Aktia Pankki – vertailussa

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Voit saada helposti Aktia Pankista lainaa myös ilman vakuuksia. Aktia tarjoaa vakuudetonta käyttölainaa 2 500 – 20 000 euroa. Lainaan voit saada maksuaikaa 24 – 120 kuukautta. Minimikriteerit lainan saantiin:

 • Olet vähintään 22 vuotias
 • Vuotuiset tulot ylittävät 20 000 euroa (brutto) 
 • Rahat-asiat hoidettu moitteettomasti ja ei maksuhäiriöitä 
 • Määrä-aikainen tai vakituinen työsuhde, jossa koeaika päättynyt 

“Aktia hinnoittelee lainan koron asiakaskohtaisesti. Luoton nimelliskorko vaihtelee 4,50 – 11,50 % välillä.”

Aktia Pankki lyhyesti

Aktia Pankki on suomalainen kivijalkapankki, jolla on pankkikonttoreita Pääkaupunkiseudun lisäksi Turussa, Tampereella, Oulussa ja Vaasassa. Se palvelee monipuolisesti suomalaisia kuluttajia ja yritysasiakkaita. 

Aktian juuret ulottuvat jopa vuoteen 1825 – se onkin vanhin nykyisin Suomessa toimiva talletuspankki. Aktialla on noin 37 000 osakkeenomistajaa ja se on nykyään pörssiyhtiö. Sen suurimpiin omistajiin kuuluu eri ruotsinkielisiä säätiöitä. 

“Aktia tarjoaa säästämisen ja rahoituspalveluiden lisäksi myös vakuutuksia. Se on viime vuosina panostanut paljon varainhoito-liiketoimintaan.” 

Haetko nopeasti vakuudetonta lainaa? Maksu tilille 1-3 arkipäivässä 

Aktian vakuudeton laina on helppo ja nopea hakea. Lisäksi sen voit saada hyvin nopeasti käyttöön. 

 • Aktia maksaa lainan tilille 1-3 arkipäivässä siitä, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen
 • Verkkohakemus minuuteissa lainaa varten 
 • Liitteet voit toimittaa jälkikäteen 

Aktian kautta nostettua vakuudetonta käyttölainaa voit käyttää joustavasti esimerkiksi remonttiin tai moottoripyörän hankintaan. Voit myös käyttää lainaa kalliimpien lainojen poismaksuun. 

aktia asiakaskokemus

Aktia pankista 2,500 – 20,000 lainaa

Voit saada vakuudetonta käyttölainaa aina 20 000 euroon saakka. Lainasumma riippuu sinun omasta tilanteesta ja tuloista. Tässä lainan perustiedot tiivistettynä:

 • Lainat 2 500 – 20 000 euroa ilman vakuuksia 
 • Maksuaika 24 – 120 kuukautta 
 • Tasaerissä lyhennys 
 • Eräpäivä kuun 15. tai viimeinen päivä 

Hinnoittelu vaihtelee seuraavanlaisesti: 

AvausmaksuKorko Tilinhoitomaksu  
60 €4,5 % – 9,5 % + 3kk Euribor3,90 € / kk

Avausmaksu veloitetaan ensimmäisellä laskulla. Avausmaksu ja tilinhoitomaksu ovat kiinteitä palkkiota. Korko vaihtelee asiakaskohtaisesti ja nimelliskorkoon lisätään 3 kuukauden Euribor korko. 

aktia faktat

Lainan hinta ja korko esimerkki

Hinta esimerkkiin otetaan lainatarjous Aktiasta, jossa: 

 • Lainasumma 8 000 euroa 
 • Maksuaika 5 vuotta 
 • Nimellinen korko 8,5% ja Euribor 3kk korko -0,554%
 • Tilinhoitomaksu 3,9 € kuukaudessa
 • Avauspalkkio 60 €
Takaisinmaksettava yhteensä Kulujen osuus Todellinen vuosikorko
10 512,68 €2 512,68 €9,58%

Koska lainan ensimmäisessä kuukausierässä maksetaan avauspalkkio 60 € – on lainan ensimmäinen kuukausierä normaalia suurempi. 

Hae lainaa Aktiasta verkkopankkitunnuksilla

 1. Ilmoita haettava lainasumma ja maksuaika 

 2. Ilmoita tiedot sinusta ja tuloista 

 3. Lähetä hakemus

Saat automaattisen lainapäätöksen. Kun olet tyytyväinen lainapäätökseen ja tarjottuun lainatarjoukseen – voit allekirjoittaa sen sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksilla. 

Aktia pankin asiakaskokemuksia

Aktia pankkiin ollaan tyytyväisiä ja se on onnistunut kasvattamaan asiakasmäärää vuosien saatossa. Moni on tyytyväinen sen monipuolisiin palveluihin ja edulliseen hinnoitteluun. 

Aktia pankki voi monelle hakijalle kuulostaa jäykältä kivijalkapankilta. Kuitenkin monien olettamus on osoittautunut vääräksi. Aktia on määrätietoisesti kehittänyt digipalveluita myös laina-asiakkaille. Se näyttäytyy nopeana ja ketteränä digipankkina, jonka oma verkkopankki auttaa asioinnissa monipuolisesti. 

Vertaile lainat Nordsekin kumppanin avulla

Nordsekin kumppanin avulla selvität, mistä saat lainaa edullisesti. Koska lainat hinnoitellaan asiakaskohtaisesti, saat lainatarjouksen avulla selvitettyä sinulle tarjottavan koron. 

Voit vertailla lainoja aina 60 000 euroon asti. Lainojen maksuaika vaihtelee pankkien välillä ja asiakaskohtaisesti 1 – 15 vuoden välillä. 

Korot vaihtelevat normaalisti 4-20% välillä. Koron lisäksi maksettavaksi tulee tilinhoitomaksu sekä mahdolliset muut palvelumaksut. Kun vertaat lainan todellista vuosikorkoa keskenään – selvität parhaiten kokonaiskustannukset lainassa. 

Lainat kannattaa aina kilpailuttaa, sillä se on paras tapa löytää matalin korko lainaan. Hakeminen ja vertailu on nopeaa ja säästää sinun aikaasi. 

3 syytä miksi kannattaa vertailla lainat

Lainojen vertailu kannattaa aina tehdä säännöllisesti, sillä: 

 1. Saat edullisempia korkotarjouksia kilpailutuksen avulla 
 2. Kilpailuttaminen on maksutonta 
 3. Vertailu on nopeaa ja helppoa 

Kun sinulla on lainatarve, kannattaa lainat aina kilpailuttaa. Markkinoilla on paljon erilaisia tarjoajia vakuudettomissa lainoissa. Jos sinulla on käytössä tai harkinnalla laina, tutustu eri palveluihin ja vertaa lainoja. Suomessa aktiivisesti vakuudetonta lainaa tarjoavat mm. Nämä pankit Aktian lisäksi: 

Lainalaskuri

Lainalaskurista selvität, mikä voisi olla sinulle sopiva lainasumma ja kuukausierä. 

 • Selvitä sinulle sopiva lainasumma
 • Testaa sopivaa kuukausierää 
 • Katso, miten laina-aika vaikuttaa maksueriin 

Kuinka paljon voin saada vakuudetonta lainaa Aktiasta?

Voit saada Aktiasta lainaa 2 500 – 20 000 euroa ilman vakuuksia. 

Mikä on lainan korko?

Lainan korko on asiakaskohtainen. Aktian vakuudettoman lainan korko on 4,5–11,5%. 

Kuka voi hakea lainaa?

Lainaa voit hakea, kun olet vähintään 22-vuotias, sinulla ei ole maksuhäiriömerkintää, kotipaikka on Suomessa ja sinulla on tuloja yli 20 000 euroa (brutto). 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.