Tonttilaina

Tonttilaina – vertaa tonttilainat heti

Kilpailuta vakuudeton tonttilaina Nordsekin avulla hetkessä, jolloin voit saada kymmeniä lainatarjouksia eri pankeista katsottavaksi. Voit saada lainaa tonttia varten 1000 € aina 60 000 € jopa 15 vuoden maksuajalla. 

 • Tonttilainaa ilman vakuuksia 1 000 – 60 000 € 
 • Tonttilainan korko alkaen 4% – selviä paras tarjous Nordsekin avulla  
 • Maksuaikaa 1 – 15 vuotta 

Voit käyttää vakuudetonta tonttilainaa joustavasti tontin ostoon ja sen kehittämistä varten. Kun tonttilaina haetaan vakuudettomana, päätät itse mihin lainarahat käytetään. 

Vertaa tonttilainat

Hae yrityslainaa LP
40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Näin haet tonttilainaa 

 1. Lähetä lainahakemus. Hakemuksen täyttämiseen riittää perustiedot sinusta ja lainatarpeesta. 
 2. Vertaile tarjouksia. Saat ensimmäiset tarjoukset sähköpostiin 2 – 5 minuutin kuluessa. 
 3. Hyväksy ja ota käyttöön edullisin tonttilaina. Allekirjoittamalla verkkopankkitunnuksilla sopimuksen hyväksyt ehdot. 
 4. Rahat tilille. Maksu tilille 1 – 2 arkipäivän kuluessa. 
 5. Osta tontti.
Hae tonttilainaa

Tonttilainaa joustavasti tontin ostoon tai rakentamiskuluihin 

Koska lainalla ei ole vakuuksia, voit käyttää tonttilainaa joustavasti mihin tahansa rakentamiseen, tontin hankintaan ja muihin remonttikuluihin. 

Suosittuja käyttökohteita tonttilainalle ovat: 

 • Tontin osto mökkiä varten
 • Tontin hankinta omakotitalon rakentamista varten 
 • Remonttia varten rakennuslainaksi  

Voit käyttää tonttilainaa myös tontin kehittämistä varten. Moni nostaa tonttilainaa rakennuslainaksi, jolloin voit rahoittaa tontin rakentamiskustannuksia joustavasti. 

Onko sinulla tiedossa mökki tontti, jonka haluat ostaa? Vai oletko haaveillut omakotitalon rakentamisesta? Voit käyttää tonttilainaa sekä tontin ostoon että rakentamiskustannuksia varten. 

Kilpailuta tonttilainat

Vakuudeton tonttilaina heti tilille 

Hae vakuudetonta lainaa jopa 60 000 € asti. Voit saada lainaan maksuaikaa 1 – 15 vuotta. 

Vakuudetonta lainaa maksetaan takaisin pankille tasaerissä joka kuukausi. Lainan voi maksa aina takaisin etuajassa, joten se soveltuu myös nopeisiin ja lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin. 

Vakuudettoman lainan korko kannattaa kilpailuttaa, sillä lainan korko vaihtelee 4 – 20% välillä. Paras vakuudeton laina löytyy helposti Nordsekin lainapalvelun avulla, kun kilpailutat pankit yhdellä lainahakemuksella. 

Voit saada rahat tilille jopa samana päivänä. Usein pankit maksavat lainan tilille muutamassa arkipäivässä, kun lainasopimus on allekirjoitettu. 

Tonttilainaa heti netistä

Kannattaako tonttilaina hakea vakuudellisena vai ilman vakuuksia? 

Jos saat tonttilainaa vakuudellisena pankista, kannattaa laina nostaa vakuudellisena. Vakuudellinen tonttilaina on edullisempaa, joten mikäli sinulla on riittävästi vakuuksia – suosittelemme valitsemaan edullisemman koron lainalle. 

Huomioi, että pankit eivät anna täyttä vakuusarvoa tontille vakuudellisessa lainassa. Jos esimerkiksi tontin ostohinta on 50 000 euroa, voi tontin vakuusarvo olla 25 000 euroa. Tällöin sinulla tulee olla muita vakuuksia tai säästöjä puuttuvalle 25 000 eurolle. 

Jos sinulla ei ole riittävästi vakuuksia – voit myös nostaa vakuudetonta lainaa vakuudellisen tonttilainan omarahoitusosuudeksi. Tällöin nostat vakuudetonta lainaa täyttämään vakuudellisen lainan omarahoitusosuuden.

Vertaa tonttilaina tarjoukset

Vakuudellista tonttilainaa 2 – 5 % korolla

Voit saada vakuuksista riippuen vakuudellista tonttilainaa jopa muutaman prosentin korolla. Ennen pankin valitsemista suosittelemme kilpailuttamaan pankit, jolloin voit valita parhaan pankin lainan koron perusteella. 

Vaikka lainan korko on usein tärkein tekijä lainassa – vakuudellisessa lainassa tärkeää on myös pankin tarjoama rahoitusaste. Jos tontin vakuusarvo on 50% – sinulla tulee olla muualta rahaa tai vakuuksia toiselle 50%! Mikäli toinen pankki tarjoaa sinulle vakuusarvoa 70%, tarvitset enää 30% omarahoitusta lainaan. 

Vakuudellisen tonttilainan edut ja miinukset

Plussat Miinukset
+Edullinen -Rahoitusaste alle 100%
+Korko alhaisempi-Tarvitset aina omia säästöjä
+Sopii isompaan tarpeeseen-Minimi nosto 15 000 euroa 

Vakuudeton tonttilaina on nopea ja joustava rahoitustuote 

Vakuudeton tonttilaina on hyvin joustava lainatuote, sillä et tarvitse siihen mitään vakuuksia tai takaajia. Vakuudeton laina sopii hyvin myös nopeaan tonttikauppaan, sillä voit saada lainan tilille heti samana päivänä hakemisesta. 

Kun sinulla ei ole antaa pankille vakuuksia tai haluat mahdollisimman nopean lainan tilille, voi vakuudeton tonttilaina olla sinulle sopiva lainatuote. Ennen vakuudettoman tonttilainan valintaa voit kilpailuttaa helposti Nordsekin avulla kymmenet eri pankit, jotka tarjoavat lainaa säännöllisiä tuloja vasten. 

Vakuudettoman tonttilainan edut ja miinukset

Plussat Miinukset
+Joustava käyttää -Kalliimpi kuin vakuudellinen laina
+Lainapäätös heti – Ei tarjolla kaikille 
+Ei omia säästöjä -Ei yli 60 000 eurolle 

Medioissa

4
2
1
3

Nordsek lainapalvelu

Maksuton

Lainapalvelumme on täysin maksuton.

Säästää kuluissa

Säästät rahaa, kun kilpailutat lainat kauttamme. 

Nopea

Nopeasti lainatarjoukset pankeista katsottavaksi. 

Hae lainaa ilman vakuuksia hetkessä
pankit jota nordsek kilpailuttaa

Tonttilainan korko ja kuukausierä 

Vakuudettoman tonttilainan korkoon vaikuttaa moni asia. Voit saada lainaan korkoa 4% ja 20% välillä. Laina hinnoitellaan asiakaskohtaisesti. Koron määrään vaikuttavat erityisesti hakijan tulot, mutta myös lainamäärällä on vaikutusta tarjottuun korkoon. Sitä suurempaa lainaa haetaan, sitä alhaisemman koron voit saada. 

Tässä alla tyypillinen tonttilainan korko ja kuukausierän vaihteluväli: 

Lainamäärä Korko Maksuaika Kuukausierä 
5 000 – 10 000 €8 – 20 %3 – 6 vuotta80  – 330 €
11 000 – 30 000 €6 – 14 %5 – 10 vuotta120 – 650 €
31 000 – 60 000 €4 – 10 %8 – 15 vuotta210 – 800 €

Esimerkkilaskelma paljastaa, että lainan korko vaihtelee tyypillisesti 5000 – 10 000 € lainassa 8 – 20% välillä. Kun lainan maksuaika on 3 – 6 vuotta, lainan kuukausierä vaihtelee 80 – 330 € välillä. 

Lainasumma
Laina aika
Olemme löytäneet osumaa sinulle.
Olemme löytäneet yhden osuman sinulle.
Ei osumia. Etsi uudelleen.
Lisää tuloksia

Paljonko voin saada tonttilainaa?

Voit saada tonttilainaa tuloista riippuen 1000 – 60 000 €. Sitä suuremmat tulot sinulla on, sitä suurempi vakuudeton laina voidaan myöntää. 

Vakuudetonta lainaa voit saada, kun sinulla on puhtaat luottotiedot, riittävästi säännöllisiä tuloja, ikää vähintään 18 vuotta ja kotipaikka Suomessa. 


Tarkista Nordsekin lainapalvelun avulla ilmaiseksi, paljonko pankit ovat valmiita myöntämään sinulle vakuudetonta tonttilainaa. Lainan hakeminen ei sido mihinkään ja on täysin maksutonta.  

Kilpailuta tonttilaina Nordsekin avulla 1 000 – 60 000 € 

Voit hakea tonttilainaa ilman vakuuksia Nordsekin avulla aina 60 000 € asti. Lainan maksuaika vaihtelee 1 ja 15 vuoden välillä ja korko 4 – 20 % välillä. 

Vakuudeton tonttilaina kannattaa kilpailuttaa, sillä pankkien korkotarjoukset vaihtelevat paljon. Kilpailuttamalla vakuudettomat lainat säästät kuluissa ja maksat pankille vähemmän korkoa. 

Jos sinulla on riittävästi vakuuksia, voit nostaa lainan vakuudellisena tonttia varten. Me suosittelemme aina valitsemaan lainatuotteen, jossa on mahdollisimman alhaiset kustannukset.

Emme tarjoa lainaa - saamme palkkiomme pankeilta 

Moni vertailussa mukana oleva pankki maksaa meille palkkioita, sillä saamme oman palkkiomme välityspalkkiona lainoista. 

Vaikka saamme palkkiot mukana vertailussa olevilta luotonantajilta, pyrimme tekemään artikkelissa mahdollisimman hyvän ja kattavan listan parhaista laina tuotteista. 

Tässä listalla lainapalvelussamme mukana olevat pankit ja tietoa siitä, kuinka me tienaamme rahaa. 

Usein kysyttyä tonttilainasta 

Kuinka tonttilainaa haetaan? 

 1. Hae lainaa 
 2. Vertaa ja valitse paras tarjous
 3. Hyväksy ja allekirjoita 
 4. Rahat tilille
 5. Osta tontti 

Kenelle myönnetään tontilainaa?

Tonttilainaa voidaan antaa täysi-ikäiselle henkilölle, jolla ei ole maksuhäiriömerkintää ja jolla on säännöllisiä tuloja. 

Onko lainan haku maksutonta?

Lainan hakeminen on täysin maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. 

Voinko maksaa tonttilainan etuajassa takaisin?

Voit maksaa vakuudettoman tonttilainan pois etuajassa milloin tahansa, sillä kaikki vakuudettomat lainat voidaan maksaa takaisin ilman erillistä ilmoitusta. 

Mikä on tonttilainalle myönnettävä lainaturvavakuutus?

Lainaturvavakuutus on maksullinen lisäpalvelu, jossa ostat turvaa siltä varalta, että et pysty maksamaan lainaa takaisin. Turvavakuutus auttaa silloin, kun menetät työkykysi tai sairastut. 

Miksi lainavertailu on järkevää?

Lainavertailu on fiksua aina, sillä sen avulla selvität nopeasti ja maksutta, mistä saat parhaat korkotarjoukset. 

Mistä löydän halvimman tonttilainan?

Halvin laina löytyy kilpailuttamalla ja vertailemalla lainojen todellista vuosikorkoa keskenään. Voit saada halvimman tonttilainan kotimaiselta tai ulkomaiselta pankilta. 

Mikä on tonttilainan laina-aika?

Laina-aika on 1 – 15 vuotta. Lainatarjouksessa selviää sinulle tarjottava maksuaika. Voit itse valita sopivan maksuajan, jolloin kuukausierän suuruus on sinulle sopiva. 

Maksetaanko laina heti tilille?

Laina maksetaan nopeimmillaan heti tilille. Viimeistään se maksetaan kahden arkipäivän kuluessa tilille siitä, kun lainasopimus on allekirjoitettu. 

Miksi en saanut tarjousta?

Yleisimmät syyt hylättyyn lainapäätökseen ovat: 

 • Maksuhäiriömerkintä
 • Ikä
 • Puutteelliset tai väärät tiedot hakemuksessa
 • Liian pienet tulot