Hae vakuudetonta sisustuslainaa

Janne Häkkinen

Sisustusta varten nostettava laina on pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama vakuudeton laina. Moni hakee sisustusta varten rahoitusta asunnon muuton tai remontin yhteydessä. Vakuudetonta rahoitusta voidaan käyttää myös mökin tai vapaa-ajan asunnon sisustamista varten.

Voit hakea vakuudetonta sisustuslainaa Nordsekin avulla. Sisustuslainaa nostetaan tyypillisesti 1 000 – 15 000 euroa. Sisustuslainan avulla voit hankkia esimerkiksi seuraavia hankintoja:

 • Kotiin uudet sohvakalustot
 • Verhot ja matot 
 • Taulut ja koristeet 
 • Kodinkoneet keittiöön ja kylpyhuoneeseen 
 • Remontin tai muuton yhteydessä uudet kalusteet

Sisustuslainojen hinnat kannattaa vertailla, sillä pienten alle 15 000 euron lainojen hinnoissa voi olla suuria eroja. Sisustusta varten nostettu rahoitus on vakuudetonta, jota tarjoavat Suomessa suurin osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä. Sisustuslainan lisäksi moni hakee vakuudetonta rakennuslainaa tai remonttilainaa.

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

 Nämä viisi asiaa sinun tulisi tietää sisustuslainasta

 1. Voit nostaa vakuudetonta sisustuslainaa 1 000 – 60 000 euroa 
 2. Rahoituksen hinta vaihtelee paljon – normaali vuosikorko on 6 – 20%
 3. Lainan takaisinmaksu joustavasti 1 – 15 vuoden maksuajalla
 4. Vakuudeton luotto mahdollistaa joustavan käytön – voit käyttää osan lainasta myös muuhun kuin sisustukseen
 5. Voit maksaa lainan etuajassa takaisin – vaikkei siitä olisi erikseen ilmoitettu 
Vertaa sisustuslainat

Vertaile rahoitustarjouksia ilmaiseksi

Voit vertailla ja kilpailuttaa sisustuslainat ilmaiseksi Nordsekin avulla aina 60 000 euroon asti. Vertailu kannattaa, sillä lainojen koroissa, hinnoissa ja ehdoissa voi olla isoja eroja eri luotonantajien välillä.

·        Löydä alhaisin korko rahoitukselle

·        Vertaa todellista vuosikorkoa

·        Hyödynnä maksutonta vertailupalvelua

Lainojen kilpailuttaminen ja vertailu ei maksa mitään – se on täysin ilmaista. Rahoituksen vertailu kannattaa tehdä kaiken kokoisille lainasummille. Voit säästää merkittävästi rahoituksen kustannuksissa sekä pienissä että suurissa lainoissa. Sitä pidempi laina-aika on, sitä tärkeämpää on löytää lainalle alhainen korko. 

Näin vertaat sisustuslainat helposti keskenään

1.Ilmoita haettava lainasumma

Voit saada lainatarjouksen myös haettua rahoitusta pienemmälle summalle. Täytä lainamäärä, mitä haluaisit saada.

2.Täytä perustiedot sinusta

Tiedot sinusta ja yhteystiedoista mahdollistaa hakemuksen käsittelyn.

3.Ilmoita tulot ja muut tarvittavat tiedot

Tulojen ja menojen määrä vaikuttaa tarjottuun rahoitukseen. Muista, että monesti pankki tarkistaa ilmoitetut tulot – hakemuksessa ei kannata ilmoittaa tuloja yläkanttiin.

4.Lähetä hakemus

Muista lähettää hakemus, jotta tarjouspyyntö voidaan käsitellä nopeasti.

5.Vertaile ja hyväksy edullisin tarjous

Saat pian lainatarjouksia. Valitse sinulle edullisin rahoitus ja hyväksy se ohjeiden mukaisesti.

Nordsek etsii sinulle parhaan koron

Paras korko löytyy Nordsekin yhteistyökumppaneilta. Emme itse rahoita asiakkaita, vaan Nordsek etsii ja vertailee sinulle parhaita lainantarjouksia. Voit löytää lainaa jopa 4% korolla – normaali tarjottu lainakorko on 4 – 20 %.

 Voit itse vaikuttaa tarjottavan lainan hintaan. Kun haet kilpailutuksen avulla rahoitusta, saat normaalisti parempia korkotarjouksia. Tässä 4 vinkkiä, kuinka löydät parhaat korkotarjoukset:

1.     Täytä hakemus huolella ja älä liioittele omia tuloja

2.     Lähetä hakemus kilpailutuspalvelun kautta – näin pankit joutuvat kilpailemaan sinusta

3.     Vertaa lainan todellista vuosikorkoa keskenään, joka kertaa oikean kustannuksen lainalle

4.     Ota käyttöön edullisin rahoitus hyväksymällä lainatarjouksen

Koska lainat hinnoitellaan aina asiakaskohtaisesti, selvität lopullisen sinulle tarjottavan koron vain pyytämällä rahoitustarjoukset pankilta, rahoitusyhtiöltä tai kilpailutuspalvelun avulla.

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Näin lainan hinta muodostuu

Lainan hinta koostuu seuraavista tekijöistä: 

 • Korko eli nimelliskorko 
 • Tilinhoitomaksu tai laskutuslisä 
 • Avausmaksu tai palkkio 
 • Muut sopimuksissa mainitut kustannukset 

Korko eli nimelliskorko kertoo, paljonko maksat lainan avoimesta pääomasta korkoa. Tyypillisesti korko on merkittävin lainan kustannuserä, mutta tämä ei pidä aina paikkaansa erityisesti pienemmissä lainoissa. Nimelliskorkoa parempi mittari on todellinen vuosikorko, mikä ottaa huomioon kaikki lainaan liittyvät kustannukset. 

Tilinhoitomaksu tai laskutuslisä ovat kiinteitä kuukausimaksuja lainasta. Maksat kiinteää maksua niin kauan, kun lainassa on avointa pääomaa jäljellä. Kuukausimaksun hinta ei vaihdu laina-aikana, vaan se pysyy koko ajan samana euromääräisenä summana. Erityisesti pienissä lainoissa kiinteä kuukausimaksu voi muodostua merkittäväksi kustannukseksi. 

Vertaile maksutta eri rahoitustarjouksia keskenään. Koska vertailu ja kilpailuttaminen on maksutonta, se kannattaa aina tehdä.

Osa luotontarjoajista perii avausmaksun tai palkkion luotonanto hetkestä. Avauspalkkio usein lisätään lainan pääomaan. Jos nostat esimerkiksi 10 000 euron lainan ja avauspalkkio on 500 euroa – maksetaan sinun tilille 10 000 euroa ja maksat 10 500 euron lainaa takaisin. 

Usein erilaisista muutostöistä peritään lisäkuluja. Lisäkuluja voidaan periä mm. siitä, että lainan maksuaikaa vaihdetaan tai sopimuksen tietoihin tehdään muita muutoksia. Kaikki hinnat on ilmoitettu lainasopimuksessa, joten se kannattaa aina lukea huolellisesti ennen hyväksymistä. 

Lainan hintaan vaikuttaa arvioitu riski 

Lainojen hinnoittelu on aina asiakaskohtaista. Asiakaskohtaisen hinnoittelun tekevät sekä pankit että rahoitusyhtiöt. Käytännössä asiakaskohtainen hinnoittelu tarkoittaa, että sitä alhaisempi arvioitu riski lainan takaisinmaksusta on, sitä edullisemmalla korolla saat lainaa. 

 • Riskiperusteinen hinnoittelu käytössä pankeilla ja rahoitusyhtiöillä 
 • Pankkien hinnoittelumalli ja riskiarviointi voi erota paljon toisistaan 
 • Alhaisemman riskin asiakkaille tarjotaan edullisempi korko 
 • Selvität rahoitustarjouksen avulla henkilökohtaisen lainahinnoittelun 

Käytännössä riskiarvioinnissa arvioidaan, kuinka todennäköisesti voit lainan maksaa takaisin. Riskiarviointiin vaikuttaa tulojen määrä, aikaisempi maksukäytös, osoitetiedot ja työsuhteen kesto ja muoto. Jokainen rahoittaja käyttää oma riskimallia – tästä syystä myös lainojen hinnat vaihtelevat paljon eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä. 

Kilpailuttamalla ja vertailemalla lainat selvität helpoiten, mitä sinulla tarjottava rahoituksen korko on sisustuslainalle. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Vakuudeton laina on joustavin rahoitusmuoto 

Voit käyttää rahoitusta sekä valittuun sisustus menoihin tai muuhun käyttötarkoitukseen. Vakuudetonta lainaa voit joustavasti käyttää myös mm:

Voit itse valita vakuudettoman lainan käyttötarkoituksen – oli se sitten nostettu alunperin sisustamista, remonttia, matkaa tai mökin ostoa varten. Vakuudeton laina onkin suosituin kuluttajarahoituksen muoto Suomessa sen joustavuuden ansiosta. 

Maksa etuajassa takaisin ja säästä kuluissa 

Vakuudeton laina on hyvin helppo myös maksaa takaisin. Maksamalla lainat etuajassa pois säästät kuluissa. Voit maksaa lainan aina etuajassa pois, vaikkei siitä olisi erikseen mainittu sopimuksissa.

 • Säästät kuluissa, kun maksat lainan etuajassa takaisin 
 • Voit aina maksaa lainan takaisin ilman erillistä ilmoitusta 
 • Sopimuksessa ei tarvitse olla mainittuna ennenaikainen takaisinmaksu – se on silti aina lain mukaan tarjottava asiakkaalle 

Monet suomalaiset maksavat lainoja etuajassa pois ottamalla halvemman lainan kalliin tilalle. Tämmöisiä lainoja kutsutaan yhdistelylainaksi. Yhdistelylainan avulla yhdistät kalliimmat pienlainat yhdeksi isommaksi luotoksi. Se säästää usein kuluissa, sillä maksat vain yhdestä lainasta kiinteitä kustannuksia. Lisäksi säästät korkokuluissa, sillä isompiin lainoihin tarjotaan usein alhaisempi korko. 

Ota sisustuslaina käyttöön heti 

Alat saamaan heti hakemuksen lähettämisen jälkeen ensimmäisiä tarjouksia. Suosittelemme odottamaan aina hetken ennen lopullista päätöstä – näin varmistat, että saat kaikilta tarjoajilta lainatarjouksen

Tarjouspyynnön lähettäminen on nopeaa, turvallista ja helppoa. Muista täyttää yhteystiedot ja muut tarvittavat tiedot oikein – hyvin tehty hakemus säästää lopulta aikaasi. Voit nostaa lainan käyttöösi nopeimmillaan jo samana päivänä. Riippuu pankista, kuinka nopeasti laina maksetaan tilille. 

Hakemalla heti tarjouksen voit alkaa suunnittelemaan tarkemmin sisustusprojektia. Vakuudettoman lainan avulla voit mennä ostoksille heti ja sisustaa kodin mieleiseksesi.  

Sisustuslainan yleisiä käyttötarkoituksia 

Sisustuslainaa nostetaan normaalisti 1 000–15 000 euroa erilaisiin kodin investointeihin. Tässä tyypillisiä käyttökohteita lainalle: 

 • Tapettien uusiminen tai seinien maalaaminen 
 • Lattian entisöinti tai uusi lattia 
 • Verhot ja muut koristeet 
 • Sohvakalusto tai olohuoneen pöytä 
 • Keittiön pöytä ja tuolit 
 • Taulu 
 • Uudet laitteet keittiöön tai olohuoneeseen 

Laina, joustoluotto tai kulutusluotto?

Sisustuslaina on vakuudeton laina, jota voi nostaa 1-60 000 euroa. Sisustusta varten nostettua lainaa voivat olla normaali vakuudeton laina, kulutusluotto ja joustoluotto

Kulutusluotto on toinen yleinen käytetty termi vakuudettomalle lainalle. Kulutusluottoa voi käyttää joustavasti erilaisiin arjen hankintoihin ja elämiseen. 

Joustoluotto on pankkien ja rahoitusyhtiöiden yleisnimike lainalle, jossa on joustava takaisinmaksu. Joustoluotto on vakuudetonta lainaa, jota voi nostaa aina 60 000 euroon asti. Joustoluottoa tarjoavat sekä pankit että rahoitusyhtiöt myös sisustamista varten. 

Esimerkki koroista ja hinnoista

Sisustusta varten nostetuissa lainoissa voi olla isoja hintaeroja. Tässä muutama esimerkkilaskelma, kuinka hinta ja lainasumma vaikuttavat kuukausierään ja takaisinmaksettavaan summaan. Laskuissa on oletettu aina takaisinmaksuajaksi 5 vuotta. 

Esimerkki 1
LainasummaTakaisinmaksuaika Vuosikorko lainalle Kuukausierä Korot laina-ajalta
10 000 €5 vuotta12%222 €3.346 €
Esimerkki 2
LainasummaTakaisinmaksuaika Vuosikorko lainalle Kuukausierä Korot laina-ajalta
10 000 €5 vuotta8%202 €2.165 €

Sisustuslaina laskuri

Katso tarkemmin rahoituslaskurista, mikä on sinulle sopiva rahoitusmäärä sisustusta varten. Selvitä laskurin avulla: 

 • Budjetti sisustamista varten 
 • Sisustusprojektin laajuus 
 • Sinulle sopiva rahoitusmäärä 
 • Sopiva kuukausierä ja laina-aika 

8 hyvää syytä hakea sisustuslainaa Nordsekin avulla 

 1. Hakemus ja vertailu on maksutonta 
 2. Paras korko ja hinta lainallesi 
 3. Mukana yli 20 pankkia ja rahoitusyhtiötä 
 4. Tiedät jo projektin, joka tarvitsee rahoitusta 
 5. Haluat säästää aikaa 
 6. Haluat selvittää budjetin sisustusprojektia varten 
 7. Pohdit kodin tai mökin sisustamista 
 8. Haluat säästää kuluissa 

Sisustuslainan ehdot tiivistettynä 

Pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat sisustusta varten vakuudetonta rahoitusta 1-60 00 euroon asti. Tässä tiivistettynä sisustuslainan ehdot: 

 • Vakuudeton laina, jota voit käyttää joustavasti eri hankintoihin 
 • Voit maksaa ennenaikaisesti takaisin ja säästää kuluissa 
 • Lainan takaisinmaksuaika maksimissaan 15 vuotta 
 • Lainasopimuksessa määritelty kaikki kulut ja muut ehdot 
 • Lyhennysvapaat mahdollisia, kun maksettu takaisin yli 3 kuukautta lainaa 
 • Sisustusta varten nostettu rahoitussumma tyypillisesti 1-15 000 euroa
 • Lainojen korot vaihtelevat 4-20% välillä 
Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Kysymyksiä sisustuslainasta:

Voiko sisustuslainaa hakea netistä?

Voit hakea vakuudetonta sisustuslainaa netistä 1-60 000 euron lainasummille. Nordsek kilpailuttaa sisustuslainat puolestasi – voit saada jopa 4% vuosikorolla lainaa. 

Maksaako sisustuslainan kilpailuttaminen

Sisustuslainan kilpailuttaminen on täysin maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. Kilpailuttamisen avulla säästät kuluissa ja ajassa, sillä saat parhaat lainatarjoukset yhden hakemuksen avulla. 

Kenelle sisustuslaina voidaan myöntää?

Sisustuslainaa voidaan myöntää yli 21-vuotiaalle suomessa asuvalle henkilölle, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja on säännölliset tulot. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.