Kulutusluotto laskuri 

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Laske kulutusluotto laskurilla sopiva maksuerä 

Kulutusluotto laskuri auttaa sinua arvioimaan, mikä on sopiva luoton määrä, maksuaika ja korkotaso. Voit vaihdella kulutusluotossa seuraavia muuttujia: 

 • Kulutusluoton määrä 
 • Laina-aika 
 • Korkotaso 

Laskuri näyttää ilmoitetuilla tiedoilla kulutusluoton kuukausierän ja takaisinmaksettavan summan. 

Lainalaskurin korko on todellinen vuosikorko, joka pitää sisällään lainan kaikki kustannukset. Laskurissa lainan lyhennystapana on kiinteä tasaerä. 

Näin käytät kulutusluotto laskuria

 1. Syötä kulutusluoton määrä 

Voit syöttää laskuriin lainasumman 1000 – 60 000 euron väliltä. Vertaile, miten eri lainasummat vaikuttavat kuukausierän määrään. 

 1. Ilmoita laina-aika 

Voit antaa laskuriin 1 – 15 vuoden maksuajan. Laina-aika vaikuttaa suoraan kuukausierän määrään ja takaisin maksettavaan summaan. 

 1. Syötä korkoprosentti 

Voit täyttää lainalaskuriin korkoprosentiksi eri määriä ja katsoa, miten korkotaso vaikuttaa kuukausierään. 

 1. Katso lainan kuukausierä ja takaisinmaksettava summa yhteensä 

Ilmoittamalla koron, lainasumman ja maksuajan näet, miten lainan kuukausierä ja takaisinmaksettava summa muodostuu.

Kulutusluotto laskuri 

Hae lainaa
1000
100060000
6%
0%30%
3vuotta
1vuotta15vuotta

Lainalaskurin laskutapa ja metodologia 

Kuinka kulutusluotto laskuri toimii ja laskee arvot? Laskurissa on kolme muuttujaa, joita muokkaamalla laskurin arvot muuttuvat. Huomaa, että laskuri toimii vain, kun kaikkiin kolmeen kenttään on ilmoitettu tiedot. 

Tässä kaava kuukausierän määrään: 

Lainasumma + korot laina-ajalta  / kuukausierien määrä = Kuukausierä 

Tässä kaava takaisin maksettavaan summaan: 

Lainan kuukausierä X laina-aika kuukausissa = Takaisinmaksettava summa yhteensä 

Käydään alla vielä tarkemmin, mitä eri arvot tarkoittavat ja kuinka saat oikeat luvut kulutusluotto laskuriin. 

Korko. Ilmoita laskuriin todellinen vuosikorko 4 – 30% välillä. Todellinen vuosikorko kertoo lainan kokonaiskustannukset, jossa on sisällä sekä nimelliskorko että tilinhoitomaksu ja mahdolliset muut kustannukset. 

Kulutusluoton määrä. Valitse laskuriin lainasummaksi arvo 1000 ja 60 000 euron välillä. Näet laskurin avulla, kuinka eri luottomäärät vaikuttavat kulutusluoton kuukausierään ja takaisinmaksettavaan summaan. 

Laina-aika. Kulutusluottoon tarjotaan maksuaikaa 1 – 15 vuotta. Etsi sinulle sopiva maksuaika laskurin avulla, jolloin lainan kuukausierä pysyy sopivana eikä nouse liian suureksi. 

Lainan kuukausierä. Kuukausierä näyttää, paljonko maksat lainaa takaisin joka kuukausi. Kuukausierään sisältyy sekä lainan pääoman lyhennykset että korko. Lyhennystapaa laskurissa on kiinteä tasaerä, jolloin kulutusluoton maksuerä pysyy samana joka kuukausi. 

Takaisinmaksettava summa yhteensä. Tämä arvo paljastaa, paljonko sinun tulee maksaa lainaa takaisin euromääräisesti. Jos esimerkiksi lainasumma on 10 000 euroa ja kustannukset 2 000 euroa, maksettava summa yhteensä on 12 000 euroa. 

Selvitä kulutusluotto tarjoukset nopeasti Nordsekin avulla 

Kulutusluottojen vertailu kannattaa, sillä pankit voivat tarjota hyvin erilaisella korolla sinulle kulutusluottoa. Normaali kulutusluottojen nimelliskorko vaihtelee 4 – 20% välillä ja todellinen vuosikorko 5 – 38%. 

 • Säästä kuluissa ja selvitä nopeasti parhaat lainatarjoukset 
 • Selvitä nopeasti parhaat lainatarjoukset 
 • Kulutusluottojen kilpailuttaminen on ilmaista 
 • Nopeasti tarjoukset katsottavaksi 

Nordsek ei itse tarjoa lainaa, vaan auttaa kuluttajaa kilpailuttamaan vakuudettomat lainat. Tehtävämme on auttaa sinua löytämään mahdollisimman edullisia kulutusluotto tarjouksia pankeista. 

Voit kilpailuttaa kauttamme kaikki vakuudettomat kulutusluotot 1 000 eurosta aina 60 000 euroon asti. Kilpailutuksessa on mukana kymmeniä pankkeja! 

Selvitä sopiva kulutusluotto laskurin avulla 

Kulutusluotto laskurin luvut perustuvat sinun antamiin tietoihin, jolloin näet nopeasti, miten eri arvot vaikuttavat kuukausierän määrään ja takaisin maksettavaan lainasummaan. 

Laskurin arvot ovat viitteellisiä, koska pankit tekevät sinulle kulutusluotosta aina henkilökohtaisen hinnoittelun. Selvität siis oikeasti tarjottavan kulutusluoton vain pyytämällä lainatarjousta pankista. 

Suosittelemme käyttämään laskuria ennen kulutusluoton nostamista, koska se auttaa ymmärtämään, kuinka luoton maksuaika, kulutusluoton määrä ja korko vaikuttavat lainan takaisinmaksuun. 

Ennen laskurin käyttöä kannattaa laskea, mikä on sinulle sopiva lainan kuukausierä. Älä nosta liian suurta luottoa, jossa on sinun talouteen liian suuri lainan kuukausierä! Liian suuri kuukausierä aiheuttaa taloudellisia ongelmia, sillä et voi maksaa lainaa sovitusti pankille takaisin. 

Vertaile kulutusluottoja ja muita vakuudettomia lainoja Nordsekin avulla  

Nordsekin kautta voit maksutta vertailla kaikki yleisimpiä vakuudettomia lainoja 1 000 eurosta 60 000 euroon asti. Tässä lista yleisimmistä lainatuotteista, jota vertaillaan avullamme: 

Näin vertaat kulutusluottoja keskenään – 5 tärkeää asiaa 

Ennen kulutusluoton nostamista tilille kannattaa korko kilpailuttaa. Ota huomioon nämä asiat, kun vertailet eri kulutusluottoja keskenään: 

 1. Kulutusluoton korko. Luoton korko ja kustannukset ovat tärkein asia lainavertailussa. Suosittelemme vertailemaan lainan todellista vuosikorkoa, sillä se ottaa huomioon nimelliskoron lisäksi tilinhoitomaksun ja muut kulut lainassa. Kokonaiskustannus kertoo, paljonko lainasta maksetaan kuluja euromääräisesti koko laina-aikana. 
 1. Luottomäärä. Et välttämättä saa yhtä paljon kulutusluottoa kuin olet alunperin hakenut pankista. Arvioi jo ennen kulutusluoton hakemista, mikä on minimi luottomäärä, jotta kulutusluoton nostaminen on sinulle järkevää. Jos esimerkiksi tarvitset rahaa auton ostamiseen 10 000 euroa, ei välttämättä 5 000 euron kulutusluoton nostaminen ole sinulle järkevää.  
 2. Kuukausierän määrä. Kulutusluoton kuukausierä kertoo, mikä on luoton kiinteä kuukausierä lainassa. Älä nosta kulutusluottoa tilille, mikäli lainan kuukausierä on liian suuri. Luoton kuukausierään vaikuttaa lainamäärä, maksuaika ja korkotaso. 
 1. Lyhennysvapaat ja joustot. Voit saada joustoja kulutusluoton maksuun. Normaalisti pankit tarjoavat 2 – 4 kuukautta maksujoustoa per kalenterikuukausi, jolloin lainaa ei tarvitse lyhentää pankille. Näet lainatarjouksesta, minkälaisia joustoja kyseinen pankki voi sinulle tarjota. 
 1. Pankin arvostelut ja asiakaspalvelu. Ennen kulutusluoton nostamista tilille kannattaa katsoa verkosta, minkälaisia kokemuksia muilla asiakkailla on kyseisestä pankista. Vaikka Nordsekin lainavertailussa on mukana vain hyvämaineisia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä, voi eri luotonantajien asiakaskokemus vaihdella pankista toiseen! 

Kilpailuta  kulutusluotto jo tänään! 

Kulutusluottojen korko vaihtelee usein 4 ja 20% välillä. Todellinen vuosikorko voi vaihdella 5 ja 38% välillä, joten luoton kustannukset kannattaa aina kilpailuttaa! 

Voit kilpailuttaa kulutusluotot maksutta Nordsekin lainapalvelun avulla. Näin selvität nopeasti, minkälaista korkoa ja luottomäärää eri pankit voivat sinulle tarjota. 

Jos sinulla on käytössä useampi luottoja, voi kulutusluottojen yhdistäminen olla sinulle järkevää! Luottoja yhdistämällä voit maksaa kalliit pienet lainat ja nostaa käyttöön yhden edullisemman pankkilainan. 

Kulutusluotto laskurin avulla voit arvioida, minkälainen kulutusluotto on sinulle sopiva. Kun haluat selvittää pankkien oikeat lainatarjoukset sinulle, voit tehdä sen meidän maksuttoman lainavertailun avulla vaikka heti! 

Muita lainalaskureita

Voit kokeilla meidän muita maksuttomia lainalaskureita. Tässä lista muista lainalaskureista: 

Yhdistelylaina laskuri 

Remonttilaina laskuri

Rahoituslaskuri

Autolainalaskuri

Venelaina laskuri

Asuntolaina laskuri

Mökkilaina laskuri

Yrityslaina laskuri 

Luottokortti laskuri 

Joustoluotto laskuri 

Prosenttilaskuri 

ALV-laskuri 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.