Pikavippi

LainaaPikavippi

Pikavippi on vakuudeton laina 

Pikavippi on pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama vakuudeton laina, jota haetaan netistä. Pikavippi on kulutusluotto ja sitä voidaan nostaa käyttöön muutamasta sadasta eurosta aina 60 000 euroon asti. 

Pikavippi on nopea hakea, sillä lainassa ei ole vakuuksia. Voit saada pikavipin käyttöön jopa samana päivänä, sillä vippi maksetaan tilille nopeimmillaan heti sopimuksen jälkeen. 

Pikavippi on kertalaina, joka maksetaan takaisin sovitulla maksuajalla. Maksuaika vaihtelee 1 – 15 vuoden välillä. Voit aina maksaa pikavipin myös etuajassa pois ja säästää kuluissa. 

Pikavippiä nostetaan tyypillisesti arjen pieniin hankintoihin, matkusteluun ja shoppailuun. Nordsekin kautta voit kilpailuttaa pikavipit yhdellä kerralla – ja saada jopa yli 30 lainatarjousta pankeista ja rahoitusyhtiöistä.

Perinteinen pikavippi

Perinteinen pikavippi on rahoitusyhtiöiden tarjoama nopea vakuudeton kulutusluotto, jota markkinoitiin 2010 – luvun alussa näkyvästi sms-vippeinä, jonka sai heti tekstiviestillä tilille. Pikavippien suosio kasvoi, sillä niitä markkinoitiin näkyvästi tv:ssä, radiossa ja sanomalehdissä. Lisäksi markkinoilla ei vielä säännelty korkotasoja, jolloin markkinoilla oli paljon yli 100% korkoa tarjoavia toimijoita. 

 • Perinteinen pikavippi on pienlaina, jonka voi nostaa käyttöön jopa samana päivänä 
 • Pikavippien korkoja säännellään nykyään tarkasti, kuten kaikkia kulutusluottoja
 • Moni on nostanut aikaisemmin erittäin kalliita perinteisiä pikavippejä 

Nykyään pikavippien tilalle on syntynyt nopeat nettilainat pankeista, jossa korko on matala. Korkokatto on laskenut merkittävästi eri pikavippien ja vakuudettomien kulutusluottojen korkotasoa. 

Pankkien tarjoama nettilaina on saatavilla 1-2 arkipäivän kuluessa tilille, joten niitä voidaan nykyään hyvin kutsua myös pikalainoiksi tai pikavipeiksi.  

“Perinteisten pikavippien suosio perustuu nopeuteen, helppouteen ja joustavuuteen. Koska laina on ilman vakuuksia, voit päättää itse mihin pikavippiä käytät.”

Pikavippi heti

Voit hakea pikavippiä heti käyttöön, sillä hakemuksen onnistuu muutamassa minuutissa. Lainahakemusta varten riittää perustiedot sinusta ja haettavasta rahoituksesta. Hakemukseen ei tarvita liitteitä, joten hakeminen on hyvin helppoa ja nopeaa. 

Pikavipin hakeminen ei sido sinua mihinkään, joten voit hakea vippiä vaikka heti käyttöön. Saat ensimmäiset lainatarjoukset heti katsottavaksi, sillä lainanantajat tekevät automaattisen alustavan lainapäätöksen. 

Isompiin pikavippeihin ja lainoihin vaaditaan, että todistat vielä säännöllisten tulojen määrän. Tämän voit toimittaa pankille myöhemmin sähköpostilla, jonka jälkeen sinulle tarjotaan lopullinen lainapäätös. 
Pikavippi voidaan maksaa heti tilille, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen. Viimeistään pikavippi maksetaan tilille 2 arkipäivän kuluessa sopimuksen hyväksymisestä.

Näin haet pikavippiä

Hae pikavippiä netissä

Hakeminen ei sido mihinkään ja on maksutonta. 

Vertaile eri pikavippi tarjouksia 

Vertaile vippien hintoja keskenään. 

Hyväksy ja allekirjoita sähköisesti 

Allekirjoitus omilla verkkopankkitunnuksilla. 

Pikavippi heti tilille

Viimeistään maksu tilille 1 – 2 arkipäivän kuluessa. 

Käytä vippiä kuten haluat 

Kun haet pikavippiä ilman vakuuksia, voit itse päättää, mihin vippiä käytetään. Maksa laskuja, lähde matkalle tai tee ostoksia verkossa – sinä päätät! Lainassa ei myöskään vaadita takaajia, sillä oma henkilötakaus riittää. 

Onko sinulla mielessä reissu ulkomaille, johon tarvitset vippiä? Reissuluotto on joustoluotto, jota voit käyttää hyvin vapaasti matkustamiseen tai mihin tahansa arjen hankintoja varten.

Ehkä sinulla on laskuja maksamatta tai kalliita osamaksuja, johon tarvitset rahoitusta? Onko vuokravakuus maksamatta tai tarvitsetko lainaa remonttia varten? Kaikkiin näihin voi vakuudeton vippi auttaa. 

Vippien suosio perustuu sen nopeuteen ja joustavuuteen. Koska vippiä varten sinun ei tarvitse antaa pankille vakuuksia, voit myös hyvin joustavasti ja nopeasti nostaa vippiä tilille.

Mistä varma pikavippi?

Voit saada pikavippiä, kun täytät seuraavat kriteerit: 

 • Olet vähintään 18 vuotias ja kotipaikka on Suomessa 
 • Sinulla on säännöllisiä tuloja ja puhtaat luottotiedot 
 • Sinulla on kotimainen henkilötunnus 

Saat varmasti pikavippiä, kun sinulla on luottotiedot kunnossa ja säännöllisiä tuloja riittävästi suhteessa lainan määrään. Varma pikavippi voi löytyä omista pankista, rahoitusyhtiöistä tai ulkomaisista digipankeista. 

Jokaisella pankilla voi olla omia kriteereitä mm. tuloista tai maksimi lainojen määrästä suhteessa tuloihin. Selvität parhaiten varman pikavipin kilpailuttamalla, sillä näin saat yhdellä hakemuksella kaikki pikavippi tarjoukset vertailtavaksi. 

Moni kuluttaja pohtii, mistä löytyy varma pikavippi? Näin varmistat, että löydät varman pikavipin: 

 1. Täytä pikavippi hakemus huolella

Virhe hakemuksessa johtaa usein hylättyyn lainapäätökseen. Myös väärin ilmoitetut tiedot tuloista tai muista lainoista johtaa hylättyyn päätökseen – älä koskaan valehtele hakemuksessa! Täyttämällä hakemuksen huolella varmistat, että saat varmasti pikavippi tarjouksen mahdollisimman monesta paikasta. 

 1. Hoida omat raha-asiat ja laskut moitteettomasti 

Sitä paremmin olet hoitanut omat raha-asiat, sitä helpommin saat pikavippiä ja muita lainoja nostettua edullisella korolla. Huomaathan, että pikavippiä voidaan myöntää vain, kun sinulla on puhtaat luottotiedot. Jos sinulla on vielä maksuhäiriömerkintöjä, maksa ensin vanhat laskut pois. 

 1. Kilpailuta pikavipit 

Kilpailuttamalla pikavipit selvität nopeasti, mistä pankeista ja rahoitusyhtiöistä voit saada varmasti pikavippiä. Vippien kilpailutus kannattaa, sillä sen avulla voit yhdellä hakemuksella selvittää sinulle tarjottavat tarjoukset! Pikavipin kilpailutus on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. 

Ruotsalainen pikavippi kilpailee norjalaisten pikavippien rinnalla kotimaisten pankkien kanssa

Yksi syy pikavippien korkojen laskuun viimeisen 10 vuoden aikana on ulkomaalaisten digipankkien mukaantulo vakuudettomiin lainoihin. Ruotsalainen pikavippi kilpailee norjalaisen ja suomalaisen kulutusluoton kanssa hinnassa, nopeudessa ja joustavuudessa: 

 • Ruotsalainen ja norjalainen pikavippi ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja suomalaisille 
 • Ruotsalaisen tai norjalaisen pikavipin ottaminen yhtä turvallista kuin kotimaisen pankin tarjoama vakuudeton laina 
 • Kilpailuta korko kotimaisten, ruotsalaisten ja norjalaisten pankkien kesken 

Lainaehdot eivät välttämättä ole merkittävästi erilaisia eri pankeissa. Suurimmat erot liittyvät hintaan ja lainamäärään. Voit saada ruotsalaista pikavippiä edullisemmalla korolla tai suuremmalla lainamäärällä kuin mitä suomalaiset tarjoavat. 
Koska lainojen ehdoissa ei ole suuria eroja, pikavippi kannattaa nostaa sieltä, mistä saat parhaan koron. Myös ruotsalaiset ja norjalaiset pankit noudattavat Suomen lakia ja ne raportoivat Suomessa Finanssivalvonnalle. Niiden tarjoamat lainat ovat yhtä turvallisia, kuin kotimaisten pankkien.

Pieni pikavippi heti tilille 

Pieni pikavippi on mahdollista nostaa heti tilille, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen. Pienen pikavipin lainapäätös voidaan antaa heti, eikä liitteitä välttämättä tarvitse toimittaa pankille. 

Osa pankeista voi vaatia nähtäväksi liitetiedot myös pienistä pikavipeistä. Tarvittavia liitteitä ovat yleensä pieneen pikavippiin: 

 • Verotustodistus 
 • Palkkatodistus 
 • Eläketodistus 

Pieni pikavippi maksetaan usein heti tilille, kun olet omilla pankkitunnuksilla hyväksynyt tarjouksen. Viimeistään pieni vippi maksetaan tilille 1 – 2 arkipäivän kuluessa. 

Huomioithan, että pikavippi maksetaan vain kotimaiselle tilille. Vaikka sinulla olisi aktiivisesti käytössä ulkomaalaisia tilejä, maksetaan pikavippi vain kotimaiselle pankkitilille. 

Kertaluontoinen pikavippi on eri asia kuin joustoluotto 

Pikavippi nostetaan kertaluontoisena eli kertalainana tilille. Toisin kuin joustoluotoissa, kertaluontoinen pikavippi maksetaan yhdellä kertaa tilille. Jos lainan hakija haluaa nostaa lisää vippiä, on lainaa haettava uudestaan. 

Pikavippi ja joustoluotto ovat molemmat vakuudettomia lainoja, jotka voi nostaa tilille nopeasti ja joustavasti ilman takaajia. Pikavippi eroaa joustoluotosta siten, että pikavippi nostetaan aina koko lainasummalla tilille. Se on siis kertaluontoinen laina, jota maksetaan takaisin sovitulla maksuajalla pankille takaisin. 

Joustoluottoa nostetaan usein pienissä erissä käyttöön. Kun joustoluottoa maksaa takaisin, voidaan sitä nostaa myöhemmin takaisin käyttöön ilman uutta lainahakemusta. 
Kertaluontoinen pikavippi on sopiva lainatuote silloin, kun lainasumma halutaan nostaa kerralla käyttöön. Yleisin lyhennystapa lainalle on tasaerä, jolloin pikavippiä maksetaan takaisin joka kuukausi samalla kuukausierällä.

Lyhyt pikavippi ja 14 vrk palautusoikeus

Pikavippiä ei tarvitse nostaa pitkäksi aikaa, sillä vakuudettoman lainan voi aina maksaa etuajassa takaisin. Vaikka pikavippiin tarjotaan usein minimissään 1 vuoden maksuaikaa – lyhyt pikavippi onnistuu nostamalla lainan ja maksamalla sen etuajassa takaisin. 

Pikavippi 14 vrk on mahdollista nostaa korottomasti ja kulutta käyttöön, sillä kaikissa lainoissa on aina palautusoikeus. Huomioi kuitenkin, että et voi loputtomasti nostaa pikavippiä 14 vrk, sillä pankit eivät välttämättä tarjoa toisella kertaa lainaa – mikäli lainaa nostetaan systemaattisesti vain kulujen välttämiseen. 

Lyhyt pikavippi voidaan nostaa vaikka 1 – 3 vuoden maksuajalla. Jos sinulla on tarkoitus maksaa vippi lyhyemmällä aikavälillä takaisin – se onnistuu. Kaikki vakuudettomat lainat, pikavipit mukaanlukien, on mahdollista maksaa milloin vain pois ilman erillistä ilmoitusta. 

Säästät kuluissa, kun pidät pikavipin lyhyen aikaa käytössä. Sitä pidempään laina on käytössä, sitä enemmän maksat kuluja. 

Pikavippiä tekstiviestillä on korvattu nettilainalla 

Pikavippiä tekstiviestillä ei ole enää suoraan mahdollista nostaa, sillä kaikki lainat on korvattu kätevällä nettihakemuksella. Näin sinun ei tarvitse lähettää omia tietoja tekstiviestillä, vaan voit tehdä hakemuksen turvallisesti verkossa: 

 • Pikavippi tekstiviestillä korvattu nopealla verkkohakemuksella 
 • Voit hakea pikavippiä matkapuhelimella vaikka heti 
 • Pikavippi tarjous tekstiviestillä katsottavaksi

Saat usein hakemuksen lähettämisen jälkeen linkin tekstiviestillä pikavippi tarjoukseen. Kun avaat linkin, pääset katsomaan sinulle tarjottua lainan ehtoja. 

Pikavippiä voit kätevästi hakea matkapuhelimella tai koneella missä vain 24/7. Koska lainapäätös tehdään usein automaattisesti, ei sinun tarvitse odottaa kuin muutama minuutti ensimmäisiin tarjouksiin. 

Pikavippi kokemuksia 

Pikavippi kokemuksia löytyy paljon netistä. Kokemukset vaihtelevat myös paljon eri rahoitusyhtiöiden ja pankkien välillä. Tässä yleisimpiä kokemuksia pikavipeistä: 

Hyvät kokemukset: 

 • Nopeasti tilillä 
 • Hakeminen vei vain muutaman minuutin 
 • Päätös tuli heti 
 • Joustava käyttää 
 • Ei niin kallis kuin luultiin
 • Edullisempi kuin 10 vuotta sitten
 • Laskut saatiin maksettua ajallaan 
 • Ei tarvittu liitteitä tai paperityötä 

Huonot kokemukset: 

 • Hinta 
 • Korko kalliimpi kuin vakuudellisessa lainassa
 • Koroton ei ollutkaan halpa laina
 • Lainan perintäkulut suuret  
 • Pikavipin todellinen vuosikorko todella korkea 
 • Nimelliskorko ei kerro totuutta hinnasta 

Tyypillistä netissä olevista pikavippien kokemuksista on tämä: kiitosta saadaan nopeudesta ja joustavuudesta. Miinusta ja huonoja kokemuksia ovat hinta tai niiden esitystekniikka. Osa ei ollut tyytyväisiä siihen, että pikavippejä myytiin nollakorolla, vaikka hinta oli korkea. 

Parhaat kokemukset pikavipeistä saat, kun kilpailutat ne muiden vakuudettomien lainojen kanssa. Näin selvität, mistä saat kaikkein edullisinta pikavippiä – nopeasti!

Pikavippi heti tilille puhelimella 

Voit nostaa pikavippiä heti tilille puhelimella, kun matkapuhelimessa on tunnusluku sovellus. Näin voit hyväksyä lainatarjouksen vaikka heti ja saada pikavipin maksuun tilille heti. 

Nosta pikavippi heti tilille puhelimella ja rahoita sille sinulle tärkeitä asioita! Yksi pikavipin suurimmista eduista on sen nopeus ja joustavuus. Vakuudettoman pikavipin avulla voit tehdä asioita, johon sinulla ei välttämättä olisi varaa juuri nyt. 

Onko kotona remontti tiedossa? Haluatko sisustaa kodin uudelleen? Ehkä olet juuri muuttanut vuokralle, ja tarvitset lainaa takuuvuokraan? Maksa pikavipillä heti erääntyneitä laskuja tai muita pakollisia menoja. 

Voit aloittaa uuden harrastuksen pikavipin avulla. Jos tiedät voivasi maksaa myöhemmin vipin takaisin – voi pikavippi tuoda tarvittavaa joustoa arkeen. Nosta vippiä tilille puhelimella juuri silloin, kun sitä tarvitset. 

Vippi eri lainasummille 

Vippi on pieni kertalaina, jota nostetaan nopeaan lainatarpeeseen. Voit nostaa vippiä eri lainasummille riippuen omasta lainatarpeesta. Tässä listalla yleisiä nostettuja vippisummia ja esimerkkejä niiden käyttökohteesta:

Pikavippi 100

Pikavippi 100e nostetaan nopeaan ja akuuttiin rahantarpeeseen. Yleinen käyttökohde 100e pikavipille on lasku, joka pitää maksaa heti. 

Pikavippi 200

Moni nostaa pikavippi 200 euroa akuuttiin tarpeeseen tai pieneen ostokseen varten. Voit saada pienen 200e pikavipin rahoitusyhtiöistä käyttöön saman päivän aikana. 

Pikavippi 300

Pikavippiä 300 euroa haetaan sekä ostoksien rahoitusta että akuuttien laskujen maksua varten. Pientä 300 euron lainaa käytetään myös viikonlopun hemmottelua tai juhlia varten. 

Pikavippi 400

Voit nostaa pikavippiä 400 euroa esimerkiksi puhelimen, tietokoneen tai muun laitteen hankintaa varten. Moni nostaa pikavippiä 400 euroa myös myöhässä olevien laskujen maksamiseen. 

Pikavippi 500

Pikavippiä 500 euroa nostetaan verkko-ostoksia varten, lentojen tai hotellin varaamiseen tai esimerkiksi vuokravakuuden maksamiseen.  

Pikavippiä vai vakuudetonta kulutusluottoa?

Nykyään pikavipin ja vakuudettoman kulutusluoton raja on häilyvä, sillä vakuudeton kulutusluotto on pikalaina, joka maksetaan tilille päivissä. Pikavippien tilalle on syntynyt nopeat vakuudettomat lainat, joita tarjoavat sekä pankit että rahoitusyhtiöt Suomessa. 

Voidaankin yleistää, että kun sinulla on lainatarve, kannattaa se joka tapauksessa kilpailuttaa. Haitpa lainaa 5000 euroa, 7000 euroa, 500 euroa tai 10 000 euroa lainaa, kannattaa laina nostaa sieltä, mistä saat sen halvimmalla. 

 • Nosta pikavippiä tai kulutusluottoa sieltä, mistä saat alhaisemman koron
 • Vertaile pikavippien todellista vuosikorkoa keskenään 
 • Jos sinulla on vanhoja pikavippejä, kannattaa ne korvata uudella edullisemmalla lainalla 

Pikavippiä voit hakea myös suoraan rahoitusyhtiöistä. Suosittelemme kuitenkin aina hakemaan lainaa useammasta paikasta, jolloin varmistat edullisen pikavipin käyttöösi. 

Edullinen pikavippi vertailemalla

Pikavippien koroissa on isoja eroja. Edullisen pikavipin löydät parhaiten kilpailutuksen avulla, jolloin voit saada jopa yli 30 lainatarjousta yhdellä hakemuksella. 

 Edullinen pikavippi on mahdollista saada, kun muistat vertailla vippien todellista vuosikorkoa keskenään. Toisin kuin nimelliskorko, todellinen vuosikorko paljastaa lainan kokonaiskustannukset. 

Vertaile pikavippien hintoja huolella, sillä edullisen ja kalliin pikavipin nopeudessa ei ole merkittäviä eroja. Voit saada kaikkein edullisimman pikavipin käyttöön päivissä, joten nopeudesta ei tarvitse maksaa enää yhtään ylimääräistä. 

Koroton pikavippi ei ole kuluton

Markkinoilla voi törmätä mainoksiin korottomista pikavipeistä. Muista, ettei sellaista pikavippiä ole olemassakaan, jossa ei ole kuluja! Kulut tulevat aina jostain lainalle. Jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, sitä se yleensä myös on. Pikavipin kulut voivat koostua: 

 • Nimelliskorosta 
 • Tilinhoitomaksusta
 • Avauspalkkiosta 
 • Nostopalkkiosta 
 • Viivästyskorosta ja muista palkkioista 

Kun vertaat pikavipin korkoa ja muita ehtoja – vertaa aina todellista vuosikorkoa nimelliskoron sijaan. Kun pikavippiä mainostetaan korottomaksi, tarkoitetaan sillä sitä, että nimelliskoron sijaan lainasta peritään muita kustannuksia. 

Vippien korot vaihtelevat pankeissa  

Vakuudettoman vippien korot vaihtelevat paljon eri pankeissa ja rahoitusyhtiöissä. Pankin oman hinnoittelun lisäksi lainan hintaan vaikuttaa paljon pankin oma riskianalyysi. Sitä alhaisempi arvioitu riski, sitä alhaisemmalla korolla vippiä tarjotaan. 

Koska jokaisella pankilla on oma tapa arvioida riskiä, voi riskiarvio samasta asiakkaasta vaihdella paljon eri pankkien välillä. Esimerkiksi toinen rahoittaja voi korostaa palkkatulojen suuruutta, kun toinen arvioi enemmän kokonaisuutta, kuten palkkatuloja, työsuhteen kestoa ja muiden lainojen määrää. 

Koska et voi etukäteen tietää sinulle tarjottavaa korkoa pankista, moni kilpailuttaa vakuudettomat vipit netissä. Kilpailuttamalla vipit, osamaksut ja pikavipit selvität helposti, millä korolla voit lainaa saada eri pankeista. Vippi ei tarvitse olla kallista, vaikka se on vakuudetonta! 

Tiivistelmä: Pikavippiä myös pankista 

Pikavippi on vakuudetonta vippiä eli lainaa, jota voidaan nostaa 500 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti. Et tarvitse pikavippiin vakuuksia tai henkilötakaajia. 

Pikavipin haku onnistuu minuuteissa. Korko kannattaa kilpailuttaa, sillä korkokaton myötä perinteisten pikavippien korko on laskenut. Myös pankit tarjoavat perinteisestä pikavippiä, joten vipistä ei tarvitse maksaa enää suurta korkoa. 

Pikavippien maksuaika vaihtelee 1 – 15 vuoden välillä. Voit nostaa pikavippiä myös lyhyeksi aikaa, sillä vipin voi maksaa etuajassa takaisin. 

Voit saada perinteistä pikavippiä alkaen 1000 eurosta myös pankista. Pankit tarjoavat pikavippiä nopeaan lainan tarpeeseen. Nopeimmillaan perinteinen pankin pikavippi maksetaan päivässä tilille. 

Pikavippiä nostetaan hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Usein nostettava vippi määrä vaikuttaa siihen, mihin pikavippiä käytetään. Isompiin nostoihin on toimitettava liitteet omista tuloista. Kaikkein pienempiin pikavippeihin ei välttämättä tarvitse toimittaa todisteita tuloista. 

Pikavippiä voit saada, kun sinulla on säännöllisiä tuloja ja puhtaat luottotiedot. Pikavippiä nostaessa on oltava vähintään 18-vuotias ja kotipaikka on oltava Suomessa. Koska lainan hakeminen ei sido mihinkään – ei sinun tarvitse tietää pikavippiä hakiessa, voitko saada lainaa tilille. 

Voit kilpailuttaa Nordsekin avulla pikavipin nopeasti yhdellä hakemuksella – ja saada jopa yli 30 lainatarjousta! Kilpailuttaminen on maksutonta ja säästää kuluissa, joten vertailu kannattaa aloittaa heti.

Usein kysyttyä pikavipeistä 

Mikä on pikavippi?

Pikavippi on nopea vakuudeton laina, jota haetaan 100 € – 2 000 € rahoitusyhtiöstä. Nykyään pikavipiksi voidaan kutsua myös pankkien tarjoamat alle 10 000 € pienlainat, sillä saat sen käyttöön 1-2 arkipäivän kuluessa. Mikäli haet pikavippiä nopeasti käyttöön, kannattaa se hakea pankista kilpailutuksen avulla. 

Mistä pikavippi?

Pikavippiä voit hakea rahoitusyhtiöstä, pankista tai vertailusivustolta. Pikavippi kannattaa hakea vertailusivustolta, mistä saat yhdellä hakemuksella useampia tarjouksia katsottavaksi. Myös pikavipin korko kannattaa kilpailuttaa, sillä lainojen kustannuksissa on suuria eroja. Pikavippi kannattaa nostaa sieltä, mistä saat sen kaikkein edullisemmin. 

Onnistuuko pikavippi tekstiviestillä?

Pikavippiä voit hakea puhelimella verkkosivun kautta. Aikaisemmin pystyit hakemaan pikavippiä tekstiviestillä, mutta nykyään lainaa haetaan verkkosivujen kautta. Saat pikavippitarjouksen tekstiviestillä katsottavaksi.

Mistä varma pikavippi?

Varma pikavippi löytyy vertailusivustolta, mistä pikavippi kilpailutetaan. Kilpailutuksen avulla varmistat pikavipin saannin edullisesti. Voit saada pikavippiä, kun: 

– Sinulla ei ole maksuhäiriöitä 
– Olet vähintään 18-vuotias
– Kotipaikka Suomessa

Mikä on pikavipin korko?

Pikavipin korko vaihtelee paljon eri pankkien kesken. Selvität sinulle tarjottavan koron pyytämällä lainatarjousta, sillä pikavipin korko on asiakaskohtainen. Normaalisti korko vaihtelee 4 – 20 % välillä. 

Eroaako pikavippi kulutusluotosta?

Käytännössä pikavippi ja kulutusluotto on sama asia, mutta kulutusluottoa käytetään useammin markkinointi terminä. Molemmat ovat vakuudettomia nettilainoja, jota voi nostaa käyttöön tilille päivissä. 

Onko pikavippi vakuudetonta?

Kyllä, pikavippi on vakuudetonta lainaa. Et tarvitse vakuuksia tai takaajia pikavippiin. 

Kuinka saada lyhyt pikavippi?

Pikavipin voi maksaa milloin vain etuajassa takaisin. Lisäksi voit valita pikavipille lyhyen 1 – 3 vuoden maksuajan.

Kenelle myönnetään pikavippiä?

Voit saada pikavippiä, kun olet: 

– Vähintään 18 vuotias
– Kotipaikka on Suomessa 
– Puhtaat luottotiedot
– Säännöllisiä tuloja

Mikä on pisin maksuaika pikavipille?

Voit saada pisimmillään pikavippiin maksuaikaa 15 vuotta, sillä vippien maksuaika vaihtelee 1 – 15 vuoden välillä. 

Paljonko voin saada pikavippiä?

Tarjottu lainamäärä riippuu omista tuloista. Voit saada pikavippiä 500 – 60 000 euroa. 

Kannattaako pikavippi kilpailuttaa?

Kyllä kannattaa, sillä pikavippien ja kulutusluottojen hinnoissa on isoja eroja. 

Maksaako pikavipin hakeminen jotain?

Ei maksa. Pikavipin kilpailuttaminen ja hakeminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. 

Mikä on koroton pikavippi?

Koroton pikavippi tarkoittaa, että vipissä peritään muita kustannuksia kuin nimelliskorkoa. Koroton pikavippi ei ole kuluton ja se voi olla normaalia lainaa kalliimpi. 

Miksi vertailu kannattaa tehdä?

Vertailu kannattaa aina tehdä, sillä vakuudettomien lainojen hinnoissa on suuria eroja. 

Voinko maksaa pikavipin etuajassa takaisin?

Kyllä voit, vakuudettoman pikavipin ja lainan voi maksaa milloin vain etuajassa pois ilman erillistä ilmoitusta. 

Mitä pankit tarkistavat pikavippiä hakiessa?

Pankit tarkistavat lainaa hakiessa hakijan luottotiedot, tulot, muut lainat ja muita tärkeitä tietoja. 

Kannattaako valita joustoluotto vai pikavippi?

Käyttötarkoitus vaikuttaa siihen, onko joustoluotto vai pikavippi parempi vaihtoehto. Yleensä paras lainatuote on se, jossa on matalin todellinen vuosikorko. 

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Limiittiluotto

Limiittiluotto edullisesti vertailun avulla  Limiittiluottoa voit saada pankeista ja rahoitusyhtiöistä edullisesti, kun kilpailutat lainatarjoukset. Lainatarjouksien kilpailuttaminen Nordsekin kautta on maksutonta ja ei sido mihinkään.  Voit saada...

Lainaa norjasta

Lainaa norjasta heti ilman vakuuksia  Hae lainaa norjasta Nordsekin avulla jo tänään! Vertailumme avulla voit saada lainatarjouksen 1 000 - 60 000 eurolle Norjasta tai...

Lainaa 60000 euroa 

Lainaa 60000 euroa ilman vakuuksia  Hae lainaa 60000 euroa heti ilman vakuuksia Nordsekin avulla! Lainan hakeminen onnistuu ilman liitteitä muutamassa minuutissa. Saat ensimmäiset lainatarjoukset heti...

Lainaa rahaa 

Lainaa rahaa heti tilille  Voit saada lainattua rahaa pankeista ja rahoitusyhtiöstä, kun sinulla on luottotiedot kunnossa ja riittävästi työtuloja. Rahan lainaaminen onnistuu ilman vakuuksia, sillä...