Pienlaina

Pienlaina – vertaa pienen lainan korkoa

Pienlaina on vakuudeton laina, jolla viitataan tyypillisesti 1000 eurosta aina 10 000 euroon. Pieniin lainoihin voi saada maksuaikaa lainasummasta riippuen 2 – 10 vuotta. Tällöin lainan kuukausierä on alhainen ja lainaa voidaan maksaa takaisin hyvin myös pienemmillä tuloilla. 

Pienlainaa voidaan käyttää joustavasti esimerkiksi eläinlääkärikuluihin tai muihin yllättäviin kuluihin, kodin sisustamiseen tai matkailuun. Koska laina on vakuudetonta, päätät itse lainan käyttökohteen. 

Hae lainaa
40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50€. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Pienlaina auttaa arjessa 

Vakuudetonta lainaa ei tarvitse nostaa vain suuriin hankintoihin. Myös pienet hankinnat ja yllättävät kulut voidaan rahoittaa pienlainan avulla.

Pienlaina auttaa yllättävissä kuluissa ja pienissä hankinnoissa, johon tarvitset lainaa. On tärkeä muistaa, että usein pienten lainojen todellinen vuosikorko ja kustannukset vaihtelevat paljon – muista vertailla lainan kuluja ennen valintaa. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä kuluttajan tulisi tietää pienlainojen hinnoittelusta, hakemisesta ja vertailemisesta. 

Kilpailuta pienlainat

Pienlaina pähkinänkuoressa 

 • Lainasummat 1000 eurosta 10 000 euroon 
 • Ei vakuuksia 
 • Maksuaika 2 – 10 vuotta 
 • Kuukausittain takaisinmaksu tasaerissä 
 • Lainan korko 4 – 20%
 • Todellinen vuosikorko 5 – 38% 
 • Luotonantajana pankki tai rahoitusyhtiö 
Kilpailuta lainat heti

Mikä on pienlaina?

Pienlaina voi olla mikä tahansa vakuudeton lainatuote aina 60 000 euroon asti, mutta yleensä sillä viitataan pieniin muutaman tuhannen euron lainoihin. Tyypillinen laina-aika pienlainassa on muutamasta vuodesta neljään vuoteen. 

Pienlainan todellinen vuosikorko – joka pitää sisällään sekä koron että muut kustannukset – vaihtelevat pienlainassa 5% ja 38% välillä. Koska lainojen hinnoissa on suuria eroja, on lainavertailu syytä tehdä huolella ennen lainan nostamista tilille. 

Kilpailuta pienlainat

Pienlainan edut ja miinukset 

Edut 

 • Nopeaa lainaa. Voit saada pienlainan tilille jopa samana päivänä tai viimeistään kahdessa arkipäivässä. 
 • Yksi laina tilille. Voit nostaa koko lainan tilille yhdellä kertaa. 
 • Kiinteä kuukausimaksu. Lainan kuukausierä on koko laina-ajan sama, joten lainan takaisinmaksu on helppoa. 
 • Ei vakuuksia. Et tarvitse lainaa varten vakuuksia, kuten asuntoa tai autoa pantiksi. 

Miinukset 

 • Et saa välttämättä riittävästi lainaa. Lainapäätös perustuu hakijan tietoihin ja tuloihin. Et välttämättä saa lainaa tarpeeksi, vaikka sinulla on säännöllisiä tuloja ja puhtaat luottotiedot. 
 • Korkeat kustannukset. Vakuudettoman lainan todellinen vuosikorko pienissä lainoissa voi nousta erittäin korkeaksi. Muista vertailla ja kilpailuttaa pienlainat ennen lainan nostamista tilille. 
 • Mahdollinen avauspalkkio. Lainasta voidaan periä nostopalkkio lainasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä – ole tarkkana avauspalkkiosta, varsinkin jos olet aikeissa maksaa lainan nopeammin takaisin. 
Kilpailuta ja säästä

Pienlaina voidaan hakea pankista tai rahoitusyhtiöstä 

Voit saada pienlainaa pankista tai rahoitusyhtiöstä. Suosittelemme nostamaan pienlainan pankista, sillä pankit tarjoavat edullisempaa korkoa lainalle. Pankin tarjoaman pienlainan todellinen vuosikorko voi vaihdella 10 – 25% välillä, kun rahoitusyhtiöiden tarjoaman lainan hinta voi nousta yli 30% tasolle. 

 • Pankit tarjoavat yleensä pienlainaa minimissään 2000 eurolle, jotkut pankit yli 3000 eurolle. 
 • Rahoitusyhtiöt erikoistuneet kaikkein pienimpiin alle 3000 € lainoihin, mutta niiden todellinen vuosikorko on pankkia kalliimpi 
Vertaile pienlainat

Näin vertaat pienlainoja 

Tässä tärkeimmät tekijät, jotka kannattaa ottaa huomioon pienlainaa hakiessa. 

Todellinen vuosikorko: Vuosittainen kustannus on helpoin ja paras tapa vertailla eri lainatuotteita keskenään. Halvin lainatuote on se, jossa on alhaisin todellinen vuosikorko. 

Kuukausierä: Ennen lainan nostamista on hyvä arvioida oma budjetti ja sopiva kuukausierä lainalle. Voit arvioida lainalaskurin avulla, minkälaiset lainaehdot sopivat sinulle. 

Maksuaika: Lainaan voidaan tarjota lainasummasta riippuen 1 ja 15 vuoden välillä maksuaikaa. Tyypillisesti pienlainaan tarjotaan 2 – 6 vuoden maksuaikaa. 

Ehdot lainan saantiin: Osa pankeista voi vaatia suurempia tuloja lainansaantiin kuin toiset. Rahoitusyhtiöt voivat tarjoa helpommin lainaa, mutta niiden tarjoaman lainan korko on kalliimpi. 

Lainatarjoukset hetkessä

Medioissa

4
2
1
3

Nordsek lainapalvelu

Maksuton

Lainapalvelumme on täysin maksuton.

Säästää kuluissa

Säästät rahaa, kun kilpailutat lainat kauttamme. 

Nopea

Nopeasti lainatarjoukset pankeista katsottavaksi. 

Hae lainaa ilman vakuuksia hetkessä

Näin haet vakuudetonta pientä lainaa

 1. Pyydä lainatarjous. Lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään ja on täysin maksutonta. Kun haet lainaa Nordsekin lainapalvelun avulla, tarjouspyyntö lähetetään eri pankeille katsottavaksi. 
 2. Vertaile tarjouksia. Vertaile eri lainojen todellista vuosikorkoa, lainasummaa, kuukausierän määrää ja laina-aikaa. 
 3. Allekirjoita paras tarjous. Valitse sinulle sopivin lainatarjous ja allekirjoita lainasopimus sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksilla. 
 4. Toimita liitteet. Ennen maksua tilille pankit vaativat vielä nähtäväksi todisteen palkkatuloista – pienissä muutaman tuhannen euron lainoissa liitteitä ei välttämättä tarvita.  
 5. Rahat tilille. Laina maksetaan tilille muutamassa päivässä. 

Kenelle pienlainaa myönnetään? 

Voit saada pienlainaa pankista tai rahoitusyhtiöstä, kun sinulla on säännöllisiä tuloja ja puhtaat luottotiedot. 

Tässä muutama kriteeri, jotka on täytyttävä lainan saantiin: 

 • Ei maksuhäiriömerkintää 
 • Riittävästi palkkatuloja – osa pankeista vaatii yli 15 000 € bruttotulot vuodessa 
 • Riittävästi tuloja suhteessa velkaan 
 • Kotipaikka Suomessa 

Sinun ei tarvitse tietää etukäteen, voidaanko lainaa myöntää. Koska lainan hakeminen on maksutonta ja ei sido mihinkään, voit tarjouspyynnön avulla selvittää – mistä pankeista sinulle myönnetään pienlainaa. 

Screenshot 2023 05 28 at 20.41.02

Älä nosta pienlainaa pikavippinä 

Vaikka tarvittava lainasumma olisi pieni, ei lainaa kannata nostaa perinteisestä pikavippiyhtiöstä. Tässä lista asioista, jota kannattaa välttää hakiessa pienlainaa: 

Erittäin korkea todellinen vuosikorko: Voit saada myös pientä lainaa alle 13% korolla. Älä nosta pientä pikavippiä tilille erittäin kalliilla kululla. Rahoitusyhtiöiden tarjoaman lainan keskikorko on noin 45% (todellinen vuosikorko), vaikka  lainaa voi saada pankista huomattavasti edullisemmin. 

Kulut piilotettu: Jos luottoehdot ja kulut löytyvät pienellä printillä, ei lainaa kannata hakea kyseisestä rahoitusyhtiöstä. Todellinen vuosikorko on ilmoitettava aina selkeästi ja kaikki kustannukset ennen lainan nostamista. 

Luotonantajasta ei löydy tietoa tai sillä on huono maine: Yleensä huonoon maineeseen on aina jokin syy. Vältä pikavippiyhtiöitä, joiden lainakustannukset voivat olla erittäin kalliita. 

Emme tarjoa lainaa - saamme palkkiomme pankeilta 

Moni vertailussa mukana oleva pankki maksaa meille palkkioita, sillä saamme oman palkkiomme välityspalkkiona lainoista. 

Vaikka saamme palkkiot mukana vertailussa olevilta luotonantajilta, pyrimme tekemään artikkelissa mahdollisimman hyvän ja kattavan listan parhaista laina tuotteista. 

Tässä listalla lainapalvelussamme mukana olevat pankit ja tietoa siitä, kuinka me tienaamme rahaa. 

Kilpailuta pienlaina nopeasti Nordsekin avulla 

Löydä paras sinulle sopiva pienlaina kilpailuttamalla pankit yhdellä lainahakemuksella. Näin varmistat, että sinulla on käytössä markkinoiden edullisin tarjolla oleva pienlaina. 

Koska pienlainaa tarjoavat Suomessa kymmenet eri pankit, sinulla on usein monia eri vaihtoehtoja. Ennen valintaa on tärkeää vertailla hintoja keskenään, sillä pienlainan suurimmat erot liittyvät hintaan. Yleisenä muistisääntönä voidaan pitää sitä, että paras pienlaina on se, jossa on alhaisin todellinen vuosikorko. 

Lainasumma
Laina aika
Olemme löytäneet osumaa sinulle.
Olemme löytäneet yhden osuman sinulle.
Ei osumia. Etsi uudelleen.
Lisää tuloksia
 Älä nosta lainaa, jos: 

1. Sinulla on vaikeuksia maksaa nykyisiä laskuja ja velkoja 

2. Et pysty maksamaan lainaa takaisin 

3. Lainan käyttötarkoitus ei edistä omaa taloudenhallintaa