Venelaina laskuri netissä

Janne Häkkinen

Venelaina laskurin avulla selvität netissä nopeasti, mitä lainan ottaminen venettä varten voisi maksaa. Sen avulla voit testata, mikä voisi olla sinulle sopiva rahoitusmäärä. 

 • Venelaina laskurin avulla saat nopeasti netissä testattua itselle sopivan rahoitusmäärän 
 • Testaa, mikä olisi sopiva budjetti ja kuukausierä 
 • Arvioi, minkähintainen vene sopisi sinulle 

Kun testaat venelainan laskuria, saat alustavia hintatietoja. Lopullinen lainan ehdot ja hinnat saat selville lainatarjousta pyytämällä. Laskurin arvot ovat viitteellisiä, koska pankit hinnoittelevat lainat aina tapauskohtaisesti. 

Selvitä venelainalaskurin avulla tarvittava rahoitus ja sopiva budjetti 

Venelainalaskurin avulla saat selville, mikä on sinulle sopiva rahoitusmäärä ja kuukausierä. Nämä asiat vaikuttavat takaisinmaksun määrään:

 • Kuukausierän suuruus ja maksuaika 
 • Rahoitettava määrä ja kulut 
Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Jos sinulla on tiedossa 10 000 euron vene, johon haet rahoitusta – voit vähentää rahoituskuluja säästämällä ja käyttämällä omia säästöjä ostoa varten. Esimerkiksi jos käytät omia säästöjä 5 000 euroa veneeseen, maksat puolet vähemmän korkokustannuksia lainasta. 

Laske rahoituksen hinta venelainaskurimme avulla

Rahoituksen lopullinen hinta selviää lainatarjouksen avulla. Laskuri antaa osviittaa siitä, mitä pankit voivat tarjota sinulle ja miten eri tekijät vaikuttavat erien suuruuteen. 

 • Pidempi maksuaika alentaa kuukausierän suuruutta
 • Pidempi maksuaika lisää lainakustannuksia koko laina-ajalta 
 • Isompaan lainaan mahdollista saada edullisempi korko 

Kun lasket rahoituksen hintaa ja sopivaa kuukausierää, voit selvittää nopeasti

Näin käytät lainalaskuria

Näin käytät lainalaskuria venelainassa oikein:

 1. Syötä laskuriin lainasumma ja maksuaika ja näet kuukausierän suuruuden 
 2. Muokkaamalla lainamäärää ja maksuaikaa kuukausierän suuruus vaihtelee
 3. Muista, että laskuri on alustava ja selvität todelliset kulut tarjouksen avulla  

Kuukausierä, korko, todellinen vuosikorko – ota termit haltuun 

Kun vertailet lainoja ja niiden ehtoja, on tärkeä osata tärkeimmät termit lainoissa. 

Kuukausierä

Kuukausierä kertoo, paljonko maksat kuukaudessa lainaa takaisin. Kuukausierään sisältyy sekä pääoma että kulut ja korot. Kuukausierän suuruuteen vaikuttaa lainamäärä, laina-aika ja kustannukset. 

Korko 

Korko eli nimelliskorko paljastaa, mitä maksat lainan avoimesta pääomasta korkokuluja pankille. Korko on vuosittainen korko, joka vaihtelee normaalisti vakuudettomissa lainoissa 4-20% välillä.

Todellinen vuosikorko 

Todellinen vuosikorko = Korko + muut kustannukset 


Todellinen vuosikorko paljastaa lainan todelliset kokonaiskustannukset vuositasolla. Se on hyvä ja paras tapa arvioida, mikä laina on edullisin.  

Näitä tietoja saat venelainalaskurista

Venelaina laskurin avulla selvität, mikä on sinulle sopiva budjetti. Sen avulla voit arvoida sinulle sopivaa lainamäärää venettä varten. 

Voit arvoida, mikä on omaan talouteen sopiva rahoitusmäärä. Lainaa hakiessa kannattaa aina jättää hieman joustoa takaisinmaksuihin. Monella tulee elämäntilanteita tai kuukausia vastaan, jolloin kulut ovat normaalia suuremmat. 

Sopivan kuukausierän löytäminen on merkittävä tekijä sille, että saat venelainan käyttöön ilman stressiä. Voit nauttia veneilystä enemmän, kun sinulla on sopiva pelivara myös lainan takaisinmaksuun. Yleisin virhe lainaa hakiessa on ottaa liian suuri laina heti käyttöön. 

Näin saat edullisen koron venelainaan 

Voit saada venelainaa jopa 4% korolla käyttöön. Näin saat edullisen koron sinulle nopeasti käyttöön:

 1. Kilpailuta lainat heti Nordsekin avulla 
 2. Vertaile lainoja ja ota alhaisin todellinen vuosikoron laina käyttöön 
 3. Älä hyväksy ensimmäistä tarjousta 

Lainalupaus selviää pyytämällä tarjouksen 

Lainalupauksessa selviää, millä ehdoin voit lainaa saada. Lainalupaus on pankin alustava lainatarjous. Vakuudettoman lainan alustavan tarjouksen saat nopeasti. 

 • Lainalupaus eli alustava tarjous indikoi sinulle tarjottavia rahoitusehtoja 
 • Voit vertailla lainatarjousten pohjalta parasta pankkia 
 • Hinnoissa isoja eroja myös pankkien kesken 
 • Laskurin hinnat alustavia, sillä pankit tekevät asiakaskohtaisesti hinnoittelun 

Tarjous tunnissa venelainaan 

Hae Nordsekiltä vakuudetonta venelainaa – saat jopa alle tunnissa tarjoukset katsottavaksi. 

Voit saada vakuudettoman venelainan käyttöön jopa saman päivän aikana. Kun sinulla on alle 60 000 euron lainatarve – kilpailuta Nordsekin avulla lainat. Nordsek ei itse rahoita koskaan asiakkaitaan, vaan etsii heille parhaat korkotarjoukset maksutta. 

Mitä veneen rahoitusvaihtoehtoja on tarjolla?

Venettä varten voit hakea joko vakuudellista tai vakuudetonta lainaa. Vakuudeton laina on joustava rahoitusmuoto, jota voit saada jopa 60 000 euroa 15 vuoden maksuajalla. Se sopii myös kulutietoisille – lainojen korot alkaen 4%. 

Mitä jos en ole tyytyväinen venelainan hintaan?

Jos et ole tyytyväinen venelainan hintaan ja korkoon, ei sitä kannata koskaan hyväksyä ja ottaa käyttöön. Hyväksy vain lainatarjous, jonka hintaan olet tyytyväinen. Jos et lyödä sopivaa rahoitusmuotoa veneen ostamiseen, säästä rahaa veneen ostoa varten. 

Voiko venelainan korot vähentää verotuksessa?

Kyllä, venelainan korot voit hyödyntää verotuksessa kuten muut vakuudettomien lainojen korot. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.