Bullet laina

LainaaBullet laina

Mikä on bullet-laina?

Bullet-laina on pankin tarjoama laina, jossa laina maksetaan yhdellä kertaa takaisin. Toisin kuin normaaleissa lainoissa, sinun ei tarvitse lyhentää lainaa säännöllisesti takaisin. 

Bullet lainassa ei lyhennetä lainaa kesken laina-ajan, jolloin ainoaksi maksuksi tulee korkokustannus. Pääoma eli laina maksetaan takaisin erääntymis hetkellä kokonaan pois. 

 • Bullet laina on kertalyhenteinen laina, jossa takaisinmaksu tapahtuu yhdellä kertaa
 • Voit saada bullet lainaa pankista erilaisiin käyttötarpeisiin 
 • Maksat lainan korkoja takaisin kuukausittain 
 • Bullet lainoissa maksat korkoa koko lainasummalle laina-ajan, kunnes laina on kokonaan maksettu takaisin 

Bullet laina tarjous heti

Voit saada bullet-lainatarjouksen nopeasti pankista. Kaikki pankit eivät tarjoa bullet lainaa. Tällöin voit saada vähemmän lainatarjouksia bullet-lainaan normaali kuin normaaliin pankkilainaan. 

 • Kilpailuta lainatarjoukset bullet lainaan
 • Vertaile bullet lainoissa todellista vuosikorkoa
 • Valitse kiinteäkorkoinen tai muuttuvakorkoinen laina
 • Lainan allekirjoitus sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksilla 

Bullet lainan koron laskeminen 

Otetaan esimerkiksi 20 000 euron bullet laina, jossa on kiinteä korko. Lainan korko on 12% vuodessa eli 1% kuukaudessa. Lisäksi lainasta peritään tilinhoitomaksua 10 € / kk. Muita kuluja lainasta ei peritä. Laina-aika on 3 vuotta. 

Lainan juoksevat kustannukset ovat tällöin kuukausittain: 

 • Korkokustannukset 1% eli 200 € 
 • Tilinhoitomaksu 10 € 
 • Yhteensä 210 € / kk, kunnes laina erääntyy maksettavaksi 

Tällöin lainan kuukausierä on seuraavat 35 kuukautta (2 vuotta ja 11 kuukautta), kunnes lainan eräpäivänä eli 36 kuukauden päästä maksetaan takaisin sekä pääoma (20 000 €) että korkokustannukset (210 €): 

 • Viimeinen maksu on 20 210 euroa 

Bullet lainaa voidaan tarjota joko kiinteällä korolla tai muuttuva kokoisella korolla. Esimerkkilaskelma oli tehty kiinteällä korolla. Jos lainassa on muuttuva korko, vaikuttaa viitekorko ja lainan marginaali lainan hintaan. 

Näin haet bullet-lainaa 

Täytä verkkohakemus

Hakemus hetkessä ilman liitteitä. 

Vertaa tarjouksia 

Vertaile lainojen hintaa ja korkoja. 

Valitse ja allekirjoita 

Allekirjoitus sähköisesti verkkopankkitunnuksilla. 

Bullet-laina kulutusluottoon 

Bullet laina on mahdollista saada kulutusluottoon, vaikkakin se on harvinaisempi lyhennystapa. 

Jos lyhennys tavaksi otetaan bullet-laina, maksetaan laina yhdellä kerralla takaisin. Näin maksat kuukausittain pankille vain korkoa ja muita juoksevia kustannuksia. 

Bullet-laina yritykselle

Yrityslainaan on mahdollista saada lyhennystavaksi bullet. Etenkin isompiin vakuudellisiin lainoihin voidaan tarjota bullet-lainaa. 

Bullet lainaa tarjotaan yrityksille, joiden odotetaan saavan maksettua kerralla isompi maksuerä takaisin. Tämä voi sopia esimerkiksi kiinteistökauppoja varten, jolloin myynnistä saaduilla tuloilla voidaan maksaa koko laina takaisin. 

Bullet-laina sijoittajalle

Sijoittajat nostavat usein luoton bullet-lainana. Tällöin ajatuksena on maksaa laina kerralla takaisin, kun jokin sijoitus erääntyy. 

Bullet-lainan takaisinmaksu voidaan tehdä silloin, kun sijoitus myydään pois ja sen tuotoilla ja pääomalla voidaan maksaa sekä lainan pääoma että korkoja

Bullet-laina asuntoa varten 

Bullet-lainaa asuntoa varten voidaan tarjota siinä tilanteessa, kun lainanottajalla on kaksi asuntoa ja tarkoituksena on myydä toinen asunto pois. 

Pankit voivat tarjota bullet-lainaa tilanteessa, jossa uusi koti halutaan ostaa jo ennen nykyisen talon myyntiä. 

Käänteinen asuntolaina

Käänteinen asuntolaina on usein vanhemmille henkilöille suunniteltu asuntolaina, jossa lainanottaja voi asua kotona ilman että lainaa tarvitsee lyhentää. 

Tällöin laina maksetaan pois, kun hakija kuolee. Käänteinen asuntolaina on bullet laina, joka sopii iäkkäille henkilöille, joilla on asuntolainaa. 

Mitkä pankit tarjoavat bullet lainaa?

Käänteistä asuntolainaa tarjoavat kivijalka pankeista ainakin Osuuspankki, Aktia, Nordea ja Danske Bank. 

Yrityslainoissa bullet-lainaa tarjoavat Osuuspankki ja Nordea. 

Ota huomioon, että usein bullet lainaa tarjotaan isompiin lainasummiin, jossa on riittävät vakuudet. Vakuudettomiin lainoihin usein tarjotaan muu lyhennystapa kuin bullet luotto. 

Muut lyhennystavat lainalle 

Bullet lainaa yleisimpiä lyhennystapoja lainoille ovat annuiteettilaina, tasalyhennys ja tasaerälaina

Annuiteettilainalla tarkoitetaan lainaa, jossa takaisinmaksuerä on alkutilanteessa yhtä suuri. 

Tasalyhennyksessä lainan kuukausierä on koko laina-ajan saman suuruinen. Viitekoron nousu ei vaikuta kuukausierän suuruuteen vaan pidentää laina-aikaa. 

Tasaerälaina on suosittu lyhennystapa, sillä siinä kuukausierä pysyy samana koko laina-ajan. Moni valitsee vakuudettomalle kulutusluotolle tasaerän. 

Mikä on tyypilliset bullet lainan käyttötarkoitukset?

Bullet lainaa nostetaan ja tarjotaan yleensä lyhytaikaiseen käyttötarkoitukseen. Koska laina pitää maksaa kerralla pois, sen nostamista tulee harkita aina tarkkaan.

Usein bullet lainaa nostetaan väliaikaiseen rahoitustarpeeseen asuntoa vasten. Tällöin voit ostaa asunnon esimerkiksi, kun sinulla on vielä toinen asunto myymättä. Näin bullet laina maksetaan takaisin, kun saat toisen asunnon myytyä. 

Usein bullet lainoja nostetaan sijoitustarpeita varten. Tällöin sinulla on tiedossa jokin sijoituskohde, jonka arvon odotat nousevan tulevaisuudessa. Sijoitusta varten tarvitset lainan, jossa lyhennys tapahtuu kerralla. Usein bullet lainan takaisinmaksu tapahtuu silloin, kun myyt jonkin sijoituskohteen pois. 

Kenelle bullet laina sopii?

Bullet laina sopii henkilölle, joka haluaa lainaan alhaisen kuukausierän ja maksaa laina pois mieluummin yhdellä kerralla. Se voi sopia esimerkiksi tilanteisiin, jossa sinulla on tiedossa tuleva parempi rahatilanne, jolloin lainan voisi maksaa takaisin pankille. 

Koska lainojen korot juoksevat koko lainasummalle, on bullet lainan korko erittäin tärkeä kilpailuttaa. 

 • Laina sopii käyttöön, kun haluat maksaa vain lainan korkoa säännöllisesti pankille
 • Kun haluat maksaa lainan kerralla takaisin 
 • Sinulla on tiedossa hetki, jolloin voit maksaa lainan kerralla pois
 • Laina nostetaan usein lyhytaikaisempaan tarpeeseen  

Usein kysyttyä bullet lainoista

Kuka voi hakea bullet lainaa?

Bullet lainaa voi hakea henkilö, jonka kotipaikka on Suomessa:

– Ei maksuhäiriömerkintöjä 
– Säännölliset tulot
– Tiedossa oleva käyttötarkoitus lainalle

Paljonko voi saada bullet-lainaa?

Bullet lainaa tarjotaan usein isompiin lainasummaan alkaen 20 000 eurosta ylöspäin. Bullet lainaa varten sinulla on oltava vakuuksia. 

Kuinka pitkän bullet-lainan voin saada?

Bullet-lainaa tarjotaan usein lyhytaikaiseksi lainaksi, maksimissaan 5 tai 6 vuotta. Tyypillinen laina-aika bulletille on 1 – 5 vuotta. 

Mikä on tyypillinen bullet lainan korko?

Bullet lainojen korot vaihtelevat paljon pankista riippuen. Annettavat vakuudet vaikuttavat paljon koron suuruuteen. Koron suuruuteen vaikuttaa myös se, valitaanko lainaan kiinteäkorkoinen vai muuttuvakorkoinen laina. 
Lisäksi bullet lainassa voidaan periä muita kuluja kuin korkoja – yleisiä ovat avauspalkkio ja tilinhoitomaksu. 

Saako eläkkeellä bullet lainaa?

Eläkeläinen voi saada bullet lainaa lyhytaikaiseen lainatarpeeseen. Tyypillisin bullet laina eläkeläiselle on käänteinen asuntolaina. 

Saako opiskelija bullet lainaa?

Opiskelija voi saada bullet lainaa, mikäli hänellä on säännöllisiä tuloja. Yleensä opiskelijalle tarjotaan kuitenkin normaalia lyhennettävää pankkilainaa. 

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Lainaa 25000

Lainaa 25000 euroa ilman vakuuksia  Monella voi tulla eteen tilanteita, jolloin on tarvetta ulkopuoliselle rahoitukselle. 25 0000 euron Lainan avulla voidaan toteuttaa pitkäaikaisia haaveita, vaikka...

Lainaa 8000 euroa

Hae lainaa 8000 euroa heti tilille  Voit hakea lainaa 8000 euroa jopa samana päivänä käyttöön, joten se sopii myös äkillisiin rahan tarpeisiin. Hae vakuudetonta lainaa...

Ohjauskorko vuonna 2023

Korkojen nousu 2023 vuonna  Vuosi 2022 jäi historiaan ja monelle vuosi tullaan muistamaan Ukrainan sodan lisäksi kasvaneen inflaation ja korkojen nousun myötä. Sodan myötä energian...

 Lainaa 15000 euroa

15000 euron laina heti tilille  Voit saada 15000 euron lainan tilille heti, sillä pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät lainapäätöksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Laina maksetaan tilille...