Harkitsetko lainan hakemista ferratumilta?

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Ferratum tarjoaa suomalaisille vakuudetonta lainaa joustavasti ja pitkällä maksuajalla. Ferratumin kertalaina on 2 000 – 30 000 euroa, jossa maksuaika on 1-10 vuotta. 

Voit saada lainaa Ferratumilta, kun olet yli 23 vuotias ja sinulla ei ole maksuhäiriötä. Lisäksi vaaditaan, että sinulla on säännöllisiä tuloja ja kotipaikkasi on Suomessa .

Lainan korko hinnoitellaan asiakaskohtaisesti – muut kulut ovat samoja.  Lainan kustannukset muodostuvat seuraavanlaisesti:

  •  Nimelliskorko  8,50 – 13,95 %
  •  Tilinhoitomaksusta 5,90 – 9,90 €/kk. 

Lainassa ei peritä avauspalkkiota tai nostokuluja. Todellinen vuosikorko vaihtelee 9,50 – 22,14 % välillä. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Ferratum faktat 

Ferratum on Suomesta lähtöisin oleva pankki. Se sai pankkitoimiluvan Maltalla vuonna 2018. Tärkeimmät tiedot Ferratumista:

  • Toimintaa 23 maassa
  • Perustettu vuonna 2005 
  • Vakuudettomat lainat kuluttaja-asiakkaille
  • Suomessa vuodesta 2005 alkaen 
  • Yli 2 miljoonaa asiakasta 

Ferratum on Suomen lisäksi iso eurooppalainen rahoittaja. Moni kuluttaja on käyttänyt Ferratumin palveluita vakuudettomissa lainoissa. 

Ferratumin kilpailijoita Suomessa on Resurs Bank, Komplett Bank, Bank Norwegian, Nordax ja monet muut pankit. 

Yksi Suomen suosituin kuluttajarahoittaja 

Ferratum on yksi isoin ja suosituin kuluttajarahoittaja Suomessa. Sen tavoitteena on tarjota selkeitä, nopeita, edullisia ja helppoja rahoitusratkaisuja kuluttajille. 

Ferratum tarjoaa vakuudetonta lainaa hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Kertalainan lisäksi se tarjoaa myös limiittiluottoa, jossa voit nostaa lainaa tarpeen mukaan. 

Ferratum palvelee suomalaisia asiakkaita arkisin ja myös iltaisin. 

Monipuolisia rahoitus tuotteita yksityishenkilöille 

Ferratum tarjoaa hyvin monipuolisia rahoitustuotteita yksityishenkilöille. Esittelyssä kaksi päätuotetta eli vakuudettomat lainat ja yhdistelylainat. 

Vakuudettomat lainat

Vakuudetonta kertalainaa Ferratum tarjoaa 2 000 – 30 000 euroa. Lainaa voidaan tarjota Suomessa asuville henkilöille, joiden tulot voidaan todentaa ja jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. 

Lainan saanti edellyttää tuloja. Tulojen määrä vaikuttaa myös annettuun lainasummaan ja tarjottuun nimelliskoroon. Lainan kustannukset koostuvat nimelliskorosta ja tilinhoitomaksusta. 

Voit hakea lainaa ilman liitteitä – ja toimittaa ne Ferratumille jälkikäteen. Ennen lainan ulosmaksua Ferratum tarkistaa tulosi. 

Yhdistelylainat

Ferratum tarjoaa yhdistelylainaa, jonka avulla voit maksaa kalliimmat lainat pois. Lainojen yhdistäminen on suosittu rahoitustuote, sillä sen avulla voit maksella useita pienlainoja pois yhden lainan avulla. 

Kun maksat useita lainoja pois, ei sinun tarvitse maksaa tilinhoitomaksua kuin yhdestä lainasta. Jos esimerkiksi sinulla on 6 pienlainaa käytössä ja tilinhoitomaksu on 8 € /kk – tulisi maksettavaksi pelkkää tilinhoitomaksua 576 €. Mikäli sinun avoin keskimääräinen lainsumma olisi esimerkiksi 5 000 euroa – tarkoittaisi tämä jopa 11,52% todellista vuosikorkoa ennen lainasta maksettavaa nimelliskorkoa. 

Lainoja yhdistämällä usein myös maksettava korkotaso tippuu, sillä pankit voivat hinnoitella isommat lainat edullisemmin. Ferratumin yhdistelylainaa voit hakea 30 000 euroon asti jopa 10 vuoden maksuajalla. 

ferratum infographic

Ferratum hinnasto

Ferratum hinnoittelee kertalainat hinnaston mukaisesti, jossa nimelliskorko vaihtelee asiakaskohtaisesti. Tässä hinnasto: 

Nimelliskorko8,50 – 13,95 %
Todellinen vuosikorko9,50 – 22,14 %
Avauspalkkio0,00 EUR
Kuukausittainen palvelumaksu5,90 – 9,90 EUR
Maksumuistutus5,00 EUR
Eräpäivän muutos5,00 EUR*
Saldotodistus0,00 EUR
Maksuerittely0,00 EUR
Uusi maksusuunnitelma5,00 EUR
Lyhennysvapaan myöntäminen5,00 EUR

Voit lukea lisää täältä: www.ferratumbank.fi 

Kilpailuta vakuudettomat lainat ennen päätöstä 

Voit kilpailuttaa sekä vakuudettomat kertalainat että yhdistelylainat:

“Lainojen kilpailuttaminen on maksutonta. Koska lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään – kannattaa hakemus tehdä heti, kun sinulla on tiedossa lainatarve.”

Mihin Ferratum lainaa voi käyttää?

Voit itse päättää lainan käyttötarkoituksen, sillä vakuudetonta lainaa voi käyttää joustavasti. Käytä Ferratum lainaa isompaan hankintaan tai arjen pyörittämiseen. Voit ostaa kodinkoneita, hankkia auton tai veneen, maksaa laskuja tai pienlainat pois tai lähteä matkalle. 

Kuka saa Ferratumista lainaa?

Ferratumista voit saada lainaa, kun sinulla on säännöllisiä tuloja. Lisäksi vaaditaan puhdasta maksuhistoriaa ja säännöllisiä tuloja. Voit hakea lainaa, kun kotipaikkasi on Suomessa. 

Tarjoaako Ferratum luottokortteja?

Ferratum tarjoaa Sweepbank brändin alta prepaid luottokorttia

Vaatiko Ferratum vakuuksia?

Ferratum ei vaadi lainaan vakuuksia – pelkkä henkilötakaus riittää. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.