Matkalaina

Janne Häkkinen

Matkalaina reissua varten

Onko sinulla tiedossa matka, johon tarviset lainaa? Nordsekin lainalistan avulla löydät varmasti sopivan matkalainan

Voit hakea matkalainaa ja tarkistaa sinulle tarjottavan korkotason. Lainojen kilpailutus on helppoa ja se säästää kuluissa. 

 • Matkalaina 1 000 – 60 000 euroa 
 • Matala korko alkaen 4% 
 • Nopea ja helppo kilpailuttaa 

Nordsekin lainalistalta löydät jopa yli 20 luotonantajaa, jotka tarjoavat lainaa matkaa varten. Lainat kannattaa kilpailuttaa, sillä hakeminen on maksutonta ja ei sido mihinkään. 

Hae matkalainaa jopa 60 000 € asti ilman vakuuksia 

 Hae matkalainaa vaikka heti, sillä lainahakemuksen tekeminen on maksutonta ja ei sido mihinkään. Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja sen avulla voit saada jopa yli 20 tarjousta eri luotonantajalta. 

Nordsekin kumppaneilta nostettava laina matkaa varten on ilman vakuuksia. Matkalaina on vakuudeton kulutusluotto, jossa ei tarvita vakuuksia tai takaajia. Vain oma henkilötakaus riittää lainalle.  

Tavoitat yhdellä hakemuksella jopa yli 20 luotonantajaa, jolloin sinun ei tarvitse lähettää hakemuksia jokaiseen pankkiin erikseen. Näin selvität nopeasti, mistä luotonantajalta saat parhaat korkotarjoukset matkaa varten. 

Lainaa matkaa varten nostetaan 2 000 alkaen 10 000 euroon. Matkalainaa voit saada 1 000 – 60 000 euroa. Maksuaika lainassa on 1 – 15 vuotta. 

Matkalainan haku onnistuu hetkessä Nordsekin kumppaneilta. Voit saada tarjouksen katsottavaksi heti, sillä suurin osa pankeista tekee automaattisen lainapäätöksen. 

Näin haet matkalainaa

 1. Arvioi oma lainatarve matkaa varten 

  Näin pystyt hakemaan oikeaa lainasummaa palvelusta.

 2. Pyydä lainatarjous 

  Hakemuksen lähettäminen onnistuu minuuteissa. 

 3. Vertaile matkalaina tarjouksia 

  Hyväksy sopivin laina, jossa on alhainen korko. 

 4. Allekirjoita sopimus

  Sähköinen allekirjoitus omilla verkkopankkitunnuksilla. 

 5. Rahat tilille – lähde matkalle

  Voit lähteä matkalle, sillä laina maksetaan tilille 1-2 päivässä!

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Lainaa matkaa varten 

Lähtö Aasiaan, Yhdysvaltoihin vai Kanariansaarille? Ehkä lapset haluaisivat nähdä Mikki Hiiren paikan päällä Disneylandissa? Matkalainan avulla voit toteuttaa unelmien matkasi riippumatta siitä, mihin päin maailmaa haluat lähteä. Kun sinulla on tarve lainaan matkaa varten, on vakuudeton laina netistä oikea lainatuote. 

Lainaa ilman vakuuksia voit käyttää joustavasti matkaa varten, sillä päätät itse sen käyttökohteen. Koska pankille ei tarvita vakuuksia etkä tarvitse takaajia lainaan, voit nostaa vakuudettoman lainan käyttöön jopa yhdessä päivässä. 

Reissuluotto on helppo ja nopea lainatuote. Sen avulla voit lähteä reissuun milloin vain ja minne tahansa, koska vakuudetonta lainaa voidaan nostaa joustavasti käyttöön hyvin nopeasti. 

Matkarahoitusta voit saada, kun sinulla on puhtaat luottotiedot, olet vähintään 18-vuotias ja sinulla on ansiotuloja. Lisäksi lainansaanti edellyttää, että kotipaikkasi on Suomessa ja sinulla on kotimainen henkilötunnus. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Kilpailuta matkalaina nopeasti 

Matkalaina on saatavissa nopeasti käyttöön, joten se sopii myös äkkilähtöihin ja yllättäviin kustannuksiin matkalla. Matkalainat kannattaa kilpailuttaa, sillä vakuudettomien ja nopeiden lainojen koroissa on isoja eroja. 

Kilpailuttamalla matkalainan selvität nopeasti, mistä saat edullista rahoitusta matkaa varten. Kilpailuttamisen avulla voit selvittää pelkällä yhdellä hakemuksella jopa yli 20 luotonantajan tarjoukset. Näin säästät kulujen lisäksi myös aikaa, joten sinulla jää enemmän aikaa matkan suunnittelua varten. 

Kilpailuttaminen on maksutonta ja hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Säästät kuluissa, sillä sen avulla löydät alhaisimman koron lainalle. Koska lainatarjoukset ovat henkilökohtaisia, selvität vain kilpailuttamalla sinulle parhaat korkotarjoukset. 

Löydä edullinen matkalaina netistä 

Pienikorkoinen laina on mahdollista löytää netistä matkaa varten, sillä lainojen korot vakuudettomissa lainoissa alkavat 4% tasolta. 

Lainojen korko vaihtelee paljon eri luotonantajilla. Koska pankit ja rahoitusyhtiöt hinnoittelevat lainat aina henkilökohtaisesti, et tiedä etukäteen mistä saat edullista lainaa matalalla korolla. Kilpailuttamalla varmistat, että sinulla on käytössä edullisin korko matkaa varten. 

Voit saada lainaa netistä käyttöön parhaimmillaan jopa samana päivänä. Koska matkalaina nostetaan aina ilman vakuuksia, onnistuu hakeminen ilman liitteitä muutamassa minuutissa. Vakuudeton matkalaina maksetaan tilille 1 – 2 arkipäivän kuluessa siitä, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen. 

Matkalaina – hae matkarahoitusta fiksusti 

Aina välillä on tarve lähteä reissuun ja lomalle ulkomaille. Reissuun lähtö on kiva tapa tehdä irtiotto arjesta. Ehkä olet odottanut lomalle lähtöä jo pidempään? Matkalainan avulla voit lähteä reissuun, kun tarvitse rahoitusta matkaa varten. 

Matkailu maksaa aina – yleensä hieman enemmän, kuin on suunniteltu. Tärkeää onkin ennakoida tulevia kustannuksia tekemällä lomabudjetin. Koska yleensä ennakoit kulut alakanttiin – kannattaa varata budjettiin hieman joustovaraa. 

Matkarahoitusta voit hakea helpolla verkkohakemuksella Nordsekin kumppaneilta. Vaikka matkarahoituksen voit saada käyttöön vaikka heti, kannattaa aina varata hieman aikaa lainojen vertailua varten.

Jos matkustat paljon, voi sinulle sopiva lainatuote olla joustoluotto. Joustoluotto on jatkuva laina, jossa voit tehdä nostoja milloin tahansa. Usein joustoluottoa käytetään, kun lainatarpeet ovat säännöllisiä ja nostotarpeet pieniä. Se eroaa normaalista kulutusluotosta juuri siten, että koko lainasummaa ei tarvitse nostaa kerralla käyttöön.  

Fiksuin tapa hakea matkarahoitusta on kilpailuttaa vakuudettomat lainat. Näin selvität nopeasti, mistä saat rahoitusta parhaalla korolla. Kun vertaat eri rahoitustarjouksia – kiinnitä huomio todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko kertoo kokonaiskustannukset matkalainassa. 

Vertaile ja löydä paras matkalaina 

Lainojen vertailu kannattaa tehdä, sillä se ei vie ylimääräistä aikaa. Oikeastaan päinvastoin – säästät vertailemalla aikaa, sillä näin saat nopeasti haettua tarjoukset yli 20 luotonantajalta. 

Paras matkalaina voi löytyä omasta kotipankista, rahoitusyhtiöstä tai ulkomaisesta digipankista. Koska et koskaan voi tietää etukäteen parasta lainantarjoaa juuri sinulle – kannattaa vertailu aina tehdä huolellisesti!

Parhaan matkalainan löytäminen on verrattain helppoa. Käytännössä tärkeimmät kriteerit lainansaantiin ovat: 

 1. Saatko riittävästi lainaa matkaa varten 
 2. Onko tarjottu matkalaina edullinen?
 3. Sopiiko tarjottu kuukausierä omaan budjettiin 

Yleensä edullinen matkalaina ja alhainen kuukausierä kulkevat käsi kädessä, sillä sitä vähemmän maksat kuluja lainasta, sitä alhaisempi kuukausierä on. 

Rahoitusyhtiöt voivat kilpailla pankkeja vastaan tarjotulla rahoitusmäärällä – ne voivat tarjota isompaa lainasummaa sinulle, jossa korko on korkeampi. Tärkeää onkin miettiä jo etukäteen, millä lainasummalla voisit tulla toimeen. 

Kun vertailet matkalaina tarjouksia keskenään, kannattaa vertailussa korostaa kustannuksia. Sitä vähemmän maksat kuluja lainasta, sitä enemmän sinulla on varaa matkustella myös tulevaisuudessa!

Pankit tarjoavat matkalainaa 

Moni suomalainen kivijalkapankki tarjoaa matkalainaa suomalaisille kuluttajille. Lisäksi moni ulkomaalainen digipankki tarjoaa lainaa matkaa varten. 

Koska vakuudetonta lainaa voidaan käyttää kuten itse halutaan, on käytännössä kaikki vakuudettomat lainat haluttaessa matkalainoja. Huomioi tämä, sillä kaikki pankit eivät erikseen mainosta tarjoavansa lainaa matkaa varten. 

Kivijalkapankeista Nordea mainostaa omana lainatuotteenaan matkaluoton. Matkaluottoa voi hakea 2 000 – 50 000 eurolle. Nordea tarjoaa matkaluottoon joustavaa maksuaikaa eli mahdollisuuden myös lyhennysvapaisiin kuukausiin. 

Osuuspankki ja Danske eivät puolestaan mainosta erikseen tarjoavansa matkarahoitusta. Sen sijaan voit käyttää pankkien normaalia vakuudetonta lainaa matkustamista varten. OP mainostaa lainaa termillä kulutusluotto. 

Matkalainan korko  

Matkalainan hintaan vaikuttavat arvioitu asiakasriski, luoton määrä sekä pankin oma hinnoittelu. Tässä esimerkkejä, kuinka paljon matkaluotto normaalisti maksaa. 

Lainamäärä Korko Laina-aika 
1 000 – 4 999 €9 – 20 %2 – 5 vuotta
5 000 – 9 999 €7 – 16 %3 – 7 vuotta
10 000 – 19 999 €5 – 12 % 5 – 10 vuotta

Usein isompaan luottoon valitaan pidempi maksuaika. Näin kuukausierän suuruus säilyy matalana. Suurempaan luottosumman on helpompi saada alhainen alle 10% vuosikorko. 

Vinkit matkaa varten 

Matkalainan avulla voit ottaa kaiken ilon irti matkastasi. Jo pelkän matkan suunnittelu voi tuottaa suurta mielihyvää ja tuoda kaivattua vaihtelua arkeen. Kokosimme alle muistilistan tärkeimmistä asioista, jotka kannattaa suunnitella matkaa varten:

 • Lentomatka: voit löytää edullisia lentoja eri kampanjoiden avulla tai lentämällä ruuhkahuippujen ulkopuolella. Lentojen hinnoissa voi olla suuriakin eroja eri lentoyhtiöiden välillä.
 • Hotelli: voit löytää parhaat hotellitarjoukset erilaisten vertailusivujen avulla. Usein hotellivarauksen voi peruuttaa maksuttomasti vielä juuri ennen saapumispäivää. Siksi voit varailla jo löytäessä ensimmäisen hyvän hotellin. 
 • Ostokset: monet tykkäävät shoppailla ulkomailla. Ostoksia varten kannattaa jo etukäteen selvittää, mistä löytyvät parhaat kauppapaikat. Eurooppalaisissa kaupungeissa on usein ostoskyliä, jotka ovat tehdas myymälöitä. Näistä voit saada usein 40-60% normaalia hintaa edullisemmin eri merkkituotteita. 
 • Ravintolat: toiset tykkäävät suunnitella jo tarkkaan ravintolat, joihin haluaa mennä. Toiset arvostavat yllätyksiä ja haluavat valita ravintolat vasta paikanpäällä. Usein kannattaa selvittää paikallinen hintataso etukäteen, jotta osaa arvioida paremmin eri ravintoloiden hintatason. 

Suosittuja matkakohteita 

Jokaisella on oma suosikkikohteensa tai paikka, jonne on aina halunnut lähteä. Tässä inspiraation lähteenä sinulle muutama paikka, johon moni suomalainen haluaa matkustaa: 

 • Espanja ja aurinkorannikko. Klassikko lomapaikka monelle suomalaiselle, jossa matkaajaa hellii aurinko, hyvä ruoka ja mukavat ihmiset sekä edullinen paikallinen hintataso. 
 • Euroopan kaupunkikohteet. Käy shoppailemassa Pariisissa, Lontoossa tai vaikka Berliinissä. Euroopan kaupunkikohteissa riittää nähtävää ja tekemistä myös pidemmäksi aikaa, mutta voit myös lähteä pidennettylle viikonlopulle näihin kohteisiin. 
 • Aasian kaupungit tai rantakohteet. Käy katsomassa Tokion sykettä tai mene rentouttavalle rantalomalle Thaimaan hiekkarannikoille. Ennen lomamatkan varaamista kannattaa tarkistaa paikallinen virustilanne ja mitä vaatimuksia on maahantuloon. 
 • Amerikka. New York on omin silmin nähtävä. Siellä riittää tekemistä niin perheen pienemmille kuin aikuisille. Shoppaile, nauti hyvästä ruoasta ja upeista nähtäävyksistä. Vai ehkä sinua kiinnostaa Kalifornian lämpö ja lungimpi meno? 

Moni suomalainen on löytänyt uudestaan myös kotimaan matkailun – aina ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella. Erityisesti kesällä moni suomalainen kaupunki herää henkiin.

Olipa oma unelmien matka pidemmällä ulkomailla tai Euroopassa – voit nopean matkalainan avulla toteuttaa pitkään toivelistalla olleen matkasi vaikka heti.

Matkalainan edut ja miinukset 

Edut:Miinukset:
Nopea – lähde matkalle vaikka heti Laina nostaa kuukausimenoja 
Voit käyttää joustavasti matkallaKorko voi olla korkea pienimmissä lainoissa
Ei vakuuksia tai takaajia Lisää velkaa 
Tarjolla jopa 60 000 euroon asti Ei mahdollista kaikille nostaa

Matkalainaa ei kannata nostaa käyttöön, mikäli sen takaisinmaksu aiheuttaa ongelmia. Koska lainoissa toimit aina itse henkilötakaajana, tulee varmistaa oma maksukyky ennen lainan nostamista. 

Matkalainan edut liittyvät nopeuteen ja joustavuuteen. Voit saada sen käyttöön vaikka heti, joten se sopii myös nopeisiin tarpeisiin. Koska voit saada matkalainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 euroon asti, sitä voi käyttää niin lyhyisiin kuin pidemmille reissuille. 

Vältä näitä 7 virhettä hakiessa matkalainaa  

Vaikka lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa, moni tekee virheitä lainaa hakiessa. Vältä näitä virheitä:

 1. Et täyttänyt hakemusta loppuun asti
 2. Unohdit lähettää hakemuksen
 3. Omat tiedot ovat väärin 
 4. Et toimittanut tarvittavia liitteitä lopullista päätöstä varten  
 5. Liioittelu omissa tuloissa
 6. Vähättely kuluissa ja muiden lainojen määrissä 

Muista, että pankit tarkistavat ilmoitetut tiedot. Jos hakemuksessa jää kiinni valehtelusta – annetaan usein hylätty luottopäätös.

Hakemus kannattaa täyttää huolellisesti, sillä silloin voit saada useammalta luotonantajalta tarjouksen. Sitä enemmän saat tarjouksia matkalainaa varten, sitä edullisempia korkotarjouksia voit saada. 

Hae matkalainaa jo tänään 

Voit hakea matkalainaa vaikka heti! Kilpailuttamalla matkalainat Nordsekin kumppanien avulla selvität yhdellä hakemuksella jopa yli 20 luotonantajan lainatarjoukset. 

Kilpailuttaminen ja hakeminen on maksutonta. Hakemuksen tekeminen ja lähettäminen kestää vain muutaman minuutin. Koska tarjouspyyntö ei sido sinua mihinkään, voit huoletta tarkistaa sinulle tarjotut lainatarjoukset vaikka heti. 

Matkalaina kannattaa kilpailuttaa, sillä koroissa on isoja eroja. Koska hinnoittelu on asiakaskohtaista, selvität vain tarjouspyynnön avulla sinulle tarjottavan hinnan ja lainamäärän. Kilpailuttaminen ja lainojen vertailu säästää kuluissa, sillä sen avulla selvität nopeasti parhaat korkotarjoukset. 

Lainaa matkaa varten ei kannata nostaa, mikäli et pysty maksamaan sitä takaisin sovitussa ajassa. Lainaa voit saada, kun olet täysi-ikäinen ja sinulla on puhtaat luottotiedot ja säännöllisiä tuloja. 

Voit saada matkalainaa 1 000 – 60 000 euroa. Matkalaina nostetaan kerralla käyttöön, jossa takaisinmaksuaika on 1 – 15 vuotta

Lähde tai varaa unelmien reissu vaikka jo tänään! Ensimmäinen askel unelmien matkaan on se, että varmistat rahoituksen ja sopivan budjetin matkaa varten. Tämä onnistuu helposti ja nopeasti Nordsekin avulla. 

Mikä on matkalaina?

Matkalaina on vakuudeton laina, jota nostetaan matkaa varten. Voit saada matkalainaa 1 000 – 60 000 euroa pankista tai rahoitusyhtiöstä. 

Mistä edullisin matkalaina?

Edullisin matkalaina löytyy kilpailuttamalla, jolloin korkotarjoukset kilpailutetaan. Koska kilpailuttaminen on maksutonta, kannattaa ennen matkalainan nostamista tehdä vertailu huolellisesti. 

Paljonko matkalaina maksaa?

Matkalainan korko vaihtelee 4 – 20% välillä. Lisäksi lainasta peritään kuukausittainen tilinhoitomaksu, joka vaihtelee 5 – 10 euron välillä. Joissain matkalainoissa peritään lisäksi avausmaksu.

Paljonko voin saada matkalainaa?

Matkalainaa voit saada maksimissaan 60 000 euroa ilman vakuuksia. Lainamäärään vaikuttaa paljon työtulojen määrä. 

Mikä on lainan takaisinmaksuaika?

Matkalainan takaisinmaksuaika on 1 – 15 vuotta. Matkalainan suuruus vaikuttaa siihen, kuinka pitkää maksuaikaa sinulle tarjotaan. Pieniin alle 15 000 euron lainoihin pisin tarjottu laina-aika on 10 vuotta. 

Onko matkalaina vakuudetonta?

Kyllä. Matkalaina nostetaan vakuudettomana. Et tarvitse lainaa varten mitään omaisuutta pantiksi, kuten autoa tai moottoripyörää

Voiko joustolainaa käyttää matkustamiseen?

Voit käyttää mitä tahansa vakuudettomia lainoja, kuten joustolainaa matkustamiseen. Monella on käytössä erilaisia saldolimiittejä ja tililimiittejä, joita voi käyttää matkalainaksi.

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.