Reissuluotto

Janne Häkkinen

Reissuluotto lomaa varten

Reissuluotto on netistä nostettava vakuudeton kulutusluotto, jota käytetään reissuun ja matkustamiseen. Sen muita termejä ovat matkalaina ja matkarahoitus. Koska reissuluotto on vakuudetonta, voit vapaasti itse päättää, miten lainan käytät. 

Reissuluottoa voit nostaa 500 – 60 000 euroa. Luottoa tarjoavat sekä pankit että rahoitusyhtiöt Suomessa. Mitä suuremmat tulot sinulla on, sitä enemmän voidaan luottoa myöntää reissua varten. 

Reissuluotto maksetaan takaisin kiinteällä kuukausierällä. Normaali maksuaika luotossa on 1 – 10 vuotta, mutta voit saada reissuluottoa jopa 15 vuoden maksuajalla.

Näin haet reissuluottoa

 1. Arvioi rahoituksen tarve reissua varten

 2. Täytä luottohakemus verkossa

 3. Vertaile eri tarjouksia keskenään

 4. Valitse alhaisin korko ja hyväksy allekirjoittamalla sähköisesti

 5. Rahat tilille ja reissuun 

Kenelle reissuluottoa myönnetään?

Reissuluottoa voidaan myöntää täysi-ikäisille henkilöille, joilla on säännölliset tulot ja ei maksuhäiriöitä. 

Vakuudetonta lainaa myönnetään säännöllisiä tuloja vasten. Säännöllisiksi tuloiksi lasketaan palkkatulot ja eläketulot. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, ei lainaa voida myöntää. Lisäksi kotipaikka on oltava Suomessa ja moni vaatii, että olet asunut viimeiset 36 kk kotimaassa. 

Koska suurin osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä myöntää reissuun luottoa, voit saada kilpailuttamalla useita lainatarjouksia.

Paljonko voin saada reissuluottoa?

 Tulojen määrä vaikuttaa paljon siihen, paljonko sinulle voidaan tarjota joustoluottoa matkaa varten. Sitä enemmän sinulla on tuloja, sitä alhaisempi riski lainan takaisinmaksusta on. 

Suuremmat tulot tarkoittaa, että voit maksaa paremmin myös isompaa lainaa takaisin. Tulojen lisäksi pankit arvoivat menojen määrää. Sitä enemmän sinulla on joustovaraa tulojen ja menojen suhteen, sitä alhaisempi riskiarvio sinusta tehdään. 

Sinun ei tarvitse etukäteen tietää, mistä voit saada lainaa ja kuinka paljon. Koska hakeminen on maksutonta, voit parhaiten selvittää sinulle tarjottavat lainasummat pyytämällä lainatarjousta. 

Lähetä lainahakemus jo tänään ja vertaa jopa 30 eri luotonantajan lainatarjoukset!

Vakuudettomien lainojen korot vaihtelevat 

Reissuluoton korko eli nimelliskorko vaihtelee 4 – 20% välillä. Koron lisäksi lainasta voidaan periä avausmaksu ja kuukausimaksu. Luotosta voidaan periä muita kuin korkokuluja maksimissaan 150 euroa vuodessa. 

Erityisesti pienissä luotoissa muut kuin korkokulut voivat olla merkittävä kuluerä luotossa. Otetaan esimerkiksi 1000 euron luotto, jossa maksat vuodessa 150 euroa muita kuluja. Tämä vastaa 15% luoton kustannuksesta. Jos reissuluoton nimelliskorko on 15%, olisi luoton todellinen vuosikustannus 30%. Tällöin maksaisit yhtä paljon muita kuin korkokuluja luotosta. 

Todellinen vuosikorko ottaa huomioon nimelliskoron lisäksi kaikki luoton kustannukset. Se onkin paras tapa arvioida luoton edullisuutta. Muistisääntönä voidaan pitää, että kannattaa aina valita alhaisin todellinen vuosikorko. 

Selvität vakuudettoman reissuluoton korko jo tänään Nordsekin vertailupalvelun avulla!

“ Kun kilpailutat reissuluoton, varmistat, että sinulla on halvin mahdollinen luotto käytössä reissua varten.”

Käytä joustavasti matkustamiseen

Reissuluottoa nostetaan vakuudettomana ja sitä voidaan käyttää hyvin joustavasti. Voit käyttää reissuluottoa esimerkiksi seuraaviin kohteisiin: 

 • Maksa lennot ja hotellit ulkomaille 
 • Varaa kotimaan matka reissuluotolla 
 • Shoppaile ulkomailla 
 • Lähde alpeille laskettelemaan 
 • Lennä aurinko lomakohteisiin Eurooppaan tai Aasiaan 
 • Lähde reppureissaamaan tai maailmanympärysmatkalle 

Katso inspiraatiota mahdollisista lomakohteista: https://www.tui.fi/matkat/

Reissuluotto eli tililuotto sopii paljon matkustavalle 

Reissuluotto eli tililuotto tarkoittaa joustoluottoa, jota ei tarvitse lyhentää takaisin. Tililuottoa reissua varten tarkoittaa, että sinulla on jatkuva luotto käytössä reissua varten. Se toimii vastaavasti kuin luottokortin luotto-ominaisuus. Tällöin luottoraja määrittää paljonko sinulla voi olla avointa reissuluottoa auki.

Reissuluoton tililuotto voi olla sinulle sopiva ratkaisu, kun et halua lyhentää luottoa pidemmän matkan aikana. Se sopii myös silloin, kun sinulla on oltava varakassa reissua varten ja matkustat usein. 


Usein reissuluoton tililuotto voi kuitenkin olla normaali kertalainaa kalliimpi. Perinteisesti joustoluotot ovat normaaleja vakuudettomia kulutusluottoja kalliimpia, jolloin useimmalle sopii perinteinen lainatuote myös reissua varten.

Reissuluotto kokemuksia 

Netistä löytää jonkun verran kokemuksia reissuluoton nostamisesta. 

Plussat: 

 • Sopii akuuttiin ja nopeaan tarpeeseen 
 • Reissuun helppo kassavara
 • Nopea 
 • Joustava reissua varten
 • Toimi kuten piti, hyvä kokemus

Miinukset: 

 • Rahoitusyhtiön tarjoama reissuluotto oli kallis
 • Tililuoton kustannukset epäselviä 
 • Laskutuksessa ongelmaa 
 • Halvempi rahoitus kertalainalla 

Reissuluoton kokemuksista positiivisiin asioihin liittyvät nopeus, joustavuus, helppous ja matkustamisen mahdollisuus. Negatiivisina asioina koettiin hinta ja välillä myös epäselvät kulut. 

Laskuesimerkki reissuluoton korosta 

Reissuluotto Laina-aika Todellinen vuosikorkoKulut luottoajaltaKuukausierä 
1000 €6 vuotta 25%939 €27 €
1000 €6 vuotta 20%724 €24 €
3000 €6 vuotta 18%1.926 €68 €
3000€6 vuotta 16%1.685 €65 €
5000 €6 vuotta 14%2.418 €103 €

Luoton todellinen vuosikorko, reissuluoton määrä ja laina-aika määrittävät luoton kokonaiskustannukset ja kuukausierän suuruuden. Koska reissuluoton korko on asiakaskohtainen, selvität sinulle tarjottavan koron parhaiten lainatarjousta pyytämällä. 

Muita vakuudettomia luottoja reissuluoton tilalle 

Voit hakea reissuluoton lisäksi muita vakuudettomia luottoja netistä. Reissuluoton lisäksi moni hakee seuraavia vakuudettomia luotto tuotteita:

Sisustuslaina 

Sisustuslainaa voit hakea netistä aina 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. Sitä nostetaan kodin tai mökin sisustamista varten. Voit käyttää osan sisustusbudjetista myös kodinkoneiden tai muiden laitteiden ostoon. 

P2P laina

P2P lainat ovat kuluttajille vakuudettomia lainoja, jossa pankin sijasta rahaa lainaa toinen yksityishenkilö toiselle markkinapaikan avulla. Se on 2000-luvulla suosioon noussut lainamuoto, jossa pankki ei tarvitse enää rahoittamaan kuluttaja-asiakkaita. 

Matkarahoitus

Reissuluoton lisäksi moni etsii matkarahoitusta, jossa rahoitusta voit käyttää joustavasti kotimaan tai ulkomaan matkailua varten. 

Venelaina 

Venelainaa voidaan hakea myös vakuudettomana. Paras venerahoitus löytyy usein kilpailuttamalla, sillä suurin osa luotonantajista tarjoaa rahoitusta veneen hankintaa varten. 

Lainojen yhdistäminen 

Lainojen yhdistäminen on suosittua, sillä sen avulla voi säästää merkittävästi kuluissa. Sitä enemmän sinulla on käytössä pienlainoja, sitä järkevämpää on lainojen yhdistäminen. 

Remonttilaina 

Voit käyttää remonttilainaa kodin, mökin tai piha-alueen remontointia varten. Remonttilainalla voi myös ostaa kodinkoneita ja muuta kodin tarvikkeita. Remonttilainan nostaminen voi olla järkevää, sillä sen avulla pystytään usein nostamaan kodin tai mökin arvoa ja myyntihintaa. 

Mökkilaina 

Mökkilainaa voit käyttää mökin ostoa varten, remontointiin tai esimerkiksi saunarakennuksen tekemistä varten. Voit myös nostaa vakuudetonta mökkilainaa vakuudellisen mökkilainan omarahoitusosuutta varten.

Tiivistelmä: Nosta reissuluottoa matkaa varten 

Reissuluotto sopii paljon matkustavalle henkilölle, joka haluaa tehdä nostoja tilille pieniä lainasummia. 

Joustolainaa voidaan saada matkaa varten muutamasta sadasta eurosta aina 10 000 euroon asti. Toinen vaihtoehto reissuluotton on vakuudeton kertalaina eli kulutusluotto, jota voidaan nostaa 60 000 euroon asti. 

Reissuluottoa voidaan nostaa tilille, kun olet täysi-ikäinen ja sinulla on puhtaat luottotiedot. Lisäksi vaaditaan, että hakijalla on säännöllisiä tuloja. 

Reissuluotto kannattaa kilpailuttaa, sillä lainojen hinnoissa on suuria eroja. 

Et tarvitse lainaan vakuuksia tai takaajia, joten se on hyvin helppo lainatuote nostaa tilille. 

Nordsekin avulla kilpailutat vakuudettomat lainat ja reissuluotot nopeasti! Kilpailuttamalla erilaiset joustolainat kulutusluottojen kanssa saat selville, mistä pankista sinulle tarjotaan parasta korkoa lainalle!

Usein kysyttyä reissuluotosta 

Mikä on reissuluotto?

Reissuluotto on vakuudeton laina, jota nostetaan matkaa varten.  

Voinko nostaa reissuluottoa ilman takaajia?

Reissuluottoa voidaan nostaa ilman vakuuksia ja takaajia 60 000 euroon asti. 

Miten joustoluotto eroaa reissuluotosta? 

Joustoluotto on sama asia kuin reissuluotto. 

Mihin reissuluottoa voi käyttää?

Reissuluottoa voit käyttää matkustamista varten tai mihin tahansa haluamaasi käyttökohteeseen, sillä luotto on vakuudetonta. Pankki tai rahoitusyhtiö ei tarkista, mihin lopulta käytät reissuluoton, joten voit itse valita vapaasti sinulle parhaan käyttötarkoituksen. 

Paljonko voin saada reissuluottoa?

Reissuluoton määrä riippuu omista tuloistasi. Sitä isommat tulot sinulla on, sitä enemmän voit saada reissuluottoa. Reissuluottoa voidaan tarjota 1 000 – 60 000 euroa. Tulojen lisäksi luottomäärään vaikuttaa mm. työsuhteen kesto, muiden luottojen lukumäärä, ikä ja asumismuoto. 

Mistä reissuluottoa kannattaa hakea?

Reissuluotto kannattaa kilpailuttaa, sillä silloin saat yhdellä hakemuksella kilpailutettua pankit ja rahoitusyhtiöt. Kun kilpailutat luotot Nordsekin yhteistyökumppanien kautta, varmistat parhaan koron reissuluottoon. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.