit vaativat vielä nähtäväksi todisteen palkkatuloista – pienissä muutaman tuhannen euron lainoissa liitteitä ei välttämättä tarvita.  
 5. Rahat tilille. Laina maksetaan tilille muutamassa päivässä.
Hae pienikorkoista lainaa

Miksi on tärkeää löytää lainaa pienellä korolla? 

Sitä pienempi korko lainassa, sitä vähemmän maksat kuluja. Alhaisempi kustannus pienentää samalla kuukausierän suuruutta. Tässä esimerkki, kuinka lainan korko vaikuttaa suoraan lainan takaisinmaksuun: 

Jos saat lainaa 6 000 € 13,4% todellisella vuosikorolla ja laina-aika on 5 vuotta – maksat kuluja koko laina-ajalta 2265 euroa. 

Jos saatkin lainaa 6000 € sen sijaan 8,2% korolla ja laina-aika on 5 vuotta – maksat kulua lainasta enää 1334 euroa, elikkä 931 € vähemmän. 

Lainan korko selviää parhaiten pyytämällä lainatarjouksia pankeista – ja vertailemalla eri korkotarjouksia keskenään.

Hae pienikorkoista lainaa

Vertaa näitä asioita pienikorkoisessa lainassa 

Mieti näitä kysymyksiä, kun etsit parasta pienikorkoista lainaa: 

 • Minkälaiset lainaehdot sopivat minulle? Arvioi ensin omaa tilannettasi, minkälaista lainaa haet ja mikä on sinulle sopiva lainan kuukausierä. 
 • Mikä on lainan todellinen vuosikorko? Todellinen vuosikorko ottaa huomioon koron ja muut kustannukset, joten se on paras tapa vertailla eri lainatuotteita keskenään. 
 • Onko lainassa avauspalkkiota? Muista, että maksat avauspalkkion myös silloin, kun laina maksetaan nopeasti takaisin. Jos olet aikeissa maksaa lainan nopeammin takaisin, voi avauspalkkio lisätä lainan hintaa huomattavasti. 
 • Paljonko minulle tarjotaan lainaa? Mikäli lainaa tarjotaan lainatarvetta vähemmän, ei lainan nostaminen ole välttämättä järkevää. Lainaa ei myös kannata nostaa enempää, kuin mitä oma lainatarve on. 
 • Mikä on lainan kuukausierä? Älä nosta lainaa käyttöön, mikäli lainan kuukausierä on liian suuri sinulle. Lainan kuukausierään vaikuttaa lainasumma, maksuaika ja korko.
   
 • Onko luotonantajalla hyvä maine? Katso pankin arvostelut ennen lainan nostamista. Hyvän pankin tunnistaa siitä, että se saa myös hyviä arvosteluja netissä. 
Kilpailuta pienikorkoiset lainat

Pienikorkoisen vakuudettoman lainan edut ja haitat 

Edut

 • Säästää kuluissa. Pienikorkoinen laina auttaa säästämään kuluissa ja voit maksaa sen avulla kalliimmat lainat pois. 
 • Nopeasti lainaa. Saat vakuudettoman lainan käyttöön jopa samana päivänä. 
 • Ei vakuuksia: Voit saada lainaa pienellä korolla ilman vakuuksia. 

Haitat

 • Korko ei ole ainoa kustannus. Nollakorko ei tarkoita, ettei lainassa ole kustannuksia. Vertaile koron sijaan lainan todellista vuosikorkoa. 
 • Et saa välttämättä riittävää lainasummaa. Pankit, jotka tarjoavat lainaa pienellä korolla – eivät välttämättä tarjoa riittävästi lainaa sinulle. 
 • Et saa lainaa välttämättä ollenkaan. Pankkien lainananto kriteerit voivat olla liian tiukat, jolloin et saa lainaa pankista. 
Hae pienikorkoista lainaa

Medioissa

4
2
1
3

Nordsek lainapalvelu

Maksuton

Lainapalvelumme on täysin maksuton.

Säästää kuluissa

Säästät rahaa, kun kilpailutat lainat kauttamme. 

Nopea

Nopeasti lainatarjoukset pankeista katsottavaksi. 

Hae lainaa ilman vakuuksia hetkessä

Mitkä asiat vaikuttavat lainan korkoon? 

Lainan korkoon vaikuttaa moni asia, sillä pankit tekevät lainapäätöksen aina kokonaisvaltaisen riskiarvion perusteella. Eniten lainan korkoon vaikuttavat seuraavat tekijät: 

 • Hakijan tulojen määrän. Sitä enemmän sinulla on tuloja, sitä suuremman lainan voit saada ja sitä alhaisempi riski sinulla on pankin näkökulmasta. Suuremmilla tuloilla voi saada helpommin pienikorkoisen lainan pankista. 
 • Muiden lainojen määrä. Sitä vähemmän sinulla on lainaa suhteessa omiin tuloihin, sitä paremmalla korolla lainaa voidaan myöntää. 
 • Menojen määrä. Sitä vähemmän sinulla on menoja, sitä enemmän sinulla jää rahaa lainan maksuun ja elämiseen. Alhaisemmat menot vaikuttavat myös lainan korkoon. 
 • Omistusasunto ja työsuhteen kesto. Jos omistat asunnon, olet pankin näkökulmasta usein pienempi riskinen asiakas. Sitä pidempään olet ollut työnantajalla töissä, sitä parempi pankin näkökulmasta. 
 • Vakuudet. Onko lainassa vakuuksia pankille? Jos on, voit saada lainaa pienemmällä korolla. Vakuudellinen laina on edullisempaa, koska pankin riski on alhaisempi lainassa. 

Muista, että pankit tekevät riskiarvion ja lainan korkopäätöksen omilla kriteereillä ja asiakaskohtaisesti. Tästä syystä myös lainan hinta voi vaihdella paljon eri pankeissa. Paras tapa selvittää sinulle tarjottava korko on kilpailuttaa pankit ja pyytää lainatarjouksia eri pankeista. 

Pienikorkoinen laina vaatii säännöllisiä palkkatuloja 

Pienen riskin asiakkaille voidaan tarjota pienempää korkoa. Hyvä asiakas pankille on se, jolla on riittävästi palkkatuloja eikä liian paljon velkaa suhteessa tuloihin. 

Et saa välttämättä lainatarjousta pienellä korolla, mikä pankki arvioi sinun riskisi korkeaksi. Suosittelemme hakemaan lainaa useasta pankista kilpailuttamalla lainat, jotta varmasti löydät sinulle parhaan pankin. 

Voit saada lainaa pienellä korolla, kun: 

 • Olet vähintään 21 vuotias 
 • Sinulla on puhtaat luottotiedot 
 • Kotipaikkasi on Suomessa
 • Sinulla on riittävästi palkkatuloja suhteessa velkamäärään 

Nordsek lainapalvelu

Maksuton

Lainapalvelumme on täysin maksuton.

Säästää kuluissa

Säästät rahaa, kun kilpailutat lainat kauttamme. 

Nopea

Nopeasti lainatarjoukset pankeista katsottavaksi. 

Hae lainaa ilman vakuuksia hetkessä

Usein kysyttyä pienikorkoisesta lainasta 

Kuka voi saada lainaa pienellä korolla? 

Voit saada pienikorkoista lainaa pankista, kun sinulla on riittävästi palkkatuloja suhteessa menoihin ja nykyisiin lainoihin. Pankit tarjoavat pienikorkoista lainaa, kun sinulla on oma talous kunnossa ja olet hoitanut raha-asiat moitteettomasti. Kilpailuttamalla pankit selvität nopeasti, mistä pankista löytyy halvin laina sinulle. 

Mikä on hyvä korko lainalle?

Hyvä lainan korko vakuudettomassa lainassa on alle 10%. Keskimääräinen lainan korko vakuudettomissa kulutusluotoissa (2022 viimeinen vuosineljännes) oli 9,3%. Lainan korko riippuu monesta tekijästä, joten selvität sinulle tarjottavan pankin koron vertailemalla lainatarjouksia keskenään.

Vertaa lainatarjouksia 

Lainasumma
Laina aika
Olemme löytäneet osumaa sinulle.
Olemme löytäneet yhden osuman sinulle.
Ei osumia. Etsi uudelleen.
Lisää tuloksia
Emme tarjoa lainaa - saamme palkkiomme pankeilta 

Moni vertailussa mukana oleva pankki maksaa meille palkkioita, sillä saamme oman palkkiomme välityspalkkiona lainoista. 

Vaikka saamme palkkiot mukana vertailussa olevilta luotonantajilta, pyrimme tekemään artikkelissa mahdollisimman hyvän ja kattavan listan parhaista laina tuotteista. 

Tässä listalla lainapalvelussamme mukana olevat pankit ja tietoa siitä, kuinka me tienaamme rahaa. 

Kilpailuttamalla pankit löydät parhaan pienikorkoisen lainan 

Selvität sinulle parhaan ja edullisimman pankit tekemällä pankkivertailun ja kilpailuttamalla eri vakuudettomat lainat. Lainan korko voi vaihdella paljon eri pankeista. Lisäksi lainan korkoon vaikuttaa hakijan tulojen määrä, lainasumma, muiden velkojen määrä ja moni muu asia. 

Selvitä paras pienikorkoinen laina 2023 kilpailuttamalla pankit Nordsekin avulla: 

 • Yksi lainahakemus lähetetään eteenpäin kymmenille pankeille 
 • Lainan kilpailuttaminen on maksutonta 
 • Vertailemalla selvität nopeasti, mistä pankista löytyy sinulle paras korkotarjous pienellä korolla
 Älä nosta lainaa, jos: 

1. Sinulla on vaikeuksia maksaa nykyisiä laskuja ja velkoja 

2. Et pysty maksamaan lainaa takaisin 

3. Lainan käyttötarkoitus ei edistä omaa taloudenhallintaa