Kulutuslaina

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Kulutuslaina nopeasti tilille

Onko tarve rahalle esimerkiksi lomaa, autoa tai remonttia varten? Ehkä sinulla on mennyt rikki astianpesukone tai tarvitset rahoitusta vuokravakuuden maksamiseen? Jos vastasit yhteen tai useampaan kyllä, voi kulutuslaina olla sinulle sopiva lainatuote. Nordsekin kautta voit kilpailuttaa kulutuslainat nopeasti ja helposti 500 eurosta aina 60 000 euroon asti. 

Kulutuslaina on vakuudeton laina, jota voidaan käyttää hyvin joustavasti itse valittuun käyttötarkoitukseen. Maksa pois kalliit pikavipit ja kulutusluotot tai aloita remontti kotona. Voit saada joustavaa lainaa nopeasti käyttöön, sillä lainahakemus onnistuu muutamassa minuutissa. Saat lainatarjouksia katsottavaksi heti hakemuksen jälkeen, sillä moni pankki tekee automaattisen lainapäätöksen. Kun allekirjoitat lainasopimuksen, laina voidaan maksaa tilille jopa heti. Viimeistään laina maksetaan tilille 2 – 3 arkipäivän kuluessa siitä, kun sopimus on allekirjoitettu. 

Nordsekin avulla voit kilpailuttaa maksutta lainat – ilman sitoutumista. Koska lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään, voit tehdä hakemuksen vaikka heti. Lainan hakeminen on maksutonta ja sen avulla säästät usein kuluissa, sillä lainojen kilpailuttaminen on helpoin tapa löytää edullisin laina. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

500 – 60 000 euron kulutuslaina 

Kun elämässä syntyy yllättäviä menoeriä tai elämäntilanne muuttuu, moni hakee kulutuslainaa tasapainoittamaan arjen rahatilannetta. Nordsekin kautta löydät erilaisiin tarpeisiin edullista ja joustavaa lainaa, sillä voit kilpailuttaa jopa 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä hakemuksella. 

Lainan takaisinmaksu on helppoa, sillä lainaa maksetaan takaisin tasaerissä. Tällöin maksat joka kuukausi saman suuruisen kuukausierän. Lainan voi maksaa aina etuajassa takaisin, eli et sitoudu pitkäksi aikaa koskaan lainaa nostettaessa. Jos oma rahatilanne mahdollistaa lainan etuajassa maksun, voit maksaa milloin tahansa lainan takaisin. Lainan maksuaika on 1 – 15 vuotta ja tarjottuun maksuaikaan vaikuttaa paljon lainasumma. Sitä isompi laina sinulle tarjotaan, sitä pidemmän maksuajan voit saada käyttöön. 

Nordsekin kautta haettavat lainat ovat vakuudettomia. Et tarvitse lainaa varten takaajia tai mitään vakuuksia. Vakuudeton laina on hyvin joustava lainamuoto, jossa sinä päätät aina itse sen käyttötarkoituksen. Vakuudettoman lainan hakeminen on nopeaa, sillä pankkien ei tarvitse käsitellä vakuuksien hallinnointia, joka vie paljon aikaa. 

Selvität sinulle tarjottavan lainasumman, koron ja kuukausierän suuruuden pyytämällä lainatarjousta. Koska hakeminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään, voit huoletta hakea vaikka heti tarjoukset katsottavaksi. Pankit tekevät aina henkilökohtaisen lainatarjouksen. Se tarkoittaa sitä, että tiedät vasta lainaa hakiessa sinulle tarjottavan koron suuruudeen. 

Kuka voi hakea kulutuslainaa? 

Nordsekin kautta haettavaa kulutuslainaa voi hakea täysi-ikäinen henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintää. Lainan saanti edellyttää usein säännöllisiä tuloja. Lisäksi hakijalla on oltava kotipaikka Suomessa. 

Usein pankit vaativat, että sinulla on ollut kotipaikka Suomessa vähintään 36 kuukautta. Koska lainatarjous on asiakaskohtainen, selvität tarjouspyynnön avulla sinulle tarjottavan koron, lainasumman ja maksuerän suuruuden. Lainat hinnoitellaan riskitason mukaan. Sitä alhaisempi arvioitu riski on, sitä edullisempaa lainaa voit saada. Lainan hintaan vaikuttaa paljon tarjottu lainasumma. Sitä isompi laina on kyseessä, sitä helpompi on saada pienikorkoinen laina käyttöön.

Lainasummaan ja korkoon vaikuttaa paljon työtulojen määrä. Sitä enemmän sinulla on tuloja, sitä enemmän voit lainaa saada. Tämä johtuu siitä, että korkeammilla tuloilla voit myös maksaa isompaa lainaa helpommin takaisin. Koska lainasumma vaikuttaa tarjottuun korkotasoon, vaikuttaa tulojen määrä myös koron suuruuteen. 

Myös opiskelijat voivat saada lainaa, mikäli säännöllisiä tuloja on riittävästi. Eri pankeilla on eri vaatimuksia minimi tuloista. Selvität helpoiten kilpailutuksen avulla, mistä pankista sinun tuloilla voi saada lainaa. Eläkeläiselle myönnetään kulutuslainaa myös, sillä eläketulot lasketaan säännöllisiksi tuloiksi. Eläkkeen määrä vaikuttaa siihen, paljonko lainaa voidaan tarjota. Ikä vaikuttaa myös maksuajan pituuteen. Sitä vanhempi hakija on, sitä lyhyempää maksuaikaa lainalle tarjotaan. 

Miksi kulutuslaina kannattaa kilpailuttaa? 

Kulutuslainan kilpailuttaminen auttaa säästämään kuluissa. Lainojen kilpailutus on järkevää, sillä voit säästää jopa tuhansia euroja kuluissa. Kuluja säästyy, sillä kilpailutuksen avulla pankit tarjoavat usein edullisempaa korkoa. Saat selvitettyä nopeasti, millä korolla eri luotonantajat tarjoavat lainaa. 

Koska kilpailuttaminen on maksutonta eikä sidoa sinua mihinkään, kannattaa lainat kilpailuttaa aina lainan tarpeen syntyessä. Myös vanhat kannattaa kilpailuttaa, sillä voit maksaa uudella edullisemmalla lainalla kalliit ja vanhat lainat pois. Moni nostaa yhdistelylainaa maksaakseen vanhat lainat pois. Koska vakuudettoman lainan voi maksaa milloin vain etuajassa pois, voit korvata uudella lainalla kalliit lainat milloin tahansa. 

Kun kilpailutat kulutuslainat, ei huomio kannata kiinnittää pelkkään nimelliskorkoon. Nimelliskorko kertoo lainan koron, mutta sitä parempi mittari hinnasta on todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki lainaan liittyvät kustannukset. Kun vertailet lainojen kustannuksia keskenään, saat selville parhaan lainan todellista vuosikorkoa seuraamalla. 

Nordsekin kumppanien avulla voit kilpailuttaa jopa yli 30 luotonantajaa. Kilpailuttaminen säästää aikaa, sillä yksi hakemus riittää kilpailutukseen. Sinun ei siis tarvitse lähettää erikseen tarjouspyyntöjä eri pankkeihin, kun hyödynnät vertailupalvelua. 

Näin haet kulutuslainaa

 1. Lähetä hakemus 

  Kulutuslainan hakeminen vie vain muutaman minuutin, sillä perustiedot riittävät hakemukseen. Ei liitteitä. 

 2. Vertaile eri tarjouksia

  Hakemuksesi lähetetään yli 30 luotonantajalle, joten voit saada paljon tarjouksia vertailtavaksi. Vertaa ja valitse paras tarjous. 

 3. Hyväksy ja allekirjoita paras kulutuslaina

  Voit hyväksyä parhaan lainatarjouksen. Näin pääset allekirjoittamaan lainasopimuksen. Sopimus allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla sähköisesti. 

 4. Rahat tilille jopa samana päivänä 

  Saat kulutuslainan tilille 1 – 2 arkipäivän kuluessa siitä, kun olet allekirjoittanut sopimuksen. 

Hae vakuudetonta kulutuslainaa jo tänään 

Voit hakea vakuudetonta kulutuslainaa 500 eurosta aina 60 000 euroon asti. Lainaan voit saada maksuaikaaa 1 – 15 vuotta. Koska lainatarjous on asiakaskohtainen, selvität tarjouspyynnön avulla sinulle tarjottavan kulutuslainan ehdot. 

Lainan hakeminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. Voit hakea kulutuslainaa, vaikka et tiedä voitko saada lainaa. Lainaa voidaan tarjota, kun olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, sinulla on kotipaikka Suomessa ja olet täysi-ikäinen. 

Koska laina nostetaan ilman vakuuksia, voit käyttää sen sinulle parhaiten sopivalla tavalla. Investoi vaikka remonttiin, lähde lomamatkalle tai osta auto – sinä päätät! Vakuudeton kulutuslaina on markkinoiden joustavin lainatuote, jota maksetaan takaisin tasaerissä sovitulla maksuajalla. 

Kulutuslaina kannattaa aina kilpailuttaa, sillä se säästää kuluissa. Kun haet Nordsekin kumppaneilta lainaa, voit yhdellä hakemuksella saada jopa yli 30 lainatarjousta! Lainojen kilpailutus on aina järkevää, sillä sen avulla voit säästää jopa tuhansia euroja. 

Usein kysyttyä – kulutuslaina

Onko kulutuslaina vakuudeton?

Kulutuslaina on vakuudeton laina, jolloin et tarvitse lainaa varten mitään vakuuksia tai muita takaajia. 

Mikä on pisin maksuaika?

Pisin laina-aika on 15 vuotta. Normaali maksuaika lainoille on 1 – 15 vuotta. 

Paljonko kulutuslainaa voi saada? 

Kulutuslainaa myönnetään 500 eurosta alkaen jopa 60 000 euroon asti. Lainamäärään vaikuttaa paljon omien työtulojen määrä. 

Kenelle lainaa myönnetään? 

Lainaa voidaan myöntää vähintään 18-vuotiaalle, jolla ei ole maksuhäiriömerkintää. Lainaa varten sinulla tulee olla tuloja ja kotipaikka Suomessa vähintään 36 kuukautta. 

Voinko maksaa etuajassa pois? 

Lainan voi aina maksaa etuajassa pois ilman erillistä ilmoitusta. Kun maksat lainan pois aikaisemmin, säästät kuluissa. 

Miksi kulutuslainat kannattaa kilpailuttaa?

Kulutuslainojen kilpailuttaminen auttaa säästäämään kuluissa. Koska kilpailuttaminen on maksutonta, kannattaa aina lainat kilpailuttaa ja vertailla. 

Kuinka lainaa maksetaan takaisin? 

Kulutuslaina maksetaan takaisin tasaerissä, jolloin jokaisena kuukautena maksat saman verran kuukausierää. 

Kuinka löydän edullisimman kulutuslainan?

Edullisin pikalaina löytyy kilpailuttamalla, jolloin voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta vertailtavaksi. Koska lainat hinnoitellaan asiakaskohtaisesti, selvität parhaiten tarjouspyynnön avulla sinulle tarjottavan lainan ehdot. 

Onko hakeminen maksutonta?

Lainan hakeminen on täysin maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. Siksi laina kannattaa hakea heti, kun tiedossa on tarve rahoitukselle. 

Mikä on lainan korko? 

Lainan korko vaihtelee paljon. Korko on alkaen 4% ja maksimissaan 20%. Korko hinnoitellaan asiakaskohtaisesti. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.