Tonttilaina

Janne Häkkinen

Tonttilaina ilman vakuuksia heti tilille 

Nordsekin avulla löytyy edullisin tonttilaina, sillä voit kilpailuttaa avullamme jopa yli 20 luotonantajaa. Täyttämällä lainahakemuksen verkossa saat ensimmäiset lainatarjoukset heti katsottavaksi. 

Tonttilainan voit kilpailuttaa aina 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. Lainojen kilpailutus on maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Lainan korkojen vertailu on fiksua, sillä eri luotonantajien hinnoissa on merkittäviä eroja. Lainatarjoukset voit kerätä heti vertailtavaksi, sillä tarjoukset ovat voimassa jopa 4 viikkoa. 

Kun teet vertailupalvelun kautta lainahakemuksen, lähetetään hakemus automaattisesti eri luotonantajille. Näin voit saada yhdellä lainahakemuksella tarjoukset jopa yli 20 pankista tonttilainaa varten. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Nosta tonttilaina näin käyttöön 

 1. Lähetä lainahakemus.

   Hakemuksen täyttämiseen riittää perustiedot sinusta ja lainatarpeesta.

 2. Vertaile tarjouksia.

  Saat ensimmäiset tarjoukset sähköpostiin 2 – 5 minuutin kuluessa.

 3. Hyväksy ja ota käyttöön edullisin tonttilaina.

  Allekirjoittamalla verkkopankkitunnuksilla sopimuksen hyväksyt ehdot.

 4. Rahat tilille.

  Maksu tilille 1 – 2 arkipäivän kuluessa.

 5. Osta tontti.

Tonttilaina nopeasti käyttöön ilman vakuuksia 

Moni haaveilee omasta mökistä tai omakotitalon omistamisesta. Oma rauha ja tila ovatkin tärkeitä asioita suomalaisille. Myös metsätilan hankinta on monelle ajankohtaista mökin oston yhteydessä.

Koronan myötä yhä useampi suomalainen haluaa omaa tilaa enemmän. Myös etätyö mahdollistaa työskentelyn kodista tai mökiltä. Tällöin lisätilan tarve on hyvin perusteltua. 

Oman mökin tai omakotitalon rakentamisessa on aloitettava ensin tontin hankinnasta, jonne rakennus tulee.

Ehkä sinulla on jo tiedossa tontti, jonka haluaisit ostaa? Tontin rahoittaminen vakuudettoman lainan avulla voi olla järkevää, kun haluat nopeasti varmistaa hyvän tontin hankinnan tekemällä nopean ostotarjouksen. 

Nordsekin avulla löydät sopivan lainan pieniin ja suurempiin tonttitarpeisiin, sillä voit hakea lainaa 1 000 eurosta aina 60 000 euroon asti. 

Vakuudellinen vai vakuudeton tonttilaina?

Pankit myöntävät tonttilainaa sekä vakuudellisena että vakuudettomana. Tonttilaina nimeä ei välttämättä tunneta pankissa, vaan usein laina nostetaan pankista rakennuslainana. Ne tarkoittavat kuitenkin samaa asiaa, sillä molempia voidaan käyttää myös tontin hankkimista varten. 

Tonttilaina voi olla järkevä nostaa vakuudellisena, sillä vakuudellisten lainojen korko on edullisempi kuin vakuudettomien. Kun nostat vakuudellista tonttilainaa, annetaan ostettava tontti lainan vakuudeksi. 

Huomaa, että pankit eivät anna täyttä vakuusarvoa ostettavasta tontista. Usein vakuusarvo  on 60 – 70% ostettavasta tontin arvosta. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on oltava muita säästöjä tai vakuuksia puuttuvalle 30 – 40% osuudelle. 

Vakuudeton tonttilaina on hyvin joustava lainatuote, sillä et tarvitse siihen mitään vakuuksia tai takaajia. Vakuudeton laina sopii hyvin myös nopeaan tonttikauppaan, sillä voit saada lainan tilille heti samana päivänä hakemisesta

Vakuudetonta laina joustavampi rahoitusmuoto, sillä sen hakeminen ei vaadi liitteitä ja päätät itse tarkan käyttötarkoituksen. Koska kuitenkin lainan korko on usein suurempi, riippuu omasta tilanteesta, kumpi on parempi vaihtoehto. 

Tässä vakuudellisen ja vakuudettoman tonttilainan plussat ja miinukset: 

Vakuudellinen tonttilaina
Plussat Miinukset
+Edullinen -Rahoitusaste alle 100%
+Korko alhaisempi-Tarvitset aina omia säästöjä
+Sopii isompaan tarpeeseen-Minimi nosto 15 000 euroa 
Vakuudeton tonttilaina 
Plussat Miinukset
+Joustava käyttää -Kalliimpi kuin vakuudellinen
+Lainapäätös heti -Hakeminen työlästä 
+Ei omia säästöjä -Ei yli 60 000 eurolle 

Koska tarvitset vakuudelliseen lainaan omia säästöjä, moni yhdistää tonttilainaa hakiessa vakuudellisen ja vakuudettoman lainan. Siis kuinka? Koska vakuudetonta tonttilainaa voit käyttää mihin itse haluat, voit nostaa sitä vakuudellisen lainan omarahoitusosuudeksi. 

Otetaan esimerkiksi tontti, johon tarvitset omia säästöjä vakuudellisen rahoituksen päälle 10 000 euroa.  Voit nostaa tarvittavan 10 000 euroa vakuudettomana lainana. Koska laina on vakuudetonta, sitä voit käyttää myös erilaisten vakuudellisten lainojen omarahoitusosuuden täyttämiseksi. 

Tonttilainan korko ja kuukausierä 

Vakuudettoman tonttilainan korko vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon haet lainaa. Sitä suurempi lainatarjous on, sitä alhaisemmalla korolla voit saada lainan käyttöön.

Korkoon vaikuttaa paljon hakijan tiedot, sillä lainatarjous on aina henkilökohtainen. Sitä alhaisempi arvioitu riski hakijasta on, sitä edullisemmalla korolla lainaa tarjotaan. 

Tässä alla tyypillinen tonttilainan koron ja kuukausierän vaihteluväli: 

Lainamäärä Korko Maksuaika Kuukausierä 
5 000 – 10 000 €8 – 20 %3 – 6 vuotta80  – 330 €
11 000 – 30 000 €6 – 14 %5 – 10 vuotta120 – 650 €
31 000 – 60 000 €4 – 10 %8 – 15 vuotta210 – 800 €

Voit itse valita maksuajan lainalle. Usein isompaan lainaan tarjotaan myös pidempää maksuaikaa, jotta kuukausierän suuruus ei nouse liian korkeaksi. 

Selvität sinulle tarjottavan lainan koron tarjouspyynnön avulla. Koska hakeminen ei sido sinua mihinkään, kannattaa tonttilainasta pyytää lainatarjous vaikka heti.

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Tonttilainan vertailu yhdellä hakemuksella jopa yli 20 pankista 

Lainojen kilpailutus on aina kannattavaa, sillä vain kilpailuttamalla selvität parhaan mahdollisen koron lainalle. 

Sitä suurempi laina on kyseessä, sitä isompi mahdollinen säästö voidaan saada. Koska tonttilainaa haetaan usein yli 10 000 euroa, voi säästö olla jopa tuhansia euroja vuodessa. 

Lainojen vertailu on täysin maksutonta. Koska hakemuksen lähettäminen vertailupalvelun kautta ei sido mihinkään, kannattaa kaikenkokoiset lainat aina kilpailuttaa ennen päätöksen tekemistä. 

Kilpailutus säästää kulujen lisäksi ajassa, sillä saat yhden hakemuksen avulla jopa 20 pankista lainatarjoukset. Kuinka se on mahdollista? Koska hakemuksesi lähetetään luotettaville pankeille ja rahoitusyhtiöille heti, voit saada tarjouksen jopa minuuteissa useammasta paikasta.

Lainatarjoukset saat viimeistään 6 tunnin sisällä hakemuksen lähettämisestä, sillä silloin kaikki luottoa tarjoavat pankit ovat käsitelleet lainahakemuksesi

Nordsekin avulla selvität yhden hakemuksen avulla, minkälaista lainaa yli 20 pankkia voi sinulle tarjota. Koska kilpailuttaminen on maksutonta, kannattaa se aina tehdä lainatarpeen syntyessä. 

Kuinka paljon tonttilainaa voidaan tarjota?

Nordsekin avulla voit saada vakuudetonta tonttilainaa 1 000 – 60 000 euroa. Lainan takaisinmaksu on 1 – 15 vuodessa. Lainamäärään vaikuttaa paljon tulojen määrä. 

Hyvä tapa selvittää siis oma tonttibudjetti on pyytää lainatarjoukset katsottavaksi. Näin selvität nopeasti, kuinka paljon sinulle voidaan tarjota rahoitusta tontin ostoa varten. 

Tontin hinnat vaihtelevat paljon sen mukaan, mistä tontti hankitaan. Hintaan vaikuttaa paljon tontin koko ja sijainti. Esimerkiksi mökkitontin voi saada hyvin 20 000 eurolla, kun tontti ei ole vesistön äärellä. 

Tarjottuun lainamäärään vaikuttaa tulojen lisäksi ikä, työsuhteen tila ja muiden lainojen määrä. Koska pankit arvioivat sinun maksukykyä lainalle, voi suuremman lainan esteenä olla jo käytössä olevat muut lainat. 

Voit saada tonttilainaa, kun sinulla ei ole maksuhäiriömerkintää, olet vähintään 18-vuotias, kotipaikka on Suomessa ja sinulla kotimainen henkilötunnus. 

Pyytämällä lainatarjouksen Nordsekin avulla selvität hetkessä, paljonko voit saada lainaa tontin ostoa varten. 

Yhdistämällä lainat säästät kuluissa 

Moni hyödyntää lainojen yhdistämistä, kun käytössä on jo useampi kulutusluotto tai osamaksusopimus. Yhdistäminen kannattaa usein, sillä pienten yksittäisen lainojen korko on kalliimpi kuin isossa lainassa. 

Kun yhdistät lainat, voit maksaa heti kalliit lainat pois. Koska vakuudettomat lainat voi maksaa etuajassa milloin tahansa pois, voit hyödyntää edullisen koron hyödyn heti maksamalla pienet lainat kokonaan pois. 

Lainojen yhdistely toimii käytännössä niin, että nostat yhden isomman lainan kalliiden lainojen poismaksua varten. Säästät kuluissa koron lisäksi tilinhoitomaksuissa, sillä useammassa lainassa joudut maksamaan turhaan kiinteitä kuukausimaksuja. Kun yhdistät lainat, maksat vain yhdestä lainasta tätä kiinteää 5 – 10 euron kuukausimaksua. 

Lainojen yhdistely laskee kuukausierän suuruutta kahdella tavalla. Ensinnäkin, alempi korko ja kustannukset laskevat suoraan maksuerän suuruutta. Lisäksi isompaan yhdistelylainaan tarjotaan pidempi maksuaika, jolloin saat alhaisemman kuukausierän lainalle. 

Voit yhdistää lainat vaikka heti Nordsekin avulla, mikäli sinulla on käytössä pieniä lainoja, jotka haluat maksaa pois. 

tonttilaina faktat

Vertaile lainat Nordsekin avulla nopeasti 

Nordsekin avulla kilpailutat nopeasti yli 20 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Kilpailuttamisen avulla selvität, mistä saat parhaan koron lainalle. 

Lainavertailu on fiksua, sillä se on paras ja nopein tapa löytää edullinen vakuudeton laina. Ilman vertailua et tiedä, mistä pankista saat parhaan korkotarjouksen. 

Voit saada lainaa ilman vakuuksia 1 000 – 60 000 euroa. Lainaan ei tarvita muita takaajia. Maksuaika lainassa on 1 – 15 vuotta. Lainaa voit saada, kun sinulla ei ole maksuhäiriömerkintää ja olet täysi-ikäinen. 

Lainahakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja on täysin ilmaista. Siksi tarjouspyyntö kannattaa lähettää aina, kun sinulla on tiedossa lainatarve tai tontin ostaminen kiinnostaa. 

Nordsekin avulla selvität nopeasti parhaat korkotarjoukset, sillä lainahakemuksen lähettämisen jälkeen saat viimeistään 6 tunnin sisällä kaikista tarjoukset katsottavaksi. 

Laina maksetaan tilille nopeimmillaan heti lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Viimeistään tonttilaina maksetaan tilille 1 – 2 arkipäivän kuluessa. 

Usein kysyttyä tonttilainasta 

Kuinka tonttilainaa haetaan? 

1. Hae lainaa 
2. Vertaa ja valitse paras tarjous
3. Hyväksy ja allekirjoita 
4. Rahat tilille
5. Osta tontti

Kenelle myönnetään tontilainaa?

Tonttilainaa voidaan antaa täysi-ikäiselle henkilölle, jolla ei ole maksuhäiriömerkintää ja jolla on säännöllisiä tuloja. 

Onko lainan haku maksutonta?

Lainan hakeminen on täysin maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. 

Voinko maksaa tonttilainan etuajassa takaisin?

Voit maksaa vakuudettoman tonttilainan pois etuajassa milloin tahansa, sillä kaikki vakuudettomat lainat voidaan maksaa takaisin ilman erillistä ilmoitusta. 

Mikä on tonttilainalle myönnettävä lainaturvavakuutus?

Lainaturvavakuutus on maksullinen lisäpalvelu, jossa ostat turvaa siltä varalta, että et pysty maksamaan lainaa takaisin. Turvavakuutus auttaa silloin, kun menetät työkykysi tai sairastut. 

Miksi lainavertailu on järkevää?

Lainavertailu on fiksua aina, sillä sen avulla selvität nopeasti ja maksutta, mistä saat parhaat korkotarjoukset. 

Mistä löydän halvimman tonttilainan?

Halvin laina löytyy kilpailuttamalla ja vertailemalla lainojen todellista vuosikorkoa keskenään. Voit saada halvimman tonttilainan kotimaiselta tai ulkomaiselta pankilta. 

Mikä on tonttilainan laina-aika?

Laina-aika on 1 – 15 vuotta. Lainatarjouksessa selviää sinulle tarjottava maksuaika. Voit itse valita sopivan maksuajan, jolloin kuukausierän suuruus on sinulle sopiva. 

Maksetaanko laina heti tilille?

Laina maksetaan nopeimmillaan heti tilille. Viimeistään se maksetaan kahden arkipäivän kuluessa tilille siitä, kun lainasopimus on allekirjoitettu. 

Miksi en saanut tarjousta?

Yleisimmät syyt hylättyyn lainapäätökseen ovat: 
– Maksuhäiriömerkintä
– Ikä
– Puutteelliset tai väärät tiedot hakemuksessa
– Liian pienet tulot

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.