Nordax pankista jopa 60,000 euroa vakuudetonta lainaa

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Nordax pankki on yksi pohjoismaiden johtavia pankkeja. Se on erikoistunut tarjoamaan kuluttajille vakuudettomia kulutusluottoja Suomessa ja muissa pohjoismaissa. 

Nordax tarjoaa vakuudetonta lainaa 1 000 – 60 000 euroa. Nordax on tuttu monelle suomalaiselle sen suoramarkkinointi kirjeistään, jossa mainostetaan vakuudettomia luottoja. 

Voit saada maksuaikaa lainalle 1 – 15 vuotta ja lainan korot alkavat 4,9% vuosikorosta. Lainan kustannukset koostuvat: 

 • Nimelliskorosta 4,9 % – 19,9 % 
 • Avauspalkkiosta 89 euroa (yli 4100 euron lainoissa) 
 • Tilinhoitomaksusta kuukaudessa 5 euroa 

“Nimelliskorko määräytyy arvioidun riskitason ja lainasumman mukaan. Avauspalkkiota ei peritä alle 4100 euron lainoissa.” 

Nordax pähkinänkuoressa

Nordax on kuluttaja pankki ja tuttu sen vakuudettomista lainoista. Nordax omistaa yrityskaupan myötä myös Bank Norwegianin, mutta ne operoivat erikseen omina brändeinä ja erillisinä liiketoimintana. 

Nordax on perustettu vuonna 2003 Ruotsissa, jossa sen pääkonttori sijaitsee. Nordax on vahvasti kasvattanut asiakasmääräänsä Suomen lisäksi muissa Pohjoismaissa. Sillä on kuluttaja asiakkaita jo yli 190.000 kappaletta. 

Luotettava pohjoismainen pankki

Nordax on luotettu pohjoismainen pankki. Nordax tuli Suomeen tarjoamalla helposti ja nopeasti saatavilla olevia vakuudettomia nettilainoja. Myöhemmin se on tarjonnut myös talletuksia suomalaisille asiakkaille.  Sillä on pankkitoimilupa Ruotsissa, jota Ruotsin paikallinen finanssivalvonta valvoo. 

Nordaxin tarjoaa vakuudettomien lainojen lisäksi lainaturvavakuutusta ja säästötiliä.

 • Tyytyväisiä asiakkaita yli 190 000 kappaletta
 • Trustpilot arvosana hyvä – 4/5 tähteä 
 • Asiointi verkossa ilman pankkikonttoria 
 • Suomenkielinen asiakaspalvelu 

Nordaxin vakuudeton laina 

Nordaxin päätuote on vakuudeton laina kuluttajille.

Kuka voi hakea lainaa?

Voit hakea lainaa Nordaxista, kun: 

 • Sinulla ei ole maksuhäiriöitä 
 • Olet vuotias 
 • Tuloja yli 
 • Kotipaikka Suomessa 

Nordax, kuten muut pankit, tekevät aina luottopäätöksen kokonaisarvioinnin perusteella. Selvität sinulle tarjottavan rahoitusmäärän ja hinnan lainatarjouksen avulla. Tulojesi määrä vaikuttaa paljon siihen, paljonko lainaa voidaan tarjota. 

Lainan korko

Nordaxin vakuudettomassa lainassa nimelliskorko vaihtelee 4,9 % – 19,9 % välillä. Koron suuruuteen vaikuttaa lainamäärä ja arvioitu kokonaisriski. 

Koron lisäksi lainasta peritään kiinteä 5 euron tilinhoitomaksu kuukausittain sekä avauspalkkio 89 €. Avauspalkkiota ei peritä alle 4100 euron lainoissa. 

Lainaesimerkki

Otat lainaa 10 000 euroa Nordaxista ja saat tarjouksessa 15,9% nimelliskoron. Valitset lainaan 5 vuoden maksuajan. Näin muodostuisi lainan kulut, todellinen vuosikorko, kuukausierä ja takaisinmaksettavaa yhteensä::

Lainasumma:10 000 €
Maksuaika:5 vuotta
Korko: 15,90 %
Avauspalkkio: 89 €
Tilinhoitomaksu:5 € / kk 
Todellinen vuosikorko:18,74 %
Kuukausierä: 250 €
Takaisinmaksettava yhteensä: 15 000 €

Esimerkki laskelmassa lainan todellinen vuosikorko on 18,74%. Lainan kuukausierä on 250 € ja takaisinmaksettava summa on yhteensä 15 000 euroa. Lainaa maksetaan takaisin joka kuukausi kiinteällä kuukausierällä 5 vuoden ajan.  

Lainan takaisinmaksu

Lainaan voit saada takaisinmaksuajan 1-15 vuotta. Nordax ilmoittaa sinulle lainatarjouksessa, mikä on pisin tarjottu maksuaika. 

Jos esimerkiksi sinulle tarjotaan 10 vuoden maksuaikaa – voit valita lainan takaisinmaksuajaksi 1-10 vuotta. Voit aina lyhentää maksuaikaa – mutta et voi pidentää sitä tarjotusta. 

Takaisinmaksuaika vaikuttaa lainan kuukausierään ja takaisinmaksettavaan summaan. Huomaathan, että voit myös nopeutetusti maksaa lainaa takaisin. Näin säästät kuluissa, kun maksat lainan nopeammin takaisin pankille.

Voit testata lainalaskurin avulla, miten eri laina-aika ja lainamäärä vaikuttavat kuukausierän suuruuteen.  

Lainaa yksin tai rinnakkaishakijan kanssa

Lainaa voi hakea yksin tai rinnakkaishakijan kanssa Nordaxista. Rinnakkaishakija tarkoittaa, että lainalla on kaksi takaajaa. Kun otat lainaan rinnakkaishakijan, toimivat molemmat hakijat lainassa henkilötakaajana. 

Rinnakkaishakijan avulla voitte saada lainaan paremman koron ja isomman lainasumman. Koska lainassa on kaksi takaisinmaksajaa, laskee pankin riski lainassa. 

 • Rinnakkaishakijan kanssa nostetussa lainassa molemmat hakijat vastaavat lainan takaisinmaksusta henkilökohtaisesti
 • Molemmilla takaajilla on vastuu koko lainan maksusta takaisin 

Tärkeää on huomata, että rinnakkaishakijana molemmat ovat koko lainasumman takaisinmaksusta vastuussa. Usein rinnakkaishakijaksi otetaan perheenjäsen tai puoliso. 

Nordax Säästötili

Nordax tarjoaa myös säästötiliä talletuksesta kiinnostuneille asiakkaille. Talletukset kuuluvat Ruotsin talletussuojan piiriin. Talletuksia voi tehdä jopa 100.000 € asti.  

Voit tallettaa Nordaxiin määräaikaistalletuksia 1-12 vuoden ajalle. Talletuksen korot vaihtelevat ajan myötä – tällä hetkellä Nordax tarjoaa 0,4% talletuskorkoa. 

Mikäli talletuskoron suuruus muuttuu epäedulliseen suuntaan eli laskee, ilmoitetaan siitä erikseen talletusasiakkaille. 

Näin haet Nordaxista lainaa

 1. Täytä lainahakemus: tiedot sinusta, tuloista ja lainatarpeesta

 2. Lähetä hakemus

 3. Hyväksy lainatarjous ja lähetä tarvittavat liitteet Nordaxille

 4. Allekirjoita lainasopimus sähköisesti 

Nordaxin lainahakemusta tarvitaan perustiedot sinusta ja tuloistasi. Voit hakea lainaa suoraan Nordaxin kotisivuilta tai kilpailuttaa lainat Nordsekin yhteistyökumppanien kautta maksutta.

Pian lainahakemuksen lähettämisen jälkeen voit saada lainatarjouksen Nordaxista. Nordax antaa alustavan lainatarjouksen sinulle usein minuuteissa hakemuksen lähettämisen jälkeen. 

Lopullinen lainapäätös vaatii vielä liitteiden läpikäynnin. Voit toimittaa tarvittavat liitteet sähköpostitse pankille sen jälkeen, kun olet saanut alustavan lainatarjouksen eli lainalupauksen. 

Tehokas ja nopea lainahakemus 

Hakeminen onnistuu ilman liitteitä, jolloin sinulle lähetetään alustava lainatarjous. Jotta saat lopullisen lainapäätöksen – tulee sinun ilmoittaa ja lähettää tarkemmat tiedot tuloistasi pankille. 

Liitteiden avulla voit todentaa säännöllisten tulojen määrän. Tämä on tärkeä tieto pankille, sillä niiden luottopäätökseen vaikuttaa paljon tulojesi suuruus. 

Kun olet saanut lopullisen lainatarjouksen – voit allekirjoittaa sen sähköisesti. Allekirjoitus tehdään henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. 

Laina maksetaan tilille, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen. Tällöin myös lainasopimus astuu voimaan. 

nordaz faktat

Nordax asiakaskokemuksia

Nordax on saanut hyvät arvosanat laajasti maailmalla käytetyssä Trustpilot -arvostelussa. Erityisen hyviä asiakaskokemuksia ja kiitosta saadaan siitä, että prosessi toimii hyvin. 

Nordaxin arvosana Trustpilotissa on 4 / 5 tähteä, jota voidaan pitää hyvänä luokituksena rahoitusyhtiöille. Tällaisia asiakaskokemuksia muut asiakkaat ovat kirjoittaneet verkossa Nordaxista: 

 • Kiitosta henkilökohtaisesta asiakaspalvelusta
 • Tyytyväisiä siihen, että ratkaisivat lainatarpeen 
 • Ystävällinen ja nopea 

Osa asiakkaista on valittanut, että lainaa ei maksettu tarpeeksi nopeasti tilille. Lisäksi närää on aiheuttanut suorapostimarkkinointi – jota Nordax tekee paljon Suomen lisäksi muissa maissa. 

Nordax:in edut

Nordaxin edut asiakkaille ovat rahoituksen joustavuus, mahdollisuus myös suurempaan vakuudetomaan lainaan, luotettava pankki taustalla ja ystävällinen asiakaspalvelu. 

 • Saat vakuudetonta lainaa itse valitsemaasi käyttötarkoitukseen 
 • Mahdollista maksaa myös kalliit lainat pois 
 • Rinnakkaishakijan kanssa nostettu laina edullisemmin 
 • Luotettava pankki
 • Ystävällinen asiakaspalvelu 
 • Mahdollisuus jopa 60 000 € lainaan 
 • Pitkät maksuajat – jopa 15 vuotta 

Voimme kokonaisuutena suositella Nordaxia pankkina. Suosittelemme aina ennen lopullista lainapäätöstä kilpailuttamaan ja vertailemaan lainat. Kun kilpailutat Nordax lainan Resurs Bankin, Komplett Bankin, Bank Norwegianin ja monen muun kanssa – saat varmasti parhaat ehdot lainalle. 

Nordax yhteenveto

Nordax on ruotsalainen tunnettu pankki, joka tarjoaa Suomessa kulutusluottoja asiakkaille 1 000 – 60 000 euroa. Lainat ovat vakuudettomia ja niihin voidaan valita 1-15 vuoden maksuaika. 

Lainojen hinnoittelu vaihtelee asiakaskohtaisesti. Lainan hinta koostuu 4,9 % – 19,9 % nimelliskorosta sekä avauspalkkiosta ja tilinhoitomaksusta. 

Nordaxin kautta voit nostaa uutta lainaa tai yhdistää vanhat lainat. Kaikki asiointi tapahtuu verkossa ja Nordax tarjoaa suomenkielistä asiakaspalvelua arkipäivisin jopa klo 18 asti. 

Voit tutustua ja lukea lisää Nordaxista verkkosivuilta: www.nordax.fi 

Onko Nordax luotettava toimija?

Kyllä, Nordax on suuri Ruotsalainen kuluttajapankki, jolla on asiakkaita yli 190 000 Euroopassa. Voit hakea turvallisesti luottoa Nordaxista suoraan tai vertailupalvelun kautta. 

Kuinka nopeasti Nordax maksaa lainan tilille?

Nordax maksaa lainan 1 – 4 arkipäivän kuluessa tilille siitä, kun lainasopimus on allekirjoitettu. 

Kuinka Nordaxin korko määräytyy?

Nordax hinnoittelee lainan asiakaskohtaisesti. Selvität sinulle tarjottavan koron pyytämällä lainatarjousta Nordaxista tai vertailupalvelun kautta. 

Tarjoaako Nordax maksuvapaata?

Nordax tarjoaa maksuvapaata kolme kertaa kalenterivuodessa. Maksuvapaan kirjaamisen voi tehdä asiakaspalvelun kautta tai oma-palvelussa Nordaxin verkkosivuilla.  

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.