Venelaina laskuri 

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Tämä venelaina laskuri auttaa sinua löytämään sopivan kuukausierän venelainaan. Syötä venelaina laskuriin lainamäärä, todellinen vuosikorko ja laina-aika. Lainalaskuri näyttää sinulle, mikä on venelainan maksuerät, kustannukset ja takaisinmaksettava summa yhteensä. 

Hae lainaa
1000
100060000
6%
0%30%
3vuotta
1vuotta15vuotta

Kuinka venelaina laskuri toimii? 

Nordsekin venelaina laskuri auttaa kuluttajaa laskemaan sopivan kuukausierän kiinteäkorkoiseen lainaan. Venelainat ovat tasaerissä maksettavia kulutusluottoja, jossa kuukausierää maksetaan joka kuukausi saman verran – kunnes laina on maksettu kokonaan pois. Koska lainassa on kiinteä korko, eivät lainan korkotaso muutu koskaan kesken laina-ajan ja samalla myös lainan kuukausierä pysyy vakiona koko lainan juoksuajan. Laskurimme näyttää venelainan maksuerän, kustannukset ja takaisinmaksettavan summan yhteensä, kun täytät lainasumman, koron ja maksuajan venelainaa varten. 

Paljonko vene maksaa? 

Veneen hinta vaihtelee paljon venetyypin mukaan ja riippuen siitä, onko vene uusi vai käytetty. Uusien veneiden hinnat vaihtelevat tyypillisesti 30 000 – 70 000 euron välillä, mutta veneen hinta voi olla käytettynä tätä huomattavasti matalampi. Esimerkiksi useamman vuoden vanhan mallin hinta voi olla jopa yli puolet halvempi kuin uuden vastaavan mallin. 

Veneen hinta ei ole ainoa kustannus veneenomistajalle. Kun lasket veneen hankinnasta syntyviä kustannuksia, ota huomioon myös veneen huollosta aiheutuvat kustannukset, vakuutusmaksut ja säilytysmaksu veneelle. Jos nostat venelainaa ostoa varten, laske kustannuksiin myös venelainan korkokustannukset. 

Mikä on venelainan maksuaika? 

Venelaina on vakuudeton lainaa, joten niiden maksuaika on samat kuin muissa vakuudettomissa lainoissa. Tyypillinen laina-aika on 5 – 10 vuotta, mutta venelainan takaisinmaksu voi vaihdella 1 ja 15 vuoden välillä. Laina-aika vaikuttaa suoraan maksuerän määrään – katso laskurista, mikä vaikutus maksuajalla on lainan takaisinmaksuun. 

Mikä on venelainan korko? 

Paras vakuudettoman lainan korko alkaa 4% tasolta. Lainojen nimelliskorko vaihtelee 4% ja 20% välillä. 

Lainan todellinen vuosikorko voi vaihdella lainoissa 5% ja 38% välillä. Korkojen nousu on nostanut myös vakuudettomien lainojen korkoa. Arviomme mukaan vuonna 2023 vakuudettomien lainojen korko on hieman vuoden 2022 korkeampi. Tämä johtuu sekä yleisestä korkojen noususta että epävarmasta taloudellisesta tilanteesta. 

Pankit tarjoavat aina asiakaskohtaista korkoa lainalle, joten selvität sinulle tarjottavan lainan koron parhaiten lainavertailun avulla

Vakuudellinen vrs. vakuudeton venelaina 

Vakuudellinen venelaina toimii samalla lailla kuin muut vakuudelliset lainat, jolloin ostettava vene toimii lainan vakuutena. Tämä tarkoittaa sitä, että jos maksa venelainaa takaisin, voi pantinhaltija eli pankki myydä veneen pois saadakseen lainan takaisin perittyä. Vakuudellisen lainan etuina on se, että pankit voivat tarjota helpommin matalaa korkoa lainaa varten, sillä lainan riskinä on ostettava vene, ei pelkkä lainanhakijan takaus. 

Vakuudetonta lainaa voit käyttää hyvin joustavasti mihin vain, sillä lainassa ei tarvitse antaa venettä lainan vakuudeksi. Tällöin pankit arvioivat enemmän lainanhakijan riskiä. Vakuudettomassa lainassa korko voi olla suurempi kuin vakuudellisessa lainassa. Mikäli lainanottaja ei saa maksettua lainaa takaisin, tulee siitä merkintä maksuhäiriömerkintä rekisteriin. 

Nordsek suosittelee:

Muita Nordsekin lainalaskureita 

Yhdistelylaina laskuri 

Remonttilaina laskuri

Kulutusluotto laskuri 

Rahoituslaskuri

Autolainalaskuri

Venelaina laskuri

Asuntolaina laskuri

Mökkilaina laskuri

Yrityslaina laskuri 

Luottokortti laskuri 

Joustoluotto laskuri

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.