Rahoitusyhtiöt Suomessa – rahoitusyhtiö vertailu 2024 

Suomessa toimii yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä, jotka tarjoavat lainaa suomalaisille asiakkaille. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä eri vaihtoehtoja suomalaisille on rahoitusyhtiöiden ja pankkien valintaan. Lisäksi käymme läpi eri pankit ja rahoitusyhtiöt, jotka tarjoavat lainaa Suomessa. 

Lisäksi tarjoamme linkit suoraan kattavaan rahoitusyhtiöt vertailuun 2024. Listalla on mukana suosituimmat pankit ja rahoitusyhtiöt, josta pääset lukemaan mm. millä ehdoilla eri rahoitusyhtiöt tarjoavat sinulle lainaa ja paljonko voit hakea lainaa. 

Lue artikkelimme rahoitusyhtiöistä Suomessa ja opi seuraavat asiat: 

 • Mikä on rahoitusyhtiön ja pankin ero? 
 • Mitkä rahoitusyhtiöt ja pankit toimivat Suomessa
 • Minkälaista lainaa rahoitusyhtiöt tarjoavat suomalaisille 
 • Mitkä ovat suomalaiset rahoitusyhtiöt ja pankit?
 • Mitkä ovat ulkomaiset pankit ja rahoitusyhtiöt, jotka tarjoavat lainaa Suomessa?
 • Finanssivalvonta valvoo rahoitusyhtiöitä ja pankkeja Suomessa 
 • Näin valitset parhaan rahoitusyhtiön 

“Löydä itsellesi paras rahoitusyhtiö vertailemalla. Kuluttajalla on paljon vaihtoehtoja vakuudettomissa lainoissa.”

Vertaa avullamme pankit ja rahoitusyhtiöt hetkessä! 

 • Maksuton lainapalvelu – hakeminen ei sido mihinkään 
 • Hakemus minuuteissa, tarjoukset hetkessä – rahat tilille jopa samana päivänä 
 • Vakuudetonta lainaa 1000 – 60 000 euroa, korko alk. 4% 

Nordsek lainavertailu mediassa 

2kRVeqXMr 0UDlfXnSTx1IvxG mv zVUxzRHVRRnDP83S4p24hpfWPxVyg2UFeDaQXZ4MLu9n5xfv2 V 6TkJvkFS0HrVViBdJfwi bi1Hc1qOZ1Zd2Lp2OhPMN4hVqk0oEzyuaHbQAZzsFGZmGnp Y

Mikä on rahoitusyhtiö?

TyDUqhio2lYzaOXNEA3 ZGwshD7xHw7LhhcxMBjQPUPjiVn eAxiVuh62igloszKysIaEd8w9HecPnubcuAcJ yeqQ4RKwpVwlmQWmG9bPdnszEsyfC3LNHzPy0g6EAZgohuCmkOAOh0gvSoUd7yeHk

Kuvassa: Mikä on rahoitusyhtiö? Luotonantaja, jolla ei ole pankkitoimilupaa. Rahoitusyhtiöt ovat erikoistuneet nopeisiin ja pieniin lainoihin netissä. 

Rahoitusyhtiö tarjoaa pientä nettilainaa ilman vakuuksia. Rahoitusyhtiöt ovat luotonantajia, jolla ei ole pankkitoimilupaa. Niitä valvoo kuitenkin Suomessa Finanssivalvonta, kuten pankkeja. 

Mikä on pankki? 

Pankki on toimiluvanvaraista toimintaa, jossa pankki voi hakea yleisöltä rahoitusta talletusten avulla. Esimerkiksi määräaikaistalletukset ja käyttötilit ovat tapa, jolla pankit voivat rahoittaa omaa luotonantoa. 

Suomessa toimii kymmeniä pankkeja, josta osa on keskittynyt enemmän asuntolainoihin, toiset kulutusluottoihin. Moni Suomessa toimiva pankki on ulkomaalainen, jolla on tytäryhtiö Suomessa. Kaikkia Suomessa toimivia pankkeja valvoo Finanssivalvonta, joten voit turvallisin mielin ottaa lainaa myös ulkomaisesta pankista. 

Nämä rahoitusyhtiöt ja pankit ovat mukana lainavertailussamme

cw1KsOJpSTKhfYi5DcqbdDTLCnZkZ EtifzjBVATGnD6YvPQLWVj0UlvTbSWe4e 4uzYFypD1IuFLgaF6zn9brSP qlXvyefKHOxxZJYhusIA93PJd0SfeO7hHE WBtIKNqphva ZbhTPFefMYH9ZCk

Miten rahoitusyhtiö eroaa pankista? 

Rahoitusyhtiö eroaa pankista kahdella tavalla:

 1.  Rahoitusyhtiöllä ei ole pankkitoimilupaa, toisin kuin pankille. Tämä tarkoittaa sitä, ettei rahoitusyhtiö voi hankkia rahoitusta talletuksilla, kuten pankit. Usein rahoitusyhtiöt hakevat rahoitusta yksityisiltä ja institutionaalisista sijoittajista, mutta ne joutuvat maksamaan rahoituksesta suurempaa korkoa kuin pankit. 
 1. Hinta. Rahoitusyhtiöt tarjoavat kalliimpaa lainaa kuin pankit. Tämä tarkoittaa sitä, että yleensä halvin laina löytyy pankista! Miksi rahoitusyhtiön laina on kalliimpaa? Siksi, koska se ei saa rahoitusta pankkitalletuksista kuten pankit. Talletukset ovat halvempaa rahoitusta, jonka takia pankit voivat paremmin tarjota edullisempaa lainaa kuluttajille ja yrityksille. 

Yhteeveto: Rahoitusyhtiö hakee rahoituksen sijoittajilta, kuten instituutioista ja yksityishenkilöiltä. Pankit hakevat (pääosan) rahoituksesta talletuksista, jota se lainaa eteenpäin. 

Suomessa toimivat rahoitusyhtiöt ja pankit 

Mitkä rahoitusyhtiöt ja pankit toimivat Suomessa? Rajasimme listaan kaikki rahoitusyhtiöt ja pankit, jotka tarjoavat tällä hetkellä aktiivisesti vakuudetonta lainaa suomalaisille. 

Rahoitusyhtiö tai pankki LainasummaKorko alk
Svea 2 000 – 50 00 €6,99 %
Resurs Bank1 000 – 50 000 €6,95 %
Bank Norwegian 1 000 – 60 000 €4,99 %
Komplett Bank1 000 – 50 000 €6,99 %
Osuuspankki2 000 – 15 000 €7,95 %
Nordea2 000 – 10 000 €2,90 %
Danske Bank1 000 – 30 000 €Ei ilmoitettu
Ferratum Bank2 000 – 30 000 €8,50 %
Fellow Pankki1 000 – 30 000 €7,00 %
TF Bank 2 000 – 40 000 €6,99 %
Nordax 1 000 – 60 000 €4,90 %
Aktia 2 500 – 20 000€4,50 %
Saldo1 000 – 10 000 €13,90 %
Bondora 500 – 10 000 €14,90 %
POP Pankki 2 000 – 20 000 €6,90 %
Avida Finans2 000 – 50 000 €6,95 %
Balanzia3 000 – 50 000 €6,95 %
Big Bank1 000 – 50 000 €5,90 %
Bra Bank eli Lea Bank1 000 – 50 000 €7,43 %

Vertaa tästä eri rahoitusyhtiöitä ja pankkeja 

Lainasumma
Laina aika
Olemme löytäneet osumaa sinulle.
Olemme löytäneet yhden osuman sinulle.
Ei osumia. Etsi uudelleen.
Lisää tuloksia

Mitkä ovat suomalaisia rahoitusyhtiöitä? 

Nämä pankit ja rahoitusyhtiöt ovat kotimaisia. Olemme laskeneet suomalaisiksi ne, joiden pääkonttori on Suomessa tai ne ovat suomalaisten omistamia. Monella pankilla on tytäryhtiö Suomessa, vaikka ne ovat oikeasti ulkomaisten omistuksessa ja pääkonttori ulkomailla. 

Lista suomalaisista rahoitusyhtiöstä ja pankeista, jotka tarjoavat vakuudetonta lainaa Suomessa: 

Tämän lisäksi Suomessa on useita pieniä rahoitusyhtiötä ja pankkeja, jotka tarjoavat lainaa. Esimerkiksi eri Säästöpankit ovat teknisesti omia pankkeja ja ne tarjoavat lainaa omilla asiakkaille eri puolilla Suomea. Yksinkertaisuuden vuoksi listasimme mukaan tunnetuimmat pankki brändit ja rahoitusyhtiöt. 

Mitkä ulkomaalaiset rahoitusyhtiöt tarjoavat lainaa Suomessa? 

Suomessa toimii aktiivisesti kymmeniä ulkomaisia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä, jotka tarjoavat lainaa Suomessa. Tässä listamme ulkomaiset pankit ja rahoitusyhtiöt.

Suomessa pankkeja ja rahoitusyhtiöitä valvoo Finanssivalvonta

V3yrahATfUmUxPBmfFvO6oPZ0Q7yCpd 0msWmgJ2SgvpoHQcjhjvlYk9wFgBoe4XE5IrqHrx3wkJCKzgavAR4pwWtRF11PMDngKNXLtcOSmGTttDqz6B QWeuh 3SMtWIJgA3uwEYU

Kuvassa: Finanssivalvonnan sivu, joka valvoo Suomessa pankkeja ja rahoitusyhtiöitä. 

Suomessa toimivia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä valvoo Finanssivalvonta. Finanssivalvonta siis valvoo myös ulkomaisia pankkeja, jotka tarjoavat suomalaisille lainaa. 

Voit hakea avullamme lainaa rahoitusyhtiöistä ja pankeista, jotka ovat kaikki Finanssivalvonnan alaisia. Tiesitkö, että myös ulkomaiset pankit Suomessa tarjoavat asiakaspalvelua suomen kielellä? Ne myös noudattavat aina Suomen lakia ja korkokattoa luotonmyönnössä. Tästä syystä voit hyvin nostaa vakuudettoman lainan myös ulkomaisesta pankista, jos saat sieltä paremman korko tarjouksen. 

Suomessa on aktiivisia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä yli 50 kappaletta, josta suurin osa tarjoaa vakuudetonta lainaa suomalaisille kuluttajille. 

Paras pankki ja rahoitusyhtiö selviää hinnan perusteella 

Kokemuksemme mukaan kaikki pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat nopeaa ja joustavaa lainaa tänä päivänä. Kuinka siis erotan parhaan rahoitusyhtiön minulle? Helposti, nimittäin hinnan perusteella. 

Valitse laina, jossa on alhaisin kokonaiskustannus. Tällöin saat varmasti kaikkein edullisimman lainan käyttöön! Miten selvitän sen? Kilpailuttamalla luotonantajat ja valitsemalla lainan, jossa on matalin todellinen vuosikorko. 

Matalin todellinen vuosikorko paljastaa siis aina halvimman pankin ja rahoitusyhtiön. Halvin korko lainalle varmistaa, että sinulla on markkinoiden tehokkain laina käytössäsi. Muista kuitenkin kilpailuttaa lainaa säännöllisesti vähintään 2 kertaa vuodessa – sillä pankit kilpailevat lainan hinnasta koko ajan. Kilpailuttamalla pankit varmistat, että sinulla on käytössä juuri nyt edullisin korkotarjous. 

Parhaat pankit ja rahoitusyhtiöt – saatat olla kiinnostunut näistä

Paras pankki isompaan kulutusluottoon – Nordax 

Nordax on ruotsalainen pankki, joka tarjoaa hyvin kilpailukykyistä lainaa Suomessa. Nordaxin kilpailuetuna on suuremmat lainasummat kuin kotimaisten pankkien tarjoamat lainat. Lisäksi sen korko on usein hyvin kilpailukykyinen myös kivijalka pankkien korkoon nähden. 

Lue lisää: meidän arvio Nordaxista 

Paras pankki kulutusluoton ja luottokortin yhdistämiseen – Bank Norwegian 

Bank Norwegian tunnetaan Suomessa kulutusluotoista – ja nykyään myös luottokortista. Suosittelemme vertaamaan pankin tarjontaa suomalaisten ja ruotsalaisten tarjousten rinnalla, sillä Bank Norwegian on yksi eniten Pohjoismaissa kasvaneista pankeista sen hyvän tarjonnan vuoksi. 

Lue lisää: meidän arvio Bank Norwegianista 

Paras kotimainen rahoitusyhtiö pikalainaan – Saldo 

Saldo on hyvä rahoitusyhtiö pienempiin lainoihin. Saldo on erikoistunut pikalainoihin, kun kuluttaja etsii nopeaa nettilainaa käyttöön jopa samana päivänä. Saldon laina on hyvä kilpailuttaa avullamme myös pankkien rinnalla. 

Lue lisää: meidän arvio Saldosta 

Usein kysyttyä rahoitusyhtiöistä 

Mikä ero pankilla ja rahoitusyhtiöllä on?

Pankki saa rahoituksen talletuksista, rahoitusyhtiö sijoittajilta. Pankin tarjoama laina on edullisempaa, sillä pankki saa rahoitusta edullisemmalla hinnalla. Pankit tarjoavat vakuudettoman lainan lisäksi myös isompia lainoja, kuten asuntolainaa ja vakuudellista kulutusluottoa. Rahoitusyhtiöt tarjoavat pientä ja vakuudetonta lainaa netissä. Rahoitusyhtiö kilpailee pankin kanssa nopeudella, mutta hinnassa se ei yleensä pysty kilpailemaan pankin kanssa. 

Kannattaako laina nostaa rahoitusyhtiöstä vai pankista?

Yleensä laina kannattaa nostaa pankista, sillä pankit tarjoavat edullisempaa lainaa. Suosittelemme kuitenkin tarkistamaan samalla kertaa sekä pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoukset avullamme kilpailuttamalla jopa yli 20 luotonantajaa. Näin selvität, mistä saat halvimman rahoituksen käyttöön. 

Mikä on rahoitusyhtiön tarjoaman lainan korko?

Rahoitusyhtiöt tarjoavat lainaa alkaen 10% korolla, pankit taas vakuudettomaan lainaan alkaen 4% korolla. Rahoitusyhtiöiden korko on laskenut vuonna 2024 korkokaton myötä 15% tasolle, joten tänä vuonna myös rahoitusyhtiöiden hinnat voivat kilpailla pankkien tarjoamien kulutusluottojen kanssa. 

Janne Häkkinen

Päivitetty: 2024-05-07

Janne on rahoitukseen ja markkinointiin erikoistunut KTK, joka on jo pidemmän aikaa vastannut Nordsekin lainapalvelun asiantuntevan sisällön tuottamisesta lukijoillemme. Jannen kirjoitusten taustalla on halu auttaa kuluttajia taloudenhallinnassa sekä antamaan vinkkejä siihen, kuinka kuka tahansa voi löytää hyviä rahoitustuotteita vertailun avulla.