Mökkilaina

Mökkilaina 

Mökkilaina on pankin tarjoama laina mökin ostoa varten. Mökkilainaa nostetaan yleensä vakuudellisena lainana, jolloin ostettava mökki annetaan pankille vakuudeksi. Lainaa varten tarvitaan omarahoitusosuutta normaalisti 30 – 50% mökin ostohinnasta. 

Mökkilainaa voidaan nostaa myös pankista ilman vakuuksia. Vakuudeton mökkilaina on normaali vakuudeton laina, jota käytetään mökin ostoa varten. 

Usein mökin osto kannattaa rahoittaa vakuudellisella mökkilainalla, jolloin lainan korko on alhaisempi. Jos sinulla ei ole riittävästi omia säästöjä mökin ostoa varten, voit rahoittaa mökin oston myös vakuudettoman lainan avulla. 

Kilpailuta mökkilaina 

Mökkilaina on fiksua kilpailuttaa, jolloin varmistat että sinulla on käytössä edullisin saatavilla oleva laina mökin ostoa varten. Vakuudettoman mökkilainan voi kilpailuttaa Nordsekin kautta helposti, jolloin mukana vertailussa on jopa yli 30 luotonantajaa. 

Voit myös kilpailuttaa vakuudellisen mökkilainan itse pyytämällä useammasta pankista lainaa. Mökkilainan kilpailuttaminen kannattaa, sillä suurissa lainoissa säästöt voivat olla jopa tuhansia euroja vuodessa. 

Kilpailuta mökkilaina ilman vakuuksia Nordsekin avulla vaikka heti! Kilpailuttaminen vie vain muutaman minuutin, eikä hakeminen sido sinua mihinkään.

Näin kilpailutat mökkilainan

Täytä lainahakemus 

Ilmoita tiedot haettavasta rahoituksesta ja hakijan tiedot. Lähetä hakemus. 

Vertaile tarjouksia 

Vertaile lainatarjouksia keskenään ja valitse matalin vuosikorko lainalle. 

Allekirjoita sopimus sähköisesti

Voit allekirjoittaa ja hyväksyä lainan verkkopankkitunnuksilla. 

Rahat tilille ja osta mökki 

Saat 1-2 arkipäivän kuluessa allekirjoituksesta rahat tilille. 

Laina mökkiin 1 – 25 vuoden maksuajalla 

Voit saada mökkilainaan maksuaikaa jopa 25 vuotta, kun laina nostetaan vakuudellisena pankista. Vakuudellisen mökkilainan laina-aika riippuu nostettavasta lainasummasta. Sitä suurempi lainasumma on, sitä pidempi maksuaika on mahdollista saada lainalle. 

Vakuudetonta mökkilainaa voi saada 1 – 15 vuoden maksuajalla.  Mkkilainan tyypillinen lyhennystapa on tasaerä, jossa kuukausierän suuruus pysyy samana koko laina-ajan. 

Laina-aika vaikuttaa kuukausierän suuruuteen. Pidempi maksuaika pienentää kuukausierän suuruutta. Isompiin lainoihin nostetaan pidempi maksuaika, jotta kuukausierän suuruus pysyy myös kohtuullisena. 

Mökkilaina vakuudet

Vakuudellista lainaa varten tarvitset käsirahaa tai muuta omarahoitusosuutta lainaa varten. Koska normaalisti pankki voi antaa ostettavalle mökille 60% vakuusarvon – tulee sinun rahoittaa loput 40% itse. 

Vakuudeton mökkilaina sopii ostajalle, jolla ei ole säästöjä tarpeeksi mökkilainan omarahoitusosuutta varten. Voit korvata vakuudettomalla mökkilainalla joko kokonaan vakuudellisen lainan tai korvata sillä puuttuvan omarahoitusosuuden. 

  • Ei käsirahaa säästössä? Nosta vakuudetonta lainaa 
  • Korvaa vakuudettomalla lainalla vakuudellinen mökkilaina 
  • Maksa omarahoitusosuus vakuudettoman lainan avulla 

Esimerkki mökkilainan omarahoitusosuudesta

Esimerkki näyttää, kuinka paljon 50 000 euron mökin ostoa varten tarvitaan omarahoitusosuutta. Tarvittavaan omarahoitusosuuteen vaikuttaa suoraan vakuusarvon määrä. Sitä suuremman vakuusarvon pankki antaa mökille, sitä vähemmän tarvitaan omarahoitusosuutta. 

Tässä esimerkki mökkilainan omarahoitusosuudesta: 

Mökin hintaPankin vakuusarvoOmarahoitusosuus %Omat säästöt €
50 000 €50 %50 %25 000 €
50 000 €55 %45 %22 500 €
50 000 €60 %40 %20 000 €
50 000 €65 %35 %17 500 €

Esimerkki paljastaa, että 50 000 € arvoisen mökin ostoon tarvitaan omarahoitusta eli säästöjä tai muuta rahaa 17 500 – 25 000 €. Voit rahoittaa tarvittavan omarahoitusosuuden muilla vakuuksilla, omilla säästöillä tai vakuudettomalla lainalla. 

 Mökkilaina ilman vakuuksia

Voit saada lainaa ilman säästöjä mökin ostoa varten jo saman päivän aikana. Koska vakuudeton laina on nopea hakea ja voit saada sitä ilman omia säästöjä, sopii se monelle mökin ostajalle:

  • Nopea lainapäätös jopa tunnissa
  • Et tarvitse vakuuksia lainaa varten
  • Et tarvitse omarahoitusta tai säästöjä 

Rahat voit saada tilille jopa saman päivän aikana. Pankista ja rahoitusyhtiöstä riippuen laina maksetaan tilille samana päivän aikana tai 1-2 arkipäivän kuluessa siitä, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen. 

Vakuudeton laina voi sopia sinulle mökin ostoa varten, kun sinulla ei ole vaadittavia vakuuksia mökin ostoa varten tai tarvitset rahoitusta vakuudellisen lainan omarahoitusosuutta varten. 

Vakuudettomalla mökkilainalla voidaan rahoittaa mökin osto, remontti pihalle tai mökille sekä saunan rakentamisen tai vaikka mökkirakennuksen peruskorjauksen. 

Hae vakuudetonta mökkilainaa Nordsekin vaikka heti! Mökkilainaa voit saada ilman vakuuksia 1 000 – 60 000 eurolle. Kilpailuttamalla vakuudettomat lainat voit saada lainatarjouksia eri pankeista ja luotonantajilta jopa yli 30 kappaletta.

Mikä on mökkilainan korko ja marginaali?

Mökkilainan korko ja marginaali riippuu siitä, onko mökkilaina vakuudellista tai ilman vakuuksia. Tyypillisesti vakuudellisen mökkilainan korkomarginaali on 1 – 4%. Vakuudettoman mökkilainan korko on 4 – 15% riippuen lainasummasta. 

Vakuudellisen mökkilainan hinta koostuu korkomarginaalista ja viitekorosta. Korkomarginaali on 1 – 4% ja sen voi kilpailuttaa eri pankeissa. Viitekorkoa et voi kilpailuttaa, sillä se on sama pankeilla. Osa pankeista voi tarjota eri viitekorkoja, mutta yleisin viitekorko on sama kuin asuntolainassa eli 12 kuukauden euribor. 

Vakuudettoman mökkilainan korko vaihtelee normaalisti 4 – 15% välillä. Lainan korko voi vaihdella paljon eri pankeissa ja korkoon vaikuttaa myös nostettu lainamäärä. Sitä suurempi mökkilaina nostetaan, sitä edullisemmalla korolla lainaa voidaan saada. 

Helpoin tapa selvittää tarjottu lainasumma ja korko on kilpailuttaa pankit. Pankkivertailun avulla voidaan nopeasti selvittää, mistä pankista tarjotaan parasta korkoa lainalle. 

Esimerkki mökkilainan kuukausierästä 

Mökkilainan kuukausierän suuruuteen vaikuttaa korkotaso, mökkilainan määrä, maksuaika ja lyhennystapa. 

Esimerkkilaskelmassa näkyy, kun lainan lyhennystapana on annuiteetti ja lainan korko on koko laina-ajan 6%. Laskelmassa näkyy, miten lainasumma ja laina-aika vaikuttavat kuukausierän suuruuteen ja kokonaiskuluihin: 

MökkilainaMaksuaikaVuosikorkoKuukausieräKulut yhteensä
60 000 €15 vuotta6 %506 €31 136 €
30 000 €10 vuotta6 %333 €9 967 €

Kuka voi saada mökkilainaa?

Voit saada vakuudetonta mökkilainaa pankista, kun ikää on vähintään 21 vuotta ja sinulla on puhtaat luottotiedot. Lisäksi pankit vaativat riittävästi säännöllisiä tuloja suhteessa velkamäärään. 

Vakuudettomaan lainaan varten tärkeää on hakijan työtulojen määrä. Tähän lasketaan vain palkkatulot, eikä pääomatuloja otetan huomioon. Sitä suuremmat ansiotulot hakijalla on, sitä suurempi mökkilaina voidaan myöntää. 

Vakuudellista lainaa varten hakijalla on oltava puhtaat luottotiedot ja riittävät vakuudet lainaa varten. Lisäksi lainaa varten tulee aina olla omia säästöjä, sillä omarahoitusosuus on tyypillisesti 30 – 50% mökin ostohinnasta. 

Voit kilpailuttaa maksutta mökkilainat Nordsekin avulla ilman vakuuksia. Koska hakeminen ei sido sinua mihinkään, voit hakea mökkilainaa myös silloin, kun et ole varma voidaanko lainaa myöntää sinulle. 

Mitkä pankit tarjoavat mökkilainaa?

Vakuudetonta mökkilainaa tarjoaa Suomessa yli 30 pankkia ja luotonantajaa. Vakuudetonta mökkilainaa voit saada kotimaisilta pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä sekä ulkomaisilta pankeilta. Lainaa ulkomailta voit saada ilman vakuuksia Ruotsista, norjalaisista pankeista ja Virosta. 

Moni hakee ulkomaisista pankeista vakuudetonta lainaa, sillä ne voivat tarjota suuremman lainasumman käyttöön. Esimerkiksi norjalaiset pankit ja ruotsalaiset lainaajat voivat olla hyvin kilpailukykyisiä kotimaisten pankkien kanssa. Mikäli lainatarve on hyvin pieni, voi laina Virosta lolla myös sopiva mökin ostoa varten. 

Vakuudellista mökkilainaa myöntävät monet kivijalkapankit. Tässä listaus alla pankeista, jotka aktiivisesti tarjoavat vakuudellista mökkilainaa suomalaisille.  

Nordea mökkilaina

Nordea tarjoaa vakuudellista mökkilainaa alkaen 10 000 eurosta ylöspäin. Lisäksi Nordea voi tarjota mökkiä varten vakuudetonta kulutusluottoa tai joustoluottoa. 

Nordean mökkilainan ehdot saadaan lainalupauksen avulla, kuten asuntolainoissa. Lainalupauksen avulla luotonhakija voi tehdä tarjouksen mökin ostosta. 

Danske Bank mökkilaina

Danske Bank tarjoaa mökkilainaa vakuudellisena suomalaisille kuluttajille. Danske Bankin mökkilaina nostetaan usein vakuudellisena kertalainana, jota pankki myöntää 10 000 eurosta ylöspäin. 

Lainan korko on asiakaskohtainen, joten paras tapa selvittää lainan korko ja marginaali on pyytää lainatarjousta pankista. 

S pankki mökkilaina 

S pankki tarjoaa mökkilainaa vakuudellisena jopa 30 vuoden maksuajalla. S pankki mökkilainan voi hakea pankin omilla verkkosivuilla, jolloin lainalupaus luvataan nopeasti päivissä. 

Aktia mökkilaina

Aktia pankki tarjoaa mökkilainaa vakuudellisena suomalaisille kuluttajille, jolla on rahoitustarve suuremmalle lainasummalle. Lisäksi Aktia tarjoaa vakuudetonta lainaa, jota voidaan käyttää mökin ostoa varten. 

Mökkilaina OP

Osuuspankki eli OP tarjoaa mökkilainaa omille asiakkaille, joilla on riittävästi vakuuksia tai omia säästöjä lainaa varten. Mökkilaina OP:sta voi saada, kun hakijalla lainatarve ylittää 10 000 euron.   

Mökkilaina laskuri 

Testaa tästä mökkilaina laskurin avulla, mikä on sinulle sopiva lainasumma mökin ostoa varten: 

  • Lainasumma
  • Maksuaika 
  • Kuukausierä 

Löydä halvin mökkilaina ilman säästöjä

Kilpailuta mökkilaina nopeasti Nordsekin avulla ja löydä edullisin rahoitus vakuudettomaan lainaan! Mikäli sinulla on tarpeeksi säästöjä vakuudelliseen mökkilainaan, kannattaa laina nostaa edullisemmalla korolla vakuuksien kanssa. 

Mökkilainan korko ja marginaali riippuu siitä, otetaanko laina vakuudellisena tai ilman vakuuksia. Vakuudellisen mökkilainan korkomarginaali on usein 1-4%, joten korko vaihtelee paljon. 

Vakuudettoman mökkilainan korko vaihtelee usein 4 – 15% välissä, joten lainavertailu kannattaa edullisimman vakuudettoman lainan löytämiseksi.

Voit saada mökkilainaa pankista, kun sinulla on tarpeeksi tuloja ja ikää vähintään 20 vuotta. Hakijalla on oltava puhtaat luottotiedot, jotta pankit voivat myöntää lainaa.  

Lainan hakeminen onnistuu nopeasti muutamassa minuutissa ilman liitteitä. Koska lainan hakeminen on maksutonta, voit hakea mökkilainaa milloin vain. Hae mökkilainaa tänään ja selvitä, mikä pankki tarjoaa edullisinta korkoa lainalle!

mökki lumen alla

Usein kysyttyä mökkilainasta 

Paljonko voi saada mökkilainaa? 

Voit saada vakuudetonta mökkilainaa 1 000 – 60 000 euroa riippuen tulojen määrästä. Vakuudellista mökkilainaa voidaan tarjota myös isommille lainasummille alkaen 10 000 eurosta. 

Tarjoavatko pankit vakuudetonta mökkilainaa?

Pankit tarjoavat vakuudetonta mökkilainaa, jolloin kyseessä on normaali vakuudeton kulutusluotto. Tällöin kulutusluottoa käytetään mökin ostoa varten. 

Onko mökkilainan koroissa isoja eroja?

Vakuudettoman mökkilainan koroissa ja hinnoissa on isoja eroja. Korko vaihtelee 4 – 20% välillä. Myös vakuudellisen mökkilainan korkomarginaalissa on suuria eroja, joten korko kannattaa kilpailuttaa aina. 

Kuinka paljon voin saada maksuaikaa mökkilainaan?

Vakuudelliseen mökkilainaan voidaan saada jopa 30 vuotta maksuaikaa. Vakuudetonta lainaa voidaan tarjota 1 – 15 vuoden maksuajalla. 

Kenelle voidaan tarjota vakuudetonta mökkilainaa? 

Vakuudetonta mökkilainaa voidaan tarjota, kun: 

– Olet yli 20-vuotias
– Kotipaikkasi on Suomessa 
– Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä
– Säännölliset tulot

Voinko hakea mökkilainaa ilman omarahoitusosuutta?

Kyllä voit. Mökkilainan omarahoitusaste on nolla, jos nostat lainan vakuudettomana. Voit myös nostaa vakuudetonta mökkilainaa ja maksaa sillä vakuudellisen mökkilainan tarvittavan omarahoitusosuuden. 

Kuinka nopeasti saan päätöksen mökkilainasta? 

Saat alustavan lainapäätöksen mökkilainasta heti, sillä pankit tekevät vakuudettomissa lainoissa automaattisen päätöksen. Usein lopullista päätöstä varten sinun tulee vielä toimittaa liitetietoina tuloista todiste. 

Mistä halvin mökkilaina? 

Halvin mökkilaina löytyy kilpailuttamalla lainat. Kun vertailet vakuudettomien lainojen korkoja, voit hakea lainaa Nordsekin kumppaneilta!

Onko mökkilaina asuntolaina?

Vakuudellista mökkilainaa haetaan kuten asuntolainaa. Mökkilaina eroaa asuntolainasta siten, että pankit antavat vain 50 – 60 % rahoituksen mökkiä varten. 

Mihin mökkilainaa voidaan käyttää? 

Vakuudetonta mökkilainaa voi käyttää mihin vain. Vakuudellista mökkilainaa on käytettävä mökin tai tontin ostamista varten. 

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Limiittiluotto

Limiittiluotto edullisesti vertailun avulla  Limiittiluottoa voit saada pankeista ja rahoitusyhtiöistä edullisesti, kun kilpailutat lainatarjoukset. Lainatarjouksien kilpailuttaminen Nordsekin kautta on maksutonta ja ei sido mihinkään.  Voit saada...

Lainaa norjasta

Lainaa norjasta heti ilman vakuuksia  Hae lainaa norjasta Nordsekin avulla jo tänään! Vertailumme avulla voit saada lainatarjouksen 1 000 - 60 000 eurolle Norjasta tai...

Lainaa 60000 euroa 

Lainaa 60000 euroa ilman vakuuksia  Hae lainaa 60000 euroa heti ilman vakuuksia Nordsekin avulla! Lainan hakeminen onnistuu ilman liitteitä muutamassa minuutissa. Saat ensimmäiset lainatarjoukset heti...

Lainaa rahaa 

Lainaa rahaa heti tilille  Voit saada lainattua rahaa pankeista ja rahoitusyhtiöstä, kun sinulla on luottotiedot kunnossa ja riittävästi työtuloja. Rahan lainaaminen onnistuu ilman vakuuksia, sillä...