Mikä on bullet-laina?

LainaaMikä on bullet-laina?

Bullet-laina on pankin tarjoama laina, jossa laina maksetaan yhdellä kertaa takaisin. Toisin kuin normaaleissa lainoissa, sinun ei tarvitse lyhentää lainaa säännöllisesti takaisin. 

 • Bullet laina on kertalyhenteinen laina, jossa takaisinmaksu tapahtuu yhdellä kertaa
 • Voit saada bullet lainaa pankista erilaisiin käyttötarpeisiin 
 • Maksat lainan korkoja takaisin kuukausittain 
 • Bullet lainoissa maksat korkoa koko lainasummalle laina-ajan, kunnes laina on kokonaan maksettu takaisin 

Bullet lainaan voi yleensä valita joko kiinteän tai muuttuvakorkoisen koron. Kiinteäkorkoisessa korossa maksat joka kuukausi saman korkomäärän. 

Bullet laina tarjous heti

Voit saada bullet laina tarjouksen nopeasti pankista. Koska kaikki pankit eivät tarjoa bullet lainaa, voit saada vähemmän lainatarjouksia bullet-lainaan vrs. normaali pankkilaina. 

 • Kilpailuta lainatarjoukset bullet lainaan
 • Vertaile bullet lainoissa todellista vuosikorkoa
 • Valitse joko kiinteäkorkoinen tai muuttuvakorkoinen korko lainaan 
 • Voit allekirjoittaa bullet lainan sähköisesti

Kenelle bullet laina sopii?

Bullet laina sopii henkilölle, joka haluaa lainaan alhaisen kuukausierän ja maksaa laina pois mieluummin yhdellä kerralla. Se voi sopia esimerkiksi tilanteisiin, jossa sinulla on tiedossa tuleva parempi rahatilanne, jolloin lainan voisi maksaa takaisin pankille. 

Koska lainojen korot juoksevat koko lainasummalle, on bullet lainan korko erittäin tärkeä kilpailuttaa. 

 • Laina sopii käyttöön, kun haluat maksaa vain lainan korkoa säännöllisesti pankille
 • Kun haluat maksaa lainan kerralla takaisin 
 • Sinulla on tiedossa hetki, jolloin voit maksaa lainan kerralla pois
 • Laina nostetaan usein lyhytaikaisempaan tarpeeseen  

Mikä on tyypilliset bullet lainan käyttötarkoitukset?

Bullet lainaa nostetaan ja tarjotaan yleensä lyhytaikaiseen käyttötarkoitukseen. Koska laina pitää maksaa kerralla pois, sen nostamista tulee harkita aina tarkkaan. Bullet lainan voi nostaa myös sms vippinä, jolloin koko lainanhaku tehdään puhelimitse.

Usein bullet lainaa nostetaan väliaikaiseen rahoitustarpeeseen asuntoa vasten. Tällöin voit ostaa asunnon esimerkiksi, kun sinulla on vielä toinen asunto myymättä. Näin bullet laina maksetaan takaisin, kun saat toisen asunnon myytyä. 

Yleisesti ottaen bullet lainoja nostetaan sijoitustarpeita varten. Tällöin sinulla on tiedossa jokin sijoituskohde, jonka arvon odotat nousevan tulevaisuudessa. Sijoitusta varten tarvitset lainan, jossa lyhennys tapahtuu kerralla. Usein bullet lainan takaisinmaksu tapahtuu silloin, kun myyt jonkin sijoituskohteen pois. 

Kuka voi hakea bullet lainaa?

Bullet lainaa voi hakea henkilö, jonka kotipaikka on Suomessa:

– Ei maksuhäiriömerkintöjä 
– Säännölliset tulot
– Tiedossa oleva käyttötarkoitus lainalle

Mikä on tyypillinen bullet lainan korko?

Bullet lainojen korot vaihtelevat paljon pankista riippuen. Koron suuruuteen vaikuttaa se, valitaanko lainaan kiinteäkorkoinen vai muuttuvakorkoinen laina. 

Lisäksi bullet lainassa voidaan periä muita kuluja kuin korkoja – yleisiä ovat avauspalkkio ja tilinhoitomaksu.

Saako eläkkeellä bullet lainaa?

Eläkeläinen voi saada bullet lainaa lyhytaikaiseen lainatarpeeseen. Korkeammalla iällä myönnettävät bullet lainat ovat pienempiä. 

Saako opiskelija bullet lainaa?

Opiskelija voi saada bullet lainaa, mikäli hänellä on säännöllisiä tuloja.

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Nordea 

Nordea on Pohjoismaiden suurin pankki ja finanssialan yritys. Nordealla on yli 10 miljoonaa kotitalousasiakasta ja yli 600 000 yritysasiakasta. Nordealla on Suomessa toiseksi eniten...

Lainaa 500

Hae 500 euron laina heti tilille  Tuliko yllättävä rahantarve pienelle 500 euron lainalle? Ehkä astianpesukone meni rikki tai haluat ostaa uuden puhelimen? Tarvitsetko rahaa heti?...

TF Bank tarjoaa vakuudetonta lainaa 

TF Bank tarjoaa vakuudetonta lainaa 40 000 euroon asti suomalaisille. Lainoissa on henkilökohtainen lainakorko  6,99 % - 14,99 %. Lainaa 2 500 € - 40...

Varaudu korkojen nousuun

Korkojen nousu vuonna 2023 Euribor korot ovat vuonna 1998 otettu käyttöön. Euribor korko on yleisin viitekorko, johon suurin osa lainoista sidotaan. Asuntolainoissa suosituin viitekorko on...