Fellow Pankki- vertailussa

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Fellow Finance on vuoden 2022 aikana muuttunut Fellow pankiksi. Muutos Fellow Financesta Fellow pankiksi ei ole pelkkä nimen muutos, vaan kyseessä on uusi liiketoimintamalli. Jatkossa Fellow pankki rahoittaa itse asiakkaita omalla rahalla sen talletuskannan avulla. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

 • Fellow Finance muuttanut nimensä Fellow Pankiksi 
 • Jatkossa rahoitus tapahtuu Fellow Pankin omasta taseesta, ei vertaislainasijoittajilta
 • Isoimmat muutokset ovat sijoittajille, ei laina-asiakkaille 

Aikaisemmin Fellow Finance tunnettiin ensimmäisenä suomalaisena p2p eli vertaislaina yhtiönä. Nykyään Fellow Finance ei ole enää vertaislainayhtiö, vaan se toimii kuten muut talletuspankit. Näin p2p vippien tilalta Fellow Pankki tarjoaa normaaleja pankin kulutusluottoja asiakkaille jatkossa. 

t?a=1100584252&as=1718945692&t=1&tk=1&i=1

Fellow Finance eli Fellow Pankki rahoittaa suomalaisia kuluttajia ja pk-yrityksiä. Laina-asiakkaille muutokset ovat pieniä.

Fellow Pankki rahoitustuotteet 

Fellow Pankki tarjoaa suomalaisille kuluttajille vakuudetonta lainaa sekä yritysasiakkaille erilaisia rahoitustuotteita. 

Vakuudetonta lainaa voidaan tarjota aina 30 000 euroon asti jopa 10 vuoden maksuajalla. Fellow Pankin tarjoama korko on asiakaskohtainen ja siihen vaikuttaa arvioitu asiakkaan luottoriski. 

Lainatuotteiden lisäksi Fellow Pankki tarjoaa säästämiseen tuotteita mm. Määräaikaistalletuksen avulla. Fellow Pankki kerää talletuksia sijoittajilta, jotta se voi rahoittaa niillä laina-asiakkaita. 

Vakuudetonta lainaa 30 000 euroon asti 

Fellow Finance eli Fellow Pankista voit saada lainaa ilman vakuuksia 30 000 euroon asti. Tarjottu lainasumma riippuu maksukyvystäsi ja tulojen määrästä. 

 • Vakuudetonta lainaa 1 000 – 30 000 euroa 
 • Laina-aika 24 kk – 120 kk 
 • Korko alkaen 7% 
 • Luottopäätös heti 

Vakuudetonta lainaa nopealla luottopäätöksellä.

Lyhennysvapaat kuukaudet 

Fellow Pankki tarjoaa laina-asiakkaille mahdollisuutta lyhennysvapaisiin kuukausiin. Voit saada lyhennysvapaata lainaan, kun lainaa on maksettu takaisin joitain kuukausia maksusuunnitelman mukaisesti. 

Lisäksi Fellow Pankki neuvottelee asiakkaan kanssa maksuvapaan lisäksi eräpäivän siirrosta ja maksusuunnitelmien muutoksista, mikäli siihen on tarvetta. 

Muistathan keskustella Fellow Pankin kanssa ennen lainan eräpäivää tarvittavista joustoista, sillä usein pankit eivät myönnä maksuvapaita jo erääntyneisiin laskuihin. 

Näin haet lainaa Fellow Finance pankista

Lainan hakeminen Fellow Pankista eli Fellow Financesta on helppoa ja nopeaa. Voit hakea sitä joko suoraan Fellow Pankin verkkosivuilta tai kilpailuttaa Fellow Pankin lainat vertailusivustolta.

 1. Hae lainatarjous lähettämällä lainatarjous

 2. Vertaile tarjouksia

 3. Hyväksy edullisin laina

 4. Allekirjoita sähköisesti

 5. Rahat tilille käyttöön 1-2 arkipäivän kuluessa

Asiakaspalvelu Fellow Pankin keskiössä 

Fellow Pankki korostaa asiakaspalvelun tärkeyttä asiakkailleen. Se näkyy käytännössä siten, että Fellow Pankki tarjoaa helppoja digitaalisia kommunikaatio kanavia ja asiointia sekä asiakaspalvelua arkisin klo 8-20 ja lauantaisin klo 10-18. 

 • Pyrkii erottautumaan kilpailija pankeista aktiivisella asiakaspalvelulla 
 • Asiakaspalvelu arkisin klo 8-20 auki 
 • Asiointi puhelimitse ja nettiviestien kautta 
t?a=1100584379&as=1718945692&t=1&tk=1&i=1

Fellow Pankki tärkeimmät tiedot 

Fellow Pankki on suomalainen pankki, joka aikaisemmin tunnettiin Fellow Finance vertaislainayhtiönä. Se on suomalaisten omistama talletuspankki, jonka talletuskanta (05/2022) on noin 220 miljoonaa euroa. 

Fellow Pankki syntyi, kun Fellow Finance ja Evli varainhoitoyhtiön pankkiliiketoiminta yhdistyivät. Fellow Pankki Oyj on listattu Helsingin Nasdaq pörssin päälistalla ja sen toimiluvan on myöntänyt Finanssivalvonta. 

 • Suomalainen talletuspankki, joka aikaisemmin tunnettiin vertaislainoista
 • Talletuskanta yli 200 miljoonaa euroa (05/2022)
 • Päätuotteina lainatuotteet kuluttajille ja pk-yrityksille 
 • Helsingin pörssissä oleva yhtiö 
 • Suomalaiset omistajat 

Onko Fellow Finance ja Fellow Pankki sama asia?

Kyllä on. Fellow Finance muutti nimensä vuonna 2022 Fellow Pankiksi. Muutoksen yhteydessä Fellow Pankki on muuttunut pankiksi ja se tarjoaa kuluttajille ja pk-yrityksille eri lainatuotteita. 

Tarjoaako Fellow pankki samoja lainatuotteita kuin Fellow Finance?

Kyllä tarjoaa. Fellow Pankki tarjoaa samoja lainatuotteita kuin Fellow Finance. Isoimmat muutokset nimen lisäksi ovat sijoittajille ja Fellow Pankin liiketoiminta mallissa. Isoja muutoksia laina-asiakkaille ei ole tässä vaiheessa. 

Kuinka paljon voin saada lainaa Fellow Pankista?

Fellow pankki myöntää vakuudetonta lainaa 1 000 – 30 000 euroa. Lainasumma riippuu tulojen määrästä ja pankin arviosta sinun maksukyvystä lainalle. 

Voinko saada Fellow Pankista lainaan maksuvapaata?

Kyllä voit saada. Maksuvapaata tai lyhennysvapaita kuukausia voidaan myöntää Fellow Pankin vakuudettomissa lainoissa. Muista pyytää joustovapaita ennen lainan eräpäivää. Usein pankit eivät voi tarjota joustoa jo erääntyneisiin laskuihin.

t?a=1100584360&as=1718945692&t=1&tk=1&i=1

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.