Lähde lomalle matkalainan avulla

LainaLähde lomalle matkalainan avulla

Matkalaina on vakuudeton kulutusluotto, jota käytetään matkaa varten. Lainasta käytetään myös termejä lomalaina, matkaluotto ja matkarahoitus. 

Matkalainaa voit saada 1 000 – 60 000 euroa pankista ja rahoitusyhtiöistä. Se on vakuudetonta lainaa, joten voit itse päättää rahoituksen käyttötarkoituksen. Usein lainaa nostetaan matkaa varten 3 000 – 15 000 euroa riippuen matkan pituudesta ja sijainnista. 

 • Nosta matkaa varten lainaa jopa 60 000 euroa – päätä itse käyttötarkoitus 
 • Maksa takaisin tasaerissä – pisin maksuaika on 15 vuotta 
 • Kilpailuta ja vertaile rahoituksen korko – isoja eroja eri palveluntarjoajan kesken 

Lomalaina maksetaan takaisin sovitulla maksuajalla. Normaali maksuaika on 3 – 10 vuotta, mutta voit saada maksuaikaa myös tätä pidemmäksi ajaksi. Voit maksaa lomalainan aina sovittua aikataulua nopeammin takaisin – näin säästät myös kuluissa.

Lähdössä reissuun? Hae lomalainaa

Kun sinulla on tiedossa reissu tai haluat varata matkan – voi lomalainan ottaminen olla sinulle sopiva rahoitusmuoto. Lainan nostamista varten et tarvitse vakuuksia ja sinun ei tarvitse eritellä lainanantajalle miten käytät lainan. 

 • Lainan nostaminen ilman vakuuksia mahdollistaa joustavan käytön rahalle 
 • Varaa matka, maksa hotelli tai ota lainaa käyttörahaksi reissua varten 
 • Lähde viikonloppureissulle tai pidemmälle matkalle Aasiaan, Yhdysvaltoihin tai Eurooppaan 
 • Nauti lomasta ja maksa takaisin sopivalla maksuerällä 

Voit käyttää lainaa myös kotimaan matkailua varten. Sinulle sopivimman lomalainan löytäminen on Nordsekin tehtävä. Kun sinulla on lainatarve, me autamme löytämään sinulle sopivimman rahoituskumppanin. 

Edullisin matkaluotto löytyy vertailun avulla 

Matkaluotto kannattaa vertailla ja kilpailuttaa, sillä lainojen korot vaihtelevat tyypillisesti 4 – 20% välillä. Tästä syystä vertailu on järkevää: 

 1. Vertaat maksutta matkaluottojen hinnat  
 2. Et sitoudu mihinkään, kun haet luottoa 
 3. Edullisin laina selviää vain vertailemalla 
 4. Selvität nopeasti matkaluoton hinnat kilpailuttamalla ne 
 5. Voit lähteä unelmiesi matkalle sopivan luoton avulla
 6. Voit korvata kalliit luottokortit edullisella vakuudettomalla lomalainalla  

Myös äkkilähtöjä varten tarvittava matkaluotto kannattaa kilpailuttaa ja vertailla. Sitä vähemmän maksat luotosta kustannuksia, sitä mukavamman matkan voit varata. Koska vertailu ja kilpailuttaminen on myös nopeaa, sopii se kiireellisiin luotto tarpeisiin hyvin. 

Moni käyttää matkaa varten luottokorttia, vaikka edullisempaa olisi nostaa vakuudeton laina.

Matkarahoitus mahdollista saada myös pienillä tuloilla 

Voit saada matkarahoitusta, kun olet hoitanut aikaisemmin raha-asiat moitteettomasti. Rahoitusta matkaa varten et tarvitse suuria tuloja. Tärkeintä on, että sinulta löytyy säännöllisiä tuloja. Tässä yleisimmät minimikriteerit lainansaantiin: 

 • Olet vähintään 20 vuotias ja kotipaikkasi on Suomessa 
 • Sinulla on säännöllisiä tuloja – eläketulot myös lasketaan 
 • Moitteeton maksuhistoria – ei maksuhäiriömerkintöjä 

Tarjottuun matkarahoituksen määrän vaikuttaa tulojen määrä ja arvioitu asiakasriski. Sitä isommat tulot sinulla on, sitä paremmin voit maksaa takaisin myös isompaa lainaa. Myös opiskelijana voit saada rahoitusta matkaa varten, kun sinulla on työstä saatavia tuloja opiskelun ohella. 

Hae matkalainaa minuuteissa

Voit kilpailuttaa ja hakea matkalainaa nopeasti 1 000 – 60 000 euron lainasummille. Näin helposti 

1.Hakemus minuuteissa

Täytä tiedot sinusta ja lainatarpeesta 

2.Vertaile lainatarjouksia keskenään 

Vertaa lainan todellista vuosikorkoa keskenään, joka paljastaa kokonaiskustannukset. 

3.Ota käyttöön edullisin matkarahoitus 

Nosta rahoitus käyttöön ja lähde lomalle. 

Matkarahoitus matalalla korolla 

Vakuudeton matkarahoitus on mahdollista saada jopa 4% vuosikorolla. Rahoituksen määrä vaikuttaa usein hintaan – isompiin rahoitussummiin voidaan tarjota edullisempaa lainakorkoa. 

Matkarahoituksen hintaan voit itse vaikuttaa. Kun olet hoitanut omat raha-asiasi huolellisesti ja sinulla on säännölliset tulot, voit saada edullista lainaa pankista ja rahoitusyhtiöistä. Näin varmistat alhaisen koron matkarahoitukselle:

 • Maksa lainat ja laskut aina ajallaan  
 • Älä nosta liian paljon lainaa – suhteuta lainamäärät omiin tuloihin sopivaksi 
 • Kilpailuta rahoitustarjoukset matkaa varten 
 • Vertaile kokonaiskustannuksia keskenään – älä keskity pelkkään nimelliskorkoon

Jotta voit saada edullista rahoitusta, tulee oma talous olla kunnossa. Kun olet hoitanut omat raha-asiat moitteettomasti, kannattaa matkaa varten haettava rahoitus vertailla ja kilpailuttaa. 

Kilpailuttamisen avulla selvität sinulle parhaan tarjottavan koron suuruuden. Pelkkää nimelliskorkoa ei kuitenkaan kannata vertailla keskenään. Edullisimman lainan löydät, kun vertaat todellista vuosikorkoa matkaluotoissa keskenään.  

matkalaina vertailu

Vältä näitä 7 virhettä, kun haet lomalainaa

Vaikka luoton hakeminen on helppoa ja nopeaa, moni tekee virheitä lainaa hakiessa. Välttämällä turhat virheet varmistat, että saat lomalainan edullisella korolla. Vältä näitä virheitä:

 1. Et täyttänyt hakemusta loppuun asti
 2. Unohdit lähettää hakemuksen
 3. Omat tiedot ovat väärin 
 4. Yhteystiedoissa virhe
 5. Et toimittanut tarvittavia liitteitä lopullista päätöstä varten  
 6. Ilmoitit omat tulot todellista korkeammaksi 
 7. Valehtelet hakemuksessa 

Nopea rahoitus käytössä jopa seuraavana päivänä 

Nopean rahoituksen ei tarvitse olla kallista – nykyään myös edulliset pankit tarjoavat automaattisen lainapäätöksen avulla nopeasti lainaa kuluttajille. 

Voit saada lainan matkaa varten hyvin nopeasti – parhaimmillaan heti seuraavana päivänä. Koska pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät automaattisen lainapäätöksen, saat tarjouksia heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. 

Laina voidaan maksaa tilille, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen sähköisesti verkkopankkitunnuksilla. Suurin osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä tarvitsee liitetietoina todisteen säännöllisistä tuloista. Lähettämällä liitteet ajoissa varmistat, että saat lainan nopeasti käyttöön.

Vakuudeton lomalaina sopii nopeuden ansiosta myös äkkilähtöihin ja nopeaan lainatarpeeseen. Rahoituksen hinta kannattaa vertailla aina, sillä koroissa on suuria eroja. 

Lomalaina maksetaan tilille päivissä 

Voit aloittaa lomamatkan suunnittelun vaikka heti, sillä saat lainapäätöksen heti ja rahat maksuun tilille päivissä hakemuksesta. 

Voit saada rahat tilille jopa heti samana päivänä, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen verkkopankkitunnuksien avulla. Riippuu pankista ja rahoitusyhtiöistä, kuinka nopeasti raha maksetaan tilille. Suurin osa pankeista maksaa rahan tilille seuraavan arkipäivän kuluessa – kuitenkin aina viimeistään kahdessa arkipäivässä.

Laina maksetaan kotimaiselle pankkitilille. Ilmoittamalla tilinumeron ajoissa luotonantajalle nopeutat prosessia ja saat lainan nopeammin tilille käyttöön matkaa varten. 

Näitä etuja yhteistyökumppanimme tarjoavat 

Matkalainan ottaminen ei tarvitse olla työlästä, hidasta tai kallista. Parhaimmillaan oikean rahoituskumppanin avulla pääset edullisen rahoituksen avulla unelmien matkalle ja saat mukavia muistoja vuosiksi. Tässä tärkeimmät edut yhteistyökumppaneidemme tarjoamissa luotoissa: 

 • Nopea rahoitus ilman paperityötä – sähköinen ja nopea hakemus 
 • Kiinteä korko – markkinakorkojen nousu ei vaikuta lainan hintaan 
 • Joustavuus takaisinmaksussa – valitse sopiva maksuaikataulu ja ota lyhennysvapaita käyttöön 
 • Paras korko vertailun avulla – kilpailuta lainat säännöllisesti ja varmistat, että sinulla on markkinoiden edullisin luotto käytössä

Matkalaina laskuri

Rahoituslaskurista selvität, mikä on sinulle sopiva matkalainan koko. 

Voit selvittää rahoituslaskurin avulla, mikä olisi sopiva lainasumma ja kuukausierä sinun matkalainaasi varten. Selvitä:

 • Sinun budjettiin sopiva matkan hinta 
 • Lomamatkan pituus 
 • Hotellit, lennot ja lomakohde  
 • Talouteesi sopiva takaisinmaksuaikataulu 

Nordsek auttaa löytämään parhaat rahoitustarjoukset 

Tehtävämme on kertoa, vertailla ja löytää parhaat rahoitusratkaisut suomalaisille kuluttajille. Tästä syystä Nordsekin palvelu on sinulle sopiva: 

 • Nopea rahoitus yhteistyökumppanien avulla – hakemus minuuteissa, rahat jopa samana päivänä
 • Ilmainen – kilpailuttaminen ei maksa sinulle mitään 
 • Paras hinta – löydät parhaiten parhaan koron kilpailuttamalla lainat 
 • Vakuudeton – voit kilpailuttaa vakuudettomat lainat aina 60 000 euroon asti
 • Turvallinen – hakemuksen tekeminen on yhtä turvallista kuin hakisit suoraan pankista
 • Puolueeton – tehtävämme on löytää kuluttajalle mahdollisimman edullinen rahoitus 

Vinkkejä unelmien lomamatkan suunnitteluun 

Lomalainan avulla voit ottaa kaiken ilon irti matkastasi. Jo pelkän matkan suunnittelu voi tuottaa suurta mielihyvää ja tuoda kaivattua vaihtelua arkeen. Kokosimme alle muistilistan tärkeimmistä asioista, jotka kannattaa suunnitella matkaa varten:

 • Lentomatka: voit löytää edullisia lentoja eri kampanjoiden avulla tai lentämällä ruuhkahuippujen ulkopuolella. Lentojen hinnoissa voi olla suuriakin eroja eri lentoyhtiöiden välillä.
 • Hotelli: voit löytää parhaat hotellitarjoukset erilaisten vertailusivujen avulla. Usein hotellivarauksen voi peruuttaa maksuttomasti vielä juuri ennen saapumispäivää. Siksi voit varailla jo löytäessä ensimmäisen hyvän hotellin. 
 • Ostokset: monet tykkäävät shoppailla ulkomailla. Ostoksia varten kannattaa jo etukäteen selvittää, mistä löytyvät parhaat kauppapaikat. Eurooppalaisissa kaupungeissa on usein ostoskyliä, jotka ovat tehdas myymälöitä. Näistä voit saada usein 40-60% normaalia hintaa edullisemmin eri merkkituotteita. 
 • Ravintolat: toiset tykkäävät suunnitella jo tarkkaan ravintolat, joihin haluaa mennä. Toiset arvostavat yllätyksiä ja haluavat valita ravintolat vasta paikanpäällä. Usein kannattaa selvittää paikallinen hintataso etukäteen, jotta osaa arvioida paremmin eri ravintoloiden hintatason. 

Suosittuja vertailusivustoja matkaa varten ovat: 

Suosittuja matkakohteita

Jokaisella on oma suosikkikohteensa tai toiveet matkaa varten. Tässä inspiraation lähteenä sinulle muutama paikka, johon voisit olla kiinnostunut lähtemään: 

 • Espanja ja aurinkorannikko. Klassikko lomapaikka monelle suomalaiselle, jossa matkaajaa hellii aurinko, hyvä ruoka ja mukavat ihmiset sekä edullinen paikallinen hintataso. 
 • Euroopan kaupunkikohteet. Käy shoppailemassa Pariisissa, Lontoossa tai vaikka Berliinissä. Euroopan kaupunkikohteissa riittää nähtävää ja tekemistä myös pidemmäksi aikaa, mutta voit myös lähteä pidennettylle viikonlopulle näihin kohteisiin. 
 • Aasian kaupungit tai rantakohteet. Käy katsomassa Tokion sykettä tai mene rentouttavalle rantalomalle Thaimaan hiekkarannikoille. Ennen lomamatkan varaamista kannattaa tarkistaa paikallinen virustilanne ja mitä vaatimuksia on maahantuloon. 

Moni suomalainen on löytänyt uudestaan myös kotimaan matkailun – aina ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella. Erityisesti kesällä moni suomalainen kaupunki herää henkiin ja siellä on tapahtumia ja tekemistä sekä yksin matkustaville kuin perheille. 

Vinkkejä edulliseen matkustamiseen

Kokosimme alle vinkkejä, jonka avulla voit matkustaa edullisemmin:

 • Etsi äkkilähtöjä 
 • Kilpailuta lennot ja hotellit  
 • Lentokentälle ja koneeseen omat eväät 
 • Matkusta vain käsimatkatavaroilla 
 • Välttele perinteisiä matkatoimistoja ja räätälöi oma reissu
 • Välttele viikonloppumatkailua
 • Matkusta matalan sesongin aikana
 • Hyödynnä uudenlaisia majoituspalveluita – esim. Airbnb
 • Suosi paikallisia retkien ja aktiviteettien järjestäjiä
 • Hanki paikallinen SIM-kortti, kun matkustat EU-alueen ulkopuolella
 • Pidä alennuksiin oikeuttavat kortit aina mukana
 • Säilytä kuitit mahdollisen ALV-palautuksen hakemista varten

Esimerkki matkaluoton hinnasta 

Matkaluoton hintaan vaikuttavat arvioitu asiakasriski, luoton määrä sekä pankin oma hinnoittelu. Tässä esimerkkejä, kuinka paljon matkaluotto normaalisti maksaa. 

Lainamäärä Korko Laina-aika 
1 000 – 4 999 €9 – 20 %2 – 5 vuotta
5 000 – 9 999 €7 – 16 %3 – 7 vuotta
10 000 – 19 999 €5 – 12 % 5 – 10 vuotta

Usein isompaan luottoon valitaan pidempi maksuaika. Näin kuukausierän suuruus säilyy matalana. Suurempaan luottosumman on helpompi saada alhainen alle 10% vuosikorko.