Pieni laina heti tilille – selvitä paras pieni laina vertailemalla

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Kun sinulla on tarve nopealle rahalle ja haluat nostaa lainan heti tilille, voi pieni nettilaina olla sinulle sopiva lainatuote. Pieni laina on mahdollista saada heti tilille kellon ympäri, sillä lainapäätös on automaattinen ja rahat voidaan maksaa tilille jopa heti. 

Saat kilpailutettua pienet lainat nopeasti Nordsekin avulla. Kun sinulla on tiedossa lainatarve, lähetä hakemus ja saa jopa yli 30 pientä lainatarjousta heti katsottavaksi. Pienet lainat kannattaa kilpailuttaa, sillä koroissa voi olla suuria eroja. Edullinen pienlaina voi löytyä pankista tai rahoitusyhtiöstä – selvität sen parhaiten vertailupalvelun avulla. 

Pieni laina voidaan maksaa tilille heti, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen. Osa pankeista maksaa lainan tilille 1 – 2 arkipäivän kuluessa sopimuksen allekirjoituksesta. Se sopii siis myös hyvin pieneen ja hyvin nopeaan lainatarpeeseen.

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

 

Miten hakea lainaa heti tilille? 

Ennen kuin haet pientä lainaa heti tilille, ota huomioon nämä asiat: 

 1. Mikä on lainatarve?

Pientä lainaa ei kannata nostaa tilille, jollei sinulla ole järkevä käyttötarkoitus sille. Oletko lähdössä matkalle, johon tarvitset rahoitusta? Tarvitsetko pientä lainaa heti tilille laskujen maksua vasten? Kaikki nämä voivat olla sinulle tärkeitä käyttökohteita, johon vakuudetonta pientä lainaa myönnetään. 

 1. Paljonko tarvitsen lainaa?

Kun sinulla on tiedossa lainatarve, voit arvioida rahamäärää, mitä tarvitset lainaa. Laske, onko sinulla omia säästöjä tallella, jolloin tarvittava lainamäärä voisi olla pienempi. Kuinka paljon tarvitset lainaa haluttuun käyttötarkoitukseen? Huomioi, että työtulojen määrä vaikuttaa tarjottuun lainasummaan. Jos saan pienemmän lainasumman kuin alunperin hain, voinko hyödyntää tätä? 

 1. Pystynkö maksamaan lainan takaisin?

Tämä on hyvin tärkeä laskea auki. Arvioi, minkä kokoisen lainasumman pystyt maksamaan takaisin ja missä ajassa. Lainaa ei koskaan tulisi nostaa tilille, jos sitä ei uskota voivan maksaa takaisin. Kaikki lainat on maksettava takaisin aikanaan ja olet henkilökohtaisesti vastuussa lainan takaisinmaksusta. Jos epäröit omaa maksukykyä, älä nosta lainaa tilille. 

 1. Mikä on sopiva laina-aika ja maksuerä? 

Sopiva laina-aika määrittyy usein sen mukaan, mikä on omaan talouteen sopiva kuukausierän suuruus. Kuukausierän suuruuteen vaikuttaa korko, laina-aika ja nostettava lainasumma. Alentamalla lainasummaa voit myös pienentää maksuerän suuruutta. Toinen tapa laskea maksuerää on pidentää laina-aikaa. Tarjottu laina-aika pienlainoissa on 1 – 15 vuotta. 

 Hae pieni laina heti tilille

 1. Täytä lainahakemus 

   Hakemus ei sido mihinkään ja vie vain muutaman minuutin. Sinun ei tarvitse toimittaa liitteitä tässä vaiheessa. 

 2. Vertaile pieniä lainatarjouksia 

  Koroissa on isoja eroja, joten vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. 

 3. Valitse paras pieni laina 

  Voit hyväksyä lainan allekirjoittamalla sähköisesti lainasopimuksen. 

 4. Pieni laina heti tilille maksuun 

  Pieni laina voidaan maksaa heti tilille, kun olet allekirjoittanut sopimuksen. 

Kenelle voidaan myöntää pieni laina heti tilille?

Pientä lainaa voidaan myöntää täysi-ikäiselle henkilölle, jolla on puhtaat luottotiedot. Voit saada lainaa, kun sinulla on säännöllisiä tuloja ja kotipaikka Suomessa. Lisäksi vaaditaan kotimaista henkilötunnusta ja vähintään 36 kuukauden oleskelua Suomessa. 

Aivan pienimmissä lainoissa on mahdollista saada laina käyttöön ilman työtuloja, sillä osa rahoitusyhtiöistä voi laskea ansiosidonnaisen säännölliseksi tuloiksi. Myös eläketulot lasketaan mukaan, joten eläkeläiset voivat saada lainaa. 

Opiskelijat voivat saada lainaa, kun opiskelija tekee töitä opiskelun ohella. Työn ei tarvitse olla kokopäiväistä, sillä myös osa-aikaista työtä vasten voidaan myöntää pientä lainaa. 

Paras tapa selvittää sinulle tarjottava rahoitus ja hinta on kilpailuttaa lainat. Kilpailuttamisen avulla selvität maksutta nopeasti, mistä pieni laina voidaan maksaa heti tilille. Kun kilpailutat lainat, voit säästää merkittävästi kuluissa.

Nordsek auttaa pienen lainan hakemisessa

Nordsekin kautta selvität nopeasti, mistä pienet lainat löytyy ja millä hinnalla. Koska lainavertailu on maksutonta, kannattaa vertailu tehdä aina kun tiedossa on lainatarve. Lainatarjouksen pyytäminen ei sido mihinkään, joten voit huoletta lähettää hakemuksen vaikka heti. 

Lainahakemus onnistuu muutamassa minuutissa. Hakemusta varten sinun pitää ilmoittaa seuraavat tiedot: 

 • Nimi ja henkilötunnus
 • Osoitetiedot ja yhteystiedot 
 • Haettavan rahoituksen käyttötarkoitus 
 • Rahoituksen määrä 
 • Tulojen ja menojen määrä 
 • Muiden lainojen määrä 

Huomaa, että pankit ja rahoitusyhtiöt voivat hakemuksen lähettämisen jälkeen vielä pyytää nähtäväksi todisteitä säännöllisistä tuloista tai muista annetuista tiedoista. Omia tuloja ei kannata ilmoittaa yläkanttiin, eikä lainojen määrää alakanttiin. Valehtelu hakemuksessa voi johtaa hylättyyn lainapäätökseen, vaikka olisit muuten ollut luottokelpoinen asiakas. 

Lainahakemuksen ja kysymysten avulla luotonantaja selvittää, että sinulla on maksukykyä lainalle. Se on lopulta myös kuluttajan etu, ettei lainaa myönnetä – jos maksukykyä ei ole lainan takaisinmaksuun.

Lainahakemuksen jälkeen heti tarjouksia katsottavaksi

Kun olet lähettänyt lainahakemuksen, saat usein heti katsottavaksi ensimmäisiä lainatarjouksia. Pienen vakuudettoman lainan luottopäätös tehdään automaattisesti, jolloin saat heti katsottavaksi myös pankkien tarjouksia. 

Kaikki eivät kuitenkaan tee alustavaa päätöstä automaattisesti. Siksi kannattaa odottaa hetki, ennen kuin hyväksyt parasta lainatarjousta. Saat viimeistään pienet lainatarjoukset katsottavaksi 8 tunnin sisällä hakemuksen lähettämisestä. 
Alustava lainapäätös tarkoittaa, että sinulta voidaan vielä vaatia palkkatuloja näytettäväksi. Nämä voit lähettää ohjeiden mukaan liitteenä pankin tai rahoitusyhtiön luottotiimille. Aivan pienimmissä lainoissa liitteitä ei välttämättä tarvita – usein liitteet vaaditaan yli 3 000 euron lainoissa.

Nopeimmat lainat ja joustoluotot 

Markkinoilla on paljon vakuudettomia pieniä lainoja tarjolla eri nimillä. Usein lainatuote on lopulta sama, mutta pankit ja rahoitusyhtiöt käyttävät omia markkinointitermejä samoista lainoista. 

Pikavippi on vakuudeton pieni laina, jota aikaisemmin tarjosivat rahoitusyhtiöt hyvin korkealla korolla. Pikavippien maine on huono, mutta nykyään kaikki pieniä nettilainoja voidaan kutsua pikavipeiksi, sillä ne saa nostettua tilille heti. 

Kulutusluottoa voi nostaa kuluttamista varten sekä vakuudettomana että vakuudellisena. Vakuudetonta kulutusluottoa voit saada 500 – 60 000 euroa jopa 15 vuoden maksuajalla. Kulutusluotto on sama asia kuin pikavippi, mutta pankit käyttävät useammin markkinoinnissa tätä termiä. 

Joustoluotto eroaa kulutusluotosta ja pikavipistä siten, että sitä ei nosteta kerralla tilille. Joustoluotto onkin jatkuva luotto, jossa sitä voidaan nostaa tilille joustavasti luottorajan puitteissa milloin tahansa. Se sopii hyvin pieniin nostomääriin, kun lainaa ei tarvita kerralla käyttöön. 

Tässä alla käymme läpi kolmen eri lainatuotteen hyvät ja huonot puolet. 

Pikavippi 

Hyvät puolet: 

 • Hakemus minuuteissa 
 • Ei vakuuksia tai takaajia 
 • Joustava käyttö 
 • Nopeaan tarpeeseen 
 • Myös pienille lainasummille 

Huolet puolet:

 • Hinta 
 • Ei sovellu isompiin lainatarpeisiin 
 • Nostaa velkamäärää 

Kulutusluotto

Hyvät puolet: 

 • Sopii pieniin ja isompiin lainatarpeisiin 
 • Nopea hakea ja nostaa käyttöön 
 • Päätät itse käyttötarkoituksen 
 • Ei takaajia tai vakuuksia 
 • Maksuaikaa jopa 15 vuotta
 • Mahdollista saada matalalla korolla  

Huolet puolet: 

 • Nostaa kuukausi menojen määrää 
 • Lainamäärä nostettava kerralla käyttöön
 • Osassa korkeat korot  

Joustoluotto 

Hyvät puolet: 

 • Erittäin joustava
 • Ei vakuuksia tai takaajia 
 • Laina tilille heti  
 • Koko lainasummaa ei tarvitse nostaa kerralla 
 • Voit tehdä jopa 50 euron nostoja pieniin tarpeisiin 
 • Sopii jatkuviin nostotarpeisiin 

Huolet puolet: 

 • Usein kalliimpi kuin kertalaina 
 • Hinta vaikeampi hahmottaa 
 • Nostot lisäävät hintaa 
 • Ei sovellu pitkäaikaiseksi lainaksi

Pientä lainaa heti tilille 

Lainasumma vaikuttaa paljon siihen, miten nopeaa ja pientä lainaa nostetaan käyttöön. Koska kaikki pienet lainat on mahdollista saada heti tilille, voidaan sitä käyttää hyvin nopeisiin lainatarpeisiin. Tässä esimerkkejä, mihin eri lainasummia voidaan käyttää. 

Lainasumma 500 euroa 

Usein kaikkein pienimmät lainasummat nostetaan käyttöön hyvin arkisiin asioihin. Lainaa 500 euroa käytetään usein laskujen maksuun, harrastuksiin, pieniin ostoksiin tai asumiseen. Voit käyttää 500 euroa vaikka takuuvuokran maksuun tai ostaa uuden astianpesukoneen keittiöön. 

Lähde matkalle 2000 euron lainalla 

Pieni 2000 euron laina käytetään usein johonkin tiettyyn käyttötarkoitukseen, joka liittyy kotiin tai vapaa-aikaan. Tyypillisiä nostotarpeita 2000 € lainalle ovat pieni remontti, shoppailu, laskujen maksu ja matkalle lähtö. Ehkä sinulla on tiedossa lomamatka, johon tarvitset lainaa? Tähän pieni laina auttaa. 

Uusi keittiö 4000 eurolla 

Hieman isompaa 4000 euron lainaa käytetään monipuolisesti kodin remonttiin, kalliiden lainojen poismaksuun, vuokravakuuteen tai uuden ajoneuvon hankintaan. Ehkä kodissa keittiö kaipaa päivittämistä? Tätä varten voit nostaa pienen 4000 euron lainan.

Näin nopeutat lainapäätöksen tekemistä 

Pieni laina voidaan maksaa heti tilille, kun olet tehnyt lainahakemuksen huolellisesti ja allekirjoitat lainasopimuksen omilla verkkopankkitunnuksilla. Tässä vinkit, joilla nopeutat lainanmaksua tilille:

 1. Täytä hakemus huolella ja tarkista lähettävät tiedot 

Virhe hakemuksessa voi johtaa hylättyyn päätökseen. Säästät aikaa, kun lähetät kerralla oikeilla tiedoilla hakemuksen. Kun sinulla on oikeat tiedot hakemuksessa, saat enemmän lainatarjouksia. 

 1. Älä valehtele hakemuksessa 

Tämä on itsestäänselvää, mutta yllättävän moni sortuu hakemuksessa joko liioittelemaan omia tuloja tai vähättelemään lainojen määriä. Muista, että pankit voivat tarkistaa annetut tiedot. Jos valehtelet, annetaan hylätty päätös usein heti!

 1. Toimita tarvittavat liitteet pyydettäessä 

Kaikkiin pienimpiin lainoihin ei tarvita välttämättä liitteitä. Kun lainasummat ovat useampia tuhansia, pankit haluavat nähdä verotiedot tai palkkatositteen. Voit toimittaa liitteet sähköpostitse. Sitä nopeammin toimitat tarvittavat liitteet, sitä nopeammin voidaan laina maksaa tilille. 

 1. Ilmoita tilinumero maksua varten 

Lainan maksu tilille tehdään aina kotimaiselle pankkitilille. Kun ilmoitat tilinumeroa lainanmaksua varten, tarkista kertaalleen tiedot. Muista ilmoittaa kotimainen pankkitili, jolloin laina voidaan maksaa heti sopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

Pikavippien historia

Pikavipit rantautuivat Suomeen 2000-luvun alkupuolella, kun ihmiset alkoivat siirtyä verkkoon hakemaan nopeita lainoja. Tällöin lainojen korkoa ei säännelty, jolloin pikavipeistä saatettiin periä jopa 1000% korkoa. 

Pikavippejä tarjosivat rahoitusyhtiöt,  jotka lainasivat mm. maksuhäiriöisille henkilöille lainaa erittäin korkealla korolla. Koska lainojen korot olivat niin korkeat, voitiin lainaa tarjota myös niille, joilla ei ollut maksukykyä maksaa lainaa takaisin. 

Myöhemmin lainsäätäjät alkoivat puuttua pikavippien korkotasoon. Korkokaton myötä säänneltiin maksimi korkoa ja sitä, mitä kaikkea voidaan veloittaa vakuudettomissa lainoissa. Korkokaton myötä kaikkein kalleimmat pikavippi yhtiöt joutuivat lopettamaan toimintansa tai laskemaan korkotasoa. 

Suuri vaikutus pikavippien laskeviin korkoihin tuli 2010-luvun puolella, kun ulkomaalaiset niin sanotut digipankit rantautuivat Suomeen. Norjalaiset ja Ruotsalaiset digipankit toivat nopeat nettilainat suuren yleisön tietoisuuteen huomattavasti pikavippejä edullisemmalla korolla. 
Historiasta johtuen perinteisten pikavippien maine on ollut hyvin kyseenalainen. Nykyään kaikki nettilainat ovat ns. pikavippejä, sillä laina voidaan saada tilille heti hakemuksen jälkeen. Myös pankit tarjoavat pikalainaa – erona pikavippeihin on niiden kustannus. Voit saada parhaimmillaan vakuudetonta pikalainaa pankista jopa 4% vuosikorolla!

Lainaa heti – esimerkki laskelma

Otetaan esimerkkilaskelmaan kaksi tyypillistä lainasummaa, kun lainaa halutaan heti tilille. Esimerkki näyttää, miten korkotaso ja laina-aika vaikuttaa maksuihin: 

LainasummaMaksu tililleKorkoLaina-aikaKuukausierä
1 000 €Heti10 %4 vuotta25 €
1 000 €Heti20 %4 vuotta30 €
4 000 €Heti8 %8 vuotta56 €
4 000 €Heti16 %8 vuotta74 €

Huomaa, että korkotaso on viitteellinen, sillä lainat hinnoitellaan asiakaskohtaisesti. Isompaan lainaan voidaan tarjota pienempi korko. Selvität tarjouspyynnön avulla sinulle tarjottavan pienen lainan hinnan. 

Lainapäätös heti ja laina tilille heti 

Kun sinulla on tiedossa pieni lainatarve ja haluat lainaa heti tilille, voi vakuudeton nettilaina auttaa. Onko sinulla laskuja maksamatta? Haluatko lähteä lomalle? Tarvitsetko lainaa ostoksia varten? Kaikkiin näihin pienlaina voi auttaa, sillä se on nostettavissa tilille heti. Pientä lainaa nostetaan usein 500 eurosta aina 10 000 euroon. Maksuaika vaihtelee 1 ja 15 vuoden välillä, joten voit muokata pienestä lainasta juuri sinulle sopivan lainatuotteen.  

Pienet lainat kannattaa kilpailuttaa, sillä koroissa on isoja eroja. Nordsekin kumppanien kautta selvität nopeasti, mistä lainaa voidaan tarjota edullisesti. Kun kilpailutat lainat, voit saada jopa yli 30 lainatarjousta nopeasti katsottavaksi. 

Voit itse päättää, mihin pientä lainaa nostetaan käyttöön. Koska lainapäätös tulee heti, sopii se myös hyvin kiireelliisiin lainatarpeiisiin. 

Pikavippi, kulutusluotto ja joustoluotto ovat kaikki vakuudettomia lainoja, jotka voit nostaa tilille heti. Suurin ero joustoluoton ja muiden lainojen kanssa on se, että joustoluotossa koko lainasummaa ei tarvitse nostaa kerralla tilille. 

Pieni laina voidaan maksaa heti tilille, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen. Viimeistään laina maksetaan tilille 1 – 2 arkipäivän kuluessa.

Usein kysyttyä – pieni laina heti tilille 

Maksetaanko pieni laina heti tilille?

 Pieni laina voidaan maksaa heti tilille, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen. Viimeistään laina maksetaan tilille kahdessa arkipäivässä. 

Kuinka pieni laina maksetaan takaisin?

Pientä lainaa maksetaan takaisin kuukausittain. Tyypillinen lyhennystapa on tasaerälaina, jossa lainan kuukausierä pysyy samana koko laina-ajan. 

Mikä on pienen lainan korko?

Lainan korko kannattaa kilpailuttaa, jolloin selvität sinulle tarjottavan koron määrän. Lainan korko vaihtelee normaalisti 4 ja 20% välillä. 

Mistä pieni laina kannattaa hakea?

Pieni laina kannattaa kilpailuttaa vertailupalvelun avulla, jolloin selvität sinulle tarjottavan parhaan koron nopeasti. Kilpailuttaminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. 

Onko pieni pikavippi mahdollista saada heti tilille?

Kyllä on. Pieni pikavippi voidaan maksaa heti tilille, kun olet hyväksynyt lainatarjouksen. 

Saanko lainapäätöksen pieneen lainaan heti?

Saat lainapäätöksen heti, sillä pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät automaattisen lainapäätöksen. 

Sitoudunko johonkin, jos haen lainaa heti?

Et sitoudu mihinkään vielä hakiessa lainaa, joten voit rauhassa hakea ja tarkistaa sinulle tarjottavat lainojen korot. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.