Vertaa venelainat netissä nyt 

Janne Häkkinen

Pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat vakuudetonta venelainaa 1 000 – 60 000 euroa. Maksuaika vaihtelee 1–15 vuoden välillä. Vakuudeton venelaina on normaali vakuudeton kulutusluotto, joka nostetaan veneen ostamiseen. 

Venelainaa ilman vakuuksia haetaan normaalisti 7 000–30 000 euron lainasummille. Tarjottuun rahoituksen määrään vaikuttaa hakijan tulot ja maksukyky. 

 • Voit saada vakuudetonta venelainaa aina 60 000 euroon asti 
 • Maksuaika normaalisti 5–10 vuotta 
 • Rahat käytössä päivissä 

Nopeimmillaan voit saada venelainan käyttöön jo päivissä hakemuksesta. Laina voidaan maksaa tilille jopa samana arkipäivänä, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Venelaina edullisesti 

Vakuudeton venelaina on hyvin joustava rahoitusmuoto. Se voi olla myös edullisempi kuin tarjottu vakuudellinen venelaina. Hintojen vertailu on hyvin helppoa, sillä lainojen ehdot ovat hyvin vertailukelpoisia keskenään. 

Vakuudettoman lainan korko vaihtelee 4–20 % välillä. Usein korkotaso alle 15 %, sillä venelainaa nostetaan yli 10 000 euroa. Suurempiin lainasummiin on helpompi saada alhainen korkotaso. 

Vakuudeton venelainan korko vaihtelee sekä hakijan riskitason mukaan että pankista ja lainasummasta riippuen. Isompaan venerahoitukseen on mahdollista saada lainan korko jopa alle 10 %. 

Sitä isompi nostettu rahoitussumma on, sitä alhaisemman koron voit saada venelainalle. Venelainoihin on mahdollista saada alle 10% korko, sillä usein nostettava rahoitusmäärä on yli 8 000 euroa.

Venelainan korko 

Venelainan hintaan vaikuttaa korko eli nimelliskorko sekä muut kustannukset. Koron lisäksi lainasta peritään kuukausittain maksettava tilinhoitomaksu. Lisäksi lainasta voidaan periä avausmaksu ja muita kuluja. 

Aina alhaisin korko ei tarkoita edullisinta venelainaa. Suosittelemme kiinnittämään lainojen hintaa vertailtaessa huomion todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko laskee nimelliskoron lisäksi kaikki lainaan liittyvät kustannukset. 

Todellinen vuosikorko kertoo, mikä on lainan kokonaiskustannus vuositasolla. Jos esimerkiksi 10 000 venelainassa maksat korkoa 1000 € vuodessa ja muut kustannukset (avauspalkkio + tilinhoitomaksu + muut kulut) ovat 500 € vuodessa – maksat kulua yhteensä 1 500 € vuodessa. Mikäli lainasumma olisi koko vuoden ajalta 10 000 euroa – olisi lainan nimelliskorko 10 % ja todellinen vuosikorko 15 %

Joustava venelaina pitkällä maksuajalla 

Vakuudeton venelaina on hyvin joustava rahoitusmuoto. Voit hakea lainaan 1–15 vuoden maksuajan, joten se sopii sekä lyhyeeseen että pidempään rahoitustarpeeseen. 

Vakuudetonta venelainaa voi aina lyhentää sovittua maksuaikataulua nopeammin. Jos esimerkiksi olet sopinut pankin kanssa 10 vuoden maksuohjelmasta – voit hyvin maksaa lainaa takaisin vaikka 4 vuoden maksuajalla tai kokonaan lainan pois. 

 • Valitse sinulle sopiva maksuaika 1–15 vuoden väliltä 
 • Voit aina maksaa maksuaikataulua nopeammin lainaa takaisin 
 • Lainan voi maksaa aina etuajassa myös kokonaan takaisin 

Valitsemalla sopivan laina-ajan valitset myös sinulle sopivan kuukausierän. Pidempi maksuaika mahdollistaa alhaisen kuukausierän. 

Venerahoitus nopeasti käytössä 

Yksi vakuudettoman venerahoituksen suurimmista hyödyistä on nopeus. Koska sinun ei tarvitse selvitellä vakuusasioita pankin kanssa – saat nopeasti luottopäätöksen ja rahat tilille. 

Yleensä saat alustavan rahoituspäätöksen venelainaan heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Koska pankit ja rahoitusyhiöt tekevät automaattisen alustavan lainapäätöksen – selvität nopeasti sinulle tarjottavan rahoituksen. 

 • Alustava rahoituspäätös heti hakemuksen jälkeen 
 • Lopullinen lainapäätös vaatii vielä liitetietojen läpikäynnin 
 • Rahat käytössä 1–2 arkipäivässä lainasopimuksen allekirjoituksesta

Vietä unelmien kesä joustavalla venelainalla 

Vietä unelmien kesä Suomen luonnossa uudella veneellä. Veneilyn suosio on lisääntynyt kasvaneen kotimatkailun myötä. Lisäksi yhä useammalla Suomalaisella on mökkipaikka veden äärellä, jolloin vene on suosittu lisävaruste mökkeilyyn. 

Erityisesti keväisin moni pohtii veneen hankintaa. Veneen hankinnan tutkailu ja tarjouspyynnöt on mukavampi lähettää, kun rahoitus on jo tiedossa. Voit aloittaa veneprojektin hakemalla vakuudetonta lainaa pankista ja rahoitusyhtiöstä, sillä lainatarjoukset ovat usein voimassa jopa 4 viikkoa.  

Käytä rahoitus joko veneen ostamiseen tai myös lisävarusteiden hankintaan. Vakuudeton laina on joustavin rahoitusmuoto, jossa sinä voit itse päättää sen käyttötavan. Kun nostat vakuudettomana venelainan, voit helpommin ostaa veneen myös yksityiseltä myyjältä ja käytettynä. 

Vakuudettoman venelainan hyödyt

Vakuudetonta venelainaa nostetaan helppouden, nopeuden ja myös edullisen koron vuoksi. Tässä hyviä syitä ottaa veneen hankintaan rahoitus pankista ilman vakuuksia: 

 • Helppous – vakuudeton venelaina on hyvin yksinkertainen lainatuote, jota maksetaan takaisin tasaerissä valitulla maksuajalla 
 • Nopeus – nopea laina käytössä jo päivissä 
 • Joustavuus – voit itse päättää maksuajan 1–15 vuoden välillä ja saada lainaan lyhennysvapaita kuukausia 
 • Neuvottele alhaisempi hinta veneelle- vakuudeton laina mahdollistaa veneen hankinnan käteisrahalla, jolloin voit neuvotella paremmin hintaa alas ostohetkellä 
 • Edullisuus – voit saada hyvin edullisesti venelainaa jopa 4 % vuosikorolla 
 • Ennenaikainen takaisinmaksu – mahdollista maksaa takaisin milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta tai pyyntöä

Vinkit venerahoituksen hakemiseen  

Paras korko venelainaan löytyy kilpailuttamalla ja vertailemalla lainoja. Koska lainojen hinnoissa on isoja eroja, voit säästää jopa tuhansia euroja vertailun avulla. Tässä kolme tärppiä, kun pohdit venelainan hakemista: 

 1. Älä tuijota pelkkää nimelliskorkoa, vaan vertaa todellista vuosikorkoa keskenään 
 2. Nosta laina vasta, kun sinulla on tiedossa ostettava vene 
 3. Vertaa vakuudellisen ja vakuudettoman lainan hintaeroa 
 4. Vakuudettoman venelainan isoimmat erot liittyvät kuluihin – keskity vertailussa siihen 
 5. Voit aina maksaa etuajassa takaisin lainan – älä siis ole huolissaan, vaikka nostaisit pitkän maksuajan lainalle 
 6. Suhteuta kuukausierä omiin tuloihin sopivaksi – näin nautit enemmän myös veneen tuomasta vapaudesta 
 7. Voit hyödyntää vakuudetonta lainaa sekä uuteen että käytettyyn veneeseen 

Vene laina laskuri 

Voit arvioida vene lainaan laskurin avulla sinulle sopivan vene lainan määrää. Arvioi laskurin perusteella:

 • Sopiva ostohinta veneelle 
 • Talouteen sopiva kuukausierä 
 • Maksuaika 
 • Lainasumma 
Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Näin paljon voit saada venelainaa

Venelainaa voit saada 1 000–60 000 euroa riippuen siitä, mikä on pankin tekemä arvioi sinun lainan takaisinmaksukyvystä. Nämä asiat vaikuttavat arvioituun maksukykyyn: 

 • Ansiotulojen määrä 
 • Muiden velkojen määrä 
 • Työsuhteen kesto 
 • Työsuhteen pituus 
 • Aikaisempi maksukäytös
 • Osoitetiedot ja muut rekisteritiedot 

Isommat tulot mahdollistavat isomman lainan nostamisen. Usein isompaan lainaan voidaan myös tarjota pidempi maksuaika. 

Näin haet venelainaa

Voit saada lainapäätöksen venerahoitusta varten heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Näin varmistat, että saat päätöksen nopeasti:

Täytä rahoitushakemus

huolellisesti

Toimita tarvittavat liitteet

(palkkakuitti tai eläketodistus) lopullista lainapäätöstä varten

Anna tilinumero portaalissa

maksua varten

Allekirjoita verkkopankkitunnuksilla

kun olet löytänyt halvimman lainan

Nosta venerahoitus käyttöön tänään

Venelaina voidaan maksaa tilille jo samana päivänä, kun olet allekirjoittanut sopimuksen verkkopankkitunnuksilla. 

Riippuen pankista ja rahoitusyhtiöstä, kuinka nopeasti lainan maksu voidaan tehdä. Nopeimmillaan se maksetaan heti sopimuksen jälkeen tilille, kuitenkin viimeistään aina kahden arkipäivänä kuluessa. Osa rahoitusyhtiöstä voi maksaa tilille rahat myös viikonloppuisin tai iltaisin. 

Suurin osa pankeista maksaa lainan tilille seuraavana arkipäivänä. Rahoitustarjouksessa on mainittu, kuinka nopeasti maksu tilille tapahtuu. Voit nopeuttaa tilille maksua antamalla tarvittavat liitetiedot ja tilinumeron rahoitusyhtiölle valmiiksi. 

Lainaa veneeseen Nordsekin avulla 

Voit säästää Nordsekin avulla lainanhoitokustannuksia. Kilpailuttamisen avulla säästät kuluissa, sillä kilpailutilanteesta johtuen pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat paremmilla ehdoilla lainaa. Lisäksi kilpailuttamalla varmistat, että saat mahdollisimman monelta tarjouksen. 

Koska lainojen hinnoissa on suuriakin eroja, vertailu kannattaa aina tehdä. Normaalisti lainojen korot vaihtelevat 4–20% välillä. Koska laina hinnoitellaan asiakaskohtaisesti, voi hinnoissa olla todella suuria eroja. 

Sitä suurempi lainasumma on kyseessä, sen tärkeämpää on kilpailuttaminen. Vene lainat ovat normaalisti 10 000–60 000 euron välillä. Tällöin voit säästää jopa tuhansia euroja valitsemalla edullisemman lainan veneen hankintaa varten. 

Myös valittu takaisinmaksuaika vaikuttaa korkokustannuksiin. Sitä pidempi laina on kyseessä, sitä enemmän maksat lainasta kustannuksia. Pidemmissä lainoissa on erityisen tärkeää kilpailutus, jolloin varmasti löydät parhaan koron lainan käyttöösi. 

Hae jo tänään venelainaa

Vakuudeton venelaina kannattaa hakea jo tänään, jos:

 1. Sinulla on tiedossa vene, johon tarvitset rahoitusta
 2. Pohdit rahoitusvaihtoehtoja ja haluat tietää tarkemmin rahoitusmahdollisuuksista
 3. Sinulla on tarvetta veneen lisäominaisuuksia varten, johon tarvitset lainaa 
 4. Olet mahdollisesti ostamassa venettä, johon tarvitset lainaa 

Voit vertailla lainatarjouksia keskenään. Koska tarjoukset ovat voimassa 2–4 viikkoa, sinulla ei ole mikään kiire lopulliseen päätökseen. Et myös sitoudu mihinkään lainaa hakiessa – voit hyvin jättää lainan nostamatta, mikäli et tarvitse tai halua nostaa lainaa tarjotuilla ehdoilla. 

Venerahoitusta sekä uuteen että käytettyyn veneeseen 

Voit hakea rahoitusta sekä uuteen että käytettyyn veneeseen. Päätä itse, haluatko ostaa uuden vai käytetyn veneen – vakuudettoman venerahoituksen avulla sinä voit itse päättää joustavasti ostettavan kohteen. 

Vakuudeton venerahoitus sopii hyvin myös käytetyn veneen hankintaan. Usein löydät parhaan hintalaatusuhteen ottamalla jo käytetyn veneen. Kun pohdit käytetyn ja uuden veneen hankinnan välillä, ota huomioon ainakin seuraavat asiat:

 • Veneen hinta käytettynä – onko säästetty määrä riittävä? 
 • Vuosimallien erot – onko ominaisuuksissa merkittäviä eroja eri vuosimallien välillä 
 • Ekologisuus ja energiansäästö – onko uudessa veneessä selkeästi parempi tehokkuus energiankulutuksessa? 
 • Huoltaminen – tuoko käytetyn veneen huoltaminen lisäkustannuksia vrs. veneen hankinta 
 • Takuut – onko käytetyssä veneessä jo takuuaika mennyt umpeen?

Esimerkki venelainan korosta 

Venelainojen koroissa on suuria eroja. Normaalisti venelainaa nostetaan 5 000–30 000 euroa ja valittu laina-aika on 5–10 vuotta. Tässä esimerkki, mitä venelaina voisi maksaa ilman vakuuksia: 

Venelainan suuruusKorko
5 000 €10–20%
10 000 €8–18%
20 000 €6–14%
30 000 €5–10%

Tarjottuun venelainan korkoon vaikuttaa arvioitu riskitaso, lainasumma ja maksuaika. Tyypillisesti isompiin lainasummiin ja pidempiin maksuaikoihin on helpompi saada alhainen korkotaso. 

Venelainaa vakuudettomana vai vakuudellisena?

Venelainaa nostetaan vakuudettomana ja vakuudellisena. Vaikka vakuudellinen laina voi olla edullisempaa, ei se aina ole. Siksi lainatarjouksia kannattaa aina vertailla keskenään ennen päätöstä. 

Tässä vakuudettoman venelainan edut: 

 • Veneen omistus ostohetkestä alkaen sinulla 
 • Joustava 
 • Ei vakuusneuvotteluita 
 • Neuvottele alhaisempi ostohinta veneelle käteisrahan ansiosta 
 • Nopea rahoituspäätös 
 • Voit maksaa milloin vain ennenaikaisesti takaisin 
 • Helppo vertailla kustannuksia 
 • Mahdollisuus jopa 4 % korkoon 
 • Osta uusi tai käytetty vene myös yksityiseltä omistajalta 

Vakuudellisen venelainan hyödyt ovat: 

 • Voi olla edullisempi kuin vakuudeton 
 • Hyvä vaihtoehto, kun sinulla on paljon vapaana olevaa vakuusmassaa pankille tarjottavaksi 

Lähtökohtaisesti vakuudellista lainaa kannattaa ottaa silloin, kun sinulla on antaa pankille riittäviä vakuuksia. Moni hyödyntää vakuudetonta lainaa joustavuuden, nopeuden ja helppouden takia. 

Tarjoaako vakuudetonta venelainaa pankit ja rahoitusyhtiöt?

Kyllä, vakuudetonta venelainaa tarjoavat sekä pankit että rahoitusyhtiöt 1 000 – 60 000 euron lainasummille. Voit saada maksuaikaa lainalle 1–15 vuotta riippuen tarjotusta lainasummasta. 

Mikä on vakuudettoman venelainan korko? 

Venelainan korko vaihtelee 4–20% välillä. Usein venelainan korko on alle 15 %, sillä nostettu lainasumma on yli 7 000 euroa. Isompiin lainasummiin on helpompi saada matala korkotaso. 

Kuinka paljon voin saada venelainaa ilman vakuuksia?

Voit saada maksimissaan vakuudetonta venelainaa pankista 60 000 euroa. Tarjottuun rahoitusmäärään vaikuttavat omat tulot. Sitä isompi tulojen määrä on, sitä isomman lainan voit saada pankista. 

Kenelle vakuudetonta venelainaa voidaan tarjota? 

Vakuudetonta venelainaa voidaan tarjota, kun: 

– Olet yli 20-vuotias 
– Ei maksuhäiriömerkintöjä 
– Säännölliset tulot 
– Kotipaikka Suomessa

Mitä tietoja rahoituspäätökseen tarvitaan? 

Rahoituspäätöstä varten tarvitaan perustiedot hakijasta, tulotiedot ja yleisiä tietoja muista lainoista ja menoeristä. Voit lähettää lainatarjouspyynnön ilman liitteitä. Usein pankki haluaa vielä nähdä todisteen palkkatuloista, jolloin lopullinen lainapäätös voidaan antaa.

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.