Prepaid luottokortti – vertailussa eri prepaid kortit

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Prepaid luottokortti – tästä kyse 

Prepaid luottokortti on maksukortti, jossa lataat luottoa eli saldoa kortille. Prepaid luottokortti ei ole teknisesti luottokortti, sillä siihen on ladattava etukäteen saldoa maksua varten. Prepaid luottokortti voi olla fyysinen tai virtuaalinen kortti. 

Fyysinen prepaid luottokortti on joustoluottoon liitetty maksukortti, jossa voit tehdä joustoluotosta eli limiitistä nostoja maksukortin tilille. Virtuaalinen luottokortti on sovelluksessa hallinnoitava maksukortti jossa voit nostaa kortille saldoa myös nostojen avulla. 

Voit käyttää sekä virtuaalista että fyysistä prepaid luottokorttia sekä kaupoissa, jossa on maksupääte – että verkkokaupassa. Prepaid luottokortin voit saada sekä rahoitusyhtiöltä että pankista. 

Luottokortin korko vaihtelee normaalisti 12-20% välillä. Ennen kuin valitset prepaid kortin – vertaile niiden hintoja keskenään. 

hae mastercardluottokortiin

Vertaile prepaid luottokortit netissä

Prepaid luottokortin ehtoja kannattaa vertailla netistä ennen päätöstä. Koska käytännössä prepaid luottokortti on joustoluotto – on niiden hinnoissa suuria eroja. Voit saada prepaid luottokortin sekä pankista että rahoitusyhtiöistä. 

Nämä asiat kannattaa vertailla, ennen kuin teet lopullisen päätöksen käyttöönotosta:

 1. Kokonaiskustannukset 
 2. Kuinka kortti käytännössä toimii 
 3. Takaisinmaksun ehdot 

Prepaid kortin kustannukset koostuvat korosta ja erilaisista palvelumaksuista. Nimelliskorko eli korko kertoo, paljonko maksat avoimesta pääomasta korkoa vuositasolla. Todellinen vuosikorko puolestaan ottaa huomioon kokonaiskustannukset.

Luottokortin hinnat vaihtelevat paljon. Hintaan vaikuttaa sekä sinun arvioitu riski että kortin tarjoajan oma hinnoittelu. Hintaan vaikuttaa paljon myös se, kuinka korttia käytät. Koska korteissa on usein minimi tilinhoitomaksu tai kuukausihinta käytöstä – voi pienelle lainasummalle syntyä todella korkoa todellinen vuosikorko

 Koska prepaid luottokortin kulut voivat painottua muuhun kuin korkokuluihin – kannattaa vertailussa keskittyä aina kokonaiskuluihin. 

Hae prepaid luottokortti 10 000 euroon asti

Usein maksimi luottoraja prepaid luottokortissa on 10 000 euroa. Luottorajaan vaikuttaa sekä tarjoajan luottotuote että sinun arvoitu maksukyky. 

Usein luottorajaa myönnetään alussa pienemmälle summalle. Kun maksat luottoa takaisin ajallaan – sinulle voidaan myöntää isompaa luottorajaa. Luottorajan nosto tapahtuu usein myös silloin, kun oma taloustilanteesi on kohentunut. Jos esimerkiksi olet saanut palkankorotuksen tai vaihtanut työpaikkaa – voit saada korttiin suuremman luottorajan. 

Luottoraja vaihtelee hyvin paljon. Osa rahoitusyhtiöistä tarjoaa aluksi luottorajaa alle 1 000 eurolle – esimerkiksi 500 eurolle. Kun osoitat olevasi luotettava maksaja, voidaan luottorajaa nostaa nopeasti ylöspäin. 

Selvität sinulle saatavilla olevan luottorajan hakemalla prepaid luottokorttia pankista tai rahoitusyhtiöstä. Koska luottoraja määritellään asiakaskohtaisesti – selvität usein vasta tarjouspyynnön avulla sinulle tarjottavan rahoitusmäärän. 

Näin haet prepaid luottokorttia 

Prepaid luottokortti on joko virtuaalinen tai fyysinen kortti, jonka tilille ladataan saldoa luottolimiitistä. Näin se käytännössä toimii:

 1. Hae prepaid luottokorttia ja hyväksy tarjous 
 2. Saat luottorajan, josta voit tehdä nostoja prepaid kortillesi 
 3. Maksat prepaid kortilla ostoksia 
 4. Luottoa maksetaan takaisin erissä luottosopimuksen mukaisesti 

Kortin ominaisuudet ja käyttö riippuu siitä, onko se fyysinen vai virtuaalinen prepaid kortti. Yleensä prepaid kortti on fyysinen kortti, joka toimii kuten luottokortti. Erona normaaliin luottokorttiin on se, että joudut tekemään nostoja tilille etukäteen. 

Prepaid luottokortin edut

Prepaid luottokortin edut liittyvät siihen, että et käytä luotto-ominaisuutta huomaamattomasti. Moni normaalin luottokortin käyttäjä voi helppouden ansiosta yllättyä, kuinka suureksi käytetty luotto on venynyt. 

Pre-paid luottokortissa ei ole samaa ongelmaa, sillä teet noston aina etukäteen ennen ostoksia. Näin tiedät tarkkaan jo ennakkoon, kuinka paljon olet käyttänyt luottokortin luotto-ominaisuutta. 

 • Tiedät tarkkaan, paljonko nostat luottoa 
 • Helppo käyttää 
 • Et synnytä salakavalasti ja huomaamattomasti korttivelkaa kuten normaalissa luottokortissa
 • Mahdollista saada myös niille, jolle ei tarjota normaalia luottokorttia 

Yksi prepaid luottokortin hyödyistä on se, että voit saada sitä myös – vaikket olisi oikeutettu normaaliin luottokorttiin. 

prepaid luottokortti infographic

Kenelle ladattava prepaid kortti sopii?

Ladattava prepaid kortti sopii kuluttajalle, joka haluaa etukäteen tietää tarkkaan luottokortin nostettavan määrän ja joustoa arkeen. 

Kun teet nostoja prepaid korttiisi – tiedät tarkkaan sinulle käytössä olevan luottomäärän. Näin et vahingossa tee ostoksia enempää kuin olit alunperin suunnitellut. 

Prepaid kortti tuo joustoa arkeen. Kun sinulla on käytössä prepaid luottokortti, voit tehdä nostoja juuri silloin kuin tarvitset. Jos sinulla on verkko-ostoksia tai muita kulueriä – voit hyvin maksaa niitä prepaid luottokortin avulla. 

Prepaid luottokortti sopii kuluttajille, jotka arvostavat helppoutta ja ennakoitavuutta arjessa. Kortin kuluja on kuitenkin hyvä verrata sekä normaaleihin luottokortteihin että kulutusluottoihin. Lainatuotteeksi kannattaa valita edullisin rahoitustuote, jonka ominaisuudet ja takaisinmaksu sopii omaan tilaanteeseen. 

Mistä paras prepaid luottokortti?

Parhaan prepaid kortin löydät vertailemalla. Koska korttien ehdoissa on suuria eroja, kannattaa niiden vertailu tehdä huolella. Prepaid kortin kuluja kannattaa vertailla toisiinsa. Lisäksi niitä kannattaa vertailla muihin tarjolla oleviin rahoitustuotteisiin. Vertaa:

 • prepaid korttien kokonaiskuluja keskenään 
 • kortin kustannuksia normaaliin luottokorttiin 
 • kustannuksia normaaliin kulutusluottoon eli kertalainaan 

Yleisenä muistisääntönä voidaan pitää: paras prepaid luottokortti on edullisin kortti. Koska muita rahoitustuotteita voidaan käyttää myös prepaid kortin käyttötarkoitusta varten – kannattaa kortin kuluja verrata myös normaaleihin kulutusluottoihin. 

Täältä voit saada prepaid luottokortin 

Aktia 

Aktia on suomalaisista pankeista tällä hetkellä ainoa, joka tarjoaa aktiivisesti prepaid luottokorttia. Aktian prepaid luottokortti on joustava ja helppokäyttöinen kortti, kun et tarvitse normaalia luottokorttia. Aktian prepaid kortti on Mastercard, joka toimii ympäri maailmaa melkein kaikissa kaupoissa ja verkkokaupoissa. 

R-kioski

R-kioski tarjoaa myyntipisteillänsä Aktian Mastercard prepaid-korttia. R-kioskilla tarjottavaan prepaid korttiin voit itse valita ladatun rahamäärän, jonka edestä voit ostoksia tehdä. 

Sweepbank 

Sweepbank tarjoaa suomalaisille kuluttajille prepaid Mastercardia, jossa voit saada luottorajan jopa 8 000 euroon asti. Kortissa on vuosimaksu 0€ ja maksat korkoa 19,9%. Kortissa on korotonta maksuaikaa saatavilla jopa 60 päivään asti. Kortin ikäraja on 20 vuotta.

Usein kysyttyä prepaid luottokorteista

Mikä on prepaid luottokortti?

Prepaid luottokortti on rahoitusyhtiön tai pankin myöntämä luottokortti, johon voi ladata saldoa luottolimiitistä. Luottokortin luottoraja vaihtelee ja on usein maksimissaan 10 000 euroa. Se eroaa normaalista luottokortista siinä, että korttiin on ladattava ennen ostoa saldoa etukäteen. 

Kenelle voidaan myöntää prepaid luottokortti?

Prepaid luottokortin ikäraja on yleensä 20 vuotta. Voit saada prepaid luottokortin, kun sinulla ei ole maksuhäiriömerkintää ja kotipaikkasi on Suomessa. Prepaid luottokortti opiskelijalle voi olla hyvä vaihtoehto, sillä korttia voidaan myöntää sekä  

Kannattaako prepaid luottokortti hankkia? 

Prepaid luottokortti voi olla sinulle järkevä vaihtoehto, kun haluat tehdä nostoja luottokortillesi etukäteen. Näin varmistat, ettet tee ostoksia liikaa luotolle. Prepaid kortin avulla talouden hallinta helpottuu, sillä tiedät tarkkaan, paljonko teet nostoja luottokorttiisi. 

Paljonko voin saada lainaa prepaid luottokortilla?

Prepaid luottokortilla voit saada lainaa tyypillisesti maksimissaan 5000 euroa. 

Paljonko prepaid luottokortti maksaa?

Luottokortin hinta vaihtelee. Prepaid luottokortissa maksat korkoa, tilinhoitomaksua ja mahdollista avausmaksua.

Mistä saan prepaid luottokortin käyttöön?

Voit hakea prepaid luottokorttia vertailupalvelun kautta tai suoraan luotonantajalta. 

Mikä on ikäraja prepaid luottokorttiin?

Voit saada prepaid luottokortin käyttöön, kun olet vähintään 18 vuotias. 

Onko prepaid luottokortti kalliimpi kuin perinteinen luottokortti? 

Prepaid luottokortti ei välttämättä ole kalliimpi kuin normaali luottokortti. Vertailemalla selvität, mistä saat parhaan hinnan kortille. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.