Häälaina

Janne Häkkinen

Häälaina – lainaa häitä varten edullisesti 

Häälaina on vakuudeton nettilaina, jota nostetaan häitä varten. Normaalisti häälainaa haetaan 5 000 eurosta aina 30 000 euroon asti riippuen hääjuhlien tarjonnasta ja osallistujamäärästä. 

Voitte saada häälainaa 1000 – 60 000 euroa jopa 15 vuoden maksuajalla. Lainan takaisinmaksu vaihtelee 1 – 15 vuoden välillä ja korko on fiksua kilpailuttaa, sillä lainojen hinnoissa on isoja eroja. 

Järjestä elämänne juhlat häälainan avulla, jolloin varmistat riittävän rahoituksen juhlia varten. Nordsekin kautta voitte kilpailuttaa lainatarjoukset yhdellä verkkohakemuksella, jolloin voitte saada jopa yli 30 lainatarjousta katsottavaksi. 

Lainan hakeminen ei sido mihinkään ja on täysin maksutonta, joten voitte tutkia lainatarjouksia. Kun haetta lainaa häitä varten yhdessä puolison kanssa, voitte saada edullisemman koron ja suuremman lainasumman käyttöön.

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Näin haet häälainaa

 1. Lähetä lainahakemus 

  Voit hakea lainaa yksin tai yhdessä puolison kanssa häitä varten.

 2. Vertaile lainatarjouksia 

  Vertaa lainan korkoa, kuukausierää ja kuluja. 

 3. Hyväksy paras tarjous 

  Allekirjoita sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksilla. 

 4. Nosta rahat tilille 

  Rahat tilille usein kahdessa arkipäivässä. 

Häälainan korko ja hinnoittelu 

Häälainan korko vaihtelee paljon, sillä pankit tekevät vakuudettomissa lainoissa aina asiakaskohtaisen hinnoittelun. Lainan hintaan vaikuttavat työtulojen määrä, hakijoiden lukumäärä, lainasumma, tarjottu maksuaika ja muiden lainojen määrä. 

Näistä tekijöistä häälainan hinta muodostuu: 

 • Korko 
 • Tilinhoitomaksu 
 • Avausmaksu 

Lainan korko kertoo, paljonko lainasta maksetaan vuosittain korkoa avoimella lainapääomalle. Vakuudettomien lainojen koroissa on isoja vaihteluja eri pankkien kesken. 

Tilinhoitomaksu peritään kiinteänä kuukausimaksuna lainassa. Kulu peritään myös silloin, kun laina-aikaa ja lainapääomaa on vain vähän jäljellä. Normaalisti tilinhoitomaksu on 4 – 10 euroa kuukaudelta. 

Avausmaksua ei peritä kaikista lainoista, mutta moni pankki perii avauspalkkion lainaa nostaessa. Sitä lyhyemmän aikaa häälaina on käytössä, sitä tärkeämpää on kiinnittää huomioita avauaspalkkioiden suuruuteen. 

Korko on usein isoin kuluerä nettilainassa, mutta se ei välttämättä paljasta heti halvinta lainaa. Todellinen vuosikorko onkin parempi mittari, sillä se ottaa huomioon kaikki lainan kustannukset. Kilpailuttamalla häälainan Nordsekin avulla näet nopeasti, millä hinnalla sinulle voidaan tarjota häälainaa. 

Häälainan takaisinmaksu 

Häälainaa nostetaan 1 000 – 60 000 euroa ilman vakuuksia. Lainaan voidaan tarjota maksuaikaa 1 – 15 vuotta. 

Voit itse vaikuttaa takaisinmaksuaikaan. Pidempi maksuaika laskee kuukausierän suuruutta, mutta nostaa kokonaiskuluja. Laina nostetaan usein tasaerälainana, jolloin lainan kuukausierä on saman suuruinen joka kuukausi. 

Voit aina maksaa häälainan myös etuajassa takaisin. Moni valitsee häälainaan pidemmän maksuajan, jolloin kuukausierän suuruus on pienempi. Jos saatte häälahjaksi rahaa vierailta, voitte myös maksaa lainan nopeasti pois hääjuhlien jälkeen. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Nosta häälainaa yhdessä puolison kanssa 

Moni nostaa yhdessä puolison kanssa lainan häitä varten, jolloin pankit voivat tarjota edullisempaa korkoa. Kun lainalla on kaksi takaisinmaksajaa, arvioitu riski lainasta on matalampi. Siksi pankit voivat tarjota siihen parempaa korkoa kuin että hakisit lainaa yksin. 

Voitte saada yhdessä rinnakkaishakijan kanssa myös suuremman lainasumman käyttöön, sillä kahdella takaajalla on enemmän tuloja kuin yhdellä. Lainan saanti edellyttää, että molemmat takaajat ovat töissä ja hakijoilla on puhtaat luottotiedot. 

Kenelle häälainaa voidaan myöntää? 

Häälainaa voidaan nostaa kuten mitä tahansa vakuudetonta kulutusluottoa. Häälainaa voit saada, kun:  

 • Hakijalla on puhtaat luottotiedot 
 • Säännöllisiä tuloja 
 • Kotimainen henkilötunnus
 • Kotipaikka Suomessa vähintään 36 kuukautta 
 • Ikää vähintään 21 vuotta 

Pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät aina asiakaskohtaisen luottopäätöksen. Tekemällä Nordsekin kautta lainahakemuksen selvität nopeasti, mistä pankeista voit saada lainaa. 

Koska lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään ja kilpailuttaminen on maksutonta, voit hyvin hakea milloin vain lainaa selvittääkseen saatavilla olevan rahoituksen määrän ja koron.

Häälaina pähkinkuoressa 

Tässä tiivistettynä tärkeimmät tiedot häälainasta: 

 • Lainasumma: 1 000 – 60 000 euroa 
 • Maksuaika: 1 – 15 vuotta 
 • Takaisinmaksu: Kuukausittain tasaerissä 
 • Vakuudet: Ei vakuuksia 
 • Takaaja: Riittää hakijan oma henkilötakaus 
 • Korko: 4 – 20 % 
 • Hinnoittelu: Asiakaskohtainen 
 • Käyttökohde: Joustava 

Häälainaa voidaan nostaa myös häiden jälkeiselle ajalle 

Koska kyseessä on vakuudeton laina, voit itse päättää sen lopullisen käyttötarkoituksen. Käytännössä lainaa ei tarvitse käyttää hääjuhlia varten, vaan voit itse valikoida sille sopivimman käyttökohteen. 

Osan häälainasta voit käyttää esimerkiksi häämatkan järjestämiseen, muiden laskujen maksuun, kalliiden lainojen poismaksuun tai normaalin lomamatkan rahoittamiseen. 

Häälaina on nopea ja vakuudeton pikalaina, jota voidaan nostaa tilille jopa yhden päivän aikana. Se sopiikin myös hyvin kiireellisiin lainatarpeisiin nopeuden ja joustavuuden vuoksi. 

Muista kilpailuttaa häälaina 

Häälaina kannattaa kilpailuttaa, sillä kaikenkokoisissa vakuudettomissa lainoissa korko vaihtelee paljon. Sitä useampia vaihtoehtoja sinulla on häälainan nostamiseen, sitä paremmalla todennäköisyydellä löydät edullisen lainan juhlia varten. 

 Lainasumma vaikuttaa tarjotun koron määrään. Esimerkiksi 6000 euron lainassa korko on usein suurempi kuin isommassa 30 000 euron lainassa. Kun kilpailutat lainat, näet nopeasti parhaat korkotarjoukset yhdellä hakemuksella. 

Koska lainojen vertailu ja kilpailuttaminen säästää aikaa ja rahaa, kannattaa Nordsekin kautta hakea heti jo tänään vakuudeton lainatarjous!

Vinkit hääjuhlan järjestämiseen 

Tässä vinkkejä, jonka avulla voit järjestää hääjuhlat edullisesti: 

 • Järjestä hääjuhlat sesonki aikojen ulkopuolella – kesähäät ovat usein kalliimpia järjestää, sillä tapahtuma paikan vuokra voi olla korkeampi 
 • Pyydä sukulaisia ja ystäviä auttamaan järjestelyissä ja tarjoilussa – tällöin tarvitset vähemmän ulkopuolista työvoimaa 
 • Laske tarkkaan, onko ravintolassa vai yksityisessä paikassa järjestetty juhla halvempi – ravintolassa järjestetyssä juhlassa suurin osa kuluista kohdistuu ruokaan ja juomaan 
 • Rajaa juomatarjoiluja – on tyypillistä rajata tarjoilumäärää ravintolassa, näin sinulla on tiedossa tarkka budjetti juomia varten 
 • Pyydä tarjous useammasta paikasta – ravintolat ja juhlapaikat voivat hinnoitella hyvin erilaisesti isommat tapahtumat 

Hae häälainaa Nordsekin avulla jopa 60 000 € asti 

Kun haet häälainaa Nordsekin avulla, saat lainatarjoukset vertailuun edullisimman todellisen vuosikoron perusteella. Siksi lainojen vertailu on erittäin helppoa ja nopeaa. Koska voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta, kannattaa lainan hakeminen tehdä aina Nordsekin avulla. 

Häälainaa varten nostettu laina on vakuudetonta, joten voit itse päättää sen käyttötarkoituksen. Lainaa häihin voidaan nostaa 1000 – 60 000 euroa. Lainan maksuajan voit valita itselle sopivaksi 1 – 15 vuoden välillä. 

Lainojen hinnoissa on isoja eroja. Siksi lainat kannattaa aina kilpailuttaa, sillä vain kilpailuttamalla selvität sinulle parhaan korko tarjouksen. Voit hakea maksutta lainaa jo tänään ja selvittää, mistä löytyy paras laina teidän elämänne tärkeintä juhlaa varten.  

Kilpailuta häälaina jo tänään Nordsekin avulla. Näin selvität nopeasti, mistä löydät edullisemman nettilainan häitä varten!

Usein kysytty häälainoista: 

Kuinka paljon häät maksaa?

Keskimäärin suomalainen käyttää häihin noin 10 000 euroa. Häiden järjestämisen hintaan vaikuttaa osallistujamäärä, tapahtuma paikka, tarjoilu ja muu ohjelma. 

Kuka voi hakea häälainaa?

Häälainaa voi hakea yksin tai puolison kanssa. Häälainaa voi saada,  mikäli hakijalla on säännölliset tulot, puhtaat luottotiedot ja kotimainen henkilötunnus.  

Kuinka paljon voin hakea lainaa häitä varten?

Voit saada häitä varten rahoitusta 1 000 – 60 000 euroa. Normaalisti häihin nostetaan lainaa 5 000 – 30 000 euroa. Tarjottuun lainasummaan vaikuttaa hakijan tulot ja arvioitu takaisinmaksukyky. 

Mikä on lainan todellinen vuosikorko?

Lainojen todellinen vuosikorko selviää kilpailuttamalla lainat ja vertailemalla lainojen korkoa. Näet lainatarjouksesta eri luotonantajien tarjoaman todellisen vuosikoron. 

Kuinka pitkän laina-ajan voin saada?

Voit saada vakuudetonta lainaa jopa 15 vuoteen asti. Tarjottu laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. 

Onko häälaina vakuudetonta? 

Häälaina on vakuudeton kulutusluotto, jota nostetaan häitä varten. Lainaa varten riittää oma henkilötakaus, mutta siihen voidaan antaa kaksi tai useampi takaaja. 

Mistä edullinen laina häitä varten? 

Selvität parhaiten edullisen lainan häitä varten kilpailuttamalla lainat ja vertailemalla lainojen todellista vuosikorkoa. Voit kilpailuttaa yhdellä hakemuksella Nordsekin kautta jopa yli 30 luotonantajaa. 

Onko lainan hakeminen maksutonta?

Lainan haku on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. Voit hakea milloin vain lainaa ja tarkistaa, millä ehdoilla lainaa voidaan sinulle tarjota. 

Mihin lainaa voidaan käyttää?

Voit käyttää vakuudetonta lainaa mihin tahansa, sillä siinä on joustava käyttökohde. Käytä häälainaa hääjuhlien valmisteluun, matkaan tai mihin haluat lainaa käyttää. 

Voiko lainan maksaa etuajassa takaisin? 

Vakuudettoman kulutusluoton voi maksaa milloin tahansa takaisin myös etuajassa. Sinun ei tarvitse etukäteen ilmoittaa lainan maksusta etuajassa takaisin. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.