Pikavippi

LainaaPikavippi

Pikavippi on rahoitusyhtiöiden tarjoama nopea vakuudeton kulutusluotto, jota markkinoitiin 2010 – luvun alussa näkyvästi sms-lainana ja sms vippinä, jonka sai heti tekstiviestillä tilille.

 • Pikavippi on pienlaina, jonka voi nostaa käyttöön jopa samana päivänä 
 • Pikavippien korkoja säännellään nykyään tarkasti, kuten kaikkia kulutusluottoja
 • Moni on nostanut erittäin kalliita pikavippejä aikoinaan 

Nykyään pikavippien tilalle on syntynyt nopeat nettilainat pankeista, jossa korko on matala. Korkokatto on laskenut merkittävästi eri pikavippien ja vakuudettomien kulutusluottojen korkotasoa. 

Pankkien tarjoama nettilaina on saatavilla 1-2 arkipäivän kuluessa tilille, joten niitä voidaan nykyään hyvin kutsua myös pikalainoiksi tai pikavipeiksi.  

“Pikavipin suosio perustuu nopeuteen, helppouteen ja joustavuuteen. Koska laina on ilman vakuuksia, voit päättää itse mihin pikavippiä käytät.”

Mikä on pikavippi?

Pikavippi on nopea vakuudeton laina, jota haetaan 100 € – 2 000 € rahoitusyhtiöstä. Nykyään pikavipiksi voidaan kutsua myös pankkien tarjoamat alle 10 000 € pienlainat, sillä saat sen käyttöön 1-2 arkipäivän kuluessa. Mikäli haet pikavippiä nopeasti käyttöön, kannattaa se hakea pankista kilpailutuksen avulla. 

Mistä pikavippi?

Pikavippiä voit hakea rahoitusyhtiöstä, pankista tai vertailusivustolta. Pikavippi kannattaa hakea vertailusivustolta, mistä saat yhdellä hakemuksella useampia tarjouksia katsottavaksi. Myös pikavipin korko kannattaa kilpailuttaa, sillä lainojen kustannuksissa on suuria eroja. Pikavippi kannattaa nostaa sieltä, mistä saat sen kaikkein edullisemmin. 

Onnistuuko pikavippi tekstiviestillä?

Pikavippiä voit hakea puhelimella verkkosivun kautta. Aikaisemmin pystyit hakemaan pikavippiä tekstiviestillä, mutta nykyään lainaa haetaan verkkosivujen kautta. Saat pikavippitarjouksen tekstiviestillä katsottavaksi.

Mistä varma pikavippi?

Varma pikavippi löytyy vertailusivustolta, mistä pikavippi kilpailutetaan. Kilpailutuksen avulla varmistat pikavipin saannin edullisesti. Voit saada pikavippiä, kun: 

– Sinulla ei ole maksuhäiriöitä 
– Olet vähintään 18-vuotias
– Kotipaikka Suomessa

Pikavippi heti tilille 24h

Kun etsinnässä on pikavippi heti tilille 24h aikana, voit saada useampia tarjouksia vertailusivuston avulla. Näin saat pikavipin heti tilille: 

 • Täytä pikavippihakemus huolellisesti
 • Toimita liitteet heti, mikäli vaaditaan hakemuksessa 
 • Ilmoita tilinumero portaalissa heti allekirjoituksen jälkeen

Voit saada pikavippiä heti tilille 24h aikana, sillä osa rahoitusyhtiöistä maksaa lainan heti tilille – myös viikonloppuisin. Vaikka etsit pikavippiä heti tilille, kannattaa pikalainojen korot vertailla aina. 

Voit hakea pikavippiä vaikka heti 24h eli milloin tahansa, sillä lainahakemuksia otetaan vastaan kellon ympäri. 

Pikavippi 100e – helppo pikavippi eri lainasummille 

Pikavippi 100e on pieni kertalaina, jota nostetaan nopeaan lainatarpeeseen. Voit nostaa pikavippiä eri lainasummille riippuen omasta lainatarpeesta. Tässä listalla yleisiä pikavippien nostettuja lainasummia ja esimerkkejä niiden käyttökohteesta:

Pikavippi 100

Pikavippi 100e nostetaan nopeaan ja akuuttiin rahantarpeeseen. Yleinen käyttökohde 100e pikavipille on lasku, joka pitää maksaa heti. 

Pikavippi 200

Moni nostaa pikavippi 200 euroa akuuttiin tarpeeseen tai pieneen ostokseen varten. Voit saada pienen 200e pikavipin rahoitusyhtiöistä käyttöön saman päivän aikana. 

Pikavippi 300

Pikavippiä 300 euroa haetaan sekä ostoksien rahoitusta että akuuttien laskujen maksua varten. Pientä 300 euron lainaa käytetään myös viikonlopun hemmottelua tai juhlia varten. 

Pikavippi 400

Voit nostaa pikavippiä 400 euroa esimerkiksi puhelimen, tietokoneen tai muun laitteen hankintaa varten. Moni nostaa pikavippiä 400 euroa myös myöhässä olevien laskujen maksamiseen. 

Pikavippi 500

Pikavippiä 500 euroa nostetaan verkko-ostoksia varten, lentojen tai hotellin varaamiseen tai esimerkiksi vuokravakuuden maksamiseen.  

 Pieni pikavippi heti tilille puhelimella

1. Lähetä pieni pikavippi hakemus puhelimella

2. Pikavippi tarjous heti katsottavaksi

3. Hyväksy heti puhelimella tai koneella allekirjoittamalla verkkopankkitunnuksilla 

4. Pikavippi heti tilille puhelimella

Voit saada nopeimmillaan pienen pikavipin heti tilille puhelimella. Suosittelemme kuitenkin vertailemaan myös pienlainojen korkoja keskenään, koska kaikki pikalainat ovat nopeita ja niiden kuluissa on isoja eroja. 

Perinteinen pikavippi myös pankista 

Voit saada perinteistä pikavippiä alkaen 1000 euroa myös pankista. Pankit tarjoavat pikavippiä nopeaan lainan tarpeeseen. Nopeimmillaan perinteinen pankin pikavippi maksetaan päivässä tilille. 

 • Korkokaton myötä perinteisten pikavippien korko on laskenut
 • Myös pankit tarjoavat perinteisestä pikavippiä 
 • Perinteisestä pikavippiä pankista voit saada 1000 eurosta alkaen 

Pikavippiä vai vakuudetonta kulutusluottoa?

Nykyään pikavipin ja vakuudettoman kulutusluoton raja on häilyvä, sillä vakuudeton kulutusluotto on pikalaina, joka maksetaan tilille päivissä. Pikavippien tilalle on syntynyt nopeat vakuudettomat lainat, joita tarjoavat sekä pankit että rahoitusyhtiöt Suomessa. 

Voidaankin yleistää, että kun sinulla on lainatarve, kannattaa se joka tapauksessa kilpailuttaa. Haitpa lainaa 5000 euroa, 7000 euroa, 500 euroa tai 10 000 euroa lainaa, kannattaa laina nostaa sieltä, mistä saat sen halvimmalla. 

 • Nosta pikavippiä tai kulutusluottoa sieltä, mistä saat alhaisimman koron
 • Vertaile pikavippien todellista vuosikorkoa keskenään 
 • Jos sinulla on vanhoja pikavippejä, kannattaa ne korvata uudella edullisemmalla lainalla 

Pikavippiä voit hakea myös suoraan rahoitusyhtiöistä. Suosittelemme kuitenkin aina hakemaan lainaa useammasta paikasta, jolloin varmistat edullisen pikavipin käyttöösi.

Kulutusluoton korot vaihtelevat pankeissa  

Vakuudettoman kulutusluoton korot vaihtelevat paljon eri pankeissa ja rahoitusyhtiöissä. Pankin oman hinnoittelun lisäksi lainan hintaan vaikuttaa paljon pankin oma riskianalyysi. Sitä alhaisempi arvioitu riski, sitä alhaisemmalla korolla lainaa tarjotaan. 

Koska jokaisella pankilla on oma tapa arvioida riskiä, voi riskiarvio samasta asiakkaasta vaihdella paljon eri pankkien välillä. Esimerkiksi toinen rahoittaja voi korostaa palkkatulojen suuruutta, kun toinen arvioi enemmän kokonaisuutta, kuten palkkatuloja, työsuhteen kestoa ja muiden lainojen määrää. 

Koska et voi etukäteen tietää sinulle tarjottavaa korkoa pankista, moni kilpailuttaa vakuudettomat lainat netissä. Kilpailuttamalla lainat ja pikavipit selvität helposti, millä korolla voit lainaa saada eri pankeista. 

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Lainaa 500

Hae 500 euron laina heti tilille  Tuliko yllättävä rahantarve pienelle 500 euron lainalle? Ehkä astianpesukone meni rikki tai haluat ostaa uuden puhelimen? Tarvitsetko rahaa heti?...

 Lainaa netistä

Lainaa netistä nopeasti Voit hakea lainaa netistä nopealla verkkohakemuksella milloin tahansa. Lainahakemuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin, sillä hakemukseen riittää perustiedot sinusta ja haettavasta lainasta.  Kilpailuttamalla...

Metsälaina

Metsälaina vertailun avulla edullisesti  Oletko ostamassa metsää? Moni suomalainen sijoittaa metsään, sillä se on tasaista kassavirtaa tuottava sijoituskohde. Voit hakea Nordsekin avulla metsälainaa milloin tahansa....

Rakennuslaina

Rakennuslaina edullisesti Nordsekiltä  Moni suomalainen omistaa mökin tai kodin, jossa syntyy yllättäviä tarpeita rakentamiselle tai korjaamiselle.  Nordsekin kumppanien avulla haet rakennuslainaa nopeasti ilman vakuuksia, jolloin saat...