Bank Norwegian – vertailussa

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Bank Norwegian on tunnettu pankki Suomessa ja muissa pohjoismaissa. Se rantautui Suomen markkinoille vuonna 2015 ryminällä.  Bank Norwegian on nimestä arvaten norjalainen pankki, jolla on yli 1,5 miljoonaa asiakasta pohjoismaissa. 

Bank Norwegian tarjoaa Suomessa sekä kulutusluottoja että luottokorttia. Kulutusluottojen luottoraja on 60 000 euroa ja maksimi korko 14,99%. 

Luottokorttien luottoraja on korkeintaan 10 000 euroa ja niiden korko on maksimisssan 19,99 %. 

Bank Norwegian toi Suomen markkinoille aikoinaan pikavipin tilalle edullisemmat nettilainat – pankin tarjoamana. Markkinoille tulon jälkeen Suomen markkinoille on rantautunut moni muukin nettipankki tarjoamaan kuluttajille edullista vakuudetonta lainaa. 

Kulutusluotto 1 000 – 60 000 € 

Voit hakea Bank Norwegianista lainaa 1 000 – 60 000 euroa. Voit saada lainaa pitkällä maksuajalla – takaisinmaksuaika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. 

 • Lainaa 1 000 – 60 000 euroa 
 • Vuosikorko lainoissa 4,99 % – 14,99 %
 • Takaisinmaksuaika 1 – 15 vuotta 
 • Ei vakuuksia  

Bank Norwegian lainassa pelkkä henkilötakaus riittää. Lainaa voi käyttää joustavasti itse valittuun käyttötarkoitukseen – yhdistä lainat tai nosta uutta lainaa pankista. 

Voit saada lainaa Bank Norwegianilta, kun: 

 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä 
 • Olet ollut Suomen väestötietorekisterissä viimeiset 36 kuukautta
 • Ikää yli 23 vuotta 

“Toisin kuin monilla muilla pankeilla, Bank Norwegianilla ei ole tiettyä minimi tulorajaa, joka vaaditaan lainan saantiin.” 

Mitä rahoitustuotteita Bank Norwegian tarjoaa?

Bank Norwegianin rahoitustuotteet koostuvat kahdesta lainatuotteesta: 

 1. Vakuudeton kulutusluotto 
 2. Luottokortti 

Vakuudeton kulutusluotto on vakuudeton laina 1 000 – 60 000 eurolle. Lainan suuruuteen vaikuttaa paljon säännöllisten tulojen määrä. 

Bank Norwegianin luottokortti on Visa maksukortti, johon voit saada luottorajan jopa 10 000 eurolle asti. Saat bonuksia kortin käytöstä ja se soveltuu hyvin sekä matkustavalle että kotimaassa korttia käyttävälle kuluttajalle. 

Kulutusluotto Luottokortti
Luottoraja 60 000 € asti 10 000 € asti 
Korko 4,99 % – 14,99 %Max 19,99 %
Ikäraja 23 vuotta23 vuotta

Lisäksi Bank Norwegian tarjoaa säästötiliä myös suomalaisille asiakkaille. Säästötilillä voit tehdä määräaikaistalletuksia ja saada korkoa säästöillesi. 

Esimerkkilaskelma Bank Norwegian korosta 

Otetaan esimerkkilaskelmaan 10 000 euron kulutusluotto, jossa on 3 vuoden maksuaika. Esimerkki laskelma löytyy Bank Norwegianin sivuilta: 

Lainasumma:10 000 €
Maksuaika:3 vuotta
Korko:9,89 %
Tilinhoitomaksu:5 € /kk
Perustamismaksu:90 €
Kuukausierä:328
Kuukausierien määrä:36
Takaisinmaksettava yhteensä:11 861 €
Todellinen vuosikorko:12,21 %

Tilinhoitomaksua maksat joka kuukausi 5 euroa. Perustamismaksu ei avauspalkkio on 90 €. Lainan todellinen vuosikorko on 12,21% ja kuukausierän suuruus on 328 €. 

Käytä joustavasti Bank Norwegianin kulutusluottoa 

Bank Norwegianin tarjoamat kulutusluotot ovat vakuudettomia. Voit hakea myös isoa lainaa Bank Norwegianin avulla esimerkiksi auton, veneen tai moottoripyörän hankintaan. 

Moni hyödyntää Bank Norwegianin nettilainaa myös lainojen yhdistämiseen. Koska voit itse päättää 1 000 – 60 000 euron lainan käyttötarkoituksen – käytetään sitä hyvin erilaisiin tarpeisiin. Tässä tyypillisiä käyttökohteita:  

Päätä itse, miten käytät Bank Norwegianin vakuudetonta lainaa. Ennen kuin valitset lainan käyttöön – kannattaa vertailla lainoja keskenään. 

Bank Norwegian luottokortti

Bank Norwegian tarjoaa luottokorttia aktiivisesti Suomessa aina 10 000 euron luottorajaan asti. Luottokortissa on mahdollista saada korotonta maksuaikaa 45 päivää. 

Luottokortin kustannukset koostuvat korosta ja kuukausikulusta:

 • Korko maksimissaan 19,99 % 
 • Korotonta maksuaikaa jopa 45 päivää  
 • Ei vuosimaksua 
 • Cashback tai Cashpoint pisteitä ostoksista 
 • Luottoraja jopa 10 000 € asti 

Kun sinulla on tarve pienelle lainalle ja haluat sen joustavalla luottokortilla – Bank Norwegianin luottokortti voi olla sinulle sopiva korttituote. 

Bank Norwegian kortti on Visa-kortti, joka käy kaikkialla maailmalla. Voit tehdä sen avulla turvallisesti ostoksia sekä kaupoissa että verkossa. 

Luottokortin luottoraja on korkea – esimerkiksi suhteessa Resurs Bankin 3 000 euron luottorajaan. 

Luottokortin tilalta voit nostaa myös Bank Norwegianin kertalainaa – joka nostetaan kerralla ja maksetaan osissa takaisin. Usein kertalainan korot ovat edullisemmat, jolloin voit olla kiinnostunut korvaamaan luottokortin korot normaalilla kulutusluotolla. 

Säästötili

Bank Norwegian tarjoaa säästötiliä suomalaisille asiakkaille aina 10 euron talletuksesta alkaen. 

 • Säästötili ilman minimirajoitteita 
 • Talletuskorko 0,75% 
 • Ei vuosimaksua 
 • Kaikki asiointi verkossa 
 • Talletukset ovat Norjan pankkien talletussuojan piirissä 

Kun sinulla on kertynyt säästöjä ja haluat kerryttää talletuskorkoa rahoillesi – Bank Norwegianin tili on markkinoiden ainoita, jossa maksetaan vielä korkoa talletuksille. 

Bank Norwegian kokemuksia 

Bank Norwegian on saanut hyviä kokemuksia kuluttajilta. Sen saamat arvostelut ovat Trustpilotissa jopa 4 tähteä. 

Tässä muiden asiakkaiden kokemuksia Bank Norwegianista: 

 • Nopea
 • Toimi kuten luvattiin
 • Hyvä asiakaspalvelu 
 • Suomenkielinen asiakaspalvelu 
 • Lainaa kohtuullisella korolla 
 • Pitkä maksuaika ja joustava ehdot 

Kaikki kokemukset eivät toki ole pelkkää positiitivista. Tässä muutama asia, josta Bank Norwegianin kokemukset olivat negatiivisia:

 • Sekaannus laskutuksessa 
 • Siirsivät nopeasti perintään 
 • Ei voinut neuvotella joustoista kuten toivottiin 

Kokonaisuutena Bank Norwegianin kokemukset ovat hyviä ja sitä voidaan suositella muille kuluttajille. Asiakasmäärät puhuvat myös puolestaan – pankki on onnistunut saamaan jopa 1,7 miljoonaa asiakasta pohjoismaissa viimeisen 15 vuoden olemassaolon aikana. 

Bank Norwegianin historia 

Bank Norwegianin on vuonna 2007 perustettu norjalainen internetpankki, jonka pääkonttori sijaitsee Norjan Fornebussa. 

Bank Norwegian aloitti laajan yhteistyön perustamisesta alkaen  Norwegian-lentoyhtiö konsernin kanssa, jossa lentoyhtiön ostamista palveluista sai Bank Norwegian asiakkaat erilaisia bonuspisteitä ja alennuksia. 

Yhteistyön myötä lentoyhtiö toimi myös pankin omistajana, kunnes se myöhemmin myi oman osuutensa pankista toisille sijoittajille. Nykyään Bank Norwegian on kulutusluottopankki Nordaxin omistama. 

Bank Norwegian toimii Suomen lisäksi muissa pohjoismaissa, Saksassa ja Espanjassa. 

Kuinka iso on Bank Norwegian suomessa?

Bank Norwegianilla on Suomessa jo 287 000 asiakasta (vuonna 2020). Se on tarjonnut kulutusluottoja ja luottokortteja suomalaisille kuluttajille vuodesta 2015 alkaen. 

Bank Norwegianin oman arvion mukaan sillä oli vuonna 2020 noin 10,8% markkinaosuus vakuudettomissa kulutusluotoissa Suomessa. Se on erittäin korkea markkinaosuus – ottaen huomioon että kyseessä on vasta 2015 markkinoille tullut luotonantaja. 

Bank Norwegianilla on yhteensä noin 1,7 miljoonaa asiakasta. Se on vahvasti kasvattanut asiakasmäärää Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Lisäksi se on viime vuoden aikana alkanut tarjota rahoitusta myös Saksassa ja Espanjassa kuluttajille. 

Näin haet lainaa Bank Norwegianilta

 1. Täytä perustiedot sinusta  

 2. Ilmoita haettava rahoitustarve 

 3. Lähetä hakemus

 4. Vertaile ja valitse

 5. Rahat käyttöön 

Lainan hakeminen onnistuu verkossa nopeasti. Saat alustavan lainatarjouksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen, sillä Bank Norwegian tekee alustavan lainapäätöksen automaattisesti. 

faktat bank norwegian 1

Kilpailuta Bank Norwegian lainat nyt

Kilpailuttamalla Bank Norwegian lainat selvität, mistä saat edullisimmin ja parhaimmilla ehdoilla lainaa. Voit verrata lainatarjouksia mm. seuraaviin pankkeihin:

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa aina, sillä pankkien tarjoamissa koroissa voi olla isoja eroja. Koska pankit tekevät asiakaskohtaisen hinnoittelun – selvität vasta tarjouspyynnöllä sinulle saatavilla olevat lainaehdot. 

 1. Onko Bank Norwegian luotettava?

  Kyllä. Bank Norwegian on yksi pohjoismaisten luotettavimmista pankeista. Sillä on asiakkaita yli 1,5 miljoonaa ja sen pääkonttori on Norjassa. 

 2. Mikä on suurin laina summa?

  Suurin lainasumma Bank Norwegianista on 60 000 euroa. Tulojen määrä vaikuttaa paljon tarjottuun lainasummaan. Voit myös saada myöhemmin korotusta lainalle. 

 3. Kuka saa lainaa Bank Norwegianista?

  Bank Norwegianista voit saada lainaa, kun: 

  – Olet yli 23 vuotias 
  – Sinulla on tuloja 
  – Kotipaikka on Suomessa
  – Ei maksuhäiriömerkintöjä

 4. Voinko muuttaa laskun eräpäivää?

  Laskun eräpäivä on jokaisen kuukauden 15 päivä ja valitettavasti eräpäivää ei voi muuttaa. 

 5. Voinko muokata takaisinmaksuaikaa kesken laina-ajan?

  Kyllä voit, se onnistuu Bank Norwegianin oma-palvelussa verkkosivuilta tai mobiilisovelluksella. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.