Paras vakuudeton laina

Paras vakuudeton laina 2024 – vertaa heti

Vertaa parhaita vakuudettomia lainoja eri lainasummille ja eri käyttötarkoituksiin. Paras lainatarjous voi löytyä kotimaisesta tai ulkomaisesta pankista ilmaisen Nordsekin pankkivertailun avulla:  

 • Kilpailuta pankit ja löydä paras lainatarjous 2023 
 • Vertaa parhaita vakuudettomia lainoja nopeasti verkossa 
 • Paras vakuudeton laina selviää todellisen vuosikoron perusteella

Lue tästä oppaasta, kuinka löydät parhaan vakuudettoman lainan vuodelle 2023.

Hae vakuudetonta lainaa

Hae yrityslainaa LP
40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Mistä paras vakuudeton laina? 

Vakuudeton laina on pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama nopea nettilaina, jossa lainan todellinen vuosikorko vaihtelee tavallisesti 5% ja 38% välillä. Laina, jossa on alhaisimmat kustannukset – on myös yleensä paras lainatuote. Voit vertailla kulujen lisäksi muita ominaisuuksia lainassa, kuten Trustpilot tähtiä, lainasummia ja lainanmyöntö kriteereitä. 

Me suosittelemme aina tekemään kattavan lainavertailun ennen lainan nostamista tilille. Kun vertailet vakuudettomia lainoja, selvität sinulle parhaan pankin nopeasti. Tässä meidän listamme parhaat vakuudettomat lainantarjoajat:  

 • Instabank Paras pankki Trustpilot tähdillä  
 • Aktia: Paras pankki nimelliskoron perusteella 
 • Nordax: Paras pankki 20 – 23 vuotiaille 
 • Bank Norwegian: Paras pankki suurempiin lainoihin
Hae vakuudetonta lainaa

Miksi luottaa Nordsekiin?

Olemme tehneet kattavan pankkivertailun 2023, jossa mukana on 12 aktiivisesti vakuudetonta lainaa tarjoavaa pankkia. Pyrimme tekemään mahdollisimman objektiivisen lainavertailun, jotta sinä voit löytää itsellesi sopivimman pankin. 

Kilpailuta vakuudettomat lainat

Mikä on vakuudeton laina? 

Vakuudeton laina on pankin tai muun luotonantajan myöntämä laina, jota maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä 1 – 15 vuoden maksuaikataulussa. 

Vakuudettomaan lainaan ei tarvita mitään vakuuksia, jolloin pelkkä oma henkilötakaus riittää lainalle. Lainapäätös perustuu hakijan tietoihin, jossa pankki arvioi hakijan luottoriskiä. Jos et maksa lainaa takaisin, tulee sinulle merkintä maksuhäiriöstä. 

Lue lisää: www.nordsek.com/vakuudeton-laina 

Kuinka vakuudeton laina toimii? 

Voit hakea vakuudetonta lainaa nopean verkkohakemuksen avulla. Lainapäätöksen jälkeen voit allekirjoittaa lainasopimuksen omilla verkkopankkitunnuksilla. Kun laina on allekirjoitettu, maksaa pankki lainan tilille muutamassa arkipäivässä. 

Lainaa maksetaan takaisin kuukausittain sovitussa aikataulussa tasaerissä. Tasaerä tarkoittaa, että lainan kuukausierä pysyy samana koko laina-ajan. Laina-aika vaihtelee 1 – 15 vuoden välillä. 

Lue lisää: https://nordsek.com/lainaa-ilman-vakuuksia/

Vakuudeton lainatarjous heti

Milloin vakuudettoman lainan nostaminen kannattaa?

Vakuudetonta lainaa voi olla fiksu nostaa silloin, kun tarvitset joustoa arjen maksuihin. Vakuudeton laina voi olla kannattavaa, kun: 

 • Se on halvin saatavilla oleva rahoitus 
 • Se auttaa sinua parantamaan taloudellista asemaa, kuten kalliiden lainojen poismaksu tai kodin remontti 
 • Lainan kuukausierä on riittävän alhainen eikä aiheuta stressiä 

Vakuudettoman lainan käyttötarkoituksia

Lainaa voit käyttää joustavasti melkein mihin tahansa. Tässä listattuna yleisimmät vakuudettoman lainan käyttötarkoitukset: 

 • Lainojen yhdistäminen 
 • Kodin remontti 
 • Yllättävän elämäntilanteet
 • Matkustaminen 
 • Hankinnat 
 • Ajoneuvot 

Vakuudettoman lainan käyttäminen häihin tai esimerkiksi matkustamiseen voi olla kallista. Suosittelemme aina ensimmäisenä vaihtoehtona Nordsekillä käyttämään omia säästöjä investointeihin. 

Kun haet vakuudetonta lainaa, nosta laina sieltä, mihin saat matalimman todellisen vuosikoron.

Vertaa lainatarjoukset

Vakuudettoman lainan korko ja kustannukset 

Vakuudettoman lainan korko vaihtelee pankeittain ja lainan hintaan vaikuttaa moni asia, kuten sinun luottoriski, palkkatulojen määrä ja palkkatulot suhteessa velkaan. 

Matalan riskin asiakkaille lainaa voidaan tarjota todellisella vuosikorolla 5 – 12% väliin,  kun taas korkeamman riskin lainoissa todellinen vuosikorko voi nousta yli 25% tason. Tässä tietoa, mikä on tyypillinen korkotaso eri kokoisille vakuudettomille lainoille: 

LainasummaLainan todellinen vuosikorko 
Alle 3 000 €20 – 38%
3 000 – 5 000 €17 – 30%
5 001 – 10 000 €12 – 25%
10 001 – 25 000 €10 – 18%
25 001 – 60 000 €5 – 15%

Lähde: Lainan korko vaihtelee pankeittain ja lainasummasta riippuen Nordsekin analyysin mukaan 5 – 38% välillä suurimmassa osassa lainoja. Lainan todelliseen vuosikorkoon vaikuttaa moni tekijä, joten hinnan vaihteluväli on viitteellinen. 

Lainan nimelliskorko ei paljasta suoraan lainan kustannuksia, sillä lainasta voidaan periä lisäksi muita kustannuksia. Tilinhoitomaksu ja avauspalkkio ovat kustannuksia, jotka otetaan huomioon todellisessa vuosikorossa

Vakuudetonta lainaa heti

Paras paikka hakea vakuudetonta lainaa 

Voit hakea vakuudetonta lainaa suoraan pankeista tai rahoitusyhtiöistä. Paras tapa saada alhainen korko vakuudettomaan lainaan on lainojen kilpailuttaminen. 

Kilpailuttamalla lainatarjoukset selvität nopeasti, mistä pankista tarjotaan edullisinta todellista vuosikorkoa lainalle. 

Lue lisää: www.nordsek.com/kilpailuta-laina 

Hae vakuudetonta lainaa nyt

Medioissa

4
2
1
3

Nordsek lainapalvelu

Maksuton

Lainapalvelumme on täysin maksuton.

Säästää kuluissa

Säästät rahaa, kun kilpailutat lainat kauttamme. 

Nopea

Nopeasti lainatarjoukset pankeista katsottavaksi. 

Hae lainaa ilman vakuuksia hetkessä

Vakuudettoman lainan edut ja haitat 

Riippuen lainan käyttökohteesta ja omasta taloudellisesta tilanteesta, vakuudeton laina voi olla sinulle sopiva lainatuote. 

Edut

Alhaisempi todellinen vuosikorko kuin luottokortissa. Normaalissa vakuudettomassa lainassa on usein alhaisempi kustannus kuin luottokortissa. Vaikka luottokortit voivat olla hyviä maksutapoja verkossa tai matkustamiseen, ovat niiden korkokustannukset lainoja suurempia. 

Lue lisää:  https://nordsek.com/edullinen-laina/

Kiinteät kustannukset ja kuukausierä. Vakuudettomassa lainassa on kiinteä kustannukset, laina-aika ja maksuerä, joten tiedät tarkkaan tulevien maksujen suuruuden. Muissa lainatuotteissa lainan kuukausierät voivat vaihdella. 

Joustava lainasumma. Voit valita joustavasti sinulle sopivimman lainasumman vakuudettomassa lainassa. Lainaa voidaan tarjota 1 000 eurosta aina 60 000 euroon asti. Tarjottuun lainasummaan vaikuttaa sinun tulojen määrä sekä arvioitu asiakasriski. 

Ei vakuuksia. Kun nostat lainan vakuudettomana, ei sinulla tarvitse olla mitään reaalivakuuksia lainaa varten. Pankit tarjoavat lainaan henkilötakauksella lainaa. Voit halutessa ottaa lainaan myös rinnakkaishakijan

Haitat 

Maksimi todellinen vuosikorko voi olla korkea. Lainaan voidaan tarjota korkeaa todellista vuosikorkoa, jos sinun luottoriski on suuri tai haettava lainasumma on pieni. 

Lisäkustannukset. Lainasta voidaan periä nimelliskoron lisäksi muita palkkioita – josta yleisin on tilinhoitomaksu ja avauspalkkio. Hinnaston mukaisesti lainassa voidaan periä myös muita kuluja, joka nostaa lainan todellista vuosikorkoa. 

Lisävelkaantuminen. Vakuudettoman lainan nostaminen lisää tulevia korkomenoja, joten on tarkkaan mietittävä ennen lainan nostamista sopivaa kuukausierää lainaan. 

Yhteenveto vakuudettoman lainan eduista ja haitoista 

EdutHaitat 
Alhaisempi kulu kuin luottokortissaOsassa lainoja todella korkeat kulut
Kiinteät kulut ja kuukausieräLisäkuluja osassa lainoja 
Joustava lainasummaLisävelkaantuminen 
Ei vakuuksia

Parhaat vakuudettomat lainat

Lainasumma
Laina aika
Olemme löytäneet osumaa sinulle.
Olemme löytäneet yhden osuman sinulle.
Ei osumia. Etsi uudelleen.
Lisää tuloksia

Näin valitset parhaan vakuudettoman lainan 

Kun etsit parasta yhdistelylainaa, vertaile seuraavia asioita lainassa. 

Todellinen vuosikorko: lainan todellinen vuosikorko kertoo vakuudettoman lainan todelliset kokonaiskustannukset, joka pitää sisällään nimelliskoron ja muut kustannukset. Lainan korko vaihtelee asiakaskohtaisesti, johon vaikuttavat hakijan tulot ja muut tiedot. Käytä todellista vuosikorkoa lainan hinnan vertailuun ja valitse sopiva vakuudeton laina, jossa on riittävän matala kuukausierä. 

Avauspalkkio: Osa pankeista perii avausmaksun lainaa nostaessa. Avauspalkkio on kertamaksu, joka voi vaihdella 1 – 5% lainan noston määrästä. Avauspalkkio voidaan periä joko vähentämällä palkkio nostettavasta lainamäärästä tai lisäämällä palkkio lainapääoman päälle myöhemmin maksettavaksi. 

Vältä lainoja, jossa on korkea avauspalkkio pitääkseen lainan kustannukset alhaalla, ellei todellinen vuosikorko (joka pitää sisällään avauspalkkion) ole alhaisempi kuin ilman tätä palkkiota perittävissä lainoissa. 

Lainasumma ja ehdot: Lainojen yhdistäminen onnistuu 1 000 – 50 000 euron välillä ja maksuajat 1 – 15 vuoden välillä. Katso pankkeja, jotka voivat tarjota lainaa riittävästi maksaaksesi kalliit lainat pois. Esimerkiksi voit saada lainaa jostain pankeista vain muutaman lainan takaisinmaksuun, mutta et koko tarvittavaa lainamäärää kalliiden lainojen poismaksuun. 

Lainan joustot: Osa pankeista tarjoaa automaattisesti lainaan enemmän joustoja. Voit tarkastella lainatarjouksesta, minkälaisia maksuehtoja lainalle tarjotaan. 

Isoimmat erot joustoissa liittyvät lyhennysvapaiden kuukausien määrään. Vakuudettomaan lainaan tarjotaan tyypillisesti 2 – 4 lyhennysvapaata kuukautta per kalenterivuosi. 

Kaverukset yhdessä, jotka voivat hakea nopeasti netissä vakuudetonta lainaa

Näin valitset parhaan vakuudettoman lainan 

Kun etsit parasta yhdistelylainaa, vertaile seuraavia asioita lainassa. 

Todellinen vuosikorko: lainan todellinen vuosikorko kertoo vakuudettoman lainan todelliset kokonaiskustannukset, joka pitää sisällään nimelliskoron ja muut kustannukset. Lainan korko vaihtelee asiakaskohtaisesti, johon vaikuttavat hakijan tulot ja muut tiedot. Käytä todellista vuosikorkoa lainan hinnan vertailuun ja valitse sopiva vakuudeton laina, jossa on riittävän matala kuukausierä. 

Avauspalkkio: Osa pankeista perii avausmaksun lainaa nostaessa. Avauspalkkio on kertamaksu, joka voi vaihdella 1 – 5% lainan noston määrästä. Avauspalkkio voidaan periä joko vähentämällä palkkio nostettavasta lainamäärästä tai lisäämällä palkkio lainapääoman päälle myöhemmin maksettavaksi. 

Vältä lainoja, jossa on korkea avauspalkkio pitääkseen lainan kustannukset alhaalla, ellei todellinen vuosikorko (joka pitää sisällään avauspalkkion) ole alhaisempi kuin ilman tätä palkkiota perittävissä lainoissa. 

Lainasumma ja ehdot: Lainojen yhdistäminen onnistuu 1 000 – 50 000 euron välillä ja maksuajat 1 – 15 vuoden välillä. Katso pankkeja, jotka voivat tarjota lainaa riittävästi maksaaksesi kalliit lainat pois. Esimerkiksi voit saada lainaa jostain pankeista vain muutaman lainan takaisinmaksuun, mutta et koko tarvittavaa lainamäärää kalliiden lainojen poismaksuun. 

Lainan joustot: Osa pankeista tarjoaa automaattisesti lainaan enemmän joustoja. Voit tarkastella lainatarjouksesta, minkälaisia maksuehtoja lainalle tarjotaan. 

Isoimmat erot joustoissa liittyvät lyhennysvapaiden kuukausien määrään. Vakuudettomaan lainaan tarjotaan tyypillisesti 2 – 4 lyhennysvapaata kuukautta per kalenterivuosi. 

Emme tarjoa lainaa - saamme palkkiomme pankeilta 

Moni vertailussa mukana oleva pankki maksaa meille palkkioita, sillä saamme oman palkkiomme välityspalkkiona lainoista. 

Vaikka saamme palkkiot mukana vertailussa olevilta luotonantajilta, pyrimme tekemään artikkelissa mahdollisimman hyvän ja kattavan listan parhaista laina tuotteista. 

Tässä listalla lainapalvelussamme mukana olevat pankit ja tietoa siitä, kuinka me tienaamme rahaa. 

Metodologi vertailuun 

Olemme keränneet pankkivertailuun pankkeja, jotka tarjoavat Suomessa aktiivisesti vakuudetonta lainaa. Vertailussa on mukana 12 pankkia, josta tiedot on päivitetty viimeksi 06/2023. Huomaa, että jossain tiedoissa voi olla virheitä. 

Arvostelussa on käytetty Trustpilot tähtiä, joka on arviomme mukaan google tähtiä parempi mittari asiakastyytyväisyydestä. Tämä siitä syystä, että Trustpilot tähtiä antavat todistetusti oikeat asiakkaat. 

Huomioi, että pankit tekevät lainan asiakaskohtaisesti. Selvität lopulta parhaan vakuudettoman lainan koron ja muut ehdot vain pyytämällä lainatarjousta pankeista. 

Lue lisää meidän yhteistyökumppaneista ja siitä, kuinka me ansaitsemme rahaa välityspalkkioina. 

Lue lisää eri vakuudettomista lainoista: 

Tiivistettynä Nordsekin parhaat vakuudettomat lainat 

 • Instabank Paras pankki Trustpilot tähdillä 
 • Aktia: Paras pankki nimelliskoron perusteella 
 • Nordax: Paras pankki 20 – 23 vuotiaille 
 • Bank Norwegian: Paras pankki suurempiin lainoihin 

Usein kysyttyjä kysymyksiä 

Mikä on hyvä korko vakuudettomaan lainaan? 

Lainojen nimelliskorko vaihtelee 4 – 20% välillä ja todellinen vuosikorko 5 – 38% välillä vakuudettomissa lainoissa. Lainan korkoon vaikuttaa hakijan tiedot ja lainasumma. Isompaan lainaan voidaan tarjota parempaa korkoa – tyypillisesti hyvä todellinen vuosikorko yli 10 000 euron lainoissa on alle 14%. 

Paljonko voin saada vakuudetonta lainaa? 

Pankista riippuen voit saada lainaa 1 000 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Lainamäärään vaikuttaa hakijan tiedot ja tulotaso. 

Kuka voi saada vakuudetonta lainaa? 

Vakuudetonta lainaa voidaan myöntää täysi-ikäisille henkilöille, joilla on säännöllisiä tuloja, puhtaat luottotiedot ja kotipaikka Suomessa. Pankeilla on omat minimi kriteerit luotonantoon, joten selvität tarjouspyynnön avulla nopeasti sinulle lainaa myöntävät pankit. 

Kuinka nopeasti voin saada lainaa? 

Vakuudettoman lainan voi saada tilille nopeasti jopa samana päivänä. Pankit maksavat lainan 1 – 3 arkipäivässä tilille. Voit hakea lainaa heti ja saada lainatarjoukset katsottavaksi muutamassa minuutissa.

Mies saa parhaan lainatarjouksen pankista 4% korolla
 Älä nosta lainaa, jos: 

1. Sinulla on vaikeuksia maksaa nykyisiä laskuja ja velkoja 

2. Et pysty maksamaan lainaa takaisin 

3. Lainan käyttötarkoitus ei edistä omaa taloudenhallintaa