Mökkilaina laskuri netistä vuonna 2022

LainaamökkilainaMökkilaina laskuri netistä vuonna 2022

Mökkilaina laskuri netistä vuonna 2022

Mökkilaina laskuri netistä auttaa arvioimaan, mikä on sinulle sopiva mökkilaina vuonna 2022. Kun käytät mökkilaina laskuria, selvität nopeasti:

 • Sinulle sopivan rahoitusmäärän mökin ostoa varten
 • Lainasumman ja sopivan kuukausierän 
 • Maksuajan ja koron määrän 

Mökkilaina laskurit ovat pankkien viitteellisiä laskureita ja arvioita siitä, mitä mökkilaina voisi maksaa sinulle. Lopulliseen hintaan vaikuttaa nostomäärän ja maksuajan lisäksi pankin tarjoama korkomarginaali ja markkinakorot. 

Lainalaskuri

Lainalaskuri

1000
100060000
6%
0%30%
3vuotta
1vuotta15vuotta

Mökki lainaa jopa 60,000 euroa

Voit hakea myös vakuudetonta mökkilainaa jopa 60 000 euroon asti Nordsekin avulla. Vakuudeton mökkilaina sopii kuluttajalle, joka haluaa joustavan ja nopean tavan hankkia mökkiin rahoitus. Koska voit saada vakuudetonta mökkilainaa jopa 4% korolla, se sopii myös kulutietoiselle lainanhakijalle. 

 • Mökkilainaa vakuudettomana 1 000 – 60 000 euroa 
 • Valitse maksuaika 1-15 vuoden välillä 
 • Edullinen korko – jopa 4% vuosikorolla 

Voit myös hakea vakuudellista mökkilainaa pankista. Tarvitset tällöin mökkilainaan omarahoitusosuutta. Omarahoitusosuus vaihtelee ja on normaalisti noin 40%. Voit käyttää vakuudetonta lainaa myös omarahoitusosuutta varten. 

Testaa ensin laskurilla sinulle sopiva rahoitusmäärä 

Ennen mökkilainan nostoa kannattaa testata mökkilaina laskurilla itselle sopiva rahoitusmäärä ja ehdot. Voit pyöritellä lainasummaa ja maksuaikaa vaihtamalla kuukausierän suuruutta. Lopulliset mökkilainan ehdot saat selville, kun pyydät tarjouksen lainaa varten. 

 • Pidempi maksuaika laskee kuukausierän suuruutta 
 • Pitkä maksuaika nostaa lainasta maksettavia kokonaiskustannuksia
 • Lainan korko selviää pyytämällä tarjouksen – laskuri on indikatiivinen 

Laskurin avulla voit arvioida, mikä olisi sinulle järkevä rahoitusmäärä. Ennen lainan ottamista on hyvä laskea oma maksuvara – paljonko sinulla on tuloja pakollisten menojen jälkeen. 

Korko esimerkki – vakuudeton mökkilaina vuonna 2022

Vakuudeton mökkilaina vuonna 2022 voi olla yllättävän edullinen – parhaimmillaan voit saada lainaa 4% vuosikorolla. Kokosimme alle kaksi esimerkkiä, mitä vakuudeton mökkilaina voisi maksaa vuonna 2022. 

Laina 1: Mökkilaina 35 000 eurolle. 

 • Lainan korko 8% 
 • Maksuaika 10 vuotta 

Tällöin lainan kustannukset ja kuukausierät näyttävät tältä:

 • Kuukausierä 424 €
 • Takaisinmaksettavat kulut yhteensä 15 957 €

Laina 2: Mökkilaina 50 000 euroa. 

 • Lainan korko 5%
 • Maksuaika 10 vuotta

Tällöin lainan kustannukset ja kuukausierät näyttävät tältä:

 • Kuukausierä 530 €
 • Takaisinmaksettavat kulut yhteensä 13 639 €

Löydä matalin korko mökkilainalle 

Kilpailuttamalla löydät matalimman koron mökkilainalle. Näin löytyy matalin korko Nordsekin avulla:

 1. Hae vakuudetonta mökkilainaa Nordsekin avulla
 2. Täytä hakemus ja vertaile eri tarjouksia
 3. Ota käyttöön edullisin laina, jossa alhaisin todellinen vuosikorko 
 4. Osta mökki 

Kilpailuttamalla löydät parhaan koron mökkilainalle. Saat parempia korkotarjouksia, kun saat useamman pankin kilpailemaan laina-asiakkuudestasi. Ota huomioon nämä asiat, kun vertaat lainojen korkoja keskenään:

 • Todellinen vuosikorko paljastaa edullisimman mökkilainan 
 • Koroissa isoja eroja – normaali vaihteluväli 4-15% mökkilainoissa 

4 kysymystä, jonka avulla selvität oman mökkilainan tarpeen

Kuinka paljon minulla on säästöjä mökin ostamista varten?

Onko sinulla sukan varressa säästöjä, jota voit käyttää mökin ostamista varten? Käytä säästöjä omarahoitusosuutta varten. Jos sinulla ei ole tarpeeksi säästöjä valmiina, voit nostaa myös vakuudetonta mökkilainaa ostoa varten. 

Kuinka paljon tarvitset mökkilainaa?

Mökkilainan tarve riippuu siitä, kuinka paljon ostettavan mökin hinnan ja säästöjesi erotus. Voit hakea mökkilainaa sekä vakuudellisena että vakuudettomana. Vakuudetonta mökkilainaa voidaan myöntää 60 000 euroon asti. 

Kuinka nopeasti  tarvitset päätöksen mökkilainasta? 

Jos tarvitset hyvin nopeasti päätöksen mökkilainasta, voi vakuudeton mökkilaina olla sinulle sopivampi rahoitusmuoto. Suosittelemme aina hakemaan lainatarjoukset hyvissä ajoin, jolloin sinulla ei tule kiire päätöksessä. Näin myös varmistat, ettet tee kiireessä huonoja päätöksiä. 

Pystytkö asettamaan mökkilainalle vakuuden?

Mikäli nostat vakuudellista mökkilainaa, vaaditaan lainaan muita vakuuksia omarahoitusosuuden verran. Usein omarahoitusosuus on 40%, johon tarvitset jotain muuta reaalivakuuksia. Onko sinulla kenties arvopapereita tai muita omistuksia, jossa on vakuusarvoa pankille? Mikäli ei, voit myös pohtia vakuudettoman lainan nostamista täyterahoitukseksi. 

Tutustu Nordsekin avulla vakuudettomaan mökkilainaan – pyydä tarjous 

Voit hakea vakuudetonta mökkilainaa Nordsekin avulla aina 60 000 euroon asti. Nordsek ei itse rahoita kuluttajia, vaan etsii maksutta yhteistyökumppaneilta sinulle parhaat korkotarjoukset. 

 • Mökkilainaa ilman vakuuksia 1 000 – 60 000 euroa 
 • Maksuaikaa jopa 15 vuotta 
 • Maksuton kilpailutus
 • Hakeminen ei sido sinua mihinkään 

Laskuri

Voit tutustua vakuudettoman mökkilainan laskuriin ja arvioida sinulle sopivaa lainasummaa. 

Lainalaskuri

Lainalaskuri

1000
100060000
6%
0%30%
3vuotta
1vuotta15vuotta

Mikä on hyvä korko mökki lainalle?

Mökkilainan hyvä korko riippuu siitä, onko laina vakuudellinen vai vakuudeton. Voit saada vakuudetonta mökkilainaa jopa 4% korolla. Hyvä vakuudettoman mökkilainan korko on 4-9%. 

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Täsmäluotto 

Täsmäluotto kannattaa kilpailuttaa  Hae täsmäluottoa Nordsekin avulla minuuteissa. Nordsekin kautta voit hakea jopa yli 30 lainatarjousta rahalaitoksilta ja pankeilta. Vain yksi hakemus riittää! Täsmäluottoa voit hakea...

Annuiteettilaina

Annuiteettilaina  Annuiteettilaina on lainan lyhennystapa, jossa jokainen maksuerä on alkuvaiheessa saman suuruinen. Takaisinmaksuerään sisältyy sekä korko että pääoman lyhennys.  Usein pankkien tarjoama asuntolaina on annuiteettilaina. Myös...

 Autolaina korko

Autolaina korko Autolainan korko vaihtelee paljon pankeissa ja rahoitusyhtiöissä.  Suurin ero autolainan koroissa on vakuudet - nostetaanko autolaina ilman vakuuksia vai annetaanko auto vakuudeksi lainalle?  Vakuudellinen...

Pikavippi

Pikavippi on vakuudeton laina  Pikavippi on pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama vakuudeton laina, jota haetaan netistä. Pikavippi on kulutusluotto ja sitä voidaan nostaa käyttöön muutamasta sadasta...