Pikavippi – vertaa pikavippejä 2024

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Pikavippi – vertaa pikavippejä 2024

Pikavippi on pieni vakuudeton laina, jota tarjoavat rahoitusyhtiöt äkilliseen rahantarpeeseen. Voit saada pikavippiä myös suuremmille lainasummille, sillä myös pankit tarjoavat nopeaa pikalainaa jopa 60 000 euroon asti. 

 • Pikavippi on vakuudeton laina 500 eurosta 60 000 euroon asti
 • Ei vakuuksia tai takaajia 
 • Tilille jopa samana päivänä 

Laina voidaan maksaa tilille jopa samana päivänä. Pikavipin hakeminen onnistuu nopealla nettihakemuksella. Lue lisää artikkelista, mitä kaikkea sinun tulisi tietää pikavipeistä.

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Näin haet pikavippiä

 1. Lähetä lainahakemus 

  Vipin hakeminen onnistuu muutamassa minuutissa ilman liitteitä. 

 2. Vertaile korkotarjouksia

  Lainan korko voi vaihdella uusissa pikavipeissä 4 – 20% välillä. Kilpailuttamalla pankit selvität edullisimman pikavipin tarjoajan. 

 3. Allekirjoita ja rahat tilille 

  Laina maksetaan nopeasti tilille jopa samana päivänä.  

Arkeen joustoa pikavipin avulla 

Lyhytaikainen pikavippi voi olla fiksu lainatuote, kun sinulla on maksukykyä maksaa laina takaisin ja olet kilpailuttanut pikavippiin edullisen koron. 

Koska laina on vakuudetonta, voit itse päättää aina käyttökohteen pikavipille. Suosittuja pikavipin käyttökohteita ovat: 

 • Matkustaminen ja shoppailu
 • Häät ja muut juhlat 
 • Laskujen maksu 
 • Kodinkoneet ja sisustaminen 
 • Remontti 
 • Auton tai moottoripyörän osto 

Perinteinen pikavippi korvattu pankin pikalainalla 

Aikaisemmin pikavipin nostaminen tarkoitti väistämättä erittäin kallista lainaa. Pikavipit tarkoittivat vielä 2000-luvun alkupuolella sms vippiä, jossa pienen muutaman kymmenen euron laina voitiin nostaa pankkitilille sekunneissa jopa useiden satojen prosenttien korolla. 

Nykyään perinteinen pikavippi on korvattu pankkien tarjoamalla pikalainalla. Voit saada edullista pankkilainaa heti tilille kotimaisista rahoitusyhtiöistä, pankeista ja ulkomailta. 

Voit kilpailuttaa pikavippien tarjoajat nopeasti Nordsekin maksuttomalla lainahakemuksella. Kilpailuttamalla lainat voit selvittää, saatko edullisinta pikavippiä Suomesta, Ruotsista, Norjasta vai Virosta!

Pikavippien korko laskenut 

Koska pikavippien tarjonta on siirtynyt rahoitusyhtiöistä pankkeihin, on pikavippien korot laskeneet. Perinteiset pikavippiyhtiöitä ovat käytännössä poistunut markkinoilta, joten voit saada nykyään edullista pikalainaa tilille pankista. 

Korkokatto Suomessa määrittää, että uusien lainojen nimelliskorko ei saa ylittää 20% tasoa vuodessa. Lisäksi muut kuin korkokustannukset eivät voi olla yli 150 euroa vuodessa. 

Huomaa, että korkokatto ei koske vanhoja limiittisopimuksia. Jos sinulla on käytössä vuosien takaa vanha joustoluotto sopimus, voit maksaa kuluja paljon enemmän mitä maksimi korko on uusissa lainoissa. 

Pikavippi on aina maksettava takaisin 

Älä nosta pikavippiä tilille, jos sinulla on vaikeuksia maksaa laina takaisin. Pankin ja rahoitusyhtiön nostama laina on aina maksettava joskus takaisin, eikä uuden velan nostaminen ole järkevää, kun oma taloustilanne on heikko. 

Jos sinulla on riittävät tulot lainan takaisinmaksuun ja tarvitset väliaikaista ja nopeaa lainaa tilille, voi pikavipin nostaminen olla sopiva lainatuote. 

Ennen pikavipin nostamista on hyvä vertailla eri lainatarjouksia keskenään, sillä lainojen koroissa on suuria eroja. Nostamalla edullisimman lainan saat lainan kuukausierän alaspäin ja sinulla on enemmän rahaa elämiseen! 

Kilpailuta pikavipit nopeasti Nordsekin avulla 

Pikavippi on nopea laina, joka auttaa nopeaan rahan tarpeeseen. Voit hakea pikavippiä ilman vakuuksia 500 eurosta aina 60 000 euroon asti. 

Pikavippien korko kannattaa kilpailuttaa, sillä lainan hinnoissa on isoja eroja. Kalliin ja halvimman pikavipin ero voi olla tuhansia euroja, kun lainasumma on suurempi. 

 • Pikavipin kilpailuttaminen hetkessä Nordsekin avulla 
 • Kilpailuta lainat 500 eurosta aina 60 000 euroon asti 
 • Lainan maksuaika 1 – 15 vuotta 

Voit hakea lainaa milloin vain, sillä lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään ja on täysin maksutonta. Säästät lainan kuluissa, kun muistat vertailla pikavippien hintoja keskenään!

Usein kysyttyä ja vastauksia pikavipistä

Mikä on pikavippi?

Pikavippi on vakuudeton kulutusluotto, jota myönnetään muutamasta sadasta eurosta aina 60 000 euroon asti. Koska laina on vakuudetonta, voit itse päättää mihin lainaa käytetään. Lainan hakeminen onnistuu muutamassa minuutissa ja voit saada pikavipin tilille jopa samana päivänä. 

Kuka voi saada pikavippiä pankista? 

Pankit myöntävät pikavippiä, kun hakijalla on riittävästi työtuloja ja ikää vähintään 20 vuotta. Hakijalla on oltava puhtaat luottotiedot ja kotipaikka Suomessa. Lainan määrään vaikuttaa hakijan tulot. 

Onko pikavippi aina kallista? 

Pikavippiä voi saada edullisesti pankista. Ennen pikavipin nostamista lainat kannattaa kilpailuttaa, jolloin selvität nopeasti edullisimman pikalainan tarjoajana. Pikavippien korko pankeista alkaen 4% korolla. 

Mitä eroa on pikavipillä ja kulutusluotolla? 

Pikavippi ja kulutusluotto tarkoittavat samaa asiaa. Molemmat ovat vakuudettomia lainoja, jota pankit ja rahoitusyhtiöt myöntävät ilman takaajia. Pikavippi termiä ei käytetä yhtä usein markkinoinnissa kuin kulutusluottoa sen huonon maineen johdosta.

pikavippi heti tilille

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.