Pienlaina

LainaaPienlaina

Pienlaina on nettilaina 

Pieni laina on netissä tarjottava vakuudeton kulutusluotto. Pienlainaa tarjotaan 500 eurosta alkaen ja voit saada sitä jopa 60 000 euroon asti. Pienlainat tunnetaan usein myös nimellä pikavippi ja pikalaina, vaikkakin niitä ei käytetä usein markkinoinnissa huonosta maineesta johtuen. 

Pienlainaa voidaan hakea sekä pankista että rahoitusyhtiöistä. Suomessa pienlainojen uudet tarjoajat ovat olleet digipankkeja, jotka tarjoavat edullisella korolla nopeaa ja helppoa lainaa. Yhä useampi suomalainen nostaa pienlainat digipankista, sillä niiden lainaehdot ovat erittäin kilpailukykyisiä. 

Pienlainat ovat kertalainoja, jossa valitaan lainalle haluttu maksuaika. Näin lainaa maksetaan takaisin tasaerissä samalla kuukausierällä joka kuukausi. Normaali maksuaika pienlainoissa on 3 – 10 vuotta. 

Pienlainan korko kannattaa kilpailuttaa Nordsekin avulla. Hakeminen on maksutonta ja voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta.

Pienlainan korko ja hinta 

Pienlainan korko vaihtelee ja se on normaalisti 5 – 20%. Pienlainan korkoon vaikuttavat mm. lainasumma, maksuaika, hakijan tulot ja ikä, työsuhteen kesto ja muiden lainojen määrä. 

Pienlainan korkoon vaikuttaa paljon se, mistä nostat pienlainaa. Moni on nostanut pienlainoja pikavippien kulta-aikana 2010-luvulla ja yllättyy, kuinka paljon edullisemmin lainaa voi nykyään saada. Korkokaton myötä kalleimmat pikavippien tarjoajat ovat poistuneet markkinoilta ja tilalle on tullut edullisia nettipankkeja, joilta saa nopeaa lainaa hyvin matalalla korolla. 

Pienlainan hinta koostuu korosta eli nimelliskorosta sekä muista kuluista. Muita kuluja ovat tilinhoitomaksu tai kuukausimaksu, avauspalkkio tai nostopalkkio. Todellinen vuosikorko kertoo paremmin lainan todellisista kustannuksista kuin nimelliskorko, sillä se ottaa huomioon kaikki lainan kustannukset.  

Mikä on pienlaina?

Pienlaina on 100 – 10 000 euroa netissä tarjottava vakuudeton kulutusluotto. Pienlainaa tarjoavat Suomessa pankit ja rahoitusyhtiöt. Pienlainan hakeminen onnistuu muutamassa minuutissa netissä ja voit saada lainapäätöksen heti. 

Mikä on pienlainan korko?

Pienlainan korko vaihtelee normaalisti 5 – 20% välillä. Koron lisäksi lainasta peritään kiinteää kuukausimaksua, jota maksat niin kauan, kun laina on aktiivinen. Voit kilpailuttaa pienlainan koron, jolloin löydät helposti halvimman koron pienlainallesi. 

Kuka voi hakea pienlainaa?

Pienlainaa voit hakea, kun sinulla on säännöllisiä tuloja, olet vähintään 18-vuotias, kotipaikkasi on Suomessa ja sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Pienlainan hakeminen ei sido sinua mihinkään, joten voit huoletta tehdä lainahakemuksen verkossa ja tutustua lainatarjouksiin. 

Pienlaina maksetaan tilille päivissä 

Pienlaina on nopea hakea. Normaalisti lainahakemuksen tekemisessä kestää 2 – 5 minuuttia. Voit saada lainapäätöksen heti hakemuksen jälkeen. Usein lainapäätös on alustava, joka vaatii vielä luottokäsittelijän hyväksynnän. 

Lopullinen lainapäätös voi vaatia vielä liitetietojen lähettämistä. Yleisimpinä liitetietoina vaaditaan todistetta säännöllisistä tuloista. Tälläisiä liitteitä voivat olla palkkatositteet, verotustodistus tai eläketodistus. 

Kun allekirjoitat lainasopimuksen sähköisesti verkkopankkitunnuksilla, laina maksetaan tilille 1 – 2 arkipäivän kuluessa. Osa rahoitusyhtiöistä voi maksaa lainan nopeammin tilille, mutta tästä voidaan myös periä erillinen lisämaksu. 

Näin haet pienlainaa netistä

 1. Hae verkosta 

  Pienlainan hakeminen onnistuu minuuteissa. 

 2. Hyväksy paras pienlaina tarjous 

  Parhaassa tarjouksessa matalin korko. 

 3. Allekirjoita verkkopankkitunnuksilla

  Sähköinen allekirjoitus omilla pankkitunnuksilla.  

 4. Rahat tilille 

  Maksu tilille 1 – 2 arkipäivän kuluessa. 

Pieni laina joustavaan käyttöön 

Voit nostaa pientä lainaa hyvin joustavasti käyttöön, sillä vakuudettomassa lainassa päätät aina itse sen, mihin lainaa käytetään. 

Usein pieni laina nostetaan arjen pyörittämistä varten. Voit myös tehdä sen avulla tarvittavia investointeja hyvinvointiin tai vaikka kotiin. Lähde lomamatkalle ja hemmottele itseäsi tai perhettäsi vaikka heti! Moni nostaa pientä lainaa myös sisustamista tai remonttia varten. 

Lainasumma vaikuttaa siihen, mihin yleensä lainaa käytetään. Esimerkiksi tyypillinen käyttötarkoitus 1000 euron tai 5000 euron lainalle on laskujen maksu, matkalle lähtö tai remontti. Yli 10 000 euron lainaa käytetään isompaan hankintaan, kuten auton tai veneen ostamista varten. Moni ottaa alle 20 000 euron pienen lainan myös lainojen yhdistelyä varten. 

Voit kilpailuttaa vakuudettoman ja pienen lainan nopeasti Nordsekin avulla, jolloin yhdellä hakemuksella voidaan saada jopa yli 30 lainatarjousta. Hakeminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. 

Pienlaina korko ja laskuesimerkki 

Pienlainan korko vaikuttaa paljon kokonaiskuluihin, sillä usein laina-aika on useita vuosia. Tässä esimerkki laskelma, mitä eri korkotasoilla voit maksaa pienlainasta kuluja. 

Pienlaina Laina-aika Todellinen vuosikorkoKulut yhteensä Kuukausierä 
1000 €6 vuotta 25%939 €27 €
1000 €6 vuotta 20%724 €24 €
3000 €6 vuotta 18%1.926 €68 €
3000€6 vuotta 16%1.685 €65 €
5000 €6 vuotta 14%2.418 €103 €
5000 €6 vuotta 12%2.038 €98 €
7000 €6 vuotta 10%2.337 €98 €
7000 €6 vuotta 8%1.831 €129 €
10000 €6 vuotta 6%1.923 €165 €
10000 €6 vuotta 4%1.264 €156 €

Laskelman luvut ovat esimerkkejä, sillä lainan korko on asiakaskohtainen. 

“Selvitä pienenlainan hinta ja korko pyytämällä lainatarjouksen Nordsekin yhteistyökumppaneilta.”

Takuusäätiö pienlaina

Takuusäätiön pienlaina on tarkoitettu kuluttajille, joilla on vaikeuksia maksaa nykyisiä lainoja takaisin luotonantajalle. Takuusäätiön pienlainaa voi saada vain, kun on osoittanut jo maksavansa nykyisiä lainoja takaisin. 

Takuusäätiön pienlainan avulla voit laskea huomattavasti lainasi korkokustannuksia. Se on ensisijaisesti tarkoitettu niille lainanottajille, jotka ovat aina pyrkineet maksamaan lainaa takaisin ja nykyinen oma taloustilanne ei mahdollista enää korkeiden korkojen maksua. 

Takuusäätiö on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka pyrkii auttamaan suomalaisia kuluttajia raha-asioissa. Voit tutustua lisää aiheeseen: www.takuusaatio.fi 

Pieni nettilaina – eri lainatyypit 

Pienlainoja on tarjolla eri nimillä netissä. Pieni nettilaina on usein sama lainatuote, jolla on eri pankin käyttämä nimi. Kokosimme alle yleisimmät pienlaina termit ja kerromme niiden tärkeimmät ominaisuudet. Kaikki lainat ovat nettilainoja ja niiden suurimmat erot ovat usein korkoon ja hintaan liittyviä ehtoja. 

Pikavippi

Pikavipit tulivat tunnetuksi 2000-luvun alussa aggressiivisesti markkinoitavien sms-lainojen myötä. Pikavippejä tarjottiin hyvin korkealla korolla, jossa monesti todellinen vuosikorko oli useita satoja prosentteja. Pikavippejä nostettiin usein yön viimeisinä tunteina ja ne maksettiin tilille heti.

Tästä syystä moni luotonantaja välttää pikavippi sanan käyttöä lainoista, koska se yhdistetään paitsi nopeuteen myös erittäin kalliiseen lainaan. Pikavipistä käytetään myös pikalaina termiä, joka kuvaa paremmin nykyisiä tarjolla olevia pienlainoja. 

Pikavippi on nettilaina, sillä ne voidaan nostaa käyttöön verkkohakemuksella. Internetin ja digitalisaation myötä myös perinteisten pankkien tarjoamat pienlainat ovat siirtyneet digi-aikakaudelle. Se tarkoittaa lainanottajalle paitsi nopeaa luotto käsittelyaikaa, myös edullista ja matalaa korkoa. 

Kulutusluotto 

Kulutusluotto on yleistermi lainalle, johon myös pienlainat ja nettilainat kuuluvat. Pienlainat ovat vakuudettomia kulutusluottoja, joita tarjotaan suomalaisille kuluttajille. Kulutusluottojen ja pienlainojen korkotasoa säätelee Suomessa voimassa oleva korkokatto. 

Kulutusluotto on asuntolainan kanssa suosituin lainatuote Suomessa. Sen suosio perustuu helppouteen, nopeuteen, edullisuuteen ja joustavuuteen. Voit saada kulutusluoton käyttöön jopa 4% vuosikorolla. 

Kulutusluottoa nostetaan useimmiten vakuudettomana, jolloin voit itse päättää sen käyttötarkoituksen. Moni nostaa myös vakuudellista kulutusluottoa isompiin hankintoihin, kuten auton tai veneen ostamista varten.

Joustoluotto

Joustoluotto on jatkuva pienlaina, jota ei tarvitse lyhentää takaisin. Joustoluottoa nostetaan usein pienempiin laina tarpeisiin ja se toimii usein perinteisen luottokortin tilalla. Joustoluottoa hakiessa määritellään luottoraja, jota lainanottaja ei saa ylittää. 

Joustoluottoa nostetaan arjen hallintaa varten. Se on kätevä joustovara arjen laskuihin ja yllättäviin kuluihin. Joustoluoton hinta voi olla kuitenkin kertalainaa kalliimpi. Usein on edullisempaa nostaa normaalia pienlainaa joustoluoton tilalta. 

Joustoluoton hinta koostuu koron lisäksi kuukausimaksusta ja nostopalkkioista. Maksat nostopalkkiota aina, kun teet limiitistä noston tilille. Nostopalkkion ja kuukausimaksun hinta voi olla merkittävä joustoluotossa – siksi pelkkä korkotaso ei kerro koko totuutta luoton hinnasta. 

Käyttölaina  

Käyttölaina on yleisnimike vakuudettomalle lainalle ja kulutusluotolle, jota haetaan netissä. Käyttölainasta käytetään usein myös termiä käyttöluotto. Osa pankeista markkinoi lainojaan käyttölainana.

Käyttölainaa voi nostaa myös pienlainana, sillä sitä saa pankeista alkaen 1000 eurosta. Käyttölainan yleisiä käyttökohteita ovat arjen hankinnat, rikkoutunut kodinkone, matkalaina ja laskujen maksu. 

Käyttölainaa voi hakea aina 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. Sen maksuaika on 1 – 15 vuotta ja sitä voidaan käyttää joustavasti itse valittuun käyttötarkoitukseen. 

Pikalaina 

Pikalaina on kulutusluoton tavoin yleistermi nettilainalle, jonka voi hakea nopeasti käyttöön päivissä. Pikalainaa tarjoavat suurin osa pankeista, sillä kaikkien vakuudettomien lainojen saatavuus on hyvin nopeaa. 

Pikalaina on kertalaina, joka nostetaan kerralla käyttöön. Pikalainaa maksetaan takaisin joko tasaerissä tai tasalyhennyksin. Voit saada pikalainaan maksuaikaa jopa 15 vuotta!

Reissuluotto

Reissuluottoa tarjoaa rahoitusyhtiöt reissua varten. Reissuluotto on joustoluotto, jolloin lainasummaa ei tarvitse nostaa kerralla käyttöön. Maksimissaan reissuluottoa voidaan tarjota 10 000 euroon asti.  

Reissuluotto on vakuudetonta lainaa, joten sitä voidaan käyttää hyvin joustavasti. Miinuspuolena reissuluotossa on sen hinta. Saat usein edullisempaa pikalainaa nostamalla normaalia kertalainaa pankista.

Voinko saada pienlainaa? 

Pienlainaa voidaan tarjota hakijalle, jolla on puhtaat luottotiedot. Sinun on oltava vähintään 18-vuotias ja kotipaikka on oltava Suomessa. Lisäksi hakijalla on oltava säännöllisiä tuloja, jota vasten lainaa voidaan tarjota. 

Pienlainan tulorajaan ei ole tarkkaa määritelmää. Osa pankeista voi vaatia vähintään 18 000 euron vuosituloja, mutta moni luotonantaja voi antaa myös tätä alhaisimmille tuloille lainaa. 

Tärkeää on, kuinka paljon sinulla on muuta velkaa käytössä suhteessa tulojen määrään. Yleisimpiä syitä hylättyyn lainapäätökseen on liian suuret velat suhteessa tuloihin. 

Voit hakea pienlainaa myös silloin, kun et ole varma luottokelpoisuudestasi. Koska pienlainan hakeminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään – kannattaa lainatarjous pyytää jokatapauksessa!

Pienlainan ehdot tiivistettynä

Tässä tiivistettynä tärkeimmät ja tyypilliset pienlainan ehdot:

 • Lainamäärä: 500 – 60 000 euroa 
 • Laina-aika: 1 – 15 vuotta
 • Korko: 4 – 20%
 • Tilinhoitomaksu: 4 – 10 € kuukausi 
 • Avausmaksu: 0 – 200 €
 • Todellinen vuosikorko: 5 – 38% 
 • Lyhennystapa: Tasaerä tai tasalyhennys 
 • Kuukausierän suuruus: 10 – 500 €
 • Vakuudet: Ei 
 • Takaajat: oma henkilötakaus 

Kilpailuta pienlaina ja säästät kuluissa

Voit säästää kuluissa kilpailuttamalla pienlainasi. Pienlainojen kilpailutus kannattaa, sillä: 

 1. Löydät sen avulla helposti alhaisemman koron lainalle
 2. Et maksa mitään kilpailutuksesta
 3. Säästät aikaa 
 4. Et sitoudu mihinkään hakiessa lainaa
 5. Pienlainojen koroissa on isoja eroja 

Tiivistelmä: Pienlaina pankista edullisesti 

Pienlaina voidaan hakea nopeasti pankista tai rahoitusyhtiöstä. Voit hakea pientä lainaa ilman vakuuksia 500 eurosta aina 60 000 eurolle. Lainan maksuaika on 1 – 15 vuotta. 

Pienlainan korko kannattaa kilpailuttaa, sillä hinnoissa on merkittäviä eroja. Sitä enemmän saat lainatarjouksia, sitä edullisemmalla korolla voit saada lainaa käyttöön. Kun vertaat lainojen korkoa, kiinnitä huomio todelliseen vuosikorkoon. Se kertoo parhaiten, mikä laina on edullisin ja mikä on kallein. 

Voit käyttää pientä lainaa hyvin joustavasti. Usein lainasumma vaikuttaa siihen, mihin lainaa nostetaan. Pienimpiin alle 10 000 euron lainoihin käyttötarkoitus liittyy usein pienten hankintojen, kuten kodinkoneen rahoitukseen. Lainalla voidaan myös maksaa kalliita pienlainoja pois. 

Voit saada pankista pienlainaa käyttöön, kun olet vähintään 18-vuotias ja sinulla on säännöllisiä tuloja. Koska hakeminen on maksutonta, ei sinun tarvitse tietää etukäteen edellytyksiä lainan saannille. 

Nordsekin kautta voit kilpailuttaa yhdellä hakemuksella pankit ja rahoitusyhtiöt ja saada jopa yli 30 lainatarjousta kerralla katsottavaksi. Selvitä jo tänään, mistä löydät parhaan koron pienlainalle!

Usein kysyttyä pienlainoista 

Voiko opiskelija saada pienlainaa?

Opiskelijalle myönnetään lainaa, mikäli hänellä on riittävästi tuloja. Lainaa voidaan tarjota, kun hakija on täysi-ikäinen ja puhtaat luottotiedot. 

Miksi pienlainat kannattaa kilpailuttaa?

Pienlainojen kilpailutus kannattaa, sillä sen avulla löydetään parhaiten edullisin korko. 

Sitoudunko johonkin, kun haen lainaa?

Lainahakemus on maksutonta ja ei sido mihinkään. Lainojen kilpailutus on täysin maksutonta.

Mistä löytyy edullisin pienlaina?

Edullisin pienlaina löytyy kilpailutuksen avulla, jolloin saat yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta.

Mihin pienlainaa voidaan käyttää?

Voit itse päättää, mihin käytät lainaa. Käytä lainaa vaikka remonttiin, laskujen maksuun tai matkaa varten. 

Tarvitsenko vakuuksia pienlainaa varten?

Lainaan ei tarvita vakuuksia tai takaajia. 

Mikä on pisin maksuaika?

Voit saada lainaa jopa 15 vuoden maksuajalla, sillä tarjottu lainan maksuaika vaihtelee 1 ja 15 vuoden välillä. 

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Limiittiluotto

Limiittiluotto edullisesti vertailun avulla  Limiittiluottoa voit saada pankeista ja rahoitusyhtiöistä edullisesti, kun kilpailutat lainatarjoukset. Lainatarjouksien kilpailuttaminen Nordsekin kautta on maksutonta ja ei sido mihinkään.  Voit saada...

Lainaa norjasta

Lainaa norjasta heti ilman vakuuksia  Hae lainaa norjasta Nordsekin avulla jo tänään! Vertailumme avulla voit saada lainatarjouksen 1 000 - 60 000 eurolle Norjasta tai...

Järjestelylaina

Järjestelylainalla yhdistät pienet lainat yhdeksi  Hae järjestelylainaa nopeasti netistä ilman vakuuksia tai takaajia. Nordsekin kautta voit kilpailuttaa yhdellä lainahakemuksella jopa yli 30 pankkia ja luotonantajaa.  Järjestelylainalla...

Joustorahoitus 

Joustorahoitus pankista edullisesti  Joustorahoitus on pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama vakuudeton limiittiluotto, johon ei tarvitse takaajia tai vakuuksia. Joustorahoitusta voi saada 500 - 10 000 euroa.  Rahoitus...