Reissuluotto

LainaaReissuluotto

Reissuluotto on netistä nostettava vakuudeton kulutusluotto, jota käytetään reissuun ja matkustamiseen. Sen muita termejä ovat matkalaina ja matkarahoitus. Koska reissuluotto on vakuudetonta, voit vapaasti itse päättää, miten lainan käytät. 

Reissuluottoa voit nostaa 1 000 – 60 000 euroa. Luottoa tarjoavat sekä pankit että rahoitusyhtiöt Suomessa. Mitä suuremmat tulot sinulla on, sitä enemmän voidaan luottoa myöntää reissua varten. 

Reissuluottoa voidaan myöntää täysi-ikäisille henkilöille, joilla on säännölliset tulot ja ei maksuhäiriöitä. Koska suurin osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä myöntää reissuun luottoa, voit saada kilpailuttamalla useita luottotarjouksia. 

Reissuluotto maksetaan takaisin kiinteällä kuukausierällä. Normaali maksuaika luotossa on 1 – 10 vuotta, mutta voit saada reissuluottoa jopa 15 vuoden maksuajalla. 

Reissuluotto korko ja hinnoittelu 

Reissuluoton korko eli nimelliskorko vaihtelee 4 – 20% välillä. Koron lisäksi lainasta voidaan periä avausmaksu ja kuukausimaksu. Luotosta voidaan periä muita kuin korkokuluja maksimissaan 150 euroa vuodessa. 

Erityisesti pienissä luotoissa muut kuin korkokulut voivat olla merkittävä kuluerä luotossa. Otetaan esimerkiksi 1000 euron luotto, jossa maksat vuodessa 150 euroa muita kuluja. Tämä vastaa 15% luoton kustannuksesta. Jos reissuluoton nimelliskorko on 15%, olisi luoton todellinen vuosikustannus 30%. Tällöin maksaisit yhtä paljon muita kuin korkokuluja luotosta. 

Todellinen vuosikorko ottaa huomioon nimelliskoron lisäksi kaikki luoton kustannukset. Se onkin paras tapa arvioida luoton edullisuutta. Muistisääntönä voidaan pitää, että kannattaa aina valita alhaisin todellinen vuosikorko. 

Selvität sinulle tarjottavan parhaan reissuluoton kilpailuttamalla yhteistyökumppaniemme kautta.

“ Kun kilpailutat reissuluoton, varmistat, että sinulla on halvin mahdollinen luotto käytössä reissua varten.”

Näin reissuluottoa voit käyttää

Reissuluottoa nostetaan vakuudettomana ja sitä käytetään hyvin joustavasti eri matkakohteisiin. Voit käyttää reissuluottoa esimerkiksi seuraaviin kohteisiin: 

 • Maksa lennot ja hotellit ulkomaille 
 • Varaa kotimaan matka reissuluotolla 
 • Shoppaile ulkomailla 
 • Lähde alpeille laskettelemaan 
 • Lennä aurinko lomakohteisiin Eurooppaan tai Aasiaan 
 • Lähde reppureissaamaan tai maailmanympärysmatkalle 

Katso inspiraatiota mahdollisista lomakohteista: https://www.tui.fi/matkat/

Reissuluotto tililuotto 

Reissuluotto tililuotto tarkoittaa joustoluottoa, jota ei tarvitse lyhentää takaisin. Tililuottoa reissua varten tarkoittaa, että sinulla on jatkuva luotto käytössä reissua varten. Se toimii vastaavasti kuin luottokortin luotto-ominaisuus. Tällöin luottoraja määrittää paljonko sinulla voi olla avointa reissuluottoa auki.

Reissuluoton tililuotto voi olla sinulle sopiva ratkaisu, kun et halua lyhentää luottoa pidemmän matkan aikana. Se sopii myös silloin, kun sinulla on oltava varakassa reissua varten ja matkustat usein. 

Usein reissuluoton tililuotto voi kuitenkin olla normaali kertalainaa kalliimpi. Perinteisesti joustoluotot ovat normaaleja vakuudettomia kulutusluottoja kalliimpia, jolloin useimmalle sopii perinteinen lainatuote myös reissua varten.  

Reissuluotto kokemuksia 

Netistä löytää jonkun verran kokemuksia Reissuluoton nostamisesta. 

Plussat: 

 • Sopii akuuttiin ja nopeaan tarpeeseen 
 • Reissuun helppo kassavara
 • Nopea 
 • Joustava reissua varten
 • Toimi kuten piti, hyvä kokemus

Miinukset: 

 • Rahoitusyhtiön tarjoama reissuluotto oli kallis
 • Tililuoton kustannukset epäselviä 
 • Laskutuksessa ongelmaa 
 • Halvempi rahoitus kertalainalla 

Reissuluoton kokemuksista positiivisiin asioihin liittyvät nopeus, joustavuus, helppous ja matkustamisen mahdollisuus. Negatiivisina asioina koettiin hinta ja välillä myös epäselvät kulut. 

Laskuesimerkki reissuluoton korosta 

Reissuluotto Laina-aika Todellinen vuosikorkoKulut luottoajaltaKuukausierä 
1000 €6 vuotta 25%939 €27 €
1000 €6 vuotta 20%724 €24 €
3000 €6 vuotta 18%1.926 €68 €
3000€6 vuotta 16%1.685 €65 €
5000 €6 vuotta 14%2.418 €103 €

Luoton todellinen vuosikorko, reissuluoton määrä ja laina-aika määrittävät luoton kokonaiskustannukset ja kuukausierän suuruuden. Koska reissuluoton korko on asiakaskohtainen, selvität sinulle tarjottavan koron parhaiten lainatarjousta pyytämällä. 

 Näin haet reissuluottoa

1. Arvioi rahoituksen tarve reissua varten

2. Täytä luottohakemus verkossa

3. Vertaile eri tarjouksia keskenään

4. Valitse alhaisin korko ja hyväksy allekirjoittamalla sähköisesti

5. Rahat tilille ja reissuun 

Voit hakea reissuluottoa Nordsekin yhteistyökumppaneilta, jotka kilpailuttavat reissuluoton puolestasi. Kilpailuttaminen on maksutonta ja hakemus ei sido sinua vielä mihinkään. 

Vakuudettomat luotot netistä 

Voit hakea reissuluoton lisäksi muita vakuudettomia luottoja netistä. Reissuluoton lisäksi moni hakee seuraavia vakuudettomia luotto tuotteita:

Sisustuslaina 

Sisustuslainaa voit hakea netistä aina 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. Sitä nostetaan kodin tai mökin sisustamista varten. Voit käyttää osan sisustusbudjetista myös kodinkoneiden tai muiden laitteiden ostoon. 

P2P laina

P2P lainat ovat kuluttajille vakuudettomia lainoja, jossa pankin sijasta rahaa lainaa toinen yksityishenkilö toiselle markkinapaikan avulla. Se on 2000-luvulla suosioon noussut lainamuoto, jossa pankki ei tarvitse enää rahoittamaan kuluttaja-asiakkaita. 

Matkarahoitus

Reissuluoton lisäksi moni etsii matkarahoitusta, jossa rahoitusta voit käyttää joustavasti kotimaan tai ulkomaan matkailua varten. 

Venelaina 

Venelainaa voidaan hakea myös vakuudettomana. Paras venerahoitus löytyy usein kilpailuttamalla, sillä suurin osa luotonantajista tarjoaa rahoitusta veneen hankintaa varten. 

Lainojen yhdistäminen 

Lainojen yhdistäminen on suosittua, sillä sen avulla voi säästää merkittävästi kuluissa. Sitä enemmän sinulla on käytössä pienlainoja, sitä järkevämpää on lainojen yhdistäminen. 

Remonttilaina 

Voit käyttää remonttilainaa kodin, mökin tai piha-alueen remontointia varten. Remonttilainalla voi myös ostaa kodinkoneita ja muuta kodin tarvikkeita. Remonttilainan nostaminen voi olla järkevää, sillä sen avulla pystytään usein nostamaan kodin tai mökin arvoa ja myyntihintaa. 

Mökkilaina 

Mökkilainaa voit käyttää mökin ostoa varten, remontointiin tai esimerkiksi saunarakennuksen tekemistä varten. Voit myös nostaa vakuudetonta mökkilainaa vakuudellisen mökkilainan omarahoitusosuutta varten. 

Mihin reissuluottoa voi käyttää?

Reissuluottoa voit käyttää matkustamista varten tai mihin tahansa haluamaasi käyttökohteeseen, sillä luotto on vakuudetonta. Pankki tai rahoitusyhtiö ei tarkista, mihin lopulta käytät reissuluoton, joten voit itse valita vapaasti sinulle parhaan käyttötarkoituksen. 

Paljonko voin saada reissuluottoa?

Reissuluoton määrä riippuu omista tuloistasi. Sitä isommat tulot sinulla on, sitä enemmän voit saada reissuluottoa. Reissuluottoa voidaan tarjota 1 000 – 60 000 euroa. Tulojen lisäksi luottomäärään vaikuttaa mm. työsuhteen kesto, muiden luottojen lukumäärä, ikä ja asumismuoto.

Mistä reissuluottoa kannattaa hakea?

Reissuluotto kannattaa kilpailuttaa, sillä silloin saat yhdellä hakemuksella kilpailutettua pankit ja rahoitusyhtiöt. Kun kilpailutat luotot Nordsekin yhteistyökumppanien kautta, varmistat parhaan koron reissuluottoon.

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Lainaa 500

Hae 500 euron laina heti tilille  Tuliko yllättävä rahantarve pienelle 500 euron lainalle? Ehkä astianpesukone meni rikki tai haluat ostaa uuden puhelimen? Tarvitsetko rahaa heti?...

 Lainaa netistä

Lainaa netistä nopeasti Voit hakea lainaa netistä nopealla verkkohakemuksella milloin tahansa. Lainahakemuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin, sillä hakemukseen riittää perustiedot sinusta ja haettavasta lainasta.  Kilpailuttamalla...

Metsälaina

Metsälaina vertailun avulla edullisesti  Oletko ostamassa metsää? Moni suomalainen sijoittaa metsään, sillä se on tasaista kassavirtaa tuottava sijoituskohde. Voit hakea Nordsekin avulla metsälainaa milloin tahansa....

Rakennuslaina

Rakennuslaina edullisesti Nordsekiltä  Moni suomalainen omistaa mökin tai kodin, jossa syntyy yllättäviä tarpeita rakentamiselle tai korjaamiselle.  Nordsekin kumppanien avulla haet rakennuslainaa nopeasti ilman vakuuksia, jolloin saat...