Autolainan vertailu netistä kannattaa

Janne Häkkinen

Voit vertailla autolainoja netistä Nordsekin avulla aina 60 000 euroon asti. Vertailu kannattaa tehdä, sillä selvität sen avulla sinulle parhaan ja edullisimman rahoitusvaihtoehdon. 

Vertaile autolainassa lainan todellisia kustannuksia ja muita tärkeimpiä ominaisuuksia keskenään. Tässä tärkeimmät asiat, mitä kannattaa vertailla: 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

 • Lainan kustannukset 
 • Kuukausierä 
 • Vakuudet 
 • Takaisinmaksun joustavuus 

Lainan kustannukset ovat tärkein vertailukohde. Todellista vuosikorkoa vertailemalla selvität nopeasti sinulle edullisemman rahoituksen, sillä se ottaa huomioon kaikki lainaan liittyvät kustannukset. 

Kuukausierän suuruus ja takaisinmaksun joustavuus on hyvä aina vertailla ennen rahoitusta nostaessa. Sopiva kuukausierä on sellainen, jota pystyt hyvin maksamaan takaisin koko laina-ajan. 

Vaikka vakuudellinen autorahoitus oletetaan aina olevan edullisempi kuin vakuudeton, ei se aina näin ole. Erityisesti autoliikkeiden tarjoamissa vakuudellisessa autorahoituksessa korko voi olla korkeampi kuin pankin tarjoamalla vakuudettomalla lainalla. 

Rahoituksen kustannus ei koostu pelkästä korosta 

Autorahoituksen hinta koostuu koron lisäksi avauspalkkiosta, tilinhoito ja kuukausimaksuista, laskutuspalkkiosta ja erilaisista muista palvelumaksuista. 

Näkyvin ja selkein kustannus on nimelliskorko eli korko, mitä maksat aina avoimelle pääomalle laina-ajan. Moni unohtaa verrata koron lisäksi muita kustannuksia, jota liittyy lainaan. 

Tilinhoitomaksu, laskutuspalkkio ja kuukausimaksut ovat kiinteitä maksuja, jota maksat kuukausitasolla riippumatta siitä, kuinka paljon sinulla on avointa pääomaa jäljellä. Nämä kiinteät maksut juoksevat koko laina-ajan, kunnes laina on kokonaan maksettu takaisin. Kiinteät maksut voivat olla korkeita erityisesti silloin, kuin avoin lainapääoma on suhteellisen pieni. 

Monesti lainassa peritään avauspalkkio tai muu kiinteä palkkio. Se on usein suhteutettu lainasumman suuruuteen tai voi olla kiinteä euromääräinen palkkio. Rahoituksen avauspalkkio usein pääomitetaan lainan pääoman päälle. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että saat haettavan rahoitus määrän kokonaisuudessaan auton hankintaa varten, mutta avauspalkkio lisätään lainan pääomaan heti nostohetkellä.

Selvitä ja vertaa todellinen vuosikorko ennen päätöstä.

Onko sinulla autoon liittyvä unelma? Toteuta se rahoituksen avulla

Hieman yli kolmannes kaikista Suomessa ostettavista autoista tehdään rahoituksen avulla. Autorahoitus mahdollistaa sinulle toteuttavan autoon liittyvän unelman toteuttamisen heti tänään. 

Vakuudeton autorahoitus on hyvin joustava ja mahdollistava rahoitusmuoto.  Koska auton hankinta on tärkeä päätös, siihen halutaan myös valmistautua huolellisesti. Rahoituksen varmistaminen ennakkoon mahdollistaa sen, että voit hankkia juuri sinulle sopivan auton juuri sillä hetkellä, kun sen tarvitset. 

Vakuudetonta lainaa voit käyttää sekä uuteen että käytettyyn autoon. Koska auton hankinta on monelle yksi suurin investointi kohde elämänsä aikana, siihen halutaan panostaa ja päätös tehdä huolellisesti. 

 • Vakuudeton autorahoitus sopii sekä uusiin että käytettyihin autoihin 
 • Osta sinulle paras automerkki – olipa se sitten japanilainen, saksalainen tai ranskalainen merkki
 • Auton hankinta on monelle yksi elämän suurin investointi asunnon oston jälkeen 
 • Jopa yli kolmannes suomalaisista käyttää ulkopuolista rahoitusta auton hankintaan 

Kun sinulla on auton rahoitus kunnossa, voit todella hankkia juuri sinulle sopivan auton. Voit itse päättää, haluatko painottaa päätöksessä ekologisuutta, kustannustehokkuutta, ajomukavuutta tai ulkonäköä. Vakuudeton autorahoitus mahdollistaa ajoneuvon hankinnan riippumattomasti mistä kauppapaikasta tahansa – näin sinulla on täysi oma kontrolli siitä, missä auto hankitaan ja miten. 

Auto omiin nimiin vakuudettoman lainan avulla 

Kun ostat auton vakuudettomalla lainalla, auton omistajaksi merkitään sinut – ei rahoitusyhtiö. Sekä vakuudellisessa autorahoituksessa että leasing muotoisessa rahoituksessa auton omistajana toimii rahoitusyhtiö, kunnes laina on maksettu kokonaan takaisin rahoitusyhtiöille.

“Jos haluat auton omistuksen ostohetkestä itsellesi, valitse vakuudeton autorahoitus.”  

Vakuudeton rahoitus mahdollistaa käteiskaupan ja voit tehdä helpommin tarjouksia ostettavasta kohteesta – sillä sinulla on jo rahoitus järjestettynä kauppaan. Tässä isoimmat erot auton omistuksesta eri rahoitusmuotojen välillä: 

 • Vakuudettomassa rahoituksessa sinä omistat auton 
 • Leasing muotoisessa rahoituksessa auton omistaa leasing yhtiö 
 • Vakuudellisessa rahoituksessa auto on rahoitusyhtiöin omistuksessa, kunnes koko laina on takaisinmaksettu 

Kilpailuttaminen säästää kuluissa 

Kilpailuttamalla autorahoituksen säästät aina kuluissa, sillä selvität sen avulla sinulle edullisemman rahoitustarjouksen. Kilpailuttaminen kannattaa auton rahoituksessa, koska niiden hinnoissa on suuria vaihteluja. 

Myös vakuudellinen autorahoitus kannattaa vertailla vakuudettoman rahoituksen rinnalla. Voit yllättyä, kuinka edullisen autorahoituksen tarjouksen saat pankilta ilman vakuuksia. 

Nordsekin kautta kilpailuttaminen onnistuu aina 60 000 euron asti. Et tarvitse lainoissa mitään vakuuksia – pelkkä oma henkilötakaus riittää. Lähettämällä hakemuksen meille tänään olet askeleen lähempänä unelmien auton hankkimista. 

Tästä syystä kilpailuttaminen kannattaa:

 1. Säästät kuluissa
 2. Selvität maksutta parhaan rahoitustarjouksen
 3. Yhdellä hakemuksella useampi tarjous 
 4.  Hakeminen ei sido sinua mihinkään 
 5. Selvität, onko vakuudeton vai vakuudellinen rahoitus sinulle edullisempi

Kilpailuttaminen Nordsekin avulla on maksutonta ja voit säästää sen avulla jopa tuhansia euroja.  

5 syytä, miksi moni valitsee vakuudettoman autorahoituksen 

Kun hankit vakuudettoman lainan, voit ostaa auton käsirahalla. Tämä voi parantaa neuvotteluasemaa ja mahdollisuutta neuvotella auton hintaa alas. Tässä kolme syytä, miksi moni hyödyntää vakuudetonta autorahoitusta: 

 1. Käteiskaupan avulla neuvottelet paremman ostohinnan 
 2. Tiedät tarkkaan budjettisi 
 3. Riippumaton rahoitus – voit ostaa auton mistä vain 
 4. Joustavin rahoitusmuoto, jonka voit maksaa etuajassa pois milloin tahansa 
 5. Edullinen – mahdollista saada jopa 4% korolla 

Pieni korko auton rahoitukseen 

Autorahoituksen korko vaihtelee paljon. Siihen vaikuttaa sekä nostettu lainasumma että arvioitu lainanottajan takaisinmaksukyky. Normaalisti vakuudettoman rahoituksen hinta vaihtelee autolainoissa 4 – 15% välillä. 

Lainan korkoon vaikuttaa paljon nostettu lainasumma. Tässä taulukko normaalista korkojen vaihteluvälistä eri lainasummille. 

RahoitusmääräKoron vaihteluväli
1 000 – 5 000 €10 – 20 %
6 000 – 10 000 €8- 16 %
11 000 – 25 000 €6 – 14 %
26 000 – 60 000 €4 – 10%

Pieni korko ei takaa vielä, että rahoitus on kaikista edullisin. Koron lisäksi lainasta voidaan periä avauspalkkio. Lisäksi lainoissa peritään kuukausittain kiinteää tilinhoito tai kuukausimaksua. 

Vertailemalla lainan kokonaiskustannuksia keskenään selvität sinulle edullisemman rahoitusmuodon. Paras mittari kokonaiskustannuksiin on todellinen vuosikorko, joka kertoo lainasta syntyvät kulut vuositasolla. 

Autolaina laskuri

Autolaina laskurin avulla selvät sinulle sopivan rahoituksen määrän. Tästä syystä kannattaa käyttää autolainalaskuria: 

 • Selvitä sinulle sopia autobudjetti
 • Arvioi sopivaa kuukausierää 
 • Löydä sopiva takaisinmaksuaika 
 • Arvioi sinulle sopivin rahoitusmäärä 

Rahoitustarjous jopa samana päivänä – näin saat sen nopeasti käyttöön

Kilpailuttaminen Nordsekin kautta on paitsi nopeaa, myös erittäin helppoa. Saat yhden hakemuksen avulla useamman lainatarjouksen kauttamme. 

 1. Täytä ja lähetä lainahakemus
 2. Vertaile lainatarjouksia ja hyväksy edullisin laina 
 3. Lähetä tarvittavia liitteitä lopulliseen lainapäätökseen 
 4. Rahat tilille – kun olet allekirjoittanut sopimuksen

Keskittämällä lainahakemukset yhteen paikkaan on myös vertailu helpompaa. Säästät paitsi aikaa ja rahaa, myös hermoja. Suosittelemme aina lähtökohtaisesti valitsemaan edullisimman autolainan käyttöön. Lopulta kuitenkin sinä päätät, minkä lainan haluat ottaa käyttöön.

Rahoituksen voit saada nopeasti käyttöön. Koska kilpailuttamisen avulla saat heti lainatarjouksia katsottavaksi, sopii se myös kiireellisille kuluttajille. Rahat maksetaan viimeistään kahden arkipäivän kuluessa siitä, kun sopimus on allekirjoitettu. 

Etsinnässä halvin autorahoitus? Näin saat sen 

Hinta on tärkein rahoituksen ominaisuus. Nordsekin tehtävänä on löytää puolestasi parhaat tarjoukset yhden hakemuksen avulla. Näin varmistat, että voit saada edullisia rahoitustarjouksia autosta: 

 1. Täytä hakemus oikein ja huolella – älä valehtele 
 2. Kilpailuta lainat useasta paikasta Nordsekin avulla 
 3. Älä hyväksy ensimmäistä lainatarjousta
 4. Valitse alhaisin todellinen vuosikorko lainaan 
 5. Ota käyttöön allekirjoittamalla sopimus 

Lainaa hakiessa ei kannata kaunistella omia tietoja esimerkiksi tuloista. Koska pankit tarkistavat tulosi alustavan tarjouksen jälkeen, johtaa väärin ilmoitetut tiedot usein hylättyyn lainapäätökseen. Varmistat saavasi parhaan tarjouksen täyttämällä hakemuksen huolellisesti ja oikein. 

Jotta saat varmasti edullisimman lainan käyttöösi, on sinun ensin vertailtava huolellisesti rahoitustarjouksia keskenään. Saat hyödyn edullisesta korosta vain siten, että myös nostat edullisemman luoton käyttöösi.  

Nämä asiat sinun tulisi tietää autolainan ehdoista 

Lainan tärkeimmät ehdot liittyvät aina kustannuksiin. Ennen rahoitustarjouksen hyväksymistä ehdot kannattaa aina huolella lukea. Vakuudettomat lainat ovat muodoltaan vakioehtoisia kulutusluottoja, jolloin niiden ilmoittavat hintatiedot ovat vertailukelpoisia keskenään. 

Tässä tärkeimmät tiedot, mitä sinun tulisi tietää vakuudettoman autorahoituksen ehdoista: 

 • Nimelliskorko eli lainan korko lasketaan aina avoimelle pääomalle 
 • Koron lisäksi lainasta peritään tilinhoitomaksua tai muuta kiinteää maksua kuukausittain 
 • Osa rahoittajista perii avauspalkkion noston yhteydessä 
 • Voit maksaa aina etuajassa takaisin ilman erillistä ilmoitusta 
 • Takaisinmaksuaika sovitaan lainasopimuksessa 
 • Kuukausierään on mahdollista saada lyhennysvapaita kuukausia 
 • Todellinen vuosikorko kertoo lainan todelliset kokonaiskustannukset 

Leasing vai autolaina?

Leasing on rahoitusyhtiön tarjoama vaihtoehto auton omistamiseen. Leasingissä rahoitusyhtiö vuokraa autoa käyttäjälleen ennakkoon sovitulla hinnalla. Leasing sopimus on määräaikainen, jossa sopimuskauden lopussa joko auto ostetaan pois rahoitusyhtiöiltä tai se luovutetaan rahoitusyhtiön käyttöön. Tässä isoimmat erot autolainan ja leasingin välillä:

 • Autolainassa sinä omistat lopulta auton, leasing sopimuksessa auton omistaa rahoitusyhtiö
 • Leasingmaksut ovat arvonlisäverollista kulua, autolainan korot eivät ole
 • Leasingin hinta voi olla merkittävästi korkeampaa kuin omistajuus autolainan avulla
 • Autolainassa joustavat kuukausierät, leasing sopimuksessa usein kiinteä palvelumaksu

Paras vaihtoehto löytyy vertailemalla eri rahoitusmuotojen hintoja keskenään. Lähtökohtaisesti suosittelemme aina edullisimman rahoitus ratkaisun valintaa. Koska voit saada vakuudetonta lainaa jopa 4% vuosikorolla, voi leasing rahoituksen tilalta olla järkevää ottaa vakuudetonta lainaa. 

Voit tutkia eri autovaihtoehtoja jo ennen lainaa hakiessa. Esimerkiksi suosittu autojen vertailupaikka on Vaihtoautot ja uudet autot – Nettiauto

Kumpi valita – vakuudeton vai vakuudellinen autorahoitus?

Voit hakea autolainaa joko vakuudettomana tai vakuudellisena. Tässä listaus vakuudettoman ja vakuudellisen lainan plussista ja miinuksista. 

Vakuudeton autorahoitus 

Plussat:

 • Omistat itse auton 
 • Joustava
 • Edullinen 
 • Nopea
 • Riippumaton ostopaikasta
 • Mahdollistaa käteiskaupan 
 • Rahat tilille jopa päivässä 
 • Pitkä maksuaika 

Miinukset: 

 • Hinnoissa isoja eroja 
 • Voi olla kalliimpi kuin vakuudellinen 

Vakuudellinen autorahoitus 

Plussat: 

 • Edullinen 
 • Suoraan myyjältä rahoitus 
 • Ei rahaliikennettä ostoa varten 

Miinukset: 

 • Hinnoissa isoja eroja 
 • Maksuajat voivat olla lyhyempiä 
 • Auton omistaa rahoitusyhtiö 
 • Riippuvainen ostopaikasta 

Pankin rahoitus vrs. Rahoitusyhtiö 

Pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat autorahoitusta. Voit hyvin valita luottavaisin mielin autorahoituksen sekä pankilta että rahoitusyhtiöltä, sillä molempien tarjoamat luotot ovat hyvin selkeitä. 

Isoimmat erot voivat liittyä lainan kustannuksiin. Pankit voivat pystyä tarjoamaan sinulle rahoituksen edullisemmalla kustannuksella. Kuitenkin lopulta hinta ratkaisee sen, mistä rahoitus kannattaa hankkia. Mikäli rahoitusyhtiö voi tarjota sinulle paremmat rahoitusehdot – kannattaa rahoitus ottaa sieltä. 

Muiden kuin kustannusten eroissa pankin ja rahoitusyhtiöiden välillä on hyvin pieni tai olematon. Oikeastaan eri palveluntarjoajien kesken erot ovat usein hyvin pieniä, sillä molemmat tarjoavat:

 • Asiointia oma-palvelussa sähköisesti ja puhelimitse asiakaspalvelu 
 • Laskutus kuukausittain 
 • Mahdollisuus lyhennysvapaisiin, kun lainaa maksettu takaisin aikataulussa 
 • Rahat tilille viimeistään kahdessa arkipäivässä – nopeimmillaan samana päivänä 

Mistä haen autolainaa ilman vakuuksia?

Voit hakea autolainaa ilman vakuuksia Nordsekin kilpailutuspalvelusta summille 1 000 – 60 000 euroa. Lainan vuosikorko on alkaen 4% ja takaisinmaksuaika on 1-15 vuotta. 

Tarvitsenko käsirahaa?

Et tarvitse käsirahaa, kun nostat vakuudetonta autolainaa. 

Saako opiskelija autolainaa?

Autolainaa myönnetään säännöllisiä tuloja vasten. Mikäli olet opiskelija ja sinulla on säännöllisiä tuloja, voit saada lainaa autoa varten.  

Mistä halvin auton rahoitustarjous?

Halvin auton rahoitustarjous löytyy kilpailutuspalvelun avulla. Nordsek kilpailuttaa lainat puolestasi ja etsii sinulle halvimman rahoitustarjouksen. 

Kuinka pitkä maksuaika saan autolainaan?

Voit saada maksuaikaa autoa varten 1-15 vuotta. Nostaessasi vakuudetonta autolainaa voit itse valita sinulle sopivan laina-ajan. Lainan voi maksaa aina etuajassa pois ja näin säästää kuluissa. 

Kannattaako käytetty auto ostaa lainalla?

Kyllä voit. Vakuudettoman lainan avulla voit ostaa käytetyn tai uuden auton – kumman vain haluat. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.