Järjestelylaina

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Järjestelylainalla yhdistät pienet lainat yhdeksi 

Hae järjestelylainaa nopeasti netistä ilman vakuuksia tai takaajia. Nordsekin kautta voit kilpailuttaa yhdellä lainahakemuksella jopa yli 30 pankkia ja luotonantajaa.

 Järjestelylainalla maksetaan kalliimmat luotot pois, jolloin lainan kustannukset tulevat alas. Lainatarjoukset voidaan järjestää edullisuus järjestykseen, jolloin edullisimman lainan valitseminen on helppoa ja nopeaa. 

Lähetä lainahakemus Nordsekille milloin vain, sillä hakeminen ei sido mihinkään ja on täysin maksutonta. Lainahakemuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin, sillä hakemukseen ei tarvita liitteitä. 

Näin haet järjestelylainaa

Lähetä lainahakemus 

Hakemukseen riittää perustiedot sinusta. Ilmoita, että haet lainaa lainojen järjestelyä varten. 

Vertaa lainatarjouksia nykyisiin lainoihin 

Jos saat paremmilla ehdoilla lainaa kuin nykyiset lainat, voit hyväksyä lainatarjouksen ja maksaa kalliimmat lainat pois. Vertaile lainan todellista vuosikorkoa keskenään. 

Rahat tilille – maksa kalliit lainat pois 

Laina voidaan maksaa tilille nopeasti, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen ja toimittanut tarvittavat liitteet pankille. Maksu tilille 1 – 3 arkipäivässä. 

Järjestelylainalla säästät kuluissa 

Lainojen yhdistely on fiksua, sillä sen avulla voidaan laskea merkittävästi nykyisten lainojen kuluja. Moni saa laskettua lainan kokonaiskuluja tuhansilla euroilla järjestelylainan avulla. 

Monella kuluttajalla on nostettu käyttöön erilaisia osamaksuja ja luottokorttivelkaa monesta paikasta kuin huomaamatta. Osamaksujen nostaminen on yhä suositumpaa, sillä kauppiaat lisäävät myyntiä tarjoamalla rahoitusyhtiöiden tarjoamaa maksuaikaa asiakkaille. 

Usein osamaksun nostaja tai edes luottokorttivelan nostaja ei tiedä tarkkaan, mikä on luoton kustannus. Tämä voi aiheuttaa sen, että käytössä on tietämättä hyvinkin kalliita luottosopimuksia, jossa todellinen vuosikorko on paljon normaalia kulutusluottoa suurempi. 

Mitä useampi pienlaina – kuten luottokorttivelkaa tai kulutusluottoa sinulla on käytössä, sitä enemmän voit säästää järjestelylainan avulla. Kaikki pienet lainat voidaan yhdistää yhdeksi suuremmaksi luotoksi, sillä Nordsekin avulla voit kilpailuttaa lainat 1 000 eurosta aina 60 000 euroon asti. 

Esimerkkilaskelma: näin paljon järjestelylainan avulla voidaan säästää 

Esimerkkilaskelmassa näkyy, kuinka paljon voidaan säästää yhdistämällä pienet velat suuremmaksi pankin järjestelylainaksi.

 Esimerkissä yhdistetään viisi pienempää velkaa yhdeksi lainaksi niin, että lainasumma (15 000 euroa) ja jäljellä oleva laina-aika (6 vuotta) pysyy samana. 

Tässä laskelma ennen lainojen järjestelyä: 

LainatuoteLainaa jäljellä Laina-aikaTodellinen vuosikorkoKuukausieräKulut yhteensä
Osamaksu 1 3 000 €6 vuotta24 %79 €2 686 €
Osamaksu 22 500 €6 vuotta28 %72 €2 685 €
Osamaksu 31 350 €6 vuotta34 %44 €1 829 €
Luottokorttivelka 14 800 €6 vuotta22 %120 €3 883 €
Luottokorttivelka 23 350 €6 vuotta17 %74 €2 015 €
Yhteensä15 000 €389 €13 098 €

Laskelmassa on viisi lainaa (lainasummat 1350 – 4800 €), joiden yhteenlaskettu avoin velka on 15 000 €. Laina-aikaa jäljellä 6 vuotta ja todellinen vuosikorko 17 – 38%. Lainan kuukausierät yhteensä 389 euroa ja takaisinmaksettavat kulut 13 098 € (15 000 euron pääoman lisäksi). 

Seuraavassa laskuesimerkki, millä hinnalla voidaan löytää pienten lainojen tilalle pankin järjestelylaina: 

LainatuoteLainaa jäljellä Laina-aikaTodellinen vuosikorkoKuukausieräKulut yhteensä
Järjestelylaina15 000 €6 vuotta8,50 %266 €4 200 €

Kun järjestelylainan korko saadaan 8,5% tasolle, tippuu kuukausierä 266 euroon ja kulut yhteensä 4 200€. 

Tässä säästöt, mitä lainojen järjestelyä laskuesimerkissä tuottaisi:

LainatuoteLainaa jäljellä Laina-aikaTodellinen vuosikorkoKuukausieräKulut yhteensä
5 pienvelkaa15 000 €6 vuotta25 %389 €13 098 €
Järjestelylaina 15 000 €6 vuotta8,50 %266 €4 200 €
Säästöt123 €8 898

Laskelmassa näkyy, kuinka pankin järjestelylainalla voidaan saada kuluja alas 8 898 euroa, kun laina-aika pysyy samana (6 vuotta), ja todellinen vuosikorko laskee 8,5% tasolle.

Kuinka järjestellä velkani?

Velkoja voi järjestellä joko pankin järjestelylainan kautta, Takuusäätiön lainalla tai paikallisen kunnan sosiaalisella luotolla. Näitä järjestelyjä kutsutaan vapaaehtoiseksi velkojen järjestelyksi. 

Lainojen yhdistäminen on hyvä tapa saada omia lainakustannuksia alas, jolloin lainaan saadaan alhaisempi korko ja maksettavana on vain yksi velka. 

Mikäli lainojen vapaaehtoinen järjestely ei onnistu, voidaan käräjäoikeudesta hakea yksityishenkilön velkajärjestelyä. 

Velkojen järjestelyn avulla yksityishenkilö voi saada talouden takaisin kuntoon, kun kaikki velat ovat mukana järjestelyssä. Tyypillisesti velkajärjestelyyn otetaan mukaan vakuudettomat velat, jolloin vakuudellinen velka, kuten asuntolaina tai autolaina, jätetään järjestelyn ulkopuolelle. 

Järjestelylaina laskurin avulla näet sopivan lainan 

Järjestelylaina laskurilla voit arvioida, mikä on sopiva lainasumma ja kuinka velan kokonaiskulut ja kuukausierä muuttuu, kun lainasummaa ja korkoa muokataan. Näet laskurista, kuinka maksuaika vaikuttaa järjestelylainan takaisinmaksuun.

Kuka voi järjestellä lainoja? 

Lainaa voi järjestellä pankissa yksityishenkilö, joka on vähintään 20 vuotias ja jolla on puhtaat luottotiedot. Pankit edellyttävät riittäviä tuloja yhdistelylainan nostamista varten. 

Voit saada pankista myös pienemmän lainatarjouksen, jolla ei voida järjestellä kaikkia lainoja. Mikäli tarjotun lainasumman korko on matalampi kuin nykyisten kalliimpien velkojen, kannattaa pankin järjestelylainalla maksaa pois ensin kalleimmat velat. Mikäli et voi saada pankista lainaa velkojen järjestelyyn, voit hakea muita vapaaehtoista velkajärjestelyä. 

Voiko vanhat velat järjestellä uudella lainalla? 

Velkaa ei koskaan kannattaa nostaa liikaa käyttöön, sillä velka tulisi aina maksaa myös takaisin sovitussa ajassa. Mikäli sinulla on velkamäärä ja lainan kuukausierät liian suuria, voit yrittää laskea lainan kuukausierää pankin yhdistelylainan avulla. 

Velkojen järjestelyllä on tarkoitus katkaista velkakierre ja uuden velan nostaminen. Järjestelylainan avulla voidaan maksaa kalliit osamaksut, pikavipit ja muut korkean koron lainatuotteet pois, jolloin luotonhakija voi paremmin maksaa velkoja takaisin alhaisemmalla kululla. 

Yhdistelylainan avulla järjestelet kaikki pienet vela yhdeksi lainaksi. Koska pankit tarjoavat suurempaan luottosummaan edullisempaa korkoa ja mahdollisesti pidempää maksuaikaa, voidaan yhdistelylainalla saada huomattavasti matalampi kuukausierä ja kustannukset lainalle. 

Järjestelylaina on vakuudetonta, eikä lainaan tarvita muita takaajia kuin lainan hakija. Koska järjestelylaina on vakuudetonta, voidaan se saada nopeasti tilille jopa samana päivänä. Lainaan voidaan ottaa myös rinnakkaishakija eli toinen takaaja, jolloin pankit myöntävät isompaa lainaa velkojen järjestelyyn. 

Järjestelylainaa ilman vakuuksia myönnetään pankista 1 000 – 60 000 euroa. Myönnettyyn lainamäärään vaikuttaa hakijan tulot, työtilanne, muiden menojen määrä ja velkojen määrä. Mikäli pankin arvion mukaan hakijan velkamäärä on liian suuri suhteessa tuloihin, ei lainaa velkojen järjestelyyn voida myöntää. 

Järjestelylainan hakeminen on nopeaa Nordsekin avulla, sillä voit yhdellä hakemuksella saada jopa yli 30 lainatarjousta. Lainan hakeminen onnistuu ilman liitteitä muutamassa minuutissa ja ensimmäiset lainatarjoukset voit saada katsottavaksi heti.

Järjestelylainan todellinen vuosikorko ja laina-aika

Järjestelylainaan voidaan usein tarjota pidempää maksuaikaa kuin pienlainoihin, jolloin kuukausierää saadaan alaspäin. Normaalisti järjestelylainaan voidaan tarjota 6 – 15 vuoden maksuaikaa ja maksuajassa on pankkikohtaisia eroja. 

Lainan maksuaika vaikuttaa suoraan kuukausierän suuruuteen. Sitä pidempi maksuaika järjestelylainaan otetaan, sitä alhaisemmaksi muodostuu kuukausierän määrä. 

Järjestelylainan kustannukset ovat asiakaskohtaisia, mutta tyypillisesti pankin tarjoamaan järjestelylainaan todellinen vuosikorko vaihtelee 4 – 13 % välillä. Hinnoitteluun vaikuttaa paljon hakijan arvioitu kokonaisriski ja tulotaso, sillä laina hinnoitellaan riskiperusteisesti. 

Näin järjestelylainan maksuaika vaikuttaa kuukausierän suuruuteen

 Esimerkissä järjestelylainan suuruus (20 000 euroa) pysyy samana ja maksettava todellinen vuosikorko (7%), mutta laina-aika vaihtelee 6 – 15 vuoden välillä. 

Näin maksuaika vaikuttaa järjestelylainan kuukausierään ja takaisinmaksuun: 

VelkasummaLaina-aikaTodellinen vuosikorkoKuukausieräTakaisinmaksettava yhteensä
20 000 €6 vuotta7,00 %341 €24 550 €
20 000 €7 vuotta7,00 %302 €25 355 €
20 000 €8 vuotta7,00 %272 €26 176 €
20 000 €9 vuotta7,00 %250 €27 013 €
20 000 €10 vuotta7,00 %232 €27 866 €
20 000 €15 vuotta7,00 %179 €32 357 €

Laskelmasta nähdään, kuinka 20 000 euron lainassa maksuerä vaihtelee 179 – 341 € välillä, kun laina-aika on 6 – 15 vuotta. Lainan maksuaika vaikuttaa myös takaisinmaksettavaan lainasummaan. Pidemmällä maksuajalla (15 vuotta) lainan maksut yhteensä 32 357 €, kun lyhyellä 6 vuoden maksuajalla se on 24 550 €.

Maksa pois kalliit osamaksut, luottokorttivelka ja pikavipit 

Onko sinulla käytössä kaupoista nostettuja osamaksuja? Onko luottokorttivelkaa päässyt kertymään? Onko käytössä kalliit pikavippejä tai muita pikalainoja? Nykyään kuluttajalle on tarjolla paljon erilaisia osamaksu vaihtoehtoja, että niitä helposti kertyy käyttöön useammasta paikasta kuin huomaamatta. 

Usein erilaisten osamaksujen korkotaso voi olla yllättävän korkea, sillä lainan kustannus koostuu useista komponenteista. Todellinen vuosikorko pienveloissa voi olla usein 20 – 50%, jolloin kalliiden luottojen poismaksu säästää huomattavasti kuluissa. 

Voit järjestelylainan avulla maksaa pois kaikki osamaksut, luottokorttivelan ja pikavipit sekä muut kulutusluotot. Järjestelylainan euromäärä määrittää, voidaanko kaikkia velkoja maksaa pois. Jos saat esimerkiksi 30 000 euron lainatarjouksen, voit maksaa sillä niin monta velkaa pois kuin haluat. 

Voit kilpailuttaa Nordsekin avulla maksutta järjestelylainat ja maksaa kalliit luottokortit, pikavipit ja osamaksut pois vaikka heti. 

Löydä edullisin järjestelylaina pankista Nordsekin avulla 

Edullisin järjestelylaina voi löytyä mistä tahansa pankista, sillä pankit hinnoittelevat lainat aina asiakaskohtaisesti. Nordsekin avulla voit nopeasti selvittää, minkälaisia lainatarjouksia voit saada eri pankeista järjestelylainaan. 

Järjestelylainaa voi saada pankista 1 000 – 60 000 euroa. Lainan avulla voidaan maksaa kalliit pienet velat pois. Kun lainat yhdistetään yhdeksi velaksi, saadaan korko alaspäin. Lisäksi lainaan velkojen järjestelyyn voi saada pidemmän maksuajan, jolloin kuukausierä laskee. Lainan maksuaika vaihtelee 1 – 15 vuotta. 

Järjestelylainan korko ja muut kustannukset on helppo vertailla Nordsekin lainapalvelussa, jolloin lainat voidaan laittaa edullisuus järjestykseen. Lainojen vertaileminen on maksutonta ja se säästää kuluissa merkittävästi, sillä näin selvität edullisimman sinulle tarjottavan lainan. 

Velan järjestelyllä voidaan katkaista uuden velan nostokierre. Sen avulla saadaan lainanhoitomenot alaspäin. Mikäli et voi saada pankista vakuudetonta järjestelylainaa, voit tutkia muita vapaaehtoisen velkajärjestelyn vaihtoehtoja. 

Kun haet järjestelylainaa Nordsekin kautta, voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta pankeista ja luotonantajilta. Lainan hakeminen on aina maksutonta ja ei sido mihinkään. 

Kilpailuta järjestelylaina vaikka tänään! Näin selvität nopeasti, mistä pankista saat edullisimman koron lainojen yhdistelyyn.

Usein kysyttyä järjestelylainoista 

Miten järjestelylainaa haetaan?

1. Täytä lainahakemus Nordsekin sivuilla ja rasti, että lainaa haetaan lainojen yhdistämiseen 
2. Vertaile lainatarjouksia ja valitse edullisin tarjous 
3. Allekirjoita lainasopimus 
4. Maksa kalliit osamaksut ja muut velat pois

Kuka voi saada järjestelylainaa?

Järjestelylainaa voi saada pankista, kun hakijalla on riittävästi säännöllisiä palkkatuloja tai eläketuloja lainan maksua varten. Hakijalta vaaditaan puhtaita luottotietoja ja ikää vähintään 20 vuotta. 

Kuinka paljon voin saada järjestelylainaa?

Järjestelylainan suuruus riippuu työtulojen määrästä ja siitä, paljonko velkaa on jota pitää järjestellä. Pankit tekevät riskiarvion asiakkaasta, jonka perusteella tarjottu lainasumma määräytyy. Voit selvittää sinulle tarjottavan järjestelylainan määrän helposti Nordsekin maksuttoman lainavertailun avulla. 

Miksi järjestelylaina säästää kuluissa?

Järjestelylainalla säästetään kuluissa, sillä saat edullisimman koron suurempaan lainaan. Lisäksi säästät tilinhoitomaksuissa, sillä maksettavana on vain yksi velka takaisin. Kun kilpailutat pankit, saat nopeasti selville edullisimman pankkilainan tarjoajan velkojen järjestelyyn. 

Miksi en saanut järjestelylainaa?

Yleisimmät syyt hylättyyn luottopäätökseen järjestelylainassa ovat: liian pienet tulot suhteessa velkaan, maksuhäiriömerkintä tai liian suuri lainatarve. Jos et saa pankista velkaa lainojen järjestelyyn, voit hakea muita vapaaehtoisia velkajärjestelyjä. 

Kuinka nopeasti saan lainapäätöksen järjestelylainaan? 

Voit saada lainapäätöksen heti, sillä pankit tekevät myös järjestelylainaan välittömän luottopäätöksen. Jotta laina voidaan maksaa tilille, tulee sinun vielä lähettää liitteinä tarkempia tietoja lopulliseen luottopäätökseen. Näitä ovat usein palkkatuloista tosite ja mahdollisesti muiden velkojen luottosopimukset. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.