Häälaina on vakuudeton kulutusluotto 

LainaaHäälaina on vakuudeton kulutusluotto 

Häälaina on pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama vakuudeton kulutusluotto hääjuhlia varten. Vakuudetonta häälainaa nostetaan tyypillisesti 5 000 – 30 000 euroa riippuen juhlien koosta ja tarjonnasta. 

 • Voit saada häälainaa jopa 60 000 euroon asti 
 • Tulot määrittävät, kuinka paljon häälainaa voidaan tarjota 
 • Usein häälainaa nostetaan puolison kanssa 

Moni nostaa häälainan puolison eli rinnakkaishakijan kanssa. Kun nostat puolison kanssa lainan yhdessä – voitte saada paremmat rahoitusehdot lainalle. Pankit tarjoavat parempia ehtoja lainalle, kun lainassa on kaksi takaisinmaksajaa. 

Häälaina netistä nopeasti 

Häälainaa haetaan netistä verkkohakemuksen avulla pankeista ja rahoitusyhtiöistä. Saat lainapäätöksen nopeasti, sillä rahoittajat tekevät automaattisen alustavan lainapäätöksen. 

 • Hakemuslomakkeen täyttö vie muutaman minuutin 
 • Alustava lainatarjous heti hakemuksen lähettämisen jälkeen
 • Et sitoudu mihinkään, kun haet lainaa 
 • Lopullinen lainatarjous, kun olet toimittanut tarvittavat liitteet 

Tyypillisesti saat ensimmäiset lainatarjoukset minuuteissa hakemuksen lähettämisestä. Alustavaan lainatarjouksen ei tarvita liitteitä. Voit toimittaa ne jälkikäteen pankille tai rahoitusyhtiölle lopullista lainapäätöstä varten. 

Kun allekirjoitat lainasopimuksen sähköisesti, saat rahat tilille muutamassa päivässä. Osa rahoittajista maksaa lainan tilille heti – viimeistään laina maksetaan kahden (2) arkipäivän kuluessa.  

hääpari kirkossa

Vertaile häälainojen hintoja ja säästä 

Häälainojen koroissa ja hinnoissa on isoja eroja. Normaali vaihteluväli on 4-20%. Tarjottuun lainakorkoon vaikuttaa: 

 • Haetko lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa
 • Säännöllisten tulojen määrä 
 • Muiden lainojen määrä 
 • Arvioitu asiakasriski
 • Pankin ja rahoitusyhtiön oma hinnoittelumalli 

Parhaiten selvität sinulle tarjottavan edullisimman häälainan kilpailuttamalla ja vertailemalla lainan todellista vuosikorkoa keskenään. Vertailemalla lainoja säästät kuluissa parhaimmillaan jopa tuhansia euroja. 

Vertaa häälainan hintoja ennen lainan nostamista, sillä korko voi vaihdella 4 – 20% välillä.

Käytä häärahoitusta joustavasti 

Häärahoituksen määrä vaihtelee normaalisti 5 000 eurosta alkaen ylöspäin. Nostettavaan määrään vaikuttaa juhlavieraiden määrä, tapahtumapaikka ja tarjoilun laajuus. 

 • Häärahoitus voidaan nostaa myös pienemmille summille 
 • Voit maksaa häärahoituksen takaisin myös heti juhlien jälkeen 

Häärahoitusta voidaan käyttää hyvin joustavasti, sillä kyseessä on vakuudeton laina. Moni maksaa häälainan nopeasti takaisin juhlien jälkeen. Tämä on usein mahdollista, kun vierailta on toivottu häälahjaksi rahalahjaa.

Näin haet häälainaa

Lainan hakeminen on helppoa.Näin nopeasti saat haettua lainaa häitäsi varten:

Lähetä hakemus täyttämällä lainahakemus

Toimita liitteet haluttaessa jo heti hakemuksen yhteydessä 

Lähetä hakemus 

Vertaile tarjouksia ja valitse paras 

Allekirjoita laina ja järjestä ikimuistoiset häät 

Lainaa häihin myös pitkällä maksuajalla 

Voit saada lainaa pitkällä maksuajalla hääjuhlia varten. Lainojen takaisinmaksu on 1 – 15 vuotta. Usein lainaa häihin voi saada  5 – 10 vuoden maksuajan.  

 • Lainatarjouksessa on määritelty, mikä on pisin tarjottu laina-aika 
 • Voit valita aina lyhyemmän laina-ajan häälainalle 
 • Voit aina maksaa etuajassa lainan pois tai nopeammassa tahdissa

Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa kuukausierän suuruuteen. Kun valitset lainalle pitkän yli 7 vuoden maksuajan, saat alhaisen kuukausierän lainalle. 

Lainan voi aina maksaa nopeammin takaisin tai kokonaan pois ilman erillistä ilmoitusta. Vakuudeton kulutusluotto on lain mukaan voitava maksaa milloin tahansa pois lainanantajalle. Kun maksat lainan etuajassa pois, säästät lainakuluissa. 

Hää lainalaskuri

Lainalaskurin avulla selvität sinulle tarjottavan rahoituksen määrän. Selvitä hää lainalaskurin avulla mm. Seuraavat asiat:

 • Sopiva rahoituksen määrä 
 • Hääbudjetti 
 • Oikea kuukausierä 
 • Sopiva maksuaika häälainalle 

Voit helpommin suunnitella häitäsi, kun tiedät tarkkaan oman budjetin juhlia varten.

Esimerkki hinnoittelu häälainasta 

Häälaina Korko 
5 000 €11-20%
10 000 €8-18%
15 000 €7-16%
20 000 €6-15%
25 000 €5-15%
30 000 €4-14%

Häälainan korkotasoon vaikuttaa paljon tarjottu lainasumma. Suurempaan rahoitusmäärään on helpompi saada edullinen korkotaso. Voit kuitenkin saada myös pienelle lainasummalle alhaisen koron. 

Vinkkejä hääjuhlien järjestämiseen 

 • Järjestä juhlat sesonkiaikojen ulkopuolella – kesähäät ovat usein kalliimpia järjestää, sillä tapahtuma paikan vuokra voi olla korkeampi 
 • Pyydä sukulaisia ja ystäviä auttamaan järjestelyissä ja tarjoilussa – tällöin tarvitset vähemmän ulkopuolista työvoimaa 
 • Laske tarkkaan, onko ravintolassa vai yksityisessä paikassa järjestetty juhla halvempi – ravintolassa järjestetyssä juhlassa suurin osa kuluista kohdistuu ruokaan ja juomaan 
 • Rajaa juomatarjoiluja – on tyypillistä rajata tarjoilumäärää ravintolassa, näin sinulla on tiedossa tarkka budjetti juomia varten 
 • Pyydä tarjous useammasta paikasta – ravintolat ja juhlapaikat voivat hinnoitella hyvin erilaisesti isommat tapahtumat 

Suunnittele elämäsi parhaat juhlat 

Voit aloittaa hääjuhlien suunnittelun, kun sinulla on tiedossa oikea rahoituskumppani ja budjetti juhlia varten. 

Osa juhlien kustannuksista syntyy jo ennen juhlapäivää. Näitä ovat esimerkiksi erilaiset ennakkovarausmaksut, hääpukujen hankinta, tilojen vuokraus, työvoiman kustannukset ja ruokien tai juomien tilaaminen ennakkoon. Tässä yleisiä käyttökohteita häärahoitukselle:

 • Juomat ja ruoat 
 • Juhlatila 
 • Työntekijät – erityisesti varatussa juhlapaikassa työntekijäkulut voivat olla merkittäviä 
 • Hääpuku ja muut vaatteet 
 • Koristeet ja bändi 
 • Tilamaksut ja ennakkomaksut 
 • Kuljetukset ja majoitus 

Häiden järjestämistä varten löytyy paljon tietoa netistä. Tässä esimerkki palveluntarjoajasta, jonka avulla voit järjestää elämäsi juhlat:  Häät – Meiltä tilat, tarjoilut ja ohjelmaa häihin – Happens.fi

Vakuudeton häärahoitus joustava rahoitusmuoto ja sopii eri käyttötarpeisiin hääjuhlia varten. Kun sinulla on tarve rahoitukselle juhlia varten – hae tarjous Nordsekiltä. 

Päätät itse käyttötarkoituksen

Koska kyseessä on vakuudeton laina, voit itse päättää sen lopullisen käyttötarkoituksen. Osan häälainasta voit käyttää esimerkiksi: 

 • Häämatkan järjestämiseen 
 • Muiden laskujen maksuun 
 • Kalliiden lainojen poismaksuun 
 • Lomamatkaan matkarahoituksen avulla

Voit saada rahoitukseen myös lyhennysvapaita kuukausia. Usein pankit tarjoavat lyhennysvapaata häälainaan, kun lainaa on maksettu vähintään 3 kuukautta takaisin. 

Häälainan korko 

Häälainan hinta voi koostua useasta tekijästä. Näistä tärkeimpiä ovat korko eli nimelliskorko, avauspalkkio ja tilinhoitomaksu. 

 • Korko eli nimelliskorko 
 • Avauspalkkio 
 • Tilinhoitomaksu tai kuukausimaksu 

Kaikissa lainoissa ei peritä avauspalkkiota, mutta tilinhoitomaksu ja korko peritään lainoissa. Tilinhoitomaksusta voidaan käyttää eri nimityksiä. Siitä käytettyjä nimiä ovat laskutuspalkkio tai kuukausimaksu. Tilinhoitomaksu on kuukausittainen kiinteä maksu, jota maksat koko laina ajan niin kauan, kun sinulla on avointa pääomaa jäljellä luotonantajalle. 

Lainojen vertailu helpottuu, kun vertaat todellista vuosikorkoa. Todellinen vuosikorko kertoo sinulle, paljonko maksat kokonaiskulua lainasta, ottaen huomioon kaikki lainaan liittyvät kustannukset. Vertailemalla todellista vuosikorkoa saat selville aidosti edullisimman lainan. 

Vertaa oikeita asioita. Todellinen vuosikorko on paras mittari arvioida, mikä laina on edullisin.

Vinkit häälainan hakemiseen 

 1. Nosta yhdessä puolison kanssa ja säästät kuluissa
 2. Hae sinulle sopiva rahoitusmäärä valitsemalla sopiva kuukausierä 
 3. Maksa takaisin etuajassa ja säästät kuluissa
 4. Kilpailuta lainat ja vertaa todellista vuosikorkoa 
 5. Voit käyttää vakuudetonta lainaa joustavasti itse valittuihin käyttötarkoituksiin

Kuinka paljon häät maksaa?

Keskimäärin suomalainen käyttää häihin noin 10 000 euroa. Häiden järjestämisen hintaan vaikuttaa osallistujamäärä, tapahtuma paikka, tarjoilu ja muu ohjelma. 

Kuka voi hakea häälainaa?

Häälainaa voi hakea yksin tai puolison kanssa. Häälainaa voi saada,  mikäli hakijalla on säännölliset tulot, heidän kotipaikkansa on Suomessa ja ei ole maksuhäiriömerkintöjä. 

Kuinka paljon voin hakea lainaa häitä varten?

Voit saada häitä varten rahoitusta 1 000 – 60 000 euroa. Normaalisti häihin nostetaan lainaa 5 000 – 30 000 euroa. Tarjottuun lainasummaan vaikuttaa hakijan tulot ja arvioitu takaisinmaksukyky. 

Mikä on lainan todellinen vuosikorko?

Lainojen todellinen vuosikorko vaihtelee paljon lainoissa. Voit saada lainaa 4-20% vuosikorolla. 

Kuinka pitkän laina-ajan voin saada?

Voit saada vakuudetonta lainaa jopa 15 vuoteen asti. Tarjottu laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. 

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Nordea 

Nordea on Pohjoismaiden suurin pankki ja finanssialan yritys. Nordealla on yli 10 miljoonaa kotitalousasiakasta ja yli 600 000 yritysasiakasta. Nordealla on Suomessa toiseksi eniten...

Lainaa 500

Hae 500 euron laina heti tilille  Tuliko yllättävä rahantarve pienelle 500 euron lainalle? Ehkä astianpesukone meni rikki tai haluat ostaa uuden puhelimen? Tarvitsetko rahaa heti?...

TF Bank tarjoaa vakuudetonta lainaa 

TF Bank tarjoaa vakuudetonta lainaa 40 000 euroon asti suomalaisille. Lainoissa on henkilökohtainen lainakorko  6,99 % - 14,99 %. Lainaa 2 500 € - 40...

Varaudu korkojen nousuun

Korkojen nousu vuonna 2023 Euribor korot ovat vuonna 1998 otettu käyttöön. Euribor korko on yleisin viitekorko, johon suurin osa lainoista sidotaan. Asuntolainoissa suosituin viitekorko on...