Autolaina laskuri 

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Käytä Nordsekin autolaina laskuria arvioimaan autolainan kuukausierä ja takaisinmaksettava summa yhteensä riippuen lainasummasta, maksuajasta ja korosta autoa varten. 

Hae lainaa
1000
100060000
6%
0%30%
3vuotta
1vuotta15vuotta

Arvioi sopivaa kuukausierää autolainaan 

Emme tarjoa lainaa - saamme palkkiomme pankeilta 

Moni vertailussa mukana oleva pankki maksaa meille palkkioita, sillä saamme oman palkkiomme välityspalkkiona lainoista. 

Vaikka saamme palkkiot mukana vertailussa olevilta luotonantajilta, pyrimme tekemään artikkelissa mahdollisimman hyvän ja kattavan listan parhaista laina tuotteista.  

Tässä listalla lainapalvelussamme mukana olevat pankit ja tietoa siitä, kuinka me tienaamme rahaa. 

Käytä tätä autolaina laskuria arvioimaan autolainan kuukausierää ja takaisin maksettavaa summaa sinun antamillasi tiedoilla – lainan määrä, korko sekä maksuaika. 


Voit muokata joustavasti laskurin tietoja ja nähdä, kuinka eri muuttujat vaikuttavat autolainan maksueriin ja kuluihin. 

Nämä asiat sinun tulisi tietää autolainasta 

Jos sinulla ei ole aikaisemmin ollut autolainaa, voit katsoa lyhyen yhteenvedon kuinka autolainat toimii. Suurimmalla osalla auton ostajista ei ole omia säästöjä riittävästi auton ostoon, joten he hakevat autolainaa joko pankista tai suoraan autoliikkeestä. Kun saat hyväksytyn luottopäätöksen, voidaan laina maksaa tilille auton ostoa varten. Auton oston jälkeen maksat kuukausittain lainasta kiinteää kuukausierää niin kauan, kunnes laina on maksettu kokonaan takaisin. 

Autolaina laskurimme auttaa sinua löytämään sopivan kokoisen autolainan ja helpottamaan budjetoinnissa ennen auton hankintaa. 

Nämä pankit tarjoavat vakuudetonta autolainaa 

Näin käytät autolaina laskuria 

  1. Syötä autolainan määrä 

Autolainan määrä ratkeaa, kun vähennät auton ostohinnasta omien säästöjen osuuden. Pankit myöntävät autolainaa 1 000 eurosta aina 60 000 euroon asti. 

  1. Anna maksuaika lainalle 

Voit antaa laskuriin 1 – 15 vuoden maksuajan. Laina-aika vaikuttaa suoraan kuukausierän määrään ja takaisin maksettavaan summaan. 

  1. Lainan todellinen vuosikorko 

Voit täyttää lainalaskuriin korkoprosentiksi eri määriä ja katsoa, miten korkotaso vaikuttaa kuukausierään. Lainan korko on todellinen vuosikorko, joka ottaa huomioon nimelliskoron lisäksi muut kustannukset lainassa. 

  1. Katso lainan kuukausierä ja takaisinmaksettava summa yhteensä 

Ilmoittamalla koron, lainasumman ja maksuajan näet, miten lainan kuukausierä ja takaisinmaksettava summa muodostuu.

Autolaina laskurin laskutapa ja metodologia 

Laskuri näyttää, paljonko lainan kuukausierä ja takaisinmaksettava summa on yhteensä annetuilla tiedoilla. Saat lainaerät näkyviin vain, kun kaikki kentät laskurissa on täytetty. 

Tässä kaava, kuinka lainan kuukausierä lasketaan: 

(Lainasumma + korko laina-ajalta) / kuukausierän määrä 

Tässä kaava, kuinka takaisinmaksettava summa yhteensä lasketaan: 

Lainan kuukausierä X Kuukausien lukumäärä 

Tässä vielä tarkemmin lista, mitä eri laskurin arvot tarkoittavat ja miten niiden muokkaaminen vaikuttaa arvoihin. 

Korko. Ilmoita laskuriin todellinen vuosikorko 4 – 30% välillä. Todellinen vuosikorko huomio lainan nimelliskoron, avausmaksut ja tilinhoitomaksut. Se paljastaa, mikä on lainan todelliset kustannukset vuositasolla. 

Lainamäärä. Valitse autolaina laskuriin lainamäärä, mitä tarvitset autoa varten rahoitusyhtiöstä. Voit valita lainamääräksi 1 000 ja 60 000 euron väliltä summan tasatuhansittain. 

Laina-aika. Kulutusluottoon tarjotaan maksuaikaa 1 – 15 vuotta. Etsi sinulle sopiva maksuaika laskurin avulla, jolloin lainan kuukausierä pysyy sopivana eikä nouse liian suureksi. 

Lainan kuukausierä. Kuukausierä pitää sisällään sekä lainan lyhennyksen että korot. Autolainassa lainan kuukausierä on tasaerä, jolloin lainan maksuerät ovat joka kuukausi yhtä suuret. 

Takaisinmaksettava summa yhteensä. Summa paljastaa, paljonko maksat lainapääomaa ja korkoa takaisin laina-ajalta. Jos esimerkiksi nostat autolainaa 15 000 euroa ja lainan kustannukset ovat 5 000 euroa, takaisinmaksettava summa yhteensä on 15 000 € + 5 000 € = 20 000 €. 

Näin vertaat autolainoja keskenään – 5 tärkeää asiaa 

Ennen autolainan nostamista tilille kannattaa aina kilpailuttaa pankit ja niiden tarjoama korko. Ota huomioon nämä viisi asiaa, kun vertailet autolainoja keskenään: 

  1. Autolainan korko. Luoton korko ja kustannukset ovat tärkein asia lainavertailussa. Suosittelemme vertailemaan lainan todellista vuosikorkoa, sillä se ottaa huomioon nimelliskoron lisäksi tilinhoitomaksun ja muut kulut lainassa. Kokonaiskustannus kertoo, paljonko lainasta maksetaan kuluja euromääräisesti koko laina-aikana. 
  1. Lainamäärä. Tarjoaako pankki riittävästi lainaa auton ostoa varten? Voit saada lainatarjouksia myös pienemmälle lainasummalle, mitä olet hakenut lainaa. Arvioi etukäteen, mikä on sinulle minimi lainamäärä, jolla voit ostaa sinulle sopivan auton. 
  1. Kuukausierän suuruus. Lainan kuukausierä on oltava riittävän alhainen, jotta voit maksaa lainaa takaisin ilman stressiä. Näet lainatarjouksesta, minkälainen on lainan kuukausierä. Kuukausierä on joka kuukausi samansuuruinen, sillä autolainoissa on käytössä kiinteä tasaerä
  1. Lyhennysvapaat ja joustot. Lainaan tarjotaan usein joustovapaata. Voit saada lyhennysvapaita kuukausia luotonantajasta riippuen 2 – 4 kertaa vuodessa. Katso lainatarjouksesta, minkälaisia joustoja lainaan on mahdollista ottaa. 
  1. Pankin arvostelut ja asiakaspalvelu. Osa lainavertailusta voi kohdistua myös pankin asiakaspalveluun ja arvosteluihin. Osa pankeista on panostanut enemmän henkilökohtaiseen asiakaspalveluun, jolloin kokemukset pankista ovat parempia. 

Lue lisää autolainoista 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.