Mökkilaina laskuri 

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Hae lainaa
1000
100060000
6%
0%30%
3vuotta
1vuotta15vuotta

Näitä tietoja tarvitaan mökkilaina laskuriin 

 1. Syötä lainamäärä 

Voit syöttää laskuriin lainasumman 1 000 – 200 000 euron väliltä. Vertaile, miten eri lainasummat vaikuttavat kuukausierän määrään. 

 1. Ilmoita laina-aika 

Voit antaa laskuriin 1 – 20 vuoden maksuajan. Laina-aika vaikuttaa suoraan kuukausierän määrään ja takaisin maksettavaan summaan. 

 1. Syötä korkoprosentti 

Voit täyttää lainalaskuriin korkoprosentiksi eri määriä ja katsoa, miten korkotaso vaikuttaa kuukausierään. 

 1. Katso lainan kuukausierä ja takaisinmaksettava summa yhteensä 

Ilmoittamalla koron, lainasumman ja maksuajan näet, miten lainan kuukausierä ja takaisinmaksettava summa muodostuu.

Mökkilaina laskurin laskutapa

Mökkilaina laskuri laskee puolestasi, mikä on lainan maksuerä, kustannukset ja takaisinmaksettava summa eri arvoilla. Tässä tarkemmin tietoa, mitä eri arvot tarkoittavat ja laskutapa. 

Korko. Ilmoita lainalaskuriin todellinen vuosikorko, jota peritään lainassa. Laskurissa käytetty todellinen vuosikorko pitää sisällään sekä nimelliskoron, viitekoron, tilinhoitomaksun ja avausmaksu. 

Lainasumma. Valitse mökkilaina 1 000 euron ja 200 000 euron välillä.  Näet laskurista, kuinka eri lainasummat vaikuttavat kuukausierän määrään, lainan kuluihin ja takaisinmaksun määrään. 

Maksuaika. Valitse lainalle maksuajaksi 1 ja 20 vuoden välillä. Maksuaikaa muokkaamalla lainan kuukausierä muuttuu – pidempi maksuaika laskee lainan kuukausierää, kun lyhyempi maksuaika nostaa lainan maksuerän suuruutta. 

Lainan kuukausierä. Lainan kuukausierä näyttää kuukausittaisen maksuerän suuruuden, kun lainaa lyhennetään tasaerissä. Kun lainaa maksetaan takaisin tasaerissä, pysyy kuukausierä joka kuukausi samana. Kuukausierään sisältyy sekä korot että lainan lyhennys. 

Takaisinmaksettava summa yhteensä. Luku kertoo, kuinka paljon maksat kuluja ja pääomaa takaisin koko laina-ajalta. Jos esimerkiksi mökkilainaa nostetaan 30 000 euroa ja korkokustannukset ovat 8 000 euroa, on takaisinmaksettava summa yhteensä 38 000 euroa.  

Paljonko mökki maksaa?

Mökin hinta vaihtelee paljon sijainnin, mökin kunnon ja koon perusteella. Normaalisti mökin hinta vaihtelee 15 000 – 100 000 euron välillä, mutta mökkejä löytyy myös tätä edullisemmalla hinnalla ja huomattavasti kalliimmalla hinnalla. 

Mökin hintaa nostavat mm. vesistö – järven tai meren rannalla oleva mökki on kalliimpi kuin sisämaassa oleva mökki. Yleisesti ottaen Etelä-Suomessa mökin hinnat ovat selkeästi kalliimpia kuin muualla Suomessa. Kuten asuntokaupassa, sijainnilla on suuri vaikutus mökin hintaan. 

Mikä on mökkilainan maksuaika? 

Mökkilainan maksuaika on normaalisti 5 – 15 vuotta. Lainan maksuaikaan vaikuttaa se, onko mökkilaina vakuudetonta vai vakuudellista. Vakuudellista mökkilainaa voi saada jopa 20 vuoden maksuajalla. 

Laina-aika vaikuttaa suoraan mökkilainan kuukausierän määrään. Katso laskurista, miten maksuaika vaikuttaa lainan takaisinmaksuun. 

Mikä on mökkilainan korko? 

Mökkilainan korkoon vaikuttaa erityisesti se, minkälaisia vakuuksia pankille annetaan. Mikäli mökkilaina nostetaan ilman vakuuksia, vaihtelee normaalisti lainan korko 4% ja 15% välillä. Vakuudellista mökkilainaa voi puolestaan saada käyttöön alkaen 3% ylöspäin. 

Vakuuden arvo, hakijan tulot ja muut tiedot vaikuttavat aina mökkilainan korkoon. Nämä tiedot voivat vaikuttaa mökkilainan korkoon: 

 • Vakuudet 
 • Hakijan tulot
 • Ikä
 • Koulutus ja työpaikka 

Selvität parhaan mökkilainan tekemällä lainavertailun eri pankeista. Jos etsit vakuudetonta mökkilainaa käyttöön, voi Nordsekin nopea lainahakemus auttaa sinua löytämään parhaan vakuudettoman lainan

Vakuudellinen vrs. vakuudeton mökkilaina

Vakuudellinen mökkilaina toimii samalla lailla kuin muut vakuudelliset lainat, jolloin ostettava mökki annetaan pankille vakuudeksi. Vakuudesta johtuen pankin riski on alhaisempi, kuin vakuudettomassa lainassa. Tästä syystä pankit voivat tarjota alhaisempaa korkoa vakuudelliseen mökkilainaan. 

Vakuudetonta lainaa voit käyttää hyvin joustavasti myös mökin ostoa varten. Koska lainassa ei ole vakuuksia, pankit arvioivat aina lainanhakijan tietoja tarkemmin. Voit käyttää vakuudetonta lainaa myös vakuudellisen mökkilainan omarahoitusosuutta varten – kun sinulla ei ole tarpeeksi säästöjä mökin ostoa varten. 

Mökkilaina vertailu – huomioi nämä 5 asiaa 

Mökkilaina kannattaa kilpailuttaa, jolloin selvität nopeasti parasta lainaa tarjoavan pankin. Tässä tärkeimmät asiat, mitä kannattaa ottaa huomioon vertailtaessa mökkilainoja keskenään: 

 1. Vakuus. Onko mökkilaina vakuudetonta vai vakuudellista? Mikäli laina on vakuudellista, paljonko tarvitset lainaan omia säästöjä? Vertaile vakuudettoman lainan korkoa vakuudelliseen. 
 1. Lainan korko. Lainan korko ja kustannukset ovat tärkein asia lainavertailussa. Suosittelemme vertailemaan lainan todellista vuosikorkoa, sillä se ottaa huomioon nimelliskoron lisäksi tilinhoitomaksun ja muut kulut lainassa. Yleensä edullisin lainatarjous on myös paras vakuudeton laina. Kokonaiskustannus kertoo, paljonko lainasta maksetaan kuluja euromääräisesti koko laina-aikana. 
 1. Lainasumma. Näet lainavertailussa, kuinka paljon pankit voivat tarjota sinulle lainaa. Huomaa, että jos haet liian suurta lainasummaa käyttöön, osa pankeista ei välttämättä tee lainatarjousta edes pienemmälle lainasummalle. 
 1. Takaisinmaksu ja kuukausierä. Näet lainatarjouksesta takaisinmaksun suuruuden kuukausittain. Arvioi ennen lainan nostamista, sopiiko maksuaikataulu sinulle. Lainaa ei kannata nostaa käyttöön, mikäli arvioit sinulla olevan vaikeuksia maksaa lainaa sovitussa aikataulussa takaisin. 
 1. Lyhennysvapaat ja joustot. Tarjouksessa näkyy, minkälaisia joustoja mökkilainaan voidaan tarjota. Tyypillisesti pankit voivat tarjota 2 – 4 joustovapaata kuukautta vuodessa lainaan.  

Muita Nordsekin lainalaskureita 

Yhdistelylaina laskuri 

Remonttilaina laskuri

Kulutusluotto laskuri 

Rahoituslaskuri

Autolainalaskuri

Venelaina laskuri

Asuntolaina laskuri

Yrityslaina laskuri 

Luottokortti laskuri 

Joustoluotto laskuri 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.